Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen derde missie naar Afghanistan

  •  
01-07-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
timmermans_03.jpg
Minister Timmermans: "Er wordt niets besproken" ... Terugtrekken politietrainers begint vandaag
Er zijn geen onderhandelingen met Duitsland over een nieuwe missie in Afghanistan.
Eerder meldde de Volkskrant dat de kans op een nieuwe trainingsmissie groot is, maar maandag zegt minister van Buitenlandse Zaken Frans Timmermans (PvdA) dat hier geen sprake van is. De huidige missie loopt vandaag af.
Timmermans in het AD:
Ik ga erover en ik kan zeggen dat er niets wordt besproken. Niet met Duitsland en niet met de Verenigde Staten. Met niemand.
De NAVO heeft in juni laten weten te hopen dat Nederland blijft in Afghanistan.
Volgens het Volkskrant verhaal is het kabinet gevoelig voor internationale druk, maar Frans Timmermans ontkent dat. Hij ontkent ook dat minister van Defensie Jeanine Hennis-Plasschaert van Defensie (VVD) in Duitsland was om te praten over een mogelijk vervolg op de Nederlands-Duitse samenwerking in Kunduz.
Nederlandse politietrainers trekken zich vanaf deze week terug uit Kunduz. Voor 1 oktober moeten alle trainers uit Kunduz zijn vertrokken.

Meer over:

politiek, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

MichelReiziger
MichelReiziger1 jul. 2013 - 8:47

Onze bondgenoot de VS heeft het een beetje verbruid in DH...het kan natuurlijk ook zijn dat Timmermans nog een beetje boos is...met dank aan Snowden :-)

BakkerGerard
BakkerGerard1 jul. 2013 - 8:47

Heee: de politiek neemt de kiezer serieus??!! Dat moet gevierd worden.

JacquesDanzig
JacquesDanzig1 jul. 2013 - 8:47

Klinkt goed, maar Timmermans is een PvdA-minister...

JongLinks
JongLinks1 jul. 2013 - 8:47

De internationale druk op Nederland wordt opgevoerd en daarbij wordt de media als speelbal gebruikt. Het plan als vaststaand in de media brengen is de beste manier om de regering hiertoe te brengen.

Patrick Faas
Patrick Faas1 jul. 2013 - 8:47

Het was een merkwaardig bericht, dat we vanwege Afghanistanhaviken opnieuw een kabinetscrisis zouden krijgen, terwijl paars zo stelllig voornemens is de rit helemaal uit te zitten. Gelukkig maakte ik me nog niet echt druk, want geloven doen we tegenwoordig pas na opgave van betrouwbare bron, hetgeen nog ontbrak. En nu blijkt het bericht dus je reinste lulkoek te zijn. Wat een afgang voor de Volkskrant. De traditionele kranten hebben naamsbekendheid opgebouwd met papier, waardoor zij ook online een toekomst hebben. Maar als kranten niet langer aan waarheidsvinding doen en zich te gemakkelijk laten voorliegen, brengen zij hun geloofwaardigheid en daarmee de toekomst van hun merk in gevaar. Reputatie is alles.

vriest
vriest1 jul. 2013 - 8:47

Wie hier geloof aan hecht ,slaap lekker verder .Natuurlijk gaat men weer een of andere missie uitvoeren onder een andere naam en doelstelling .Het is belangrijker om de Amerikanen ter wille te zijn dan te zorgen voor de NEDERLANDSE BEJAARDEN .

Boborator
Boborator1 jul. 2013 - 8:47

Ook hier blijkt de heldhaftigheid van mr. Snowdon! het geeft net dat beetje moreel overwicht dat de PvdA, Merkel en Hollande nodig hadden om onze overweldigende oppositie tegen nog meer zinloze oorlog kracht bij te zetten...

williamthomas
williamthomas1 jul. 2013 - 8:47

Voor mij zou dat de eerste reden in mijn leven zijn om in Den Haag te gaan demonstreren met een bord: Zijn ze hier nu helemaal krankzinnig geworden? Gebruik dat geld voor onze eigen noodlijdende bevolking in deze ongekende crisis!!!!

1 Reactie
lembeck
lembeck1 jul. 2013 - 8:47

Jij brengt het bord, ik neem de verf mee. :-)