Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen tweede termijn voor president François Hollande

  •  
01-12-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Het hoogste woord is eruit: de Franse president François Hollande stelt zich niet kandidaat voor een tweede termijn. Dat heeft Hollande donderdagavond laten weten in een speech vanuit het Elysée. Het is voor het eerst in de geschiedenis van Frankrijk dat een zittende president zich niet voor een tweede termijn kandideert.
In zijn speech somde hij een aantal zaken op die hij heeft weten te bereiken. Hij gaf toe dat de resultaten van zijn beleid in Frankrijk weliswaar langer op zich hebben laten wachten dan waar hij van was uitgegaan. Zo noemde hij de invoering van het homohuwelijk als één van zijn successen, maar ook het terugdringen van werkeloosheidscijfers.
Hollande hoopt dat links zich verenigd achter één kandidaat zal opstellen. Die kandidaat zal het straks moeten opnemen tegen de conservatieve Fillon, of de extreem-rechtse Marine le Pen. De grote vraag nu is dan ook wie zich namens de socialisten zal kandideren. De naam van premier Manuel Valls wordt veel genoemd.

Meer over:

nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.