Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen Hond in Amsterdam, de schoonheid van de lockdown

  •  
18-06-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
189 keer bekeken
  •  
Lucas Camps heeft een korte sfeerimpressie gemaakt van het leven tijdens de lockdown toen de straten in de hoofdstad verlaten waren. Met een dromerig lied ter begeleiding en Jax, de enige hond die zich nog op straat vertoonde. Totdat de stad weer tot leven kwam.
De clip die is gemaakt met steun van het Amsterdams Fonds voor de Kunst is online een hit. “Meesterwerkje! Werkelijk prachtig document voor later, als we dit weer vergeten zijn,” luidt een van de reacties. Camps stelt met de film dat volledig teruggaan naar het oude normaal niet wenselijk is. In een verklaring zet hij:
"Naast de dromerige sfeer van de verlaten straten, wilden we de film vertrouwen uit laten stralen. Vandaar ook deze mooie hond, want voor veel mensen staat een hond voor vertrouwen. Bovendien maken we op het einde van de film de overgang naar het nu: de wereld gaat weer open. Maar in de beelden van de wereld nu, laten we Amsterdam zien zoals we dat graag zouden zien. Voetgangers, fietsers, gezelligheid. En niet terug naar de gehaastheid van voor de lockdown."
Geen video? Klik hier
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Greendutch
Greendutch19 jun. 2020 - 20:14

***** 5sterren! mooiste beeld van / op Amsterdam ooit gezien! en wat een leuke hond!

GoudenBergen
GoudenBergen18 jun. 2020 - 22:36

"Maar in de beelden van de wereld nu, laten we Amsterdam zien zoals we dat graag zouden zien. Voetgangers, fietsers, gezelligheid. En niet terug naar de gehaastheid van voor de lockdown." Wat de lockdown liet zien was onthaasting, onthaasting tot nabij het absolute nulpunt. Dat past bij een dorp maar niet bij een stad, en zeker niet bij de enige echte stad van Nederland. Bij Amsterdam horen reuring en drukte en zelfs rolkoffers. Overigens een schitterende clip.

becket
becket18 jun. 2020 - 16:37

Fraai! Maar waar was Kat in de Stad ?

vdbemt
vdbemt18 jun. 2020 - 14:09

Mooi gedaan.