Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

'Geen seks, geen diploma'

  •  
13-11-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-lucassen_300.jpg

Klokkenluider Jan den Boer doet boekje open over PVV kamerlid Erik Lucassen.

Klokkenluider Jan den Boer in de Ermelose ontuchtzaak doet in de Volkskrant een boekje open over PVV-kamerlid Erik Lucassen en zijn mede-instructeurs.
‘De militaire instructeurs in de Ermelose ontuchtzaak dreigden geen diploma’s te geven aan meisjes die weigerden seks met hen te hebben’ Dat zegt Jan den Boer. Hij was tijdens de affaire humanistisch geestelijk verzorger. Hij kaartte de zaak indertijd aan bij de bataljonscommandant nadat leerlingen hem hadden verteld wat er speelde:
De meerderheid van de instructeurs was integer. Maar er liepen dertig rotzakken rond. In hun compagnieën heerste een sfeer van zware intimidatie. Ze maakten voortdurend seksuele toespelingen. Sommige kaderleden hadden iedere keer een nieuwe neukpop, zoals ze dat noemden. Meisjes van 17 tot 20 jaar werden als speelbal doorgegeven. Instructeurs zeiden tegen leerlingen dat ze hun bek moesten houden, anders zouden ze geen diploma halen. Jongens werden weggepest als ze een relatie hadden met een meisje op wie een kaderlid een oogje had.
Den Boer hoopt dat Lucassen opstapt: “Voor de slachtoffers is het krenkend dat ze via de media steeds met hem worden geconfronteerd.”

Meer over:

politiek, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (263)

Gerald2
Gerald213 nov. 2010 - 8:55

Hoeveel lijken gaan nog meer uit de kast komen?

pinkindian
pinkindian13 nov. 2010 - 8:55

'Geen seks, geen diploma' past toch keurig in de PVV gedachte? Net als geen Nederlands geen verblijfsvergunning, kan nog leuk worden met die inburgering.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Lubbers, de CDA democraat had ooit de billen van zijn collega geknijpt, maar de PVV-idiologie gaat verder dan knijpen en dat is eng. Kijken en niet aanraken is verleden tijd. Ik ben bang dat Lucassen de uitgereikte diploma's met zijn geslacht tekende.

doeidoei
doeidoei13 nov. 2010 - 8:55

Heel onfris allemaal; ik vind dat hij er te licht vanaf gekomen is. Dat onderzoek heeft destijds gerammeld. Zie overeenkomsten met de RK kerk als het gaat om het bedekken van het echte leed.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

De Telegraaf, de duwer van Wilders en de PVV moet zich nu gaan schamen.Zonder vrije mensen en journalisten weten wij niet wie Lucassen en nog ander PVV-ers in wereklijkheid zijn. De Telegraaf begon ooit een actie om Wilders te steuenen toen hij net de benen uit de VVD nam en stond met grote letters:'' Dineren met Wilders kost 100 Euro''. En zo is Wilders begonnen dankzij de Telegraaf.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Lucassen wil ook gaar alle die loslopende priester die de kinderen seksuele misbruiken kei hard aanpakken! Nederland staat op de kop.

ZwareVanNelle
ZwareVanNelle13 nov. 2010 - 8:55

Nederland is inmiddels toch afgezakt tot het niveau gemiddelde bananenrepubliek, dus waarom wordt die Lucassen niet afgekocht of een aanklacht tegen hem gefabriceerd? Met zijn verleden moet dat niet al te moeilijk zijn.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Naargelang de feiten is hij er destijds goed mee weggekomen. 1 week detentie. Een lachertje. Inderdaad de PVV heeft gelijk: de straffen in Nederland zijn veel te licht.

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

En Wilders....Wilders wordt behandeld als een baby,hij scheld erop los en anderen benaderen hem als een slachtoffer terwijl hij dader is.....hij is in werkelijkheid gewoon een chuckie http://www.iela.net/blog/images/chuckie_doll.jpg Hij wordt met fluwelen handschoentjes aangepakt en niemand durft hem eens verbaal flink de oren te wassen en allemaal zijn we er verantwoordelijk voor dat dit alleen maar verliezers oplevert. Door de taal die hij uitslaat trekt hij dit soort mensen aan....ik walg van deze hele partij

Bernie2
Bernie213 nov. 2010 - 8:55

Ik geloof niet dat Lucassen bijzonder geamuseerd zal zijn door het frivole feit dat een geestelijk verzorger nu zijn klokkenspel staat te luiden. Gezien de imposante reputatie van de PVV'er kan Den Boer nu maar het beste een veilig heenkomen zoeken. Misschien dat Wilders een zomerbunker ter beschikking kan stellen?

cromwijk
cromwijk13 nov. 2010 - 8:55

Ik zou het zo willen zeggen; de vervuiler betaald! wat zijn we als maatschappij diep gezonken..........

RealisticusDutch
RealisticusDutch13 nov. 2010 - 8:55

de sexuele revolutie, en de compleet versexte samenleving laat op allerlei nivo's in de samenleving haar sporen na. De mentaliteit van "alles moet kunnen" en "pakken wat je pakken kan" levert heel veel beschadigde mensen en jongeren / kinderen op. Sla de krant er maar op na, dit is echter slechts het topje van de ijsberg. Zolang we als samenleving geen rem hierop willen zetten zal dit alleen maar toenemen. Defensie is slechts een topje van de ijsberg. Overal waar mannen met vrouwen omgaan en geen strenge regels zijn ziet u dit gebeuren. Denk bijv. maar aan enkele jaren terug waar een burgemeester een relatie had met de gemeente secretaris. Het komt op alle nivo's voor. Staatssecretaris van defensie met ondergeschikte. Willen we dit aanpakken dan vraagt dit om een maatschappelijke omwenteling. Wat voor normen stellen we aanr reclame, kunst, enz.enz.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Het idee dat W nu met de handen in het geblondeerde haar zit, en deze minkukel niet eens zijn eigen fractie uitgeschopt krijgt, zijn autoriteit aan het verliezen is dus, vind ik wel lachie lachie. Als deze L(..) gewoon blijft zitten betekent dat toch dat Brinkman ook ongestraft stunts uit kan gaan halen lijkt me zo. Het is een kwestie van tijd voordat die hele partij desinterg(r)eert.

Bobby Byrd
Bobby Byrd13 nov. 2010 - 8:55

Voorstel: Aung San Su Kyi als opening en deze smerige PVV-ontuchtpleger/kinderverkrachter/bejaardenrammer/dierenmishandelaar en wat nog meer in de kolommen eronder? Ik kan die PVV-kop niet meer luchten of zien.

desertfax
desertfax13 nov. 2010 - 8:55

De toelatingsdrempel voor dienst in het middenkader van een beroepsleger is nooit hoog, maar dit gegeven, zijn de commandant van L. en de legerleiding op het verdachte af veel te tolerant geweest in afkeuring van en strafmaat voor zijn gerapporteerd optreden. Als daar overigens naar verluid dertig van deze typen rondliepen is toch niet vol te houden dat van hun mentaliteit niets is opgevallen. In werkelijkheid natuurlijk kneusjes deze figuren en ze weten het zelf, dat verklaart een hoop.

sam tosha
sam tosha13 nov. 2010 - 8:55

Ik mag hopen dat de pvv nu subito nokt met het roepen dat het leger ingezet moet worden, tegen probleemjongens tusssen de 8 en 14 jaar. Op zich al te zot voor woorden, maar nu duidelijk wordt wat voor gajes en criminele het Nederlandse leger bevolken, zie ik de situatie al voor me: geen sex dan je Nederlandse paspoort ingetrokken.

Suzan te Pas
Suzan te Pas13 nov. 2010 - 8:55

Hear hear!

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Jij hebt me door

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

http://www.joscollignon.nl/site/actueel.html

christiaane
christiaane13 nov. 2010 - 8:55

Als ik de reacties van PVV ers hieronder zo lees lijkt het wel of men ook al in 'de oude politiek' is meegezogen: de politiek van goedpraten en problemen ontkennen. Gooi die kerel de fractie uit, zet een ander op zijn plek, niet meer over hebben, klaar is kees. Kunnen we vervolgens weer eens inhoudelijk aan de gang (als dat tegenwoordig tenminste nog mogelijk is).

doeidoei
doeidoei13 nov. 2010 - 8:55

Het was vrijwillig, zegt de betrokken vrouw.Storm in een glas water, goed dat de heer Wilders een diepgaand onderzoek in gesteld heeft.

Jason2
Jason213 nov. 2010 - 8:55

Zelf ben ik die Lucassen de laatste dagen, ondanks de toch wel overtuigende demonisering, steeds een sympathieke man blijven vinden. Weet niet waarom, puur op het gevoel. Heb zojuist die uitzending van RTL4 gezien en nog wat nagedacht. Misschien dat Geert het wel wist, en dat zij gewoon hebben gewacht op het moment dat het los zou barsten. Verwacht nu dat Lucassen blijft, en op termijn nog wel eens heel populair zou kunnen worden. Maar het is wat ik verwacht, en wie ben ik. Maandag weten wij het misschien. Hoe het ook zij... muziek... http://www.youtube.com/watch?v=J1leAdMhYRs met o.a.deze prachtige tekst: Lach nooit als je die wagen ziet staan Je kunt hem gerust wel betreuren Denk maar alleen, wat hij heeft gedaan Kan morgen met mij ook gebeuren Maar het is wachten op maandag

gitteheykoop
gitteheykoop13 nov. 2010 - 8:55

Ik heb ooit eens gesolliciteert bij een coffee-shop en niet aangenomen omdat ik geen verklaring voor goed gedrag kreeg. ivm een strafblad wegens fraude en drugsbezit. En ben nu al zo,n 3 jaar werkzaam als amtenaar bij de gemeente waar ik woon, nooit gevraagd naar m,n verklaring van goed gedrag..... Conclusie, Je kan met een strafblad geen wiet verkopen maar wel medewerker zijn op de afdeling bevolking van een gemeente.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Solliciteren bij de Beweging van de Vrijheid: men moet in de eerste plaats een ex-boef of ex-beul zijn en minimaal moet men twee keer in aanraking bij justitie geweest zijn. Wat moet ik anders trekken als conclusie?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Hoe kan een PVV-er, de ''vrijheid strijder'' en politicus de Marokkaanse rot jongeren die de straat en buren terroriseren hard gaan aanpakken en zwaar bestraffen terwijl als hijzelf zijn buren terroriseert en diploma's ruilt met potjes gedwongen seks?

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

[Dus volgens jouw redenatie blijf je crimineel ook al heb je je weekje cel uitgezeten en je boete van 500 € betaald. ] Dat is volgens niemands redenatie; dat is de realiteit. Dat heet ook wel een strafblad. Een strafblad kan verjaren, maar dat is in dit geval beslist niet het geval.

vanessa2
vanessa213 nov. 2010 - 8:55

Het doet me erg denken aan 'Allo 'Allo, Helga die sexuele hand- en spandiensten verricht voor een SS-er wiens naam me even ontschiet. Erg opwindend, met al die uniformen, hoor. En kentekenend voor het niveau van onze democratie. Dit gaat niet meer over de PVV. Het hele beschavingsniveau is onder de zaak vandaan.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

[Om nu deze beste man vanwege een licht vergrijp zo aan de schandpaal te nagelen vind ik a bloody shame.] Dat is de PVV niet met je eens. Zedenmisdrijven horen volgens de PVV bijvoorbeeld tot de misdrijven waarvoor geen verjaring mag gelden. Uit het partijprogramma: "Afschaffen verjaring van gewelds- en zedenmisdrijven. De PVV kiest ook voor hoge minimumstraffen en zwaardere maximumstraffen. Nu besluiten D66’ers in toga nog graag tot taakstraffen, want anders kwetst dat de tere ziel van de misdadigers maar. De Partij voor de Vrijheid wil de vrijheid van rechters aan banden leggen. Om maar een paar voorbeelden te noemen. Verkrachting: minstens 10 jaar gevangenisstraf."

JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

Paul van Vleuten: -----"Volgens Anne Morelli [...] neemt het bestrijden van sekten vaak dezelfde vorm aan als het 'sektarische' wat men in de religieuze groepen meent waar te nemen"----- Krijg nou wat: dat is precies wat Wilders bij het bestrijden van fundamentalistische islamieten doet! Goede analyse Paul!

Kropotkin
Kropotkin13 nov. 2010 - 8:55

Ik ben het wel eens met de meeste reacties. Zo'n Lucassen ... het spreekwoord 'eens een dief altijd een dief' gaat zeker voor een PVV'er altijd op. Een beetje sex hebben met meisjes van 17+ ... gatver. En dan die straf; een week voorwaardelijk. Zo laag, dat kan toch niet. Kijk, dat zoiets in de progressieve jaren '60-70 van de vorige eeuw nog geaccepteerd werd, nou ja ... maar tegenwoordig weet iedereen toch dat zoiets niet meer kan.

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

NL 4NL, zo 14 november 2010 13:01 Reageer op NL In de psychiatrie is het een bekend verschijnsel dat zij, voor wie de realiteit te zwaar valt om te erkennen, vervallen in het scheppen van een eigen droomwereld waarin alles loopt zoals zij dat wensen. Helaas voor hen, blijft de realiteit de realiteit. .................................................................... U portretteerd een zeldzaam gevoel voor "realisme" wat ik op zich bewonder, ook al zal u de eerste zijn om andersdenkenden aan de Nederlandse grens dood te schieten gezien uw aversie van wat van uw eigen 'ideaal' afwijkt, wat u voor uw persoonlijke "realiteit" beschouwd.. Issue is echter mensen die zitten te generaliseren over anderen dat ze slechter zijn meestal over zichzelf praten.

JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

Paul van Vleuten: -----------"Ik begrijp dat het soms lekker is om ongenuanceerd met een kop koffie erbij iemand aan de schandpaal te nagelen. " ------------ ???? Ik krijg een heel andere indruk van de getuigen van het buurterrorisme van Lucassen. Wat zou jij van deze verklaringen vinden als het een Marokkaan was geweest? ---------------- Vandaag sprak Crimesite met twee mensen die ook het slachtoffer werden van Lucassen. Zijn voormalige zwager Lex Warnies deed in 1996 aangifte van vernieling. Zijn auto werd total-loss geslagen door het huidige PVV-kamerlid. En een medewerker van coffeeshop Willie Wortel in Haarlem werd aangevlogen door Lucassen. Lex Warnies was in de jaren negentig getrouwd met de halfzus van Eric Lucassen, die toen nog in Amsterdam woonde. Hij was dus op dat moment zijn zwager. Hij vertelt: "Ook ik heb (in 1996) aangifte gedaan tegen Eric Lucassen en zijn stiefbroer Martin Bierhaalder vanwege dusdanige vernieling aan mijn auto dat deze total loss verklaard moest worden. Hij heeft destijds lachend aan zijn omgeving laten weten dat hij voor de vernieling verantwoordelijk was. Hij heeft zijn toenmalige vriendin gedreigd niet voor mij te getuigen. Naar verluidt had hij toen al meerdere vernielingen aan auto's op zijn geweten. (uit http://crimesite.nl/crimesite/159-headlines/20103-nieuwe-feiten-in-affaire-lucassen.html ) ------------------------------ De PVV'er wilde niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor 'dikke zeug' en 'kankerhoer', intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, jaagde allochtone kinderen de stuipen op het lijf en riep tegen buren 'ik ga in je brievenbus pissen'. Er zijn verschillende aangiftes gedaan tegen hem (in bezit van Crimesite) en de politie moest er enkele malen aan te pas komen om de boel te sussen. Daarbij zou het kamerlid ook in de boeien zijn geslagen en in een politiecel zijn beland. De 72-jarige Johan Veldmeijer deed vier keer aangifte tegen Lucassen, nadat Lucassen emmers water over hem gooide, zijn gehoorapparaat vernielde en hem bedreigde. De wijkagent die de aangifte opnam noteerde: 'Ik zag dat de aangever tranen in de ogen had en trillende handen'. Buurtbewoners beschrijven Eric Lucassen als een intolerante man die voortdurend confrontaties zocht. Buurtbewoonster Herberich: 'Een doodenge man, die de hele buurt intimimeerde. Mensen waren bang voor hem.' Volgens Herberich is Lucassen 'twee of drie keer' door de politie met handboeien om aangehouden en afgevoerd. (uit : http://crimesite.nl/crimesite/159-headlines/20096--pvv-kamerlid-bedreigde-buurtgenoten.html) ----------------------------- Video met getuigen: http://crimesite.nl/crimesite/159-headlines/20098-affaire-lucassen-de-tv-beelden.html ------------------------- Veldmeijer, die nog altijd een straat verderop woont, passeerde het huis van Lucassen regelmatig met zijn hond. Daarbij werd hij naar eigen zeggen drie keer overgoten met een emmer water, waarbij zijn gehoorapparaat stuk ging. Een andere keer werd hij ‘honderden’ meters hinderlijk achtervolgd. (uit: http://www.bndestem.nl/regio/7601801/PVVkamerlid-terroriseerde-woonbuurt.ece) ------------- http://player.omroep.nl/?aflID=11688507 vanaf ca. 10min 50 en: http://www.youtube.com/watch?v=P4yF8Hz5WVw" -----------------------

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik zou zeggen bekijk de uitzending. Verder geloof ik erg in een stuk eigen verantwoordelijkheid tav het onderzoek van de AIVD: Zoek het op, het staat op internet.

Yggdrasil
Yggdrasil13 nov. 2010 - 8:55

Dit moet pijn doen hier! :-) ============== Nee hoor dat doet geen pijn maar het had wel pijn kunnen doen als de opmerkingen kwamen van mensen met verstand van politiek, met verstand van politieke verhoudingen en met enig inzicht in menselijke verhoudingen en met enige vorm van realiteitszin. Maar aangezien de zomaar doorsnee PVV-adept niet de beschikking heeft over de eerder genoemde kwalificaties kan het dus ook geen pijn doen. Zo makkelijk is dat nu.

Hanspuntnl
Hanspuntnl13 nov. 2010 - 8:55

Waar het eigenlijk op neerkomt: De PVV is spectaculair gegroeid en heeft zichzelf daar niet op voorbereid. Dat gaat ze nu opbreken

JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Damage control PVV ( afwachten) - en ex vriendinnetje hup in de media laten roepen, over haar liefdevolle roze geur maneschijn relatie, BUITEN de kazerne - Een prominent naar voren schuiven die "neutraal" weergave doet van de situatie, nuanceert door op te wijzen, dat andere partijen ook niet smetvrij zijn. Wie zal er de komende dagen op tv verschijnen, begint Dallas gehalte te krijgen.

knetterrechts
knetterrechts13 nov. 2010 - 8:55

Nou nou 800 reacties. Heb ik zelf ook een meninkje? Er is geen partij zo bont of er zit een vlekje aan. Boeee

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Lucassen is politiek gezien aan het einde. Voorgoed. Achteraf is makkelijk praten, maar hij had beter de eer aan zichzelf kunnen houden, gelijk bij het eerste gerucht, van die hondepoep. Hij wist immers wat er nog meer kon komen. Twee jaar wachtgeld, en daarmee wat leuks voor zichzelf beginnen. En was ie allang uit de waan van de dag verdwenen. Waarschijnlijk was dan die ontucht zaak niet eens in de publiciteit gekomen, in elk geval had het amper iemand geïnteresseerd, want Lucassen was verdwenen. Maar goed, dat is achteraf, nu kijkt Lucassen tegen een ernstig verstoorde carrière aan, en weinig kans om op dergelijk niveau elders in te stromen. Ik zou het niet onverstandig vinden als hij voor die jarenlange sociale zekerheid kiest die een eigen kamerzetel en aansluitend wachtgeld betekent, pakweg een jaar of vijf tot negen bij elkaar. Wat kan hij anders? Of zal de VVD of het CDA iets doen om hem te helpen? Dat soort partijen hebben voldoende relaties om iemand die stevig misgekleund heeft ergens comfortabel neer te zetten. Directeur van een woningcorporatie, instituut voor verstandelijk gehandicapten of jachthaven, of iets dergelijks. We zullen het zien. Mijn gok: Hij levert morgen zijn Kamerzetel in, gaat zijn twee jaar wachtgeld tegemoet, en als die twee jaar bijna zijn afgelopen dan wordt hem een betrekking aangeboden via de relaties van het CDA of VVD. En wij zullen het nooit weten. De bananenrepubliek kan dan weer gerust ademhalen, totdat,.... Over een jaar of vijf of tien, Lucassen weer de voorpagina's haalt met iets wat volkomen ziek is, maar wie dan leeft, die dan zorgt.

JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

"BRIEVENBUSPISGATE " Een spitsvondige analyse van het bedreven politiek rondom de Lucassen kwestie, op de site van Krapuul. Ben er geheel mee eens. Voor de geïnteresseerden : http://www.krapuul.nl/blog/18769/kwestie-lucassen-splijt-vingerlikkend-nederland/#

Piranesi2
Piranesi213 nov. 2010 - 8:55

Eindelijk ons eigen Manneken Pis. Voor zijn wachtgeld mag hij onafgebroken in de Hofvijver urineren. Recht tegenover het Torentje. Tuurlijk kom ik regelmatig met mijn honden langs, haha. En ik heb nog wat nichtjes en buurmeisjes van een jaar of 17. Geertje, komt nu de pispedopoeptaks? Of ben je echt inconsequent en kan je echt geen verantwoordelijkheid aan. Zijn opeens je denigrerende teksten op? Is het nu Lauw & Disorder? Lik op stuk was aan Lucasssen prima besteed. Wat nu Geert? Opeens geen antwoord meer op je twitters, mails en belletjes naar je geldschieters. Oef, da's balen. Intussen heb ik een leuke Stichting opgericht. Bedankt voor het voorbeeld. SPOW. Stop Ploertization Of World. Als je over een paar dagen nog een baantje zoekt: antecedentenonderzoekers zijn veelgevraagd. De tabbert.

Don04
Don0413 nov. 2010 - 8:55

`Rutte deelt met vrije wil het bed met Wilders. Maar dat is dan de schuld van Cohen? Ik wist niet dat Cohen zoveel macht had dat die Rutte kan dwingen om met Wilders in zee te gaan.` Daar kwam inderdaad geen dwang aan te pas, het klungelig optreden van Cohen was voldoende om het een zetje de rechtse richting op te sturen en te zorgen dat de politieke tegenstanders hem daar de schuld van kunnen geven, wat nu dus ook weer gebeurd.

lekkerdewaarheid
lekkerdewaarheid13 nov. 2010 - 8:55

Zullen ze nu in Denemarken ook zeggen: "Maar het kan wel hoor, in Nederland werkt het ook" ? #ofzo

bacher
bacher13 nov. 2010 - 8:55

Je zal maar met deze man in beeld het volgende wervings spotje voor de landmacht moeten maken... Welk hokje moet je nu aankruisen.....?

bacher
bacher13 nov. 2010 - 8:55

Ook een beetje OT: ...."'Geen seks, geen diploma' "...... De man gaf les in biologie?

majella2
majella213 nov. 2010 - 8:55

IK vraag me zelf af"zouden Rutte en Verhagen nog altijd zo blij met het weigeren om op een fatsoenlijke wijze met cohen in gesprek te gaan over een vorming van een kabinet". zou Rutten nog altijd zo walgen van de P.v.d.A en bijna kokhalzend en rillend bij de gedachte alleen al, om met Cohen in gesprek te gaan, zoals hij dat op een vvd congres zei, al wandelend over het podium, ZO JA, dan zegt dat alles over Rutte en de hele VVD (en ook over het CDA,) dat nu ze nog altijd liever met pvvers omgaan, dan voor een fatsoenlijke weg te kiezen. Wat fatsoen betreft, kunnen die twee mensen toch duidelijk niet aan Cohan tippen . Cohen heb ik nog zo nooit laaghartig zien optreden als deze 2 mensen.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Niks met wederzijds goedvinden dus. Volgens NUJIJ staat de brave borst nu ook op de lijst van kinderschenders van stopkinderpornonu.nl Het wordt met het uur lolliger.

2 Reacties
Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Wedden dat 'NL4NL' of 'Bromberen' gaan zeggen dat de meisjes toch boven de 16 waren en er daarom niks aan de hand was? :-P

JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

lulliger.

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Grote god. Stop je militaire leuter in een militaire kleuter. De PVV Poep slaat wel heel erg tegen de ventilator zo langzaamerhand. Arme meisjes :-(

2 Reacties
Bernie2
Bernie213 nov. 2010 - 8:55

Het zal je fetish maar zijn. Tegenwoordig stopt Pikmans zijn leuter in postgleuven. Mazzel voor de pedo dat hij tot dusverre nog nooit een ontmoeting heeft gehad met een vasthoudend tekkeltje aan de andere kant van de deur... Toch maar beter dat Lucassen in elk geval van de functie Wonen en Wijken wordt gehaald. Want als hij met dezelfde militaire insteek (vergeef me de woordspeling) lastige huisvrouwen in wijken benadert breken voor hem nog drukke tijden aan. En dan wordt het een verzwakt Kamerlid :)

JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

Wat zullen de PVV-leden onderling tijdens bijeenkomsten elkaar allemaal aan wilde verhalen te vertellen hebben? Misschien is dit ook een soort 'humor' die daar is ingeburgerd. Het is wachten op de eerste PPV-er die uit de school klapt.

maclofty
maclofty13 nov. 2010 - 8:55

Dit soort figuren heb ik te vuur en te zwaard bestreden. Oneervol ontslag dit soort knapen. Dat zulke figuren zich als "volksvertegenwoordigers" voordoen, is een schande voor iedereen die zich heeft laten leiden om PVV te stemmen. Dit is niet zomaar een voorval maar een uiting van het soort van mensen die hun geluk in populistische partijen zoeken. Je krijgt toch kippenvel als je denkt dat hij de woordvoerder was voor wijken en wonen en daar een dwingende stem in had. Arme mensen die in die wijken wonen. Hoe is het met de anderen overblijvers die zich moeten manifesteren op terreinen waarop men zelf wellicht een misstap heeft begaan, dit is nog maar het begin en er staat de stemmers nog heel wat te wachten. Ik denk dat de hele PVV implodeert met dit soort figuren. Dat er dan nog adepten zijn die te vuur en te zwaard dit proberen te verdedigen, dan vraag ik me af, waar zitten je hersens, bij Lucassen overigen "heel" laag. Maar ach, de klokkenluider zal wel van de PvdA (Linksch mensch) zijn nietwaar. Bij de marine zouden we gezegd hebben, hij heeft meer verstand in zijn broek dan in zijn hoofd. ;-)))

1 Reactie
Sternenstaub
Sternenstaub13 nov. 2010 - 8:55

Bij dergelijke figuren dringt zich ook bij mij een nare associatie op: fout in vredestijd, kapo's in oorlogstijd. Het profiel van dergelijke figuren leent zich n.l. helaas maar al te goed voor een dergelijke associatie. "Dat er dan nog adepten zijn die te vuur en te zwaard dit proberen te verdedigen, dan vraag ik me af, waar zitten je hersens". Zeker beneden het nek-niveau, inderdaad. Wilders heeft meer een roedel dan een partij. Dat werkt door bij de volgelingen. Ze volgen, woef, woef... bijt. Men houde daarom beter een figuurlijke wandelstok klaar. Wat eten we vanavond, meneer de sergant? Kop houen, slappeling! Wat de doofpot schaft! Stokdoof en stekeblind zijn de machtsbeluste regenten als het erop aankomt om de integriteit van de democratie te waarborgen, het "doel" heiligt immers de middelen. Welk "doel" ze dan voor ogen staat waarvoor men zo gemakkelijk de integriteit in de uitverkoop doet? Geen. Doelloos zijn ze. Het moet mogelijk zijn om ze ook nog sprakeloos te krijgen en met stomheid geslagen. Blijven luiden, die noodklok.

Ewout2
Ewout213 nov. 2010 - 8:55

Bij de titel dacht ik dat Lucassen én geen seks én geen diploma's had.

3 Reacties
Sjiekismigdat
Sjiekismigdat13 nov. 2010 - 8:55

:)

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat13 nov. 2010 - 8:55

Wilders heeft vannacht op een twijfelaar geslapen.

Don04
Don0413 nov. 2010 - 8:55

waarschijnlijk heeft ie alleen een seks diploma :)

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Eerst het artikel goed lezen mensen quote Trouw "Of Lucassen ook met het weigeren van een diploma chanteerde, wordt in het interview niet duidelijk." Ik krijg steeds meer de indruk dat de media wordt gebruikt om Lucassen afstand te laten doen van zijn zetel zodat de PVV er zelf goed mee weg komt.

1 Reactie
Winston2
Winston213 nov. 2010 - 8:55

"Ik krijg steeds meer de indruk dat de media wordt gebruikt om Lucassen afstand te laten doen van zijn zetel zodat de PVV er zelf goed mee weg komt." Scherp gezien. De zogenaamd linkse media verdedigen de PVV avond aan avond in P&W. De zogenaamd linkse media verergeren de polarisering door met een vergrootglas iedere misstand waar een allochtoon bij betrokken is te vergroten. Iedere keer wanneer de zogenaamd linkse media zich afvragen hoe de PVV toch zo groot heeft kunnen worden spring ik uit mijn vel. Ze hebben gekregen waar ze om hebben gevraagd.

Bernie2
Bernie213 nov. 2010 - 8:55

Afijn, ik mag aannemen dat Rutte bij het aanschouwen van zoveel "interessante" gedoogcollega's en Lucassen in het bijzonder, intussen van het stadium van 'vingers aflikken' over is gegaan naar het kauwen op diezelfde vingers.

1 Reactie
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

hhahaaahaaa, I got the picture !

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

hij is weleerlijk in zn C.V ;-) http://www.pvv.nl/index.php/fracties/tweede-kamer/eric-lucassen/cv.html ""Eric Lucassen maakte de verloedering en islamisering van onze wijken van dichtbij mee. Hij groeide op in een Amsterdamse volksbuurt die in hoog tempo veranderde in een achterstandswijk.""" waarschijnlijk omdat hij er kwam wonen ben benieuwd wat de N.A.V.O. ervan denkt ,,een van zn functies is namelijk Parlementaire Assemblee NAVO

1 Reactie
KuBa612
KuBa61213 nov. 2010 - 8:55

Het is geen formaal orgaan van de NAVO, slechts een delegatie van de parlementen van de aangesloten landen, dus hebben ze er niets over te zeggen.

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

Je begrijpt het toch niet.....Wekelijks wordt er overlegd door MP Rutte VP Verhagen met gedoger van dit minderheidskabinet Wilders! Daar gaan zaken over de tafel die lijkt me toch erg belangrijk zijn voor dit land. Hoe kan je als regerende partijen dit gedogen?Dat je gedoogt wordt door een partij waarin dit soort gajes zit en waarvan de leider ook nog eens voor de rechter staat. En dan net doen alsof er niets aan de hand is....wat is dit voor cognitieve dissonantie? Hoeveel grenzen van het betamelijke zijn al wel niet overschreden....dit is toch één grote beschamende vertoning. Wat voor voorbeeld wordt hier gegeven aan de bevolking.... Ik ben al wat ouder maar nooit gedacht ooit nog eens zo iets mee te maken....schaam me er diep voor

3 Reacties
ErnsTT2
ErnsTT213 nov. 2010 - 8:55

Helaas, er gaan maar weinig belangrijke zaken over tafel, ze maken zich immers druk over het Boerkaverbod, inplaats van de Bankencrisis, want aan dat laatste hebben ze nog nauwelijks aandacht besteed. Het is potdorie gewoon weer LPF revisited... (met gedoogsteun van VVD en CDA...)

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Als ik het hier uitleg aan een Australier of Brit ofzo in een kroeg geloven ze me niet en denken dat ik een geintje probeer te maken. Als ik zeg dat het echt waar is snappen ze er niks van of hebben ze iets van "my god, but you don't need to feel ashamed for anything just coz you're Dutch mate, don't worry" of iets van gelijke strekking. Thais kijken je alleen even aan met een lege blik en een smile en vragen dan of ik al rijst gegeten heb. Da's het mooie van die mensen, gewoon aan het moment denken waarin je leeft, daar wordt je namelijk het gelukkigst van (onderzoek gepubliceerd in The Guardian), het credo van de gemiddelde Thai.

ElChe
ElChe13 nov. 2010 - 8:55

Uitstekend verwoord Mees. Ik sluit mij volledig bij jou aan. Dit representeert Nederland in het buitenland. Diepe, diepe schaamte.

JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

Trouw: 'PVV’er Lucassen wil nog niet vertrekken: PVV-leider Geert Wilders heeft de afgelopen dagen ’indringende gesprekken’ gevoerd met zijn in opspraak geraakte fractiegenoot Eric Lucassen (36), maar vooralsnog heeft hij de oud-sergeant – in 2002 veroordeeld wegens ontucht – nog niet zo ver gekregen vrijwillig afstand te doen van zijn Kamerlidmaatschap. Dat zou zowel voor de PVV als voor het kabinet de beste oplossing zijn.' Enz: http://www.trouw.nl/nieuws/politiek/article3295223.ece/PVV_rsquo_er_Lucassen_wil_nog_niet_vertrekken_.html

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

Nr 25. Naam: I.H.C. van den Besselaar Geboortedatum: 14-11-1948 Specialist (...) op het gebied van sociaal beleid. Hij werkte 11 jaar bij het ministerie van Sociale Zaken en 20 jaar in de bouw als secretaris Sociale Zaken. "De PVV is de partij met een hart voor de mensen die het niet cadeau krijgen. Opkomen voor mensen die extra steun verdienen is wat ik wil." Bron: http://www.pvv.nl/index.php/fracties/kandidaten-9-juni.html .... Goeie pion.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Deze man is volkomen afgebrand. Komt in geen enkele fatsoenlijke organisatie meer binnen. Hem rest alleen nog beperking van de persoonlijke (financiele) schade. Dat komt er waarschijnlijk op neer dat hij zijn kamerlidmaatschap uitzit (waarbij hij waarschijnlijk maar af-dan aanwezig zal zijn) en vervolgens aanspraak maakt op wachtgeld. Laakbaar? Wellicht, maar deze man heeft geen enkel fatsoen in zijn donder dus het zal hem allemaal worst wezen. Conclusie: of Wilders moet verder met een zedendelinquent, of het kabinet is zijn meerderheid kwijt. Ik gun het zowel Wilders als Rutte overigens.

Florian2
Florian213 nov. 2010 - 8:55

Een prachtige Telegraaf kop hier op Joop! Hieruit blijkt het opportunisme van links maar weer eens: nooit te beroerd om af te dalen tot een bedenkelijk niveau zolang het maar voordeeltjes oplevert: noemen jullie dit progressief????

5 Reacties
JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

??? Maar Florian, die kop dekt toch *precies* de lading van het bericht eronder? En ja, wat dat bericht beschrijft is inderdaad van eeen 'bedenkelijk niveau'. Dus ook dát klopt.

degewoneman
degewoneman13 nov. 2010 - 8:55

excuseer mijn volgende woordkeuze maar ik kan het toch niet laten, "HUILIE HUILIE"

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Het zijn gewoon de feiten. Denk daar maar eens over na!

hannogroen
hannogroen13 nov. 2010 - 8:55

Goh goh 'kill the messenger' ipv ook maar ergens inhoudelijk op de zaak in te gaan. De feiten liggen er en of je nou links of rechts bent dit soort mensen horen niet in de politiek.

sam tosha
sam tosha13 nov. 2010 - 8:55

af te dalen tot een bedenkelijk niveau, daar waar de Telegraaf zich ten al heel lang bevind?

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

'Of Lucassen ook met het weigeren van een diploma chanteerde, wordt in het interview niet duidelijk.' Schrijft Trouw vanmorgen. Dat zou JOOP ook sieren, tenzij men over andere bronnen beschikt waaruit dat wel blijkt. De zaak is ernstig genoeg, die hoeft niet te worden opgeblazen.

1 Reactie
ErnsTT2
ErnsTT213 nov. 2010 - 8:55

If it looks like a Cow, it sonds like a Cow, and farts like a Cow... Hier een mooi stukje van Youp over de situatie... http://tinyurl.com/hoofddoekje-voor-het-bloeden

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Don't judge a book by it's cover, maar bij sommige mensen is er sprake van WYSIWYG. Sander de V. behoort tot die categorie, alsmede deze Lucassen. Wat een Albert Engerd. Nu bezit ik een licht autoriteitsprobleempje, dus waarschijnlijk ben ik niet maatgevend, maar na het lezen van dit stukje kan ik de man wel doodtrappen.

1 Reactie
JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Relax. Beter voor de bloeddruk.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Sorry, hij doet geen boekje open over Lucassen, deze man vertelt over een cultuur die in Ermelo op een legerbasis was ontstaan en gevoed werd door 30, zoals hij het noemde "rotzakken". Hiervan zijn 8 onderofficeren en 1 officier met een veroordeling afgestraft. Lucassen, kreeg een week "licht" en werd een aantal jaren nadien "eervol" ontslagen door defensie. Deze man de Klokkeluider, doet in alle eerlijkheid geen boekje open over Lucassen. Ook vergeet men te annonceren dat de verhouding ondergeschikte en meerdere de veroordeling bepaalde. Ook dat vergeet deze klokkeluider te vermelden. Ook vergeet hij te vermelden dat er een aantal "militairen" er hun "voordeel" mee gedaan hebben. ( Hoog InHolland gehalte?) Het gedrag van Lucassen, acht jaar terug, heeft derhalve ook niets met de PVV te maken, hoewel vele reaguurders dat anders willen doen laten blijken. Ook kan richting top van defensie worden gekeken die deze situatie niet hebben onderkend en niet hebben gesignaleerd en de mogelijkheid boden dat deze 30 (!(?) hun gang konden gaan. Ook bliijkt dat deze Defensie (de leiding), niet in staat zijn om vrouwen die bescherming te bieden die in dergelijke vermengingen noodzakelijk zijn In een macho wereld. Wat is de kwaliteit van de ze Kokkeluider? Het is het niet bekend maken van een "eventueel" besmet verleden door het kandidaat kamerlid Lucassen, dat is het, waar het om gaat. Het verhaal met de buren blijft nog steeds een hoog opgeblazen "broodje" poep verhaal. Waar niets bewezen is en de rol van de buren onderbelicht blijft.

8 Reacties
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Heer bromberen, u mag opkomen voor de heer Lucassen, is goed uw recht. Wat ik echter niet begrijp, U was donderdagavond er nog mee eens, om eerlijk te zijn gaf u aan, dat zo een iemand niet in de TK hoorde. Wat heeft u van gedachte doen veranderen, ben ik echt benieuwd naar.

Tjalling2
Tjalling213 nov. 2010 - 8:55

Sorry. Ondanks het vele getyp lukt het je nog niet hier een juiste spin aan te geven, Lucassen was fout, blijft fout en is nu de achilleshiel van de PVV. En ja seks met je ondergeschikte is fout, ondanks dat hij misschien minder seks had dan de anderen. Get over it.

Joeri2
Joeri213 nov. 2010 - 8:55

Onzin. Volgens de PVV is er waar rook is ook vuur. Laten ze dat eerst maar eens voor hun eigen gelederen gelden. Bovendien is Erik Lucassen een veel pleger. Het is buitengewoon zwak van Pvv-ers om eerst links te beschuldigen van theedrinkers en knuffelaars om vervolgens iemand die wel degelijk is veroordeeld als onschuldig weg te bagatelliseren. Knuffelen mag dus blijkbaar wel als het om eigen pedo misbruikers gaat.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

[Ook vergeet hij te vermelden dat er een aantal "militairen" er hun "voordeel" mee gedaan hebben. ( Hoog InHolland gehalte?)] Hier weet je in één zinnetje een aantal zeer kwalijke verdachtmakingen te persen: - De klokkenluider heeft aangegeven dat de instructeurs leerlingen dreigden ze hun diploma te onthouden als ze geen seks met hen wilden. Jij suggereert hier dat die leerlingen hun diploma "gekocht" zouden hebben met seks. - Bij InHolland was het probleem dat er veel te lage eisen werden gesteld aan diploma's, om zoveel mogelijk gediplomeerden af te leveren (want dat levert geld op, doordat de minister stuurt op aantallen gediplomeerden). Jij suggereert dat docenten bij InHolland diploma's hebben "verkocht" in ruil voor seks. - Door InHolland erbij te halen doe je alsof wat Lucassen deed vergelijkbaar was: iet netjes, maar geen misdrijf. Je weet echter heel goed dat wat Lucassen deed heel veel erger was dan wat InHolland deed. Seks met leerlingen is onvergelijkbaar met te lage eisen aan diploma's stellen, en al helemaal met dreigen met het onthouden van een diploma als dwangmiddel voor seks. Je doet echt alles om Lucassen "schoon" te praten. Waarom?

ErikDoes
ErikDoes13 nov. 2010 - 8:55

Als Wilders eens wat sneller zou handelen zou er al een stuk minder reden zijn voor speculatie en zou voor "reaguurders" (raar GeenStijl woord trouwens, ik snap niet waarom mensen op Joop.nl deze term overnemen) minder reden zijn om een verband met de PVV te blijven leggen. Zo lang Wilders de indruk wekt dat hij het gedrag van Lucassen (en het gaat niet alleen om die kwestie van 8 jaar geleden) misschien toch wel binnen de grenzen van het acceptabele vindt voor een Kamerlid van de PVV, zo lang zullen mensen dat verband blijven leggen. Bovendien, het gedrag van Lucassen is illustratief voor het beeld dat mensen zo langzamerhand krijgen van de PVV, na eerdere incidenten met andere PVV Kamerleden. Het is een gedrag waarvan sommigen van ons wel eens vrezen dat dit hoe langer hoe normaler gaat worden zo lang de PVV stemming blijft maken in dit land.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Deze man doet wel degelijk een boekje open over Lucassen. Vrouwelijke recruten werden systematisch sexueel misbruikt onder bedreiging (er zou anders geen diploma worden afgegeven). Het is volstrekt irrelevant of Lucassen deze bedreiging persoonlijk heeft uitgesproken of niet. Hij participeerde in het geheel en maakte als zodanig in ieder geval misbruik van de geuitte bedreigingen. Dat Lucassen er met een week "licht" vanaf kwam is een schandaal en direct terug te voeren op de doofpotcultuur binnen defensie. Indien een vergelijkbare zaak op een middelbare school zou spelen in een leraar/leerling context dan zou het hele land er weken de mond vol van hebben en zou de leraar in kwestie zelfs met een aanklacht wegens systematische verkrachting kunnen rekenen. Want dat is het natuurlijk gewoon: systematische verkrachting. Er is namelijk geen verschil tussen het afdwingen van seks onder fysieke of onder mentale dreiging, in beide gevallen is sprake van een ordinaire verkrachting. Het is derhalve weerzinwekkend om te moeten vaststellen dat er desondanks toch mensen zijn die dit allemaal goed willen praten of willen relativeren.

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[werd een aantal jaren nadien "eervol" ontslagen door defensie]--- Hoe weet jij dat? Ik kan me dat niet voorstellen. Waarom is hij überhaupt ontslagen? Beste bromberen, ik neem aan dat je dit verzint, maar als ik me vergis, dan hoor ik dat graag van jou.

ElChe
ElChe13 nov. 2010 - 8:55

Sorry, Heer /mevrouw bromberen, Wat zo krom is als een hoepel kun jij onmogelijk recht praten.

rgeurtsen
rgeurtsen13 nov. 2010 - 8:55

Wat een goedkoop gefulmineer. In Nederland is er rechtspraak die namens ons de betrokken zaken onderzoekt en de daden van de verdachte beoordeeld en vervolgens namens ons een veroordeling uitspreekt. Dat is de straf die iemand krijgt. Ten eerster zou het wat mij betreft een goed ding zijn om zinnelijk burgerschap te tonen en de niet de dader ook nog een publiekelijk te veroordelen - zeker op basis van hearsay. Ten tweede een verordeelde heeft zijn straf uitgezeten en daarme is de zaak afgedaan, dat is de reden waarom iemand daarna ook het volste recht heeft om in de 2e kamer te komen zitten. Mensen die nu fulmineren tegen Lucassen maken zich schuldig aan dezelfde vervuiling van de samenleving waar de PVV en VVD en vooral hun kiezers zich momenteel aan schuldig maken. Het is een onsmakelijk vertoon dat ik hier momenteel tegenkom.

3 Reacties
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Beste Rob, ik sluit me volledig bij je aan. Overigens vind ik het nog schandaliger, dat processtukken van Lucassen ineens opduiken en worden beplaatst op de rtl website. Een schandelijke vertoning en karaktermoord.

Harris2
Harris213 nov. 2010 - 8:55

Ik vind het een tikkeltje (ahum) naïef om te stellen dat het verleden van Kamerleden niet relevant is. Of dit nu in positieve of negatieve zin is. Daarbij moet niet worden vergeten dat Lucassen tegen Wilders (en de kiezer) heeft gelogen over zijn misdaden, en er op dit moment nog een aanklacht loopt vanwege verschillende vormen van straatterreur. Als dit niet in de pers terecht zou zijn gekomen dan was deze man nog vrolijk volksvertegenwoordiger geweest. Een hogere eer kan ik me moeilijk voorstellen, terwijl hij bij sollicitaties op honderden andere functies met zijn strafblad geen kans zou hebben gemaakt. Nu snap ik dat volksvertegenwoordigers een strafblad mogen hebben, maar dan is het wel zo eerlijk als de kiezers hier van op de hoogte zijn.

JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

"In Nederland is er rechtspraak die namens ons de betrokken zaken onderzoekt en de daden van de verdachte beoordeeld en vervolgens namens ons een veroordeling uitspreekt." Keurig Rob, zou Wilders dat nu óók maar eens beseft hebben vóór (!) en tijdens zijn proces. En wat is er mis met het citeren van insidersinformatie over hufterkringen in Nederland? We willen toch allemáál af van die hufterigheid in Nederland?

Amarinde
Amarinde13 nov. 2010 - 8:55

De ophef rondom Lucassen neemt vormen aan waarbij alles in het niet schijnt te vallen. Heel Nederland wacht op wat Wilders gaat besluiten. Eerlijk gezegd heeft Wilders zich door dit lange "nadenken"in eigen voet geschoten. Wat hij ook beslist het is niet meer alleen aan hem, nooit geweest ook trouwen, maar hij heeft de laatste dagen ook kunnen zien hoe zijn kiezers op dit incident reageren. Het draait voor Nederland nu om 2 belangen. 1. Het belang van de meerderheid van deze coalitie. 2. Het belang van geheel Nederland. 1 Dit is verreweg het meest gecompliceerde belang. Immers er zijn nu 4 partijen die belang hebben bij de: A. Beeldvorming in haar totaliteit B. Vasthouden beeld/status van het verleden C. Sympathie en beeldvorming in het hier en nu D. Beeldvorming en sympathie in de toekomst. Hierin heeft de VVD en het CDA het belang van het voort bestaan: van de meerderheid in de kamer, van de coalitie CDA VVD, van het behoud van zetels (verkiezingen volgend jaar) beschadiging van vertrouwen en voortschrijdend inzicht, het kunnen vasthouden van de wisselende kiezers op termijn. Nu werkt de gebruikte/gekopieerde populistische verkiezingsretoriek tegen de VVD. Immers ze hebben geleerd van de PVV en deze partij zit vol met “besmette” mensen. De teller geeft aan dat het ”besmette”percentage nu rond 35 % ligt voor de Kamerleden. In zowel de PVV als de VVD oneliners kwamen regelmatig suggesties tot directe cijfers voor over criminaliteit onder allochtonen. Nu blijkt dat onder de snelst groeiende partij dit getal ca. 3 x zo hoog ligt dan onder de bevolking. Kwalijke zaak voor alle betrokken partijen. Vooral de terugslag die het heeft op het CDA en VVD omdat deze 2 ook hun ervaring en kennis niet hebben ingezet maar als een blind paard voor een extreem rechts kabinet gingen. Nederland had op zijn minst mogen verwachten dat de regeringspartijen CDA en VVD buiten hun eigen belang aan betrouwbare en smetteloze mensen deze voorwaarde ook aan de PVV hadden gesteld. De PVV daarin tegen heeft grotere problemen. Immers de coalitie kan ook zonder kamer meerderheid door regeren. De interne PVV dissidenten “Groep Hero” krijgen door deze smet op de PVV steeds meer grond om separaat verder te gaan. Immers het gaat velen om macht en eigen belang. Wat is er dan makkelijker om je af te scheiden en als Groep Hero je steun aan de coalitie te geven? Bedenk hierbij de nederlaag die Fleur Agema heeft moeten incasseren op de belofte van 1 miljard investeren in de ouderenzorg dat uitgelopen is op ca. 200 miljoen directe bezuiniging op deze ouderenzorg. Daarnaast is het een feit dat de huidige crisis in de PVV (Lucassen) een duidelijke weerslag laat zien op PVV stemmers die in redelijke hoeveelheden nu ventileren dat zij zich niet meer willen conformeren aan wat de PVV nu is. De toon of gedachte, onder die groep, is momenteel dat het agressieve deel van de partij politiek gericht op repressie en discriminatie van een groep Nederlanders zo voorop staat dat de goede punten van de PVV geheel wegvallen en men die goede punten bij bv. een SP terug vindt. Hier zit dus voor Groep Hero een zeer duidelijke kans dit deel van de kiezers naar hun toe te trekken en Wilders is zich hier donders van bewust. Al met al een explosief geheel waarbij alles draait om de macht van Wilders persoonlijk, het CDA, de VVD en Groep Hero. Maar er is nog een 4e partij in de kamer. De SGP. Het CDA, de VVD en de PVV zijn, indien Lucassen separaat verder gaat afhankelijk van gedoogsteun van de SGP en de voorwaarden die de SGP daar voor de coalitie vorming al aan gesteld heeft. Al met al een goede ontwikkeling voor Nederland. Immers een deel van de PVV stemmers zijn de ogen geopend. De bestrijding van het moderne fascisme, discriminatie, opzettelijk beledigen, enz. waar een groot deel van Nederland zich sterk voor maakt wordt nu vanuit de PVV zelf gevoerd. De Implosie. Wat zijn de kansen voor Nederland? Goede m.i. Mocht het zo zijn dat Lucassen in de kamer blijft en de Groep Hero nog niet opstaat is de teerling wel geworpen, de kiezer, een deel, is wakker geworden. De meerderheid blijft maar de instabiliteit is verdubbeld. Mocht het zo zijn dat Lucassen separaat verder gaat dan is ook Wilders afhankelijk van de macht die Lucassen op dat moment heeft. Zo ook de VVD, het CDA en de SGP want in het CDA zitten 2 dissidenten die naar eer en geweten mogen stemmen waardoor er ondanks de SGP steun er nog steeds geen meerderheid is. Blijft over dat deze coalitie bij de gratie van de Kamer besluiten kan nemen en beleid kan voeren. Dit is goed voor Nederland maar wat veel belangrijker nog is, is dat het open en vernieuwend kan zijn voor onze “oude” politieke systemen en gekonkel in achterkamertjes. In deze situatie moet de coalitie luisteren naar geheel Nederland en vervalt de macht op eigen belang. Een goede zaak volgens mij, omdat men moet leren luisteren naar de burger en de macht vervalt. Immers de Kamer beslist. Volgens mij is dit akkefietje het begin van een grote hervorming van de politiek. Vanuit de stille machtsfactor moet men open en transparant gaan handelen. Optie is er natuurlijk dat de Kamer dit kabinet laat vallen maar die optie zie ik niet zo gauw gebeuren als Lucassen of Groep Hero separaat verder gaan. Juist niet, het kabinet zal er stabieler door worden omdat de macht weg is. Al met al dus een bemoedigende ontwikkeling waarbij Geert Wilders door zijn “nadenken” de zaak erger heeft gemaakt dan indien hij direct stappen had ondernomen conform zijn partij politieke standpunten: fout is fout en wat fout is moet direct bestraft worden zonder pardon of aanzien des persoons.

2 Reacties
bernd2
bernd213 nov. 2010 - 8:55

, maar hij heeft de laatste dagen ook kunnen zien hoe zijn kiezers op dit incident reageren. Oja? waar dan? Ik heb geen peiling gezien of de kiezers van de PPv gehoord. Alleen linkse haat zaaiers die hun ongenoegen nogal aandikken.

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Goede bijdrage Amarinde Ik kan me compleet in je verhaal vinden.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Volgens mij zal al deze ophef alleen maar meer kiezers betekenen voor de PVV. Het hele zaakje wordt namelijk nogal aangedikt door links Nederland. Links buitelt over elkaar heen als een bende hyena's. Men vergeet even het feit dat in het verleden ook de nodige linkse partijen en haar leden danig in opspraak waren. Maar indien lucassen bij zijn aantreden zaken heeft verdraaid of verzwegen, zal hij uiteraard zijn biezen moeten pakken. Wa burenruzies en een veroordeling voor een zedenmisdrijf alleen is naar mijn mening niet voldoende reden. Het e.a. moeten we trouwens ook wel relativeren. De straf was 1 week cel en 500 euro boete. een kleine zaak dus en niet al die ophef van nu waardig. De man heeft overigens zijn straf uitgezeten en that is good enough for me. Dat hij wat ruzie met buren heeft gehad zou overigens een reden kunnen hebben. Wellicht had hij een hele legitieme reden om boos te zijn. Ook ik zou wel eens in iemands brievenbus willen piesen als hij voor de zoveelse keer zijn hond voor mijn deur heeft laten poepen zonder het op te ruimen.

6 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods13 nov. 2010 - 8:55

++ Volgens mij zal al deze ophef alleen maar meer kiezers betekenen voor de PVV. ++ >> Als dat zo is moeten we het leidingwater eens gaan onderzoeken, want dan doet iemand er een debiliserende stof in.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

[Volgens mij zal al deze ophef alleen maar meer kiezers betekenen voor de PVV.] Daarmee suggereer je dat PVV-stemmers houden van pedoseksuelen. Ik vind dat een onbehoorlijke bejegening van PVV-stemmers.

Harris2
Harris213 nov. 2010 - 8:55

"Links buitelt over elkaar heen als een bende hyena's" Hoe haal je het in je hoofd? Sowieso is het in dit soort gevallen ridicuul om te spreken in termen als 'links' en 'rechts', maar als je dat zo graag wilt: WNL kwam met de onthulling. En als je er echt aan blijft vasthouden dan komt het erop neer dat jij vindt dat de rechtse media niet tegen seksueel misbruik en buurtterreur zijn.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Volgens mij zal al deze ophef alleen maar meer kiezers betekenen voor de PVV. Mocht dat het geval zijn dan kan ik niet anders concluderen dat minstens 1.5 miljoen kiezers gewoon geen stem verdienen.

JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Meer kiezers, door zulke figuren ? Kandidaten PVV. http://www.doorbraak.eu/?p=3679 Kunt u ons dan uitleggen, hoe dat gaat gebeuren, door te kiezen voor zulk vertegenwoordiging ?

kapitanlaipose
kapitanlaipose13 nov. 2010 - 8:55

Dan stel ik voor dat de ander PVV fractieleden ook meisjes van 17 dwingen tot sexuele handelingen. Blijkbaar heeft dat een positief electoraal effect op de PVV

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Waar dit werkelijk naar verwijst is de mentaliteit in een opleidingskazerne waar de commandant niet in staat is om deze structurele seksuele vernedering van leerlingen en dan met name vrouwelijke leerlingen te voorkomen. Vrouwelijke leerlingen doorgeven als neukpoppen (dingen,als waren het dingen)en jongens wegpesten als ze iets met een medeleerling hebben. Wat voor soort commandant heeft dat niet in de gaten!??

2 Reacties
Amarinde
Amarinde13 nov. 2010 - 8:55

De Ermelose zaak staat niet op zich. 2 van mijn dochters zijn in het leger geweest en beide spraken ze 14 jaar geleden al over deze gang van zaken. Machtsmisbruik en intimidatie waar deze meisjes vanaf 16 jaar mee geconfronteerd worden. Mijn dochters hebben gekozen voor de beschermende factor van de Kapitein die in het voortraject (scholing 15 jarige) hen begeleide in vertrouwen te nemen. In mijn gesprekken met deze Kapitein gaf hij ook onomwonden toe dat het op grote schaal gebeurd en het aan de top leiding van de Kazerne ligt of er wat aangedaan wordt maar dat het zeer moeilijk bewijsbaar is. Ze weten het en er wordt wel opgelet maar waar de wil is onder de direct leidinggevenden aan de AMO leerlingen is er altijd een weg te vinden en zijn deze "heren" (ook de vrouwelijke leidinggevenden) zeer vindingrijk. Macht is een troebele factor voor mensen die hier gevoelig voor zijn en de eigen instincten niet onder controle hebben. Dit geldt niet alleen voor het leger maar voor elke machtsfunctie.

cormol
cormol13 nov. 2010 - 8:55

Dacht je dat die bankdirecteuren doorhadden wat er op de trading werkvloer gebeurde? Daarom worden die ook niet aangepakt. Als je maar zorgt dat je niets weet, hoef je ook niets te verantwoorden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Waarom mensen die zelf de Grondwet en de wet overtreden en misdrijven pleigen roepen zij altijd dat zij de criminelen en de beulen kei hard moeten gaan aanpakken, als deze halve intellectuele de politiek ingaan, van ex-militair, koekkastenverkopers tot met olliebolenboeren? Het klinkt niet logisch, maar dat is een Hollandse feit is geworden.

1 Reactie
boeie
boeie13 nov. 2010 - 8:55

Ik ben alleen maar blij dat de PVV van binnen niet democratisch is, dan krijgen die gekken nog echt invloed.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik zou owel eens onderzocht willen hebben door defensie, in hoeverre de vermeende klokkenluider zijn taak heeft verzaakt, door nu pas te komen met allerlei verhalen. Ook graag een onderzoek of het geen strafbaar feit is door uit de school te klappen over dienstgeheimen.

4 Reacties
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Zolang PVV-ers Lucassen blijven beschermen richten zij aan de PVV schade aan, dat geldt ook voor de PVV aanhang. Iedere poging om de boodschapper te doden, valt daar ook onder. ---[in hoeverre de vermeende klokkenluider zijn taak heeft verzaakt, door nu pas te komen met allerlei verhalen]--- De vermeende klokkenluider is naar zijn commandant gegaan toen hij ervan hoorde. ---[Ook graag een onderzoek of het geen strafbaar feit is door uit de school te klappen over dienstgeheimen.]--- Het is gen dienstgeheim, er is een rechtszaak over geweest, zelfs een hoger beroep.

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

Ach...u bent zo iemand die slachtoffers de schuld geeft. Ze hadden al helemaal niets mogen zeggen natuurlijk over wat zich had afgespeeld tegen die geestelijk verzorger. En hij had al helemaal zijn mond moeten houden en het niet mogen melden aan zijn meerdere want dat heeft hij toen gedaan. Bij mijn weten ben je verplicht zaken te melden die het daglicht niet kunnen verdragen anders ben jezelf ook dader. U had hem willen dwingen zijn mond te houden....jij zou hem chanteren...zo van "als jij dat doorgeeft dan...." Intimideren,chanteren....het moet allemaal kunnen blijkbaar

BenJoosten
BenJoosten13 nov. 2010 - 8:55

Hoe nu? Hij heeft zijn taak verzaakt door nu pas te spreken, of: Hij is misschien strafbaar want hij klapt uit de school. Het is een van de twee, niet allebei. Wat u nu zegt is: hij had het eerder moeten zeggen, maar tegelijk had hij zijn mond moeten houden.

SjoukeBoonstra
SjoukeBoonstra13 nov. 2010 - 8:55

== Ik zou owel eens onderzocht willen hebben door defensie, in hoeverre de vermeende klokkenluider zijn taak heeft verzaakt, door nu pas te komen met allerlei verhalen. Ook graag een onderzoek of het geen strafbaar feit is door uit de school te klappen over dienstgeheimen. == Goedkoop, hoor. Shoot the messenger heet dat. Trouwens, als je je ingelezen had, had je die vragen niet hoeven stellen. Uit de Volkskrant van vandaag: "DEN HAAG - Jarenlang heeft Jan den Boer (60) zijn mond gehouden. De klokkenluider van de 'Ermelose ontuchtzaak' gaf nooit interviews over de seksaffaire die in 2001 en 2002 commotie veroorzaakte. Tien onderofficieren en een officier zijn met name dankzij Den Boer veroordeeld voor seksuele handelingen met leerlingen. Om die reden kreeg de kazerne de bijnaam 'Spermelo'." Trouwens, nu we het er toch over hebben, wat is er "dienstgeheim" aan het verkrachten van leerlingen?

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

De vraag is: ------------------------------------ Gaat Geert Wilders Pamperen? ------------------------------------ Kandidaten aan wie minder kleefde, werden nog voor de officiële termijn van de Kiesraad van de lijst geschrapt. Hiermee is aangetoond dat Wilders eigenlijk niet met zo'n man verder wil. Echter, als hij het wel doet, als hij wel met hem verder gaat, dan heeft Lucassen hem bij de ballen. De kans is groot dat dat gebeurt. Dat GW zich laat chanteren door Lucassen. De grote GW laat zich dan publiekelijk chanteren door een hasj rokende straat-dictator, en ontuchtpleger. Mooie boel daar in Den Haag. Lucassen is een mooi voorbeeld voor onze straatterroristjes, blowen, mensen bedreigen, uitschelden, en onze krachtige Geertje maar pamperen.

1 Reactie
DikBrix
DikBrix13 nov. 2010 - 8:55

Rouanne, Ik zou niet weten wat het al of niet roken van een jointje met dit hele verhaal te maken heeft.

Elfje2
Elfje213 nov. 2010 - 8:55

Ik wordt een beetje misselijk.

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Ik wordt een beetje misselijk. ]--- Die foto, dat heb ik ook.

RondeWeerd
RondeWeerd13 nov. 2010 - 8:55

Kunnen niet alle 30 namen van die hufters geopenbaard worden? Nu weten we alleen van Lucassen wat ie zoal misdeed, maar waar zijn die 29 andere gebleven? Welke functie vervullen zij nu?

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Als zij in de Tweede Kamer of regering zitten ben ik er voorstander van.

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

_________________________________________________________ ***[Je zal maar PVVstemmer zijn zeg, dan schaam je je toch rot? ]*** Volmondig Nee! PVV stemmers hoeven zich niet te schamen voor de daden van een kamerlid. ............................................................................... "een kamerlid"? heb je de afgelopen jaren met je computertje in je kelder gezeten (uit schaamte) ofzo? Zucht. Ik copy-paste het maar hier, sorry Joop, want linkjes plaatsen heeft niet zo'n impact op holocaust-ontkenners heb ik gemerkt... Lees, leer en huiver... ............................................................................... DE BENDE VAN WILDERS PVV-leider Geert Wilders doet zijn stinkende best om LPF-taferelen tegen te gaan. Maar daarin slaagt hij niet helemaal, getuige ook weer de laatste affaire rond PVV-Kamerlid Eric Lucassen. Door de jaren heen heeft Wilders al de nodige malloten, ruziemakers, fascisten, leugenaars, dronkenlappen, fundamentalisten en geweldplegers om zich heen weten te verzamelen. We zetten de meest opmerkelijke nog even op een rijtje, opdat we niet vergeten. Eric Lucassen ● In november 2010 valt PVV-Kamerlid Eric Lucassen door de mand. De voormalige sergeant en legerinstructeur blijkt zich namelijk seksueel vergrepen te hebben aan twee soldates in opleiding. Daarmee maakte hij zich als ambtenaar schuldig aan het plegen van ontucht met een aan zijn gezag onderworpen persoon. Lucassen wordt hiervoor in 2002 dan ook veroordeeld en krijgt een week voorwaardelijke militaire detentie opgelegd. Maar dat is nog niet alles. Lucassen blijkt namelijk ook zijn buurtgenoten jarenlang geterroriseerd te hebben. Volgens hen wilde Lucassen niet dat mensen in zijn straat honden uitlieten, hun auto parkeerden of er hun kinderen lieten spelen. Hij schold vrouwen uit voor “dikke zeug” en “kankerhoer”, en intimideerde een bejaarde man zodanig dat deze huilend aangifte deed bij de politie. Verder dreigde hij zoutzuur over een echtpaar heen te gooien, joeg hij “allochtone” kinderen op de speelplaats de stuipen op het lijf en riep hij tegen buren: “Ik ga in je brievenbus pissen”. Lucassen zou wegens zijn gedrag meerdere keren door de politie zijn aangehouden en geboeid afgevoerd. Tenslotte zou hij ook nog eens een medewerker van een Haarlemse coffeeshop met geweld over de bar hebben getrokken omdat die verkeerd naar de vriendin van Lucassen zou hebben gekeken. Marcial Hernandez ● Eind september 2010 raakt PVV-Kamerlid Marcial Hernandez in opspraak. In een café beledigt hij de vriendin van een medewerker van het ministerie van Economische Zaken en geeft hem een kopstoot. Hernandez wordt na de knokpartij op aanwijzing van omstanders door de politie opgepakt en brengt de nacht door in de politiecel. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan van mishandeling. Paul Beliën ● In september 2010 komt naar buiten dat de Vlaming Paul Beliën de nieuwe persoonlijke adviseur van Wilders is. Beliën is echter een omstreden oerconservatief en homohater pur sang. Zo vindt hij onder meer dat mensen het recht moeten hebben om homoseksualiteit een afwijking te noemen en de Amsterdamse Gay Pride noemt hij “een perverse vertoning”. Ook is Beliën tegenstander van euthanasie en abortus. Dat laatste vindt hij “een kwaal”. Beliën is trouwens de echtgenoot van het Vlaams Belang-Kamerlid Alexandra Colen. Ook organiseerde hij debatbijeenkomsten voor die extreem-rechtse partij en ging hij in 2007 samen met de partijleider Filip Dewinter op studiereis naar de VS. Jhim van Bemmel ● In juli 2010 wordt PVV-Kamerlid Jhim van Bemmel beschuldigd van faillissementsfraude. Volgens de curatoren van zijn failliet gegane muziekwinkel heeft Van Bemmel vooraf aan het faillissement de inboedel verkocht en het geld doorgesluisd naar andere bedrijven die op zijn naam staan. Ook zou zijn administratie niet op orde zijn. Volgens de curatoren zouden schuldeisers nog 30.000 euro tegoed hebben en is er sprake van een economisch delict. Van Bemmel ontkent de beschuldigingen natuurlijk. Maar fris lijkt het allemaal niet. Raymond de Roon ● In april 2010 komt het prominente PVV-Kamerlid Raymond de Roon in opspraak. De Roon, vurig pleitbezorger van “stadscommando’s”, blijkt namelijk in de jaren 70 al opgeroepen te hebben tot een soortgelijke extreem-rechtse burgerwacht. Dat deed hij toentertijd via een ingezonden brief in het blad van de extreem-rechtse splinter Partij Nieuw Rechts (PNR). In die brief pleit De Roon voor een krachtiger optreden van de overheid, vooral tegen alle linkse politieke groeperingen. Mocht dat niet gebeuren, dan zal “de zwijgende meerderheid er toe gedwongen worden het parlementair-democratische stelsel tijdelijk buiten werking te doen stellen om langs buiten-parlementaire weg tot een krachtig bewind te geraken”. Als mooi voorbeeld ziet De Roon het dictatoriale kolonelsregime dat eind jaren 60 de macht had gegrepen in Griekenland. Kort na zijn ingezonden brief sluit De Roon zich aan bij de extreem-rechtse Nationale Veiligheids Brigade (NVB) en schopt het daar tot bestuurslid. Deze club wordt omschreven als “knokploeg”. Al met al is De Roon nog steeds niet losgekomen van zijn extreem-rechtse wortels. Arjan Brogt ● PVV-kandidaat Arjan Brogt blijkt ook een typische keus van Wilders te zijn. Brogt is namelijk door de rechter veroordeeld tot het terugbetalen van zijn vergoeding als studentenraadslid bij de economische faculteit, omdat hij nooit kwam opdagen. Een voormalig huisgenoot van Brogt verwoordt het als volgt: “De eerste keer dat ik de naam Arjan Brogt hoorde, was dat omdat de politie in ons studentenhuis binnenviel om hem aan te houden. Het had te maken met een economisch delict, meldde de politie toen. Hij bleef een week weg, en daarna lagen er wekelijks acceptgiro’s van het Justitieel Incassobureau op de stoep.” Naar aanleiding van de commotie wordt Brogt in april 2010 dan toch maar van de kandidatenlijst geknikkerd. Mellony van Hemert ● Ook Mellony van Hemert, kandidaat nummer 9 op de landelijke kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen in 2010, wordt al snel afgeserveerd. Deze fantaste wordt door de PVV namelijk gepresenteerd als psycholoog die gepromoveerd is op kindermishandeling. Beide beweringen blijken niet te kloppen. Van Hemert is de schrijfster van een boek dat De Arbeiderspers vorig jaar op het laatste moment niet heeft uitgegeven. Volgens diverse betrokkenen wordt er namelijk ernstig getwijfeld aan het waarheidsgehalte van het boek. Het gaat over de moord op de vierjarige Rowena Rikkers, het meisje dat in augustus 2001 op het strand van Nulde werd gevonden. Volgens Van Hemert was Rowena haar achternichtje en was de moord het werk van een internationale bende. Gidi Markuszower ● Ook Gidi Markuszower, kandidaat nummer 5 op de PVV-kandidatenlijst voor de Kamerverkiezingen in 2010, ligt al snel onder vuur. Markuszower blijkt namelijk enkele jaren geleden gearresteerd te zijn, omdat hij bij een publiek evenement illegaal een vuurwapen bij zich droeg. Markuszower was voorts woordvoerder van de Nederlandse afdeling van de Israëlische partij Likud, de uiterst rechtse regeringspartij van premier Netanjahoe. Markuszower is een fundamentalistische jood. Zo vindt hij dat joden die een VN-rapport over de oorlogsmisdaden van zowel het Israëlische leger als Hamas verdedigen, moeten worden bestraft met een religieuze ban. Zij zouden dan niet meer in de synagoge mogen komen, niet meer op joodse begraafplaatsen mogen worden begraven en zelfs niet meer door geloofsgenoten mogen worden gegroet. Verder noemt Markuszower joodse tegenstanders in het Midden-Oostendebat “verachtelijke joodjes”. Ook de AIVD mengt zich in de kandidaatstelling van Markuszower. De inlichtingendienst stuurt een brief aan Wilders. Daarin wordt Markuszower als een “risico voor de integriteit” van Nederland bestempeld. Hij zou betrokken zijn geweest bij een organisatie die “informatie” heeft overgedragen aan “een buitenlandse mogendheid” en zou contacten hebben met een buitenlandse inlichtingendienst. Vermoed wordt dat het hier gaat om de staat Israël en haar inlichtingendienst Mossad. Na alle commotie trekt Markuszower zich terug als kandidaat. Rechtszaak tegen Wilders ● Begin 2010 begint de rechtszaak tegen Wilders wegens zijn haatzaaiende en discriminerende uitspraken. Wilders poogt het proces politiek uit te buiten en organiseert buiten de rechtszaal een demonstratie. Maar het wordt een groot fiasco. Er komen slechts 300 aanhangers opdagen, waaronder een groot aantal mafketels. Ook zijn er meerdere notoire extreem-rechtsen aanwezig, uit de krochten van partijen en organisaties als de CP’86, Centrum Democraten, NVB en Voorpost. Het ligt niet in de verwachting dat Wilders weer snel een dusdanig beroep op zijn achterban zal doen: dat schaadt immers de beeldvorming rond de partij. Martin Bosma ● PVV-Kamerlid Martin Bosma is de hofnar van het parlement. Zo stelt hij Kamervragen over het liedje “Baklava of rijstevla” van Kinderen voor Kinderen, omdat daarin tegen zijn zin wel 27 keer “Allah Akbar” wordt gezongen. Dat zou in Bosma’s verwrongen wereldbeeld duiden op de “islamisering” van Nederland. Verder wil Bosma dat op Nederlandse scholen elke dag de Nederlandse vlag wordt gehesen. PVV-ers hebben überhaupt wel wat met oubollig vlaggewapper. Zo hebben alle PVV-Europarlementariërs als enigen tijdens plenaire debatten pontificaal een vlaggetje voor zich staan, een Nederlandse wel te verstaan. Andere Europarlementariërs zien de PVV-ers dan ook als “een stel idioten”. Ruud Sablerolle ● Het gaat in 2009 ook mis met Ruud Sablerolle. Naar eigen zeggen is hij de coördinator voor de PVV in Den Haag. Het komt echter naar buiten dat Sablerolle in 2004 meeliep met allerlei skinheads in een demonstratie in Den Haag van de extreem-rechtse partij Nieuw Rechts. En hij was ook aanwezig op een mislukte anti-islamdemonstratie waar allerlei extreem-rechts gespuis op afkwam. Wilders ziet de bui alweer hangen. Hij ontkent dat Sablerolle coördinator is en beweert dat hij slechts PVV-posters plakt. In een poging de schade te beperken wordt de man meteen de PVV uitgegooid: exit Sablerolle. Daniel van der Stoep ● Van het ontkennen van genocides zijn sommige PVV-ers niet vies. Zo raakt PVV-Europarlementariër Daniel van der Stoep al voor zijn verkiezing in 2009 in opspraak, omdat hij de genocide op – pak ‘m beet – een miljoen Armeniërs ten tijde van het Ottomaanse rijk ontkent. Net als veel Turkse extreem-nationalisten meent Van der Stoep dat er “geen centje bewijs” is voor deze volkerenmoord in het begin van de twintigste eeuw. Iedereen die het tegendeel beweert zou volgens Van der Stoep “lafhartig” zijn. Wilders krijgt een hartverzakking van de commotie en geeft Van der Stoep op zijn lazer. Die neemt dan ook al snel zijn woorden terug en biedt opportunistisch zijn excuses aan. Hero Brinkman ● Voordat Kamerlid Hero Brinkman actief wordt bij de PVV, is hij wijkagent in de Amsterdamse Bellamybuurt. Daar staat hij wegens zijn onbehouwen en agressieve optreden bekend als “de Rambo van de Bellamybuurt”. In 2009 haalt Brinkman alle voorpagina’s van de kranten, omdat hij ruzie maakt met de barman van de Haagse sociëteit Nieuwspoort. Het ‘incident’ doet zich voor in de kleine uurtjes, nadat de dronken politicus drank geweigerd wordt. Brinkman probeert daarop zelf achter de bar te komen om alcohol te pakken en raakt daarbij slaags met de barman. Brinkman erkent na het voorval een drankprobleem te hebben en gaat sindsdien door het leven als Hero Drinkman. In 2010 komt Brinkman wederom in opspraak. Hij zou zijn buurman, die bij hem klust, bedreigd hebben met een hamer of een bijl. De aangiften vliegen over en weer. Hoe het ook zij, Brinkman ontpopt zich als een straatterrorist van de eerste orde. Het is wachten op een nieuwe affaire. Steun Extreem Rechts ● Om aan de landelijke verkiezingen van 2006 mee te mogen doen, dient de PVV in alle 19 kiesdistricten 30 ondersteunende verklaringen te verzamelen. Daartoe plaatst de partij zelfs oproepen op extreem-rechtse en radicale internetfora, zoals Polinco. Die oproep blijft natuurlijk niet zonder gehoor. Maar liefst 34 ondersteuningsverklaringen worden geleverd door aanhangers, kandidaten en partijleden van onder meer de Centrum Democraten, de Centrumpartij, de fascistische organisatie Voorpost en de wegens discriminatie verboden partij CP’86. Van je vrienden moet je het hebben. Dion Graus ● Al snel komt ook Kamerlid Dion Graus, ook wel “gore Graus” genoemd, onder vuur te liggen. Graus blijkt namelijk de rekeningen voor de verbouwing van zijn luxe bungalow niet te hebben betaald. Een van de aannemers startte zelfs een juridische procedure om zijn geld binnen te krijgen. Ook zou Graus volgens twee voormalige werkgevers malversaties gepleegd hebben door bezoeken aan klanten te fingeren. Maar het kan nog gekker. Ook komt naar buiten dat er tegen Graus de nodige aangiften gedaan zijn wegens bedreiging, mishandeling en stalking. Een van die aangiften komt van zijn ex-vrouw. Zij zou in 2002 door Graus zodanig zijn afgetuigd dat ze in het ziekenhuis opgenomen moest worden. Graus zou onder andere meerdere keren haar keel dichtgeknepen hebben. Andere aangiften komen van een vriendin van zijn ex, van Graus’ voormalige schoonvader, en één van een vrouw met wie hij een buitenechtelijke relatie had. Voordat Graus actief werd bij de PVV, presenteerde hij bij TV Limburg het dierenprogramma “Beesten met Dion”. Dat kunnen we letterlijk nemen. Fleur Agema ● Eind 2006 komen Wilders en zijn stormtroepen met 9 zetels in de Tweede Kamer. Kamerlid Fleur Agema komt al snel in opspraak. Was zij immers niet eerder actief voor de patjepeeërs en notoire ruziemakers van de LPF? Daarbij postte Agema eerder een bericht op de nazistische website Stormfront Nederland en Vlaanderen. En dat doet het niet lekker bij een partij die zegt niets van extreem-rechts te moeten hebben. Bart-Jan Spruyt ● In 2006 wordt Bart-Jan Spruyt van de conservatieve Edmund Burke-stichting officieel politiek adviseur van het toen nog onafhankelijke Kamerlid Wilders. Spruyts’ vrijage met Wilders leidt al snel tot de nodige ruzies binnen zijn eigen Burke-stichting. Bijna alle leden van het comité van aanbeveling vertrekken met stampende voeten, waaronder oud-premier Dries van Agt. Zij vinden Wilders’ uitlatingen “reactionair, xenofobisch en te militant”. Spruyt trekt zich er geen zier van aan en blijft de rechterhand van Wilders. Maar na enige maanden maakt Spruyt een ommezwaai en breekt hij met de brulboei uit Venlo. Hij mist namelijk “fatsoenlijke en capabele mensen” binnen de partij en is van mening dat de PVV alleen maar draait om “Ik, Geert Wilders”. Als trap na noemt Spruyt de PVV nog “de belichaming van een paniekerig soort van conservatisme dat een middenpositie inneemt tussen prudent conservatisme en fascisme, met een natuurlijke neiging tot de laatste stroming”. Wat een bende… (Gerrit de Wit)

4 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

tnx

Gerald2
Gerald213 nov. 2010 - 8:55

mJeroen, mooi uiteen gezet, klasse!

Gerald2
Gerald213 nov. 2010 - 8:55

Even een aanvulling op "steun extreem rechts": Fleur Agema is ook betrokken geweest, als in het goed heb, in februari 2005 bij Polinco

JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Bedankt voor het plaatsen. Ben benieuw hoe de PVV adepten hierop zullen reageren. zal wel in de trant zijn, -van linksche vuilspuierij. Vreemd, alle mensen die deze mensen hebben aangeklaagd, of hen hebben beticht, zullen allemaal wel linkse stemmers zijn. -Of ze zijn állemaal leugenaars. ( waarom hebben al deze beschuldigde mensen dan geen rechtszaak aangespannen wegens smaad en laster ? ) -Of het is een complot van links, beschuldigers zijn allemaal waarschijnlijk linksstemmers - Of de meesten zijn onschuldig, want ze zijn niet veroordeeld. Vreemd dat de vraag over het moraliteitsgehalte van de opgesomde PVV kandidaten, bewust niet wordt gesteld. waarschijnlijk, zou zelfs een niet veroordeelde maffiabaas of een salafitistische imam of van kindermisbruik betichte priester die nog niet veroordeeld is, iedereen gewoon het volk vertegenwoordigen. Volgens de wet zou dat waarschijnlijk kunnen. Maar het zegt heel veel in dit geval, op wie je stemt en door wie je vertegenwoordigd wilt worden.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Jouw bijdrage is een mooi staaltje van linkse demagogie. Volksmennerij voor mensen die het woord demagogie niet kennen. Stereotiep voor linkse medelanders die de 70iger jaren mentaliteit nog niet van zich hebben afgeschud. Oud links retro gedrag, oude retoriek is wat jou en veel progressieve Nederlanders nog rest terwijl de rest van Nederland vooruitkijkt: 35 zetels and counting. Het zou me niet veel moeite kosten om een lijstje te produceren van linkse politici de een nog schevere schaats hebben gereden. Die moeite gun ik je niet. Bovendien ga ik niet tegen iets in wat uiteindelijk de PVV alleen maar meer stemmen bezorgt.

5 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

[Het zou me niet veel moeite kosten om een lijstje te produceren van linkse politici de een nog schevere schaats hebben gereden.] Maar blijkbaar toch teveel moeite om het lijstje te produceren?

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Mijn onderstaande reactie is een reactie op laatste bijdrage van Jeroen Barends

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Wiens bijdrage? Dat noem je niet. Dan kan ik het ter informatie even nalezen. Alvast bedankt voor je medewerking.

keck66
keck6613 nov. 2010 - 8:55

Maakt het uit of het links is of rechts...? Nogal pijnlijk. Het is aan de mens zelf met een geschiedenis van geweld en machtsmisbruik om de kiezer gerust te stellen dat het a. niet klopt of b. spijt heeft betuigt ten overstaan van alle slachtoffers.

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Ah, ik begrijp nu dat het een reply was op mijn post. Nou ja, het is een lijstje van feiten, lijkt me zo. En genoeg reden om je als PVV handlanger ff goed de ogen uit de kop te gaan zitten schamen in de hoek van de kamer. Of wellicht gewoon erkennen dat je een gevaarlijke beweging ondersteunt en het een weldenkend maar helaas misleid PVV simpatisant (wat niet verwijtbaar is als zodanig) zou sieren om daar onmiddelijk van terug te komen en in het vervolg weer een beetje normaal te doen in het leven. Met de kennis van nu bedoel ik dus. Of anders dat lijstje van jou en wel terstond, of ik wordt niet goed.

roher
roher13 nov. 2010 - 8:55

Het lijkt mij een voorbeeld van totale vertroebeling van een modern wereldbeeld en een duidelijk voorbeeld van de onderdrukking van de vrouw in een professionele omgeving. Roept het kabinet de staf van het leger op het matje om deze zaken tot de bodem toe te laten uitzoeken?

1 Reactie
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Dat mogen we wel verwachten van een zo beweerde "daadkrachtige" kabinet. Ze wachten waarschijnlijk eerst de daadkracht van Wilders af, inzake Lucassen. Daarna wordt de kwestie binnen de NL militaire macht grondig uitgezocht. Neem ik aan.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Om het over de historie van Groen links maar niet te hebben. Maar ik wil eigenlijk femke sparen, omdat ze nu nieuwe linkse politiek bedrijft en de de Duyvendak's Rabbae's en dan's achter zich heeft gelaten. Overigens is de SP ook goed bezig met Roemer. Aardige vent en dat zeg ik nb als PVV. Nu alleen nog die tomaat vervangen als logo. Dat kan echt niet meer in deze tijd. Tenslotte heeft de SP het tomaten en taartengooi tijdperk achter zich gelaten toch? Hoewel, heb nog mijn twijfels bij de achterban.

1 Reactie
Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Ik heb al eens eerder gezegd dat het "argument" - hullie en zullie doen het ook - slechts de (tegen-) stelling ondersteund. Maw men erkend daarmee nu juist dat de PVV die abjecte adjudanten aantrekt als strontvliegen zoals gesteld. Dit vergt enig filosofisch inzicht, maar ja... waarschijnlijk niet erg besteed aan de simpele zielen van... nou ja, goed...

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Mooie kop boven het stuk, en dan doel ik niet op de foto. Hoeveelste topic is dit over Lucassen 't 4e? 5e? 6e?

1 Reactie
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik heb ze niet geteld, maar zoals ik zei: "links buitelt over zichzelf heen als een bende hyena's."

cabaray
cabaray13 nov. 2010 - 8:55

Lijkt me dat Wilders zich moet gaan distantiëren van deze goorlap. kleine kanttekening: Net zoals ik de Marokaanse achtergrond niet koppel aan criminaliteit (dat koppel ik liever aan de globale redenen: armoede, lage opleiding, weinig kansen in het leven). Koppel ik deze man niet aan de visie van de PVV (ook al getuigt die visie van armoede, lage opleiding en geef ik het weinig kans in het leven). Het is een serieverkrachter, maar volgens mij heeft dat niet met politieke visie te maken. Volgens mij pakt de PVV serieverkrachters graag hard aan.

1 Reactie
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik word een beetje moe van de term serieverkrachter. Denk je nu niet na of is het gewoon dommigheid. Sommige mensen op dit forum lopen achter elkaar als schapen. De beste man heeft 1 week gekregen en 500 € boete. Hij heeft sex gehad met een ondergeschikte, niet meer en niet minder. Verder stond ook het handelen van de meisjes in kwestie ter discussie.

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Daniel Pipes verklaard in een zwitserse krant Neue Züricher Zeitung van 10 november 2010 dat hij het helemaal gehad heeft met Wilders. Hij vindt "Wilders' politieke agenda "natuurlijk bizar" en "niet serieus te nemen". Dag geldschieter.

1 Reactie
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Er zijn ook heel veel stemmen in Amerika en de Wereld die hetzelfde gevoel hebben bij Daniel Pipes. Dus daar hoeven we als PVV geen traan om te laten

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

een reaktie van een ander forum: "De Telegraaf heeft Wilders groot gemaakt door haar sensationele wijze van berichtgeven. Goed werk Telegraaf, gefeliciteerd dat je Wilders (zet aan tot onverdraagzaamheid), Hernandez (kopstoot), Graus (sloeg zwangere vrouw, stalking), Lucassen (mishandeling, misbruik) en Brinkman (dronken knokken met barman) in het pluche hebt geholpen, mede betaald met mijn belastinggeld. Daar wordt Nederland vast veiliger van…"

2 Reacties
boeie
boeie13 nov. 2010 - 8:55

Welk belastinggeld doel je precies op? Volgens mij krijgt de PVV amper belastinggeld?

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Ik vind dat er wel wat bezuinigd mag worden op die criminaliteits-subsidies.

JoWe62
JoWe6213 nov. 2010 - 8:55

Is er geen ander nieuws in de wereld. Lucassen begint een beetje gewoon te worden en is niet echt nieuws meer.

1 Reactie
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

Dagelijks een bijkomend feit over Lucassen vind ik niet bepaald gewoon. Het gaat steeds in de overtreffende trap. Als er gaan aandacht aan geschonken gaat worden, dan waait het zo over. Dat zou u toch niet willen ?

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

Wilders was zelf zeer nauw betrokken bij de selectie van nieuwe kamerleden In een interview vorige zomer met de Volkskrant bevestigde Wilders van de PVV geen ledenpartij te willen maken, omdat dit controleverlies betekent. 'Ja, de controle verliezen aan foute mensen. Ik heb door de LPF mijn lesje geleerd. Ik heb nu een hechte fractie, veel vrijwilligers en bijna elke zaterdag zit ik in het Kamergebouw om mensen op te leiden.' Daar is dus, kan nu worden vastgesteld, van alles misgegaan. Al voor de verkiezingen van 9 juni verloor Wilders een aantal door hem geselecteerde personen. Kort na de presentatie van de kandidatenlijst op 12 april trok de nummer 9 van de lijst, Mellony van Hemert, zich terug. Zij was door de PVV gepresenteerd als 'psycholoog/gezinstherapeut, gepromoveerd op het onderwerp kindermishandeling', maar daar bleek niets van waar te zijn. Vlak daarna haakte de nummer 5 af, de ondernemer Gidi Markuszower. Hij bleek in 2008 te zijn aangehouden met een vuurwapen op zak. Eind april vertrok de student-ondernemer Arjan Brogt, die op een onverkiesbare plaats stond. 'De media-aandacht door een stel gefrustreerd linkse activisten doet mij en de PVV geen goed', zei Brogt indertijd. Hij had ook een veroordeling aan de broek: tot het terugbetalen van zijn vergoeding als studentenraadslid bij de economische faculteit, waar hij nooit kwam opdagen. Politiecel Begin oktober raakte het Kamerlid Marcial Hernandez in opspraak. Hij bracht een nacht in de politiecel door, nadat hij in een café in Den Haag een kopstoot zou hebben uitgedeeld. Tegen hem is aangifte gedaan. Het Kamerlid Hero Brinkman deed tweemaal van zich spreken. Eerst door een ruzie met een barman in Nieuwspoort, waarop Brinkman bekende een drankprobleem te hebben. Daarna door mot met zijn aannemer in Middenbeemster, waarbij over en weer aangifte werd gedaan. Twee ex-partners van Kamerlid Dion Graus liepen in het verleden naar de politie, bleek in 2006. Ze werden mishandeld of bedreigd en deden aangifte. BLIJVEN: Als Eric Lucassen blijft zitten, als lid van de PVV-fractie of als eenmansfractie, dan verdient hij jaarlijks 94.757,82 euro inclusief vakantiegeld en eindejaarsuitkering. Dat is ongetwijfeld meer dan Lucassen als docent digitale muziekproductie ontving. Bovendien is het de vraag of hij die baan weer kan oppakken nu zijn hele verleden op straat ligt. OPSTAPPEN: Mocht Lucassen vertrekken, dan krijgt hij wachtgeld, het eerste jaar 80 procent van zijn loon, en daarna 70 procent. De uitkering houdt even lang aan als het Kamerlidmaatschap heeft geduurd, met een minimum van twee en een maximum van zes jaar. Kamerleden die binnen drie maanden vertrekken, krijgen maar een half jaar wachtgeld. Lucassen zit bijna vijf maanden in de Kamer.

2 Reacties
sam tosha
sam tosha13 nov. 2010 - 8:55

Sja het is - zoals de 'Rijzende Dood', doorgaans een VV aanhanger - uiterst hier eerlijk eerder zei: Het is een brevet van onvermogen voor Wilders. De VVD wil (eist) nu dat WIlders de boel oplost, maar ik vraag me af: wat valt er op te lossen? Zijn aanhang heeft hij, naast door het zaaien van Islam angst, vooral te danken omdat hij de ontevredenheid van een groep Nederlanders heel slim heeft weten te vertalen naar een ongenoegen over de Nederlandse (linkse, zgn pappen en nat houden, etc, etc) politiek. Gesteund door de Fox-News van Nederland, zijnde de Telegraaf. Heb o.a. aldaar reacties van pvv-ers gelezen. Een deel steekt Geert een hart onder de riem en doet dit zoveelste voorval (van zijn onvermogen te voorkomen dat er komplete malloten zijn fractie bemannen) af als linkse propaganda, een deel haakt af (waar gaan zij met hun ontevredenheid naar toe?), maar een mijns inziens schrikbarend groot deel, doet deze zaak af in de trant van: Sja de meisjes waren meerderjarig en wat willen meisjes die besluiten in de landmacht te gaan, nu eigenlijk?Vechten voor volk en vaderland? Kom nou die willen stoere mannen! Nou die hebben ze gekregen. Dus als je het mij vraagt heeft Terror Eric (samen met Freefight Hernandez - vrij naar Bert Wagendorp) een goede optie om zich af te splitsen en hebben de VVD en het CDA al met al, in hun rancune ten opzichte van socialistische partijen, met het gedogen van Wilders, hiermee een heuse reete gewelddadige en fascistische beweging in de Tweede Kamer geholpen. En erger nog de steun daarvan door een evenzo gewelddadige en fascistische groep gelegitimeerd. Me dunkt dat dit af doen als een Godwin niet meer opgaat.

JustMatthias
JustMatthias13 nov. 2010 - 8:55

GW gaat alleen zelf over de aanloop van nieuwe kandidaten.

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Paul van der Vleuten: Denk je nu niet na of is het gewoon dommigheid. Sommige mensen op dit forum lopen achter elkaar als schapen. De beste man heeft 1 week gekregen en 500 € boete. Hij heeft sex gehad met een ondergeschikte, niet meer en niet minder. Verder stond ook het handelen van de meisjes in kwestie ter discussie. .............................................................................. Je blijft maar dat van sexueel misbruik veroordeelde 'kamerlid' verexcuseren, en nu met leigerij "Verder stond ook het handelen van de meisjes - 17 jarige kinderen - in kwestie ter discussie" (wat een walgelijke opmerking gezien de geschetste situatie). Terwijl je niet op de rest van de aangiftes tegen deze buurterrorist ingaat. En de hele waslijst van PVV delinquenten gewoon neGeert en afdoet als "demagogie van links". Eigenlijk, feitenlijk zelfs ondersteunt door te opperen wat SP of PvdA allemaal wel niet aan fouts in haar gelederen had. Een koude lijst van feiten die de criminele antecedenten en rechts radicale agenda opsomt van PVV handlangers...... Ik zie hier dat je het er benauwd van kreeg, kerel. Hoe kun je nu nog in hemelsnaam achter die aantoonbaar fascistische sexistische club van gewelddadige wetsmisbruikers staan? Heb je echt niet door dat die idioten zichzelf aan het opblazen zijn? Of zit je zelf een in de penose?, ik kan geen andere uitleg meer verzinnen, sorry. Het zou je sieren als je afstand neemt van de Bende Van Wilders. De Bende Van Nijvel is inmiddels ook heel erg "uit" wegens de betrokkenheid van latente pedofielen en grofgeweldsplegers. Verklaar je nader. Bedankt.

1 Reactie
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik citeer: "Hoe kun je nu nog in hemelsnaam achter die aantoonbaar fascistische sexistische club van gewelddadige wetsmisbruikers staan?" De wijze waarop jij de vraag stelt vraagt erom om niet beantwoord te worden. Wellicht moet je deze twee keer lezen.

karuna2
karuna213 nov. 2010 - 8:55

Goh, is dit het persoonlijke blog geworden van een zekere Paul van Vleuten? Hij lijkt volledig PVV gestuurd en krijgt het voor elkaar dat iedereen achter hem aan loopt om op hem te reageren. Typische Wilders stijl. Ingehuurd voor damagecontrol op de PVV manier, lijkt me. Blijven roepen, maakt niet uit wat, verwarring zaaien, totdat mensen er helemaal genoeg van hebben en het onderwerp helemaal laten vallen. Duidelijke strategie, gewoon niet in trappen. Laat je niet uit je tent lokken met onzinargumenten. De bedoeling is helemaal niet om iets te zeggen, maar te voorkomen dat zinnige argumenten bodem doordringen bij degene die ze lezen. Ga maar na, als je iets leest wat zinnig is en er staat een agressieve reactie op die dat direct omdraait in het tegendeel (zonder ook maar één argument) dan sta je toch even van he, he. Dat is de bedoeling, hij wil dat er op zijn bordje geschaakt wordt en dat je niet blijft bij wat je zelf wilt zeggen. Een kort woord daarvoor is......provoceren. Ik ben wel benieuwd wat Wilders gaat doen. Er wordt natuurlijk druk overlegd wát te doen. Rutte zal zich er achter de schermen mee MOETEN bemoeien, want anders mag hij zich nooit meer MP noemen. Hij zou immers de leider moeten zijn van deze coalitie en kan dus niet op zijn handen gaan zitten. Wilders zal dus Lucassen moeten bewegen om zijn zetel op te geven. Hij kan niet veel anders want Lucassen zomaar laten zitten, of een andere functie geven binnen de fractie, gaat echt niet voorkomen dat dit de PVV blijft achtervolgen. Niet onder de PVV aanhangers want die vinden alles goed, maar wel onder de rest van Nederland en dat is toch echt nog steeds de meerderheid. Maar buiten dat. De kans dat er nog zo'n figuur tussen zit is natuurlijk groot. En wat te denken over al die kandidaten die de PVV nu moet rekruteren. Het wordt echt nog meer "lachen".

2 Reacties
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

[ Ik ben wel benieuwd wat Wilders gaat doen. ] Ik ook. Wilders heeft zich eerder op glad ijs begeven. Nu wou hij niet over één nacht ijs gaan. (ezel..kop..steen ? ] As maandag heeft hij iig genoeg nachten gehad. Normaliter is hij ook rap klaar met zijn oordeel en oplossingen. Dit is echt slakkentempoo voor zijn doen hoor.

supersym
supersym13 nov. 2010 - 8:55

U bent bekend met het spreekwoord "De pot verwijt de ketel dat hij zwart ziet"? Politiek is per definitie (tegen)stellingen. Loop dan niet te zeuren aub als iemand een andere mening actief ventileert. Toewijding, passie, ideologie...ooit waren het zaken die men hoog had staan aan uw kant van het spectrum. Alleen vervelend dat de politiek opponent zich juist nu op deze wijze manifesteerde. Dan is het propaganda, trollen en dies meer.

cuypsong
cuypsong13 nov. 2010 - 8:55

Op RTL nieuws is de rehabilitatiemassage al begonnen. "'Geert heeft er zo hard zijn best voor gedaan""

2 Reacties
Pjotrs
Pjotrs13 nov. 2010 - 8:55

Hij heeft zo zijn best gedaan maar hij kan het gewoon niet, lijkt me nou niet echt een vorm van rehabilitatie. Eerder een diskwalificatie.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Hoezo rehabilitatie? Sex met ondergeschikten is toch nog steeds verboden?

RondeWeerd
RondeWeerd13 nov. 2010 - 8:55

Ha ha, net op RTL4: één van de zogenaamde ' slachtoffers' van Lucassen. Die meldt nu dat alles op vrijwillige basis is gebeurd, er was sprake van verliefdheid en de seks had in het weekend buiten de kazerne plaats. Bovendien was Lucassen niet haar leidinggevende. Tja, daar gaat een groot deel van het supermorele bezwaar van velen hieronder in de reacties hebben tentoongespreid, evenals het verhaal van klokkenluider Jan de Boer, die heel toevallig tot de politieke partij GroenLinks behoort.

9 Reacties
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Links valt steeds weer in zijn eigen mes.

Sjiekismigdat
Sjiekismigdat13 nov. 2010 - 8:55

Wilders verwijt Cohen dat hij thee drinkt met moslims maar Wilders leut alleen maar koffie met buurtfluitketel Lucassen. U komt nu met een "nieuwe" getuige. Dat is goed nieuws want dan blijft de zaak nog wat langer achter de PVV aan slepen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

Ach, de tegenspin is al in gang gezet. Toen ik zocht naar meer bronnen, kwam ik trouwens de melding tegen dat alle veroordeelde onderofficieren uit Ermelo destijds zijn ontslagen: "Een ontuchtzaak binnen Defensie die voor grote onrust zorgde was de zaak rond het Schoolbataljon op de Generaal Spoorkazerne in 2001. Toen werden tien militaire instructeurs (onderofficieren) strafrechtelijk vervolgd omdat ze seksuele relaties hadden aangeknoopt met vrouwelijke leerlingen van het bataljon. Bij deze zaak, destijds bestempeld als de ‘grootste militaire zedenzaak ooit in Nederland’, werden de verdachten veroordeeld tot geldboetes en voorwaardelijke gevangenisstraffen. Ook werden zij ontslagen. http://www.nrc.nl/krant/article1665414.ece/Mooie_baan_maar_mondje_dicht In dat artikel kun je ook lezen dat het heel erg moeilijk is voor vrouwen om aangifte te doen, of uit te komen voor wat er is gebeurd: "En dan staan vrouwen al gauw alleen. Groen: "Ze zijn met weinig, dat is één, en ook kunnen ze niet altijd rekenen op de steun van hun vrouwelijke collega's. Daarvoor heerst er een te grote concurrentie tussen die paar vrouwen onderling." Slachtoffers van seksuele intimidatie krijgen dan nul op het rekest bij al hun collega’s, de mannen én de vrouwen. "

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods13 nov. 2010 - 8:55

++ Ron de Weerd, za 13 november 2010 19:53 ++ >> Onzin. Hij is - ook in hoger beroep - ervoor veroordeeld. Dan heb je wel een hele slechte advocaat als dat allemaal vrijwillig gebeurd is. Verder gaat het niet alleen om het seksuele misbruik. Sterker nog, dat werd later pas toegevoegd aan de waslijst van misdragingen van die omhooggevallen uitsmijter.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Een groot deel van het supermorele bezwaar? Lucassen is toch niet de enige PVV-er met een dubieus verleden? We kunnen nog wel even doorgaan hoor, stof genoeg.

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Tja, daar gaat een groot deel van het supermorele bezwaar van velen hieronder in de reacties hebben tentoongespreid}--- Het gaat in die zaak niet om een slachtoffer, maar om enkele meer. Daarbij speelt vrijwilligheid geen rol, het is verboden voor een militair om met ondergeschikten seks te hebben omdat dit de gezagsverhouding vertroebelt. Als daar wederdiensten voor zijn geboden, zoals diploma's, dan is dat buitengewoon negatief voor het leger. Dat de klokkenluider rondom deze zaak lid is van een bepaalde partij, volgens jou, diskwalificeert hem niet als getuige. Hij heeft destijds de zaak aangebracht bij de commandant. En het is bijzonder moedig dat hij dat deed, want hij liep risico op wraakacties van een tiental militairen die op grond van zijn getuigenis zijn aangeklaagd, en na bewezenverklaring zijn veroordeeld. En nog steeds loopt hij risico's die verreweg de meeste mensen direct hun broek zou doen bevuilen Dat jij smalend doet deze man, is bijzonder kwalijk, vooral voor jou. Daarbij, maar ik heb dat al vaker gezegd. Het feit dat een aantal PVV-aanhangers zoveel moeite doen om Lucassen te beschermen brengt schade aan, aan de partij. Als Wilders de rug recht wil houden, dan loost hij deze man direct, in plaats van de indruk te wekken dat hij loopt te pamperen. Als de PVV-aanhang hart heeft voor de partij dringen ze er op aan dat deze man geloosd wordt.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Het wordt allemaal wat voorspelbaar, zoals links nederland reageert

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

Leuk,dat zie je wel vaker....de vriendin van de politieagent die Milly Boele heeft vermoord schrok zich ook een ongeluk....hij was toch zo lief Mensen met een antisociale of dissociale persoonlijkheidsstoornis ASP kunnen zich anders voordoen dan ze zijn,spelen een spel,aardig overkomen maar ondertussen zijn ze zeer geslepen. Mensen met de antisociale persoonlijkheidsstoornis kunnen heel innemend en charmant zijn, maar kunnen door impulsiviteit en gebrek aan inlevingsvermogen snel in conflicten terechtkomen. Ze liegen vaak in hun voordeel en zijn niet bang, wat mogelijk verklaart waarom zij de consequenties van hun handelingen niet inzien. Berouw, empathie of schuldgevoel komt bij ASP-lijders niet of slechts in verminderde mate voor.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Zoals je al zegt: een van de slachtoffers. Waar is de rest? Veroordelingen krijg je niet voor niets aan je broek.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Geef mij één reden dat Lucassen niet onder TBS behandeling te hoeven!

3 Reacties
cormol
cormol13 nov. 2010 - 8:55

Op verlof gaan?

JoWe62
JoWe6213 nov. 2010 - 8:55

Omdat hij geen psychopaat is en dat hij al veroordeeld is geweest voor zijn daden. Oeps dit zijn al 2 redenen. In NL kun je niet 2 keer voor hetzelfde vergrijp veroordeeld worden.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

De reden is, dat we vooralsnog in een land wonen waar democratie heerst en niet de sharia

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Bedankt van der Vleuten voor uw inkijkje in de zieleroerselen van een PVV-er. Het bevestigt mijn vermoeden dat Lucassen niet de laatste door de belastingbetaler gesubsidieerde crimineel zal zijn die in opspraak komt.

2 Reacties
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

ik citeer:" door de belastingbetaler gesubsidieerde crimineel" Dus volgens jouw redenatie blijf je crimineel ook al heb je je weekje cel uitgezeten en je boete van 500 € betaald. Niet zo socialistisch en solidair gedacht. Godzijdank stemmen steeds minder mensen met een gedachtegoed zoals het jouwe.

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

lol ja....er staat ons nog wat te wachten met dat gajes....de LPF is er niets bij

JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

Paul (van Vleuten), zomaar een vraagje: hoe luidt de tekst die je in gotische letters in je avatar hebt staan? Of waar kan ik het hele plaatje vinden?

2 Reacties
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Het plaatje is van Gitanes-sigaretten, de gotische letters zijn eroverheen geplakt. http://www.cigarettespedia.com/images/e/e6/Gitanes_blue_gitanes_caporal_0_6s_5_b_blue_france.jpg

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Hier zie je het totale plaatje Bijna goed Rouane rabit http://www.theovangogh.nl/indexc.html

eagleye2
eagleye213 nov. 2010 - 8:55

Ik vind het wel wat hebben. Die aandoenlijke manier waarop sommigen op dit forum recht praten wat krom is. Het geeft een gevoel van trots en met die sommigen ook een gevoel van saamhorigheid. Trots op Nederland met die mooie witte meeuwen. Daar ben ik blij om. Fier in de zuidwester storm. Wat kan ons deren. Want wat stelt het nu eigenlijk voor. Een beetje pissen door de brievenbus, een auto total loss slaan, net iets te lang naar een kind kijken, minderen betasten (ik druk mij voorzichtig uit).... waar maken wij ons druk. Dit is geaccepteerd maatschappelijk handelen...niks mis mee. Je zou bijna kunnen zeggen..het gebeurt te weinig. Morgen moet ik maar eens tevreden om mij heen kijken om te zien of ik zelf een soort Lucassen zou kunnen worden. Of ik mijn steentje kan bijdragen aan een tolerante maatschappij. Ik heb niets te vrezen. Geert vindt het wel goed, denk ik. In ieder geval zal hij er een nachtje over slapen. PS Ik behoor niet tot de linksche kerk.

1 Reactie
ErikDoes
ErikDoes13 nov. 2010 - 8:55

Mooi stukje.

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Genoeg serieus gepraat paniek bij de PVV http://yfrog.com/69o5jj ;-)

1 Reactie
JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Wel, wel, lijkt me eerder een hoop gezeik.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Tuurlijk is t n creep maar dat neemt niet weg dat t een beetje sad is hoe links hier bijna over elkaar heen buitel als een stel dolle hyena's. Alsof men eindelijk weer hoop heeft. Het lukt niet op de geijkte wijze, het zwartmaken wil ook niet helemaal lukken, laten we dan dit maar aangrijpen... Bij een grote groep nieuwe politici zullen altijd wat rotte appels zitten. Mocht een van de linkse partijen ooit in de toekomst weer ns een overwinning boeken van t formaat LPF of PVV dan zit er ongetwijfeld wel iemand tussen zoals Duyvendak. Maar goed dat zullen wij waarschijnlijk allemaal niet meer meemaken, gelukkig. Belangrijker dan Lucassen is dat NL voor goed een bladzijde heeft omgeslagen. Wilders, Lucassen, de LPF, de PVV etc zijn t gevolg, geen oorzaak. Het maakt dus niet zoveel uit wat er men hen gebeurt. Mocht de PVV worden opgedoekt, dan staat er iemand anders op. Wellicht nog wat extremer dan Wilders. In de tussentijd lik ik in ieder geval mijn vingers af. Lol

2 Reacties
maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Nu je het over dolle hyena's hebt: Ik kan me de euforie van rechts nog herinneren hier op JOOP toen het nieuwe kabinet aantrad...

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

"het zwartmaken wil ook niet helemaal lukken" Dat is in dit geval ook niet nodig, de feiten spreken voor zich.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Ook wanneer je je straf hebt uitgezeten en je boete hebt betaald, blijf je de rest van je leven een strafblad hebben.Maar voor de pvv inclusief aanhang is dat kennelijk geen punt.Ieder ander die solliciteert bij een fatsoenlijk bedrijf of fatsoenlijke instantie moet dat opgeven, en dat is dan meestal reden genoeg om iemand niet aan te nemen.Maar bij de pvv mag je erover liegen, of, wanneer je de waarheid wel hebt verteld, mag je toch blijven............Trek dan zelf maar je conclusie over het beschavingsniveau van de pvv.

1 Reactie
maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Er zijn zelfs beroepen (IT security) waarbij een kandidaat eerst gescreend wordt door de AIVD.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Gepubliceerd: vandaag 11:05 Update: vandaag 11:12 De kiezer vindt in overgrote meerderheid dat PVV-leider Geert Wilders zijn in opspraak geraakte partijgenoot Eric Lucassen uit de Tweede Kamer-fractie moet zetten als hij niet uit zichzelf uit de Kamer stapt. Uit een peiling van Maurice de Hond blijkt dat 83 procent van de Nederlanders die mening is toegedaan.

2 Reacties
Bernie2
Bernie213 nov. 2010 - 8:55

Zelf ben ik niet 'de kiezer' en vind dan ook dat Wilders met zijn fikken van de gewaardeerde collega Lucassen moet afblijven. Deze man hoort ten voeten uit bij de PVV, straalt met verve het oorspronkelijke gedachtegoed uit en is daarmee een prachtige aanvullingen op het redelijk hoge schurkengehalte dat Geert's club gaandeweg uitstraalt. Ter leringh ende vermaeck: de PVV als kijkdoos van Nederlands broeierige onderlagen. Niets meer aan veranderen, hooguit verder completeren.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Mooi, dan kan L nu uit de fractie worden gezet, want op deze peilingen zat W natuurlijk te wachten.

Yggdrasil
Yggdrasil13 nov. 2010 - 8:55

Ik weet niet wat erger is............... Een of andere macho-militair die zijn leuter niet in zijn broek kan houden, de een of andere buurt-bully die zijn medemensen terroriseert met intimiderend en dreigend gedrag, een onhandelbaar persoon met een dito karakter of............. Een PVV-volger op deze site die met droge ogen durft te beweren dat het allemaal wel meevalt, een volger die de term neukpop in de militaire rangorde volstrekt normaal vindt, die het normaal vindt om je buurt te terroriseren met intimiderend en dreigend gedrag, die het schijnbaar normaal vindt dat een volksvertegenwoordiger wel eens hele foute dingen doet maar er verder geen reden in ziet die persoon uit de fractie te zetten. Of.................. De PVV een jonge politieke partij noemen, vinden dat deze partij met kinderziektes kampt nou als deze partij zo doorgaat wordt het in ieder geval geen oude en zeker geen gevestigde partij. Trouwens de benaming partij is sowieso nogal krom want de PVV is geen politieke partij, de PVV is een racistische, xenofobe beweging. Een politieke partij kent een democratische structuur waarbij de leden bepalen hoe en waarom het beleid gemaakt en gevolgd moet worden. De PVV is niets van dit alles, de PVV is gestoeld op de haat en de angst van één persoon, één simpele persoon die vindt dat alles wat hem overkomt de schuld is van een ander. Ik weet nog niet wat erger is............... De crimineel Lucassen die voor zover ik weet nog steeds in de fractie van de PVV zit of...................... De PVV-volger die alles vergoelijkt, die alles recht probeert te praten wat krom is of.................... De PVV zelf. Alle drie zijn ze erg genoeg en een bedreiging voor de Nederlandse parlementaire democratie, een bedreiging voor Nederland, een bedreiging voor een bepaald gedeelte van de Nederlandse bevolking en een bedreiging voor de heersende normen en waarden, een bedreiging voor het algemeen gelden fatsoen. Maar hoe dan ook, een bedreiging.

1 Reactie
Amarinde
Amarinde13 nov. 2010 - 8:55

Je stelt een vraag waarop ik geen simpel antwoord kan geven. Lucassen is een product van zijn opvoeding maar ook van genen, de maatschappij en leger cultuur. De PVV kritieklose volgers zijn een product van hun opvoeding, de maatschappij en de politiek. Degene die de daden van Lucassen maar ook van de gehele PVV bagatelliseren en goedpraten zijn de doorgeslagen producten van jarenlange machteloosheid. Onder het item:http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/vergeet_lucassen_laten_we_het_er_eens_over_hebben_hoe_we_parlementsleden_kiezen/ heb ik mijn mening gegeven over wat ik in 2010 in de politiek aan kenmerken zie die zichtbaar zijn geworden maar ook dar 2010 een keerpunt ten goede of ten kwade zal zijn. De verandering van sluimerend ongenoegen is waardoor dit soort excessen geboren kunnen worden.

Ruud12
Ruud1213 nov. 2010 - 8:55

Heerlijk weer dat demoniseren door links. Heb zojuist gelezen dat een van de meisjes ( 19 jaar toendertijd) vrijwillig sex had met Lucassen ( toen 26 jaar) , maar wel buiten de kazerne muren. Daarbinnen zouden ze zelfs nog nooit gekust hebben, bovendien vond ze Lucassen een aardige knaap. Van de bedreigde buurvrouw heb ik begrepen dat ze haar hond altijd liet poepen voor de deur van Lucassen en de drol nooit opruimde. Dan kan ik begrijpen dat je bij zo´n buurvrouw in de brievenbus wil piesen. Verder kan ik me nog herinneren dat PvdA_vrienden van Job Cohen een filmpje in elkaar flansten over de moeder van Mark Rutte , die zijn flat opruimde en waarbij op zijn tafel een homoblad lag. Of de ontboezeming van de PvdA burgemeester Peter Rehwinkel , die vertelde dat een PvdA bons tegen hem zei, dat hij in verkiezingscampagne duidelijk moest maken dat de ongetrouwde Rutte geen premier kon worden. Over linkse vuilspuiterij gesproken. Ik geloof links niet meer !

5 Reacties
JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

De omgang van de PVV-aanhang met deze affaire begint zo langzamerhand psychotische vormen aan te nemen. Advies: kijk uit, straks leef je in een eigen werkelijkheid die niets meer met de feiten te maken heeft.

Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods13 nov. 2010 - 8:55

++ Ik geloof links niet meer ! ++ >> Als jij wilt dat Lucassen gewoon in de PVV blijft geloof ik jou niet meer.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

"Heb zojuist gelezen dat een van de meisjes vrijwillig sex had met L." Zijn de andere meisjes ook geinterviewd? Blijkbaar hield L er een hele harem op na. "Dan kan ik begrijpen dat je bij zo´n buurvrouw in de brievenbus wil piesen." Ik niet.

hannogroen
hannogroen13 nov. 2010 - 8:55

Eigenlijk is er als ik uw verhaal zo lees met die Lucassen dus eigenlijk helemaal niets aan de hand, net zoals Brinkman, Graus etc zich ook allemaal altijd 'perfect' hebben gedragen. Allemaal mensen die bij 're-integratie bureau PVV' goed zijn voor een jaarsalaris van een ton. Wellicht leuke inspiratie voor Dick Maas; 'Flodder deel 4', de familie Flodder gaat in de politiek!

Ruud12
Ruud1213 nov. 2010 - 8:55

Met genoegen lees ik de reacties van de linksmensen op mijn verhaal. Mijn zondag kan niet meer stuk. Maar niemand, maar dan ook niemand van hen geeft een reactie op de, door mij genoemde, insinuaties van de vrienden van Job Cohen en op de PvdA_influisteraar van Peter Rehwinkel, die als bedoeling hadden om Mark Rutte tijdens de laatste verkiezingscampagne af te branden.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Deze moest bovenin. Heeft iemand al " Interview met 'slachtoffer' " gezien? http://www.rtl.nl/xl/u/8969ef35-5b57-445f-9231-40193dd8cc55 Even een quoteje uit het interview van de journalist, via z'n twitter: http://twitter.com/jeroenwetzels "hij heeft mij nooit gedwongen, we hadden gewoon een relatie." Zegt verder allemaal niets natuurlijk...

2 Reacties
maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

De rechter dacht daar blijkbaar anders over. Dit betekent dus dat hij vreemd ging met nog wat andere ondergeschikten.

JustMatthias
JustMatthias13 nov. 2010 - 8:55

onder druk van de PVV, die dus blijkbaar geen lekkere figuren zijn, zul je wel 'moeten'. Complettheorie? Nou ik weet het niet hoor.

doeidoei
doeidoei13 nov. 2010 - 8:55

Links Nederland zal toch echt de voorkeur van de kiezer op eigen kracht, voorstellen en reputatie moeten verwerven.

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Ik had eens even gerekend in die versleten begrippen van jou. Links/Progressief + CDA haalt 76 zetels, volgens de huidige peilingen. Recht/Conservatief + CDA haalt weliswaar meer, maar meer dan 76 is niet nodig, vraag dat maar aan Rutte en Verhagen Prima toch.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Syp Winia gaat zo dadelijk in Buitenhof vertellen dat iedere partij zo zijn "deugnieten" heeft. Ik wil het nog niet meer horen maar ik moet wel; de vijand leren kennen. Arme ik! :(

3 Reacties
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods13 nov. 2010 - 8:55

++ Syp Winia gaat zo dadelijk in Buitenhof vertellen dat iedere partij zo zijn "deugnieten" heeft. ++ >> Is dat zo? De aankondiging was dat zijn stelling zou zijn: "Het moet niet gekker worden in Den Haag."

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik begrijp dus dat je de waarheid liever niet wil horen? Ook nog even een reactie tav het in kapitale letters "CRIMINEEL" geroep. Ik begrijp dat het soms lekker is om ongenuanceerd met een kop koffie erbij iemand aan de schandpaal te nagelen. Ik wil echter niet meegaan in deze karaktermoord. Bovendien is het in onze democratie zo, dat zelfs "criminelen" een tweede kans krijgen. Dit is met name een hard door m.n. linkse partijen bevochten grondrecht Dat geldt nb voor Volkert van der Graaff, Mohammed B en bommenleggers zoals Wesam al Dalaema. Laatstgenoemnde is zelfs alweer vrij ondankt een veroordeling van 25 jaar cel (over die linkse rechters zullen we het maar even niet hebben). Om nu deze beste man vanwege een licht vergrijp zo aan de schandpaal te nagelen vind ik a bloody shame (citaat Pim Fortuyn). Het nieuwsstukje op RTL heeft al laten zien dat het verhaal ookgenuanceerder ligt. Denk dus eerst na voordat je hier met kapitale letters "CRIMINEEL" gaat roepen.

meijerlahn
meijerlahn13 nov. 2010 - 8:55

Zwak verhaal hè, Zjen.

maccus
maccus13 nov. 2010 - 8:55

Wel oergrappig dat PVV-ers gewoon blijven geloven in hun partij, no matter what. Het lijkt wel een religie. Hoe zouden PVV-ers eigenlijk gereageerd hebben als het Gerd Leers was geweest die bij de buren naar binnen stond te pissen en de jongetjes in de parochiekerk betast had?

3 Reacties
Bobby Byrd
Bobby Byrd13 nov. 2010 - 8:55

De PVV lijkt nog het meest op een sekte. Even wat WIKI-wijsheid: Kenmerken van een sekte (Boerwinkel): * De neiging tot perfectionisme * De neiging tot isolatie en groepsvorming, vaak met het idee van het 'uitverkoren' (elite) zijn van de volgelingen * De neiging tot anticipatie op de toekomst (toekomstige verlossing uit huidig onheil) * De neiging tot verabsolutering van een deelwaarheid en/of de eigen waarheid * De neiging tot ressentiment (het sterk afzetten tegen de 'anderen', de vorige groep en verguizing of erger van 'afvalligen') * De neiging tot intense zendingsdrang, met alle middelen overhalen van anderen tot de eigen groep Kenmerken van een sekte (Vermeersch): 1. Inpalming : de mate waarin men een meer of minder belangrijk deel van zijn leven, denken en handelen door de wereldbeschouwing laat bepalen (men kan bijvoorbeeld driemaal in het leven naar de kerk gaan of in een slotklooster intreden, met alle varianten daartussen). 2. Groepsvorming : de mate van wederzijdse controle die de groepsleden op elkaar kunnen uitoefenen (in grote mate mogelijk bij het samen in één huis wonen). 3. Hiërarchie : de mate van macht die de leidende figuren op de volgelingen kunnen uitoefenen, inclusief de mogelijkheid tot straffen en het verwekken van angst. 4. Charismatische leider : de macht kan ook volledig in handen zijn van een figuur die door iedereen als de 'verlichte', of de 'Messias' wordt beschouwd. 5. Afzondering van de wereld: de mate waarin de handelingen en gebruiken (bijvoorbeeld voeding, kledij, arbeid) afwijken van die van de omgeving of van het eigen verleden; afzondering van familie en vroegere vrienden, werkkring, enzovoort. 6. Uitverkiezing : de leden van de groep kunnen ervan overtuigd zijn dat ze een apart statuut van 'uitverkorenen' hebben; ze menen bepaalde informatie te hebben, of bepaalde dingen te kunnen, waarvan ze menen dat andere mensen die niet hebben of kunnen. 7. Geslotenheid voor informatie: de mate waarin het contact met de media en met kritische of alternatieve informatie wordt verbroken. 8. Irrationalisme van geloofsovertuigingen: de mate waarin de groepsleden bepaalde overtuigingen hebben die in strijd zijn met algemeen aanvaarde of wetenschappelijk onderbouwde opvattingen (bijvoorbeeld complottheorieën, het geloof in buitenaardse wezens, niet werkzame 'geneesmethodes', enzovoort). 9. Proselytisme : de mate waarin de leden van de groep intense pogingen aanwenden om nieuwe leden te werven. ---------------- Ik zal niet zeggen dat het de lading 100% dekt, maar toch...best eng allemaal.

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

--Wel oergrappig dat PVV-ers gewoon blijven geloven in hun partij, no matter what. Het lijkt wel een religie.-- Ik vind het een gevaarlijke ideologie maar ik gedoog U wel. ;-)

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Ik citeer: "Wel oergrappig dat PVV-ers gewoon blijven geloven in hun partij, no matter what." Ja inderdaad mr degoutant, dat in tegenstelling tot de achterban van PVDA, SP en Groen LInks

Latok
Latok13 nov. 2010 - 8:55

Nou... nog steeds geen antwoord op de vraag waarom de meeste (niet allemaal gelukkig) PVVers hier geen afstand nemen nu aangetoont is dat er 20+% (semi-) crimineel en gewelddadig gepeupel in die kamer zit voor die club. Dan verzin ik zelf wel wat nav de reacties, ter conclusie, want die trollende PVV kermisklanten hier hebben geen trots. ATTENTIE. NU VOLGT EEN FICTIEF SCENARIO. Stel je een gesprekje voor, bij PowNews - Rutger Castricum en Lucassen, over een half jaar ofzo als die engert voor zichzelf een kamerzetel heeft met "Lijst Lucassen"... Hij wordt thuis benaderd omdat hij nooit in de kamer wordt gesignaleerd en men is toch benieuwd hoe het hem vergaat. De PVV heeft substantieel verloren aan aanhang in de provinciale en senaats verkiezingen, na alle affaires. Lucassen houdt stug vol achter Geert te staan, hoewel deze hem als een baksteen heeft laten vallen, hij geen ander werk kan vinden en ernstig aan de drank is. Meerdere PVV kamerleden werden onhoudbaar en moesten weg. Dion Graus is in het nieuws want hij heeft in een vlaag van verstandsverbijstering en frustratie over zijn verwijdering uit de PVV fractie in een park in Hilversum onder invloed de twee poedels van Nina Brink doodgeschoten die ze daar aan het uitlaten was. Pieter Storms was erbij en heeft Graus het ziekenhuis ingelagen. Graus gaf later als verklaring af dat poedels het scheren en modelleren van hun lijf, zoals Nina Brink dat laat doen, dierenmishandeling is en hij de honden uit hun lijden moest verlossen, dus uit noodweer handelde als zijnde Animal Cop Sheriff, aldus de Telegraaf. ______________________________________________ Rutger [aan Lucassen's deur]: "Laten we fijn beginnen met ontucht plegen met een leerling op een militaire school, daar bent u voor veroordeeld en uit de fractie gegaan destijds..." ................................................................ Lucassen: "Och die meissies met kriebel, je kent ze toch, uitdagend kleden, je aankijken met die z**dvragende oogjes. Waren zes... 17 en 18 en 20 ofzo hoor, geen probleem. Lekker toch zo'n jong ding? Ben je jaloers of zo?" Rutger: “hoorde ik nou ‘zes’?” Lucassen: “Wat?” ______________________________________________ Rutger: "Nou nee jaloers, ik ben gelukkig met een vrouw van m'n eigen leeftijdscategorie maar dat doet er nu ff niet toe. Nu we het toch over leeftijdsverschil hebben, een bejaarde man de stuipen op het lijf jagen? Buurtbewoners voor rotte vis uitmaken en bedreigen? Buitenlands uitziende kindertjes uit een speeltuin verjagen? Staat u nog steeds voor het PVV gedachtengoed van 'een veilige samenleving'?" ................................................................ Lucassen: "Ouwe l*llen staan alleen maar in de weg, ouwe l*llen moeten weeee-eg, whahahahaha 'herkent-u-deze-nog?'. Die hondenpoepdropsters laat ik de volgende keer onder dwang zo'n drol opeten of ik pis ze in hun bek. Islamitische hangjongeren en moslim straatterroristen horen niet in speeltuinen. Waarom? Omdat ik het zeg. Omdat de PVV het zegt. Omdat Geert het zegt. Omdat Lijst Lucassen het zegt. Omdat het HELE Nederlandse volk het zegt. Daarom" ______________________________________________ Rutger: "U mist de PVV fractievergaderingen, merk ik. Dan waren er meer dan 10 eerdere gevallen van dubieus handelende (aspirant-) kamerleden waaronder grove geweldplegingen en fraude. Steun van en associatie met neo-nazi achtige organisaties." ................................................................ Lucassen: "Mwah. Iedereen hep wel eens een appel gestolen of is een beetje boos geworden of hep een scheet gelaten op een internet forum. Soit. Bewijs het maar, en anders ontken ik het toch gewoon? Allemaal linkse demagogie hobbies enzo weetje. En WIJ van Lijst Lucassen zijn niet rechts trouwens. [varkenskop loopt rood aan en balt woest z'n vuist] Meer een fatsoenlijke oer Hollandse midden partij... beweging... dinges" Wij zijn zeker niet rechts. Rutger: "U mag best rechts van mij zijn hoor, ik associeerde ‘neo-nazi achtig’ echt niet met rechts" Lucassen: "neeeehh ik ook niet, kom nou toch zeg” ______________________________________________ Rutger: "En in ieder geval nooit in de kamer, dat hebben we gezien. Waarom neemt u geen afstand of zegt u uw steun niet op gezien alle feiten?" ................................................................ Lucassen: "Afstand waarvan? Welke feiten? Luister kerel, dit hou ik nog makkelijk vier jaar vol met m'n zetel en kan het daarna nog vier jaar uitsmeren met wachtgeld, ja. Dat minste is het Vaderland mij wel verschuldigd voor al het goede werk voor de partij en het landsbelang. Ik moet ook eten." ______________________________________________ Rutger [weer in studio]: "En 'drinken' natuurlijk. Goed. Dit was het voor nu, morgen meer met Dion Griezel... eehm Graus, pardon, vanuit het Juliana Kinderziekenhuis, sorry, het Leyenburg Ziekenhuis te Den Haag. Treklijster, nee, lijsttrekker van de Lijst Grof. Grosssss. Graus. Nou, tot morgen!" Dominique [co-presentator]: "heheh... tot morgen." TUUUduuDUM

1 Reactie
Amarinde
Amarinde13 nov. 2010 - 8:55

Treffend, zo tragisch treffend dat het zomaar werkelijkheid kan worden.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

In de psychiatrie is het een bekend verschijnsel dat zij, voor wie de realiteit te zwaar valt om te erkennen, vervallen in het scheppen van een eigen droomwereld waarin alles loopt zoals zij dat wensen. Helaas voor hen, blijft de realiteit de realiteit.

5 Reacties
lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Hear Hear

Yggdrasil
Yggdrasil13 nov. 2010 - 8:55

vervallen in het scheppen van een eigen droomwereld waarin alles loopt zoals zij dat wensen. =================== U bedoelt zoals de wereld die de PVV-volger en de PVV creëert, u bedoelt die wereld van verzonnen problemen en verzonnen oplossingen waarvan je weet dat die problemen nooit opgelost worden omdat die problemen niet bestaan. Die droomwereld bedoelt u.

JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

=In de psychiatrie is het een bekend verschijnsel dat zij, voor wie de realiteit te zwaar valt om te erkennen, vervallen in het scheppen van een eigen droomwereld waarin alles loopt zoals zij dat wensen.= Knap dat u de vinger heeft kunnen leggen op het PVV-syndroom. Er zijn zelfs PVV ers die zichzelf in uw diagnose herkennen, Die juichen u toe. Er is toch hoop voor sommigen.

JandeBoer2
JandeBoer213 nov. 2010 - 8:55

NL 4NL: ----- "In de psychiatrie is het een bekend verschijnsel dat zij, voor wie de realiteit te zwaar valt om te erkennen, vervallen in het scheppen van een eigen droomwereld waarin alles loopt zoals zij dat wensen."--------- In totalitaire regimes is het een bekend verschijnsel dat mensen met een andere mening als psychiatrisch patient worden gezien.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Is dit een toelichting op je eigen standpunten?

polyblok
polyblok13 nov. 2010 - 8:55

De cohorten van de anti-wilders movements storten zich weer als een stel bloeddorstige wolven op een nieuw item waarop ze hun frustraties en tanden over een voorspelbaar verloren verkiezing kunnen botvieren. De verjoping hier stijgt tot ongekende hoogten. Waarschijnlijk aangemoedigd door een koptekst waarin menig forumschrijver zichzelf in vereenzelvigt , wordt wederom elk detail aangepakt van de therapeutische werking van het van zich afschrijven van het rouwproces van afgelopen verkiezingen ... Juist door het fanatieke gedrag van de gardes die menen dat het land momenteel reddeloos verloren wegzakt , wordt het elan onder het nieuwe asociale bewind verder vergroot. Begrijpen jullie nou echt niet dat zondagnacht Wilders met een ferme uitspraak een pionoffer brengt, de kale L loost , en als een oprechte leider fier de extra winst incasseerd ??

6 Reacties
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[De cohorten van de anti-wilders movements storten zich weer als een stel bloeddorstige wolven]--- De cohorten van de pro-wilders movements storten zich weer als een stel bloeddorstige wolven op de Jopers die het wagen een standpunt over Lucassen te hebben. ---[Begrijpen jullie nou echt niet dat zondagnacht Wilders met een ferme uitspraak een pionoffer brengt, de kale L loost , en als een oprechte leider fier de extra winst incasseerd ??]--- Laten we het hopen, die extra winst twijfel ik aan, maar dat Lucassen geloosd moet worden ben jij dus met die anti-wilders cohorten eens.

meijerlahn
meijerlahn13 nov. 2010 - 8:55

"De cohorten van de anti-wilders movements storten zich weer als een stel bloeddorstige wolven op een nieuw item waarop ze hun frustraties en tanden over een voorspelbaar verloren verkiezing kunnen botvieren. De verjoping hier stijgt tot ongekende hoogten." ------------------------------------------------------------- Het is waarschijnlijk nog niet in u opgekomen dat de anti-Wilders Joopers zich ernstige zorgen maken over de mentaliteit in Nederland van verruwing, onfatsoen, xenofobie om er maar een paar te noemen. Van frustraties over verloren verkiezingen is al helemaal geen sprake, want Nederland heeft nog nooit een linkse regering gehad. Dus, over een linkse regering heb ik nog nooit illusies gekoesterd, want daaar is Nederland altijd net iets te rechts voor geweest. Maar als het en keer gebeurt, zou dat fantastisch zijn. Het is puur aan het onbetrouwbare en draaikonterige cDA te danken dat we nu met een ultra rechts kabinet in de maag zitten. En dat is waar ik en vele anti-Wilders Joopers heel bezorgd over zijn. Ik wil een beschaafd en fatsoenlijk land voor mijn kinderen en kleinkinderen.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Goed stuk Pot Maar cohorten vind ik iets teveel eer. De peilingen laten namelijk zien, dat we nog steeds kiezers bij o.a. linkse partijen wegsnoepen. Het linkse gedachtegoed heeft zijn beste tijd gehad. maar demoniseren kunnen ze nog als geen ander. Wordt straks weer smullen, als de rechtzaak begint. Ik kan niet wachten. Die moet ons toch zeker 5 zetels kunnen opleveren.

JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

We zullen zien. Maar het wordt dan waarschijnlijk wel een pionoffer dat het kabinet de meerderheid in de 2e kamer ontneemt. Deze man blijft namelijk het liefst zitten waar hij zit: in de kamer. Wilders zit volkomen klem: geen pionoffer en spot en hoon worden zijn deel, wel een pionoffer en de bijl aan de wortel van het kabinet is gezet. Gedoogsteun van de SGP gaat op termijn ook menig liberaal te ver.

Florian2
Florian213 nov. 2010 - 8:55

LOL geweldige reactie! De spijker minutieus op zijn kop geslagen! Dit moet pijn doen hier! :-)

sam tosha
sam tosha13 nov. 2010 - 8:55

Een oprechte leider die fier, naar nu blijkt minstens een stuk of 6 gewelddadige gekken in zijn partij heeft opgenomen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

Het zou ook wel heel erg triest voor die Lucassen zijn als hij alleen maar seks kon krijgen door met het weigeren van diploma's te dreigen. Ik vind het nogal lullig van je om zoiets over die arme man te veronderstellen.

1 Reactie
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman13 nov. 2010 - 8:55

Was een reactie op [Heeft iemand al " Interview met 'slachtoffer' " gezien?]

Middenmoot
Middenmoot13 nov. 2010 - 8:55

Deze mijnheer per direct uit de pvv verwijderen. En daarna eens net zoveel energie gaan steken in de vervolging van Joris Demmink. http://www.klokkenluideronline.nl/artikel/755/affaire-joris-demmink-het-feitenoverzicht.html

1 Reactie
JanB2
JanB213 nov. 2010 - 8:55

Die vreselijke linkse omroepen toch. Wat die allemaal niet boven halen. Het zou verboden moeten worden.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

Het stukje over dit onderwerp in de uitzending buitenhof van Syp Winia spreekt boekdelen. Dat geeft tenminste een genuanceerd beeld en zet de zaken wel in perspectief.

2 Reacties
GootjedeGroene
GootjedeGroene13 nov. 2010 - 8:55

Oh, vertel eens. Ik lees graag een onderbouwing voor deze losse flodder. En verderop ontbreekt nog een link naar een onderzoek van de AIVD. Wel zorgvuldig blijven. U heeft het er maar druk mee, he.

mees.
mees.13 nov. 2010 - 8:55

Je bent ooit veroordeeld voor verkrachting. Nu ga je solliciteren bij de politie en je meld dat niet. Nu krijg je de functie rechercheur om daders van verkrachtingen op te sporen. Nu zegt Syp Wynia...."ook andere bureau's hebben zo hun personele problemen" Maar voor de goede orde....zijn dat problemen waarbij iemand een strafblad heeft? Syp Wynia probeert iets te bagatelliseren wat niet te bagatelliseren is. Hij doet het voor als iets onbeduidends. Het gaat erom dat iemand een strafblad heeft en dat verzwegen heeft. Maar ja...PVV aanhangers hebben er wel meer last van...van cognitieve dissonantie. Het virus van cognitieve dissonantie heeft zich als een epidimie verspreidt onder PVVaanhangers.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Ik snap de ophef niet zo; iemand die hondenpoep terroristen aanpakt en zaadsmachtende dames bediend!

2 Reacties
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Ik snap de ophef niet zo; iemand die hondenpoep terroristen aanpakt en zaadsmachtende dames bediend! ]--- Gezien je woordkeuze is het begrijpelijk dat je de ophef niet begrijpt. Zelfs een Dr.Prof. heeft niet alle wijsheid in pacht.

HanSmit
HanSmit13 nov. 2010 - 8:55

Wil je dan een voorbeeldfunctie geven. Zou je nu jouw zus/nicht/dochter voor stage naar PVV fractie sturen? Of, je moeder als secretaresse voor PVV laten soliceteren? Wedden dat je niet durft!

Marcus2
Marcus213 nov. 2010 - 8:55

Het zou kunnen dat Wilders morgen aankondigt dat meneer Lucassen gewoon kan blijven zitten. Met de spin 'hij heeft zijn straf uitgezeten' enz. Hij geeft er wel weer een populistische draai aan. Mensen die stemmen op een politicus die zegt: "kopvodtaks, de vervuiler betaalt" zijn sowieso onfatsoenlijke mensen. Waarom zouden ze dat wel accepteren, en deze veroordeelde ontuchtpleger niet? Ze accepteren het ook dat Wilders een slachtoffer van verkrachting misbruikt voor zijn eigen verderfelijke politieke agenda. Het kan PVV-stemmers kennelijk niet smakeloos en ranzig genoeg zijn. Wat dat betreft is Lucassen een man naar hun kille hart. Ik heb uitermate weinig vertrouwen in Wilders en zijn kiezers. Als Lucassen blijft, dan betwijfel ik het of er een heleboel kiezers weglopen. PVV-stemmers hebben geen principes. Anders zouden ze sowieso niet op die beweging stemmen. Het zijn onfatsoenlijk mensen voor wie niks te ver gaat.

2 Reacties
JeanneDarc
JeanneDarc13 nov. 2010 - 8:55

==Het zou kunnen dat Wilders morgen aankondigt dat meneer Lucassen gewoon kan blijven zitten. == Het lijkt erop dat de subtiele mediaoffensief namens de PVV, de mensen alvast klaarstoomtvoor inderdaad de mededeling dat hij inderdaad gaat blijven zitten. Ik een donkerbruin vermoeden, dat vervolgens gepoogd gaat worden, om de aandacht van deze kwestie zsm naar iets anders te verleggen.

FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Met het spinnen wordt de PVV geholpen door de partners. De actie tegen de PVV laat in ieder geval zien dat de oppositie partijen wel samen kunnen werken. Goed samenspel tussen Halsema en Roemer. Op zich is dit goed voor de democratie, beter zou het nog zijn als Lucassen zijn eigen groep begint. De macht komt hierdoor precies in het midden te liggen waardoor het kabinet door de gehele kamer aangestuurd wordt. Wilders heeft sterk aan geloofwaardigheid ingeboet zodat de groei van de PVV is afgestopt. Nu Wilders laat zien wat hij onder uitzetten verstaat kunnen de allochtonen ook beter slapen en het excuus van we zijn een nieuwe partij en kijk naar de LPF. De LPF ging van 0 naar 26 zetels. Wilders heeft 4 jaar de tijd gehad om 20 man om zich heen te verzamelen en te trainen. Niets rotte appel maar liefde op het eerste gezicht alleen kan hij dit nu openlijk toegeven. Met de huidige ontwikkelingen laat hij zien dat het veel geblaat is en weinig wol. Ongewild hebben we dan dadelijk toch een nationaal kabinet dat aangestuurd word door de kamer.

matrix2
matrix213 nov. 2010 - 8:55

Lucassen blijft.... gewoon om dat het kan! en een klein beetje om de linkschmensch te stangen natuurlijk...

1 Reactie
hannogroen
hannogroen13 nov. 2010 - 8:55

Re: en een klein beetje om de linkschmensch te stangen natuurlijk.. Gelukkig zit jij niet in de kamer want het lijkt me een weinig prettig vooruitzicht als politici beslissingen zouden nemen om een deel van de bevolking te pesten. Ongeacht van welke partij ze ook zouden zijn. Al laten ze L zitten, dan komt het vroeg of laat weer terug. Dit ettert wel door.

Spielberg
Spielberg13 nov. 2010 - 8:55

Wel even schrikken hoe rechts Nederland op deze zaak reageert..... Verschil tussen links en rechts wordt steeds groter....

1 Reactie
fjacobse
fjacobse13 nov. 2010 - 8:55

Ik hoop zo voor de PvdA dat Wilders een passende oplossing weet te vinden. Want nu nieuwe verkiezingen, dat gun je zelfs je ergste linksche vijanden niet.

Mijzelf2
Mijzelf213 nov. 2010 - 8:55

Niemand mag zonder een diploma de school verlaten. Dus geen diploma, geen seks! of gaat het daar hier niet om, ik weet niet?

1 Reactie
JoopSchouten
JoopSchouten13 nov. 2010 - 8:55

Fantasie slaat op hol.

seven2
seven213 nov. 2010 - 8:55

Berichten uit 2002 over deze zaak melden uitdrukkelijk dat juist de single vrouwen de zaak meldde bij de verzorger uit angst voor vermeende bevooroordeling van degene met relatie. Ook waren het juist niet de direct ondergeschikten en deden de betrokken soldates met een relatie zelf geen melding bij de verzorger en gaven pas na flink aandringen vd marechaussee een verklaring. Dus wellicht verwart Jan de Boer (thans Groen Links voorzitter Dronten) het een of ander? Zie quote: 2002 " Justitie verdenkt de tien van ontucht met in totaal 21 rekruten. Vooral tijdens eindfeesten zouden zich seksuele incidenten hebben voorgedaan. Maar volgens de onderofficieren hadden zij seksuele relaties en avontuurtjes met meisjes die niet direct onder hun gezag vielen. Ze bestempelen deze gebeurtenissen daarom als een privé-aangelegenheid. (....)De zaak kwam uit toen een aantal soldaten in opleiding zich bij een geestelijk verzorger erover beklaagde dat sommige collega’s in ruil voor seks hun diploma haalden. Daarop schreef de verzorger een brief aan de commandant. Deze stelde een onderzoek in en deed vervolgens aangifte van ongewenste seksuele intimiteiten. De tien onderofficieren vinden dat de seksuele relaties en avontuurtjes een privé-aangelegenheid zijn, omdat de betrokken leerlingen hiermee vrijwillig instemden. In een enkel geval was er in hun ogen zelfs sprake van oprechte verliefdheid." http://www.nu.nl/algemeen/32012/seks-in-kazerne-was-geen-misbruik-van-gezag.html In een ander bericht uit 2002 vd Stentor staat: " De tien wachtmeesters en sergeants zeggen zich van geen kwaad bewust te zijn. Dat kwam volgens hen omdat de seks schering en inslag was en in hun ogen een privé-aangelegenheid was. Eén van hen meldde zijn relaties bij zijn pelotoncommandant om problemen te voorkomen. De leidinggevende had gewaarschuwd voor ongemak, maar daarbij bleef het. Kazernecommandant Kruise kreeg er genoeg van toen hij in februari 2001 via de geestelijke verzorging klachten ontving. Hij besloot tot ingrijpen en gelastte een onderzoek naar de sekspraktijken. Tegen tien onderofficieren werd uiteindelijk een aanklacht ingediend bij de officier van justitie. De strafzaak is een voorbeeldproces. Inhoudelijk zijn de klachten niet zwaar. De betrokken vrouwen legden na aandringen van de marechaussee belastende verklaringen af. De seks ging in de meeste gevallen vrijwillig. ." http://www.destentor.nl/regio/7608409/Seks-schering-en-inslag-op-kazerne.ece

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Berichten uit 2002 over deze zaak melden uitdrukkelijk dat juist de single vrouwen de zaak meldde bij de verzorger uit angst voor vermeende bevooroordeling van degene met relatie.]--- Het spijt me, ik ga de lange lap niet lezen, de eerste zin ervan weerhoudt me. het leven is kort, tijd is schaars. Verklaar jij kort dan het vonnis dat Lucassen kreeg voor overtreden art 249 WvS, en waarvoor ook in hoger beroep de feiten bewezen werden geacht. http://media.rtl.nl/media/actueel/rtlnieuws/2010/uitspraakrechtbank.pdf Als je er een goede verklaring voor hebt, misschien ben ik alsnog bereid om je lange verhaal te lezen.

stolat
stolat13 nov. 2010 - 8:55

Wat ik me nu afvraag is wie deze 853 reacties nog gaat lezen...

1 Reactie
cuypsong
cuypsong13 nov. 2010 - 8:55

Tijd voor een goed boek !

matrix2
matrix213 nov. 2010 - 8:55

Hoe langer ik er over nadenk des te groter mijn vermoedens dat Lucassen onschuldig is. Zou er sprake zijn van een linkse hetze?

2 Reacties
FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

--Zou er sprake zijn van een linkse hetze?-- Nee dit is meer een geval van "wie wind zaait zal storm oogsten." Wilders smeekt nu via Elsevier aan de linkse media om hem met rust te laten, eigenlijk zou ik hem gelijk willen geven, maar op hetzelfde moment zie ik hem in de kamer en; Joanie de Rijke verwijten dat ze zich niet sterk genoeg afzet tegen de Taliban. Ik zie hem de kamervragen stellen over Wijnand Duyvendak of met het voorstel komen voor kopvoddentax. Nee laat mij links nu maar even gedogen.

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

Je bedoelt dat de rechters van het hof in 2002 al hadden voorzien dat Lucassen bij een extreem rechtse partij zou gaan?

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Even de reactie van seven seven, zo 14 november 2010 23:13 naar boven gehaald, dit gaat niet meer om speculeren, dit zijn de FEITEN over de 'gangbangende verkrachter': Uitspraak hof is anders. "Het hof is van oordeel dat ten aanzien van de met [...] gepleegde handelingen voldoende aannemelijk is geworden, dat enige gezagsrelatie met verdachte daarbij geen rol heeft gespeeld, zodat in dat geval geen sprake is van “ontucht plegen” als bedoeld in artikel 249 van het Wetboek van Strafrecht." http://media.rtl.nl/media/actueel/rtlnieuws/2010/uitspraakhof.pdf Verklaring cadet en 'slachtoffer' 'Esther' op rtl ook: "Het was geheel vrijwillig, ook op seksueel gebied. Hij heeft mij nooit verkeerd behandeld. Wat we hadden speelde zich buiten de muren van het bataljon af. We hebben elkaar elkaar op de kazerne zelfs niet eens gekust. Eric was een lieve, betrokken en zorgzame man." Morgen weer een dag, nieuwe ronden, nieuwe kansen, nieuwe schandalen...

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

De beste "seven" is heeft enkele belangrijke motivaties van het hof over het hoofd gezien, en daardoor is "seven" tot een andere conclusie gekomen, die volgens mij, onjuist is. In tegenstelling tot jou ga ik geen complete reacties integraal herhalen dat zou de indruk van drammerigheid kunnen oproepen. Ik verwijs naar mijn reactie van 01:04 waarin ik het bovengenoemde uitleg.

lente2
lente213 nov. 2010 - 8:55

De kans zit er dik in, dat Lucassen dus gewoon blijft. En terecht. tenminste als hij bij zijn aantreden niet heeft gelogen.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa13 nov. 2010 - 8:55

Lucassen gaat de prullenbak van de Tweede kamer in en zo gaat hij ook de geschiedenis in. Een loslopende opblaaspop zonder kop.

[verwijderd]
[verwijderd]13 nov. 2010 - 8:55

Wel gek dat deze klokkeluider pas nu met zijn bericht naar buiten komt Kandidatenlijst was al voor de verkiezingen bekend een meerder die met zijn ondergeschikte een sexuele relatie heeft verliest zijn integriteit echter een klokkkeluider die zegt dat hij dit doet omdat de meisjes in het nieuws steeds met deze man geconfronteerd worden maar er bijna een jaar niets meedoet verliest ook zijn integriteit.

2 Reacties
FrenkMahon
FrenkMahon13 nov. 2010 - 8:55

Deze man was de klokkenluider in 2002.

Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Wel gek dat deze klokkeluider pas nu met zijn bericht naar buiten komt ]--- Ik kan me er wel iets bij voorstellen. Hij heeft ook destijds de zaak aan het rollen gebracht. Negen militairen zijn daardoor voor de rechtbank gekomen. Ik kan me voorstellen dat de klokkenluider angst ervaart, en waarschijnlijk voor schimmen, maar angst is zelden reëel. In het algemeen vind ik dat er moed voor nodig is om klokkenluider te zijn, en ik heb dan ook respect voor de meeste klokkenluiders die hun gevoel van veiligheid inleveren voor een ander doel, zoals deze man in 2002 heeft gedaan, en nu weer doet. Dit geldt te meer omdat Lucassen na 2002 toch wel als een bonte hond bekend is geworden. Verschillende aanklachten en arrestaties vanwege ernstige bedreigingen en geweldplegingen.

omaoeverloos
omaoeverloos13 nov. 2010 - 8:55

Tjongejongejonge, die man heeft een paar wippen gemaakt, is veroordeeld en dat was het dan. Maar er blijken hier allerhande puristen aanwezig die hier moord en brand over schreeuwen. Sex is natuurlijk 'het' middel om vooruit te komen in de maatschappij. Ooit van de "Gooise matras" gehoord, beste mensen?

1 Reactie
Klaas2
Klaas213 nov. 2010 - 8:55

---[Tjongejongejonge, die man heeft een paar wippen gemaakt, is veroordeeld en dat was het dan.]--- De ophef is erover dat de man militaire gezagsverhoudingen frustreerde en dat hij daarmee de wet heeft overtreden, en dat dat in een vervelende context voor de rechtbank is gebracht, samen met negen andere instructeurs, en dat hij erover heeft gezwegen. De zaak wordt extra pikant omdat veel meer over deze man aan het licht gekomen, en is er wel een heel erg vervelend beeld over hem ontstaan. Het blijkt dat hij al deze zaken heeft verzwegen tegen Geert Wilders, want anders had Geert Wilders geen vier dagen nodig gehad om zich te beraden. Dan had hij kunnen zeggen: "Ik wist ervan, en deze man past in de PVV en hij blijft." Maar Geert WIlders is huiverige gebleken om deze uitspraak te doen. Dat is een krachtig signaal. Als hij alsnog met een dergelijke uitspraak komt is het mosterd na de maaltijd. De simpelheid die jij erin probeert te rammen is niet op zijn plaats, al wil de PVV-aanhanger sinds hij/zij een beetje van de schok is bekomen, de spin deze kant opduwen. Ik heb nog niemand horen beweren dat hij tegen seks is. Dus wippen is niet het punt waarover de discussie gaat. Als je dat denkt moet ik je dan toch aanraden om enkele reacties meer te lezen.

Irmaatje
Irmaatje13 nov. 2010 - 8:55

Niet verwonderlijk dat rechts Nederland ineens de klokkenluider ter discussie stelt, (als leken) de uitspraken van een bevoegd rechter massaal gaat be- en veroordelen, een veroordeling en een hoger beroep beter weten en alle andere feiten van deze draaideurcrimineel vergoeilijken. Was dit een Marokkaanse docent VMBO zonder machtsfunctie geweest dan was hij nu al gevierendeeld en "terug" naar Marokko gezonden. Wilders had dan al een fatwa uitgeroepen over de man. Maar Machtsmisbruik Lucassen mag gewoon een van de machthebbendste posities van Nederland bekleden. Wilders boute uitspraken zijn ineens al 5 dagen afwezig. Ook de stemmers op CDA en VVD zijn hiervoor verantwoordelijk. Het was immers lang voor de verkiezingen bekend dat de screening van Wilders kameraden slecht of niet was gebeurd. Dat er meerdere criminelen in de fractie zitten. (Er is trouwens een roddel van een nieuw geval, witwassend kamerlid PVV). Dan toch nog stemmen op een van die 3 partijen is dus verantwoordelijk zijn voor deze puinhoop. Verantwoordelijk voor de onbestuurbaarheid van dit land. En mag nu aub die afgrijselijke kop van de homepage af?

1 Reactie
Don04
Don0413 nov. 2010 - 8:55

Wat een onzin om VVD en CDA kiezers hier ook verantwoordelijk voor te houden?

ErnsTT2
ErnsTT213 nov. 2010 - 8:55

Waar is Rutte? Hebben we opeens een onzichtbare premier a la Balkenende, inplaats vaneen echte Leider die er staat en de Orde handhaaft. Want nu gedoogt Rutte helaas heel onverantwoordelijk blankbuurtterrorisme :-( Nota bene een BBT'er verslindende Blanke Buurt Terrorist...

1 Reactie
JustMatthias
JustMatthias13 nov. 2010 - 8:55

Ernst, ik zie net op dit toegezonden linkje dat de 'buren' van Lucassen zijn excuses, zoals ie gisterenavond dee, niet accepteren. http://www.zie.nl/video/algemeen/Buren-PVVer-Lucassen-accepteren-excuses-niet/m1fzrehffi9b