Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen pils voor nazi's

  •  
23-06-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
7692079814_8e6f8320c7_z
De bezoekers van neonazifestival Schild und Schwert in het Oost-Duitse Ostritz, waar dit weekend extreem-rechtse bands optreden, zullen geen verkoeling vinden in een koud biertje, aangezien dorpsbewoners de complete biervoorraad hebben opgekocht. De inwoners van het dorp had weinig trek in het bezoek van 750 neonazi’s en sympathisanten, en vreesden daarnaast voor overlast.
De rechter legde eerder al een alcoholverbod op voor het festivalterrein en 4400 liter bier van de organisatie werd in beslag genomen. Nog eens 200 liter bier die bezoekers zelf hadden meegebracht, werd eveneens geconfisqueerd. Om te voorkomen dat er alsnog drank zou worden ingeslagen bij de lokale supermarkt, kochten dorpelingen de complete voorraad op. Om vervolgens een Friedensfest te organiseren op het dorpsplein, waar een voetbaltoernooi wordt gehouden en de grondwet gratis wordt uitgedeeld. Ook werd er een tegendemonstratie gehouden.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.