Joop

Geen crisis voor ceo's in Amerika

  •    •  
18-12-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dollar300.jpg
Salaris topmannen stijgt met 36,5 procent... In jaarverslagen worden beloningen weggemoffeld...
De topmannen van de 500 grootste Amerikaanse ondernemingen zijn het afgelopen jaar flink meer gaan verdienen. Ze ontvingen gemiddeld 36,5 procent meer dan het jaar ervoor, zo meldde nieuwszender CNN zondag uit een rapport van onderzoeksbureau GMI. De afgelopen jaren daalde de salarissen nog.
RTEmagicC_dollar.jpg
De best betaalde bestuursvoorzitter is John Hammergen van McKesson Corp., een bedrijf in de farmaceutische sector dat onder meer producten levert aan apotheken. Hij haalde in totaal 145 miljoen dollar (ruim 111 miljoen euro) op.
Mis niets: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (20)

ElChe
ElChe18 dec. 2011 - 12:15

Goh, wat lijden de rijken toch onder de crises?

ElChe
ElChe18 dec. 2011 - 12:15

En dan nu diegenen die "verantwoordelijk" zijn voor de crises. http://www.ad.nl/ad/nl/1013/Buitenland/article/detail/3081473/2011/12/18/Armoede-in-Griekenland-tot-recordhoogte-gestegen.dhtml

Opinius
Opinius18 dec. 2011 - 12:15

citaat "Salaris topmannen stijgt met 36,5 procent... In jaarverslagen worden beloningen weggemoffeld..." ik heb geen probleem als mensen geld hebben-vergaren om er vooral die niks te makke hebben, daar naar toe /en mee (uit) te kunnen delen! uit simpele verantwoordelijkheid. dat voedt en vervult pas echt.!.

Hazmat Guy
Hazmat Guy18 dec. 2011 - 12:15

Bij ons is CEO Boersma ( Delta ) hard bezig zijn bonus op te krikken. De nucleaire bonus die is voor ons en onze generatie na ons. Kom ook 22 dec 14.00 uur Middelburg, en doe er wat aan! Zie hoe wij de 105997 handtekeningen gaan aanbieden van schoongenoegvankernenergie.nl U handtekening kan nog mee. Bolussen staan klaar, welkom in mooi Zeeland info op borssele2nee.nl kernfeiten.nl tegenstroom.nl laka.org greenpeace.nl

keck66
keck6618 dec. 2011 - 12:15

Volgens mijn leraar economie (jaren 80, tijden zijn veranderd waarschijnlijk'' zijn hoge loonkosten slecht voor de concurrentiepositie. Als loonmatiging alleen voor de werkvloer geldt, gaat Marx toch nog gelijk krijgen...

JanB2
JanB218 dec. 2011 - 12:15

Hier is een plof in de maak van heb ik jou daar. Dit loopt definitief spaak.

MG1968-2
MG1968-218 dec. 2011 - 12:15

Zelfs de neo-liberaal heeft door dat het systeem onhoudbaar is en het eindspel begonnen is. Daar waar ze eerst nog trachte engszins balans te bewaren om sociale onrust niet te laten exploderen wordt de implosie van het systeem nu als onafwendbaargezien en daarmee worden alle remmen losgelaten: graaien wat je kan, straks kan het niet meer....

sam tosha
sam tosha18 dec. 2011 - 12:15

De term crisis is ook een verkeerde. Wat er op het moment gebeurd is dat de bourgeoisie het destijds dankzij het socialisme en communisme verloren kapitaal weer naar zich toe sluist en we nu het kapitalisme het algemeen geaccepteerde en gangbare systeem is geworden, hard op weg zijn naar een zelfde verdeling van kapitaal als voor de revoluties destijds: 90% van het kapitaal in handen van 2% van de bevolking. De grootste bankoverval ooit die mede dankzij het afschaffen van de laatste controlerende wetgevingen op financiële instellingen door de Bush administration, ingezet is nog altijd in gang. Europese politici kunnen hoog en laat springen, goedwillend of zelf verwikkeld in het financiële terrorisme, ze hebben geen enkele vat op de speculanten en die daar van profiteren.

MarcKaptijn
MarcKaptijn18 dec. 2011 - 12:15

Het is wel duidelijk wie hier de echte criminelen zijn...

EricWakker
EricWakker18 dec. 2011 - 12:15

Ja mensen, dit kan gebeuren, omdat burgers het toelaten. Daar moet een einde aan komen, daarover zijn zelfs PVVErs het met Jopers eens. Wat dit kabinet doet is stelen van de massa om de rijken te helpen rijker te worden. Occupy is te braaf voor dit soorten schurken. Ik vrees dat hardere maatregelen vereist zijn. Tussen moord en communisme is er heel wat meer te bedenken dan tentenkampjes. Gerichte boycots van produkten, investeerders en hun adviseurs. Ligt voor de hand. Snel, voordat die bastards alle vrije media ook opgekocht en afgebroken hebben!

[verwijderd]
[verwijderd]18 dec. 2011 - 12:15

Ships. Dat had ik niet verwacht. En wat mij verontrust is dat dat dan waarschijnlijk hier ook op dezelfde manier gebeurt. Met dank aan de pvvd.

1 Reactie
Winston2
Winston218 dec. 2011 - 12:15

"Met dank aan de pvvd." Ik haat ze ook ... Maar dit zijn wereldwijde ontwikkelingen en zoveel macht dicht ik dat zootje ongeregeld niet toe. Die nationale regeringen antwoorden aan een hogere macht, die van het kapitaal. PVVD en Obama zijn slechts acteurs, puppets on a string.

[verwijderd]
[verwijderd]18 dec. 2011 - 12:15

De best betaalde bestuursvoorzitter is John Hammergen van McKesson Corp., een bedrijf in de farmaceutische sector dat onder meer producten levert aan apotheken. A good fuck everyday, keeps the doctor away.

1 Reactie
sociaaltje
sociaaltje18 dec. 2011 - 12:15

Lol Herman, Behalve als je de blauwe pilletjes nodig mocht hebben for the good f**k ;-)

CliffClavin1993
CliffClavin199318 dec. 2011 - 12:15

Het is allemaal immoreel en diep triest. Geld is een verslaving, net als alle andere verslavingen. Wie € 200.000 per jaar toucheert, wil er twee ton bij. En John Hammergen zal ook niet gaan rentenieren; hij vindt vast redenen om volgend jaar het dubbele te stelen van de gemeenschap. (Zie ook onder: Rijkman Groenink - de schurk.) Deze lieden hebben hun eigen trawanten, en vazallen. Die heten dan Rutte, Donner, Bolkestein, Verhagen, Westerwelle, Wilders, Blankfein, Lay (Enron), enzovoort. Duivelsknechten, dat zijn het. Wat kan je als éénling doen? Niet veel, maar het antwoord is ook niet: niets.

1 Reactie
a.doorgeest
a.doorgeest18 dec. 2011 - 12:15

Het gaat bij dit soort bedrijven en topjongens om onsmakelijk hoge beloningen, die op geen enkele manier gerechtvaardigd kunnen worden. Twee correctie-mechanismen zijn denkbaar: vakbonden - in de VS helaas niet erg sterk - kunnen dit soort bedrijven plat leggen totdat de beloningen weer normaal en redelijk zijn geworden, en politieke partijen - vermits ze samen een meerderheid hebben - kunnen ook correctie afdwingen en excessief hoge beloningen wegbelasten en teruggeven aan de minder bedeelden in een samenleving. Als eenling kun je inderdaad niet veel doen aan dit soort misstanden - collectief gelukkig wel. En het gaat om weerzinwekkend roofridder-gedrag dat werknemers tekort doet en slechts maatschappelijke schade genereert - hierover geen misverstand. En als consument kun je wellicht ook het één en ander doen - het liefst ook weer collectief - door bedrijven te boycotten die zich aan dit soort praktijken schuldig maken. Of samen aandelen kopen van dit soort bedrijven en de dagelijkse gang van zaken binnen een onderneming aan de kaak stellen c.q. trachten te corrigeren. Naming and shaming is misschien ook een optie. En tot slot: uw opmerking over Bolkestein is onjuist. Deze denkende VVD'er - heel bijzonder; inderdaad - wordt ook doodziek van dit soort beloningen, die ook hij totaal ongepast vindt zo liet hij vrij recent nog weten.

sociaaltje
sociaaltje18 dec. 2011 - 12:15

Niets veranderd, nog steeds is de hebzucht leidend. Crisis wat voor crisis? De pijn wordt in die kringen niet gevoeld. Alle codes en afspraken ten spijt, de elite vind altijd weer een manier om zichzelf buiten schot te houden. Onderstussen neemt het aantal mensen dat onder de armoedegrens leeft toe, ook in Nederland. Schrijnend voorbeeld gisteren in het nieuws, steeds meer mensen afgesloten van gas en licht. Toenemend aantal aanvragen bij voedselbanken. Ondertussen blijft de ministerpresident maar beweren dat het allemaal best meevalt. En wordt als klap op de vuurpijl ook nog eens gekozen tot politicus van het jaar. Wat is er in vredesnaam in de hand in dit land?

3 Reacties
CliffClavin1993
CliffClavin199318 dec. 2011 - 12:15

Je stelt de hamvraag. En ik heb er geen antwoord op. Blijkbaar is ons land zó afgedreven, dat de aanvoerder van dit kabinet van egoïsten en domoren opnieuw tot politicus van het jaar verkozen wordt. Tja... de Telegraaf/GeenStijlmaffia, onder aanvoering van Don Sjuul Paradijs (ten onrechte ook nog meester in de Rechten, stel je voor...) heeft een behoorlijke greep op de gemiddelde niet-zo-wakkere Nederlander. Gewoon omdat hij en zijn trawanten zich niets aantrekken van fatsoen en eerlijkheid. Karaktermoord is hun voornaamste troef. Maar we komen er wel doorheen, Kitty.

trujac
trujac18 dec. 2011 - 12:15

"Wat is er in vredesnaam aan de hand in dit land?' We hebben het hier niet over geestelijk normale mensen maar over psychopaten. Onderzoeken hebben uitgewezen dat circa 10% van de topmanagers geen emphatisch vermogen hebben, de wereld draait om hen, al het andere laat hen koud.

TheBigLebowski
TheBigLebowski18 dec. 2011 - 12:15

Bij de jeugd was het Roemer, die zijn een stuk slimmer. Jeugd heeft toekomst. Rutte politiek gezien hopelijk niet lang meer. Zijn in elkaar gerotzooide minderheidskabinetje kan nog maar steunen op 45 zetels met daarbij 26 gedoogzitjes. In totaal 71. Wat hebben we toch een treurig land.