Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

‘Ga dan lekker naar Wuhan vleermuizen likken’

  •  
16-03-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
In Zondag met Lubach ging het over de manier waarop Nederland omgaat met Covid-19. Met name enkele volkszangers lijken het nieuwe coronavirus niet helemaal serieus te nemen. Maar ook presentator Bas van Werven toonde zich van zijn ‘dwarse’ kant door een handenschud-foto op Twitter te zetten. Maar als je echt dwars wilt zijn, “ga dan lekker naar Wuhan vleermuizen likken”, vindt Lubach.
Ook verbaast Lubach zich over Wilders die zich tijdens het Kamerdebat over de Nederlandse aanpak van het coronavirus weer eens ouderwets boos toonde. En dat terwijl er toch een Wilders-walhalla ontstaat door Covid-19: universiteiten dicht, grenzen dicht en geen publiek meer bij de talkshows van BNNVARA.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

GHS
GHS16 mrt. 2020 - 12:54

Marinus C. U bedoelt waarschijnlijk, dat men eens op internet moet gaan kijken hoe in voorgaande jaren het verloop van een griepepidemie is geweest. B.v. in 2017-2018. Toen was het dodenaantal meer dan 9000. (negen duizend). En er werd toen niet iedere dag bekend gemaakt hoeveel mensen er overleden waren. ( als ik het goed heb gehoord is het huidige aantal ca. 50 en dat betreft dan mensen van boven de 70 die toch als een andere ziekte hadden.) Ik ben bang, dat de van overheidswege alsmaar bekendmakingen een averechtse uitwerking zullen hebben. Wellicht is het advies van Han: beurzicht, koffieshops open het overwegen waard.

1 Reactie
Marinus C.
Marinus C.17 mrt. 2020 - 8:46

De tot nu toe bekende cijfers suggereren een best-case scenario van 43.000 doden. Dat is dus als alles goed gaat.

Marinus C.
Marinus C.16 mrt. 2020 - 8:42

Typisch Dunning-Kruger gedrag. Het is algemene kennis (of zou dat althans moeten zijn) dat griep een dodelijke infectieziekte is waar, ook in NL, best veel mensen aan doodgaan. Maar nu heeft het niet zo algemeen ontwikkelde deel van NL het ook op FaceBoook gelezen. Zou fijn zijn als ze nu op FaceBook wat memes zouden plaatsen aangaande "Basiskennis statistiek" en "Exponentiële Groei" maar dat is teveel gevraagd, denk ik.