Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Geen avondklok en musea mogen weer open. Horeca blijft voorlopig dicht

  •  
10-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Debat over ontwikkelingen rondom coronavirus

© DEN HAAG - Minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (CDA) tijdens het plenair debat in de Tweede Kamer over de ontwikkelingen rondom het coronavirus. ANP BART MAAT

Het kabinet voert geen regionale avondklok in. Dat heeft minister Hugo de Jonge van Volksgezondheid dinsdagmiddag laten weten. Een meerderheid van de Tweede Kamer was al tegen het plan voor een avondklok in regio’s waar veel coronabesmettingen zijn, maar nu die besmettingen verder teruglopen vindt ook de minister aangescherpte regels niet nodig.
Ook zei De Jonge dat er geen sprake is van het sluiten van scholen in die regio’s. Daarnaast mogen bibliotheken, bioscopen en musea vanaf volgende week weer open. Vorige week werden die voor een periode van twee weken gesloten. Volgens het kabinet was dat nodig om het aantal reisbewegingen van mensen te verminderen en zo verspreiding van het coronavirus terug te dringen. De horeca blijft wel gesloten, naar verwachting tot minstens half december.
Bron: NOS
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (19)

Kuifje3
Kuifje311 nov. 2020 - 22:05

Het sluiten van musea was totale onzin. Beter was het geweest de scholen een tijdje te sluiten. Maar ja, ik ben geen minister.

The Apple
The Apple10 nov. 2020 - 19:32

Het is geen stappenplan, maar een hinkstapsprongplan: twee vooruit en dan eentje achteruit.

AlleenSamen
AlleenSamen10 nov. 2020 - 18:49

Men wil dit gaan gebruiken om 2erangsburgers te creëren. Nog meer dan economische omstandigheden dat al doen. https://www.ad.nl/dossier-coronavirus/minister-de-jonge-bepaalde-regels-gelden-wellicht-langer-voor-mensen-zonder-vaccinatie~a38416c8/ Ik heb geen zin om hier een heel lang verhaal van te maken want de kans dat het geplaatst wordt is toch klein, maar ik wil wel zeggen dat ik de aanpak van onze regering vanaf het begin tot de dag van vandaag VERSCHRIKKELIJK slecht vind in letterlijk ALLE opzichten. Ik kan nu ook niet meer achter het beleid staan. Als men dit soort risico's neemt met mensenlevens terwijl er op de achtergrond toekomstige baantjes bij Big Pharma op het spel staan, bij bedrijven die nu al miljarden kwijt zijn aan mislukte vaccins met ernstige bijwerkingen.... dan heeft het niets meer met mensen beschermen te maken. Helemaal niets meer. Deze crisis wordt op ALLE fronten misbruikt. Het wordt nu heel erg eng.

6 Reacties
LBNB
LBNB10 nov. 2020 - 21:58

@Alleen samen Ja het wordt nu eng en dit doorgeslagen beleid dient gestopt te worden. Het enige wat we kunnen doen is nergens aan mee werken en hopen dat de mensheid uit zijn coronahypnose komt. Dit betekent dus: niet laten testen, geen mondkapje op en niet in het praatje van de regeringen trappen.

Tom7
Tom711 nov. 2020 - 5:44

Wees niet bevreesd `Google Health´ gaat U begeleiden, in de gaten houden, bij sturen, op Uw vingers tikken, of af(uit)sluiten. Ik denk ook dat dat nodig is om complot gekkies, aso,s of andere andersdenkenden er toe te bewegen om aan ons aller welzijn te laten meedoen. Want privacy is diefstal, en geheimen zijn leugens. --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------- En kijk één om je heen wat de technologische vooruitgang deze planeet al voor moois heeft gebracht. We kunnen bijvoorbeeld nu nog steeds met het grootste gemak via online bestelling, vanuit onze betonnen kooien voor 500 euries met een volgepropt sardieneblikje al zwierend over de petrochemische vergezichten, behendig manoeuvrerend tussen de met grafiet gevulde rookpluimen, naar een afgekegd tropisch paradijs ons all inclusief vol laten proppen. En dat kon 100 jaar geleden niet, dus lang leve de vooruitgang, en lang leve Google Health. Door en met hun houden we nu al, en zeker in de nabije toekomst kleur in ons grijze leventje, echt waar vertrouw me maar.???? https://health.google/

LBNB
LBNB11 nov. 2020 - 10:35

@Tom [Ik denk ook dat dat nodig is om complot gekkies, aso,s of andere andersdenkenden er toe te bewegen om aan ons aller welzijn te laten meedoen. Want privacy is diefstal, en geheimen zijn leugens.] Ja tuurlijk deze mensen zijn super gevaarlijk. Het is veel slimmer om kritiekloos een beleid te volgen en tegengeluiden te blokkeren, dit vermijdt tunnelvisie. Het is werkelijk waar om te kotsen de coronaberichtgeving en het misbruik wat van dit (niet eens zo gevaarlijke) virus wordt gemaakt.

webmaatje
webmaatje11 nov. 2020 - 11:00

Ik snap niets van het gejubel over het vaccin.. Pfizer werkte ook met placebo's. Waarschijnlijk hebben die de uitslag enorm beïnvloed.

Tom7
Tom711 nov. 2020 - 12:35

Lieve beste LBNB, ik ben af en toe een beetje sarcastisch en cynisch in mijn reacties, een klein beetje maar hoorrrr. Ik zap de ~Tell Sell~ Main Stream Media al een poosie weg, want die waanzin is voor mij in ieder geval niet meer te doen. Opzouten met die pulp, het My little pony news.

LBNB
LBNB11 nov. 2020 - 14:05

@tom [Lieve beste LBNB, ik ben af en toe een beetje sarcastisch en cynisch in mijn reacties, een klein beetje maar hoorrrr. Ik zap de ~Tell Sell~ Main Stream Media al een poosie weg, want die waanzin is voor mij in ieder geval niet meer te doen. Opzouten met die pulp, het My little pony news. ] Ja weet ik Tom, ik was zelf ook sarcastisch en cynisch. Nee die Tell Sell Main Stream Media moet je niet kijken, er wordt zelden in de diepte op iets ingegaan.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland10 nov. 2020 - 17:33

Als je het aantal reisbewegingen wilt beperken moet je het aantal auto's dat de weg op mag beperken of het aantal reizigers in het openbaar vervoer beperken . Dit kabinet is wel een beetje dom hoor

9 Reacties
Thuru
Thuru10 nov. 2020 - 17:55

Hoe wil je dat beperken. Voor veel mensen is dat de enige manier om bijvoorbeeld op hun werk te komen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper10 nov. 2020 - 17:55

De meeste mensen die ik ken gaan op de fiets naar bieb, bios of theater.

Poeha
Poeha10 nov. 2020 - 18:53

Ja, en de meeste mensen worden thuis besmet. Gewoon minder woningen maken.

Max_Konijn
Max_Konijn10 nov. 2020 - 19:29

Volgens mij doen ze het prima, ook vergeleken met de rest van Europa.

GoudenBergen
GoudenBergen10 nov. 2020 - 20:29

@Hoofdschuddend Als je niet ideologisch gedreven wordt en het Nederlandse beleid gewoon op zijn merites beoordeelt, zie je dat de regering de tweede golf goed heeft aangepakt: vrijheid waar mogelijk, beperkingen wanneer nodig. @Griezel De auto is in corona tijd extreem veilig, het OV meestal ook omdat er maar weinig mensen in zitten. Moet je op pad, pak dan de fiets of de auto.

adriek
adriek10 nov. 2020 - 22:45

" de meeste mensen worden thuis besmet" Typisch voorbeeld van mist. Het is namelijk informatie waar je niets aan hebt: natuurlijk besmet 'ik' mijn familie als ik corona heb, de vraag is hoe 'ik' het virus in huis gebracht heb.

Nick the Stripper
Nick the Stripper10 nov. 2020 - 23:38

GoudenBergen 10 november 2020 at 21:29 [ Moet je op pad, pak dan de fiets of de auto. ] Of ga wandelen. Ook heel gezond in deze tijd.

GoudenBergen
GoudenBergen11 nov. 2020 - 12:56

"Of ga wandelen. Ook heel gezond in deze tijd. " Helemaal mee eens. Wandelen is gezonder dan hardlopen of de sportschool.

DanielleDefoe
DanielleDefoe12 nov. 2020 - 21:33

[de vraag is hoe ‘ik’ het virus in huis gebracht heb.] simpel. Door het huis uit te gaan en lang genoeg in gezelschap te verkeren met iemand die besmettelijk is. Dan maakt het weinig uit of je per auto of fiets bent gekomen.