Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Gecoördineerde aanval op Frans internet: glasvezelkabels op verschillende plekken gelijktijdig doorgeknipt

  •  
27-04-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
14765 keer bekeken
  •  
ANP-361084881

In een aantal grote Franse steden is het internet ernstig verstoord nadat ondergrondse glasvezelkabels opzettelijk zijn doorgeknipt. Volgens experts is er sprake van een gecoördineerde, grootschalige actie

Woensdagochtend trok internetprovider Free als eerst aan de bel omdat het internetverkeer platgelegd was. Even later bleek hetzelfde te gelden bij Bouygues Telecom en SFR. Rond Parijs en Lyon bleken de glasvezelkabels ernstig beschadigd, wat voor verbindingsproblemen zorgde in onder meer die twee steden, maar ook Straatsburg, Grenoble, Reims, Nantes en Marseille. 

Wie er achter de vernielingen zit, is vooralsnog onbekend. Het is niet de eerste keer dat er glasvezelkabels worden doorgesneden, het is wel voor het eerst dat er zoveel kabels tegelijkertijd op verschillende plekken zijn vernield. ‘Een incident op deze schaal gebeurt eigenlijk nooit,’ aldus een veiligheidsmedewerker. Justitie is een onderzoek gestart naar de dader. 

Meer over:

frankrijk, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.