Joop

‘Geen functie elders voor volksvertegenwoordiger Rutte’

  •  
31-03-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Volgens Druktemaker Pieter Derks is het beter als er geen kabinet-Rutte-4 komt. “Mark Rutte is een gekozen volksvertegenwoordiger. Hij stond bovenaan de lijst, hij kreeg bijna 2 miljoen stemmen. Het zou toch een schande zijn om die man weg te promoveren naar een functie elders, zoals ze ook met Omtzigt geprobeerd hebben?”
“Hij is al tien jaar premier geweest, en we hebben allemaal gezien hoe ongelukkig hij in die functie was. Hij vergat de simpelste dingen, zoals de Kamer netjes informeren. Hij raakte dingen kwijt, zoals bonnetjes van deals of belangrijke memo’s van de Belastingdienst. Hij durfde op geen enkele vraag gewoon antwoord te geven. Dat moeten we hem en onszelf niet nog een keer willen aandoen. Geen functie elders voor volksvertegenwoordiger Rutte. Ze bellen maar iemand anders.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (8)

nikita72
nikita7231 mrt. 2021 - 19:52

Ik denk dat Rutte zijn geloofwaardigheid voor veel mensen verloren heeft. Hij kan niet eeuwig blijven beweren dat hij helaas geen levendige herinnering aan een notitie heeft, dat hij zijn uiterste best doet, dat hij de zorgen (van studenten, van ondernemers, van docenten, van ouders...) helemaal begrijpt enzovoorts. Als hij er nu vandoor gaat, blijft hij bekend als de gids tijdens de corona-ramp. Als hij nog lang premier blijft, zal hij herinnerd worden als de premier die problemen het liefst voor zich uit schoof.

Leontrotsky
Leontrotsky31 mrt. 2021 - 13:52

Ik ben het hier mee eens, maar ben bang dat het zo helaas niet werkt. Ik durf er bijna vergif op in te nemen dat Rutte een heel mooie functie wacht ofwel ergens in het bedrijfsleven als bijv. commissaris van een of ander groot bedrijf (ofwel geld vangen met nietsdoen) ofwel een leuke functie ergens in de EU bij de VN, Wereldbank of elders. Ik hoop en verwacht wel dat hij er nu inderdaad mee stopt 3x is scheepsrecht en dat geld zeker voor Rutte. Nederland is wel klaar met hem en we willen allemaal nu eindelijk eens een vrouw als premier. Het kabinet Kaag 1 is waar Nederland nu eindelijk wel recht op heeft.

6 Reacties
Zapata
Zapata31 mrt. 2021 - 14:02

Ik hoef helemaal geen vrouw als premier. Ik wil graag de beste persoon als premier. En op Kaag als minister laat staan premier zit ik helemaal niet te wachten. Ik zou liever een linkse progressieve premier hebben.

ton14024
ton1402431 mrt. 2021 - 14:54

Mee eens dat we een sterke vrouw nodig hebben, maar omdat die uit SP huize komt.

vdbemt
vdbemt31 mrt. 2021 - 15:20

Ik hoop ook dat we klaar zijn met Rutte. Als de Kamer nog pikt, voortzetting van dit, inmiddels afgekeurde, gedrag van al 10 jaar van Rutte, dan is er heel weinig hoop voor de toekomst. De Kamer moet dan in dit debat wel doorzetten. En als we in de politiek, en voor de samenleving, dan verlost worden van deze man, dan vindt hij uiteraard een geweldige en veel meer verdienende job.

vdbemt
vdbemt31 mrt. 2021 - 15:25

@Zapata. Mijn inschatting is dat we met Kaag wel eens een heel goede premier zouden kunnen krijgen. Kwaliteit belangrijker dan geslacht. We kunnen wel een linkse premier willen. Maar Kaag heeft gewonnen. Geen van de linksen kan dat zeggen. Ik zou al heel blij worden van een kabinet Kaag zonder de VVD (liefst ook CDA) met linkse partijen. Maar dan moet er met dat debat wel wat gebeuren.

Zapata
Zapata31 mrt. 2021 - 17:35

@vdbemt Ik denk dat met Kaag mensen met een uitkering of flex contract volledig een aap gelogeerd zijn. Dus nee laat maar.

Molly Veenstra
Molly Veenstra1 apr. 2021 - 17:58

@Zapata 'Ik zou liever een linkse progressieve premier hebben.' Om dat te laten gebeuren moeten de mensen eerst op linkse progressieve partijen gaan stemmen en dat doen ze niet. De vraag moet niet zijn, wie jij (en ik!) het liefste als premier zouden willen hebben. De vraag moet zijn, wie na de afgelopen stembusuitslag de beste premier voor het land zou wezen.