Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Johan Vollenbroek: optreden Rutte ‘kortzichtig, misleidend en rampzalig’

Natuurorganisaties maandag om tafel met Johan Remkes
Joop

Geen lingerie-reclames meer in joodse wijk Antwerpen

  •  
20-04-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2177967519_7fa629d623_o

© cc-foto: FaceMePls https://flic.kr/p/4jsDS8

Streng-religieuze inwoners van de joodse wijk in Antwerpen hebben voor elkaar gekregen dat sexy buitenreclames, zoals bijvoorbeeld voor lingerie, voortaan geweerd worden. De chassidische gemeenschap heeft daartoe een overeenkomst gesloten met de exploitanten van reclamezuilen.
Moshe Hoffman, een van de uitbaters van het kosjere restaurant Hoffy’s, maakt melding van de recente overeenkomst in een gesprek met Zeno, de zaterdagbijlage van De Morgen: “Er staan hier in de stationsbuurt van die reclamezuilen met draaiende rollen. Soms zit daar reclame tussen voor lingerie, met een schaars geklede dame, en dat is uiteraard een probleem.” In het verleden werd dergelijke reclame wel eens overplakt of overschilderd, maar sinds enige tijd is er een overeenkomst waarbij chassidische handelaars het reclamebedrijf financieel vergoeden voor de inkomsten die ze derven door het weren van dit soort reclame.
De orthodoxe gelovige verkondigt in de krant trots dat er geen lingeriereclames meer in de wijk te zien zullen zijn. Hij zegt dat de omstreden nationalistische burgemeester Bart de Wever bemiddelt heeft om de overeenkomst tot stand te brengen. Die ontkent dat en zegt dat dergelijke afspraken tussen particulieren buiten zijn bevoegdheden vallen.
In Nederland trachten fundamentalistische christenen bij herhaling lingeriereclames uit de publieke ruimte te weren.
cc-foto: FaceMePls

Meer over:

reclame, joden, antwerpen, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (69)

Mostafa
Mostafa23 apr. 2018 - 13:16

Waar is de ene enge orthodoxe gelovige de andere niet ?!

2 Reacties
Mostafa
Mostafa23 apr. 2018 - 14:44

Waarom....bedoelde ik. Correctie.

Eric Minnens
Eric Minnens23 apr. 2018 - 20:41

@Mostafa: Omdat de ene enge orthodoxe gelovige gelooft dat de Wolf van Roodkapje echt bestaat, en de andere enge orthodoxe gelovige dat de Heks van Hans en Grietje echt bestaat. Als ze 's nachts wakker liggen zien ze enge orthodoxe schaduwen op het behang.

Shithappens Cleanitup
Shithappens Cleanitup22 apr. 2018 - 23:34

Je moet ook betalen als je geen reclame wilt op sommige sites

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens23 apr. 2018 - 21:42

@Upwind Dat klopt. Maar die sites kun je mijden. De wijk waarin je woont, met al die reclames, niet.

Shithappens Cleanitup
Shithappens Cleanitup22 apr. 2018 - 22:07

Grappig dat sommigen aanstoot nemen aan het afkopen van beeldboodschappen in de openbare ruimte, terwijl ze geen probleem zien in het kopen van beeldboodschappen in de openbare ruimte. Iemand anders zei: geld is geweld. Dat is een goeie. Alle reclame zou verboden moeten worden. Of om te beginnen niet meer aftrekbaar moeten zijn van de belasting. Want zo betalen we als burgers mee aan bedrijfsegoïsme en leugens.

Juppé🎗
Juppé🎗22 apr. 2018 - 8:57

Gek dat nog niemand hier een gat in de markt ziet.......

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens22 apr. 2018 - 11:11

Precies. Voor de reclame-maffia is dreigen met reclame genoeg.

DanielleDefoe
DanielleDefoe23 apr. 2018 - 13:37

Daar had suit-supply aan moeten denken!

hansdetorenkraai
hansdetorenkraai22 apr. 2018 - 8:03

Ach als de reli gekkies meer betalen dan de adverteerder is het snel opgelost, Voorzie van meer religieuze warhoofden dat schaars geklede mensen verbannen moeten worden. Wen er maar aan.

Klaas Punt
Klaas Punt21 apr. 2018 - 21:27

Hoe is dat eigenlijk in de meer behoudende delen van ons land? Noordelijke Veluwe of ooit Staphorst. Wordt daar ook geen reclame van aanstootgevende aard geplakt? Vergoeding?

2 Reacties
Emanuel Lasker
Emanuel Lasker21 apr. 2018 - 23:36

In Staphorst is er net als in andere deels nog steeds streng gereformeerde oorden allang geen serieus genomen bezwaar meer tegen korte rokjes en andere door vrouwen geuite seksuele expressie. Sterker nog: De recentelijke jaren steeds meer populaire Staphorst on the Catwalk in deze gemeente zelf toont met gebruik van de traditionele kledingelementen als de basiskleuren en het stipwerk van begin af aan al ook zeer sexy outfits inclusief lingerie. Dus nu eens ophouden met die slechts onder excuses voor wegkijkende "progressieven" wat betreft andere orthodoxe religies, en dan vooral de groeiende, deze geen stevige kritiek te geven zoals bij orthodoxe christelijke gemeenschappen door henzelf nog met zoveel vuur werd beleden.

Ch0k3r
Ch0k3r23 apr. 2018 - 11:43

"Wordt daar ook geen reclame van aanstootgevende aard geplakt?" Een tijdje geleden hing het daar vol met SGP posters met vd Staaij erop. Vind ik dan weer redelijk aanstootgevend...

Nurks
Nurks21 apr. 2018 - 14:42

Wat zouden "ze"(Wie??) daarvoor betaald hebben.

2 Reacties
Thuiszitter
Thuiszitter22 apr. 2018 - 0:23

vraag het de handelaars in goud, uurwerken, diamanten eens in de wijk want dat zijn degene (ze,wie??) althans als de tekst hierboven klopt. Tekst: In het verleden werd dergelijke reclame wel eens overplakt of overschilderd, maar sinds enige tijd is er een overeenkomst waarbij chassidische handelaars het reclamebedrijf financieel vergoeden voor de inkomsten die ze derven door het weren van dit soort reclame. Hoeveel dat weet niemand hier denk ik, wat wel algemeen bekend is dat deze lieden het handelen hebben uitgevonden . Wel eens bezocht ? Een aanrader ook voor degene van het soort kijke kijke niet kopen .

Shithappens Cleanitup
Shithappens Cleanitup22 apr. 2018 - 21:58

@thuiszitter: waarschijnlijk weet je weinig van de geschiedenis. Joden mochten van de Nederlandse staat maar heel weinig beroepen uitoefenen. Daarom moesten ze wel de handel in. Er waren veel meer arme dan rijke joden. Ze mochten niet trouwen met niet-joden. En andersom kwamen ook niet-joden in de gevangenis als ze trouwden met joden.

Tom Meijer
Tom Meijer21 apr. 2018 - 12:19

Een heel slechte zaak. Ik ben tegenstander van reclame op de openbare weg maar een deelovereenkomst over reclame die een groep niet leuk vindt is niet de manier. Betalen om verschoond te blijven van 'onzedelijke' reclame is het begin van een glijdende schaal. Het zint me daarnaast niet dat het om extremistische religieuzen gaat. Voor je het weet worden andere zaken die zulke groepen niet leuk vinden ook afgekocht. Dat moeten we uiteraard niet willen.

1 Reactie
Eric Minnens
Eric Minnens21 apr. 2018 - 22:27

@TomMeyer Eens met die glijdende schaal. Het eindresultaat kan zijn dat er een reclame-maffia ontstaat, die overeenkomsten overbodig acht. Er is een eenvoudiger verdienmodel. Dreigen met bepaalde reclames in bepaalde buurten is genoeg. (Overigens ben ik geen tegenstander van reclame op de openbare weg, en zeker niet in abri's. Dat pakt wederzijds heel gunstig uit, het verlevendigt zelfs saaie vinex-wijken een beetje.)

bako2
bako221 apr. 2018 - 11:32

Goh, die joden lijken wel erg veel op fundamentalistische moslims.

3 Reacties
JohnVKR
JohnVKR21 apr. 2018 - 16:16

Dat is geen verrassing. Het verbaast me allen dat er nu niet wordt geroepen dat Antwerpen ''Klein Jeruzalem" aan het worden is - zoals Joost Eerdmans over Rotterdam Zuid zegt dat het "Klein Ankara" is. In Jeruzalem zijn de problemen met orthodoxe Joden groot. Ooit vroeg ik er aan een willekeurige vrouw de weg. Ze schrok daar enorm van, ze maakte met haar handen het gebaar dat haar mond ''op slot zat" of terwijl dat ze niet met vreemde mannen mocht praten. Datzelfde gold voor de vrouwen om haar heen.

jantje
jantje21 apr. 2018 - 22:14

@JohnVKR, Finsterwolde werd altijd Lutje Moskow genoemd. Ik heb nog nooit gehoord dat wanneer men daar iets niet in het openbaar wilde zien, het dan ook niet doorging.. Wel dat er een grote gemeenschapszin was/ is onder de bevolking.

DanielleDefoe
DanielleDefoe22 apr. 2018 - 11:14

Ga er maar vanuit dat die arme mevrouw niet met vreemde mannen mocht praten zonder ernstige reputatieschade op te lopen in eigen kring.

Ch0k3r
Ch0k3r21 apr. 2018 - 11:27

" joodse wijk" Dat melting pot idee uit de VS (wat daar jammerlijk faalt) is ook niet echt aan België besteedt zo te lezen.

2 Reacties
Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)22 apr. 2018 - 9:28

Maak je geen zorgen. Hier gaat multiculti wél slagen.

bako2
bako222 apr. 2018 - 13:24

@Big guy Bane (4u) 22 april 2018 at 11:28 Maak je geen zorgen. Hier gaat multiculti wél slagen. Volgens mij is Nederland al tig eeuwen multicultureel. Dan mag je toch wel zeggen dat we het al aardig lang erg goed doen.

quatsch
quatsch21 apr. 2018 - 10:38

#In Nederland trachten fundamentalistische christenen bij herhaling lingeriereclames uit de publieke ruimte te weren# Ze zijn ook voor de doodstraf. Nog even en de oproep tot het verbranden van ketters volgt.

angsthaas2
angsthaas221 apr. 2018 - 10:17

Ah in Belgie bepalen religieuzen de inrichting van de openbare ruimte?

Eric Minnens
Eric Minnens21 apr. 2018 - 7:52

Of stel je voor: geen reclames meer met dikke mannen in een korte broek in een wijk in Schiedam ????

2 Reacties
Eric Minnens
Eric Minnens21 apr. 2018 - 7:56

(Was onder een reactie van Han gepland, maar hier staat ie ook goed.)

Juppé🎗
Juppé🎗21 apr. 2018 - 9:26

Hier graag geen posters met net iets overdreven verzorgde mannen in krijtstreeppakken. zeker niet met een hoed op.

DeRedeMist
DeRedeMist21 apr. 2018 - 7:40

Zo is maar weer eens bewezen, we moeten invloed van religie op het bestuur onmogelijk maken. Hoe afstotelijk of vrouwonvriendelijk we het ook moge vinden, er zijn mannen en vrouwen die het prima vinden, geen enkele reden op een (plaatselijk) verbod.

3 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer21 apr. 2018 - 12:10

Volgens mij is dit geen voorbeeld van invloed van religie op bestuur. Het is in feite een soort van zakelijke overeenkomst tussen de religieuze gekkies met de reclame-uitbaters.

Alfred Blokhuizen
Alfred Blokhuizen21 apr. 2018 - 13:28

Heeft u gemist in dit artikel dat het hier niet het bestuur betreft, maar de werking van de vrije markt? De burgemeester van Antwerpen ontkent stellig zich met de zaak bemoeid te hebben, omdat het zijn bevoegdheid niet is. En ja, daar heeft de Wever gewoon een punt! Hoe komt het toch dat u, en zoveel anderen, bestuur en vrije markt in dit soort dossiers door elkaar gooien? Dat gebeurde ook al met verstop eieren en zoenen....... De vrije markt bepaalt zelf wel wat ze in de aanbieding hebben en hoe en waar ze adverteren. Kennelijk is er geen markt voor lingerie in de orthodox joodse wijk van Antwerpen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 apr. 2018 - 16:08

"Kennelijk is er geen markt voor lingerie in de orthodox joodse wijk van Antwerpen. "Jawel, maar de heren willen niet dat er reclame voor wordt gemaakt.

Cliff Clavin
Cliff Clavin21 apr. 2018 - 7:24

Verreweg de meeste buitenreclame is niet om aan te zien. Of het nu gaat om advertenties voor enorme rave-feesten of om de plakkaten van de telecom-maffia, met hun bevelende teksten ("Dit Wil Je!"); het is alles even afstotelijk. De meeste graffiti getuigt ook van pure wansmaak. Heeft allemaal te maken met de vergevorderde infantilisering van de samenleving (met alle kleuter-agressie die daarbij hoort). Misschien is het allemaal een verwrongen travestie van de "vrije expressie", uit de jaren zestig - maar nu gaat het om geld (dat tegenwoordig de maat van alle dingen is, en de enige morele categorie). Het is goed dat aan de wensen van de orthodoxe Joden in Antwerpen tegemoet gekomen wordt. Ik zou dit ook genoteerd hebben als die verlangens van christenen of moslims afkomstig geweest waren. En nee, ik ben niet preuts.

4 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin21 apr. 2018 - 16:59

Ik ben het grotendeels met je eens. Echter dat je door geld het voorrecht kunt kopen niet aan deze schreeuwende reclames blootgesteld te worden terwijl je de anderen er wel mee laat zitten deugt in mijn ogen niet. Het is nog maar zo kort geleden dat er niet een bus in Nederland was met reclame erop. Nu is het al niet meer weg te denken, al doe ik dat graag.

Klaas Punt
Klaas Punt21 apr. 2018 - 21:35

@Minoes - en wat dacht je van in de bus? Er wordt echt voor gezorgd dat je geen ontwenningsverschijnselen krijgt tijdens het vervoer (en dat is zeker niet gratis). De minachting voor mensen, waar onze bestuurders zo'n machtig voorbeeld van geven met de TV-reclame, zeker zo'n 8-10% van de zendtijd, worden slaafs gevolgd door die busonderneming. Het is natuurlijk vrije keuze om niet te kijken en dat doe ik dan ook.

Minoes&tuin
Minoes&tuin22 apr. 2018 - 8:10

Klaas Punt Zeker meerdere malen een halte gemist! Kijk ook maar uit dat je niet onder een bus loopt. ;) Zie mijn reactie van 21 april 19.06 op Han van der Vorst. 21 april 5.20.

Shithappens Cleanitup
Shithappens Cleanitup22 apr. 2018 - 22:00

Helemaal mee eens. Ik erger me ook vaak aan die porno in de openbare ruimte, voor mezelf en voor m'n kinderen. Als ik porno wil, zoek ik dat zelf wel. Zeker niet met de kinderen erbij.

Bernie2
Bernie221 apr. 2018 - 6:49

Nu ben ik allesbehalve preuts, maar raak ook niet echt opgewonden van die foeilelijke onechte silliconentantes in hun ondergoedvarianten. Doet me zo aan Dries Roelvink denken... Weg ermee en wat mij betreft hebben extremisten, welke waan ze ook volgen, groot gelijk in deze. Amen.

Appi Mohamud
Appi Mohamud21 apr. 2018 - 6:22

Ow wat zou deze artikel vol met comments staan waneer de tietel zou lezen "Geen lingerie-reclames meer in *islamitische* wijk Antwerpen".

3 Reacties
Purper Floyd
Purper Floyd21 apr. 2018 - 6:53

Wat mij betreft is deze afspraak achterlijk in alle context. Die religieuzen, of het nou moslims, joden, christenen of weet ik wat nog meer zijn zouden zich beter bezig kunnen houden met hun religieuze hobby, het vereren van een sprookjesfiguur, in plaats van energie steken in dit soort opdringerig morele acties.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)21 apr. 2018 - 8:26

Ook hier de slachtofferkaart trekken Appi? Bij deze, ook hier keur ik het af dat een kleine minderheid weer hun zin moet krijgen, waarschijnlijk tegen de meerderheid in.

Nurks
Nurks21 apr. 2018 - 14:43

Mee eens.

JaapBo
JaapBo21 apr. 2018 - 5:55

Prima toch!

1 Reactie
Hank Nozemans
Hank Nozemans21 apr. 2018 - 12:49

Dat bepaalde groeperingen kunnen bepalen wat wij in de openbare ruimte wel en niet mogen zien, is dat prima?

Davy ????
Davy ????21 apr. 2018 - 5:37

Heb liever dat ze het op deze manier regelen, dan dat ze het afdwingen dmv vandalisme o.i.d. Al vind ik het wel weer een beetje overdreven dat ze aanstoot hebben aan een vrouwenlichaam in lingerie, god's creatie!

1 Reactie
Quibus2
Quibus221 apr. 2018 - 7:59

Ach, geld is natuurlijk ook gewoon een vorm van geweld. Dat wisten zelfs de liberalen 100 jaar geleden nog.

Appie Fries
Appie Fries21 apr. 2018 - 5:00

[Geen lingerie-reclames meer in joodse wijk Antwerpen] Wat nu als voorvechtsters van vrouwenrechten dit voor elkaar hadden gekregen? [Geen vrouwonvriendelijke reclames meer dankzij voorvechtsters van vrouwenrechten] Klinkt wel anders toch?

2 Reacties
spoorsloper
spoorsloper21 apr. 2018 - 7:24

Wat is daar vrouwonvriendelijk aan ?

Quibus2
Quibus221 apr. 2018 - 7:59

Dat klinkt zelfs als een goed idee. Het blijft een vorm van objectivering natuurlijk, en daarmee vrouwonvriendelijk. Helaas houdt het gros van de feministes zich tegenwoordig liever bezig met non-onderwerpen als vrouwenquota.

Hanvander Horst
Hanvander Horst21 apr. 2018 - 3:20

Stel je voor dat het moslims waren, stel je dat eens voor. Wat er dan gebeurde.

7 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend21 apr. 2018 - 7:06

GeenStijl zou in haar (minuscule) bubbeltje ontploffen. Wellicht zou bij Geert c.s. de naald blijven hangen in zijn grijsgedraaide islamofobische plaat en dus nog onsamenhangender klinken. Orthodoxe joden en -christenen zouden jaloers zijn op hun moslim-collega's De vrijzinnige christenen, -joden en-moslims zal het (resp.Veluwse rook-, kosjere, -halal) worst zijn De ruime meerderheid van seculieren in ons land wordt een beetje moe van de mono-theïstische orthodoxe gelovigen. Volgens mij zoiets Han. ?

Nico de Mus
Nico de Mus21 apr. 2018 - 7:13

Wat zou er dan moeten gebeuren? Hangt dergelijke reclame überhaupt in die islamitische wijken?

spoorsloper
spoorsloper21 apr. 2018 - 7:23

Denk jij dat die ook de knip zouden trekken ?

DeRedeMist
DeRedeMist21 apr. 2018 - 7:42

De reactie zou heftiger zijn, en dat is onterecht, de reactie zou inhoudelijk dezelfde zijn.

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)21 apr. 2018 - 8:23

Stel je voor dat het mannen waren in lingerie. Blote mannenbenen, gruwelijk, vooral als ze onder een stevige pens uitkomen.

Tom Meijer
Tom Meijer21 apr. 2018 - 12:22

Goede vraag Han. Eigenlijk zit daar iets retorisch in. Maar ik ben fel tegenstander van het afkopen van zaken die men niet wil zien.

Minoes&tuin
Minoes&tuin21 apr. 2018 - 17:06

Mij maakt het niet uit Han. Ik heb een hekel aan al die vervuilende reclame in de openbare ruimte. Reclame op ieder hoekhuis, in bushokjes, op bussen, op zuilen. langs de snelweg, overal. Het is m.i. een aantasting van de geest die naar enige rust zoekt. Dat je het af kunt kopen, en ook nog de specifieke reclame, en zo een openbare ruimte min of meer kunt afhuren als een soort van privé-terrein vind ik dan weer niet wenselijk. Streef ernaar die schreeuwende reclames, geen uitgezonderd, overal weg te krijgen. Misschien bestaat de bijvangst uit minder verwarde mensen.

Piet de Geus
Piet de Geus21 apr. 2018 - 0:40

De vraag is natuurlijk: waarom adverteert iemand met sexy lingerie in een orthodoxe wijk? Is dat omdat die billboards zo willekeurig worden geplaatst dat een deel van het advertentiegeld door het riool wordt gespoeld? Of geldt het bezwaar slechts de openlijke vertoning van lingerie en wonen in die wijk juist de grootgebruikers? Vergelijk met landen waar de verplichte dracht op straat de boerka is maar waar tegelijkertijd de sexy lingerie die diep daaronder verborgen gaat niet aan te slepen is.

3 Reacties
MomentInFocus2
MomentInFocus221 apr. 2018 - 8:19

Weet u dat veel sexy lingerie gemaakt wordt in het grootste moslimland van Europa en daar ook nog erg populair is bij de vrouwen, daar heeft Erdogan de strijd niet gewonnen. https://nl.aliexpress.com/item/Lace-Anchors-Lenceria-Sexy-Erotic-Lingerie-Turkey-Pajamas-Sexy-Transparent-Babydoll-Sexy-Lingerie-Women-See-Through/32676689001.html

Big guy Bane (4u)
Big guy Bane (4u)21 apr. 2018 - 8:33

"De vraag is natuurlijk: waarom adverteert iemand met sexy lingerie in een orthodoxe wijk? " Soms zijn de meest preutse mensen ontzettend kinky achter gesloten deur.

DanielleDefoe
DanielleDefoe21 apr. 2018 - 9:15

Obsessief bezig zijn met enerzijds bedekken en anderzijds sexy ondergoed geeft nu juist aan dat Erdogan wel aan de winnende hand is.

Emanuel Lasker
Emanuel Lasker20 apr. 2018 - 21:32

Overal waar aanhangers van orthodoxe religies oververtegenwoordigd zijn proberen ze restrictieve invloed uit te oefenen wat naast respecteren van dagen dat er niet gewerkt mag worden e.d., meestal neerkomt op zaken samenhangend met seksualiteit en dan in het bijzonder de onderdrukking van de vrouw als seksueel of gelijkwaardig persoon. In westerse landen werken overheden niet mee aan die laatste orthodox religieuze voorkeuren m.b.t. het niet aanvaarden van gelijkwaardigheid en gelijkberechtiging van vrouwen en hun recht tot seksuele expressie en beleven. Integendeel. Ook in dit geval van de seksueel expressieve vrouwen gaat het niet om gemeentelijk of anderszins overheidsbeleid maar een deal tussen in dit geval een religieuze buurtorganisatie en de daar actieve commerciële exploitant van reclamezuilen. Maar laten we het eens zijn dat de krimpende paar laatste overgebleven burchten van orthodox joodse en christelijke gemeenschappen, net als de juist snel groeiende, en daarom zorgwekkender, overwegend nog orthodox islamitische gemeenschappen, in tegenstelling tot de inmiddels overwegend moderne joodse en christelijke burgers die tegenwoordig al lang relatief vrij in de rest van de moderne samenleving meedoen, onverminderd prikkeling behoeven hun keurslijven uit te laten trekken. Daar is de verleiding, en in dit geval juist ook de vrouwelijke seksuele, een van de middelen bij. Net als dat zo in de 20e eeuw door vooral progressieve, maar ook liberale vaak ook provicatief zo ongegeneerd en effectief gebeurde.

spoorsloper
spoorsloper20 apr. 2018 - 21:21

Wie betaalt bepaalt.

Juppé🎗
Juppé🎗20 apr. 2018 - 21:01

Kennelijk is de oorsprong van het woord lingerie bij hen en wat anderen niet duidelijk. Bij zaken die slecht voor mensen kunnen zijn zoals cigaretten, drank, zoetigheid kan ik me verboden voorstellen, maar voor wasbaar ondergoed....en hoe anders/beter kun je er publiciteit voor maken dan het te laten zien.

2 Reacties
DanielleDefoe
DanielleDefoe21 apr. 2018 - 8:24

Oorspronkelijk betekent het woord linnengoed begreep ik. Orthodoxie en obsessieve preoccupatie met sex gaan nu eenmaal goed samen. Zoiets leidt nogal eens tot onzinnige verboden.

Tom Meijer
Tom Meijer21 apr. 2018 - 12:25

@DanielleDefoe Er wordt hier niets verboden. Er wordt hier iets afgekocht. De vraag is wat erger is.

B4
B420 apr. 2018 - 20:25

Dat is spijtig.