Joop

Gedoog, Hoop & Liefde

  •  
01-01-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
gedoog_300.jpg
Het oudejaarsprogramma van Erik van Muiswinkel en een peloton topcabaretiers

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (43)

Charta46
Charta461 jan. 2011 - 12:52

Eric, gefeliciteerd geweldige show, dit smaakt naar meer!!

eeweew
eeweew1 jan. 2011 - 12:52

Ik heb lang niet zo erg gelachen op oudejaarsavond, het is zelfs zo erg dat ik de herhaling heb zitten kijken om de omvallende Ferry Mingelen nog een keer te zien. En die Wilders imitatie, nee hier kunnen de commerciëlen nog wat van leren. Dit onnodig rechts bekritiseren noemen vind ik onzin, want het lijkt me toch onmogelijk om een soortgelijke voorstelling te maken zonder Wilders met de grond gelijk te maken, en dat CDA congres is toch ook echt amper anders uit te leggen, zonder de feiten geweld aan te doen.

UitDeDroom
UitDeDroom1 jan. 2011 - 12:52

ik denk dat ze in Alexandrië niet gekeken hebben

CognitieveResonantie
CognitieveResonantie1 jan. 2011 - 12:52

Af en toe wel mooie linkse politieke stellingname, maar net iets te vaak makkelijke humor. De hoogtijdagen van het echte cabaret liggen ver achter ons, ben ik bang.

Pjotrs
Pjotrs1 jan. 2011 - 12:52

Mwah, wat ik er van gezien heb haalde hoogstens het gemiddelde van het vroegere Kopspijkers. Af en toe een glimlach, af en toe kromme tenen. Niets extra's dat het een speciale oudejaarsuitzending waard maakt. Heb mijn hoop dan ook gevestigd op Freek morgenavond.

Maastricht2
Maastricht21 jan. 2011 - 12:52

Beetje amateuristisch,dat wel.Verwachte niet meer,dus valt mee.

eeweew
eeweew1 jan. 2011 - 12:52

Ik wil trouwens wel de volledige tekst van dat lied hebben, door Mingelen was dat een beetje lastig te verstaan.

Yggdrasil
Yggdrasil1 jan. 2011 - 12:52

Ik wil niet vervallen in zurig rechts of in kritisch op zichzelf links, ik vond deze show hilarisch met name de damschreeuwer en de waxine-lichtjes-houder-concurrent vond ik heel erg grappig, maar de grappigste van allemaal is hier nog niet genoemd, Sanne Wallis de Vries. Haar persiflage van Femke Halsema was er weer eens bovenop. Maar het scheelt ook dat ik deze mensen regelmatig zie op humor-tv dus weet ik wel ongeveer wat me te wachten staat. Toen ik dus de line-up zag van deze show kon ik me vooraf al het een en ander voorstellen en kan ik dus vergelijkingen met Wim Kan. Freek de Jonge en Youp van 't hek uit de weg gaan. Een appel is ook iets anders dan een peer.

heggenland
heggenland1 jan. 2011 - 12:52

Ouderjaars TV is zo als altijd een Zap,zap avond. Dus na een rondje zappen de TV op zwart en even voor de klok van twaalfuur de TV op 1 en waarrempel in het nieuwe jaar nog even gelachen met van Muiswinkel.

karuna2
karuna21 jan. 2011 - 12:52

Ik vin het een hele goeie uitzending. Vooral de manier waarop je toch steeds een beetje op het verkeerde been gezet wordt vind ik heel sterk. Ik heb overigens Guido Weijers ook gezien en vond hem ook goed. Anders en wat simpeler, maar wel goed. Vooral zijn quote van Gandhi: Er is genoeg in de wereld voor iedereen, maar er is niet genoeg voor de hebzucht van iedereen.

Milieunet
Milieunet1 jan. 2011 - 12:52

Een peloton topcabaretiers?? Geen peleton gezien, wel enkele caberetiers. Top is ook zwaar overdreven, was een matige vertoning. Volgend jaar kunnen we weer genieten van Youp http://bit.ly/h2rPNt

Maastricht2
Maastricht21 jan. 2011 - 12:52

Volgend jaar toch maar Hans Teeuwen.

Naamhiero
Naamhiero1 jan. 2011 - 12:52

Van begin tot eind smakelijk mogen lachen! Dank!

ErnsTT2
ErnsTT21 jan. 2011 - 12:52

Wat een verademing was het, in vergelijk met die blase oude garde doet zijn kunstje voorstellingen, heerlijk scherp, en vooral ook een beetje uitdagend om *zelf* eens na te denken. Ook heel mooi hoe de kleuren van het decor de desbetreffende sperkere illustreerde. Briljant, de anagrem van Mark Rutte door "Femke", want het is inderdaad een en al vertrutting en spruitjeslucht die er uit dit "we willen terug naar de jaren 50 verzuiling" Kabinet walmt. Inplaats van die instant Brinta van Freek die wel ingelijfd door de VVD lijkt, en ook al zwaar terug lijkt te verlangen naar de tijd toen hij nog jong was, en zijn principes nog niet verkocht had om zijn huis in het gooi te financieren...

JoopSchouten
JoopSchouten1 jan. 2011 - 12:52

Ik heb erg gelachen. Die Ferry Mingelen toch... ha, ha, ha, ha, ha. 'Aan de ene kant....' ha, ha, ha, ha, Ha, ha, ha.

1 Reactie
Dehnus
Dehnus1 jan. 2011 - 12:52

ja die was geniaal, maar ik vond de mijn werkers ook heel leuk.

jvanarkel
jvanarkel1 jan. 2011 - 12:52

Grappig, maar zoals te verwachten, eenzijdig. Het breed gedragen oudejaarsconference zoals vroeger is nu een beetje eenzijdig naar rechts bijten. Uiteraard is humor dan ook leuk, maar nu nog even op Dolf Janssen en Freek de Jonge wachten, dan is de zure witte wijn weer uitgeperst om vervolgens hele slechte basis te zijn voor het nog zuurdere werk van volgend jaar als de huidige regering er nog zit.

5 Reacties
Pollux2
Pollux21 jan. 2011 - 12:52

''als de huidige regering er nog zit'' Inderdaad,als

maclofty
maclofty1 jan. 2011 - 12:52

@ Jeroen: === maar nu nog even op Dolf Janssen en Freek de Jonge wachten, dan is de zure witte wijn weer uitgeperst om vervolgens hele slechte basis te zijn voor het nog zuurdere werk van volgend jaar als de huidige regering er nog zit. === Kan je alleen Freek de Jonge nog bewonderen, want op 30 december was Dolf Jansen op Humor TV en hij komt dus niet op Ned. 1, 2 of 3. Jammer he ;-((((

ErikDoes
ErikDoes1 jan. 2011 - 12:52

"een beetje eenzijdig naar rechts bijten" Mag ook wel weer eens. Ik krijg als linkse kiezer het hele jaar al van alles over me heen. Ik had niet zulke hoge verwarringen van dit programma omdat de t.v. shows van Eric van Muiswinkel van de laatste jaren nogal slap waren, maar hier heb ik erg om gelachen. Erg snedig, ook de stukjes van Van Muiswinkel tussen de sketches door. Precies goed eigenlijk, geen woord teveel. En ik kijk uit naar Freek. Altijd al een fan van geweest.

ErnsTT2
ErnsTT21 jan. 2011 - 12:52

Wat heeft u nu al een negatieve insteek gekozen voor het nieuwe Jaar? Hoe komt u zo verzuurd in het leven te staan...

Dehnus
Dehnus1 jan. 2011 - 12:52

Komt ook een beetje door de polarisering, Links kan niks hebben van Rechts en viceversa. Iets word al gauw gekleurd genoemd. Je kan ook niet verwachten dat de VARA iets rechts uit gaat zenden natuurlijk

Gelijkhebber
Gelijkhebber1 jan. 2011 - 12:52

Eenzijdig gericht cabaret. Roepen dat de PO geen linkse voorkeur heeft en vooral grappen maken over rechts.

4 Reacties
Harmen2
Harmen21 jan. 2011 - 12:52

Je alias klopt...

cormol
cormol1 jan. 2011 - 12:52

Dan wordt u toch lid van PowNed? Of wilt u gratis van mijn contributie meelachen?

harryo2
harryo21 jan. 2011 - 12:52

Is cabaret niet altijd eenzijdig gericht? Ja, rechts cabaret bestaat ook helemaal niet, dat is waar. Maar wat wil je, rechtse grapjes zijn nu eenmaal niet om te lachen. Bij rechtse grapjes kunnen we eigenlijk alleen maar huilie, huilie doen. Zo simpel is dat. Rechtse grapjes zijn vaak zo voorspelbaar en daarmee uit de aard der zaak al niet grappig. Rechtse grapjes passen niet in het catastrofe-model waar een goede grap in zou moeten passen. Niet een bevrijdende lach maar deprimerend leedvermaak is het resultaat van rechtse grapjes. En leedvermaak bevrijdt niet. Daarom, Kees, zal goed cabaret altijd tegen je zere been zijn.

Ruimteaapje
Ruimteaapje1 jan. 2011 - 12:52

De VARA is "de publieke omroep"?

[verwijderd]
[verwijderd]1 jan. 2011 - 12:52

Lekker geen televisie gekeken.

1 Reactie
harryo2
harryo21 jan. 2011 - 12:52

Waw! Jij durft...

peterh2
peterh21 jan. 2011 - 12:52

Zeker erg gelachen, hoewel ik de vergelijking met Auschwitz wat ver vond gaan. Snap niet dat dit het slechtst gescoord heeft bij de kijkers

1 Reactie
stoker2
stoker21 jan. 2011 - 12:52

Vrees dat de markt voor VARA-humor getypeerd kan worden als overaanbod bij slinkende vraag. Afstandelijk bekeken dan en op kijkcijfers afgaande. Want zelf heb ik het gisteravond gelaten bij zo'n half uurtje André Rieu op ZDF, waarna ik met enige tegenzin door vrouwlief werd meegesleurd naar een diner dansantje. Geen kater, dat wel!

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen1 jan. 2011 - 12:52

"een peloton topcabaretiers" Ha ha, hieruit blijkt wel heel erg dat de VARA deze site betaald. De laatste nederlandse topcabaretier overleed in 1983, de volgende moet waarschijnlijk nog geboren worden!

1 Reactie
maclofty
maclofty1 jan. 2011 - 12:52

Inderdaad, de VARA is al sinds zijn bestaan (nu 85 jaar) de kraamkamer van cabaret talent en andere radio en TV prominenten. De VARA heeft altijd gezorgd dat cabaret de plaats kreeg die het verdient. Wat TV en radio makers en presentatoren betreft is de VARA ook altijd een kraamkamer, velen nu bij andere stations of omroepverenigingen hebben daar hun wortels liggen. Ook denk spellen zoals per seconde wijzer, 2 voor 12, Lingo en nog veel meer zijn in het VARA brein ontsproten. Het zijn redenen waarom wij al vanaf ons huwelijk VARA lid zijn en zelfs in het buitenland wonend de Gids lieten opsturen ook al kwam hij 14 dagen of nog langer later ;-))

Luna12
Luna121 jan. 2011 - 12:52

Mag er op " Joop " gezegt worden dat je naar Guido Weijers hebt gekeken ? Ik in ieder geval wel , want kopspijkers vind ik toch wel erg 1999. Weijers wellicht minder snel dan Freek , maar ook bekwaam ... zeer bekwaam. De kool en de geit niet sparend en daarom van mij een 8+ Toch een vol punt meer dan van de Volkskrant.

2 Reacties
AlbertHofmann
AlbertHofmann1 jan. 2011 - 12:52

**Mag er op " Joop " gezegt worden dat je naar Guido Weijers hebt gekeken ? Ik in ieder geval wel** Tuurlijk mag dat gezegD worden. Maar omdat veel mensen op Joop (ik in ieder geval wel) van cabaret houden en Guido Weijers de meeste grappen jat (en vaak de flauwste) van andere cabaretiers, heeft het voor veel mensen niet zoveel nut om nog een keer een herhaling te zien van de minst leuke grappen van anderen.

Gerald2
Gerald21 jan. 2011 - 12:52

Om naar een jaartal te verwijzen als je ergens niet mee eens bent is ook weer zóóó 2010!

Latok
Latok1 jan. 2011 - 12:52

Net vers gekeken hier op zondag 18:00. Ik vind Van Muiswinkel niet de leukste thuis, beetje 'gemaakt', maar het was een knappe voorstelling, en je ziet een zekere 'eigen stijl' die past bij wat dat gezelschap doorgaans doet, vergelijkingen met andere grote caberetteketetters doen er dus niets toe wat mij betreft. Mooi en en geraffineerd in elkaar gezet en verhalend, leuk aan elkaar geregen door die goedhartige dommige bullebak van een Wilders be... he...Veiliger met een 'V' dus... Ook zelf-spot door Femke te kakken te zetten, geen gemakkelijk iemand om goed te imiteren, schat ik in, omdat je haar nergens op kan 'pakken', behalve op wat bekakte spraak. Wilders imitatie was hilarisch knap, werkelijk op het precieze scheldende inhoudsloze gereutel van die man af... dat moeten zelfs rechtse kakkers hier grappig gevonden hebben. Ferry Mingelen deed mij ook omvallen. Ik heb genoten.

1 Reactie
Ruimteaapje
Ruimteaapje1 jan. 2011 - 12:52

Klopt, en Wouter Bos kreeg ook een stevige veeg uit de pan van Van Muiswinkel en zo hadden ze wel meer opmerkingen over "links". Maar laten we wel wezen, een oudejaarsconference zonder de perikelen rond de PVV en het CDA was - of je nou "links" of "rechts" cabaret maakt - onmogelijk. De persiflage van "Eurlings" door Van Muiswinkel was trouwens ook spot-on.

[verwijderd]
[verwijderd]1 jan. 2011 - 12:52

Zeer matige voorstelling. Flauwe typetjes en melige vermeend ad rem klinkende opmerkingen. Haalt het niveau van een aardige reeks moppen die als een mantra opgedreund worden maar daar is dan ook alles mee gezegd. Ik zag gisteren Freek de Jonge jaarsconference "Het Verlossende Woord". Daar valt deze voorstelling bij in het niet. Freek was wederom uiterst scherp en minder moralistisch dit keer wat wel zo verfrissend was. Eigenlijk is Freek de laatste der Mohikanen onder de cabaretiers in Nederland; ik ken in ieder geval geen cabaretier van soortgelijk niveau.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil1 jan. 2011 - 12:52

Eigenlijk is Freek de laatste der Mohikanen onder de cabaretiers in Nederland; ik ken in ieder geval geen cabaretier van soortgelijk niveau. ================= Hoewel ik het in het geheel niet een ben met je perceptie van van Muiswinkel en consorten ben ik het wel met je eens Freek de Jonge aangaande. De man is een enig en uniek fenomeen en ik vond juist hoe hij omging met op handen zijnde bezuinigingen in de kunst bijzonder gevonden en beeldend neergezet. Freek de Jonge is één van de weinige cabaretiers die zichzelf niet herhaalt.

Pjotrs
Pjotrs1 jan. 2011 - 12:52

"Ik zag gisteren Freek de Jonge jaarsconference "Het Verlossende Woord". Daar valt deze voorstelling bij in het niet." Reeds in de opkomst (curling met rollators) zat meer cabaret en toneel dan wat er verder rond de jaarwisseling te zien was. Zo'n begin van: hoe krijgt hij het weer voor elkaar.

ArthurP2
ArthurP21 jan. 2011 - 12:52

Tja, als je gierend van het lachen over de grond rolt bij voorspelbare typetjes en woorden als kamertrut, was het misschien wel leuk. Niet iedereen houdt echter van dat soort onderbroekenlol, voor die mensen was er gelukkig ook nog de Jonge of Wijers, voor ieder wat wils zullen we maar zeggen. Tekenend is dat nota bene SBS 6 hier de VARA op kwaliteit voorbij is gestreeft, dat voorspeld niet veel goeds voor de toekomst van Hilversum.

1 Reactie
Harris2
Harris21 jan. 2011 - 12:52

Wijers grappig noemen, dat is pas grappig.