Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Rutte negeerde archiefwet en wiste jarenlang elke dag sms’jes

Landsadvocaat: toestel premier had ruimte voor slechts 20 berichten
Joop

Gedeeltelijke stopzetting Nederlandse hulp aan Burundi

  •  
14-05-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
burundi300.jpeg
‘Sprake van een erg onoverzichtelijke en zorgelijke situatie’
De situatie in Burudi is ‘erg onoverzichtelijke en zorgelijk’ was het commentaar donderdag van ministers Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking) en Bert Koenders (Buitenlandse Zaken) als reden voor het deels staken van verschillende vormen van hulp aan het Afrikaanse land. Nederland hielp tot voor kort het land bij het voorbereiden van de verkiezingen maar die hulp wordt, naast hulp bij het hervormen van leger en politie, opgeschort.
Ploumen:
Pas als de omstandigheden verbeteren, de rust is weergekeerd en alle partijen via een dialoog tot afspraken zijn gekomen over het herstellen van een vreedzaam klimaat, zal Nederland hervatting van de hulp heroverwegen.
Wel blijft Nederland kleine boeren, vrouwen en projecten op het gebied van media en mensenrechten ondersteunen.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

BasVV
BasVV14 mei 2015 - 16:44

Ik heb al zo vaak gedoneerd. Waar zijn de resultaten.

peterh2
peterh214 mei 2015 - 16:44

Hoe kan dat nou? We hebben hier toch miljoenen over de schutting gegooid, dan zou de wereld toch mooier worden... Het helpt gewoon niet, wanneer zien we dat in? Met die vier miljard (!) per jaar kunnen we alle minima in ons land 3000 euro extra geven, zullen we daar eens mee beginnen anders?

karel72
karel7214 mei 2015 - 16:44

Ja, je hoord nooit eens wat er van ons Geld terecht komt. 50 jaar Dweilen met de kraan open.

lembeck
lembeck14 mei 2015 - 16:44

Waarom deels stoppen en niet helemaal? Deze vorm van zogenaamde hulp komt terecht bij de regeringen en de presidenten. Zelden bij de mensen waar het om gaat. Er moet direct hulp naar de mensen zelf gaan. Liefst in de vorm van educatie en putten slaan en bomen planten, kliniekjes openen e.d. Die dingen. Zelf betalen en geen geld in handen geven. Staat een artikel over in het AD dat juist geld geven zo fout ging.