Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen Godwins voor Joram: Geert maakt alle dingen nieuw en hij is zijn apostel

  •  
04-07-2011
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
BNNVARA fallback image
Volgens PVV-er Joram van Klaveren is een allochtoon iemand met minstens één allochtone grootouder
Verleden week heb ik onder de kop ‘de schennende hand van de PVV’ een boos stuk geschreven over het kamerlid Joram van Klaveren, die de nog ongeboren kinderen van mijn zoon vanwege hun allochtone achtergrond extra wil monitoren, zoals dat in beleidstaal heet, om te zien of zij wel voldoende geïntegreerd zijn en of zij niet opgroeien voor galg en rad. Ik beschouw dit voorstel als een aantasting van zijn en van mijn waardigheid. En natuurlijk van die kleinkinderen, voor zo ver zij geboren zullen worden.
Het voorstel is blijkbaar niet overal even slecht gevallen want het weblog de Dagelijkse Standaard heeft de aankomende politicus onmiddellijk een aanstelling gegeven als columnist. In zijn eerste bijdrage licht hij zijn voorstel nader toe. Voor het eerst leren wij zijn definitie van een allochtoon kennen: Een allochtoon is iemand met minstens één niet westerse grootouder.
Lees het nog een keertje.
Een allochtoon is iemand met minstens één niet-westerse grootouder. Niet-westers heeft te maken met je geboortegrond. Zo’n opa of oma moet geboren zijn in Latijns-Amerika, Azië of Afrika met uitzondering van Indonesië en Japan. Japanners waren vroeger in Zuid-Afrika trouwens al ‘ereblanken’.
Als zo’n jongen of meisje in de fout gaat, zo luidt de onontkoombare conclusie, dan komt het van die grootouder. Niet vanwege de genen, want in zijn column maakt Van Klaveren de indruk dat dit fout gaan te maken heeft met culturele factoren. Het gaat over de verkeerde mentaliteit die door middel van deze grootouder bezit heeft genomen van de jonge dader. Daarom is het goed ze al in de gaten te houden nog voordat ze iets geflikt hebben. Je kunt op die manier ook aan iemands afkomst zien of hij/ zij niet extra voorlichting nodig heeft, bijvoorbeeld over Holocaust en sexualiteit. Leerlingen met niet-allochtone grootouders hebben dat volgens dezelfde redenering niet of veel minder nodig. Bij dit alles beroept Van Klaveren zich op een rapport van het CBS over de derde generatie dat in 2006 ofzo al gemaakt is in opdracht van volkshuisvesting.
Daar ook komt die definitie vandaan: Een allochtoon is iemand met minstens één niet westerse grootouder. Eéntje maar. En dat kun je zo uitzoeken. Om het ouderwets te zeggen: het speciale ruitertje staat al op de steekkaart.
Joram van Klaveren brengt het door hem gewenste “monitoren” van de derde generatie onder wie mijn ongeboren kleinkinderen, in verband met het inzetten van de politie en de al genoemde extra lessen over seksualiteit en Holocaust. Dat kan alleen als je de personen in Nederland met minstens één allochtone grootouder onderbrengt in een specifiek volgsysteem waarin zij wel voorkomen en de personen van wie alle grootouders in Nederland geboren zijn niet.
Van Klaveren schrijft in zijn eerste column dat hij nogal wat godwins naar zijn hoofd geslingerd heeft gekregen. Voor alle duidelijkheid: ik godwin niet. Wat Van Klaveren voorstelt is pure, vintage PVV, Wilderianisme van het zuiverste water. Zie Geert maakt alle dingen nieuw en Joram is zijn apostel.  Een allochtoon is iemand met minstens één niet-westerse grootouder.  Wat je ook probeert, je blijft een vreemde en altijd zul je daarvan het teken dragen : the stroke of the tarbrush, zoals de Britten het ooit zo fraai formuleerden. 

Meer over:

politiek, opinie
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (80)

Maastricht2
Maastricht24 jul. 2011 - 12:28

Meeste Marokkanen en Turken hebben alleen maar allochtone(directe afstammelingen uit Marokko of Turkije) voorouders , en om dan allochtoon te worden genoemd is geen schande.Met maar een zo'n voorouder(een ned. en een M.of T.) vind ik al minder of geen allochtoon.

Maurice1968
Maurice19684 jul. 2011 - 12:28

Zou het ook andersom werken? Heb ik ook linkse grootouders gehad? En -alles voor de wetenschap- zullen we de huidige pvv-stemmers gaan registreren? Ben benieuwd of bij de kleinkinderen significant meer brievenbusplassers zitten.. Als ik hier een voorspelling over zou mogen doen dan had deze -natuurlijk- geen betrekking op de individuele zeikerd maar op zijn verwerpelijke gedachtengoed.

kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Volgens PVV-er Joram van Klaveren is een allochtoon iemand met minstens één allochtone grootouder " Ambtelijke Richtlijn 30 september 1940: Aan plaatselijke overheden: Een jood wordt gedefinieerd als iemand met een joodse grootouder die lid is geweest van de joodse gemeenschap. http://www.verzetsmuseum.org/tweede-wereldoorlog/nl/achtergrond/achtergrond,jodenvervolging/overzicht_1940_1945 " Als zo’n jongen of meisje in de fout gaat, zo luidt de onontkoombare conclusie, dan komt het van die grootouder. Niet vanwege de genen, want in zijn column maakt Van Klaveren de indruk dat dit fout gaan te maken heeft met culturele factoren. " Precies de achtergrond van de circulaire, Joodse cultuur was immers fout, het was belangrijk om te kunnen classificeren. De Nederlandse autoriteiten namen niet de Neurenberger want die waren niet bruikbaar. Het ging immers om de Joodse cultuur, niet om de Joodse genen (die eigenlijk niet bestonden)

petralosser
petralosser4 jul. 2011 - 12:28

het lijkt me een fantastisch als alle zgn allochtonen een gekleurde ster gaan dragen om daarmee voor eens en voor altijd duidelijk te maken dat zij trots zijn op hun (gemengde) afkomst! en waarom zou je in dit land autochtoon willen worden?!

dlagewaa
dlagewaa4 jul. 2011 - 12:28

Volgens het CBS (en dus de overheid) ben ik (met 2 blanke Nederlandse ouders) een verwesterde allo chtoon. Hoe zit het dan eigenlijk met mijn kinderen? En later hun kinderen? Los hiervan. Uiteindelijk leidt al dat geregistreer tot niets. Dus waarom maken we ons druk.

Tealc2
Tealc24 jul. 2011 - 12:28

Ik zou zeggen tegen pvv-crimineel..doe maar wat je niet laten kan..beste spuitbus aanhanger.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 jul. 2011 - 12:28

Het mooie is dat of je nu jood, christen of moslim bent, je allemaal geloft van Adam en Eva af te stammen. Zullen we dan ook maar vaststellen dat we allemaal allochtonen zijn die uit Utopia komen?

FritsGuevara
FritsGuevara4 jul. 2011 - 12:28

"Volgens PVV-er Joram van Klaveren is een allochtoon iemand met minstens één allochtone grootouder" Check! Mocht ik ooit iets groots presteren en de PVV is aan de macht, laat ze dan ook niet zeggen dat die grote prestatie door een Nederlander is verricht. Ik ben namelijk een allochtoon.

Lejoo
Lejoo4 jul. 2011 - 12:28

Na hoeveel generaties ben je geen allochtoon meer, als etnische Zulu met de Nederlandse nationaliteit?

Tealc2
Tealc24 jul. 2011 - 12:28

Dagelijks spraakgebruik Over het algemeen wordt in het dagelijks spraakgebruik in Nederland en Vlaanderen meestal een van de volgende eigenschappen onder allochtoon verstaan: Een persoon die in een aparte culturele groep gesegregeerd is (de voornaamste definitie) Een persoon die het Nederlands niet goed machtig is Een persoon die naar het land toe kwam als gastarbeider (of een nakomeling van een gastarbeider) Iemand met een niet-blanke huidskleur Iemand zonder de Nederlandse etniciteit.

magnus2
magnus24 jul. 2011 - 12:28

De monotheïstische godsdiensten kennen uit hun heilig geschriften de erfelijke schuld tot in de oneindige generatie. Christenen kennen die schuld onder de naam erfzonde. Iedere heiden was sowieso schuldig en moest daarom de wraak van gelovigen ondergaan. Wel nu, het nageslacht van Geert W. (volgens goed gebruik noem ik van boeven niet de achternaam) - een vervend pseudo-zionist - zal tot in het oneindige de schande dragen van hun voorvader.

Dehnus
Dehnus4 jul. 2011 - 12:28

Dat zijn geen Godwins meneer van Klaveren, maar de NAZI's hadden een zelfde soort regels inzake "puurheid" van mensen. Lees uw geschiedenis boeken eens door, hoeveel generaties van Germaanse voorouders je moest hebben om als "puur" gezien te worden.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 jul. 2011 - 12:28

Als het met de economie slecht gaat, te veel bezuinigen,weinig banen, constant bedrijven met falliet gaan, dan beginnen sommige Nederlanders spontaan door het raam van hun vreemde buren kijken: wat anderen een het doen zijn, hoe kleden zij zich, Wie zijn ze, wat eten ze, wat doen ze...ect... Nederland veranderd in een grote roddel-wered en als het goed gaat met de economie gaan zij minimaal drie keer op vakantie en houden zij dan van anders eten, andere talen, zij vinden andere kleding mooi en leuk, bruin wordt een mooie kleur en gaan ze van krullende haar houden...ect...couscous? OHH! heerlijk! En wordt: ''hou je kop jij met je halal of niet, laat ze met rust'' dan Worden zij weer mensen en als het weer slecht gaat dan hebben wij het weer gedaan......

dboomen
dboomen4 jul. 2011 - 12:28

Iedereen (althans de meesten) is met de definitie van allochtoon/autochtoon bezig. Deze discussie komt telkens terug en iedereen denkt er anders over. Echter dit is maar een onderdeel van de topic. Waar Han het in een van zijn reactie's over heeft is dat de voorkant van het verhaal wel eens een lelijke achterkant kan hebben. het spookverhaal aan een idylisch tropisch strandje! In zijn vorige topic over dit registratie-beleid heb ik de dubbele bodem ook al eens aangehaald, net als Han nu doet in deze topic. Door een archief aan te leggen waarin mensen geregistreerd worden op etniciteit maar ook sociale klasse, is het voor de aansturende instanties van het politie-apparaat makkelijk te filteren uit welke hoek problemen zijn te verwachten als gevolg van bepaalde beleids-plannen, en daar het politie-apparaat prefentief te laten ingrijpen of positioneren. De achterkant van het spook is dat deze registratie een onderdeel is van de verwording van Nederland tot een kapitalistische politiestaat. Dat moeten we doorhebben en niet willen.

Maurice1968
Maurice19684 jul. 2011 - 12:28

Als je er van overtuigd bent dat allichtonen meer crimineel verdrag vertonen en de statistiek je op termijn (want de nieuwe tsunami is er niet) kun je natuurlijk definities wijzigen. Laat ik er eens -als gedachtenexperiment- eens van uit gaan dat autochtonen met allochtonen grootouders meer met justitie in aanraking komen dan de 'all-dutchs', wat zou dan de reden van Joram zijn om dit te willen constateren? Door de trend om iedereen aan te spreken op de eigen verantwoordelijkheid in combinatie met het 'niet meer van deze tijd zijn' van het doelgroepen beleid zal een positieve oplossingsgerichte benadering van de nieuw gedefinieerde groep achterwege blijven. Wat rest is stigmatisering en repressie. Er wordt een stok gezocht om mee te slaan en defacto wordt de groep 'potentieel uit te zetten na veroordeling (=halve nederlanders)' vergroot. Eigenlijk wordt de definitie aangepast aan de pvv'er die de groepen wij en zij statisch beziet, als twee groepen zonder onderlinge uitwisseling. De pvv'er wil geen integratie maar wil onder zich zelf zijn. Het is zijn identiteit, zijn houvast. Het geeft de mogelijkheid om eigen falen een externe oorzaak te geven. In dat kader past het ook om geen collectief geld meer uit te geven aan het bevorderen van integratie bijvoorbeeld door talencursussen. Waarom meebetalen voor iets wat je diep in hart eigenlijk niet wil. En verkoop dat dan maar als eigen verantwoordelijkheid. Klinkt in elk geval lekker modern. Ja Wilders brengt inderdaad de jarenlange onvreden onder worden en tracht dit om te zetten in beleid. De nederlanders zijn altijd al teveel met zich zelf bezig geweest en juist het wij/zij denken lijkt het kenmerk van 'onze ware volksaard'. Integratie is door Nederlanders nooit omarmd en in mijn ogen juist daarom problematisch gebleken. Het is zoals hieronder iemand beschreef, indien hier geboren is het een kwestie van beschaving dat je volwaardig nederlander bent. Daarbij is het ook eigenbelang want iedere ander constructie geeft geen gelijke kansen en heeft op termijn geweld tot gevolg. Maar ja, dan zie je als 'echte nederlander' wel weer je eigen gelijk bevestigd.

Trees2
Trees24 jul. 2011 - 12:28

Op http://indisch4ever.web-log.nl/indisch4ever/2011/07/margaux_tjoeng-1.html?cid=6a013484da3a19970c0154337bcfd1970c#comment-6a013484da3a19970c0154337bcfd1970c kun je commentaren uit de Indische en (caribische) hoek lezen. Met wetgevingsartikelen erbij.

Trees2
Trees24 jul. 2011 - 12:28

Wilders richt z'n pijlen op de niet-westerse allochtoon.Je ongenoegen is een beetje te, als je dit leest: "Het begrip allochtoon op vroegere 'expats' die vanuit nederland en andere westerse landen daarheen emigreerden doet vreemd aan. Het CBS betiteld de bijna 400.000 teruggekeerde Indo's daarom ook als westerse allochtoon. Op de landenlijst allochtonen (CWI-doelgroeplanden) ontbreekt vanwege die verwarring ook Nederlands-Indie en Indonesieen Japan.Op grond van hun sociaaleconomische en culturele positie worden allochtonen uit deze laatste twee landen tot de westerse allochtonen gerekend. Het gaat vooral om mensen die in voormalig Nederlands-Indië zijn geboren en werknemers van Japanse bedrijven met hun gezinnen. De definitie van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS)wordt aangehouden: een allochtoon is iemand van wie tenminste een ouder in het buitenland is geboren. Met etnische minderheden wordt gedoeld op niet-westerse allochtonen. Onder deze niet-westerse allochtonen vallen de zogenaamde ‘doelgroepen’. De overheid maakt bij het (integratie)beleid gebruik van deze term. Tot die doelgroepen behoren onder meer Turken,Marokkanen, Antillianen en Arubanen en Surinamers. Iemand wordt tot een doelgroep gerekend als hijzelf, of tenminste een van zijn ouders in een van de doelgroeplanden geboren is. 2002 : De grootste allochtone herkomstgroepen worden gevormd door westerse allochtonen:Duitsers en personen uit voormalig Nederlands-Indië/Indonesië. Geplaatst door: P.Lemon | dinsdag, 05 juli 2011 om 01:27 Ex rijksgenoten en Nederlanders (?) uit de voormalige Nederlands West Indie zijn nu allochtonen. In Nederlands Oost Indie waren ze Nederlanders die hoger staan dan de "Inlanders", de oorspronkelijke bewoners van N.O.I Nu zijn die ex "Inlanders" Westerse Allochtonen geworden. Moeten de Indonesiers dan blij worden dat ze min of meer opgeklommen zijn , om gelijkgesteld te worden als Japanners en Duitsers ? Ik zou zeggen , tidak usah ya , terima kasih . Ben blij dat ik een buitenlander of vreemdeling ben. salam dari Amsterdam A.M.I.S Surya Atmadja. Geplaatst door: sigeblek | dinsdag, 05 juli 2011 om 07:14 Die ouder van die allochtoon is niet in het 'buitenland' geboren, maar 'buiten Nederland'. Indië was geen buitenland, maar volgens de toenmalige Grondwet deel van het Koninkrijk der Nederlanden. Ik ben er overigens niet zeker van of dit volgens het CBS ook zo is. Geplaatst door: Jan Somers | dinsdag, 05 juli 2011 om 10:41 Het CBS beschouwt Indonesie voor 1950 niet als Nederland. Wel als buitenland Geplaatst door: Boeroeng | dinsdag, 05 juli 2011 om 11:37 Niet in het buitenland geboren , maar buiten Nederland. En toch werden de rijksgenoten uit Nederlands West Indie als Nederlanders gezien. De oorspronkelijke bewoners van Indonesia werd in 1892 beroofd van hun Nederlandschap. Als fopspeen kregen ze in 1910 de Nederlandse onderdaanschap

keck66
keck664 jul. 2011 - 12:28

De kindertjes van Willem en Max dus ook maar goed in de gaten houden...!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman4 jul. 2011 - 12:28

[Ach, kennen we allemaal niet de aversie van Goebbels tegen het internationaal Joods grootkapitaal? Afgunst!] Het één gaat naadloos over in het ander, bij racisten. Ten tijden van de gastarbeiders was het dat ze "onze baantjes inpikken". Dat ging naadloos over, en werd zelfs tegelijkertijd gezegd met "ze komen een uitkering halen van onze centen". Voor racisten, mensen die voor hun gevoel van eigenwaarde nodig hebben dat een ander minder waard is dus, maakt het niets uit: het is afgunst of afkeer, wat maar van toepassing is. Dat werd ook door de nazi's zo gebruikt: "links", oftewel, wie opkomt voor de armen, was een "joods complot". En tegelijkertijd daarmee werd de afgunst aangewakkerd jegens rijke Joden. Het is dat er in Nederland niet veel rijke Marokkanen bestaan: anders zou de PVV er ook wel afgunst bij gaan betrekken...

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

Han, luister even, je woede en weerzin zijn helemaal terecht. De walgelijkheid van deze beweringen dringt helaas niet tot allen door. We hebben één troost: Wilders is allochtoon en dus verdacht. (maar dat wisten we al). Of wij, jij, ik, onze kinderen en kleinkinderen verdacht zijn.....we zullen zien.

2 Reacties
caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

Dus je heb iets tegen allochtonen? 10de generaties zulu's in zuid afrika zijn nog steeds zulu, en daar is niks mee. Waarom zullen 3de generatie marrokanen in nederland dan geen marrokaan meer zijn?

caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

In deze column word er over het bij mensen zeer belangrijke concept volk gesproken alsof het niks meer dan is een groot ouder die toevallig buiten nederland is geboren. Dit is iets dat antropologisch gezien totaal niet klopt, en enkel voortkomt uit de ideologie van han van der horst.

JoopSchouten
JoopSchouten4 jul. 2011 - 12:28

De PVV is nu racistisch te noemen, oftewel Neo-NSB ...

4 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen4 jul. 2011 - 12:28

Dat is al jaren zo, niet vanaf nu.

EtnischTegengas
EtnischTegengas4 jul. 2011 - 12:28

Is dat het enige wat u kunt zeggen? Sinds wanneer zijn ''allochtonen'' , Moslims of buitenlanders een apart ras? Maar u ziet echt overal Neo-NSB'ers en racisten. Kortom u ziet spoken.

Politiekbrandhout
Politiekbrandhout4 jul. 2011 - 12:28

Dat waren ze al vanaf den beginne... Kiest PVV ! Want ook de NSB gaat met haar tijd mee !

caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

Waarom niet neo-reconquistas?

EtnischTegengas
EtnischTegengas4 jul. 2011 - 12:28

Beste Han, Het zit je wel heel erg dwars of niet? Ik heb van Klaveren zijn column eens goed doorgelezen en eigenlijk is het niet eens zo erg wat hij voorstelt. Dat hij zich beroept op een onderzoek uit 2006 betekent nog niet dat hij geen punt heeft. Is de integratie van sommige allochtonen in Nederland van de 3de generatie nu wel of niet beter op geworden? Wilt u trouwens ermee rekening houden dat bijv. Turken en Marokkanen veel minder gemengde huwelijken kennen dan andere etnische minderheden. En hij heeft wel degelijk een punt over het feit dat nog steeds in 2011 er nog steeds grote problemen zijn met veel Marokkaanse maar ook Turkse en Antiliaanse jongeren vaak van de 2de en 3de generatie. Als het klopt dat voornamelijk Surinaamse Nederlanders de succesvolle integratie omhoog krikken van niet-westerse allochtonen betekent dat de cijfers dus niet kloppen en zo alleen maar meer voedingsbodem geeft voor de PVV. Ik vind het dus eigenlijk een zinloze column van u en vooral persoonlijke frustratie. In zijn laatste stuk zegt hij; ''Elke instantie zal dan zelf moeten gaan specificeren om een concreter beeld te krijgen en eventuele problemen gerelateerd aan culturele herkomst te achterhalen. Daarmee verdwijnt tevens de 'overview''. Uw nog niet geboren klein kinderen hoeven zich waarschijnlijk dus niet extra zorgen te maken. Ook zegt hij; ''schooluitval van bepaalde groepen, de positie van meisjes, de extra noodzaak van voorlichting over bijvoorbeeld de holocaust en seksualiteit en taalachterstand zijn enkele thema's die vaak gerelateerd zijn aan de achtergrond van leerlingen''. Dat zijn in een multiculturele samenleving gewoon keiharde feiten. Ik begrijp er dan weinig van dat u even niet dat punt meeneemt in uw column. Want hij wilt hiermee dus een handreiking doen richting de allochtone om zo hun positie te versterken in de samenleving.

2 Reacties
Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Criminaliteit bestrijd je door een behoorlijke opsporing en vooroordelen door behoorlijk onderwijs. Niet door mensen met de verkeerde grootouder en wie weet ook al verkeerde achternaam om die reden extra in de gaten te houden. Zo mis je namelijk door je focus net die ene pedofiel of die inbreker die niet aan het etnische profiel beantwoordt.

Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Ik zie inderdaad spoken, althans een politieke versie van een spook waar ik heel lang geleden tegen gewaarschuwd ben. En ik ben de naam van dat spook vergeten. Ik logeerde ergens bij de zee ten zuiden van Makassar en ik droomde dat er een witte half doorzichtige gestalte op de stoel zat waar ook mijn kleren lagen. Er ging een grote vrede van die gestalte uit en hij zei als ik het me goed herinner "jangan melalui di pantai di malam. De volgende ochtend vertelde ik mijn gastheer en de mensen voor zijn huis (zo"n Makassaars huis op palen, maar dan luxueus) over de droom. Dat was geen droom zeiden ze. Dat was echt. Je hebt een witte haji gezien en die heeft je gewaarschuwd om 's-nachts niet langs het strand te gaan wandelen. Je kunt dan een meisje tegenkomen zo mooi, zo verleidelijk dat je er geen weerstand aan kunt bieden. Maar als ze je dan heel dicht genaderd is, en je steekt je armen uit, dan draait ze zich plotseling om en je ziet een rottend lijk. De meeste mensen zijn dan voor de rest van hun leven krankzinnig. Dit is in de geestenwereld van Indonesië een bekend type maar ik ben de naam vergeten. Zo'n spook waart nu ook door politiek Nederland. Heel aantrekklijk ogend aan de voorkant, maar..... Ik zie inderdaad spoken.

BenJoosten
BenJoosten4 jul. 2011 - 12:28

Kan die term "niet-Westers" niet eens een keer met het vuil mee? Hij slaat helemaal nergens op. Zo geldt een Japanner dus als "westers", terwijl dat land van hieruit gezien toch echt in het oosten ligt, en een Zuid Amerikaan als "niet-westers", terwijl... juist. Overigens ligt Nederland, evenals de rest van Europa, op het Oostelijk Halfrond. 't Is maar dat we het weten.

1 Reactie
caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

Een blanke zuid-afrikaan telt dan ook als niet westers. Niet-westers is politiek correct voor niet blank.

Sedmorteza
Sedmorteza4 jul. 2011 - 12:28

Ik koester dat walgelijke woord "allochtoon" als aanduiding van mijn "soort" Dat geeft toch een veilig gevoel en afstand van types al Joram en Geerte etc. Gatverrr. die naam al met nare associaties ;-)

2 Reacties
EtnischTegengas
EtnischTegengas4 jul. 2011 - 12:28

Wel vreemd trouwens dat Geert zelf bij deze regeling onder de noemer ''Allochtoon'' valt? In plaats van lopen te roepen lees eerst even de column van Joram door. Daar staat een veel genuanceerder beeld in dan Joop en Han in eerste instantie doen geloven.

JoopSchouten
JoopSchouten4 jul. 2011 - 12:28

Zo klinkt het als een geuzennaam. : ))) Ik wil ook allochtoon worden. Waar kan ik me inschrijven?

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

"Omdat wij weten dat 1 op de 3 Marokkaanse jongeren in de leeftijdscategorie 12-18 jaar volgens het Jaarrapport Integratie 2010 al verdachte is van een delict, zijn de zorgen van de PVV over de integratie van de 3e generatie zeer terecht." ( van Klaveren over de 2e generatie, http://www.dagelijksestandaard.nl/2011/07/allochtonen-definities-en-het-derde-rijk ) Het monitoren van een probleemgroep lijkt me niets mis mee, want daar gaat het voorstel hier natuurlijk over.

3 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten4 jul. 2011 - 12:28

Monitoren is o.k. maar de stigmatisering van een grote bevolkingsgroep is verkeerd.

MrOoijer
MrOoijer4 jul. 2011 - 12:28

Onder alle niet westerse allochtonen vormen Turken (21%) en Marokkanen (19%) nog steeds samen een minderheid. Bron: CBS en RIVM (2009). Dus het voorstel gaat helemaal niet alleen over het monitoren van een probleemgroep, het is stigmatiserend voor een veel grotere groep die er niets mee te maken heeft.

Politiekbrandhout
Politiekbrandhout4 jul. 2011 - 12:28

"" Het monitoren van een probleemgroep lijkt me niets mis mee,"" Dat impliceert dus dat je probleemgroepen onder de autochtonen ook moet monitoren. Anders heet het racisme ! Los daarvan, 1op de 3 Marokkaanse jongeren in de leeftijdscategorie 12-18 jaar bestempelen als "verdachte van een delict" is wat anders dan daadwerkelijk bewijs daarvan. Via familie van mij werkzaam bij de politie weet ik dat ze daar deels een beetje geestelijk doorgedraaid en deels budgettair-opportunistisch standaard elke Marokkaan als verdachte zien.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

Het misbruiken van Bijbelteksten voor eigen doeleinden wordt niet begrepen voor hen die de Bijbel niet kennen, en voor hen die de Bijbel wel kennen zelden leuk.

4 Reacties
RobvanderHilst1
RobvanderHilst14 jul. 2011 - 12:28

Kenmerk van zowel Heilige Boeken (zoals de bijbel) als filosofische tractaten (van Nietzsche e.a.): naar eigen believen kan daaruit altijd wel, voor welk doel dan ook, iets 'gezaghebbends' geplukt worden. Al dan niet door een of meer citaten uit zo'n geschrift qua betekenis een eigen draai te geven, soort variant dus van 'elke ketter heeft zijn letter'. Enige remedie daartegen? Het gezonde verstand.

kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Het misbruiken van Bijbelteksten voor eigen doeleinden wordt niet begrepen voor hen die de Bijbel niet kennen, en voor hen die de Bijbel wel kennen zelden leuk. " Hetzelfde zie je bij al die Koran citaten bij PVV-aanhang.

Ineses
Ineses4 jul. 2011 - 12:28

Datzelfde geldt ook voor de koran.

Joeri2
Joeri24 jul. 2011 - 12:28

" Het misbruiken van Bijbelteksten voor eigen doeleinden wordt niet begrepen voor hen die de Bijbel niet kennen, en voor hen die de Bijbel wel kennen zelden leuk. " En toch blijven mensen lid van de kerk, vreemd toch?

Ineses
Ineses4 jul. 2011 - 12:28

Van der Laan heeft in het vorig kabinet geweigerd allochtonen tot in de derde generatie te registreren om te voorkomen dat er in de toekomst misbruik van kon worden gemaakt. Nu proberen ze het dus weer en ik ben niet zeker van dit kabinet. Kunnen we niet ook de pvv'ers bekijken tot drie generaties terug? Onder de fractieleden zijn er ook een aantal die al eens met politie en justitie in aanraking zijn geweest.

1 Reactie
caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

Beter kunnen we het woord allochtoon beter laat te vallen omdat dit een concept is dat los staat van de etnisch culturele realiteit.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman4 jul. 2011 - 12:28

[Het monitoren van een probleemgroep lijkt me niets mis mee, want daar gaat het voorstel hier natuurlijk over.] Verreweg de grootste probleemgroep bestaat uit mannen. maakt niet uit welke stickertjes er nog meer op plakken: mannen, vooral die van onder de 30, veroorzaken de meeste problemen, en komen het meest voor in de criminaliteitscijfers. Als je er fraude bij neemt, vormen ook oudere mannen een probleem. Moeten we nu mannen preventief gaan screenen, volgen, en bij de eerste misstap uit Nederland zetten? Zodat we hier binnenkort met alleen vrouwen overblijven? Dat vind ik het meest absurde van deze hele belachelijke kwesties: er wordt gezeurd over verschillen in cijfers die niets voorstellen bij de verschillen in cijfers tussen mannen en vrouwen. En vreemd genoeg zijn het voornamelijk mannen, die zo zeuren over die cijfers.

2 Reacties
JoopSchouten
JoopSchouten4 jul. 2011 - 12:28

'Zodat we hier binnenkort met alleen vrouwen overblijven?' Wie weet Syl ... ?: Een paar mannen worden gedetineerd en krijgen fokfuncties. De kans op inteelt is groot. Screening is dus noodzakelijk. ; )

caldonia
caldonia4 jul. 2011 - 12:28

Mannen zijn geen groepering zoals etnische dat wel zijn. De vergelijking gaat dus niet op. Iedereen met wat verstand van sociologie weet dit, maar omdat het jou ideologisch niet uitkomt ga je de boel verdraaien. Je zou ook kunnen zeggen dat we het nazisme niet af moeten keuren maar de mannen, het waren namelijk mannen die de holocaust pleegden. Als je je negatief uitlaat over nazisme moet je volgens jou logica dan ook negatief uitlaten over mannen.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

Gaat de pvv dan nu de kinderen van wilders zijn broers en zussen zo hij die heeft, screenen? volgen? opschrijven? aan lijsten toevoegen? bij de politie informeren of zijn nichtjes en neefjes wel voldoende aangepast en geïntegreerd zijn? En zijn mogelijke eigen kinderen dan? Komen die ook op die lijsten en zo? Hitler kon zijn 1/8 ste deel joods bloed nog verbergen maar wilders lukt dat niet met zijn geregistreerde Indonesische oma. Die geschiedenis is al te boek gesteld.

1 Reactie
Tealc2
Tealc24 jul. 2011 - 12:28

--maar wilders lukt dat niet met zijn geregistreerde Indonesische oma.-- Ik weet niet hoor,spuitbus is beschermd,want Indonesië hoort blijkbaar niet bij niet-westerse landen,te minste zoals ik van Han's stukje begrepen heb. Niet-westers heeft te maken met je geboortegrond. Zo’n opa of oma moet geboren zijn in Latijns-Amerika, Azië of Afrika met uitzondering van Indonesië en Japan.

TulayM
TulayM4 jul. 2011 - 12:28

Als mijn grootmoeder een Koeweitie* was dan heb ik een sterk verhoogde kans op diabetes. Ik had dat toch graag willen weten. *Moet er niet aandenken. Ik heb niks met araps

1 Reactie
BenJoosten
BenJoosten4 jul. 2011 - 12:28

Zoiets is handig voor uw huisarts om te weten. De overheid heeft daar niets mee te maken.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

Ik begrijp Han van der Horst niet. Dit is Nederland en onze Nederlandse cultuur vereist dat iedereen zich moet aanpassen in onze samenleving, zowel autochtoon als allochtoon. Als dat geval is, dan is er niets aan de hand. Ik vrees dat Han hier geheel ander punt wil maken, nl. in stand houden van aloude cultuurrelativisme van jaren 70. Jammer voor Han, maar waanidee dat alle culturen gelijk zijn en probleemloos 1 Nederlandse samenleving kunnen vormen, de zogenaamde multiculti, is definitief voorbij.

4 Reacties
Lejoo
Lejoo4 jul. 2011 - 12:28

Hoe past een nieuwkomer zich aan in de Nederlandse samenleving? De culturen verschillen in Friesland, Limburg, Zeeland, De Veluwe, Groningen, Drenthe en de Randstad.

kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Dit is Nederland en onze Nederlandse cultuur vereist dat iedereen zich moet aanpassen in onze samenleving. " Komt op mij nogal intolerant over, gelukkig ben ik geen deel van wat jij onder Nederlandse cultuur verstaat.

kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Jammer voor Han, maar waanidee dat alle culturen gelijk zijn en probleemloos 1 Nederlandse samenleving kunnen vormen, de zogenaamde multiculti, is definitief voorbij. " Dat idee heeft nog nooit bestaan, mengen van culturen brengt altijd spanning mee, maar ook voordelen, of jij houdt niet van nasi of jazz, dat kan, maar veel mensen vinden dat een verrijking.

Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Je begrijpt me inderdaad niet.

fjacobse
fjacobse4 jul. 2011 - 12:28

Er wordt nu gedaan alsof Joran de Tweede de uitvinder is van het begrip 3e generatie allochtoon maar dat is natuurlijk gewoon onzin. Die term bestaat al langer, zowel in binnen als buitenland, en er werden dus al voor Joran de Tweede uberhaupt zijn mond heeft opengedaan statistieken bijgehouden over 3e generatie allochtonen, bijvoorbeeld in het PvdA-bolwerk Rotterdam. Zo staat op de website van het COS onder andere het volgende te lezen. - Het Centrum voor Onderzoek en Statistiek (COS) is het onderzoeksbureau van de gemeente Rotterdam. -Het COS levert statistiekproducten en verricht sociaal-wetenschappelijk onderzoek. De opdrachtgevers zijn vooral gemeentelijke diensten en instellingen in Rotterdam en de regiogemeenten, maar ook particuliere organisaties. - De informatiebehoefte van de klant is het uitgangspunt van het COS. Zo kan het gemeentebestuur of een gemeentelijke dienst opdracht geven voor een publieksenquête, een bevolkingsprognose, of ander onderzoek. Op de pagina definities en kentallen staat te lezen 3e generatie niet-westers allochtoon Persoon van wie beide ouders in Nederland zijn geboren en van wie ten minste één grootouder in een niet-westers land is geboren (definitie CBS). Deze definitie is later toegevoegd om wat over de omvang van het nageslacht van de tweede generatie allochtonen te kunnen zeggen. Volgens de definities van 'autochtoon' en 'allochtoon' zijn derde generatie allochtonen namelijk autochtonen en verdwijnen ze in de statistieken. http://www.cos.rotterdam.nl/smartsite1144.dws?goto=2037848&channel=2804&substyle= Kortom, het probleem is niet zozeer dat er gegevens worden bijgehouden over 3e generatie allochtonen want dat gebeurt al en ik kan me niet herinneren dat daar ooit moord en brand over is geschreeuwd. Het probleem is ook niet de gekozen definitie want die bestaat dus al. Het hele verschil zit hem eigenlijk maar in 1 ding : het komt uit de mond van een PVV'er. En zoals bekend is de pavlov-reflex dat we in dat geval gaan zitten associeren met WO II. Vergezichten aan de horizon van allochtonen, duidelijk te herkennen aan de bruine 1, 2 of 3 op de borst, die worden afgevoerd door de PVV-jugend. The usual stuff zeg maar. En zo zitten we al gauw weer 400, 500 reacties lang elkaar de stuipen op het lijf te jagen. Ik vind dat allemaal best maar laten we wel even vaststellen dat alle vergezichten die geschetst worden op geen enkele manier gedekt worden door feiten. Het hangt allemaal van aannames, extrapoleren, suggeren, associeren aan elkaar. Ook vraag ik me af of het een winnende strategie zal zijn op lange termijn, door voorstellen primair te beoordelen op de bron, niet meer op de inhoud. Ik heb er zo mijn twijfels over.

3 Reacties
kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Er wordt nu gedaan alsof Joran de Tweede de uitvinder is van het begrip 3e generatie allochtoon maar dat is natuurlijk gewoon onzin. Die term bestaat al langer " Natuurlijk, de Nederlandse overheid kwam er al mee op 30 september 1940. Zie mijn reactie van ma 04 juli 2011 16:06 (hieronder)

Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Beter laat dan nooit. Het is onthullend dat gemeentelijke ambtenaren dat ook al zitten te turven, burgers met één niet in het westen geboren grootouder en dan waarschijnlijk ook nog als risicofactor.

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso4 jul. 2011 - 12:28

Prettig om te zien dat ik niet enige ben die dit verwoord. Het gaat hier om een definitiekwestie. Veel reacties proberen het voorstel de nazihoek in te duwen. Puur omdat dit door een PVVer wordt gezegd. Qua inhoud gaat dit hele voorstel over niets anders dan: ["Volgens de definities van 'autochtoon' en 'allochtoon' zijn derde generatie allochtonen namelijk autochtonen en verdwijnen ze in de statistieken."] Het meest gehoorde argument is dat mensen dan gestigmatiseerd worden omdat ze het label 'allochtoon' krijgen. Blijkbaar hebben mensen die dat argument aandragen een negatieve associatie met het woord 'allochtoon'? Ik zie er geen grote problemen mee. Voor mij staat het vast dat als een grote groep mensen naar een ander land verhuist, er botsingen ontstaan tussen culturen. De hevigheid en duur van de botsingen hangt af van de 'rijmbaarheid' van twee culturen. Ik schat in dat grofweg gesteld kan worden dat des te meer culturen van elkaar verschillen, des te meer botsingen er zijn. Als je dat als heel simpel feit accepteert dan is het helemaal niet vreemd om verder dan één generatie te monitoren. Sterker: het zou vreemd zijn om te veronderstellen dat er na één generatie geen clash meer zou zijn. Om te zorgen dat de cultuurclash zo snel mogelijk voorbij is, is het handig om deze te monitoren. Als we dat niet doen zouden bepaalde problemen onopgemerkt blijven en zo blijft de clash onnodig voortduren. Tot slot: misschien dat het monitoren tot en met de 3e generatie wel de conclusie oplevert dat het heel erg goed gaat! Dan komen er dus onderzoeken in de media met de conclusie dat de weeën van migratie van tijdelijke aard zijn. Dat zou *boom* headshot! voor de PVV zijn. Willen we dat niet?

Maanlander2
Maanlander24 jul. 2011 - 12:28

Ik wist niet dat het allochtoon zijn zo'n negatieve betekenis voor u had. Meneer van der Horst, ik neem aan dat u zich wel wilt verontschuldigen tegenover deze dame? http://www.joop.nl/opinies/detail/artikel/hindostanen_integreren_geruisloos/

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Je moet eens lezen waar mijn stuk over gaat. Dat helpt.

[verwijderd]
[verwijderd]4 jul. 2011 - 12:28

Het leuke ervan is natuurlijk wel dat er dan na W-A een allochtoon op de troon komt.

2 Reacties
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa4 jul. 2011 - 12:28

Een allochtone burgemeester hebben wij nu al, deze allochtoon maakt regels en wetten voor de autochtonen in Rotterdam, deze moeten de regels en wetten volgen en respecteren en basta, de allochtoon maakt hier het uit. Dat vind ik grappig, lachwekkend en leuk.

fjacobse
fjacobse4 jul. 2011 - 12:28

--- Het leuke ervan is natuurlijk wel dat er dan na W-A een allochtoon op de troon komt.--- Het leuke ervan is natuurlijk wel dat er met W-A een allochtoon op de troon komt. Zijn vader is/was immers Germaan.

matrix2
matrix24 jul. 2011 - 12:28

De Deense psycholoog Nicolai Sennels heeft in een aantal rapporten het causale verband gelegd tussen islam en ciminaliteit. De uitkomst van deze rapporten is dat islam een structureel probleem is in het westen. Opmerkelijk is dat 3e generatie allochtonen zonder islamitische afkomst zonder al te veel problemen integreren. Hier ligt het belang van de PVV en het tegengestelde belang van met name linkse partijen. Zoals iedereen wellicht weet heeft de Deense regering een aantal wetten ingesteld die het bijkans onmogelijk maken voor moslims om nog naar Denemarken te emigreren. Tevens stuurt de Deense regering met zachte dwang aan op remigratie en met harde hand op uitzetting van criminele moslims. De Denen lopen al een paar jaar voor op andere Europese landen, maar dit is natuurlijk wat ook dit kabinet voor ogen heeft.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman4 jul. 2011 - 12:28

[De Deense psycholoog Nicolai Sennels] Ik heb 'm even opgezocht, die Nicolai Sennels. Hij is misschien wel psycholoog, maar heeft geen enkel wetenschappelijk artikel geschreven. Hij schrijft blogs, geeft interviews, en heeft naar aanleiding van z'n succes daarmee een boek geschreven. Hij geeft dus z'n mening. Dat is iets anders dan een onderzoek. Jij kunt met net zoveel beroep op autoriteit als hij zo'n boek schrijven en dat soort blogs opstellen. Dat verwar je wel vaker met elkaar: meningen en feiten, meningen en onderzoek.

keck66
keck664 jul. 2011 - 12:28

Wat heeft dit met Han's stukje te maken?

fjacobse
fjacobse4 jul. 2011 - 12:28

'Bezwaar tegen etnische registratie is haarkloverij' Woensdag, 15 april 2009. In de media, Volkskrant - John Wanders Juristen zijn er niet blij mee dat Rotterdam de komaf van risicojongeren registreert. Maar de gemeente houdt eraan vast. PvdA-minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken, Integratie) heeft dinsdag in de Tweede Kamer zijn steun betuigd aan de onorthodoxe Rotterdamse aanpak van probleemjeugd, waarbij onder meer geregistreerd wordt op etnische afkomst. Al sinds 2002 registreert Rotterdam de etnische afkomst van alle risicojongeren tot 24 jaar. Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) waarschuwde eind vorige week dat registratie van etniciteit in strijd is met de wet en onmiddellijk moet worden gestaakt. Rotterdam is vooralsnog niet van plan in te gaan op die eis van het CBP. De politieke aanvoerder van de grootste coalitiepartij in Rotterdam, PvdA-fractieleider Peter van Heemst, haalt zijn neus op voor de waarschuwing van de toezichthouder. ‘Het is flauwekul wat het CBP zegt’, meent hij. ‘En als in de wet staat dat etnisch registreren niet mag, dan is die wet flauwekul.’ Van Heemst is heel blij met de jongste uitlatingen van zijn partijgenoot Van der Laan. http://www.pvdarotterdam.nl/nieuws/nieuws_item/t/bezwaar_tegen_etnische_registratie_is_haarkloverij No further comment.

1 Reactie
Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

Je hebt gelijk. Het is inderdaad schandalig.

fjacobse
fjacobse4 jul. 2011 - 12:28

The Commission’s “Europe 2020” Strategy has already set targets for member states in two areas: education (90% of Roma children to finish primary school) and employment (75% of working-age Roma to get jobs). On 6 April 2011 Viviane Reding, the EU Justice, Fundamental Rights and Citizenship Commissioner, imposed an eight-month deadline on member states to come up with their national plans on this issue, and in June the Commission is expected to present a new Communication on Integration. http://book.coe.int/ftp/3664.pdf Het moge duidelijk zijn dat het ONMOGELIJK is om dit beleidsvoornemen te implementeren zonder de etniciteit vast te leggen van de Roma. Moeten we nu ook de conclusie gaan trekken dat de EU bestaat uit een stelletje racisten omdat men, ongetwijfeld goed bedoelde, plannen heeft gemaakt om de achterstand van Roma te verkleinen?

2 Reacties
Maurice1968
Maurice19684 jul. 2011 - 12:28

Aha, doelgroepenbeleid... Daar hebben we in Nederland toch afstand van gedaan. Vertel eens, welke goedbedoelde plannen heeft Joram? En ja, je kunt best doelgroepen bereiken zonder centrale registratie. U staat niet als rechts registreerd maar bent als zodanig best herkenbaar ;)

Hanvander Horst
Hanvander Horst4 jul. 2011 - 12:28

De Roma zijn een volk zonder staat met een eigen taal en een eigen cultuur. Zij identificeren zichzelf als zodanig. De EU is niet van plan iedereen met één Roma-grootvader op een lijst te zetten omdat van zulke mensen met zo'n grootouder eventueel moeilijkheden te verwachten zijn.

markbosma
markbosma4 jul. 2011 - 12:28

Het werkelijke probleem tussen Han en Joram is dat hun wereldbeelden verschillen. Han gelooft dat - in wezen - elk mens gelijk is en gelijk behandeld moet worden. Joram geloof dat niet. -- Vervolgens is het een beetje goedkoop van Han om te hameren op de grens die Joram aangeeft (mensen met 2 allochtone grootouders zijn wel gelijk en dienen ook zo behandeld te worden, mensen die dat niet hebben niet). - Ik geloof met Joram dat mensen idd niet gelijk zijn en ook niet gelijk behandeld moeten worden. - Volgens mij willen multiculti liefhebbers dat mensen zoveel mogelijk hun cultuur behouden en toevoegen aan onze samenleving. ... Daar kan ik niet op tegen zijn. - Betekent ook dat omgekeerd je best doelgroepenbeleid moet kunnen toepassen. Sterker nog het is handig en zorgt voor een positieve ontwikkeling van de samenleving. - Zo mag je best wel je vizier op Marokkanen richten als het gaat om criminaliteit (lees te statistieken) en omgekeerd mag je de autochtone bevolking wel eens aanpakken op lui, laf en idealistisch gedrag.

2 Reacties
Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman4 jul. 2011 - 12:28

[Het werkelijke probleem tussen Han en Joram is dat hun wereldbeelden verschillen. Han gelooft dat - in wezen - elk mens gelijk is en gelijk behandeld moet worden. Joram geloof dat niet.] Het is in ieder geval mooi dat je zo duidelijk aangeeft dat Joram voor Apartheid is, en ook dat jij daar achter staat. Ik kan er één ding over zeggen: overal waar zo gedacht is, heeft het tot ellende geleid. Gelukkig staan er in elke ellende toch steeds weer mensen op die *wel* verlicht zijn.

Harmen2
Harmen24 jul. 2011 - 12:28

U wilt net als Joram dat het eerste artikel van de grondwet wordt afgeschaft zo blijkt uit uw reactie. Dat gaat over het gelijk zijn voor de wet. Joram gaat er van uit dat het (her)definieren van het begrip (niet westers) allochtoon het de staat mogelijk maakt om situationeel te handelen op afkomst. Gelukkig is dat niet zo, maar toch lijkt ook Han geintimideerd en heeft hij er behoefte aan om daar zijn kanttekeningen bij te plaatsen en helemaal ongelijk heeft hij daarbij niet. Als teksten herhaald worden dan loop je het risico dat iets voor waar wordt aangenomen terwijl dat feitelijk niet zo is of niet is aangetoond. Mooi voorbeeld is de zogenaamde zesjescultuur, feitelijk onderzoek is daar nooit naar gedaan, maar toch is is die waarneming voor waar aangenomen en uitgangspunt voor beleid geworden.

kraai21
kraai214 jul. 2011 - 12:28

" Hij komt tot de conclusie dat het een cultureel probleem betreft en geen religieus. Nergens zegt hij dat alle moslims criminelen zijn, maar wel dat de cultuurverschillen er de oorzaak van zijn dat moslims niet integreren." Wat een onzin eigenlijk, er zijn zoveel Moslim culturen, Indonesië heeft een hele andere cultuur dan Bangladesh, Suriname of Marokko. Marokkaanse jeugd in Gouda hebben een hele andere cultuur dan Moslims in Teheran. Als je dat niet ziet, dan ben je ziende blind Hitler generaliseerde de Joden, die toch ook veel verschillende culturen kenden. Sennels gooit alle Moslims op een hoop en zijn kapstokje is dat hij het cultuur noemt, niet religie. Maar waarom noemt hij het dan Moslims? Zie je niet wat een verwarrende onzin die man schrijft? Alleen al dat Sennels Islam wereldwijd koppelt aan een enkele cultuur is erg generaliserend en dom, en dat is eigenlijk Mein Kampf pur sang. Verder is Sennels (maakt mij niet uit of hij het cultuur of religie noemt) heel erg negatief over Moslims, hij verzamelt alle negatieve feiten, verzint feiten, en extrapoleert onverantwoordelijk. Hoe langer ik die man lees, en jouw verdediging aanhoor, hoe meer ik tot de overtuiging kom dat het kinderachtige onzin is wat Sennels schrijft van niveau Mein Kampf. Het is jammer dat jij dat niet ziet. Ik zou liever hebben dat je moedig was en dat je zou zeggen: "Nou en? Dan is het maar Mein Kampf met dit verschil dat Joden goed zijn en Moslims slecht. Ik geloof dat." Ik denk dat dat de waarheid is, Duivels, waarom deze verzwijgen? Waarom verzwijgt Wilders dit, of Sennels? Is de tijd nog niet rijp? Is dat het? Moet het vergif in kleine porties worden toegediend? Dat eeuwige ontkennen, en draaien: "Ik heb niets tegen Moslims maar tegen Islam" of Sennels: "Ik heb niets tegen de Islam maar tegen de Islamitische cultuur" Duivels, is onderstaande kinderachtig? Het is wat Sennels zegt: Alle Moslims zijn verder gelijk, net zoals alle Joden gelijk zijn en alle Christenen gelijk zijn, de wereld is heel saai, er bestaan maar 3 soorten mensen.

1 Reactie
matrix2
matrix24 jul. 2011 - 12:28

Ik dacht al, wanneer zou kraai Adolf Hitler er weer eens bij halen. Vraagje: 1. Bevolkten de joodse bevolkingsgroep in Europa de universiteiten of de gevangenissen? 2. Bent u ook van mening dat de joodse bevolkingsgroep behoorde tot de elite, dwz ze liepen voorop in wetenschap, kunst, cultuur, handel en industrie? 3. Dat antisemitisme vooral gebaseerd is op afgunst t.o.v. de succesvolle joodse bevolkingsgroep? 4. Dat afgunst en afkeer 2 verschillende drijfveren zijn? 5. Dat Sennels geen bevolkingsgroep over één kam scheert, maar dat hij zegt dat het maar weinigen lukt om uit de islamitische cultuur te ontsnappen en succesvol te zijn? 6. Dat nazificering alle dialoog doodslaat en een teken is van gebrek aan argumenten?