Joop

Geen QR-code: bejaarde met gele boekje geweigerd bij Ajax-PSV

  •  
08-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
215 keer bekeken
  •  
qrcodegeleboekje-scaled
Een oudere man is zaterdagavond geweigerd bij de wedstrijd Ajax-PSV omdat hij geen QR-code kon tonen. Hij had wel zijn gele boekje bij zich maar dat volstond niet. Dat twittert journalist Jan-Cees Butter die getuige was van het voorval.
In reacties tonen mensen medelijden met de man. “Sneu. Geef deze man een nieuw ticket voor een volgende kraker”, schrijft Floor Lekkerkerker. Anderen wijzen erop dat het wel mogelijk is om de QR-code uitgeprint mee te nemen als je geen smartphone hebt.
Zo’n printje is overigens niet altijd een garantie dat je makkelijk het stadion binnenkomt, weet een AZ-supporter.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (68)

Annelies Bertholon-Toemen
Annelies Bertholon-Toemen9 aug. 2021 - 15:49

Probeer al sinds de app er is mijn twee vaccinaties in de app te krijgen, al uren aan de telefoon gewacht. Antwoord ggd we zullen het toevoegen. Nog steeds weekt het niet.

1 Reactie
DanielleDefoe
DanielleDefoe9 aug. 2021 - 17:47

Ligt het wel aan de GGD of is er iets anders aan de hand?

tempest
tempest9 aug. 2021 - 8:08

Veel dingen in de maatschappij worden überhaupt steeds complexer en vereisen meer van de inwoners. Als je niet handig bent met computers, de taal niet goed machtig bent of beperkte rekenvaardigheden hebt, dan is er een goede kans dat je ofwel niet goed mee kan doen ofwel het slachtoffer wordt van oplichting. Dit is een vrij onzichtbare equivalent van mensen met een handicap die niet mee kunnen doen omdat er onvoldoende rekening met hun handicap wordt gehouden. Het is een teken van beschaving dat we zoveel dingen dingen voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk maken.

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen9 aug. 2021 - 8:06

Tja, sommige mensen zijn te dom voor een smartphone.

7 Reacties
KM2
KM29 aug. 2021 - 9:27

En anderen te slim...

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen9 aug. 2021 - 11:02

Verklaar U nader, KM.

KM2
KM29 aug. 2021 - 14:27

Het nodig hebben van een telefoon om van A naar B te reizen of een rekensom op te lossen. Het niet zelfstandig na kunnen denken EN relevante kennis hebben (bijvoorbeeld vakinhoudelijk). 2 voorbeelden die ik regelmatig tegen ben gekomen: -Huidige generatie koks moet op internet zoeken hoe een mornay-saus te maken. -Het verschil in lengte tussen 2 palen om een hoek van 15 graden te krijgen uitrekenen. Zelfs als je mensen vraagt naar de hoofdstad van Albanië of Peru, zelfs dan heeft men een smartphone nodig om hier op te kunnen reageren. Niets meer kunnen onthouden, concentratie van een dooie mossel en sociaal compleet vervreemd van het echte leven. Dopamine-infuus is je smartphone, de likes en apps reden dat je gelukkig bent. Niets om je heen meekrijgen omdat het scherm alle aandacht krijgt. Ik heb 1 maand zo'n dom ding gehad en voegt niets toe aan mij leven. Dure troep die niets toevoegd aan mij leven en daarnaast: slecht voor het klimaat en een apparaat dat gemaakt is op slavernij en uitbuiting. Letterlijk over de ruggen/lijken van andere mensen.

JanB2
JanB29 aug. 2021 - 21:42

@ KM Bedankt voor het compliment. Doe het nog steeds zonder en dat ga ik vooral zo houden.

JanB2
JanB29 aug. 2021 - 21:44

@ Dick Slimme mensen hebben geen smartphone nodig. Die passen overal wel een mouw aan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 aug. 2021 - 6:58

Ik ben te slim, daarom schaf ik er geen aan!

Dick Roelofsen
Dick Roelofsen11 aug. 2021 - 9:18

Tja, de smartphone geeft mij de vrijheid te werken waar en wanneer ik wil, best handig bij een 24/7 shift. Maar als je de hele dag achter de geraniums zit heb je hem wellicht niet nodig.

DaanOuwens
DaanOuwens8 aug. 2021 - 17:52

Waar de oudere generaties mee worstelen is het weggeven dat procedures nu anders verlopen dan 50 jaar geleden. In Nederland gaat de overheid meestal coulant om met dat gegeven. Maar als je om principiële redenen geen smartphone wil dan heeft dat, net zoals het weigeren avv een vaccin, consequenties. Het is prima als mensen weloverwogen besluiten dat sommige nieuwe dingen niets voor hen zijn. Maar het kan niet zo zijn dat een dergelijk besluit geen consequenties heeft. Voor 150 tot 200 euro is een smartphone te koop met vrijwel alle actuele apps een redelijke recente Android versie of de Apple variant daarvan en ben je klaar voor 3 jaar. Vindt je dat te veel of overbodig dan zal je op verschillende gebieden ervaren dat zaken soms moeizaam gaan. Dat is dat het gevolg van je eigen keuze. Er rijden weinig auto's tegenwoordig nog op stoom, en niemand vraag of het wegennet nog op dat idee gebaseerd moet zijn.

22 Reacties
Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 18:36

Gewoon een pasje ter grote van id card of bankpas. Of het gele boekje accepteren. Dan ben je er ook. En word je niet gedwongen om smartphone te kopen. Ouderen en veel andere mensen hebben geen smartphone of printer. Dus doe maar een pasje of geel boekje Iedereen blij en klaar en niet dat qc verplichte app gezeik.

DaanOuwens
DaanOuwens8 aug. 2021 - 20:14

@ Thuru Jij schrijft: Gewoon een pasje ter grote van id card of bankpas. Of het gele boekje accepteren. Dan ben je er ook. Waarom een probleem oplossen met de middelen van 1980? En je schrijft: Ouderen en veel andere mensen hebben geen smartphone of printer. En daar moet de rest van de samenleving per definitie rekening mee houden? Waarom?

Jozias2
Jozias28 aug. 2021 - 20:21

@thuru, Hoe zie je dat voor je met het gele boekje als er in een korte tijd 50.000 mensen gecontroleerd moeten worden waarbij je dezelfde fraudebeperking en efficiency wil bereiken. Je hoeft geen smartphone te kopen. Je kunt het bewijs ook printen (of laten printen). Het enige wat je nodig hebt is iemand met een printer in je omgeving en daar heeft deze man dan een paar maanden de tijd voor gehad. Kennelijk heeft hij zijn voetbalkaartje ook kunnen bestellen via internet en uit kunnen printen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin9 aug. 2021 - 3:12

Ik kan al niet lezen wat erop staat. Ik vind dit een omgekeerde redenatie. Wat is er mis met een vaste telefoon? Blijkbaar heeft de verslaving al breed om ons heen gegrepen! Thuru En ook nog goed voor het milieu! Voor sommigen doet dat er nu weer even niets toe. Waarom moeten mensen überhaupt hiertoe gedwongen worden! Er zijn ook nog mensen die zorgen liever goed voor hun kinderen dan het geld uit te geven aan een smartphone, sorry meerdere smartphones want met een ben je er niet.

ton14024
ton140249 aug. 2021 - 8:07

Gewoon iedereen chippen en als je niet meedoet opsluiten.

DaanOuwens
DaanOuwens9 aug. 2021 - 9:00

@ Minoes&tuin Jij schrijft: Wat is er mis met een vaste telefoon? Vaste telefoon? Waarom zou iemand die willen hebben? Het is geen 1980 meer. En je schrijft: Blijkbaar heeft de verslaving al breed om ons heen gegrepen! Een smartphone heeft niets met verslaving te maken. Het is net zoiets als het wiel. Toen dat werd uitgevonden waren jouw voorouders vermoedelijk degenen die er niets van moesten hebben. Anderen gelukkig wel. Die anderen hebben sindsdien een lange reeks van innovaties te weeg gebracht. Waar jouw voorouders ook niets van moesten hebben. En zo zijn we nu in deze discussie over de smartphone terecht gekomen. Neemt niet weg dat 99% van de Nederlanders zo'n ding gewoon gebruikt. Dus het resultaat van deze discussie is prima te voorspellen.

itsme3
itsme39 aug. 2021 - 9:07

"Voor 150 tot 200 euro is een smartphone te koop met vrijwel alle actuele apps een redelijke recente Android versie of de Apple variant daarvan en ben je klaar voor 3 jaar. Vindt je dat te veel of overbodig dan zal je op verschillende gebieden ervaren dat zaken soms moeizaam gaan. Dat is dat het gevolg van je eigen keuze. " U kunt het mooi vertellen. Aan uw vele schrijfsels is te zien dat u zichzelf briljant vindt, maar hleaas is niet iedereen dat. Sommige mensen, zoals mijn (de facto) analfabete en digibete moeder, kunnen gewoonweg niet met een smartfoon omgaan. De TV lukt nog net, zolang ze niet per ongeluk op de verkeerde knop drukt en ergens terecht komt waar ze niet meer uitkomt.

Jozias2
Jozias29 aug. 2021 - 9:47

@itsme Zo kun je voor elk probleem wel een oplossing verzinnen. De tijd dat veel ouderen geen smartphone of computer hadden is al een tijdje voorbij. Heel veel ouderen hebben dat inmiddels wel. En voor die enkeling zonder smartphone is er een alternatief: uitprinten. Ook diegene zonder printer kennen in hun omgeving vast wel iemand die dat heeft. Dat uitprinten is eenmalig en dat heb je je eigen bewijs wat je ook nog kunt plastificeren. Waarom zouden 17 miljoen mensen met extra pasjes en boekjes rond gaan lopen als het makkelijker kan?

DaanOuwens
DaanOuwens9 aug. 2021 - 11:09

@ itsme Jij schrijft: Aan uw vele schrijfsels is te zien dat u zichzelf briljant vindt, maar hleaas is niet iedereen dat. Sommige mensen, zoals mijn (de facto) analfabete en digibete moeder, kunnen gewoonweg niet met een smartfoon omgaan. Ik vind mijzelf helemaal niet briljant, maar het zal mij een zorg zijn dat jij die conclusie trekt. Het zegt meer over jou dan over mij. Gezien de beperkingen van je moeder heeft ze sowieso geen smartphone nodig want er is geen enkele reden om hem te gebruiken. De consequentie van haar beperkingen is namelijk dat ze niet alleen kan deelnemen aan het maatschappelijk verkeer. En ik vind het onzinnig om de maatschappij af te stemmen op de beperkingen van jouw moeder. Daarmee zou je veel verder gaan dan wat je redelijkerwijs van anderen mag verwachten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 aug. 2021 - 12:41

Op veel werkplekken maakte de PC al in de jaren 90 een snelle opmars. Ze waren aanvankelijk natuurlijk wel te duur voor prive-aanschaf. Voor ouderen die dat hebben meegemaakt is de smartphone geen grote uitdaging. Zelf "early adopter" maar hij speelt een zeer bescheiden rol in mijn dagelijks bestaan. Voor sommigen/velen? een onhandig ding met een veel te klein schermpje.

DanielleDefoe
DanielleDefoe9 aug. 2021 - 12:51

Abonnement voor een vaste telefoon is gewoon verkrijgbaar. Kennelijk is er nog behoefte aan.

DaanOuwens
DaanOuwens9 aug. 2021 - 13:53

@ DanielleDefoe Het gebruik van een smartphone hangt samen met je manier van leven. Grote verschillen tussen de generaties. Maar in het algemeen een geheel ingeburgerd gebruiksartikel. En natuurlijk zijn er enkele mensen die er geen gebruik van maken. Wat ik maf vind in deze discussie is dat mensen beweren dat zij de norm zijn en niet de grote meerderheid die zijn smartphone wel dagelijks voor van alles gebruikt. Dat er mensen zijn die denken dat een smartphone een alternatief is voor een vaste lijn. Dan heb je dus geen benul meer van waar de rest van de wereld mee bezig is. Er zijn nogal wat oudere mensen actief op deze site maar soms merk ik dat een aantal van hen wel heel ver afstaat van de wat jongere generaties. Ik word ook meer en meer een oude lul maar ik hoop toch dat mij een aantal vervelende bijkomstigheden bespaard blijven naarmate ik ouder word. Althans voor mijn omgeving zou dat prettig zijn.

Joe Speedboot
Joe Speedboot9 aug. 2021 - 16:27

'Vaste telefoon? Waarom zou iemand die willen hebben?' Om een backup te hebben. Bij Ziggo kost een vaste telefoon abonnement icm internet etc nog maar 1 Euro per maand (excl belkosten).

DaanOuwens
DaanOuwens9 aug. 2021 - 17:28

@ Joe Speedboot Jij schrijft: Om een backup te hebben. Van wat?

Thuru
Thuru9 aug. 2021 - 18:29

Ik heb ook een vaste telefoon en dat werkt prima. Het is gewoon not done om mensen te verplichten een smartphone aan te schaffen voor wat klote apps.

JanB2
JanB29 aug. 2021 - 21:47

@ Daan Als je dan al zo bij de tijd bent kun je dan eindelijk eens je spelchecker uitzetten of in ieder geval je spelchecker checken of die geen onzin voor je invult. Touché!

Minoes&tuin
Minoes&tuin10 aug. 2021 - 7:09

Daan Ouwens Wij waren een van de eersten die een Apple computer hadden. Dat was heel simpel nodig voor het vak dat manlief uitoefende. Heb je ook nog een ander verhaal? Ik wens niet overal bereikbaar te zijn en kan het geld wel anders gebruiken. Bovendien kan ik de kleine letters niet meer lezen, zoals ik schreef. Ik heb er nooit behoefte aan gehad. Voor jou zijn er geen mensen meer die principiële keuzes maken. Begrepen! Het maakt me bovendien niet uit wat jij daarvan vindt. Ik heb als oudje ook geen elektrische fiets, nooit gewild ook. Bovendien wat denk je van al die lithium batterijen en het milieu, de derde wereld! Geen zorgen voor morgen? Laat die oudjes maar schuiven.

DaanOuwens
DaanOuwens10 aug. 2021 - 8:25

@ Thuru Jij schrijft: Ik heb ook een vaste telefoon en dat werkt prima. Als je nu nog denkt dat een smartphone een alternatief is voor een vaste lijn snap je de essentie van deze discussie niet. Op een smartphone staan tientallen apps @ JanB Jij schrijft: Touché! Je hebt helemaal niets geraakt. @ Minoes&tuin Jij schrijft: Heb je ook nog een ander verhaal? Als je denkt dat een smartphone hetzelfde is als een computer snap je niet wat de functionaliteit van een smartphone is. En ook een smartphone kan je uitzetten. Iedereen kan onbereikbaar zijn als je wil ook met een smartphone. Je bent helemaal niet principieel je schrijft onzin op. Illustratief voor jouw bijdrage en die van anderen hier is dat je denkt dat achterlopen meerwaarde heeft. Dat is niet zo. De werkelijkheid is dat de consequentie van ouder worden dat is meer en meer de aansluiting met de rest van de samenleving gaat verliezen. Dat gaat iedereen overkomen als hij of zij ouder wordt. De meeste mensen realiseren zich dat en hebben vrede met hun positie aan de zijkant. Maar er zijn altijd mensen die denken dat de toekomst gebaseerd moet worden op hun zwaar verouderde opvattingen en achterhaalde denkbeelden. Het is allemaal logisch maar die groep kan niet claimen dat de samenleving rekening moet houden met hun beperkingen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 aug. 2021 - 9:50

@DaanOuwens [Ik word ook meer en meer een oude lul ...]. Aangezien er zoveel ouderen zijn kan het voor de maatschappij als geheel beter zijn wat rekening met ze te houden zodat ze zich langer zelfstandig kunnen handhaven.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 aug. 2021 - 11:26

Het verwijderen van de nutteloze apps nam wat tijd in beslag.

DaanOuwens
DaanOuwens10 aug. 2021 - 11:54

@ DanielleDefoe Jij schrijft: Aangezien er zoveel ouderen zijn kan het voor de maatschappij als geheel beter zijn wat rekening met ze te houden Nee juist niet. Er moet geen soort samenleving ontstaan met kussens aan de muur om te voorkomen dat iemand zich zelf pijn doet. Ik ben voor een samenleving waarin mensen serieus genomen worden maar ook serieus genomen kunnen worden. Dan kunnen er dus ook eisen aan hen worden gesteld. Jong en zeker oud. Als mensen afhaken bij een smartphone is dat prima maar blijf dan verder achter de geraniums. En ga zeker niet anderen vertellen hoe de wereld eruit moet zien. Als je niet mee wil ook prima, maar dan moet je ook accepteren dat je mening er niet toe doet.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 aug. 2021 - 14:45

[Ik ben voor een samenleving waarin mensen serieus genomen worden maar ook serieus genomen kunnen worden.] Daar ben ik het mee eens. Maar ik ben er ook niet voor zonder noodzaak grote groepen te creëren die afhankelijk zijn van anderen. Dat gaat uiteraard ook niet alleen over ouderen.

ManekiNeko
ManekiNeko8 aug. 2021 - 15:54

Dood is erger

BartP2
BartP28 aug. 2021 - 14:02

Uiteindelijk is het gele boekje fraudegevoeliger. Hoe sneu ook, de man had zich gewoon kunnen informeren.

Roeluit1986
Roeluit19868 aug. 2021 - 13:27

Tja, dit hebben we toch allemaal gewild, voor de zogenaamde veiligheid? Er zullen nog veel meer van dit soort berichten komen door de nieuwe medische apartheid.

1 Reactie
ton14024
ton140248 aug. 2021 - 16:01

Ik heb het nooit over dor hout gehad. Dat was jouw clubje.

Markzelluf
Markzelluf8 aug. 2021 - 12:51

Heel vervelend, maar vergeet niet dat er in relatief korte tijd 25.000 mensen gecontroleerd moesten worden. Allerlei afwijkende bewijzen kosten dan teveel tijd. Heb zelf deze week een tijd in de rij moeten staan voor een soortgelijke situatie. Een flink deel van de bezoekers miste toen de opening en wij waren zelf maar net op tijd, want bijna half uur vertraging

ton14024
ton140248 aug. 2021 - 12:31

Rutte verprutst het ook hier weer. Je kunt ook niets aan die sukkels overlaten.

4 Reacties
Rolandb Gilead
Rolandb Gilead8 aug. 2021 - 13:06

Wat heeft Rutte hier in godsnaam nou weer mee te maken ? Die QR codes zijn internationaal. Wie het verkloot zijn al die anti- vaccinatie religieuzen, met hun goeroe De Dansleraar voorop. Als iedereen zich laat vaccineren hebben we dit gezeik ook niet. Maar nee hoor: moeilijk doen om het moeilijk doen en dan wijzen naar Rutte.

Frans Kwakman
Frans Kwakman8 aug. 2021 - 15:11

Roland - er bestaat een internationaal document dat de inentingen documenteert welke men gehad heeft. Daar heb ik een groot deel van de wereld mee afgereisd. Die QR-codes hadden ook goed gepast op een plakplaatje in nijn inentingsboekje. Nu zou ik een smartfoon moeten aanschaffen, en nog 1 voor mijn partner om te kunnen reizen. Beetje dom.

Jozias2
Jozias29 aug. 2021 - 9:49

@frans Wie zegt u dat u een smartphone moet aanschaffen. U bent in het bezit van een computer. U heeft vast wel iemand in uw familie/ kennissenkring oid die een printer heeft of het op zijn werk kan uitprinten.

DanielleDefoe
DanielleDefoe10 aug. 2021 - 14:51

Jozias 9 augustus 2021 at 11:49 Een pdf-je naar de dichtsbijzijnde copyshop kan soms uitkomst bieden en de bibliotheken mits open.

Sjaantje2
Sjaantje28 aug. 2021 - 11:50

Waarom wordt de beste man sowieso verantwoordelijk gemaakt voor de gezondheid van anderen? Iedereen kan zelf allang een vaccin nemen en mocht je dan nog huiverig zijn voor besmetting: ga niet naar een voetbalwedstrijd.

2 Reacties
Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 18:06

Het gaat niet om vaccinatie. Het gaat om die klote qc bewijs wat je op een smartphone moet hebben, of uitgeprint, waar als nadeel als je het opvouwt en in porto one doet dit ook nog niet kan werken. Er zijn betre alternatieven waar je smartphone niet voor nodig hebt of printer. Nu wordt zo ding door je strot gedouwd, je zal en moet een smartphone hebben of kopen.

Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 18:07

Porte one moet portemonnee zijn, typo

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg8 aug. 2021 - 11:11

De tegenhanger van digibeet.

[verwijderd]
[verwijderd]8 aug. 2021 - 10:28

--- Dit bericht is verwijderd —

3 Reacties
Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 11:26

Zo is dat.

GHS
GHS8 aug. 2021 - 12:03

Ik ga nooit naar een voetbal wedstrijd. Maar mijn oudere buurman heeft 2 prikken gehad en heeft daar bewijzen van. Verder heeft hij alleen een ouderentelefoon. Is dat niet genoeg?

Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 18:08

GHS blijkbaar niet, helaas

adamgmail
adamgmail8 aug. 2021 - 10:23

Waarom is een gele boekje onvoldoende? Het wordt wel in andere landen geaccepteerd, maar in NL is het opeens niet meer voldoende? Het lijkt wel of men misbruik maakt van Corona en iedereen aan een smartphone wil verplichten, lekker geld verdienen voor de elektronica magnaten. Ik ben een hartpatiënt, in mijn portemonnee heb ik een plastic pasje waarop staat welke medicijn ik gebruik. Ik heb ook een polsbandje waarop de noodzakelijke medische gegevens op staan. Niets is makkelijker dan dat. Het is waterdicht en functioneert altijd. Je kan trouwens ook polsbandjes krijgen met een chip erin zodat deze bij elke vaccinatie geüpdate wordt. Dit zou een fijne oplossing zijn voor de Coronatijdperk.

2 Reacties
lmgikke
lmgikke8 aug. 2021 - 11:11

Om dezelfde reden dat de GGD PCR test niet geldt voor vakantiereizen. Onze overheid heeft dat uitbesteed aan private partijen. Dus geeft de GGD geen certificaat af dat je negatief getest bent. Zodoende moet er geld op verdient worden. DAT is de reden dat het gele boekje niet geaccepteerd wordt. Corona bestrijding is nooit het doel geweest, de bevolking dienen ook niet. winst maximalisatie is onze god.

BartP2
BartP28 aug. 2021 - 14:00

Ik stond ook even perplex dat het gele boekje niet geaccepteerd wordt. Maar goed, bij zo'n massa-evenement waar iedereennsnel moet doorlopen is zo'n geel boekje bewerkelijker om te controleren, bovendien is het fraudegevoeliger.

Jozias2
Jozias28 aug. 2021 - 10:04

Nu worden voetbalkaartjes voor dit soort wedstrijden in de regel ook per mail gestuurd, uitgeprint en gescand. Tegen bijbetaling kan je fysieke kaartjes per post ontvangen. Als dat allemaal met het toegangskaartje klan waarom dan niet met je vaccinatie bewijs, zeker als het iemand met een bepaalde leeftijd is dan zou daar tijd genoeg voor geweest zijn.

Arjan Fernhout
Arjan Fernhout8 aug. 2021 - 9:40

No Country for Old Men ...

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe8 aug. 2021 - 16:24

Inderdaad Brenda niets is gratis, mijn meest recente OV pasje (anoniem SL-Access voor groter Stockholm) was met ongeveer 2 euro wel goedkoper. Ik kom wel om in het plastic inmiddels.

DanielleDefoe
DanielleDefoe8 aug. 2021 - 16:25

Ooops foute plek.

Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 8:26

Niet iedereen heeft een smartphone en/of printer. Je wordt bijna gedwongen om dit in huis te halen. Overheid zou een soort Corona pasje moeten maken wat je gewoon n je portemonnee kan hebben. Pasje qua grootte als ID pas of bankpas, enzovoorts. Mensen dwingen smartphone te kopen is not done. Dat geld ook voor printer.

8 Reacties
JasDon
JasDon8 aug. 2021 - 8:51

Niet iedereen heeft een smartphone, maar voor hoe lang nog? Coronapasje moet ook weer echtheidskenmerken hebben en sowieso zijn die dingen in no time verlopen. In uitzonderlijke gevallen zoals bovenstaande is helaas de menselijke maat niet toegepast, dat is alles.

Frans Kwakman
Frans Kwakman8 aug. 2021 - 9:56

Als JasDon vindt dat "de menselijke maat" niet toegepast hoeft te worden op mensen zonder smartfoon dan wens in hem iets toe. Maar waarschijnlijk kom ik hem nooit tegen. Ik mijd arrogante lieden als de pest (ok corona is natuurlijk beter want nieuwer).

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2021 - 10:29

"Mensen dwingen smartphone te kopen is not done" Mensen dwingen zo'n pasje te kopen wel dan?

JasDon
JasDon8 aug. 2021 - 11:01

Frans, Adem rustig, lees mijn bericht nog eens goed en leer van van deze situatie.

Hanneke Kouwenberg
Hanneke Kouwenberg8 aug. 2021 - 11:14

@ Brenda Doet me denken aan de OV-Chipkaart. Zeker de anonieme; die verliep meen ik na een jaar of wat. En de vervoersbedrijven iedere keer maar €7,50 vangen.

Thuru
Thuru8 aug. 2021 - 11:24

@Brenda, Je zou beide kunnen toestaan, pasje en smartphone. Beide gelukkig in dat geval en probleem opgelost. Ja ik heb inmiddels wel zo printout, maar dat past niet in portomonee tenzij je flink gaat vouwen met de kans dat de QC code niet accepted word, dan is zo pasje handiger als je geen smartphone hebt. Los daarvan heb ik amper wat te printen, dus waarom zou ik een printer kopen of moeten kopen. Nu is de printout bij iemand gedaan, maar dan nog. Het eisen van een smartphone is gewoon absolute not done. Vaak ouderen hebben dat niet en ook mensen die zo ding om bepaalde redenen niet willen hebben of gebruiken. Maar goed we zullen het zien hoe alles gaat lopen. Mocht het blijken dat een 3e prik nuttig zijn en deze ook word aangeboden, dan neem ik die uiteraard. En dat moet dan maar genoeg zijn lijkt me. Al die klote QC code troep eisen, bleh...

Frans Kwakman
Frans Kwakman8 aug. 2021 - 11:36

JasDon - ik vrees dat ik niets kan leren van je, ook na herhaalde lezing van jouw tekst.

Brenda T. Glooriks
Brenda T. Glooriks8 aug. 2021 - 12:43

"En de vervoersbedrijven iedere keer maar €7,50 vangen" Niets is gratis Hanneke, de enige vraag is hoe de kosten verdeeld worden (en of er nog partijen zijn die er op een schunnige manier hun zakken mee vullen). Ben zelf absoluut geen early adopter met nieuwe technologie maar ik snap de keuze wel die de overheid maakt zich om primair te richten op de smartphone met work arounds voor de kleiner wordende groep mensen die zo'n ding niet heeft. "Het eisen van een smartphone is gewoon absolute not done. Vaak ouderen hebben dat niet en ook mensen die zo ding om bepaalde redenen niet willen hebben of gebruiken." Keuzes hebben consequenties; mijn inschatting is dat het ook voor de groep die geen smartphone wil, kan of durft te gebruiken voldoende mogelijk is om deel te nemen aan het maatschappelijk verkeer. Van de overheid verwacht ik helder beleid op dat vlak en of private ondernemers mensen kunnen uitsluiten of weigeren wegens het niet paraat hebben van de app is uiteindelijk aan de rechter. En als dat tot maatschappelijk ongewenste uitkomsten leidt zou er genoeg politiek draagvlak moeten zijn om de wet aan te passen.