Joop

'Geef gewoon toe dat afschaffen dividendbelasting een dom idee is'

  •  
22-08-2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pieterderksdividend
Dat snappen ze best in het buitenland, toch Mark Rutte?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

Hiltermann
Hiltermann24 aug. 2018 - 14:22

Het is de domheid in optima forma. Rutte klinkt als een grammofoonplaat die blijft hangen. Het arbeidsgelegenheid argument is de grootst mogelijke onzin tenzij je het zinvol vindt een handvol arbeidsplaatsen op een hoofdkantoor te creëren die per stuk 30 miljoen euro kosten. Meer dan 70 nieuwe arbeidsplaatsen levert de vestiging van die twee hoofdkantoren niet op. Zodra er een voorstel komt om meer geld uitgegeven is het eerste dat de VVD roept daar is geen dekking voor. Nu er structureel 2 miljard minder belasting binnenkomt vraagt niemand of daar dekking voor is. Dan zakt Rutte door het ijs. Laat hem maar aangeven dat de btw omhoog gaat, dat de eerste schijf van de IB groter wordt, dat woningbouwverenigingen meer moeten afdragen. Kortom laat Rutte maar een keus doen uit een verzameling impopulaire maatregelen. Dat maakt zijn onmogelijk stelling dat het afschaffen van de dividendbelasting goed is voor Nederland des te meer absurd. Laat deze kwestie maar leiden tot een kabinetscrisis. Dan valt dit kabinet van brekebenen tenminste om een zinvolle reden.

adriek
adriek23 aug. 2018 - 9:41

Helemaal geen dom idee. Gewoon weer de zoveelste manier om geld richting grote hopen te verschepen. Als het de schatkist te veel kost kunnen de btw en accijnzen nog wel een beetje omhoog onder het motto 'goed voor het milieu'. (Ja, voor Het Milieu waar de machthebbers in vertoeven, niet voor dat waar wij allemaal nog eeuwen in zouden moeten leven.)

PetervdB2
PetervdB222 aug. 2018 - 19:22

Ik blijf erbij dat het vooral is om Trump te pleasen. Hij wil een inkeerregeling voor al het door de VS bedrijven offshore geplaatste geld. Het meeste er van is door NL brievenbusmaatschappijen weggewerkt en dat moet nu weer boven tafel gehaald worden en naar de VS worden overgemaakt. En dan stuit je op de bronheffing van de dividendbelasting. Wanneer deze hoger is dan het inkeertarief van Trump, dan heeft de inkeerregeling van Trump weinig zin. Shell en Unilever zijn in deze slechts bliksemafleiders. Laat ze de bronheffing maar verlagen tot 5%. Shell blij, Unilever blij. Wanneer er dan een boze tweet over Rutte voorbij komt, dan weten we wie er gelijk heeft.

1 Reactie
Hiltermann
Hiltermann24 aug. 2018 - 3:11

Verlagen is nog dommer dan afschaffen. 15% is al laag vergeleken met België en Duitsland. Daar wordt 25 en 30% geheven. Nederland is met 15% al te goedkoop. Verhoog maar naar 20%. Dat brengt 500 miljoen extra op.