Joop

G20-actiedagboek

  •  
09-07-2017
  •  
leestijd 8 minuten
  •  
64 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2017-07-06 om 18.19.20

© cc foto: Rasande Tyskar

Wij gaan niet met kwade ideeën naar Hamburg, maar slechts om ons democratisch recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting uit te voeren
Updates onderaan
Meerdere groepen activisten, waaronder ondergetekende begeven zich deze week naar Hamburg om de protesteren tegen de G20-top en ik zal daar de komende week voor Joop.nl een liveblog over bijhouden.
Momenteel, nog voor dat wij überhaupt uit Nederland vertrokken zijn, vindt er al flinke politie repressie plaats in Hamburg. Hoewel de rechter het kamp waar de activisten zouden gaan slapen goedgekeurd heeft, heeft de politie het kamp alsnog met geweld ontruimd in de nacht van afgelopen zondag op maandag. Bovendien zegt Duitsland het Schengen-verdrag tijdelijk op, wat inhoudt dat er weer strenge grenscontroles uitgevoerd gaan worden. Dit, terwijl Merkel onlangs Duitsland het ‘democratische alternatief’ noemde voor de Verenigde Staten onder Trumps leiderschap.
Wij gaan niet met kwade ideeën naar Hamburg, maar slechts om ons democratische recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting uit te voeren. We vertrekken dinsdag.
Update 19.00
afd2
We zijn dus een uur staande gehouden. De bus werd grondig onderzocht en onze spullen ook. Er werden vragen gesteld over de reis en mensen met een niet-Nederlandse achtergrond werden extra verhoord. Tot zo ver Schengen dus. En privacy.
afd1
Update woensdag
07.00 uur We zijn rond 23.00 uur pas in Hamburg aangekomen, het was al donker. Er zijn verschillende spontane demonstraties in de stad ontstaan. We bevinden ons in een stadspark waar de rechter eerder toestemming voor heeft verleend. De sfeer is goed, maar politie-repressie dreigt continue. In de loop van de dagen zullen er meer activisten naar dit geïmproviseerde kamp komen, waardoor de boodschap massaler wordt en er druk uitgeoefend wordt op politie en regering om het oordeel van de rechter na te leven en ons te laten demonstreren tegen de G20-top.
11.00 uur We hebben relatief goed geslapen. We moesten als een dief in nacht het stadspark betreden, omdat er overal politiecontroles zijn. Omdat het in verband met ontruimingsgevaar te ‘gevaarlijk’ was om onze eigen tenten op te slaan, hebben we met zijn allen in een grote open tent geslapen. We zijn rond tien uur vertrokken naar de alternatieve tegen-top. Ik ben zelf vooral geïnteresseerd in de workshops en meetings die gepland staan omtrent corporate influence op de G20, en het klimaat.
afd3
afd4
afd5
23.30 uur: We hebben onze tijd vandaag voornamelijk gesleten op de tegentop. We hebben verschillende bijeenkomsten bezocht over bijvoorbeeld de NAVO, deprivatisering en anti-kapitalisme. Voor de bijeenkomsten waren sprekers uit veel verschillende landen uitgenodigd die werkzaam zijn voor NGO’s of activist zijn. De bijeenkomsten waren ons een beetje te academisch en helaas niet echt diepgaand.
Door de stad zelf rijden veel ME-busjes en er zijn straatblokkades. Die kunnen we vooralsnog gewoon passeren. Alle activisten houden nauwlettend het nieuws over de stad en de verschillende kampementen in de gaten via social media. Dit is bizar. Een kamp dat eerder op de dag door rechter was goedgekeurd, werd een paar uur later door de politie alsnog geblokkeerd en ontruimd, terwijl dat dus feitelijk niet mocht.
Via thuisblijvers bereikte ons het bericht dat er wapens en materiaal voor explosieven gevonden zouden zijn bij activisten. Toen we het persbericht terug lieten leiden, leek het te gaan om een kleine inval van de politie afgelopen zondag bij een groep criminelen, die niet aan de actie gelinkt zijn. Op deze manier framen politie en media de protesten als gewelddadig en worden de grenzen opgerekt van de repressie waar Merkel en co. mee weg kunnen komen.
Aan het einde van de middag hebben we besloten om weer naar het Altona park te gaan, waar we ook afgelopen nacht geslapen hebben. Hoewel de rechter eerder vandaag het kamp verboden heeft, werd dat in de middag weer tegengesproken. Bij aankomst stonden er veel meer tenten dan toen we in de ochtend weggingen. Op het kamp heerst een fijne sfeer: tenten staan in politieke bloedgroepen bij elkaar, er wordt gekookt en er zijn watervoorzieningen. Maar de ME heeft het kamp momenteel wel omsingeld met busjes en agenten. We kunnen vanavond gewoon in onze eigen tenten slapen, maar de kans dat we ontruimd worden blijft. Dit kan ook ’s nachts gebeuren.
WhatsApp-Image-2017-07-05-at-23.39.47
WhatsApp-Image-2017-07-05-at-23.39.471
Update donderdag
Gisterenavond hebben we gezamenlijk onze verwachtingen en inzet voor de komende dagen besproken. Vandaag staat voor ons in het teken van de voorbereiding van de blokkade van de G20 morgenochtend. De hele dag staan er actietrainingen op het programma. De tweede bus uit Nederland komt ook vanavond op het actiekamp aan. Het kamp is nu stabiel en ‘gelegaliseerd’, maar we weten niets 100% zeker. Blijkbaar valt er onder een verbod op demonstratie (en dus democratie) ook het afschaffen van je recht op veiligheid en onderdak.
Door een massale actie van burgerlijke ongehoorzaamheid gaan we proberen de samenkomst van wereldleiders te voorkomen. We denken niet dat we Trump, Poetin of Merkel daadwerkelijk kunnen stoppen. Zij zullen worden ingevlogen per helikopter als het moet. Maar zonder aanvoerroutes voor catering, ambtenaren, lobbyisten en de pers kan de top ook niet doorgaan. Acties als deze zijn in het verleden vaker gelukt, en het feit dat de media nu al niet alleen meer spreekt over de wereldleiders maar ook over de tegenstanders is al een overwinning.
Vanmiddag vindt ook de Welcome to Hell demonstratie plaats. Al weken kloppen politie en autoriteiten de angst op over de ‘gewelddadige activisten’ die hieraan mee zullen doen. Grenzen, bombardementen en bezuinigingsbeleid uitgevoerd door de wereldleiders en hun politiek doden mensen – maar mensen die gebruik willen maken van hun demonstratierecht zijn zogenaamd pas écht gevaarlijk.
Bovendien worden de demonstranten in Hamburg op dit moment sowieso gewelddadig geframed. Een goed bezochte vreedzame dans-demonstratie gisteravond is amper verslagen door de media. Volgens de NOS zouden Hamburgers zelfs de stad ontvluchten en hun winkels dichtspijkeren – ik heb nog geen dichtgespijkerde winkel gezien. Sterker nog: op onze weg helpen de locals ons de weg naar de kampen te vinden. Een aantal kerken en andere sociale gebouwen zoals het voetbalstadion hebben hun deuren geopend voor slaapplekken. Daarnaast hebben een flink aantal Hamburgers rode stickers op hun deur geplakt: een teken dat je kan aanbellen als je hulp nodig hebt.
Zelf zetten we niet op in op de Welcome to Hell demonstratie vanavond omdat we denken dat de uitstraling van de actie niet bijdraagt aan het opbouwen van een breder front tegen kapitalistische globalisering. Het verloop van de demonstratie zal de hoeveelheid repressie bepalen waarmee de politie tijdens de G20 kan reageren, en heeft dus effect op onze blokkade morgen en de demonstratie zaterdag.
Update vrijdag 
Vanochtend zijn we met ongeveer 1.500 mensen om 5:30 vertrokken van ons kamp. Er zijn twee vingers gevormd voor twee blokkadepunten bij de aanrijroutes van de rode zone. Wij zaten in de groene vinger. Na een uur lopen werden we ingesloten door de politie. Met behulp van een Die Linke politicus hebben we onderhandeld dat we ons samen konden voegen met een andere vinger.
Het is opvallend hoeveel steun we krijgen van omstanders. Mensen hangen uit de ramen en steken duimen op. Bij een verpleeghuis stonden alle verplegers aan de ramen om hun solidariteit te laten zien. Een winkelier deelde voedsel uit. Er hangen veel geïmproviseerde ‘NO G20’ spandoeken achter de ramen. Dit is echt fantastisch: mensen zijn klaar met de militarisering en de verkeersblokkades van de politie en ‘strijden’ met ons mee.
We zijn de politie lange tijd voorgebleven door grote stukken te rennen. De grote groep is hierdoor gesplitst. Wij zijn dichtbij de Messenhalle gekomen waar de G20 gehouden wordt. De grote weg bij station Schlump hebben we voor een uur geblokkeerd, maar we zijn met een waterkanon en veel politieovermacht weer verdreven. De politie initieerde het geweld tegen de demonstranten, waar wij alleen maar leuzen riepen. Ook werden we een aantal keer in het nauw gedreven, waarbij de politie omriep dat we naar achteren moesten omdat anders het waterkanon ingezet zou worden. Vervolgens konden we niet naar achteren, omdat daar een politielinie stond. De buitenste ring demonstranten werd dan met gummiknuppels geslagen.
Uiteindelijk heeft onze vinger een belangrijke aanrijroute geblokkeerd. De G20 top is onder andere hierdoor later begonnen. Alle delegaties hebben uiteindelijk wel de top bereikt. Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol.
Update zondag
Allereerst: ik vind het jammer dat ik nu pas weer een update kan schrijven. De afgelopen 48 uur waren erg hectisch. Bovendien gooide de politie vaak het telefoonsignaal uit. Daarom had ik beperkt mobiel internet.
Na de blokkade-actie op vrijdag hebben we als groep nog een spontane demonstratie bezocht. De sfeer was vreedzaam en bijna feestelijk te noemen. Vanwege die sfeer sloten ook veel omstanders zich spontaan aan. We liepen een route door de wijk St. Pauli en eindigden vlakbij de ingang van de tunnel onder de Elbe waar een spontane manifestatie plaatsvond. Vervolgens rukte de politie opeens op en sloeg de sfeer om. Net nadat we als groep waren vertrokken, werden de achtergebleven demonstranten ingesloten en getraangast. Ook is er weer een waterkanon ingezet, dat zoals we later hoorde, meer dan 10 activisten van een muur heeft afgespoten die zeer ernstig gewond raakten. De Nederlandse groep is ongedeerd gebleven.
Die avond werden we geïnformeerd over een mogelijke ontruiming van het kamp die nacht door de politie. We troffen voorbereidingen, zoals het vaststellen van een verzamelplaats en het inpakken van onze waardevolle spullen. Rond een uur of 03:00 werden we interdaad gewekt door het kampalarm. Ik hoorde een Duitse stem keihard ‘Bulle, Bulle’ (een bijnaam voor de politie) roepen. We verzamelden ons en na drie kwartier zeer gespannen te wachten (we hadden immers de pijnlijke beelden van andere ontruimingen in ons hoofd) bleek de politie niet voor een ontruiming op de been te zijn, maar voor een groep neonazi’s die het kamp op probeerde te komen.
Nadat we weer gingen slapen luidde opnieuw het alarm om 5:30 uur. Dit keer waren we volledig omsingeld door ME en vlogen er drie helikopters laag over het kamp. Er werd ons duidelijk gemaakt dat iedereen voor 11:00 uitgebreid gecontroleerd zou worden. Wij gingen als één van de laatste groepen door de controle. Er stonden meer dan 100 ME busjes op de controlepost, en iedere activist werd door drie ME’ers gecontroleerd. Onze spullen werden doorzocht, er werden vragen gesteld en al onze personalia werden opgeschreven. Na een lang oponthoud is iedereen uiteindelijk door de controle gekomen.
Vervolgens gingen we, iets te laat, naar de massademonstratie. We voegden ons bij de SP-delegatie, die speciaal voor de demonstratie was afgereisd naar Hamburg. Er liepen uiteindelijk 200.000 mensen mee in deze indrukwekkende en vreedzame demonstratie tegen de G20. Door de vermoeiende tactieken van de politie (wegversperring, geen OV, nachten breken, voortdurende controles, etc.) kwamen we ’s avonds uitgeput aan op het kamp.
Die nacht had ik nachtdienst. Een andere Nederlandse activist en ik liepen rondjes over het kamp. Bij de twee ingangen zaten ook nachtwakers. Aan het einde van mijn dienst, rond 03:00 uur, kwam een auto bij de ingang van het kamp. Over de walkie-talkie hoorde ik dat het een groep neonazi’s betrof. Dat was goed mogelijk, aangezien deze mensen ons de nacht daarvoor ook hebben geprobeerd te ‘bezoeken’, en eerder op die avond -zo las ik op Twitter- mensen had aangevallen in de van oorsprong linkse wijk St. Pauli. Ik kreeg opdracht de auto te achtervolgen. Door de uitputting van de afgelopen dagen voelde ik geen angst meer. Nadat de exacte locatie van de auto door ons gevonden was, ging er een groepje van activisten van het kamp op af om ze weg te jagen. Dit is gelukt, en om 04:00 uur kon ik eindelijk naar mijn koude tentje om te slapen.
IMG_9704
IMG_9705
afd

Meer over:

opinie, g20,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (575)

Monatoetje2
Monatoetje215 jul. 2017 - 16:57

wij, de gewone werkende mensen... Serieus? Het zijn mensen zoals jij die anderen mensen laten werken om de shitzooi op te ruimen die jullie achterlaten. Het kost klauwen vol geld en is zeer zeker niet milieuvriendelijk! Dit is niet de manier, ga je diep schamen!

Klaas Vaak2
Klaas Vaak213 jul. 2017 - 0:59

The Lie we live - http://tinyurl.com/kdsrs5m

Dontask
Dontask12 jul. 2017 - 11:23

Gezien de vlaggen die werden meegedragen waren het vooral autonomen en/of antifa die in st.pauli huis hielden en niet noenazi's, ook de journalisten die zijn aangevallen zijn door antifa aangevallen. https://heavy.com/news/2017/07/journalist-attacked-g20-protest-pov/

ahlmann
ahlmann12 jul. 2017 - 9:45

Conclusie? Het "Wij" onder de demonstranten bestaat niet, aangezien de vreedzame ervan tegen het geweld zijn dat de andere groep uitvoert. Ik geloof ook niet dat de vreedzame demonstranten écht tegen geweld zijn, zoals ook in een Radio1 interview door Patrick Lodiers was te horen, aangezien ze voor de acties zijn die onvermijdelijk tot geweld leiden zoals het verstoren van de logistiek die door een politieleger wordt beveiligd. Ze hebben dus goed gekeken naar de politiek: zeggen dat je tegen bent en ondertussen het prima vinden dat er gewelddadigheden plaats vinden omdat dat aandacht genereert, en ze het bijvoorbeeld gelijk kunnen stellen aan Maidan. Dus wat je krijgt is dit dagboek; waarin alleen de mooie, oprechte, vreedzame kant belicht wordt, en je absoluut niet duidelijker wordt hoe nu toch dit beeld valt te rijmen met wat we verder in Hamburg te zien kregen. Het enige wat de G20 heeft opgeleverd is amusement en dagbesteding.

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak212 jul. 2017 - 16:41

"en ze het bijvoorbeeld gelijk kunnen stellen aan Maidan." Het is inderdaad onbegrijpelijk hoe mensen een rechtse, door het westen gesteunde, staatsgreep gelijk kunnen stellen met wat linkse opstootjes. "Het enige wat de G20 heeft opgeleverd is amusement en dagbesteding." Onderschat het leerproces niet: ik zit nu al dagenlang videobeelden te bestuderen.

Minoes&tuin
Minoes&tuin11 jul. 2017 - 17:49

Hoeveel wapendeals zouden ze daar gesloten hebben op die top? Hoeveel oorlogen ingecalculeerd? Wereldleiders wat zijn dat?

1 Reactie
Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 19:09

Leiders van de globale maffia.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 16:06

Omdat de discussie die hier gevoerd wordt zich helemaal verdicht rond de kwestie van het geweld dat tijdens deze demonstraties -en vorige- werd toegepast en mensen zoals ik weigeren om dit zonder meer te veroordelen, wil ik jullie uitnodigen om de volgende video te bekijken. En omdat de meesten waarschijnlijk niet genoeg interesse hebben om daar 75 minuten aan te besteden, wil ik voorstellen dat je gewoon de eerste 50 minuten overslaat. Vanaf dat punt wordt de kwestie van geweld heel direct aangesproken, beter als ik dat zou kunnen, terwijl ik het voor de volle 100% eens ben met hetgeen daar gesteld wordt, WOORD VOOR WOORD! END CIV Z – http://tinyurl.com/y7axtcjz En als toegift - http://tinyurl.com/nnpvgnp RESIST !!

7 Reacties
Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 17:15

Dus omdat we met z'n allen het milieu naar de filistijnen helpen, is het geoorloofd om willekeurige auto's in brand te steken, winkelruiten in te gooien en onschuldige agenten te verwonden? Mooie redenatie. Temeer aangezien alles vervangen gaat worden en dat natuurlijk alleen maar aan het probleem bijdraagt. O... en een tip: spoel ongeveer 47 minuten door. Daar zegt hij namelijk dat hij de ondergang van de mensenlijke beschaving wil versnellen omdat dat meer 'natuurlijk' leven zal besparen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 19:07

Je vergat om het woord "beschaving" tussen aanhalingsteken te zetten en 50 minuten is nog veel beter, want dan krijg je nog veel meer van dat moois te horen.

Dirk De Jong2
Dirk De Jong211 jul. 2017 - 21:02

Dat zal wel een uitermate deprimerend wereldbeeld zijn om mee te leven. Weet je, geef het goede voorbeeld en bespaar het milieu. In het geval van mensen die dit soort ideeën aanhangen, bespaart het tevens de rest van de mensheid een hoop ellende.

Inhoudelijk_Debat
Inhoudelijk_Debat12 jul. 2017 - 6:40

@Klaas Vaak Je snapt dat je helpt het beeld te bevestigen? Uitleg waarom was niet nodig, het was iedereen wel duidelijk dat het vanuit een (links) superioriteitsgevoel kwam. Dat is niets nieuws en er zijn al heen wat walgelijke dingen gebeurd vanuit die manier van denken. De inconsequentie is vooral stuitend. Ik zie in de reactie een verheerlijkt van de uitroeiing van de mens. Dat wordt vervolgens goedgepraat vanuit dat superioriteitsgevoel want de mens is gewelddadig, zie je de inconsequentie? Dat komt ook nog eens door de filter op de site waar elke uitlating van Wilders als een gotspe wordt gezien. Het is ook niet alleen in jou reactie te zien, er staat ook een artikel waarin staat beschreven dat Witte Nederlanders racistisch zijn. Dat die uitspraak zelf racistisch is doet er dan weer niet toe, waarschijnlijk ook vanuit zo’n superioriteitsgevoel. Dat verwerpelijk gedrag, of het nou de rellen zijn of legio andere voorbeelden, is wat steeds meer mensen zien. Jou reactie helpt dat beeld alleen maar te bevestigen. Je uitleg en je video waren dus niet echt nodig, dat was al lang bekent. Het bevestigd precies waar veel mensen zich zo boos om maken. Ook deze rellen waren slechts een voorbeeld daarvan.

nieko47
nieko4712 jul. 2017 - 12:51

Klaas Vaak. Verbeter de wereld en begin bij je zelf. Spring bijvoorbeeld van een brug. Je ecologische footprint wordt dan niet meer groter. Ik zie ook met lede ogen aan hoe we onze aarde verkloten, maar lopen rellen bij een G20 top verandert daar helemaal niets aan. Denk je werkelijk dat de wereldleiders veel mee hebben gekregen van de demonstraties en zoja, dat het ook maar enige invloed heeft gehad?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak212 jul. 2017 - 16:35

"Denk je werkelijk dat de wereldleiders veel mee hebben gekregen van de demonstraties" Aangezien Angela Merkel daar een deel van haar persconferentie aan wijdde, mag je veronderstellen van wel. Of het enige invloed heeft gehad? Ik vind het wel raar om dat soort commentaren te horen van mensen die altijd vooraan staan om politici als Putin ervan te beschuldigen dat hij dit soort protesten gelijk de kop indrukt. Is het dan misschien een linkse/rechtse (doorhalen wat niet verlangd wordt) hobby of een dictatoriale traditie die niet verloren mag gaan?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak214 jul. 2017 - 12:31

N schrijft: "Verbeter de wereld en begin bij je zelf. Spring bijvoorbeeld van een brug. Je ecologische footprint wordt dan niet meer groter." Wat raad je mee aan, een begrafenis of crematie?

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 14:32

Als je de reacties hier leest en je let even niet op, dan zou je bijna kunnen denken dat het Nederlandse volk zich tot het pacifisme heeft bekeerd: geweld wordt door iedereen afgekeurd. Zowel het geweld van de kant van links, als het geweld van de kant van rechts, dat spreekt vanzelf. Al gauw blijkt echter dat dit niet het geval is: geweld door de staat wordt niet alleen goedgekeurd, het wordt zelfs verheerlijkt. Soms heel expliciet, maar in de meeste gevallen verdekt of zelfs onbewust. De dienaren van de staat -militairen en politiemensen- die geweld toepassen zijn helden (en soms ook slachtoffers) in het heldenepos van de strijd tussen goed tegen kwaad. Dat betekent niet dat ze geen slachtoffers maken, maar dat zijn onschuldige slachtoffers en het gebeurt altijd zonder opzet. Het gaat gewoon om "collateral damage". Dat is het gezicht van het alledaagse fascisme dat zich meester heeft gemaakt van onze maatschappij en verzet daartegen -wordt ons verteld- is niet geoorloofd, tenzij het -vanzelfsprekend- geweldloos is. Denk niet dat ik me niet bewust ben van alle tegenwerpingen die nu zullen volgen: ik ben nu bijna 70 en ik ken ze allemaal, ik heb ze al een keer gehoord. Het is de hoogste tijd dat jullie er eens over gaan denken of het toch niet anders kan. En natuurlijk is verzet geoorloofd en de vraag is niet of dat geweldloos is of niet.

15 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 14:40

END CIV Z - http://tinyurl.com/y7axtcjz

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2017 - 15:26

Je hebt gelijk, KV - het recht van demonstratie zal verder uitgehold worden, naar Amerikaans voorbeeld. Bij een volgende G-top mag men uiteraard protest aantekenen. Wél zullen alle deelnemers op alle mogelijke manieren gefouilleerd worden, en helemaal uit de kleren moeten. Daar worden foto's van gemaakt, ter verhoging van het veiligheidsgevoel van de burger. Vervolgens worden ze in een konvooi van militaire voertuigen naar een afgelegen, en in onbruik geraakt vliegveld of bedrijventerrein getransporteerd, dat helemaal omgeven is door hoge prikkeldraadconstructies. Er zijn ook torens met scherpschutters daar, om de hardwerkende burger een nóg veiliger gevoel te geven. Dan mag men rondjes lopen, en demonstreren, één uur lang. En die G-top vindt op 200 km afstand plaats. Zonder ophef en handgemeen. Democratie in actie!

koffieleut2
koffieleut211 jul. 2017 - 15:51

Wat zeg je hier nu, dat je geweld goedkeurt als het het doel maar heiligt?. Ik ben nog geen 70, maar kan al wel redelijk tussen de regels door lezen. Graag hier een duidelijk antwoord op, want dan kan er tenminste ook een duidelijke reactie op komen. Op deze wijze ben je net een pacifistische demonstrant waarvan je niet weet of die nu wel of geen steen naar je bakkes gooit.

Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 17:22

Toen ik nog deel nam aan demonstraties organiseerden we zelf orde troepen. Iedereen die geweld gebruikte, werd door de demonstranten zelf overhandigd aan de politie. Omdat de meeste van ons inderdaad vrij pacifistisch waren, maar ook omdat we wisten dat geweld de zaak alleen maar in een negatief licht zou plaatsen en dus contraproductief is als je mensen van een bepaald standpunt wilt overtuigen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 17:41

Ik stelde dat de vraag niet is of verzet geweldloos is of niet. De vraag is of het effectief is en hoe de toegepaste middelen in verhouding staan tot het doel

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 19:14

@Dirk de Jong - Wat is dat nou precies, "vrij pacifistisch"? Een "beetje vlees" bestaat niet, je bent een vegetariër of niet. Ben je nu een pacifist of niet? Of ben je van mening dat militairen en politiemensen het recht hebben om geweld toe te passen?

Andreas Cappen
Andreas Cappen11 jul. 2017 - 19:17

De vraag is of het effectief is en hoe de toegepaste middelen in verhouding staan tot het doel >> Dan kunnen we in dit geval constateren dat het mislukt is. Een bende losgeslagen hooligans heeft er een potje van gemaakt in Hamburg, hun enige doel was het veroorzaken van ellende; er zat verder niets achter. Dat zou zelfs een rechtse babyboomer van bijna 70 wel moeten kunnen inzien.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194711 jul. 2017 - 21:13

@Andreas Cappen Klaas Vaak vindt het wel effectief. Ergens in deze discussie legt hij uit dat hoe meer mensen met de de lange lat krijgen, hoe bewuster ze worden dat ze in een politiestaat leven. En dat brengt de revolutie weer dichterbij.

Dirk De Jong2
Dirk De Jong211 jul. 2017 - 21:14

@Klaas Vaak. Ik ben veganist. Het betekent dat sommige van ons absoluut pacifist waren, maar het merendeel geloofde dat geweld in uiterste situaties geoorloofd is. Die laatste groep reken ik mezelf toe. En ja, om een stad te verdedigen tegen mensen in een zwart (of bruin) uniform die winkels kapotslaan en auto's in brand steekt, is geweld geoorloofd. Ik ken overigens vrij veel mensen die een beetje vegetariër zijn. Die eten bijna nooit vlees behalve als het verantwoord gejaagd wild is en er een speciale gelegenheid is. Radicale ideeën zoals de uwe weerhouden mensen er alleen maar van om een beetje verbetering in de wereld te brengen.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 21:19

@Avace - "ik voel mij enigszins aangesproken." Als je de tekst goed leest, dan zul je zien dat dat geenszins de bedoeling was. Ik ben zelf pas gedurende de militaire dienst politiek bewust geworden -in sneltreinvaart, dat wel- en belandde dus onmiddellijk in de gevangenis, waar ik veel van heb geleerd: onder meer dat ik me daar niet meer door laat afschrikken. Ik ben zelf geen pacifist, maar het is een standpunt dat ik zeer respecteer. Zelf heb ik slechts geweld tegen goederen gebruikt en dat doe ik alleen als ik denk dat het de effectiefste manier is om een statement te maken: tot nu toe 2x in mijn leven. "De suggestie dat ik geweld door de staat zou verheerlijken is uit de lucht gegrepen." Die conclusie dan ook volkomen onterecht - met vriendelijke groeten, Klaas

Klaas Vaak2
Klaas Vaak211 jul. 2017 - 21:26

@Andreas Cappen - Iemand die mij betitelt als "rechtse babyboomer" is bij uitstek een van de dragers van alledaagse fascisme waar ik het over heb, -zelfs duidelijk in haar expliciete vorm. Maar dat wisten we al voor je dit commentaar plaatste.

Andreas Cappen
Andreas Cappen12 jul. 2017 - 7:24

@ Klaas Iemand die mij betitelt als “rechtse babyboomer” is bij uitstek een van de dragers van alledaagse fascisme waar ik het over heb, -zelfs duidelijk in haar expliciete vorm. >> Leuk geprobeerd om te sneren, maar je moet dit wel even onderbouwen. En dat gaat je wederom niet lukken. De ervaring leert dat het lukraak smijten met woorden als facist betekent dat je geen argumenten meer hebt. Maar dat wisten we al voor je dit commentaar plaatste. >> Nee hoor. Dat wisten ‘we’ niet, omdat je geen enkele onderbouwing geeft Ik snap oprecht niet waarom je het gebruik van geweld in Hamburg aan het verdedigen bent.

Andreas Cappen
Andreas Cappen12 jul. 2017 - 7:42

@ Frans Ergens in deze discussie legt hij uit dat hoe meer mensen met de de lange lat krijgen, hoe bewuster ze worden dat ze in een politiestaat leven. >> Tja, maar dan moet wel worden beargumenteerd dat we in een politiestaat leven en dat gebeuert niet. De politie zal ongetwijfeld fouten hebben gemaakt, maar hoe hadden ze anders moeten reageren op deze doorsnoven hooligans in Hamburg? Een gezellig gesprek? En dat brengt de revolutie weer dichterbij. >> Welke revolutie?

Inhoudelijk_Debat
Inhoudelijk_Debat12 jul. 2017 - 8:01

Nee hoor, ik ben altijd heel kritisch op de politie. Ook nu heb ik kritisch naar de politie op de beelden gekeken. Ga even terug naar de voetbalrellen van enkele maanden geleden. Daarbij reed een politiebusje geheel onnodig over een persoon heen en vielen agenten mensen aan die durfde in de buurt van de politielinie te komen. Allemaal zaken die ik af keur. Op de beelden die ik van de G20 heb gezien heeft de politie niet eens de kans gehad zich te misdragen. De ‘demonstranten’ waren al bezig auto’s in de fik te steken, of de ‘demonstranten’ baande zich per direct een weg door de politie heen, of ze blokkeerde wegen. In die gevallen reageerde de politie daar inderdaad op. Dan lijkt het toch op gepast geweld.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak212 jul. 2017 - 16:48

Inhoudelijk_Debat - Kijk die beelden nog eens even na, volgens mij heb je ze verwisseld.

Sonic2
Sonic211 jul. 2017 - 12:15

Ik zou gewoon even googlen op Anne Fleur Dekker en dan naar haar Twitter account. Dan kan je uitgebreid lezen dat AFD het geweld niet goedkeurt. Pure en hysterische demonisering van domrechts. Die de weg compleet kwijt raken. De rechts radicale hooligans zijn zo tegen geweld dat ze AFD stijf bedreigen. Dat is radicaal rechts in een notendop. Geen woord over de inhoud ook. Het is louter compleet fact free twee los van elkaar staande zaken met elkaar combineren.

3 Reacties
Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 13:18

Grappig, want als ik Anne Fleur Dekker google is een van de eerste resultaten een interview waarin ze stelt dat ze baalt van de negatieve pers die de relschoppers genereren, maar dat ze wel solidair met hen is. Ze zegt op haar Twitter dan wel weer wat anders, ja.

Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 13:29

Ze is lid van de Internationale Socialisten en aanhanger van Antifa. Beiden bevinden zich behoorlijk aan de extreme zijde van het spectrum en beiden staan ook niet bekend als altijd even geweldloos. Dat ze dan in een dagboek hier eigenlijk met geen woord rept over het vele geweld daar is op zijn minst opmerkelijk. Dat mensen daar verontwaardigt over zijn kan ik me best voorstellen, temeer daar ze het politiegeweld wel expliciet veroordeelt. Ik vind dat eigenlijk ook niet echt een goede zaak. En ik ben niet rechts, laat staan een extreem rechtse hooligan.

Sonic2
Sonic212 jul. 2017 - 13:21

@ Dirk de Jong Ik snap die weerzin tegen de negatieve pers wel. De pers moet zich niet zo laten opnaaien door radicaal rechts en gewoon de feiten vermelden. Er waren vreedzame demonstranten en hooligans. De media moet dat loskoppelen. Zeker de rechtse media. Die bij de minste of geringste weerklank naar demonisering grijpen. Als een journalist alle Feyenoord fans hooligans noemt krijgt hij ook volkomen terecht de wind van voren. Dat is wat de rechtse media doen. Dat is geen nieuws maken, maar propaganda maken. U heeft gelijk dat AFA en Internationale socialisten niet deugen. Foute organisaties kunnen goede standpunten hebben. Die nuances begrijpt u waarschijnlijk niet.

Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 11:45

500 gewonde agenten. Vele afgebrande auto's. Vele winkels verwoest. Vele onschuldige omstanders geïntimideerd. 18 miljoen euro schade. Niemand die begrijpt waarom jullie eigenlijk demonstreerden. Maar de top is een uur vertraagd (wat waarschijnlijk wel ingecalculeerd was). Kortom: een groot succes (voor de autofabrikanten)

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2017 - 13:25

Elk verstandig mens weet waarom Anne-Fleur en haar vrienden in Hamburg waren - het is de zoveelste dom-rechtse trope in een lange rij die je hier voorbij ziet komen: 'niemand weet waarom' 'niemand begrijpt waartegen' Maar al praat je tienduizend keer een ander na, die even onwetend is als jezelf, dan wordt het geen waarheid. Anne-Fleur demonstreerde ook ergens vóór: namelijk jouw gezondheid en welzijn, over pakweg vijf of tien jaar; een goed sociaal vangnet, mocht jijzelf ineens werkloos worden; en een goed leven voor jouw eigen kinderen.

Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 16:50

@Cliff. Domrechts gezeur. Juist. Voor uw informatie : ik ben meer links dan rechts. Ik heb in het verleden geprotesteerd tegen oorlog, tegen deportaties, voor een betere betaling van geneeskundigen, tegen de privatisering in de zorg en waarschijnlijk nog een paar "linkse" thema's. Toch weet ik in dit geval echt niet waar het om gaat. En mijn uitkering? Die wordt betaald door de regeringsleiders waar zij tegen demonstreert.

Jan Vries2
Jan Vries211 jul. 2017 - 10:30

Ik denk dat de extreem linkse clubs zoals Antifa het voor de goeien hebben verpest als ik de beelden zo zie. Was te verwachten.

wouterw2
wouterw210 jul. 2017 - 21:53

Nou Anne Fleur, ik denk dat het nu tijd is voor een eerste evaluatie. 1. De SPD maakt vanaf nu geen enkele kans meer bij de duitse verkiezingen. Leek een overwinning voor een maand nog mogelijk. Nu is zelf een coalitie met de FDP niet meer ondenkbaar. (De FDP haalde bij de vorige verkiezingen niet de 5% kiesdrempel en is dus nu niet eens vertegenwoordigd in de Bundestag) De Grünen zullen ook hun verlies moeten nemen. 2. Mocht het tot hernieuwde verkiezingen komen in NL, dan zal de PVV opnieuw een sterke groei doormaken en is een uitsluiting bij een coalitie misschien niet eens meer mogelijk. Kortom : Toppie gedaan. Supi gemacht. We gaan de schade de komende jaren allemaal wel voelen.

4 Reacties
Sonic2
Sonic211 jul. 2017 - 12:21

Wat een bizarre reactie. Het is inderdaad zo dat door Anne Fleur Dekker en wat demonstranten de SPD gaat verliezen. De Duitse linkse kiezers zagen in Juli de rellen van AFD en gingen opeens in September op Merkel stemmen. Je 2e punt is nog veel extremer. Voor nieuwe verkiezingen moeten eerst alle meerderheid en minderheidsvarianten van tafel zijn. Als niets meer kan dan komen er al nieuwe verkiezingen. Het is zelf toegestaan voor de VVD om in haar eentje een minderheidskabinet te vormen. De kans die je al aanstipt is 0,0000001 %. Dan maak je het nog bonter door te beweren dat de PVV een sterke groei gaat door maken. Dat is uit geen enkele peiling te halen. Een pure leugen. Niets meer en niets minder. Als de PVV bij TWEEDE KAMER verkiezingen wint dan zou dat nog niets uitmaken want ze hebben nog lang geen meerderheid in de senaat. Die verkiezingen zijn pas over 2 jaar. De PvdA stond in 1977 met 53 zetels buitenspel. Een bizarre reactie dus van u. Ik hou het nog netjes. Zelfs over de aanslag in Manchester hoor je nu weinig. En jij weet het toch nog zo te verzinnen dat een demonstratie nog wel een paar maanden het nieuws zal beheersen. Krijg je betaald door de PVV ofzo? Om dit soort gebrabbel voor te brengen?

wouterw2
wouterw211 jul. 2017 - 15:30

Bedank Sonic voor de verdachtmakingen en beledigingen. De bekende truk sinds de jaren '60. Dat dit geen maatschappelijke - en dus politieke - gevolgen heeft / krijgt vind ik ronduit naief.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak212 jul. 2017 - 0:47

Sonic reageert jouw scenario's en die zijn absurd.

Sonic2
Sonic212 jul. 2017 - 13:33

@ WouterW Uiteraard weer in de slachtoffer rol kruipen. Ik typ geen enkele belediging. Behalve dat je redenaties compleet bizar zijn. Je kunt ook niet duidelijk maken waarop je je aanname baseert dat de PVV gaat groeien. Je kan niet duidelijk maken waarom dit nog maanden gaat voort sudderen. Kijk op de voorpagina's van alle kranten en ook op sites. Het is overal al verdwenen. Zelfs Geenstijl brult nu wat over dreiging van aanslagen in Utrecht. Je kan ook niet duidelijk maken waarom je denkt dat een SPD'er in September gaat stemmen met in zijn achterhoofd wat er gebeurde in Juli. Waar moet een SPD'er naar toe? Denk je dat de SPD'er zijn financiële belang op zij gaat zetten voor morele weerzin tegen hooligans? Het is een beetje hetzelfde als radicale rechtse reaguurders die maar niet snappen dat de PVV en FvD nauwelijks profiteren van aanslagen. Ze hebben dan niet door dat de rest van Nederland menselijk leed niet uitbuit voor politiek gewin. De rest van Nederland ziet het als een daad van de EXTREME islam. Jij doet aan allerlei aannames en wensdenkerij. Koppelt dat aan allemaal aannames terwijl daar de campagne nog moet gaan gebeuren. Je weet zelfs dat dit jaren vooruit nog voelbaar gaat zijn. We hebben in Nederland gezien hoe slecht het voorspellingsvermogen is. Nog maar 4 maanden geleden stond het Torentje van Rutte op wankelen. De PVV zou de grootste worden en de VVD zou weg gevaagd worden. Nooit een excuus gezien uit de hoek van radicaal rechts om zoveel foute voorspellingen. Je typt iets wat bij een bepaald deel van de site goed ligt, dus wordt je er niet op afgerekend. Die laatste alinea bijvoorbeeld. Je komt eerst met een stelling. Dat er nieuwe verkiezingen zouden komen. Dat is een noodtoestand scenario. Dat is al een kans van 1%. Dan heb jij het over een sterke groei van de PVV. Ook dat is een aanname of wensdenken. Nergens op gebaseerd. Geen enkele peiling geeft dat aan. Dan komt er nog een foute aanname dat uitsluiting bij een coalitie niet meer mogelijk is. Dat baseer je al op je eigen natte vinger werk dat de PVV gaat groeien. Dus je gaat uit van verkiezingen die er niet gaan komen. Dan doe je een natte vinger werk qua voorspelling. Dan wordt die zege zo groot dat uitsluiting niet meer mogelijk is. Terwijl zelfs de PvDA met 53 zetels nog werd uitgesloten. Op basis van dit wensdenken krijg je volstrekt terechte kritiek en dan duikt u in de slachtoffer rol. Ik denk dat bizar nog een nette formulering is.

Lester2
Lester210 jul. 2017 - 20:19

Het vreselijke kapitalisme toch, alles was zo veel beter voor de vrije handel van goederen en diensten bestond.

1 Reactie
Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 17:00

Ja, behalve dan het demonstreren want voor de vrije handel kon je daar niet over bloggen. Bovendien waren er geen treinen om je ter plekke te brengen en had je geen iphone om selfies te maken. Vooropgesteld dat je überhaupt wist dat er een bespreking tussen wereldleiders was, want vrije pers was er ook niet. Het kapitalisme heeft zeer zeker schaduwkanten, maar die door de Internationale Socialisten gehersenspoelde jeugd maakt zichzelf compleet belachelijk. En helaas, daarmee ook veel authentieke kritiek op sommige excessen in on huidig systeem.

Burger3
Burger310 jul. 2017 - 14:05

http://www.nu.nl/buitenland/4828952/duitsland-wil-linkse-extremisten-in-kaart-brengen-grootschalige-rellen.html Zeer positief resultaat bereikt AFD! Ga zo door!

Gerygrr
Gerygrr10 jul. 2017 - 14:03

De G20 is voorbij de slotverklaring is gelezen. De stad schijnt in puin en veel schade is geleden door de burgers van Hamburg. De uitkomsten van de besprekingen zijn onthutsend, geen oplossingen voor de klimaatcrisis wereldwijd. Door Trump is de VS niet langer toonaangevend in de wereld, maar zullen dat China en Rusland worden. De reageerders vallen links aan op demonstreren en niet solidair zijn met gewonde agenten en verloren auto's. Ik vraag dan, hoe denkt u zelf dat de schade geclaimd gaat worden en misschien vergoed? Analoog daaraan ook de vraag namens de slachtoffers wereldwijd van extreem weer, die hun auto's in woeste waterstromen zien verdwijnen, hun huizen zien instorten, hun huizen door bosbranden zien affikken, hun vrouwen die door de droogte in de prostitutie worden gedwongen om kinderen te eten te kunnen geven. Even een greep uit het nieuws vandaag. Wie gaat al die mensen helpen? Wie begrijpt hun ellende? Waarom is de ene auto kennelijk meer waard dan de andere? De regeringingsleiders hebben de kans om iets te veranderen niet aangegrepen. Nog veel meer slachtoffers zullen vallen en hier triomfantelijk roepen dat links nu wel echt geen aanhangers over heeft of definitief wordt gedecimeerd is wishfull thinking.

5 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 14:42

Prachtige inzending, Grijsje - pet af!

Paddy3
Paddy310 jul. 2017 - 20:42

Mooie redenering, doordat elders rampen plaatsvinden is het niet erg als ik hier auto's in de fik steek en winkels plunder.

Cliff Clavin
Cliff Clavin11 jul. 2017 - 12:18

@ Grijsje - laat ze maar lullen. Ik bied een link naar een artikel dat over het uitsterven van diersoorten gaat: http://www.volkskrant.nl/wetenschap/eminent-bioloog-waarschuwt-nog-een-keer-in-vlammend-betoog-de-mens-roeit-al-het-leven-uit~a4505658/ Ik heb het artikel zelf, van Ehrlich et al, zonet geladen. Het stuk zelf beslaat 8 pagina's; de aanvullende informatie (met de diersoorten en hun vitaliteit als soort) beslaat 198 pagina's. Hier gaat het dus om.

Dirk de Jong
Dirk de Jong11 jul. 2017 - 18:36

@Cliff Oh daar gaat het dus om. Kijk, het zou wel helpen in begrip als Anne Fleur ook schreef waar het over ging. Aangezien het blijkbaar om dierenwelzijn gaat, zou het ook wel helpen om het niet te gooien op anti-kapitalisme. Heeft u enig idee hoeveel schade de geïndustrialiseerde socialistische economieën hebben gedaan aan het milieu? In een kapitalistische maatschappij staat het mij op zijn minst vrij om veganistisch te eten, ethische keuzes te maken in wat ik consumeer en zodoende zo min mogelijk bij te dragen aan die ellende. In een socialistische maatschappij heb je die keuze niet.

Cliff Clavin
Cliff Clavin12 jul. 2017 - 11:56

Er is nooit een socialistische maatschappij geweest, Dirk - wat voor naam het beestje draagt, dat is me worst. De USSR, de DDR, China onder Mao, en Duitsland onder Hitler, dat waren allemaal ellendige dictaturen. De USSR en Nazi-Duitsland, die zou je monsters kunnen noemen, die door de Verlichting gebaard werden. Industriële molochs, elk met hun eigen perfect functionerende, door-en-door gerationaliseerde uitroeiingsmachine. En het was ook allemaal 'wetenschappelijk onderbouwd', wat daar gebeurde, wat dacht je? De realiteit is dat in die landen de menselijke werkelijkheid werd aangepast aan wat de wetenschappers er in die tijd als perfecte en bewezen stellingen presenteerden. Dat laatste gebeurt ook bij ons, en dat al dertig jaar lang. Als je me erom vraagt, zal ik je gedegen informatie geven om dat te onderbouwen. Tenslotte: de vreedzame demonstranten in Hamburg betoogden voor veel meer dan het behoud van diersoorten. Het is niet moeilijk om dat te googelen.

Puin Ruimer
Puin Ruimer10 jul. 2017 - 12:19

Dat de MSM heel veel meer aandacht hebben voor de uitspattingen dan voor de overgrote meerderheid aan vreedzame protestdemo's komt de machthebbers goed uit. Deze roepen nu, zonder enige zelfreflectie, op tot jarenlange straffen, waarbij degene die opgepakt zijn voor ongedierte worden uitgemaakt. Dat hebben we meer gehoord in een ver verleden. Oh, wat zouden ze graag hebben dat Roland Freisler nog leefde. Korte metten zou hij maken met de chaoten. Goed objectief uitzoeken wat er in Hamburg misgegaan is, is een ding. Daarnaar handelen: terecht. Maar dan wel volgens de bestaande democratische wetgeving in fatsoenlijke processen. En niet naar waar nu in Duitsland om geroepen wordt. Dat misstaat iedere rechtsstaat en maakt Duitsland tot een bondgenoot van Erdogan, die vandaag weer 72 academici van gerenommeerde universiteiten heeft laten oppakken. Gaan we in ons buurland daar ook naar toe m.b.t. alles wat links van de SPD staat? Het zou zo maar kunnen.

1 Reactie
Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer210 jul. 2017 - 20:21

Huh, ik heb Merkel horen zeggen dat de overheid alle schade gaat vergoeden. Lijkt me niet dat de schuldigen worden geraakt waar het zou moeten raken, in hun portemonnee.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen10 jul. 2017 - 10:07

Hallo Anne-Fleur, Ik heb de updates van jouw relaas gelezen en ik moet zeggen dat mijn verbazing met elke gelezen zin steeg. Klagen over politie inzet zonder enig reflectie op het eigen handelen, vermeende 'fascisten' achterna zitten zonder enige duidelijke indicatie anders dan dat iemand roept dat het een fascist is (ooit bedacht dat dit heel verkeerd kan uitpakken? https://www.youtube.com/watch?v=fL6M2yP-2LU) En uiteindelijk geen woord van medeleven voor de gedupeerde winkeliers, autobezitters, kinderdagverblijfexploitanten of de gewonde agenten (400+). Je had een schot voor open doel om de criticasters (waaronder ik) de mond te kunnen snoeren. Je hebt niet alleen het schot gemist, je hebt het schot zelfs niet genomen. Jammer, maar helaas niet onverwacht.

1 Reactie
Sonic2
Sonic211 jul. 2017 - 12:29

Er zijn hier helemaal geen criticasters te vinden. Het is onvoorstelbaar simpel. Er was een vreedzame demonstratie met AFD en er waren hooligans. Alleen zeer bevooroordeelde en radicaal rechtse mensen koppelen dat aan elkaar. Als er oprechte kritiek was, had ik dat prima gevonden. De kritiek op AFD is meer pure haat. Er is geen enkele objectiviteit. Er wordt niet ingegaan op de drijfveer. Het is alleen maar emotie. Alleen maar gescheld. Zoals we radicaal rechts kenen overigens. Als mensen hooligans en demonstranten niet uit elkaar kunnen halen dan is elke discussie al bij voorbaat over. Laat dan maar. Ik ben een man. Moet ik nu ook afstand doen van Dutroux omdat zo'n monster theoretische ook een man is? Dat is een beetje wat al die rechtse haters hier lopen te beweren. Als je dit bij een rechtse activist of politicus doet heet het demoniseren. AFD heeft nog voor ze naar Hamburg ging zeer duidelijk laten weten dat ze gewoon gebruik wil maken van haar rechts op vrijheid van meningsuiting. Ook anders denkenden hebben namelijk dat recht. Ook AFD dus. Wat is dus het punt? AFD gaat naar Hamburg. Ze gaat demonstreren. Extreemlinkse hooligans( niet gelieerd aan Anne Fleur) die zich misdragen slopen daar de binnenstad. Rechts weet er nog van te maken dat Anne Fleur zelf winkels plunderde. Bizar.

RobSon2
RobSon210 jul. 2017 - 7:02

Maar waarom demonstreer je nu precies? Ik heb dat nog steeds niet duidelijk van je kunnen krijgen.

3 Reacties
koffieleut2
koffieleut210 jul. 2017 - 11:32

Heb jij dat nu ook?. Het lijkt wel een protest om te protesteren voor velen, en voor sommigen om rellen te schoppen. Als ik stel dat het beeld bij mij alleen maar negatief is ben ik een glossy lezer, maar informatie waarom vind je hier haast niet. Alleen maar dat het toch aan de politie lag. N.a.w. is de reden een bijzaak, en is provoceren het hoofddoel geweest, ik kan er verder niet van maken.Als ik mij erin zou verdiepen, dan zou ik echt wel een mening kunnen vormen, maar ik kijk gezellig eens vanaf de zijlijn met wat de reguliere media mij brengt. En dan zijn er nog mensen die spreken van een succes. Het is als een multinational die scholen opzet, ziekenhuizen ondersteund ( allemaal goede bedoeningen dat wel) en dat uiteindelijk voor een gedeelte heeft bereikt met het betalen van steekpenningen. Niemand ziet de goede doelen, niemand ziet de echte insteek, iedereen spreekt over steekpenningen en corruptie. Dat heet reputatieschade en je bent weel heel naïef als je denkt dat dat maar een beetje invloed heeft. Een vriendelijke demonstratie, zonder plunderen en brandstichting met een duidelijke boodschap waarom zou beter werken. Maar dat kwartje schijnt niet te vallen. Nelson Mandela heeft pas successen geboekt nadat hij het terrorisme heeft laten vallen en passief een boodschap heeft gebracht. Met strijd en wapens win je een oorlog, met rede en begrip verander je een samenleving.

Cliff Clavin
Cliff Clavin10 jul. 2017 - 13:29

Jullie zitten elkaar gezellig gelijk te geven, dat doen alle koffieleuten altijd - lees dit eens: https://mronline.org/2017/07/06/big-shots-in-hamburg/ De vreedzame protesten kwamen van activisten met idealen*), die een heel scala van huidige en komende misstanden aan de kaak wilden stellen. *) idealen = visioenen van een mooiere en meer rechtvaardige wereld; een wereld waarin al overwonnen lijkende ziektes niet terug zullen keren, waar de globale explosie van depressie, angststoornissen, en zelfmoorden uit armoede en wanhoop een halt toegeroepen wordt, en waarin de verantwoordelijken voor deze problemen op het matje geroepen zullen worden, en als het even kan berecht. Ik schrijf dit omdat rechtse mensen zelf nooit de moeite nemen om iets op te zoeken; want ze hebben, net als hun voorman Mark Rutte, geen idealen. Die zijn lastig, omdat ze je het zicht op je eigen goedgevulde bankrekening kunnen ontnemen.

koffieleut2
koffieleut210 jul. 2017 - 14:27

Zit niet te kletsen cliff, ik heb al meerdere keren aangegeven dat ik niet ga zoeken op internet om een mening te vormen, ik ga uit van de geijkte media. Je zal best gelijk hebben, dat beweer ik ook niet. Maar jij bent wel horende doof voor wat er hier georeerd wordt. Voor als jij het nog niet doorhebt, het kan zijn dat de politie de boel heeft opgenaaid, maar dat geeft nog niet het recht om prive bezit te vernielen, dus zet je daar ook tegen af. Geef duidelijk aan waarom je demonstreert, en wat de beren op de weg zijn. De standpunten die jij nu weergeeft zijn te algemeen, en zullen waarschijnlijk ook geopperd kunnen worden door en voor de leden van de G20. Die hebben waarschijnlijk ook nog voorbeelden hoe ze dat willen realiseren. Ik noem maar het akkoord van Parijs. Waarschijnlijk kun je zelfs stellen dat de G20 de druk op Amerika zodanig moet opvoeren om zich hier wel aan te houden. Voorbeelden, doelstellingen en risico`s , geen algemene blabla. Nogmaals, deze keer verdiep ik mij er niet in, en volg ik gewoon de , door wilders en trump vervloekte, media. Misschien dat deze nog bijdraait ten opzichte van de demonstranten, maar dan nog keur ik geweld tegen onschuldigen ten aller tijden af. Het gaat om het bereiken van de grote groep, de ontwentende zo jij wilt, en die zijn hier niets wijzer van geworden, behalve dat Hamburg in de fik heeft gestaan, en dat dat volgens de "relschoppers"de schuld is van de politie. Het gaat er niet om om een koffieleut te overtuigen, maar de meerderheid van de wereld te waarschuwen tegen de ( nog steeds niet duidelijke) gevaren van de G20. Het zijn die laatste die lachen zodra de auto`s in de fik gaan, de winkels worden geplunderd, en publiek bezit wordt vernietigd.Als je dat niet begrijpt, dan ben je horende doof.

Pater
Pater10 jul. 2017 - 2:06

Wat ik in verband met Hamburg graag even onder de aandacht wil brengen: op zaterdag is er op Radio 1 een discussieprogramma van WNL, de opiniemakers ofzo, eind van de middag. Daar hadden ze het o.a. over de demo's en rellen in Hamburg. Ene Bart Schut, o.a. journalist voor het Nw Isr. Weekblad, tetterde zijn verontwaardiging over de rellen luid in de ether. Nou, daarvoor is het een rechts programma, dat moet kunnen. Wat echter niet kan is dat hij daar regelrechte leugens aan verbindt. 1. SP en GL doen daar gewoon aan mee en nemen geen enkele afstand van die rellenmakers. Nou, dat is vierkant gelogen, toevallig had ik een SP-kamerlid over de radio horen verkondigen dat zij dat geweld juist wel afkeurt en dat ze betreurt dat door die extreme rellenmakers de vreedzame protesten moielijk doorkomen. Van GL had ik dat niet gehoord, maar weet ik zeker dat ze hetzelfde vinden. 2. Schut beweerde dat GL-campagneleider Duyvendak bij Rara hoorde, een toenmalige groep activisten die o.a. een bedrijf in brand staken. Ook dat is een regelrechte leugen afkomstig uit de Teleraaf van lang geleden. Niemand in het prgramma sprak dat tegen. ik stuurde nog tijdens de uitzending appjes waarin ik de aandacht vestigde op deze leugens, zonder resultaat. We waren gewend aan rechtse leugens op websites. Radio maken doet WNL echter mede op mijn kosten als belastingbetaler. Ik vind dat niet acceptabel. Hoe doen we daar wat aan?

3 Reacties
Starter3
Starter310 jul. 2017 - 7:31

"We waren gewend aan rechtse leugens op websites. Radio maken doet WNL echter mede op mijn kosten als belastingbetaler. Ik vind dat niet acceptabel. Hoe doen we daar wat aan?" De publieke omroep opheffen misschien? Jokken komt van links tot rechts voor. Daarvoor zijn er voorbeelden te over. Daarnaast, over Duyvendak, rond zijn rol toentertijd is nog veel onduidelijk. Dus of het een regelrechte leugen is, niemand weet het echt zeker.

arjenZH
arjenZH10 jul. 2017 - 8:38

"Ene Bart Schut, o.a. journalist voor het Nw Isr. Weekblad, tetterde zijn verontwaardiging over de rellen luid in de ether. Nou, daarvoor is het een rechts programma, dat moet kunnen" Wat suggereer je nu? Ben je zelf niet verontwaardigd dan over het vandalisme en het bedreigen en verwonden van agenten? Het enige dat je opvalt is een wellicht onterechte verdachtmaking aan het adres van Duyvendak, met nadruk op het woord wellicht. Zeer vreemde kijk op de zaken heb je, je blaast een detail op maar ziet de hoofdzaak totaal over het hoofd. Daar is een mooie uitdrukking voor.

Pater
Pater11 jul. 2017 - 1:09

@Starter Als er voorbeelden te over zijn van zulke duidelijke, aantoonbare leugens door links op de publieke omroep kan het niet moeilijk zijn dat aan te tonen. Kom maar op. Zo niet, dan ben ik zo vrij je mening als onzin te bestempelen. @arjen Je hebt m.i. een gevaarlijke mening. Ik constateer dat WNL leugens uitzendt, en die ook niet corrigeert als ze er op gewezen worden. Jij vindt zo ongeveer dat ik dat alleen zeggen mag als ik me eerst heb uitgesproken tegen de relschoppers. Tja, als rechtse leugens van jou anders niet aan de kaak mogen worden gesteld ben je een antidemocraat. @beiden Duyvendak is indertijd verdacht gemaakt door de Teleraaf. Politie en justitie hebben er onderzoek naar gedaan. Een politierechercheur een teamleider van het Landelijk Coordinatieteam (LTC) en RaRa-activist Rene Roemersma verklaarden dat Duyvendak nooit betrokken is geweest bij RaRa. LTC-rechercheur van Schovend in een uitzending van Andere tijden: 'Duyvendak was in het begin medeverdachte. Maar na twee maanden wisten we dat hij er niets mee te maken had'. Duyvendak heeft zelf verklaard zich altijd tegen RaRa verzet te hebben. Ik vind het schandalig dat jullie nu twijfel zaaien omtrent die feiten. Het lijkt me dat duidelijke leugens, die niet worden hersteld, zouden moeten leiden tot stappen tegen WNL. De publieke omroep mag links en rechts zijn, maar moet wel betrouwbaar zijn. Ik heb helaas geen idee waar je daarvoor moet wezen.

DerUnterMensch
DerUnterMensch9 jul. 2017 - 22:47

Fijn dat je een update geeft. Het doet me nog enigszins goed dat je begrijpt dat je hier niet kunt gaan staan juichen om de rellen. Dat is dan nog iets. Helaas blijft het daar verder ook wel bij. Ook nu weer geen woord over de rellen. De halve stad staat in de fik. Je maakt je boos over het feit dat het OV niet meer gaat. Doen ze dat om jullie te plagen of omdat ze willen voorkomen dat die bussen in de fik op gaan. En dan het verhaal met de neonazi in de auto. Dus er komt een auto langs, en iemand roept dat et neonazi’s zijn. Nou laten we alvast vaststellen dat de antifascisten alles en iedereen uitmaken voor racist, fascist en nazi wanneer ze een andere mening hebben. Vervolgens roept iemand door een walkie-talkie dat het neonazi’s zijn en dan zal dat dus wel zo zijn. Grote bedreiging ook, een auto (max 5 man?) tegenover een camp vol mensen. Die auto doet verder kennelijk ook niets maar gaat ergens in de buurt staan. Jullie gaan hem zoeken en sturen er wat van jullie mensen op af. Wie zijn hier nou de agressors? En ben je er niet direct onderdeel van? Het leest overigens een beetje als het dagboek van iemand op schoolkamp die het graag spannend voor zichzelf maakt. Maar in plaats van dat ze een kinderlokker tegen kwamen zijn het neonazi’s. Verder heb je het telkens over het vreedzame protest, maar op je twitter zet je foto’s van Carlo Giuliani, en vertel je dat je uit volle borst voor hem zingt. Deze jonge behoorde tot de rellers (enkele jaren geleden) die ook toen de stad afbraken. Die vervolgens een agent in het nou dreven. Vervolgens ging Carlo die agent met een brandblusser te lijf waarbij de agent zich verdedigde en Carlo dode. Hen aanjuichen is de rellers aanjuichen. Verder zijn er nog beelden op TV geweest waarbij een groep waar ook Nederlanders bij zaten en op jou camping aanwezig waren (geen idee of jij er ook bij waren) gingen ‘protesteren’. Ze voerde charges uit op de politie en waren vervolgens verontwaardigd dat de politie traangas in zette. Tenslotte is er dan nog jou tweet van 3 juli met de poster waar wordt opgeroepen op er een rotzooi van te maken. Jij plaats een hartje bij die afbeelding. Al met al wekt dat een beeld waarbij tenminste met het rellen wordt ingestemd en vooral heel erg verontwaardigd wordt gereageerd op elke tegenreactie van de politie.

3 Reacties
Clarine V
Clarine V10 jul. 2017 - 7:24

Ik ben benieuwd of je antwoord krijgt....

DerUnterMensch
DerUnterMensch10 jul. 2017 - 7:57

@Clarine V Ben ik ook benieuwd na. Er zijn in de reacties al veel vragen gesteld. Tot nu toe echter nog geen antwoorden. Ik sta altijd open voor een dialoog. Excuses nog voor de vele spel- en typfouten. Het was nogal laat toen ik het type.

Molly Sweet
Molly Sweet10 jul. 2017 - 10:03

'Al met al wekt dat een beeld waarbij tenminste met het rellen wordt ingestemd en vooral heel erg verontwaardigd wordt gereageerd op elke tegenreactie van de politie.' Tenzij de neonazi's worden aangepakt, blijkbaar. Geen onvertogen woord over die actie. Tja.

jengelen
jengelen9 jul. 2017 - 21:48

"We liepen een route door de wijk St. Pauli en eindigden vlakbij de ingang van de tunnel onder de Elbe waar een spontane manifestatie plaatsvond. Vervolgens rukte de politie opeens op en sloeg de sfeer om." Ergens best logisch dat de politie uitrukt naar een spontane manifestatie als de geplande manifestaties/demonstraties deels al helemaal uit de hand gelopen zijn. "bleek de politie niet voor een ontruiming op de been te zijn, maar voor een groep neonazi’s die het kamp op probeerde te komen." Soms is de politie nog je beste vriend... op ene moment is een deel van de actievoerders bezig de 'Bulle' in het ziekenhuis te helpen, het andere moment helpen de 'Bulle' je beschermen tegen een stel neo-nazi's. Geen idee wat die van plan waren maar vriendelijk hallo zeggen zou het vast niet geweest zijn. Dat iemand deelneemt aan vreedzame protesten om zijn/haar mening te verkondigen heb ik alle respect voor ook al is het niet altijd mijn mening. Al vraag ik me bij de G20-demonstranten wel af waarvoor ze nu eigenlijk demonstreren. Dat 19 van de 20 zich in blijven zetten voor het klimaatakkoord zou het vast niet geweest zijn. "Baal je dan van activisten die wel kiezen voor plunderen en rellen? Wat vind je daarvan? „Ja, natuurlijk. Daar baal ik wel van. Vooral omdat het feit dat veel activisten wel op een vreedzame manier hebben gedemonstreerd naar de achtergrond verdwijnt. Maar goed, zij hebben hun eigen actiemanier, dat is niet de onze. De consensus onder de activisten is wel dat we solidair staan met iedereen.”"Uit het Leidsch Dagblad. https://www.leidschdagblad.nl/nieuws/anne-fleur-dekker-over-g20-demonstratie-wij-hebben-duidelijk-gemaakt-dat-we-het-niet-pikken. opzich een goed interview alleen baalt ze dat het gebeurt maar is er wel solidair mee. Hopelijk zijn alle activoerders ook zo solidair om de gemaakte schade te vergoeden. En die viel mee volgens AFD. Het grootste deel is reeds bekend door de campingcontrole dus factuurtje sturen voor deel schade zou niet zo moeilijk moeten zijn. (Misschien nog een hindernisje met de privavywetgeving). @Cliff Clavin "Het lijkt mij niet té gewaagd om namens alle deelnemers in deze thread, dus niemand uitgezonderd, je welgemeend toe te roepen: Ga zo door, meid!" Als je het hebt over een dagboek bijhouden over wat ze mee maakt tijdens de protesten opzich helemaal prima al was het alleen maar om een betere hoor en wederhoor te hebben. Dan is het idd ga zo door. Alleen zou het fijn zijn om dan ook wat meer te horen over wat er gebeurt is behalve dat er tientallen van een muurtje gespoten zijn. @KlaasVaak "Wel een beetje raar dat de mensen die daar niet aanwezig waren het beter schijnen te weten als iemand die er wel was. Temeer daar het veelal mensen zijn die anders geen enkel vertrouwen hebben in de pers, maar nu opeens blijkbaar wel. Je vraagt je af wat voor reden ze hebben om het verhaal van Anne Fleur in twijfel te trekken." Ik wil het verhaal van Anne Fleur niet in twijfel trekken, lees niet voor niks haar dagboek. Maar ook dit is een soort van pers (of althans informatievoorziening). Maar ik ben me er wel degelijk van bewust dat het maar 1 heel klein deel van een enkele kant van het verhaal is. Sorry voor beetje van de hak op de tak.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 21:17

Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable - Kennedy.

4 Reacties
Jansen & Jansen
Jansen & Jansen9 jul. 2017 - 21:51

[... Kennedy...] De man die als eerste bedacht dat je ook president kunt worden door verkiezingen te stelen en daarmee het precedent voor GWB (2x) en Trump neerzette.

ruudh2
ruudh29 jul. 2017 - 22:01

Protest is when I say this does not please me. Resistance is when I ensure what does not please me occurs no more - Ulrike Meinhof

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 6:20

Gaat helaas gelijk krijgen zo lijkt het. Kennedy, was dat niet de president die in een van z'n laatste speeches, iedereen zou die speech nu nog een aandachtig moeten beluisteren, de wereld nog waarschuwde voor snode en hele machtige elementen die duistere complotten smeden en niet lang daarna werd vermoord?

Andreas Cappen
Andreas Cappen10 jul. 2017 - 11:10

Maar dit heeft niets met revolutie te maken. Gewoon kinderachtig de hooligan uithangen en ja: dan krijg je geen enkel sympathie. Alleen misschien bij rechtse babyboomers die ver weg wonen.

Herr Vorragend
Herr Vorragend9 jul. 2017 - 20:41

Bovendien gooide de politie vaak het telefoonsignaal uit. Daarom had ik beperkt mobiel internet. Zegt niets. Iedereen in Duitsland heeft voortdurend beperkt internet. Zelfs 3G is nog zeldzaam, laat staan 4G; meestal nog GPRS (2G).

[verwijderd]
[verwijderd]9 jul. 2017 - 20:06

--- Dit bericht is verwijderd —

2 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:23

Natuurlijk mag je dat, -toch leuk dat je dat opvalt. Is dat misschien een reden om toch eens wat meer gezag/geloofwaardigheid toe te kennen aan de berichtgeving van Anne Fleur, of was dat helemaal niet de bedoeling?

Philip Tielsen
Philip Tielsen9 jul. 2017 - 22:39

@A3 9 juli 2017 at 22:06 Op zich wil het niet zoveel zeggen als Anne Fleur iemand een neo-nazi noemt.

General Kenobi
General Kenobi9 jul. 2017 - 19:44

In totaal zijn er 476 agenten gewond geraakt. Waarom lees ik daar niets over in je dagboek?

2 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:25

Dit is het dagboek van Anne Fleur en niet van Florence Nightingale. Overigens blijft ook onbekend hoeveel actievoerders gewond zijn geraakt.

Clarine V
Clarine V10 jul. 2017 - 7:27

@Klaas, Elke gewonde demonstrant/ terrorist heeft dat over zichzelf afgeroepen. De politiemensen niet.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 19:28

Complimenten, -schitterend dagboek. Wel een beetje raar dat de mensen die daar niet aanwezig waren het beter schijnen te weten als iemand die er wel was. Temeer daar het veelal mensen zijn die anders geen enkel vertrouwen hebben in de pers, maar nu opeens blijkbaar wel. Je vraagt je af wat voor reden ze hebben om het verhaal van Anne Fleur in twijfel te trekken. Ik heb overigens behoorlijk wat video's zitten te bekijken van deze demonstratie, maar ik heb er niet 1 kunnen vinden waarbij de demonstranten het initiatief namen tot geweld. Wel een hoop waarin ze reageren op het geweld van de politie. Misschien heb ik niet goed gezocht of bedient Google me op mijn wenken? Als iemand links kan geven van video's waaruit zonneklaar blijkt dat het initiatief tot geweld uitging van demonstranten, dan graag. Om een hoop onnodig kijkwerk te voorkomen, wil ik wel eerst even stellen dat "uitdagen" naar mijn mening geen vorm van geweld is. Wat me wel opgevallen is, is dat die man die op het Tiananmen square op eigen houtje een tank stopte door er gewoon voor te gaan staan, beangstigend veel navolgers heeft gekregen. Dat lijkt me een gevaarlijke hobby

9 Reacties
Gewoon3
Gewoon39 jul. 2017 - 20:01

http://www.bild.de/regional/hamburg/g20-gipfel/g20-polizei-hubschrauber-filmt-radanlierer-hausdach-hinterhalt-52489788.bild.html

General Kenobi
General Kenobi9 jul. 2017 - 20:11

Temeer daar het veelal mensen zijn die anders geen enkel vertrouwen hebben in de pers, maar nu opeens blijkbaar wel Het gaat niet over vertrouwen in de pers. Het gaat over vertrouwen in de tal van filmpjes die ook in de reacties hier staan. Je vraagt je af wat voor reden ze hebben om het verhaal van Anne Fleur in twijfel te trekken. Kijk gewoon de filmpjes in de reacties. Als iemand links kan geven van video’s waaruit zonneklaar blijkt dat het initiatief tot geweld uitging van demonstranten, dan graag Ik kan het niet genoeg benadrukken. De reacties. Scroll gewoon een stukje naar beneden.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:30

@Gewoon - Die zit helaas achter mijn adblocker. @General Kenobi - Gewoon te lui hè? Die heb ik allemaal al bekeken.

Herr Vorragend
Herr Vorragend9 jul. 2017 - 20:37

Was jij er wel bij Klaas ?

arjenZH
arjenZH9 jul. 2017 - 22:24

Bij Klaas staan de uitkomsten en zijn meningen altijd al bij voorbaat vast, daar hoeft hij echt geen filmpjes voor te bekijken. De Politie is slecht en de Linkse demonstranten zijn goed. Zo makkelijk is het.

DerUnterMensch
DerUnterMensch9 jul. 2017 - 22:26

“Wel een beetje raar dat de mensen die daar niet aanwezig waren het beter schijnen te weten als iemand die er wel was. Temeer daar het veelal mensen zijn die anders geen enkel vertrouwen hebben in de pers” Veel van de beelden die we zien komen van YouTube en twitter, gemaakt door mensen die daar zijn. De pers is juist veel te stil voor een stad die half in de fik staat. Verder is er ook nog de twitter van Anne zelf die ook een net iets minder vrolijk beeld geeft. Niet dat het dagboek zelf geen aanwijzingen geeft. Om eens een voorbeeld te geven: “Nadat de exacte locatie van de auto door ons gevonden was, ging er een groepje van activisten van het kamp op af om ze weg te jagen.”.

Pater
Pater10 jul. 2017 - 0:55

Je mag gerust je advertentieblocker even uitzetten hoor. Wat ik nou echt verontrusten d vind: kennelijk heb je er geen problemen mee als die klootzakjes die er steeds een veldslag van maken auto's in brand steken en winkels leegroven. AFD weet gelukkig beter.

Clarine V
Clarine V10 jul. 2017 - 7:29

@arjen, Klaas=Cliff

Andreas Cappen
Andreas Cappen10 jul. 2017 - 11:35

Wel een beetje raar dat de mensen die daar niet aanwezig waren het beter schijnen te weten als iemand die er wel was. >> Klopt. Ik snap dan ook niet waarom je voortdurend zo'n stellige mening verkondigt.

simon de wit
simon de wit9 jul. 2017 - 19:03

Een update van niks. Alleen maar wijzen naar de politie, maar geen woord over de plunderingen, vernielingen en brandstichtingen van de extreem linkse hooligans. Al die mensen die niet naar hun werk kunnen omdat hun winkel is leeggeplunderd, of hun auto in de brand is gestoken, al die agenten die gewond zijn (500 mannen en vrouwen). Dat is toch het beeld wat blijft hangen, als mensen aan de G20 top denken.

3 Reacties
Starter3
Starter39 jul. 2017 - 20:46

@Jan, dat is nog allerminst vastgesteld en ook niet waarschijnlijk gelet op de verklaringen van diverse winkeliers wier winkels geplunderd zijn.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 21:07

"Dat is toch het beeld wat blijft hangen," Yep, de MSM hebben goed hun best gedaan....

General Kenobi
General Kenobi9 jul. 2017 - 21:26

Ben je teleurgesteld na het lezen dat de demonstranten uit Nederland niet meededen met vernielingen? Ze liepen met bedekte gezichten rond, dus we kunnen niet met zekerheid zeggen dat er wel of geen Nederlanders meededen.

Klapschaats2
Klapschaats29 jul. 2017 - 18:07

Natuurlijk, en dankzij die provocatie van de politie moest het wel tot brandstichting en plundering komen...

1 Reactie
Loebkesman
Loebkesman9 jul. 2017 - 19:58

@klapschaats. Het schijnt dat een groep door een waterkanon de plaatselijk supermarkt in is gestraald. Dan moet je toch wat?

koffieleut2
koffieleut29 jul. 2017 - 9:51

Het is denk ik duidelijk dat deze demonstratie volledig is geflopt. Het doel van een demonstratie als deze is het krijgen van een podium om een standpunt te verwoorden. Hierbij hoort voor een groot deel sympathie/reputatie van de overgrote meerderheid die thuis de media volgt. Ik denk dat weinigen nog sympathie hebben voor de demonstranten en de reputatieschade die verricht is op de linker zijde is groot. De doelstellingen van anne-fleur waren prima, en jammer dat het anders heeft uitgepakt. Maar zolang ze zich niet afzet tegen relschoppers en ander links tuig, zal ze steeds minder luisterende oren krijgen. Het is niet mijn links is een dooddoener zoals we die vaker zien. Reputatieschade is dodelijk voor datgene waar je voor staat, en daar hoort een corrigerende afkeurende statement bij, niet het verzwijgen of verschuilen achter dooddoeners. Tenzij ze er natuurlijk toch sympathie en begrip heeft voor de relschoppers natuurlijk, alleen denk ik dat ze dan haar doelstellingen nooit gerealiseerd zal zien omdat de overgrote meerderheid van de democratische wereld dit niet heeft.

3 Reacties
Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 21:05

"Het is denk ik duidelijk dat deze demonstratie volledig is geflopt." zeiden de dames tijdens de koffieleut, nadat ze het verhaaltje dat in hun glossy tijdschrift tussen de modeadvertenties door stond geweven hadden gelezen. Het is de prietpraat van de gezapige consument, die niets liever doet dan consumeren en elke mening onderschrijft die daaraan tegemoetkomt.

Pater
Pater10 jul. 2017 - 1:18

@Klaas De minachting voor de andersdenkende straalt er van af, en daar word ik niet vrolijk van. Overigens ben ook ik van mening dat de paar duizend stompzinnige vechtersbazen, die vanaf het begin niks anders wilden omdat ze net als jij denken dat ze tegen de fascisten strijden, een negatieve invloed hebben gehad op het imago van de 75.000 tot 100.000 vreedzame protestanten.

koffieleut2
koffieleut210 jul. 2017 - 5:20

Klaas, Je hebt volkomen gelijk. En om uiteindelijk een vuist te kunnen maken heb je al die luie consumenten nodig, Daarom voer je actie, om dat podium te krijgen.En das dus geflopt. Donkere wolken boven Hamburg. Plunderende groepen enz . dat was het media beeld. Of ben jij nu ook met Wilders/Trump eens dat de media de boel manipuleert. Als luie consument ga ik natuurlijk uit van de standaard nieuwsgaring en ga ik niet op zoek naar filmpjes op het internet.

Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 9:31

(*tikt met lepeltje tegen rand glas spawater*) ------- Geachte Anne-Fleur Dekker - Ik, en velen met mij, wil je hier van harte bedanken voor je boeiende en ontroerende verslag van de demonstraties tegen, en rondom de bijeenkomst van de G20 te Hamburg. Het lijkt mij niet té gewaagd om namens alle deelnemers in deze thread, dus niemand uitgezonderd, je welgemeend toe te roepen: Ga zo door, meid! Groet, je Cliff.

17 Reacties
Montesquieu2
Montesquieu29 jul. 2017 - 9:51

Spreek vooral voor jezelf Cliff... Deze demonstratie was behalve een orgie van geweld ook een uiting van een volstrekt incoherente ideologie. Wat was precies het punt van de demonstratie? Anti dit en anti dat, verder komt men niet. Maar waarom? Welke argumenten? Hoe moet het dan? En hoe wordt dat bereikt?

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen9 jul. 2017 - 10:52

Zelfs meent hij om voor iedereen te mogen spreken.

Johan Pruijs
Johan Pruijs9 jul. 2017 - 11:06

"Ik, en velen met mij" Velen? Dat handje vol uit het jaren 80 krakersimperium dat de vingers blauw moet typen om het nog wat te doen lijken bedoelt u? Frank toch. Genua 2001 G8 Hamburg 2017 G20 Er zit idd progressie in. Oh.. en vergeet de burgers uit Hamburg niet te vermelden. We kunnen er best wel een beetje vanuit gaan dat hun 'dank' ook immens zal zijn.

joop12342
joop123429 jul. 2017 - 11:31

Velen met mij? Zijn er dan nog zoveel activisten op Joop? Denk het niet .

arjenZH
arjenZH9 jul. 2017 - 12:10

Je hebt meer gevoel voor humor dan ik dacht.

Rdetje
Rdetje9 jul. 2017 - 14:24

Een bedankje voor een dagboek, dat niet af is? Of is het bedankje juist voor het niet afmaken van het dagboek? In het laatste geval is de aansporing om zo door te gaan, geheel terecht.

simon de wit
simon de wit9 jul. 2017 - 16:38

Cliff Clavin 9 juli 2017 at 11:31 Spreek aub niet voor mij Cliff. Ik wil absoluut niet met de demonstranten/actievoerders die in Hamburg actief zijn geweest, geassocieerd worden. Ik weet niet eens wat ze willen, alleen maar waar ze tegen zijn. Dat schiet natuurlijk niet op. Het tuig wat slopend, plunderend en brandstichtend door Hamburg is getrokken, daar wil ik al helemaal niets van weten. Dat u dat doet is u goed recht, maar spreek niet voor mij aub.

Tocqueville
Tocqueville9 jul. 2017 - 17:10

@Berend_van_den_Achterberghen 9 juli 2017 at 12:52 Dat is de essentie van het socialisme

RobSon2
RobSon29 jul. 2017 - 19:34

Ik houd van je sarcasme Cliff. Top!

StevigeMening
StevigeMening9 jul. 2017 - 19:51

Nope, met het verwonden van 500 agenten wil ik niks te maken hebben.

General Kenobi
General Kenobi9 jul. 2017 - 19:54

Het lijkt mij niet té gewaagd om namens alle deelnemers in deze thread, dus niemand uitgezonderd, je welgemeend toe te roepen: Zoals je uit de andere reacties kan opmaken is het véél te gewaagd.

Loebkesman
Loebkesman9 jul. 2017 - 20:09

Cliff, zou u nu met een lepeltje tegen een glaasje sprüdelwasser kunnen tikken, het verhaal opnieuw kunnen doen maar loebkesman bij de uitzonderingen noemen? Ik dank u.

Ratelaar
Ratelaar9 jul. 2017 - 20:10

Nou, vooruit dan maar. (* staat op geeft een lauw applausje). Dit activistische geouwehoer heeft me toch een goede anderhalve dag beziggehouden. Daardoor wel e.e.a. geleerd op internet over het monetaire systeem ( na de crisis van 2008 toch weer vergeten hoe corrupt het systeem is). Dus wat ik heb geleerd; de BIS bank, groot kapitaal in handen van particuliere bankieren, rentes die 3de wereld landen ondanks enorme natuurlijke rijkdommen arm houden, earth overshoot day volgende maand 2 augustus, oorlogen om grondstoffen en vrijhandels verdragen waarbij je kunt afvragen waarom moet je überhaupt afspraken maken om producten uit te wisselen en last but not least wij staan niet in dienst van geld maar het geld staat in dienst van ons. En vooral dat laatste moeten we ons gaan beseffen. Het gepleegde geweld keur ik overigens expliciet af. Dat was dom en zeer onnodig. Want de mensen die je probeerde te bereiken zaten gewoon op hun gemak de G20 bij te wonen terwijl er Hamburgers zijn die flink wat schade hebben.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 21:17

"Het gepleegde geweld keur ik overigens expliciet af." Ja, heel raar, vooral gezien in het licht van die waslijst die je daarvoor opsomde. Kun je je misschien voorstellen dat er ook mensen zijn -en vooral de slachtoffers- die tot de conclusie zijn gekomen dat het niet anders kan? "Als recht onrecht wordt, wordt verzet plicht." "Those who make peaceful revolution impossible will make violent revolution inevitable." - Kennedy

Poubelle
Poubelle9 jul. 2017 - 21:51

Hahahaha, Cliff toch, Hahahahahaha. Er is helemaal niets bereikt. Geen fuck! Nouja, toch wel iets. Men weet weer waarom men extreem links nooit en never niet regeringsverantwoordelijkheid moet geven. Als je dat als een succes beschouwd....

Ratelaar
Ratelaar10 jul. 2017 - 5:11

@Klaasvaak Omdat een kwade massa mensen stuurloos dom en blind is. Als de woede gekoeld is vergeet men snel waar het om ging. Elke machiavellist weet dit. Daarmee dien je dus indirect de elite die je juist wil bestrijden. Maar in zekere zin is het nog wel te legitimeren. Ik las ooit een artikel over gelijke verdeling van geld op blendle. Het is altijd zo geweest dat de elite steeds rijker werd. Nooit, in de geschiedenis, is het geld herverdeeld zonder grote volksopstand. Omdat ik geen geschiedenis heb gestudeerd neem ik dat maar aan. Maar daar tegenover staat een ander invloedrijk figuur Mahatma Gahndi, die door geweldloos verzet een machtige kolonisator op de knieeen heeft gekregen.

Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri10 jul. 2017 - 11:21

''Kun je je misschien voorstellen dat er ook mensen zijn -en vooral de slachtoffers- die tot de conclusie zijn gekomen dat het niet anders kan?'' Nee Klaas, nee. Geweld is alleen een optie vanuit een referentiekader als het socialisme. Liberalen en democraten schuwen geweld.

Johan Pruijs
Johan Pruijs9 jul. 2017 - 9:15

Zij die de machtshebbers niet kunnen uitstaan werd het door de machtshebbers toegestaan hun blinde woede te mogen koelen op hun gelijken. De machtshebbers zelf hebben van dit alles niets gemerkt. Die zaten aan het luxe buffet en keuvelden informeel met elkaar over wat formaliteiten, dronken wat, lachten hun zoveelste neplachje en gingen vervolgens naar hun luxe hotels en penthouses. Zwaar bewaakt door elite troepen.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin9 jul. 2017 - 13:18

Dat is een waarachtige weergave van wat er in Hamburg gebeurd is.

General Kenobi
General Kenobi10 jul. 2017 - 10:07

Dat is een waarachtige weergave van wat er in Hamburg gebeurd is. Waarom heb je dit dan niet verwerkt in je spa-glas speech

Gerda rozendal
Gerda rozendal9 jul. 2017 - 8:08

Ten onder. Strijdend, dat dan wel.

Philip Tielsen
Philip Tielsen9 jul. 2017 - 0:01

Dit soort jolijt zal demonstreren voor een eerlijke zaak moeilijker maken. Dankzij jullie militante houding (blokkades e.d.) zullen er nieuwe wetten en regels gemaakt worden. Als het echte fascisme ooit nog eens zijn lelijke kop opsteekt, dan zal protesteren moeilijk worden. Maar dat is natuurlijk niet jullie probleem.

1 Reactie
Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 6:13

Anne Fleur spreekt denk ik alleen voor haar en haar groepje en niet alle 200.000 mensen inclusief de relatief kleine club relschoppers/criminelen/terroristen. Helaas hoor en zie je weinig wat 192.000 van de demonstranten aan het doen waren op verhaal van bv een Anne Fleur na. Als een weg blokkeren met een groepje mensen al een militante houding is dan houd je weinig over om vreedzaam te demonstreren. Ik heb het trouwens niet over barricaderen en Anne Fleur ook niet want dat is wat anders. Ik zie de weg blokkeren als Burgerlijke ongehoorzaamheid. Alleen netjes op de aangewezen plaats op een afgelegen veldje is soms niet voldoende om je punt duidelijk te maken. Op zich is de weg blokkeren al verboden maar daar zou je een boete voor moeten krijgen en niet weg geknuppeld om mogen worden m.i.. Het lijkt mij een prima en geoorloofd middel om bv je genoemde fascisten te dwarsbomen.

General Kenobi
General Kenobi8 jul. 2017 - 17:41

Wij gaan niet met kwade ideeën naar Hamburg, maar slechts om ons democratisch recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting uit te voeren Achteraf gezien is dit een vrij abstracte openingszin.

7anpau1
7anpau18 jul. 2017 - 16:08

De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.

8 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 17:02

Klopt. Die goede voornemens heten: globalisering, CETA, totale marktdominantie, kapitaalconcentratie, slavenarbeid, tirannie, marteling, onteigening, en ook: opwarming en aldus uitsterven. Inderdaad: de weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens. Je zegt het.

General Kenobi
General Kenobi8 jul. 2017 - 17:37

Die goede voornemens heten: globalisering, CETA, totale marktdominantie, kapitaalconcentratie, slavenarbeid, tirannie, marteling, onteigening, en ook: opwarming en aldus uitsterven. Wanneer heb jij ooit iemand "slavenarbeid, tirannie, marteling en vooral uitsterven" goede voornemens horen noemen?

Ratelaar
Ratelaar8 jul. 2017 - 17:42

@Cliff, En hoe zit het dan met de 19 deelnemers die doelstellingen van het Parijse klimaat akkoord onderschrijven? Wat is er mis met CETA, voor een vervent (rechts-) populisten basher hou je er verassend conservatieve en protectionistische ideeen op na. Bijna rechts conservatief. Vrijhandel is een kans voor álle ondernemers. Men moet er alleen voor zorgen dat de grote bedrijven niet teveel macht krijgen dmv onzorgvuldige onderhandelde arbitrage.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 12:47

"Men moet er alleen voor zorgen dat de grote bedrijven niet teveel macht krijgen" Ben je daar niet wat laat mee?

7anpau1
7anpau19 jul. 2017 - 20:48

Ratelaar Ceta is vooral goed voot de Amazons van deze wereld, niet voor 99% van de ondernemers. De wetgevers denken vooral in het korte termijn belang van 'de consument'. Die consument is te dom om te bedenken dat die race to the bottom Hem nu weliswaar goedkope shit oplevert, maar op termijn zijn of haar eigen baan er ook door verdwijnt. Zoals Ford zich ooit realiseerde dat het in zijn lange termijn belang was om zijn personeel goed genoeg te betalen dat ze tzt zelf een auto zouden kunnen kopen, zo dient de huidige consument en de politiek in te zien dat wat meer betalen soms prima is. Dat hoeft niet te leiden tot protectionisme, maar er moet - bijvoorbeeld fiscaal en juridisch - wel een level playing field zijn. Dat regelen verdragen als Ceta niet, in tegendeel. Het punt is dat de gemaskerd en brandschattende psychopaten in Hamburg een oplossing geen stap dichterbij brengen. Moet die arme winkelier daar al concurreren tegen Amazon en Ikea etc., plundert en vernielt dat gajes zijn levenswerk.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak210 jul. 2017 - 2:55

"vernielt dat gajes zijn levenswerk." Dat zou ik natuurlijk ook zeer betreuren, alleen heb ik gehoord dat ze nogal doelgericht te werk zijn gegaan. Maar niets belet de media om daar voorbeelden van te geven en daar een bankrekening voor te openen en het zou me niets verbazen dat in een dergelijk geval die 100.000 -of meer- mensen de eersten zijn om daar geld op te storten. Dat is namelijk absoluut niet de bedoeling.

7anpau1
7anpau110 jul. 2017 - 9:02

Doelgericht? Ze hebben alleen de winkels vernield van rechtse, neoliberale kleine zelfstandigen? Onder welke steen heeft u geleefd de afgelopen week? http://www.faz.net/aktuell/krawallnaechte-von-hamburg-ein-wirt-ueber-die-schlimmste-nacht-seines-lebens-15098490.html

7anpau1
7anpau110 jul. 2017 - 9:04

@ So put your money where your mouth is.

Check mate
Check mate8 jul. 2017 - 16:08

Anne Fleur, haal diep adem, zet je vooroordelen opzij, kijk objectief naar wat er afgelopen dagen is gebeurd, en beschrijf dan hoe succesvol de actie is geweest. Ik hoop oprecht dat je uit het goede hout gesneden bent.

Frankmartin
Frankmartin8 jul. 2017 - 15:22

Ten eerste: Schengen is niet opgezegd. Grenscontroles vallen gewoon binnen de huidige verdragen. Jammer dat dit dagboek al zo vroeg uit de bocht vliegt door feitelijke onjuistheden te presenteren om verongelijkt de slachtofferpositie op te eisen. Idem voor "privacy"; men had en heeft alle reden om te willen weten wat voor spullen worden meegesmokkeld. De framing van de stelling " Al weken kloppen politie en autoriteiten de angst op over de ‘gewelddadige activisten’ die hieraan mee zullen doen. " is dan ook een gotspe. Kijk gewoon zelf even naar wat er zich allemaal afspeelt: https://www.youtube.com/watch?v=c5IebmViANw https://9gag.com/gag/aMAQKgM https://twitter.com/RealKraut/status/883283926462201857 Kortom: iedere voorzorgsmaatregel van de Duitse autoriteiten was volledig terecht. Dat ontneemt niemand natuurlijk het recht tot vreedzame demonstratie tegen de top, en waar de verschillende deelnemers van die top voor staan. Maar om dan dit soort excessen af te doen met "het is maar een minderheid" en de overige standaard drogredenen helpt alleen maar om je eigen betrouwbaarheid aan te tasten.

Jan Johannes
Jan Johannes8 jul. 2017 - 14:49

Ik snap niet dat er ook maar iemand is die dit een succes noemt. Ik als meest linkse rakker schaam mij hier voor en ik heb niet één redelijk mens gesproken die het hier mee eens is. Anders dan wat pubers.

6 Reacties
DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 15:04

Als linkse rakker moet je je misschien eens gaan afvragen of dat superior denken er misschien iets meet er maken heeft. Je weet wel, waarbij alle andersdenkende (zoals Wilders) direct ‘slecht’ en ‘asociaal’ zijn. Want juist die manier van denken maakt dat mensen dit geweld voor zichzelf goed kunnen praten. Ze doen het tenslotte voor het ‘goede doel’.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 15:10

Amen.

Jan Johannes
Jan Johannes8 jul. 2017 - 16:43

@Untermensch. Ik heb werkelijkwaar geen flauw idee waar jij nu over praat. Misschien omdat ik mij al lang geleden los heb gemaakt van het links/rechts (zwart/wit) denken. Ik hoef mij daarom helemaal niets af te vragen, in tegenstelling tot jij.

DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 17:27

@Jan Johannes Kijk, eerst zeg je dit “Ik als meest linkse rakker” en dan zeg je dit “omdat ik mij al lang geleden los heb gemaakt van het links/rechts (zwart/wit) denken.”. Hilarisch. Verder is links en rechts simpelweg een benaming voor een set van politieke ideeën. Heeft niets met zwart/wit denken te maken. Gewoon het definiëren van betekenissen. Maar ik begrijp dat het in sommige kringen heel erg hip is om al dat soort definities weg te wuiven met “zwart/wit hokjes denken waar ik niet aan mee doe”. Ook handig om inhoud uit de weg te gaan. Volgende keer dan wel consequent zijn in het niet toepassen van links/rechts zwart/wit denken. Succes ermee.

Jan Johannes
Jan Johannes8 jul. 2017 - 19:53

Zucht, ik ga het je nog uitleggen ook. Als je mij wilt classifiseren, dan zou dat volgens jouw bekrompen gedachtengang de term links moeten zijn. Ikzelf schaar mij nergens onder. Jij begrijpt bijzonder weinig, want ik zie alleen maar veronderstelling op veronderstelling op veronderstelling.

Robbie338
Robbie3388 jul. 2017 - 21:20

'Ik als meest linkse rakker...' 'Ikzelf schaar mij nergens onder.' 'dan zou dat volgens jouw bekrompen gedachten gang de term links moeten zijn' Allemaal uitspraken van ene JanJohannes. Eerst zet je jezelf neer als meest linkse rakker, vervolgens is degene die je links noemt iemand met een bekrompen gedachtengang. Typische gedachtengang is dat toch wel.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jul. 2017 - 13:22

--- Dit bericht is verwijderd —

7 Reacties
DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 15:16

“Opa, waar was je in 2017 toen Trump de allerzwartste bom in de geschiedenis gooide?” Het was niet de aller zwaarste bom in de geschiedenis, daarbij wat maakt uit hoe zwaar hij was? Er is een gangencomplex van terroristen opgeblazen. Dat hadden ze niet moeten doen? “Opa, waarom wilde je de Terroristen niet bestrijden?”. “Toen duizenden vluchtelingen in de Middellandse Zee verdronken omdat ze niet mochten vluchten?” Vluchtelingen die die overtocht maken wetende dat ze hier mogelijk worden opgevangen en gratis geld krijgen. Het aantal drenkelingen dat is gestegen nadat NGO’s nog meer mensen met boten voor de kust zijn gaan oppikken. Drenkelingen die voorkomen hadden kunnen worden door juist niemand hierop te vangen dan wel terug te sturen en opvang in de regio te doen. “Opa, waarom was je tegen het Australische model waarmee daar het aantal drenkeling naar 0 terug werd gebracht maar bleef je mensen hier opvangen met vele drenkelingen tot gevolg?” “En vervolgens alle schuld kregen voor de economische crisis die door rijken is veroorzaakt?” Er zijn veel oorzaken van de crisis en immigratie is een groot financieel probleem. Maar dat deze immigranten de schuld krijgen van de crisis is nieuw voor mij. Misschien een toekomstige crisis, dat zou kunnen. “Waar was je in 2017 toen elke 5 seconden een kind van honger stierf?” Er is nog altijd hongersnood maar het is ook al flink teruggebracht. Je kunt het niet met een knopje even omzetten. Zo werkt het helaas niet.

RobSon2
RobSon28 jul. 2017 - 16:21

Met deze klimaatverandering mogen we blij zijn als we 2050 halen.

kassakijker73
kassakijker738 jul. 2017 - 16:32

En waar was oma? Berichtjes op Joop aan het plaatsen

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 16:43

Opa zag het niet zitten om mee te doen aan de rellen in Hamburg om daar de boel van onschuldige mensen te slopen als oplossing van een onoplosbaar probleem. Want ook al had opa er wel aan mee gedaan... het had niets opgelost. Opa is inmiddels wijs genoeg om te begrijpen dat er problemen zijn die niet opgelost kunnen worden. Ook al denken idealisten dat ze de verantwoording voor de oplossing bij anderen kunnen blijven neerleggen.

jandebakker
jandebakker8 jul. 2017 - 18:29

Als de bom van Trump in 2050 nog steeds de allerzwaarste gebruikte bom in de geschiedenis is en de huidige trieste cijfers over kindersterfte dan leiden tot verbazing kan ik alleen maar tevreden concluderen dat de mensheid de huidige opgaande lijn heeft voortgezet. De wereld is verre van perfect en er is ook veel onrecht aanwezig. Maar als s u verder kijkt als de waan van de dag zult u zien dat de mens er al generaties lang in slaagt om de situatie te verbeteren (afgezien van het klimaat). De hoop voor de verworpenen der aarde ligt daarom niet in het omverwerpen van het systeem maar in het verbeteren van het systeem. Het radicaal omverwerpen van het systeem (op de manier die o.a. de Internationale socialisten voorstaat) zal voor vrijwel niemand leiden tot een verbetering van de situatie.

General Kenobi
General Kenobi8 jul. 2017 - 19:45

‘Opa, waar was je Aan het werk, als je het aan oma vraagt zal ze je hetzelfde antwoord geven.

Johannes Partikulier
Johannes Partikulier9 jul. 2017 - 6:36

“Waar was je in 2017 toen elke 5 seconden een kind van honger stierf?” Een substantieel deel van de hongersnoden worden niet veroorzaakt door gebrek aan eten maar door moedwillige vernietiging van dat eten door groeperingen die zich beroepen op de ideologie-die-niet-genoemd-mag-worden. Dat heeft niets met links/rechts te maken, maar met de volslagen waanzin die daar heerst. Die mensen naar Europa halen zal ook die waanzin met zich meenemen. De gevolgen laten zich raden.

DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 11:48

@Break on through Ze demonstreren toch voor ‘het goede’. Door demonstratief weg te gaan (is dus ook demonstreren) vanwege het geweld toont ze dus demonstratief aan tegen de relschoppers te zijn, maar door aanwezig geweest te zijn heeft ze dan ook gedemonstreerd tegen de G20 te zijn. (Al is nog altijd niet duidelijk waarom). Het is dus niet zozeer stoppen met demonstreren, maar slimmer demonstreren. Een andere optie is om door te blijven gaan en alles te blijven bagatelliseren, maar daarmee keurt ze het gedrag dus indirect goed waarmee alles waarvoor ze zegt te staan feitelijk geen waarde meer heeft. Ik vraag me trouwens af waar de update van vandaag blijft. Hoop niet dat ze is gearresteerd vanwege rellen. Uit eerdere updates bleek namelijk wel al dat die grens voor haar ook niet zo duidelijk was. Ze vond het totaal normaal om een weg te blokkeren. Daar kun je al je twijfels over hebben, maar kan ik nog wel accepteren. Echter was ze wel totaal verontwaardigd toen de politie ze vervolgens weg jaagde met een waterkanon en was de politie daarom ineens het kwaad. Tja, dan snap je toch iets niet helemaal. Met zo’n instelling is rellen ook snel goed te praten.

2 Reacties
DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 15:23

@Nenad “Tegelijk vinden ‘Wij’ dat de weg voor vluchtelingen blokkeren heel ‘normaal’ en ‘beschaafd’ is, omdat ‘Wi’, blanke Europeanen altijd bepalen wat ‘normaal’ en ‘beschaafd’ is, afhankelijk van de situatie.” Nee dat is omdat wij een maatschappij, een economie, een verzorgingsstaat willen beschermen. Omdat wij voor hetzelfde geld veel meer mensen in de regio kunnen helpen dan hier, omdat wij niet in staat zijn alle vluchtelingen hierop te vangen. Ook de mensen die daar niet weg kunnen, ook de mensen die gewoon geholpen willen worden in plaats van hierheen willen komen vanwege gratis geld. Ja dat is een stuk beschaafder dan ze hierheen halen, daarmee effectief minder mensen kunnen helpen en het systeem hier ook af e breken. Niet alleen is het beschaafder maar ook is het vooral logischer en slimmer. Jij bent misschien van het type dat ze hierheen wilt halen, dan volop recht wilt geven op van alles en nog wat, totaal niet snapt dat dat het einde van ons sociaal systeem is. En wanneer dat systeem dan is ingestort hebben in jouw ogen waarschijnlijk ook nog de ‘rijke’ het gedaan. Je leeft in een fantasiewereld. Grappig overigens dat je het hebt over “blanke Europeanen”. Mensen aanvallen op huidskleur.. hmmm.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen9 jul. 2017 - 10:58

Zijn alle Europeanen blank dan? Of alleen de slechte? Vraag eens aan de de Surinaamse gemeenschap wat ze van de immigratieproblemen vinden. Er gaat een andere wereld voor je open kan ik je verzekeren.

menage
menage8 jul. 2017 - 10:52

Je schrijft alsof het Lowlands is. Ik zie toch andere beelden.

4 Reacties
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 11:24

Jij bent dan ook weinig gewend....

menage
menage8 jul. 2017 - 12:10

Lekker vaag, kan ik niks mee. 6 keer Lowlands hier trouwens, weinig ME daar.

Buzzer
Buzzer8 jul. 2017 - 14:33

Dacht ik ook toen ik de foto's zag, toch effe wat anders dan dat, blijkt

KirkOlson
KirkOlson9 jul. 2017 - 6:58

20 keer Lowlands hier, not kidding you vijftigduizend man, allemaal stomdronken nog nooit ook maar één wanklank, vechtpartij of vernieling meegemaakt hoe zou dat toch komen?

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer28 jul. 2017 - 10:42

Je vraagt je af of het de niet-geweldadige demonstranten is aan te rekenen dat ze camoeflage bieden aan de geweldadige demonstranten. Zeker toen ze na dag 1 in de gaten moeten hebben gehad dat het zwaar uit de hand aan het lopen was. Heeft bijvoorbeeld iemand bewijs of beeldmateriaal dat niet-geweldadige demonstranten een raddraaier hebben afgeleverd bij de politie? Of uit de groep hebben gestoten? En zo niet, is men dan schuldig aan medeplichtigheid?

3 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 16:54

Nee. Nee. Nee. Nee. Nee.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 18:41

Goed punt.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer28 jul. 2017 - 19:32

Het was een retorische vraag Cliff. Uiteraard ben je medeplichtig als je bescherming biedt aan een misdadiger. Dat is potdorie de definitie van medeplichtigheid: https://nl.wikipedia.org/wiki/Medeplichtige

arjenZH
arjenZH8 jul. 2017 - 10:31

Anne Fleur moet wel een enorm bord voor haar kop hebben als ze dit vreselijke PR drama voor extreem links denkt te zien als een "succes" waar veel steun voor is. Niets is minder het geval.

1 Reactie
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 11:25

Alle aandacht, dus ook van rechtse figuren, is goed....

Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:29

Voor alle dramaqueens die het allemaal verschrikkelijk vinden, in Duitsland zijn ze wel wat gewend. https://de.wikipedia.org/wiki/Chaostage Jammer dat er aan voorbij word gegaan waarom deze demonstraties plaats vinden.

2 Reacties
DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 11:52

Daar wordt niet aan voorbij gegaan. In meerdere reacties is aan Anne gevraagd om nou eens inhoudelijk aan te geven waar ze nou exact tegen zijn, waarom en wat ze dan wel zou willen. Het zijn vooral de demonstranten die daar aan voorbij lijken te gaan. Er komen wel wat kreten, maar geen duidelijk onderbouwde statements.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 17:24

Jammer dat de demonstranten zichzelf hebben gediskwalificeerd, onder meer door niet in opstand te komen tegen dit geweld, een gemiste kans. Jammer dat er nog mensen rondlopen die dit geweld bagataliseren. Vrijwel niemand weet meer waarom er uberhaubt werd gedemonstreerd. Volgens mij was er iets met anti-globalisering, geld verdienden is fout, banken zijn zielig, ik ben goed, jij bent fout. Het lijkt mij, als je toch bezig bent, demonstreer dan ook tegen dit geweld, sta daar tegen op.. Een beetje je (mede)menselijke kant laten zien kan geen kwaad, zeker nu en zeker naar de gedupeerden in Hamburg, maar niemand zal daar tegen zijn. Het gaat deze lieve goedbedoelende jongens en meisjes toch om een betere wereld? Eerlijke verdeling van middelen? Een schone en leefbare aarde? Wellicht is er ook plaats voor een stukje verantwoordelijkheidsgevoel en reflectie in deze en een beetje out of the box denken kan ook geen kwaad. Om een doel te bereiken zijn betere manieren te verzinnen, ik zie nu enkel kleuters actie voeren.

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 10:19

Anne Fleur, als je nog een beetje brein hebt dan doe je rechtsomkeer en ga je naar huis. Het affiche van deze 'demonstratie' is links extremistisch geweld, geweld en geweld en zo zal het herinnerd worden. Elk initieel nobel doel is van geen enkele waarde meer. Vanuit jullie groep kun je blijkbaar niet duidelijk krijgen dat deze orgie van geweld niet gewenst is. Ik hoop niet dat je er bij stond en niets deed.

3 Reacties
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:33

Omdat anderen de boel versjteren moet iedereen maar ophouden met demonstreren?

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 13:41

Van mijn part gaan ze allemaal in hun blote kont met een vergiet op hun kop roepen dat ze jezus zijn, het zal me een zorg wezen zolang ze maar geen geweld gebruiken of dit direct of indirect steunen. Honing maak je met suiker. Deze situatie is te belachelijk voor woorden.

Ch0caholic
Ch0caholic8 jul. 2017 - 18:26

Break on through 8 juli 2017 at 12:33 Omdat anderen de boel versjteren moet iedereen maar ophouden met demonstreren? Een boel mensen hier vonden het een goed idee om mannen te bannen van festivals omdat er een paar vrouwen waren aangerand. Dan is het inderdaad logisch om demonstreren ook maar te verbieden. En hoe vaak is dat niet geroepen bij PVV demonstraties, of bij Zwarte Piet moet blijven?

Beppy2
Beppy28 jul. 2017 - 10:18

Zou wel de mening van de schrijfster over de acties van het zwarte blok willen zien. Vraag me af of er vanuit eigen gelederen geen actie ondernomen kan worden tegen deze vernielende groep. Ze doen immers de doelstelling meer kwaad dan goed.

DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 10:18

Nieuwe dag, nieuwe rellen, nieuwe beelden: https://twitter.com/dpa/status/883568086552645632 Misschien dat mensen die zichzelf nog altijd links noemen eens moeten gaan nadenken aan welke kant van de geschiedenis ze staan. Zijn ze links omdat ze ervoor zijn dat ook de zwakste hulp krijgen? Dan hoef je in Nederland niet links te zijn. Ook alle politieke partijen aan de rechter kant van het politieke spectrum zijn daarvoor. Gaat het zich om vluchtelingen te helpen? De rechter kant wilt dat ook maar vooral in de regio waar het veel efficiënter kan. Of doe je het omdat je nou eenmaal hebt ingeprent gekregen dat links ‘goed’ is en rechts ‘slechts’ is en zie je in alles (zoals uitspraken van Wilders) daar bevestiging in. In dat geval moet je toch echt nog eens gaan nadenken, want ook als je niet mee relt, dit denkpatroon is het probleem achter de rellen. Het probleem daarvan is namelijk dan men superieur gaat denken, en zich op die manier alles goed kan praten. Daar zien we in het verleden voorbeelden van, maar ook meer recentelijk. De aanslag op Janmaat was ook een daad die werd gedaan vanuit het superieur denken (het kwaad bestrijden). En lees voor de grap nog eens dat programma van die partij.. Echt doen! De moord op Pim Fortuyn ook. De manier waarop de PVV wordt genegeerd ook, de mensen die Wilders persoonlijk wat aan willen doen ook en nu de mensen die daar de boel afbreken? Ja die ook. Ze kunnen het zichzelf verantwoorden omdat die andere ‘slecht’ zijn en ze zelf de ‘goede’ zijn. Ze doen het (in hun gedachte) om het kwaad te bestrijden. Dat is helaas een heel gevaarlijk denkpatroon dat erin resulteert dat je uiteindelijk zelf wordt tot wat je zegt te bestrijden. Dit denkpatroon wat we nu vooral aan de linker kant van het politieke spectrum zien is extreem gevaarlijk! Rechts is niet het gevaar.

4 Reacties
Break on through
Break on through8 jul. 2017 - 10:39

"Zijn ze links omdat ze ervoor zijn dat ook de zwakste hulp krijgen? Dan hoef je in Nederland niet links te zijn. Ook alle politieke partijen aan de rechter kant van het politieke spectrum zijn daarvoor." Onzin, zie VVD partijprogramma en uitspraken Rutte, Zijlstra. VVDers haten mensen die op sociale vangnetten terug moeten vallen. ". De aanslag op Janmaat was ook een daad die werd gedaan vanuit het superieur denken (het kwaad bestrijden). En lees voor de grap nog eens dat programma van die partij.. Echt doen!" Hans Janmaat was een vrindje van je? "Rechts is niet het gevaar." Ben blij dat je het zelf ook inziet (maar moeilijk vind toe te geven) Rechts is de grote bedreiging van de mensheid. Zie onze Donald en z'n vrienden.

DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 11:38

@Break on through Kritisch zijn over het misbruik ervan (dat volop plaats vindt) is niet hetzelfde als er tegen de vangnetten zijn. Juist niet, misbruik ervan heeft er namelijk een negatief effect op. Het alsmaar willen uitbreiden van zulke vangnetten is net zo goed een gevaar ervan. Een van de redenen dat rechts vaak kritisch is over immigratie is omdat ook dat juist een negatief effect kan hebben op hetzelfde sociale systeem. Overigens is ons sociale stelsel ooit begonnen met Pieter Cort van der Linden. De laatste rechtse MP voor Rutte. Al die negatieve zaken die jij dus ziet, zijn er misschien nog wel meer ter bescherming van dat stelsel dan wat anders. Geen een politieke partij (met zetels) een de rechter kant is voor het afschaffen van uitkeringen, WW enz. “Hans Janmaat was een vrindje van je?” Nee, hij was een beetje van voor mijn tijd (voordat ik me in politiek verdiepte). Maar heb me er achteraf wel in verdiep omdat ik me af vroeg ‘was hij dan wel echt zo racistisch?’. Bekijk je het programma eens… hmm, niet dus. Nogmaals, bekijk dat programma eens en vertel me dan waarom hij zo zwaar racistisch was. Inhoudelijk blijft het commentaar op hem namelijk meestal bij reacties van het niveau zoals jij nu ook deze plaats, 0 inhoud dus. Jij hebt je er waarschijnlijk nooit in verdiept, vandaar dat je ook geen inhoud hebt, maar praat nog altijd het verhaal na dat hij zo’n zware racist was. Ik heb er helaas nog geen voorbeelden van kunnen vinden. Maar vertel het me, ik ben benieuwd. “Rechts is de grote bedreiging van de mensheid.” Noem eens een voorbeeld. Weer geen inhoud. “Zie onze Donald en z’n vrienden.” Ik zie Donald, en ik zien de reacties op Donald (waar deze protesten onderdeel van zijn). Maar het gevaar waar links het telkens over heeft blijft tot nu toe nog achterwegen.

Ratelaar
Ratelaar8 jul. 2017 - 12:17

@break on through Onzin, ik ben VVD-er en ik steun het idee dat een vangnet precies dat is wat het suggereert. Een vangnet is er als je om wat voor reden dan ook valt wordt opgevangen. In dat net kun je even blijven liggen om te bekomen maar daarna krabbel je op en klim je eruit. Het uitgangspunt is dat mensen zelfredzaam zijn en zichzelf echt wel staande kunnen houden ook na tegenslagen. En ja er zijn ook mensen die zich niet zelfstandig staande kunnen houden en ook die verzorgen we van de wieg tot het graf als het nodig is.

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 16:21

@derUntermensch, Zo werkt het nou eenmaal bij de 'monopolisten op de waarheid' die zichzelf ook een carte blanche toekennen als het gaat om het bestrijden van elk kritisch tegengeluid.

n/a
n/a8 jul. 2017 - 9:38

Prima dat er gedemonstreerd word en dat mag van mij best stevig zijn. Maar uiteindelijk is het allemaal anarchistische zinloosheid. Wat er aan het anti-G20 protest ontbreekt is aansprekend leiderschap. Door die onwil om een voorhoede in hun beweging te creëren loopt uiteindelijk ieder protest van de moderne vrije socialisten stuk. Zo is het ook met de occupybeweging afgelopen hoe rechtvaardig hun kritiek ook was. Volgende week horen we er niets meer van.

[verwijderd]
[verwijderd]8 jul. 2017 - 9:24

--- Dit bericht is verwijderd —

6 Reacties
Herr Vorragend
Herr Vorragend8 jul. 2017 - 10:09

@Nenad Ik ben nog niet overtuigd Nenad. Leg eens uit wat het plunderen en brandstichten van winkels van kleine ondernemers en idem van oude autoootjes van de arbeidersklasse te maken heeft met verzet tegen Poetin, Trump en/of Erdogan. Alsjeblieft ! Ik wil het wel begrijpen maar het lukt me van geen kanten.

ruma ankka
ruma ankka8 jul. 2017 - 10:15

Ik ben zeker gen fan van genoemde heren. Maar wie vertegenwoordigen de nieuwe generatie die opstaat? Toch niet degenen die Hamburg op stelten hebben gezet mag ik hopen.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen8 jul. 2017 - 11:11

Nenad, ik denk dat er na deze top een kentering in gekomen in het links is goed en rechts is slecht denken. Want als dit goed is? En ja als de door jouw verfoeide regeringen niet meer bestaande krijgen het dan voor het zeggen? Drugskartels, motorbendes? Die zijn fijn links en valt mee te praten toch?

Helen2
Helen28 jul. 2017 - 11:17

En op deze manier protesteren tegen dit soort malafide leiders, dat helpt. Dat lost alle problemen op. ik geloof er geen snars van. Maar als jullie nu echt tegen die bovengenoemde zaken zijn als geweld, uitbuiting etc. waarom dan de spullen van de gewone mensen vernielen? Wat lost dat nu in godesnaam op? Het zijn de mensen zelf die het neoliberalisme hebben omarmd, die mede schuldig zijn aan al die zaken, als uitbuiting, uitputting van natuurlijke bronnen, klimaatverandering..... Ik zou wel eens willen weten wat de preciese achtergrond is van deze protesters. Hoe leven ze? Hoe wonen ze? Waar werken ze? Wat hebben ze zelf allemaal voor materiele zaken, zoals TV, telefoon, auto etc. etc. Als je je echt wilt verzetten tegen deze machtsbolwerken moet je zorgen dat je niet afhankelijk ervan bent. Stippel je eigen weg uit, en zorg dat je van binnenuit het neoliberalisme uitholt, door er gewoon niet meer aan mee te doen. Alternatieven genoeg.

V2
V28 jul. 2017 - 15:00

Beste Nenad, wat een zwakte bod, of is dat omdat ook u met de tanden bloot staat... Hier valt toch helemaal niets positiefs meer over te zeggen of te verzinnen, auto's van hardwerkende burgers in de brand steken , winkels plunderen , zinloze vernielingen en ga zo maar door... en waarom? Wat voor een protest draag je uit bij het in de brand steken van gewoon een inwoner? welk signaal geef je af wanneer je een winkel leeg steelt of gewoon de ruiten maar ingooit ? Hoe kan je met droge ogen dan verantwoorden dat je opkomt voor je democratische recht ? De zinloze enorm veel kostende vernielingen waarbij alleen burgers zijn getroffen, die het hun alleen maar geld kost, de terreur waarbij onschuldige bewoners zich s'nachts een beroerte schrikken omdat er een stel losgeslagen gekken in het zwart even "langskomen" ben je dan echt trots wat er bereikt is? Ben je dan echt beter dan waar tegen je wil demonstreren? Met welk recht denk jij dat dit acceptabel is?

donqshot
donqshot8 jul. 2017 - 19:15

Wel, Erdogan is een islamofoob, dat is tenminste nieuws.

jandebakker
jandebakker8 jul. 2017 - 9:14

Na een dag vol rellen is het denk ik wel veilig om te concluderen dat de g20 gaat uitdraaien op een "PR drama" voor activistisch links. De relschoppers snijden niet in hun eigen vingers maar amputeren gewoon hun hele hand. Uiteraard vormt deze groep van een paar duizend (!) Relschoppers een minderheid in Hamburg. Logischerwijs zou je verwachten dat het de normale demonstranten er veel aan gelegen is om te laten zien dat er vooral op beschaafde wijze gedemonstreerd wordt en dat de opvattingen van deze relschoppers (nb. Valt dit niet gewoon onder de definitie van tereur) niet breed gedragen worden. Dit dagboek en het item gisteren bij Een Vandaag hadden daar ideaal voor gebruikt kunnen worden. Gewoon vertellen waarom he daar bent, hoe je op vreedzame wijze wil demonstreren en - indien gevraagd - dat je tegen geweld bent. In plaats daarvan zag ik gisteren Ewout van de Berg vertellen dat hij het geweld niet erg vindt en mevr. Dekker beweren dat het allemaal de schuld is van de politie (de relschoppers zijn dus schijnbaar na het politie ingrijpen snel vuurwerkbommen gaan maken). In deze blog is het (PR technisch) niet veel beter. Waar ieder weldenkend mens had kunnen voorspellen dat er rellen zouden komen werd dat hier een onjuist negatief media frame genoemd. En i.p.v. het leggen van een link tussen de politie aanwezigheid en de verwachte komst van extreem linkse relschoppers ging het hier vooral over de repressieve politie en de schending van zelfverzonnen rechten (dat de politie de veiligheid van andere wil beschermen werd hier zelfs een inperking van het recht op veiligheid genoemd). En nu er niet meer te ontkennen valt dat het daar een typhuszooi is zwijgt onze Joop correspondent ter plaatse in alle toonaarden over de rellen (rellen die o.a. plaatsvinden nabij de zelfgeclaimde camping.). Ps: uit de beelden van Een Vandaag valt ook vrij goed op te maken dat de bewering dat de politie het geweld initieerde met een flinke korrel zout genomen moet worden. Of bedoelde u te zeggen dat u en de uwen alleen maar leuzen riepen toen ze in een stormloop de politie bestormde?

1 Reactie
KirkOlson
KirkOlson9 jul. 2017 - 7:22

Uitstekend verwoord.

Natnekker
Natnekker8 jul. 2017 - 8:59

Hoewel ik enigszins het eens ben met de standpunten van de betogers is hun handelswijze ongehoord gewelddadig. Brandstichting, plunderingen. vernielingen, etc, etc. Het is een smet voor de mensheid.

1 Reactie
Buzzer
Buzzer8 jul. 2017 - 14:36

"Het is een smet voor de mensheid." dat valt op zich wel mee, het valt in het niet bij het maatschappelijk onrecht dat globalisering ons gebracht heeft en nog gaat brengen

Herr Vorragend
Herr Vorragend8 jul. 2017 - 8:41

De actie tot nu toe succesvol noemen getuigt van een vrijwel onvoorstelbare kortzichtigheid. Wat hier in feite gebeurt is het smoren en vermoorden van valide linkse idealen in een orgie van terreur en geweld. De komende tijd zal er helemaal niet meer gesproken worden over de inhoudelijke kant van de niet-geweldadige demonstranten maar over de ca 8000 geweldadige straatterroristen die kennelijk ook door AFD gedoogd worden en, sterker nog, verdedigd, door al het geweld in de schoenen van de autoriteiten te willen schuiven. Rechts lacht in haar vuistje. Voorlopig geen lastige discussies meer over linkse idealen maar lekker kunnen afgeven op linkse gewelddadigheid.

4 Reacties
Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 10:01

"Rechts lacht in haar vuistje. Voorlopig geen lastige discussies meer over linkse idealen maar lekker kunnen afgeven op linkse gewelddadigheid." U heeft op zich wel de klok al horen luiden. Hou dit in gedachte bij van wie je welk "nieuws" krijgt. Wie heeft de meeste belang dat dit gebeurd? Waarom is dat zwarte blok niet al op dag 1 opgepakt. Ze zijn zo helemaal in het zwart wel te herkennen en lopen netjes in een groep. Allemaal als lid van een criminele organisatie voor hetzelfde veroordelen. Ze verbieden zo wel motorclubs maar niet hun of die antifa mafkezen. Bijna of ze het wel handig vinden dat ze rel komen schoppen.

DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 11:18

@Anoniempje Haha, geloof je het zelf? Waarom de antifa niet wordt verboden? Omdat de antifa door veel politieke partijen nog altijd als 'de goede' worden gezien. Daarbij is de politie volgens mij volop bezig daar mensen op te pakken (Google maar eens op 'G20 Hamburg politiebusjes'). 8000 gewapende personen arresteer je echter niet zomaar even. Bij de slag om Arnhem zijn er door de geallieerde volgens mij minder mensen ingezet. Om het even in perspectief te plaatsen.

Gerygrr
Gerygrr8 jul. 2017 - 12:40

Herr Vorragend, Dit is helemaal waar wat betreft het onvergeeflijke gedrag van de extreem linkse actievoerders. Overigens sluit ik niet uit, dat zij vergezeld worden door anarchisten die zich tegen dezelfde kapitalistische elite verzetten. Maar, waaruit leidt u af dat die acties gesteund worden door AFD? De laatste update in haar dagboek is toch van donderdagochtend? Enkele kanttekeningen: - Boosheid zich uitend in agressie komt vooral voor bij jonge kansloze testosteronbommen. Analoog met extremistische IS strijders. Het is niet de ideologie die fout is, het komt voor op links op rechts of bij religieuze stromingen. De neiging om tot extreem geweld over te gaan tegen een vijand. - Oorzaken zijn achterstelling, kansloosheid, onderdrukking en gebrek. - Wie komt er op voor de mismaakte baby's geboren in Argentinië veroorzaakt door het gif van Monsanto? Voor de kinderen van het Flint met het vergiftigde drinkwater? Voor de Indianen die stijden tegen de pijpleiding in Dakota? Tegen de vergiftiging van de grond door Shell in Nigeria..... De lijst is lang! - protesten tegen de G20 zijn geen protesten tegen de G20 an sich, maar protesten tegen de misdaden tegen de menselijkheid die deze politieke elite niet bestrijden maar juist faciliteren!

Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 16:59

@ Grijsje (14:40u) - uitstekende bijdrage. Velen aan de rechterkant begrijpen de motivatie van de ruime meerderheid van de demonstranten niet. Dat was ten tijde van Occupy ook niet het geval. Ook is rechts altijd gevoelig (angstig, onderdanig) ten aanzien van De Autoriteiten. De Autoriteiten kunnen nooit fout zitten, alleen omdat ze De Autoriteiten zijn. Dat De Autoriteiten druk doende zijn om onrecht en lijden te vermeerderen, en ons aller toekomst in groot gevaar brengen, dat wil er bij rechts niet in. Papa heeft altijd gelijk, want het is mijn Papa.

Paul250371
Paul2503718 jul. 2017 - 8:28

Ondertussen in Chicago.........

1 Reactie
DerUnterMensch
DerUnterMensch8 jul. 2017 - 10:34

Totaal off-topic deze reactie. Maar ik snap wat je wilt zeggen. Ook daar is veel geweld geweest. In die stad in de staat Illinois met een van de strengste wapenwetten in de VS. Is dat op welke manier dan ook een verzachtende factor voor wat hier gebeurd? Ik denk het niet. Wat ik nog niet snap is welk punt je nou wilt maken, wat is nou precies je punt?

Dri666
Dri6668 jul. 2017 - 7:46

Wat een krankzinnige voorstelling van zaken geef jij. Vind het bewonderenswaardig dat er zo weinig gewonden en doden vallen onder het tuig wat Hamburg terroriseert. Hulde voor de Duitse politie.

StevigeMening
StevigeMening8 jul. 2017 - 7:43

Ik vind sommige reacties hier wel heel laconiek. Teksten als: "oh maar dan kopen die mensen wel even een nieuwe auto". Excuseer mij??? Dit zijn niet de auto's van de wereldleiders die in brand staan, dit zijn autos van gewone burgers! Gewone burgers die de pech hebben dat in hun stad de G20 wordt georganiseerd!! Maar de gewone bevolking moet lijden omdat de wereld lijders bij elkaar komen blijkbaar?? En wat van die geplunderde winkels, welke regeringsleider is daardoor getroffen??? Ja de lokale middenstander, die ziet dat hij geen zaak meer heeft en failliet gaat. En de gezinnen zonder auto. Misselijk wordt ik ervan. Maar onder het mom van het kapitalisme is zo slecht, dus slopen we andermans eigendommen van de gewone bevolking???? Ik snap dit niet!!

1 Reactie
Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen8 jul. 2017 - 8:46

Voor sommigen hier behoort het hebben van een autootje, modaal verdienen en hebben van een hypotheek dat het je al tot een walgelijk kapitalist maakt die iedere morgen zijn bloksnor in model brengt voor de spiegel. Die niet beter verdient dan te worden afgestraft.

Voud Gespelt
Voud Gespelt8 jul. 2017 - 7:29

Op enkelen na zijn we het er allemaal over eens: het is een schandalige vertoning. Links staat er behoorlijk gekleurd op. Ik zou zeggen houdt diegene die gearresteerd zijn en schuldig bevonden verantwoordelijk voor de materiële schade. Dat zal ze leren. Betalen tot je blauw ziet. .

Bachstra
Bachstra8 jul. 2017 - 7:22

Als ik naar het geweld kijk. De plunderingen. De manier waarop demonstranten bewapend zijn. Dan zie ik weinig democratische zaken. Dit is puur geweld om chaos te veroorzaken en spullen te vernielen. Te stelen ook soms. Er zullen best mensen met goed bedoelingen zijn maar ik keur dit als geheel af.

RoBru
RoBru8 jul. 2017 - 7:20

Zoals Cliff al aangeeft is AFD zonder bewijs van het tegendeel volstrekt onschuldig aan de rellen en vernielingen van andere demonstranten. Vergelijk het met een vader met zijn zoontje van 10 die bij een voetbalwedstrijd verzeild raakt tussen wat hooligans. Wat ik echter niet snap is dat AFD er blijkbaar tussen verzeild raakt zonder er iets van te merken (wat stelt zo'n dagboek van iemand ter plaatse dan nog voor?). Ook zou ze, net als die voetbalvader, natuurlijk gewoon kunnen zeggen dat ze afstand neemt van de agrgessie en vernielzucht: niet omdat ze afstand 'moet' nemen omdat ze anders medeplichtig is, maar om aan te geven dat het niet haar methode van actie voeren is. Maar ja, het wringt wel een beetje met haar ambitie de G20 te stoppen. Haar recht op vereniging en vergadering is belangrijk, maar een paar regeringsleiders mogen van haar niet ergens over praten...

2 Reacties
Peter de Groot3
Peter de Groot38 jul. 2017 - 10:46

RoBru: 'Zoals Cliff al aangeeft is AFD zonder bewijs van het tegendeel volstrekt onschuldig aan de rellen en vernielingen van andere demonstranten.' Onzin natuurlijk. Ook het verhinderen van de politie om de molotovcocktailgooiers, stenengooiers, autoplatbranders, rookbommengooiers in KDV's en plunderaars te verhinderen is strafbaar. En het mag duidelijk zijn dat het doel was om daar de orde te verstoren, zoals: kruispunten bezetten, politie de verkeerde kant op te sturen, enz. Bovendien was het al van tevoren bekend. Ondanks de holle retoriek van AFD is er niets gebeurd wat niet al lang en breed voorspeld was.

General Kenobi
General Kenobi8 jul. 2017 - 19:38

, natuurlijk gewoon kunnen zeggen dat ze afstand neemt van de agrgessie en vernielzucht: niet omdat ze afstand ‘moet’ nemen omdat ze anders medeplichtig is, maar om aan te geven dat het niet haar methode van actie voeren is. Die mensen die auto's in de hens steken en van alles en nog wat gebruiken om agenten te verwonden helpen Anne Fleur indirect. Ze houden de politie bezig waardoor die minder tijd en mankracht over hebben om die blokkades te ontmantelen.

Paddy3
Paddy38 jul. 2017 - 7:08

Typerende quote in de krant van vandaag van Ewout vd Berg van de Internationale Socialisten over de relschoppende met stoeptegels gooiende demonstranten: "het is niet mijn tactiek, maar ik heb er geen last van." Hij keurt het dus niet af, maar staat er eigenlijk neutraal tegenover. Ongelofelijk.

1 Reactie
Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen8 jul. 2017 - 7:35

Maar de IS staan toch ook bekend als een terroristische organisatie.

Libertain
Libertain8 jul. 2017 - 6:43

Alles bij elkaar geteld begrijpt nu haast iedereen het nut van een Referendum in plaats van het straatgeweld loslaten, toch?

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon8 jul. 2017 - 6:39

Ik vond het opmerkelijk en veelzeggend dat de organisatoren van de demonstraties in een persconferentie geen afstand namen van militante linksextremistische elementen. Er werd benadrukt dat ze vandaag weer samen zouden optrekken, ook met het terroristische "Zwarte Blok". Ik mag hopen dat de Duitse veiligheidsdiensten de bewoners van de huizen met de rode stickers op de voordeuren intensief gaat monitoren.

Buzzer
Buzzer8 jul. 2017 - 6:08

Beste Anne Fleur begin eerst eens met "ik"ipv we. Hoe kan je in godsnaam voor iemand anders spreken.

V2
V28 jul. 2017 - 5:59

Gezamenlijke verantwoordelijkheid. Ik zie, lees of hoor nergens afkeurende geluiden van de " vreedzame" demonstranten over de acties, het geweld, de brandstichtingen of de terreur van de "radicale" demonstranten. Het slopen, verbranden en terroriseren heeft de instemming van alle demonstranten, daar er geen enkel protest tegen is.

johanversomeren
johanversomeren8 jul. 2017 - 5:19

het geweldloze deel van de actievoerders en dus anne fleur dekker zou afstand moeten nemen van deze orgie van geweld en vernieling. Ik kan echter nergens in haar artikel lezen dat ze dat doet. Integendeel: ze schrijft "de actie is zeer succesvol" Mevrouw Dekker vindt het vernielen van andermans eigendommen waarvan een groot deel afkomstig is van mensen die helemaal niet zoveel bezitten (een oude auto is echt niet eigendom van een persoon die in de slappe was zit) een succes.Ook al die gewonden valt schijnbaar onder de noemer "succes" Wellicht lees ik het verkeerd. Maar dan mag mevrouw Dekker toelichten wat ze dan bedoelt met "de actie is zeer succesvol"

Marco Zwijn
Marco Zwijn8 jul. 2017 - 4:47

Misschien zou je er slim aan doen om iets duidelijker afstand te nemen van het gewelgeweld Het lijkt me nadelig voor jouzelf en je carrière als je naam de komende jaren geassocieerd zou worden met het walgelijk gedrag van je "kameraden" in Hamburg. Maar ik denk dat je daar al te laat mee bent. Met je succesvol. Je hebt helemaal niks bereikt behalve dat nu je naam verbonden is met links terreur en geweld. Veel succes met je carrière.

korheiden2
korheiden27 jul. 2017 - 22:47

Talloze auto's in brand, meer dan honderd politie-agenten gewond, winkels vernield enz. Echt een succesvolle actie van deze extreemlinkse figuren. Een ieder heeft het recht te demonstreren, maar helaas gaat dat ook hier weer met veel geweldpleging gepaard.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 22:40

"Ik lees dat er ook al een kinderopvang met kinderen erin is aangevallen" Zonder bronvermelding geloof ik helemaal niets van de commentaren van mensen die al een reputatie hebben opgebouwd met het verspreiden van valse geruchten en fake-news. Met beelden graag en zonder verwijzing naar weer een andere Okke.

De nuance
De nuance7 jul. 2017 - 22:19

benieuwd welke vrijheid van meningsuiting hier verdedigd wordt https://twitter.com/KoosSluiter/status/883385258527387648

Rara4
Rara47 jul. 2017 - 21:34

"De grote weg bij station Schlump hebben we voor een uur geblokkeerd" "Uiteindelijk heeft onze vinger een belangrijke aanrijroute geblokkeerd" Dit heeft niks met demonstreren te maken. Als ik een weg ga blokkeren, moet zo snel mogelijk wegwezen.

Driekeerlinksisrechts
Driekeerlinksisrechts7 jul. 2017 - 21:32

De antifascisten van vandaag zijn de fascisten van morgen. Hou er maar even rekening mee.

1 Reactie
Buzzer
Buzzer8 jul. 2017 - 14:37

Ik zie geen verschil eigenlijk.

Paddy3
Paddy37 jul. 2017 - 18:44

"Wij gaan niet met kwade ideeën..." De weg naar de hel is geplaveid met goede voornemens.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 17:55

Hier is nog een kalme analyse uit Duitsland, die alweer de nodige vragen oproept: http://www.zeit.de/politik/2017-07/polizeieinsatz-hamburg-demonstration-welcome-to-hell Ik denk dat er over weken, of enkele maanden, nog wel meer twijfels zullen rijzen over het optreden van de politie. Waarmee ik nu geen conclusies trek. Het is interessant om de waarheid aan het licht te krijgen.

11 Reacties
Bert712
Bert7127 jul. 2017 - 21:36

Ja uiteraard heeft de politie schuld en zijn de activisten lief . En de bivakmutsen zijn toch echt voor het koude weer in Hamburg. Naar mijns inzien hebben deze actievoerders de grenzen ver overschreden en hebben daarmee dan ook het recht verspeelt om verder te demonstreren. Ook de schade dient op deze lieden te worden verhaald maar als ik beelden zie ben ik bang dat er weinig te halen valt. Wij kunnen van rechts dan ook vinden wat wat wij willen maar tot nu toe is deze kant redelijk geweldloos.

itsme3
itsme37 jul. 2017 - 21:41

Het blijft mij verbazen hoe u deze geweldadige misdadigers blijft verdedigen. Het zegt veel over uzelf.

wouterw2
wouterw27 jul. 2017 - 21:45

@Cliff downplay Clavin. Ik heb je link gelezen, Maar wat suggereer je nu eigenlijk ? Dat het geweld de schuld is van de Polizei ? O nee, je suggereerd maar trekt geen conclusies. Wat is dat voor slappe praat. Het artikel stelt vraagtekens bij de effectiviteit van de gevolgde strategie van de politie. Meer niet.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 23:02

Heb je er wel eens bij stilgestaan Cliff, dat het wel eens nuttig zou kunnen zijn om zoveel mogelijk mensen het geweld van de staat aan den lijve te laten ondervinden? Je kunt nu wel roepen dat we in een politiestaat leven, maar de grote meerderheid zal die constatering afwijzen, tenzij ze het zelf hebben ervaren. Als er mensen zijn die de moed hebben om dat geweld met inzet van hun eigen lijf en hebben en houden te provoceren, dan kan dat dus best zinvol zijn. Datzelfde geldt natuurlijk voor veel meer repressieve maatregelen waartoe de heersende orde overgaat om zichzelf in stand te houden. Daarom hoop ik ook dat het niet zal lukken om een nieuwe regering te vormen met behulp van "links" (of wat daarvoor moet doorgaan) zodat men zich gedwongen zal zien te regeren met de (gedoog-)steun of deelname van de PVV. Mensen moeten gewoon de gevolgen van hun keuzes zelf ervaren. Het argument dat daardoor misschien de fascisten aan de macht komen lijkt me niet geldig: die zijn al aan de macht. Je dwingt ze slechts hun ware gezicht te tonen.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen7 jul. 2017 - 23:20

In welk universum bevindt u zich Frank?

Remko de Vries
Remko de Vries7 jul. 2017 - 23:42

Er is een kleine inschattings fout gemaakt doordat men dacht dat een 20.000 agenten wel genoeg zouden zijn. Maar men kan geen twijfels hebben over het optreden van de politie. Zij geven meerder waarschuwingen met het tijdstip erbij voordat ze ingrijpen.

koffieleut2
koffieleut28 jul. 2017 - 5:24

Ik denk dat het politie optreden geen inbraken, berovingen, vernielingen, brandstichting enz goedspreekt. Tevens mag je volgens de Duitse wet ook geen bivakmutsen dragen omdat je gezicht herkenbaar moet zijn. Ik begrijp dat het erg koud is in Duitsland, maar het is wel raadzaam om je gewoon aan de wet te houden. Het zwarte blok, rode fractie, allemaal links extremisten die totaal gestoord met agressie proberen een punt te maken voor een eerlijke vreedzame wereld.

Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 11:22

@ Klaas Vaak - dank voor je bijdrage. @ mijn opponenten - jullie kunnen niet goed lezen. Ach, probeer het nog eens, Misschien is jullie morele verontwaardiging een beetje bier-driven, en dat is op zich vergeeflijk.

Pater
Pater9 jul. 2017 - 1:33

@Klaas "Het argument dat daardoor misschien de fascisten aan de macht komen lijkt me niet geldig: die zijn al aan de macht. Je dwingt ze slechts hun ware gezicht te tonen." Het spijt me dat ik het zeggen moet, maar dit is de stompzinnigheid ten top, vergelijkbaar met de koers van Stalin toen hij de W-Europese communistische partijen voorschreef om niet de fascisten maar de sociaaldemocraten te bestrijden. Er zijn heel belangrijk verschillen tussen rechts en fascisme, zoals het respecteren van de democratie, van de persvrijheid, van de onafhankelijke rechterlijke macht, van de vrijheid van vergadering, van de afwijzing van geweld als politiek instrument om die democratie te verwoesten (wezenlijk iets anders dan politiegeweld hoor). Je zou je eens moeten verdiepen in het antifascistische verzet in de jaren '30.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 20:52

Vallen verwijzingen naar Stalin ook onder het begrip "godwin"? "The rule of law has regularized and maximized the injustice that existed before the rule of law, that is what the rule of law has done. Let us start looking at the rule of law realistically, not with that metaphysical complacency with which we always examined it before. When in all the nations of the world the rule of law is the darling of the leaders and the plague of the people, we ought to begin to recognize this." - http://tinyurl.com/l5mdsfa Ik noemde dat al eerder fascisme met een menselijke gezicht: de verheerlijking van politieke en industriële leiders gekoppeld aan de eis tot gehoorzaamheid en onderwerping aan het bestaande systeem en de acceptatie van de geldende norm. Nee, we hebben geen concentratiekampen -afgezien van Guananamo Bay- als je dat bedoeld. Maar die vrijheid van de pers is een lachertje als die niet meer in dienst staat van de controle van de macht en hoe het staat met de vrijheid van vergadering, van de afwijzing van geweld als politiek instrument om die democratie te verwoesten, dat hebben we gezien. Hoezo "wezenlijk iets anders dan politiegeweld"? Dat is nu juist precies waar het politiegeweld in een fascistische maatschappij voor wordt ingezet. Het leger hoeft niet eens meer, want ze hebben de hermandad al omgevormd tot een zuiver repressief instrument. Jij bent al zo aangepast dat het je oordeelsvermogen vertroebelt.

Pater
Pater10 jul. 2017 - 1:41

@Klaas Stalin een godwin? Dat weet ik niet, ik weet wel dat je er inhoudelijk niet op reageert en ik vrees daarom dat je je nooit in de geschiedenis van de Comintern hebt verdiept, die in een bepaalde periode niet de gascisten bestreed maar de sociaaldemocraten. Ik wil je standpunt ook wel vergelijken met dat van de RAF hoor: die wilden met hun geweld reacties uitlokken waardoor de mensen het fascistische karakter van de staat zouden onderkennen. Ze werden zelf de moordenaars. "Ik noemde dat al eerder fascisme met een menselijke gezicht: de verheerlijking van politieke en industriële leiders gekoppeld aan de eis tot gehoorzaamheid en onderwerping aan het bestaande systeem en de acceptatie van de geldende norm." Flauwekul. De leiders worden door velen niet verheerlijkt maar verafschuwd. Er is geen eis tot gehoorzaamheid, jij mag je onzin verkopen, Wilders ook, de Internationale Socialisten ook. Op normafwijking staat geen straf. "hoe het staat met de vrijheid van vergadering, van de afwijzing van geweld als politiek instrument om die democratie te verwoesten, dat hebben we gezien." Welke vrijheid van vergadering is aangetast? Het geweld van Hitler's SA is heel wat anders dan dat van de Bullen in Hamburg, dat is romantische onzin om je een Verzetsheld te voelen, net als de RAF. Wat ik heel erg vind is dat je niet in staat bent de liberale (neo-)kapitalistische rechtsstaat te onderscheiden van fascisme. De eerste kent heel veel onrechtvaardigheid en uitbuiting, zeker. Fascisme in ontwikkeling echter zien we vrees ik in Turkije, waar parlementsleden worden opgesloten, tienduizenden worden ontslagen, kranten worden overgenomen of gesloten, de rechterlijke macht de onafhankelijkheid heeft verloren en oppositie wordt gekenschetst als terrorisme. Dat is een zeer groot kwalitatief verschil met onze samenleving. Als je dat niet ziet verlies ik alle vertrouwen in wat voor politiek oordeel van je dan ook.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak27 jul. 2017 - 17:51

"Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol." En jouw dagboek is dat ook, gezien het feit dat we binnenkort over de 300 reacties heen gaan. Gefeliciteerd!!

6 Reacties
thunderbird2
thunderbird27 jul. 2017 - 23:00

Hoeveel zouden er dan wel niet weggemodereerd zijn ???

Pater
Pater8 jul. 2017 - 1:13

Nou moet je je nog wel even distantiëren van de Helletocht Klaas, net als AFD. Even slikken, je kunt het!

Klaas Vaak2
Klaas Vaak28 jul. 2017 - 13:25

O nee, ik kan me nog goed de Piersonstraat herinneren..... Wij zaten thuis, omdat we wel wat anders te doen hadden, maar geheel voorbereid voor het geval er een dode zou vallen, vast besloten dat er dan geen ruit van geen enkele bank in Nijmegen heel zou blijven.

Johan Pruijs
Johan Pruijs8 jul. 2017 - 22:09

"O nee, ik kan me nog goed de Piersonstraat herinneren….." De historische extreem linkse memoires van Opa KV. Erg 'belangrijk' voor komende generaties.

Klaas Vaak2
Klaas Vaak29 jul. 2017 - 12:43

Ik weet niet of dat "belangrijk" is, maar van mij kun je tenminste nog wat leren.

Johan Pruijs
Johan Pruijs10 jul. 2017 - 10:25

"van mij kun je tenminste nog wat leren." Inderdaad. En dan vooral hoe het niet moet. Andermans boeltje slopen om alleen maar een statement te kunnen maken noem ik nou niet bepaald nobel. En ondertussen maar wijzen naar 'die slechterikken van extreem rechts'. Wijsheid komt niet met de jaren. Dat moge duidelijk zijn. Doe de groetjes aan lowietje.

Anoniempje5
Anoniempje57 jul. 2017 - 17:07

Kan iemand uitleggen waarom het geweld/vernieling wat een relatief klein clubje (professionele) relschoppers uitvreet allemaal de schuld is van Anne Fleur? Heeft ze de hele demonstratie soms georganiseerd? Heeft iemand haar op bewegend beeld gezien dat ze de auto's in brand stak of een agent verwonde? Of mag niemand meer naar een demonstratie gaan als er ook maar 1 misstand plaats vindt ergens in die stad want anders keur je dat goed? Is wat vele aanhalen, dat blokkeren van de weg, om zo de top dwars te zitten echt zo schandalig tijdens vreedzaam demonstreren? Dan zijn veel mensen wel echt te makke softe schapen van het groot kapitaal geworden. En trekken jullie 1 lijn en gaan we dan dus ook elke voetbal supporter aanspreken als hooligans? Of wordt er weer eens super hypocriet gedaan?

11 Reacties
Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 21:17

Het is niet een relatief klein clubje als je het over 8.000 potentieel gewelddadige relschoppers hebt. Vanwege die 8000 man is er een enorme politie macht op de been. Als dan na een nacht vol zware rellen de politie wat strikter wordt in optreden dan vind ik dat Anne-Fleur nogal de vermoorde onschuld speelt. Afgelopen maart vroeg ze zich nog op twitter af wat nu precies extreem links is. Nou, extreem links zie je volledig losgaan in Hamburg. Pak het hoefijzer model er even bij, en dan zie je dat extreem linksen en rechtsen veel overeenkomsten vertonen. Ze zijn zeer gewelddadig en niet tot rede vatbaar. Het groepje van AFD wilde overigens meedoen met de Welcome to Hell demo, maar omdat dit wellicht wat slecht afstraalt zien ze ervan af. Niet omdat ze de ideologie verwerpen, nee omdat het wel eens slecht kan afstralen. Oftewel, ze doen heel erg aan imago building. Dan je punt over Hooligans, volgens mij heeft iedereen het er over als een stel hooligans de stad afbreken. De kranten stonden vol met berichten toen Feijenoordsupporters Rome kort en klein hadden geslagen Maar er zijn gelukkig ook voldoende wedstrijden waar de supporters niet lopen te rellen en zich er van distantiëren.

Muxje3
Muxje37 jul. 2017 - 21:25

Die lijn wordt doorgaans wel getrokken bij rechtse demonstraties: als daar wat extremer volk tussen loopt van Pegida of wat dan ook, dan vraagt men de gewone demonstranten of ze daar nog wel met goed fatsoen tussen kunnen lopen. En die demonstranten vragen zich dat zelf ook af: als bekend wordt dat de extremisten ook komen, dan haken er aardig wat nette mensen af. En let wel: bij die extremen hebben we het nog steeds over lui die slechts hun mening verkondigen, hoe abject die mening ook is. Geweld zijn ze doorgaans niet op uit. Dat is in Hamburg wel even anders. Is Anne Fleur verantwoordelijk? Nee, tenminste ik hoop van niet. Maar als de boel dusdanig uit de klauwen loopt kan je als fatsoenlijke demonstrant nog maar 1 ding doen: je naar je tentenkamp terugtrekken zodat de politie de handen vrij heeft om die autonomen de cel in te ranselen. En wat doe je als je ziet dat onruststokers zich onder de vreedzame demonstranten mengen? Ikzelf zou wegwezen. Geef ze geen dekking.

Karingin
Karingin7 jul. 2017 - 21:34

Je haalt de woorden uit mijn mond! Maar het is op zich wel logisch, je ziet op het nieuws alleen maar de rellen.

Rara4
Rara47 jul. 2017 - 21:36

Ik lees dat er belangrijke routes etc moetwillig worden geblokkeerd. Dat is toch geen demonstreren meer.

Ikkyu
Ikkyu7 jul. 2017 - 21:49

Omdat iedereen wist dat dit ging gebeuren. Omdat ze geen afstand neemt. Omdat ze het bagateliseert. Omdat ze tegen de extremisten aanschurkt. De relschoppers hebben niets, maar dan ook niets meer met vrijheid of democratie te maken. Ze maken alles kapot. Het is tijd dat gematigd links een standpunt inneemt tegen deze extremisten.Ze zijn geen haar beter dan de fascisten en nazi's aan de rechterkant.

BarendDeVries
BarendDeVries8 jul. 2017 - 7:00

Ik zou zeggen lees dit dagboek en lees vooral wat er niet in staat. Een en al verontwaardiging omdat de politie je aan de grens controleert, verder net doen of alles vreedzaam verloopt en hoe leuk het toch is dat je de politie te slim af bent. Dezelfde politie die op dat moment alles in het werk moet stellen om de burgers te beschermen tegen het geweld dat van het protest uitgaat. Wat je niet leest is dat de demonstranten plunderend door de straten van Hamburgse woonwijken lopen, gewone burgers de stuipen op het lijf jagen en veel schade berokkenen in een ongekende uitbarsting van geweld. We weten zelfs niet of ze daar ook aan meedoet. Afstand wordt in ieder geval niet genomen. Let wel het gaat hier niet om een geloof, een etnische groep of dergelijke waar ik het maar de vraag vind of je afstand moet nemen van wat anderen uit die groep doen. Het gaat hier om de deelname aan een protest dat gigantisch uit de hand gelopen is. Als vreedzame deelnemer vind ik het niet meer dan gepast dat je hier afstand van neemt. Zo niet, ben je net zo erg als je geweldadige mededemonstranten.

JanVG2
JanVG28 jul. 2017 - 9:12

@anoniempje Waarom wordt het geweld A "aangerekend"? Omdat A bi herhaling doet alsof de demonstranten geen geweld plegen en dat de demonstranten geframed worden door de politie. Ze neemt dus niet alleen geen afstand van het geweld van sommige mededemonstranten, erger nog ze doet alsof het eigenlijk niet gebeurd en een soort misleidende voorlichting van de politie is.

Anoniempje5
Anoniempje58 jul. 2017 - 9:56

Ah, bedankt het is me duidelijk. Dus de zelfde reden dat 1,5miljard moslims schuldig zijn voor wat een relatief klein clubje terroristen doet. Maar wat een relatief klein clubje hooligans uitvoert mag je niet alle voetbal supporters aanrekenen. Best lastig al die dubbele standaarden bijhouden lijkt me. @Poubelle; zoek de definitie van relatief even op svp. voor je nu weer zegt dat ik IS of de hooligans geen relatief klein clubje mag noemen. Ben benieuwd of dezelfde personen bij de volgende pro-zp demonstratie als er ongeregeldheden zijn ook zeggen dat alle demonstranten dan direct naar huis moeten gaan. Lekker makkelijk om geen enkele demonstratie nog door te laten gaan.

Poubelle
Poubelle8 jul. 2017 - 15:21

Nee Anoniempje, 1,5 miljard moslims zijn niet schuldig aan wat terroristen doen. Maar je kan de salafistische predikers die oproepen tot geweld wel aanrekenen dat zij bezig zijn om de ideologische grond te creëren waarop het terrorisme kan groeien

Anoniempje5
Anoniempje59 jul. 2017 - 9:06

@Poubelle en Peterr; Ik begrijp dat als u Anne Fleur vergelijkt met "de salafistische predikers die oproepen tot geweld" dat u de grip op de werkelijk behoorlijk hebt verloren.

Anoniempje5
Anoniempje510 jul. 2017 - 5:48

@Peterrr; het is niet dat ik je niet wil begrijpen, het is dat ik geen onzin kan begrijpen. Maar ik begrijp wel dat u haar verantwoordelijk houd voor een demonstratie van 200.000 mensen en een club relschoppers/criminelen/terroristen. Alleen omdat ze je niet aan jou opgelegde eisen voldoet om zich tegen iets wat jij wilt uit te spreken. Ooit in je hoofd opgekomen dat ze daar wellicht niet echt de gelegenheid voor had? Misschien heeft ze helemaal niks gezien van wat wij zien? Was ze niet bij de relschoppers in de buurt? Heeft ze geen tijd of helemaal geen internet of apparaat om het te bekijken in tegenstelling tot ons. Ze schrijft alleen over haar groepje en haar ervaringen. Voor de duidelijkheid ze heeft dus niet de organisatie georganiseerd. Beetje normaal mens gaat er niet per definitie van uit dat iemand als Anne Fleur het geweld zou goedkeuren. Alleen zwaar bevooroordeelde mensen die graag slecht denken over haar en dat met alle geweld iedereen duidelijk willen maken.

Kees Onkelz
Kees Onkelz7 jul. 2017 - 16:57

Kan mij niet voorstellen wat deze geweldsorgie moet bijdragen aan de standpunten van de betogers, je bewerkstelligt het tegenovergenstelde hiermee. Jammer echt jammer.

kingnelis
kingnelis7 jul. 2017 - 16:35

Wat mij is bijgebleven vandaag is dat filmpje waarin een stadsbus met passagiers wordt omsingeld door honderden gemaskerde (geheel in het zwart geklede) " demonstranten". De angst van de passagiers was duidelijk voelbaar terwijl om hen heen auto's en alles wat los en vast zat vakkundig gesloopt werd. Wat heeft dat in hemelsnaam voor zin? De auto die in de hens werd gestoken wwas een oude Saab. Vast van een hardwerkende arbeider, in ieder geval niet van Merkel of Trump.

1 Reactie
Absconditus
Absconditus7 jul. 2017 - 23:38

@kingnelis Mensen die moedwillig een klassieke Saab vernielen vernietigen een kunstwerk van origineel design en creatieve techniek.

gravin2
gravin27 jul. 2017 - 16:23

Wat mij verbijsterde was de haast militaire precisie waarmee die auto-bombers opereren op de langzaam verschijnende fimpjes, twee man zonderen zich af van de rest, 1 tikt de ruit in, de andere steekt intussen een fles aan met een brandbaar goedje en werpt die door de net gesloopte ruit. Na deze warme actie tegen de g20 verdwijnen ze weer in de niet corrigerende groep.

1 Reactie
Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 22:20

U noemt het militaire precisie, ik noem het totale anarchie. Men weet niet eens wie de eigenaar is van de auto. Men slaat met moeite wat ramen in en vervolgens worden er wat fakkels erin gegooid. Misschien is die auto wel van een sociaal werker, of van een timmerman, of van een migrant die net zijn leven weer op de rails heeft nadat ie gevlucht is uit oorlogsgebied. Deze relschoppers moeten berecht worden, maar dat is lastig want ze dragen allemaal gezichtsbedekking. Ze beschadigen de linkse zaak. En dan zijn er hier nog mensen die dat gespuis uit de wind proberen te houden. Nee, op die momenten wordt ik zeer rechts en law and order.

V2
V27 jul. 2017 - 16:20

zichzelf niet zo buiten de maatschappij ..natuurlijk

TeeJee2
TeeJee27 jul. 2017 - 15:43

Enorme uitbarstingen van geweld en het presenteren van de eigen mening/ideologie als superieur. Maar geen woord over de excessen aan uw "kant", maar wel de politie beschuldigen. U heeft enorme oogkleppen op, mevrouw Dekker.

9 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 17:00

Nee hoor - Anne-Fleur is niet verantwoordelijk voor datgene wat anderen doen. Naar goed rechts gebruik: elk draagt de verantwoordelijkheid voor zijn eigen succes, of falen. Jij brengt haar rechtstreeks in verband met het geweld, en dat is niet netjes. Wat moeten vreedzame activisten dan doen, in jouw ogen? Niet meer protesteren? Omdat anderen meeliften willen, en overtredingen begaan? Dan zouden demonstraties onmogelijk worden, alleen maar omdat er ongenode gasten zich bij de acties zouden kunnen voegen. De G20 is bij uitstek symbolisch voor het coulant behandelen van dictatoren, het doorgaan van de zelfverrijking, het almaar vergroten van de immoreel grote kloof tussen arm en rijk, het voortzetten van illegale oorlogen over de hele wereld, de volstrekte minachting voor de ecologische en de klimaatwetenschap, het floreren van de wapenhandel, en de zichtbare teloorgang van democratieën overal ter wereld. En jij vindt dat we daar hoofdschuddend en passief naar moeten kijken? Mij niet gezien.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19477 jul. 2017 - 21:00

@Clavin Als je in een optocht meeloopt die wel geweld gebruikt criminaliseer je jezelf. Het willen blokkeren van een conferentie is natuurlijk iets anders dan een demonstratie houden. Ik kan me vergissen, ik hou niet alles bij, maar ik heb nog niet gelezen dat Dekker dat geweld heeft veroordeeld. Ze vindt het niet verstandig, zoveel is wel duidelijk, maar dat is natuurlijk niet hetzelfde als er afstand van nemen. Gelukkig gaat de top gewoon door want zonder dit soort overleg los je geen enkel probleem op.

Voud Gespelt
Voud Gespelt7 jul. 2017 - 21:26

Cliff. Ik vind er nogal een verschil zitten tussen passief je hoofdschudden en 100 auto's in de fik steken, 200 politie mensen verwonden en een soort oorlogsgebied maken van Hamburg. Sorry maar wat voor redenen je ook ter verdediging ten berde brengt, dit geeft totáál geen pas.

Muxje3
Muxje37 jul. 2017 - 21:33

Als organisator van een demonstratie zorg je ook voor een ordedienst om dit soort lui in het gareel te houden of te weren. En als je vermoedt of constateert dat jouw organisatie de boel niet meer in de hand heeft, dan blaas je het af. Als geweldplegers zich (fysiek) in jouw groep begeven, dan jaag jeze weg of ga je zelf weg. Zo niet, dan faciliteer je ze. En naar goed rechts gebruik onderkennen we dan zoiets als medeplichtigheid. In dit geval misschien niet strafrechtelijk, maar wel moreel. En als dan een keer de lange lat er overheen gaat moet je zeker niet klagen over disproportioneel optreden.

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 23:24

Cliff, maar al die vreedzame protesten worden overstemd door alle rellen. Dus je kan straks concluderen dat na de G20 er met de demonstratie`s niets is bereikt. Nouja, als je een paar wereldleiders een uurtje hebt laten omrijden een succes vindt natuurlijk wel. Een kinderhand is snel gevuld zullen we maar zeggen. Je moet niet hoofdschuddend en passief naar de G20 kijken, je moet zorgen dat je daar aan tafel komt. Eerder kan je geen invloed uitoefenen. Vandaag was er o.a een fietstoer als protest, ik moest er eventjes naar zoeken maar ik vond Jeroen Akkermans die er over berichtte. Voor de rest is het een en al ellende wat men ziet. En dat zal bijblijven. Het wordt tijd voor opruiming binnen de gelederen. De extremisten blijven thuis en men demonstreert in de toekomst publieksvriendelijk. Je kan alleen mensen bewegen tot andere denkbeelden als je ze warm probeert te maken voor je idealen. Dat warm maken vatten de extremisten volledig verkeerd op. Die denken dat als je de auto`s van mensen in de fik steekt dat ze dan warm lopen voor je idealen. Guess what, deze mensen zullen als ze ertoe in staat zijn gewoon weer een nieuwe auto aanschaffen. Alles wat gesloopt wordt zal men opnieuw aanschaffen. Oftewel, men bewijst het kapitalisme een goede dienst, want ze geven mensen weer een reden om te consumeren. De overige schade zal door de gemeenschap betaald worden. Guess what, dat gaat weer ten koste van andere projecten omdat je een euro maar 1x kan uitgeven. Anne fleur geeft overigens te kennen dat ze niet met de gewelddadige actie`s mee willen doen omdat dat wellicht wat verkeerd over kan komen, maar ze verwerpen het niet. Als er geen risico was dat het imago beschadigd zou raken zou ze dus wel meedoen. Oohja, en die wereldleiders Cliff? Die denderen toch wel door.

TeeJee2
TeeJee28 jul. 2017 - 0:13

Het woord wat u zoekt is "u". Maar om even uw logica te gebruiken, met een knikje naar een ander artikel; - GeenStijl is niet verantwoordelijk voor datgene wat anderen doen - Een rechtse politicus of persoon is niet verantwoordelijk voor wat anderen doen. Echter kan ik me wat reacties van uw hand herinneren waarin u regelmatig mensen over 1 kam scheert en "rechts" (in welke hoedanigheid dan ook) de schuld. Regelmatig rept u zonder enige onderbouwing over rechts-extremisme. Nogal hypocriet, u legt het er meters dik op. Tevens zou enige leesvaardigheid u sieren; ik beschuldig mevrouw Dekker van het buiten beschouwing laten van de excessen van haar "kant", oftewel de betogers in het algemeen, terwijl ze wel de politie als boosdoener afschildert. Dat is een scheef verhaal. Dat u dat niet bevalt is voornamelijk uw probleem. Eenzijdige berichtgeving? Mij niet gezien.

DeDikkeVandaal
DeDikkeVandaal8 jul. 2017 - 3:02

Cliff..de vreedzame demonstranten kunnen weglopen en zeggen dat ze niets met dit geweld te maken willen hebben en dat ze zich gaan herbezinnen op acties die meer sympathie oplverwn. Doordemonstreren is voeding voor die relschoppers. Zo werkt het...een klein groepje onruststokers voelt zich gesteund door de grote groep die niets zegt/goedkeurt wat er gwbeurt. Daarmee is doe grote groep wel degelijk verantwoordelijk voor het gedrag van die groep relschoppers.

ratio2
ratio28 jul. 2017 - 4:49

"Anne-Fleur is niet verantwoordelijk voor datgene wat anderen doen." Als 1000 neonazi's over straat lopen te demonstreren en eentje ramt er een oud vrouwtje in elkaar omdat ze zwart is, vind jij dan die andere 999 waar die ene tussen kan verdwijnen omdat ze allemaal op elkaar lijken en de politie blokkeren en bezig houden ook niet mede-verantwoordelijk? Denk maar eens even goed na voordat je hier antwoord op geeft.

Ratelaar
Ratelaar8 jul. 2017 - 7:35

Ja, dag Cliff, Deze links populistische beweging is even giftig als de rechts populistische. Zoals een oud Nederlandse gezegde luidt: "De splinter in andermans oog wel zien, maar niet de balk in het eigen." Anne Fleurs relatie tot de relschoppers is dezelfde als een pegida varkensmutsje tot een moslimmepper. Kortom nogal hypocriet. "De G20 is bij uitstek symbolisch voor het coulant behandelen van dictatoren," -je kunt dictatoren beter stevig aangepakken. De Arabische lente leert dat dat veel goeds heeft opgeleverd. "het doorgaan van de zelfverrijking, het almaar vergroten van de immoreel grote kloof tussen arm en rijk, het voortzetten van illegale oorlogen over de hele wereld, de volstrekte minachting voor de ecologische en de klimaatwetenschap, het floreren van de wapenhandel, en de zichtbare teloorgang van democratieën overal ter wereld." Het bied dus ook een platform waar wereldleiders met elkaar kunnen spreken en misschien eens tot een wapenstilstand kunnen komen in een van de vele illegale oorlogen. Klimaat wetenschap daar kun je ook vraagtekens bij zetten. Dat het klimaat veranderd staat buiten kijf, net als dat er een correlatie is tussen de toename van het gebruik van fossiele brandstoffen. Alleen daarmee is nog niet onomstotelijk vastgesteld dat er dus ook een causaal verband is. De G20 veroorzaakt de zichtbare teloorgang van democratiën? Waar doel je precies op? Een florerende wapenhandel, wie kan daar niet tegen zijn? Helaas is een florerende wapenhandel uitermate gunstig voor opkomende machten. Landen die alleen wapens kopen zijn afhankelijk van wapenproducerende landen. De ironie in het verhaal is, wil je in relatieve rijkdom en vrede kunnen leven kun je maar beter in een wapenproducerende en dus handelende wereldmacht wonen. De keerzijde van kapitalisme is dat ook de welvaart wereldwijd is toegenomen. De kloof tussen arm en rijk groeit maar ook de welvaart wereldwijd. Mede dankzij G20 toppen. Just saying.

StevigeMening
StevigeMening7 jul. 2017 - 15:02

Erg beangstigend dit. De politie kan de veiligheid van burgers niet meer garanderen en auto's worden in de fik gezet? Inmiddels meer dan 100 agenten gewond?? Deze agenten hebben vrouwen en kinderen!! Wat vertellen die vanavond als zij thuiskomen van hun werk??? Ik ben hiervan geschrokken en wil hier niks mee te maken hebben.

Karel De Kleine
Karel De Kleine7 jul. 2017 - 15:00

@Cliff Clavin: U bent wel goed voor mijn lachspieren. Het is juist "rechts" wat zorgt voor vooruitgang, werkgelegenheid en veel meer, waardoor mensen zich hebben kunnen ontwikkelen. Voorbeelden genoeg in de wereld dat "links" een fiasco is en altijd zal blijven.

3 Reacties
Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri7 jul. 2017 - 20:00

Dit zijn paarlen voor de zwijnen. Cliff en de andere usual suspects zitten zo opgesloten in hun eigen bubbel, zijn zo ingebed in de waan van hun eigen gelijk en morele superioriteit, dat hun waarnemingsvermogen ernstig is aangetast.

Karingin
Karingin7 jul. 2017 - 23:10

Goh wat vreemd, dat idee had ik nou juist van rechts... En wat die vooruitgang betreft; het was rechts die zo nodig gastarbeiders moest binnen halen en de banken volledig de vrije hand gaven, om maar even 2 voorbeeldjes te geven met een behoorlijk vervelend staartje... De Verlichting is ook nogal een links dingetje, het verheffen van het plebs en zo. Maar goed, dat is wel erg lang geleden, kan me voorstellen dat je dat niet helemaal hebt meegekregen.

Phimosis Cerebri
Phimosis Cerebri8 jul. 2017 - 14:45

Goh Karingin. Weer wat geleerd. Socialisme bestond al ten tijde van de verlichting. En ik maar denken dat de verlichting zo ongeveer aan de basis van het door u zo verfoeide liberalisme stond. [wikipedia]"De Verlichting stond aldus voor bevordering van de wetenschap en intellectuele uitwisseling. De propagandisten ervan bestreden het bijgeloof, misbruik van recht in kerk en staat, intolerantie en kwamen op voor zekere grondrechten."[/wikipedia] "En wat die vooruitgang betreft; het was rechts die zo nodig gastarbeiders moest binnen halen en de banken volledig de vrije hand gaven, om maar even 2 voorbeeldjes te geven met een behoorlijk vervelend staartje…'' Laten we zeggen dat het verfoeide kapitalistische westen spreekwoordelijke hekken moet plaatsen om mensen buiten te houden en dat de kennelijk door u zo geliefde socialistische heilstaten letterlijk hekken en muren moeten bouwen om mensen binnen te houden. Dat zegt genoeg dacht ik zo.

kassakijker73
kassakijker737 jul. 2017 - 14:50

Stel dat bijvoorbeeld de SP, het COA, Iternationale Socialisten, de AFA en een een bijeenkomst organiseren. En dat extreemrechtse organisaties de toegangswegen blokkeren. En dat ze met bivakmutsen en in het zwart gekleed, leuzen scanderend, zwaaiend met vlaggen auto's in brand steken en de omgeving vernielen. Zou Anne Fleur dan ook tegen ingrijpen door de politie zijn?

General Kenobi
General Kenobi7 jul. 2017 - 14:47

Het is opvallend hoeveel steun we krijgen van omstanders. Mensen hangen uit de ramen en steken duimen op. Waarschijnlijk zijn ze bang dat je hun auto in de hens steekt als ze zich niet als voorstander presenteren. Of je kijkt niet goed en het zijn middelvingers, kan ook.

Ansie2
Ansie27 jul. 2017 - 14:38

Met rillingen over de rug heb ik filmpjes gezien, vandaag in Hamburg. Grote groepen zwart geklede en gemaskerde mensen, winkelruiten inslaand, autos in brand steken, autonoom door de straten, burgers die er wonen moeten zich verschuilen. Afgrijselijk. Was het maar een scene uit een oorlogsfilm. Maar dat is het niet. De lafheid om anoniem zoveel agressie te plegen, het is walgelijk. Hoe lang nog?

Liquidfriend
Liquidfriend7 jul. 2017 - 14:04

Ik zag op een filmpje dat de antiglobalisten in Hamburg een Daihatsu Cuore in de fik zetten. Dat is nou niet bepaald een kapitalistische auto. Ik heb nu bovenal sympathie met de eigenaar van dit arbeidersautootje.

1 Reactie
RonVa
RonVa7 jul. 2017 - 16:36

Die viel mij ook op. Had eerst nog het idee/ de hoop dat ze de Cuore over zouden slaan maar helaas.

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen7 jul. 2017 - 13:50

Knokploegen door de straat. Het is dat de filmpjes in kleur zijn anders dacht ik dat de Kristallnacht was.

2 Reacties
Vera2
Vera27 jul. 2017 - 16:29

Mijn god, verschrikkelijk inderdaad en treffende vergelijking. Lieve Anne-Fleur, neem toch afstand hiervan. Waarom probeer je dit nog goed te praten? Al ben ik het niet altijd met je eens, in deze wel. Maar wat hebben al die onschuldige burgers hier nu mee van doen? En wat te zeggen van zovele gewonde politieagenten? Walgelijk vind ik het!

Karingin
Karingin7 jul. 2017 - 23:14

Ze doet er niet aan mee, is zelf geheel geweldloos, waarom is dat niet genoeg?

Wegaanhetmeemaken
Wegaanhetmeemaken7 jul. 2017 - 13:41

Super verslag! Ben benieuwd of de 'top van de wereld' dit verzet zal er en herkennen voor wereldwijde veranderingen. Welke broodnodig (blijken te) zijn.. Dat het met actie gepaard gaat, er onschuldige mensen verwondt worden is een reactie op actie en verkapitalisering van deze wereld. Wij staan er bij en laten het gebeuren..

1 Reactie
wouterw2
wouterw27 jul. 2017 - 18:25

Kan U het niet zien of wilt U het niet zien. De verandering is al aan de gang !! Trump, Brexit, de verkiezingen in Polen, Hongarije, Frankrijk en Nederland. Links is in 70 jaar nog nooit zo in de verdrukking geweest. Joe Sixpack, Otto Normalverbraucher en Jan Modaal hebben het enige wapen wat ze hebben gebruikt. Hun Stem. Ze willen eindelijk resultaten die hun levenstandaard verbeteren en hun zekerheden waarborgen en hebben collectief en globaal hun vertrouwen in linkse praatjesmakers en non-performers opgezegd. Links roept nog steeds de parolen van 40 jaar geleden en die nu waardeloos zijn. Ze zijn niet in staat gebleken om antwoorden op de problemen van vandaag te vinden. En de mensen pikken het niet meer, ze willen Resultaten. Snapt U nu echt niet wat er zich aan het voltrekken is ??

Pieter Jacobus Civilis
Pieter Jacobus Civilis7 jul. 2017 - 13:34

Linkse extremisten kunnen op een lijn worden gezet met rechtse extremisten, moslimextremisten en andere verstandelijk uitgedaagden. Ze gebruiken terreur om hun standpunten kracht bij te zetten, en onschuldige omstanders betalen daar dan de prijs voor. Dat laat niet onverlet dat er gevochten moet worden voor een socialere wereld. Die strijd moet het liefst met argumenten worden gevoerd, en de overwinningen moeten op democratische wijze gehaald worden. Gewapende strijd is echt het allerlaatste alternatief, en volgens mij is het nog niet zo ver.

1 Reactie
Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 21:18

De gewapende strijd staat een democratisch alternatief in de weg.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer27 jul. 2017 - 13:26

"Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol." Inderdaad, en dat niet alleen, ik voorspel een levendige handel in auto's na de top. De dealers wrijven in hun handen. Ik zou zeggen, ga zo door.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19477 jul. 2017 - 13:23

Het blokkeren en verstoren van de G20-top maakt geen deel uit van je burgerrechten. Ik acht het in mijn belang dat deze regeringsleiders, van welke signatuur ook, met elkaar overleggen om problemen die om een gemeenschappelijke aanpak vragen tot een oplossing te brengen. Ik heb daar weinig illusies over of dat lukt maar alle stap vooruit is welkom. Die gang van zaken met geweld dwarsbomen is het ondermijnen van de rechtsstaat. Vreemd genoeg hoor ik niets over wat er wel moet gebeuren volgens de opposanten.

itsme3
itsme37 jul. 2017 - 13:16

Ik moet toegeven, enige moed kan u niet ontzegt worden dat u na alle geweld van uw vrienden (en u?) nog steeds durft om om hier op deze website te schrijven. Mijn enige reactie kan zijn: opsluiten en hard straffen.

Gerard21
Gerard217 jul. 2017 - 13:15

Tja, de demonstratie werd vooraf door de organisatoren al “Welcome to Hell” genoemd. Dat was zelfs de ‘wervende’ kreet om demonstraten op te roepen te komen. Op dat moment had Mevrouw Dekker er al voor moeten kiezen NIET naar Hamburg af te reizen. Lastig vol te houden dat betogers tegen G20 meetings vreedzame bedoelingen hebben, en mevrouw Dekker neemt bepaald geen afstand van de organisatie. Haar haat tegen de politiciagenten druipt er van af, zelfs al voor e.e.a. begonnen was. Politieagenten die ook maar gewone individuen zijn die hun werk daar doen en een groep die 100x – 1000x groter is vol haat en MET wapens tegenover zich zien. Wat moeten die politieMENSEN een angst hebben. Gaan mevrouw Dekker en haar mededemonstranten nu nu de gewonde agenten bezoeken,. En gaan ze compensatie inzamelen voor de onschuldige wiens auto’s zomaar zonder enige aanleiding daartoe (en overduidelijk vooraf gepland) in brand werden gestoken. Uit alles blijkt dat deze ‘demonstratie’ een actie is die vooraf met militaire precisie (en intenties) is voorbereid. Het blijkt maar weer dat in de huidige tijd de zichzelf antifascisten noemde groepen de nieuwe fascisten zijn.

brennan
brennan7 jul. 2017 - 12:57

https://twitter.com/PolizeiHamburg/status/883283387271835650 Dit zegt genoeg.

JStokx
JStokx7 jul. 2017 - 12:49

"Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol." Even alle "successen" op een rij: de top is later begonnen en 100 agenten zijn gewond. Bravo.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen7 jul. 2017 - 12:49

Hallo Anne-Fleur, Normaal reageer ik niet 2X op hetzelfde artikel, maar in deze maak ik een uitzondering. Kun je mij uitleggen wat deze akties van doen hebben met de antiglobalistische strijd tegen het kapitalisme? https://www.youtube.com/watch?v=7sRjonStJv0. Of kun je anders dit toelichten in relatie tot het feit dat de politie zo geweldadig zou zijn? Gewoon voorzien van context? https://www.youtube.com/watch?v=rF6jW5INjFQ En kun je uitleggen waarom het beschieten van agenten met kogellagerkogels moet worden geinterpreteerd als 'geweldloos demonstreren? Deze man mag van geluk spreken als hij ooit weer volledige functionaliteit in zijn arm krijgt. https://twitter.com/PolizeiHamburg/status/883283387271835650/photo/1?ref_src=twsrc%5Etfw&ref_url=http%3A%2F%2F Het is puur, onversneden, fascistisch terreur Anne Fleur, en het zou je sieren als je dat zou toegeven om vervolgens rechtsomkeert te maken en hier afstand van te nemen.

Libertain
Libertain7 jul. 2017 - 12:42

Niet alles is zo negatief rond het G20. Er is bijvoorbeeld een Pastoor in Hamburg van naam Sieghard Wilm die van zijn kerk een onderkomen voor activisten heeft gemaakt onder het slogan: "Welkom in Heaven" http://www.stern.de/politik/deutschland/st--pauli-pastor-ueber-g20--warum-wir-auf--fromme-frechheit--setzen-7526316.html

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 12:38

Dit artikel in Zeit Online is het lezen ook waard. Een deskundige geeft rustig zijn visie op het politieoptreden in Hamburg: http://www.zeit.de/politik/deutschland/2017-07/polizei-hamburg-welcome-to-hell-bundesarbeitsgemeinschaft-kritischer-polizisten

5 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 14:51

Ik vond ook aanwijzingen (en niet meer dan dat) dat bij G20-topvergaderingen in het verleden (bijv. in Toronto (2010), er politiekrachten incognito in het 'Black Block' verscholen zaten. Deze zouden de eerste geweldacties tegen auto's, gebouwen, enz. uitgevoerd hebben, en anderen aangemoedigd om hetzelfde te doen. Zulke bewuste provocaties zouden vervolgens een aanleiding/excuus voor de hele politiemacht geweest zijn, om er keihard op los te slaan. De Canadese eerste minister heette Stephen Harper, een man die veel aggressieve en onrechtvaardige neoliberale 'hervormingen' (afbraakprocessen) in dat mooie land in gang zette. Zie hier: https://en.wikipedia.org/wiki/2010_G20_Toronto_summit_protests Mocht ik iets substantiëels tegenkomen, dan meld ik me terug.

TeeJee2
TeeJee27 jul. 2017 - 16:38

Wellicht moet u uw eigen advies opvolgen en het bij betrouwbare sites houden. Of bedoelde u daarmee wellicht juist alleen sites die met uw mening en wereldbeeld stroken?

Anoniempje5
Anoniempje57 jul. 2017 - 17:20

Bij heel veel demonstraties lijkt het er verdacht veel op dat grotere krachten beginnen met geweld wat op conto van de demonstranten wordt gegooid. Er wordt ook bijna nooit 1 van de harde kern opgepakt vreemd genoeg. Altijd weer alleen de suffe moeders of pappa's die op pappadag net op de verkeerde plek stonden. Neem Ukraine waar opeens snipers agenten neerschieten maar ook demonstranten waarna uiteraard het geweld flink uit de hand liep met alle gevolgen van dien. Ongeveer hetzelfde gebeurde bij demonstraties tegen Assad. Maar uit de vele reactie op dit artikel opmakend zullen vele het vast heel normaal vinden en geloven een gewone burger in Hamburg opeens als een sniper gaat schieten op de politie bij de demonstratie. Het zal dan vast ook wel Anne Fleur weer in de schoenen worden geschoven hier.

José
José7 jul. 2017 - 20:03

Hier zijn nog twee linkjes: http://www.spiegel.de/international/germany/hamburg-g20-protests-met-with-excessive-force-by-police-a-1156549.html http://www.dewereldmorgen.be/artikel/2017/07/07/g20-hamburg-het-is-een-wonder-dat-hier-geen-doden-gevallen-zijn

Cliff Clavin
Cliff Clavin8 jul. 2017 - 11:35

@ José - dank voor de links. Ze bevestigen mijn persoonlijke indrukken van datgene wat er gebeurd is. Met de beste wil van de wereld kun je deze bronnen geen extreem-linkse, anarchistische agitprop toedichten. Proberen de waarheid te benaderen (meer kunnen we niet) kost moeite, tijd, en aandacht. Naar mijn idee worden veel mensen verleid door al dat hoogst selectieve, flitsende, non-informatieve, lawaaiierige, en brutale geweld dat de media onophoudelijk over de kijkers heenstorten. Dat is een moderne vorm van pornografie: het komt neer op verkrachting van de realiteit, die enorme kapitale oplevert voor de colporteurs ervan. Verder geeft het schelden op Anne-Fleur en haar vrienden velen een prettig, warm gevoel. Soort van zelfbevestiging, of anders gezegd: het is hetzelfde sentiment als dat van de doorsnee voetbalsupporter. 'Wij' (rechts) zijn met velen, we geven elkaar gelijk, en 'wij' gaan winnen! Maar het gaat hier helaas niet om een wedstrijd. Curieus is dat rechts zich onophoudelijk identificeert met zijn eigen onderdrukkers. Het blijft de belangen verdedigen van een stel gevaarlijke lieden, die geheime afspraken maken, over hoe onze wereld zo snel mogelijk naar de afgrond geholpen kan worden. Heet dat niet het Stockholm-syndroom?

Inspector Gadget
Inspector Gadget7 jul. 2017 - 12:29

Zet hem op Anne Fleur. Let niet op die rechtse roeptoeters.

2 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 16:18

Right on! - ik bedoel: Left On!

ruma ankka
ruma ankka7 jul. 2017 - 19:56

Jij vindt al die vernielingen wel OK want het doel heiligt de middelen o.i.d.? Interessant.

brennan
brennan7 jul. 2017 - 12:16

Wat een buitengewone kwalijke en kwaadaardige club zijn jullie eigenlijk, hè? Het wordt echt eens tijd dat we eens naar dat budget van bijna 1 miljard! per jaar gaan kijken dat in de bodemloze put van de publieke omroep gemieterd wordt. Uit een inventarisatie van honderden (live) internetbronnen moet ik toch vooral tot de conclusie komen hoe zogenaamde 'linkse' activisten het initiatief nemen in de provocaties en de geweldsuitbarstingen. En nu, as we speak, 7 juli rond 14:00 uur weer: ontelbare incidenten van plundering, brandstichting, geweldpleging. Dit is geen 'meningsuiting' hoor, Annefleur. Jij praat werkelijk ALLES goed wat onder jullie vlag gebeurt. Even een stukje 'mansplaining' nu ALERT ALERT: niet geschikt voor de snel gekwetsten: als je voortaan weer eens 'verslag' gaat doen, doe dan ook ff een stukje waarheidsvinding doen? Je doet je welwillende mededemonstranten namelijk zo tekort met deze pro-violence stemmingmakerij. Misschien kan je daar nog wat zinnen aan wijden: demonstranten die zich tegen linkscriminelen keren ipv tegen de politie. (Heb ík wel live gezien namelijk.) Verder zou je je waarnemingen eens moeten toetsen. Je roept namelijk maar wat. Schengen? Ja. Schengenlanden mogen aan grenscontroles doen als daar aanleiding voor is. Heeft niets te maken met opzeggen van verdragen. Weet je wat zo jammer is, hè Fleurtje-uit-het-Gooi, dat je er zelf zo van schijnt te genieten, van al die 'onderdukking.' Als onrecht niet had bestaan, had jij het wel uitgevonden, hè. Jij bent degene die het vuur van het populisme steeds weer opstookt. Je zou populisme moeten bestrijden met feiten. Maar goed, dát past natuurlijk niet in je verdienmodel. Nou de groetjes, hè? Ik kijk al uit naar je zelfgenoegzame hetze-boekje! https://www.bol.com/nl/p/frobelfascisten/9200000079742807/ Joepie: Links! Het nieuwe Rechts! Bivakmutsje op en beuken maar! Nog veel plezier in Nazi-Duitsland.

2 Reacties
Josef K
Josef K7 jul. 2017 - 12:28

Oef. Die zit.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 12:43

@ Brennan - je hebt het moeilijk om je hoofd koel te houden, zie ik. Dat is niet erg. Honderden (live) internetbronnen? Is dat niet veel te veel en veel te verwarrend? Je kan veel beter enkele betrouwbare sites bezoeken. Anders weet je bij God niet meer wat goed is, wat onzin, en wat eigenlijk de zoveelste herhaling is van een eerder incident, vanuit een andere hoek. Anne-Fleur is jong, onstuimig, en onbesuisd (dat hoort bij elkaar); en ze heeft het hart op de goede plaats. Ze kan het niet helpen dat reactionaire sensatiemakers (niet jij hoor) haar als de Antichrist afschilderen. Er zijn veel redenen om het sinistere overleg van de G20 te vrezen; en er is niet één reden om Anne-Fleur Dekker te vrezen.

janus leanus
janus leanus7 jul. 2017 - 12:08

'Zelf zetten we niet op in op de Welcome to Hell demonstratie vanavond omdat we denken dat de uitstraling van de actie niet bijdraagt aan het opbouwen van een breder front tegen kapitalistische globalisering.' Dit is complete bagatellisering van de terroristische manier van werken van die ''demonstranten'' van de Welcome to Hell demonstratie. Auto's in de fik steken, politieagenten verwonden, burgers in gevaar brengen. En dan zeggen dat de actie 'niet bijdraagt aan het opbouwen van een breder front tegen kapitalistische globalisering' is echt heel triest. Ik begrijp goed dat deze dwazen niet representatief zijn voor alle demonstranten, maar als je er sterk afstand van neemt en het tuig harder veroordeelt kom je iets geloofwaardiger over. Ondanks dat ik het zelf niet eens ben met jou politieke overtuigingen wens ik je succes met je doel om gehoord te worden door de G20-top.

Ester3
Ester37 jul. 2017 - 11:56

Hier trots op zijn? gewoon onfatsoenlijk zie onder "Uiteindelijk heeft onze vinger een belangrijke aanrijroute geblokkeerd. De G20 top is onder andere hierdoor later begonnen. Alle delegaties hebben uiteindelijk wel de top bereikt. Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol"

doewellenzieniedom
doewellenzieniedom7 jul. 2017 - 11:54

Maar gelukkig is die Baudet, die ook al van zijn 'democratische recht' gebruikmaakt, zij het om op geweldloze wijze het democratisch bestel te moderniseren, wel een fascist. Dixit Anne Fleur. Ik heb het al eerder gezegd en geschreven: ergens heeft er een kanteling van begrippen plaatsgevonden. Ik was toen waarschijnlijk even weg of ik stond niet op de SMS-alert hitlist van de overheid, of ik reed net door de Coentunnel (ohoh Coen - shame on me), whatever, maar ik begrijp er in ieder geval geen ene moer meer van. En ja, ik heb ook wel eens mijn bedenkingen bij het Grootkapitaal hoor. Als ik zie hoe Afrika wordt leeggeplunderd bijvoorbeeld. Maar het komt dan nooit in me op om pak 'm beet de leesbril van mijn buurman voor zijn ogen plat te stampen. Hoe helpt dat Afrika? Ik denk dat de mensen in Afrika dat ook niet goed zouden begrijpen ("Wat doet die boze meneer nu?"). In Afrika hebben ze een scherp oog voor gekte. Daar komt nog eens bij dat de enige die baat heeft bij een nieuwe bril datzelfde grootkapitaal is. Misschien kan AF in haar volgende bijdrage eens wat dieper op deze kwesties ingaan.

Ester3
Ester37 jul. 2017 - 11:54

Geweldloos demonstreren prima. Maar 100 gewonde politiemensen, auto's inde brand steken slaat natuurlijk nergens op. Als je op foto's ziet hoeveel mensen er onherkenbaar gemaakt, zelfs met clownsneuzen meelopen weet je eigenlijk al genoeg. Wat een tuig van de richel!

V2
V27 jul. 2017 - 11:35

Er is veel steun van de inwoners...... winkels gebarricadeerd, auto's in de brand, de stad een vesting, onlusten, geweld en veel vernielingen. Toch krijg ik een gevoel dat die steun van de inwoners enigszins overdreven is. Je zal er maar wonen, je zuurverdiende centjes in rook op zien gaan omdat een demonstrant voor vrijheid jouw auto in de hens steekt . Daar zullen de leiders tijdens de G20 inderdaad voor terugdeinzen .

1 Reactie
Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 13:36

Die steun zal voor grotendeels in St. Pauli betuigd worden. Dat is een beetje de linkse wijk van Hamburg. Ja, binnen de bubbel is het leuk. Buiten de bubbel echter wat minder.

Dirruk53
Dirruk537 jul. 2017 - 11:26

Als ik een nieuwe wereldorde kapitalistisch bolwerk wilde opzetten, of als ik een burger die hoopt dat 'n kruimeltje mijn kant opvalt, dan zou ik ook alles op alles zetten om de demonstranten in kwaad daglicht te plaatsen. ik zou zeggen dat ze wèl een hamburger eten bij MacDonalds; ik zou zeggen dat ze netjes een hotel moeten boeken en niet de burgers in Hamburg moeten lastigvallen, want die hebben al zoveel last van de afgesloten straten i.v.m. de de G20-top; ik zou zeggen dat de demonstranten verwende, onopgevoede, kinderen zijn die niet weten waar ze over praten of waar ze tegen zijn; ik zou zeggen dat er maar 'n paar demonstranten zijn op de miljoenen die thuisblijven en het allemaal wel best vinden; ik zou zeggen dat de G20-top alle recht heeft op de "demonstratie" van hun macht, omdat ze "mij" en "mijn belang" vertegenwoordigen.

Hjalmar Hoort
Hjalmar Hoort7 jul. 2017 - 11:20

Geen kwade bedoelingen..... hmmmm https://twitter.com/stefanskibbe/status/883227873179566080

1 Reactie
BarendDeVries
BarendDeVries7 jul. 2017 - 15:36

Tja, dan doen de bedoelingen er ook niet meer toe. Dit tuig kun je beter niet in je stad hebben.

Inspector Gadget
Inspector Gadget7 jul. 2017 - 11:09

Goed bezig Anne Fleur.

2 Reacties
trottle
trottle7 jul. 2017 - 11:31

We zullen jouw straat even komen platbranden.....wellicht ga je dan eens nadenken. Demonstreren prima, maar dit is gewoon terrorisme wat je nu zit toe te juichen.

Von Frikschoten
Von Frikschoten7 jul. 2017 - 13:40

Anne-Fleur is deel van een manifestatie waarbij politieagenten worden gemolesteerd, eentje is wellicht voor de rest van zijn leven het zicht kwijt. Ik ben het diametraal met u oneens dat ze goed bezig is.

Karel De Kleine
Karel De Kleine7 jul. 2017 - 11:06

@Cliff Clavin " Nee, die groep is niet representatief voor alle activisten, bij lange na niet." .. .. .. Duizend agressieve "linkse" actievoerders denken daar zelf anders over, onderdeel van een nog veel grotere groep schuwen ze geweld niet, dit begon een dag eerder al met het in brand steken van 12 Porsches.

1 Reactie
Paddy3
Paddy37 jul. 2017 - 15:10

Zo kritisch zijn ze niet hoor. Een SAAB, een golf vliegen ook in de fik. En dan lopen huilen dat bij de grens controle is, of dat demonstranten worden tegengehouden.

rbakels
rbakels7 jul. 2017 - 11:05

"Wij gaan niet met kwade ideeën naar Hamburg, maar slechts om ons democratisch recht op demonstratie en vrijheid van meningsuiting uit te voeren" Wat een zin! U bedoelt dat u aanspraal maakt op die grondrechten (dat heten geen "democratisch" recht want reiken verder). Maar het belangrijkste is hier het recht op demonstratie. Zoals de meeste grondrechten os dat echter niet absoluut. Voor Duitsland ken ik de regels niet precies maar on Nederland moet ke een demonstratie in elk geval aanmelden. Van "toestemming" is geen sprake, dat is het grondrecht. Wel kan de Burgemeester - die eindverantwoordelijk is voor de openbare orde - eisen stellen, bij voorbeeld aan de plaats van de demonstratie. Nee, hij kan je ook weer niet verbannen naar een weilandje in Lutjebroek, dat toetst zo nodig de rechter. Wel zal een burgemeester proberen veldslagen tussen bijv. extreem rechts en extreem links te voorkomen. Demonstraties zijn er niet voor om tegenstanders te verwonden (of erger). Burgeroorlog is geen grondrecht. Ik schreef al eerder dat veel demonstranten on werkelijkheid maar relschoppers zijn. Bona fide demonstranten zouden een petitie moeten aam bieden, en/of aan het grote publiek duidelijk moeten maken wat hun bezwarwm zijn, en voorstellen moeten doen voor verbetering. Als ze woedend zijn moeten ze toch wel ideeën hebben hoe het anders moet. En dat dan liefst niet in abstracties als "de macht van multinationals beperken".

Sonic2
Sonic27 jul. 2017 - 10:53

Wil je niet generaliseren? Degene die rel schoppen zijn 8000 extreem linkse hooligans. Links bestaat uit tientallen miljoenen kiezers in heel Europa. Jij mag het percentage uitrekenen. Ik denk dat je heel veel nullen krijgt op je rekenmachine. Als je nu oprecht bent deel je het percentage met ons. Dan kan iedereen zien hoe erg je overdrijft. Jij zet het gedrag van 8000 hooligans gelijk aan heel links. Volgens mij is het vooral radicaal rechts wat zich constant misdraagt. Constant andere hun zin opdringt. Als je het niet met hun ziekelijke gedram eens bent dan ben je een linkse landverrader. Als de media niet bericht zoals hun het willen dan zijn ze fake news. Met als opperhoofd Trump en Wilders. Links kan prima coalitie maken overigens met centrumrechtse partijen. Dat gebeurt door heel Europa. Ook in Nederland is dat gebeurt. Dat benoem je niet uiteraard. Met de VVD van Bolkestein zat de Pvda en ook D66 notabene in een kabinet. Links richt zich vooral tegen radicaal rechts. Voor Baudet en Wilders en hun aanhang bestaat geen racisme, geen seksisme. Als het al bestaat is het hun aangedaan door moslims en feministen. En als het er al is dan zijn het vooral de moslims zelf die racistisch zijn. Uiteraard zijn ze niet tegen moslims alleen tegen de islam. Uiteraard reageren ze alleen maar op de dingen die hun worden aangedaan. Ze zijn uiteraard geen racisten, maar boze burgers. Dat kan niemand hun toch kwalijk nemen? Vroeger had je nog die Janmaat racisten en af en toe waardeer je met terugwerkende kracht hun "eerlijkheid" en de manier hoe we daar in de jaren 90 mee omgingen. Racist was racist. Nu stikt het van de halve racisten. Die elke keer wel weer een excuus hebben om hun racisme achter te verschuilen. Dan weer de islam. Dan weer een jij bak naar links. Dan zijn moslims weer geen ras en is het dus geen racisme en kan je dus gewoon moslims haten. Dan houdt de gemiddelde Henk en Ingrid weer van Najib Amhali. Dus dan maak je geen ongeoorloofd onderscheid. Ik moet zowel de PVV als de FvD aanhang een 10 geven voor hun creativiteit. Ze kunnen het allemaal precies zo formuleren dat het juridisch net zo klopt dat het allemaal precies tussen de mazen van de wet vallen.Net als Wilders. Die liet strikt genomen ook alleen maar zijn aanhang scanderen dat er "minder minder " Marokkanen moesten komen. PVV en FvD zijn naast politiek incorrecte partijen ook politiek correcte partijen.

6mei2002
6mei20027 jul. 2017 - 10:22

Meer dan 100 agenten gewond. Brandbommen gooien. Winkelruiten ingooien. Auto's in brand steken. Doe de groetjes aan je geweldloze "vrienden".

Josef K
Josef K7 jul. 2017 - 10:21

'Het is opvallend hoeveel steun we krijgen van omstanders' Die hadden vast hun auto daar niet geparkeerd.

1 Reactie
Clarine V
Clarine V7 jul. 2017 - 11:37

Is ook niet waar. Kijk de berichten in de (Duitse) media maar na en volg maar de twitter feed van de politie. De lokaal bevolking verafchuwt, net als de rest van de wereld, dit volk en deze acties.

Tweekeerbellen
Tweekeerbellen7 jul. 2017 - 10:14

Hallo Anne Fleur, Ik heb zojuist de beelden gezien uit Hamburg. In de fik gestoken auto's van mensen die NIETS met de G20 te maken hebben, brandende wegblokkades, inmiddels meer dan 100 gewonde agenten, de laatste life feed van de politie wekt de suggestie dat helikopters worden beschoten met raketten. Er is in ieder geval één agent waarschijnlijk permanent blind doordat hij werd bestookt met een laser. Is dit het soort mensen waar jij je mee wilt verbinden? En dan vervolgens Baudet aanvallen omdat hij een keer iets vrouwonvriendelijks zou hebben heeft gezegd? Hoe rijm je dit in hemelsnaam met elkaar?

1 Reactie
Voud Gespelt
Voud Gespelt7 jul. 2017 - 11:36

In een feitenbubbel rijmt alles.

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 jul. 2017 - 10:12

Politiek is ook geen rechte lijn met aan het ene uiteinde extreem-rechts en aan het andere extreem-links. Politiek is meer een cirkel waarbij de twee extremen elkaar raken en overlappen.

Palladium
Palladium7 jul. 2017 - 10:08

Dat komt omdat de 2e wereldoorlog nog altijd de referentie is. Want zeg nou zelf, wie had nou niet liever gewild dat Hitler was gestopt en dat von Stauffenberg was geslaagd in zijn opzet? Met "rechtse xenofobie fascistische racist" krijg je iedereen dus nog steeds netjes in zijn mand, en uiteraard is bij het bestrijden van rechtse xenofobie fascistische racisten alles geoorloofd, en ben je boven elke twijfel verheven. Het werkt nog steeds, wel steeds minder heb ik het idee, en ook op Joop zie ik minder steun voor dergelijke acties, maar dat kan natuurlijk ook komen doordat dit blog met PVV-ers wordt vervuild.

DaanOuwens
DaanOuwens7 jul. 2017 - 9:57

Volgens mij een volstrekt zinloze activiteit dit. Enerzijds maakt dit protest geen enkele indruk op de regeringsleiders aldaar. Anderzijds levert het geweld van de betogers alleen afkeer op voor het gedachtengoed waar ze voor protesteren. Een typische lose - lose activiteit. Terwijl Dekker toch doorgaans een tamelijk stevig goed onderbouwd verhaal weet neer te zetten, speelt dit zich af op de laagste VMBO-niveaus, met mijn excuses aan deze VMBO-ers. Met dit soort teksten: De grote weg bij station Schlump hebben we voor een uur geblokkeerd, maar we zijn met een waterkanon en veel politie overmacht weer verdreven. De politie initieerde geweld tegen de demonstranten, waar wij alleen maar leuzen riepen. Als bij het schrijven van die zin niet tot je doordringt dat het blokkeren van een kruispunt al voldoende motief en rechtvaardiging is voor politie ingrijpen staat je verstand uit. Volgens mij moet Dekker zich maar eens gaan schamen. Niet voor de confrontatie met de politie. Daar kan je motieven voor hebben. Maar wel voor diepe door merg en beengaande domheid van deze acties.

8 Reacties
Sonic2
Sonic27 jul. 2017 - 11:22

Degene met de meeste afkeer hier en ook op andere sites zijn onze radicaal rechtse vrienden. De PVV'ers en FvD'ers die al een vooringenomen hekel hebben aan AFD. Die zijn het meest luidruchtig aanwezig op de sociale media en trekken dus te veel aandacht. Uiteraard maken ze geen scherpe scheiding tussen vreedzame demonstraties en de agressieve hooligans. AFD heeft al duidelijk gezegd dat ze vreedzaam gebruik wil maken van haar demonstratie recht. Bekogelt zij de politie? Volgens mij niet. Het komt radicaal rechts vooral goed uit omdat zonder enig bewijs aan elkaar te koppelen. De overgrote meerderheid is dit over paar dagen al weer vergeten. Die zien wel dat hun eigen risico binnenkort omhoog gaat. Die zien wel overbodige regels toenemen. Die zien wel dat hun moeder of oma moeilijker naar een verzorgingstehuis gaat. Die komen wel moeilijker aan een sociale huurwoning. Omdat ze op een wachtlijst staan. Radicaal rechts maakt van AFD een paria en luisteren compleet niet naar haar. Dan is het altijd de toon en de vrienden die ze heeft. Wie is er eigenlijk voor armoede? Wie is er voor racisme? Wie is er voor grootgraaiers? Wie is er voor seksisme? Radicaal rechts klaagt vooral over formuleringen en definities. Ik zie Anne Fleur Dekker best goede dingen zeggen. Ook een heleboel niet zulke goede dingen. Radicaal rechts heeft haar als fout bestempeld dus kan je haar kennelijk eindeloos seksueel vernederen. Eindeloos bedreigen en demoniseren. Hoef je vooral niet naar haar te luisteren. Hoef je vooral niet ook maar enigszins haar woorden goed te weergeven. En kan je vooral iedereen die ook maar enige nuances neerzet wegzetten als niet goed snik. Overigens zie ik mezelf niet zo als links of rechts. Heb op linkse en rechtse partijen gestemd.

Josef K
Josef K7 jul. 2017 - 11:24

'Terwijl Dekker toch doorgaans een tamelijk stevig goed onderbouwd verhaal weet neer te zetten' Werkelijk? Laat eens weten waar?

DaanOuwens
DaanOuwens7 jul. 2017 - 13:32

@ Sonic Ik ben het deels wel met je eens. Hoewel de verontwaardiging en boosheid bij mij toch minder diep zit dan bij jou. Maar ik vind dat Dekker inderdaad vaak een prima bijdrage levert aan het debat. Ook met het hart op de goede plaats en het verstand ook. Alleen dit soort protesten vind ik echt ontzettende flauwekul.

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 13:58

Sonic, Iedereen met een beetje kritiek meteen in het hokje van de PVV of FvD zetten toont wederom aan dat je eigenlijk geen argumenten hebt. Rechts hoeft niets te doen. Dat doen die relschoppers zelf. Daan zegt niets voor niets dat al het geweld de afkeer tegenover het linkse gedachtegoed alleen maar voedt. Dat doet rechts niet, dat doen die radicaal linksen allemaal zelf. En dat van DaanOuwens afkomende die je toch wel als een linkse rakker mag omschrijven. (niet als belediging bedoelt overigens.) Doordat er zo`n enorme afkeer is van het linkse geweld wordt het steeds lastiger om via de politiek veranderingen voor elkaar te boksen. Want daar moet het uiteindelijk gebeuren. Via de politiek kan je invloed uitoefenen. Maar je hoeft niet op sympathie te rekenen van mensen wiens auto in de hens is gestoken. Wiens winkel in puin ligt. Mensen als Anne-Fleur weten donders goed dat dit tuig op de G20 top afkomt. Misschien moeten al die mensen eens zeggen, we komen niet meer zolang dat tuig er ook komt. Of nog beter, aanspreken. Maar helaas, het geweld wordt getolereerd en vervolgens speelt men de vermoorde onschuld. 14 zetels voor GL, 5 zetels voor de PvdD bij de laatste verkiezingen, als dat geen teken is dat men verandering wil richting duurzamer en socialer beleid dan weet ik het ook niet meer. In de politiek kan je zaken veranderen, en in samenwerkingsverband met 20 grote landen kan je nog veel meer zaken veranderen. Pressie van buitenaf levert niets op.

Sonic2
Sonic27 jul. 2017 - 17:01

@ Poubelle Volg de onderstaande en bovenstaande reacties. Dan zie je dat er daadwerkelijk heel veel reacties komen uit de PVV en FvD hoek. U koestert wrok tegen mij en loopt alleen maar richting de persoon te schoppen. Daan Ouwens kan wel normaal reageren.Die ziet er wel onderbouwing in. Het geweld is EXTREEM links. Niet links. Voor de rest hoor je de zwijgende meerderheid er niet over. Je hoort alleen overal Geenstijl, DS en ook hier wat rechts radicale trollen brullen. Geen idee hoe het middenklasse gezin in Harderwijk hier over oordeelt. Weet u dat? Volgens u ontzettende kromme redenatie kan je niet meer naar een kroeg toe gaan, want je weet dat daar wel iets gewelddadigs gebeurt. Moet D66 ook nu afstand doen van Stalin omdat Stalin extreem links was en Pechtold ook iets linksig heeft? Wat een onzin. U verwijt mij dat ik alles wat van u mening afwijkt FvD of PVV'ers noemt en dan haalt u zelf extreem links en links door elkaar heen. Bizar.

Sob Okan
Sob Okan7 jul. 2017 - 19:20

@Sonic 7 juli 2017 at 13:22 Doe ff normaal joh, met je rechts links geneuzel... Elk weldenkend mens vindt het niet normaal om in een democratische rechtstaat autos in brand te steken, te plunderen, 156 agenten te verwonden, kinderdagverblijven in brand te steken of rookbommen te gooien met kinderen er nog in. Dit heeft niets meer met politiek te maken. Dit is slecht een optie als onderdrukt wordt door een gemene dictator of zo of vecht tegen de bezetten maar deze mensen zijn gewoon ziek en dienen derhalve uit de samenleving verwijderd te worden om normale mensen van links tot rechts te beschermen. Met je "rechtse vrienden"... Wanneer branden die voor het laatst een stad plat? Of iets enig sinds vergelijkbaars? Tegenwoordig moet je twee stromingen vrezen; moslim terroristen en extreem linkse hufters.

Poubelle
Poubelle7 jul. 2017 - 21:27

Sonic, Grappig, ik koester helemaal geen wrok. Maar goed, wat u wilt. Wat een middenklasse gezin in Harderwijk ervan vindt. Nu kan ik niet voor allemaal spreken. Maar de meesten zullen dit langs zich heen laten gaan en vullen bij de verkiezingen het vakje van de VVD/CDA/PVdA/CU/GL/etc weer rood. Of die zullen oordelen dat al die verwende nesten veel te veel tijd over hebben en dat als mensen een socialere wereld willen dat ze daar dan ook een bijdrage aan moeten leveren. Je kan je beter afvragen wat een middenklasse gezin in Hamburg ervan vindt die hun auto in de hens zien vliegen door vandalen. Of de ouders van de kinderen die angstige momenten meemaakten in een kinderdagverblijf of de middenstander wiens winkel momenteel wordt leeggeplunderd.

Sonic2
Sonic29 jul. 2017 - 20:44

@ Sob okan Wat is er nu precies aan de hand? Anne Fleur Dekker en haar vrienden gaan demonstreren. Dat staat iedereen vrij. De hooligans vernielen daar de boel. Dat doen hooligans. Dat keurt helemaal niemand goed. Zelfs de gematigden linkse hier niet. Alleen radicaal rechtse droeftoeters koppelen twee compleet verschillende dingen aan elkaar. Ik word er zo moe van. Als je pro Palestina bent dan ben je niet direct een Jodenhater. Als je bij een demonstratie loopt waar er ook extremen in lopen die geweld gebruiken ben je niet direct zelf een geweld gebruiker. Als je ergens tientallen jaren geleden heel even pro Mao ben geweest, betekent niet dat je anno 2017 VVD'ers of CDA'ers naar een strafkamp wil brengen. Als je tegen racisme bent en voor mensenrechten betekent het niet meteen dat je pro IS bent. Als je AFD verdedigd ben je niet direct voor het gedrag van die Hooligans. Het ongekend wangedrag van al die radicaal rechtse droeftoeters moet eens stoppen.

MarcoG
MarcoG7 jul. 2017 - 9:55

"Blijkbaar valt er onder een verbod op demonstratie (en dus democratie) ook het afschaffen van je recht op veiligheid en onderdak." --- Nee hoor, ik weet haast wel zeker dat niemand je iets inde weg had gelegd als je een hotelletje hebt geboekt. "De grote weg bij station Schlump hebben we voor een uur geblokkeerd, maar we zijn met een waterkanon en veel politie overmacht weer verdreven. De politie initieerde geweld tegen de demonstranten, waar wij alleen maar leuzen riepen." --- uhhh, je zegt net dat jullie illegaal de weg blokeerden en een hoop mensen tot last zijn die nu niet kunnen doen wat ze normaal doen, maar als de politie dan optreed roep je alleen maar leuzen? "Zelf zetten we niet op in op de Welcome to Hell demonstratie vanavond omdat we denken dat de uitstraling van de actie niet bijdraagt aan het opbouwen van een breder front tegen kapitalistische globalisering." --- Het slopen van een stad en agenten helpt inderdaad niet, dat heb je dan wel goed ingeschat. Ga je het ook nog veroordelen of is het alleen een probleem ondat het "het imago" schend?

Grooteman2
Grooteman27 jul. 2017 - 9:51

"Het is opvallend hoeveel steun we krijgen van omstanders". Dat zijn dan vermoedelijk niet de eigenaren van de auto's die in brand zijn gestoken......

2 Reacties
Clarine V
Clarine V7 jul. 2017 - 11:39

Het is ook een oncontroleerbare (leugenachtige) bewering.

KnorretjeBig
KnorretjeBig7 jul. 2017 - 13:36

@Clarine V Een oncontroleerbare bewering kan simpelweg niet leugenachtig zijn want anders had deze bewering het etiket leugenachtig verdient.

DerUnterMensch
DerUnterMensch7 jul. 2017 - 9:51

“Met behulp van een Linke politicus” Wat? “Het is opvallend hoeveel steun we krijgen van omstanders.” Ik vraag me af in hoeverre dit selectief is. Hoeveel procent van de winkeliers / bewoners hebben we het dan over? “mensen zij klaar met de militarisering en de verkeersblokkades van de politie” Maar jullie militarisering en verkeersblokkades vinden ze wel helemaal mooi? “De grote weg bij station Schlump hebben we voor een uur geblokkeerd, maar we zijn met een waterkanon en veel politie overmacht weer verdreven. De politie initieerde geweld tegen de demonstranten, waar wij alleen maar leuzen riepen.” Riepen jullie nou alleen maar leuzen of blokkeerde jullie ook een grote weg? En als jullie de weg toch blokkeerde, verzocht de politie dan eerst vriendelijk te vertrekken of niet? Wat is het nou? “Maar desalniettemin is de actie tot nu toe zeer succesvol.” Bij de update van donderdag gaf je nog aan dat het de bedoeling was om de G20 top te voorkomen via de blokkades “Maar zonder aanvoerroutes voor catering, ambtenaren, lobbyisten en de pers kan de top ook niet doorgaan. Acties als deze zijn in het verleden vaker gelukt”. Hoe is slechts een vertraging dan nu al ‘zeer succesvol’? En nu we het er toch over hebben, wanneer is het ooit gelukt een G20 top op die manier te voorkomen? Ik wacht je antwoorden vol verwachting af. Veel plezier nog, breken jullie niet te veel af. Dat moeten de mensen die wel werken namelijk weer betalen.

3 Reacties
Sonic2
Sonic27 jul. 2017 - 11:32

Die laatst zin is intrigerend. Ik werk zelf ook, maar nooit maar dan ook nooit heb ik de behoefte om me daar moreel verheven over te voelen. Iedereen moet het zelf maar weten vind ik. Ik loop al een tijd mee op verschillende fora's en ook sites. Het opscheppen en bluffen over werk zie je nooit bij PvdA'ers of SP'ers. Je ziet het ook niet bij GL of D66'ers. Je ziet het ook niet bij CDA'ers, CU of SGP'ers. Je ziet het ook niet bij linkse VVD'ers( een groep die veel groter is als radicaal rechts ons wilt doen geloven). Je komt altijd weer bij de randen van het politieke spectrum uit. Altijd weer de rechterkant. Alleen daar zie je gebluf en gepoch over hoeveel werk ze verrichten. Het is altijd de rechterkant van de VVD, de PVV of de FvD. Alleen daar zie je expliciete nadruk op dat deze mensen uitkering gerechtigden moeten onderhouden. Nooit wordt er bij vermeld dat die uitkeringen er ook voor hun zijn als ze eens stevig in de problemen zitten. Het gaat maar door eigenlijk. De media zijn linkse parasieten. Kunstenaars zijn luiaards. Islamieten hangen een fascistische ideologie aan. Uitkeringsgerechtigden zijn labbekakken. Duurzaamheid ondernemers zijn naieve luchtfietsers. Feministen zijn zuur en humorloos. Het gaat maar zo door. Laat ik het op een gezellige manier formuleren. De rechts radicale blanke "hardwerkende" man heeft het ontzettend getroffen met zichzelf en kan dus gemakkelijk neer kijken op andere groepen in de maatschappij.

Von Frikschoten
Von Frikschoten7 jul. 2017 - 11:54

Dat interesseert ze helemaal niets want mensen met een auto zijn kapitalisten en die moeten keihard worden aangepakt.

DerUnterMensch
DerUnterMensch7 jul. 2017 - 14:07

@Sonic “Die laatst zin is intrigerend. Ik werk zelf ook, maar nooit maar dan ook nooit heb ik de behoefte om me daar moreel verheven over te voelen.” Ik vindt het dan weer intrigerend dat jij daarvan maakt dat het een vorm van ‘verheven voelen’ is. Daar heeft het namelijk niets mee te maken. Het is gewoon letterlijk wat ik zeg, de arbeiders mogen het betalen. Dat ze dus even beseffen wie ze raken. “Alleen daar zie je expliciete nadruk op dat deze mensen uitkering gerechtigden moeten onderhouden. Nooit wordt er bij vermeld dat die uitkeringen er ook voor hun zijn als ze eens stevig in de problemen zitten.” Volgens mij wordt nooit erkent dat de sociale vangnetten er ook voor hun zijn. Sterker nog, geen een van de partijen die jij noemde is tegen die vangnetten. Het blijft wel een feit dat de mensen die werken, betalen voor de mensen die thuis zitten. Wanneer men terecht thuis zit is dat prima, wanneer men onterecht thuis zit zijn de mensen die het betalen daar terecht boos over. Wat vindt je daar zo raar aan? “De rechts radicale blanke “hardwerkende” man” verwijzing naar kleur en geslacht. Zouden die zelfde personen eens moeten doen.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 8:49

Anne-Fleur geniet onverminderd mijn steun en sympathie - ja, er zijn actievoerders over de schreef gegaan; en hun overtredingen en misdrijven moeten afgekeurd worden. Nee, die groep is niet representatief voor alle activisten, bij lange na niet. Een genuanceerd verhaal, met heel uiteenlopende lezersreacties, vind je hier: http://www.zeit.de/gesellschaft/zeitgeschehen/2017-07/g20-protest-welcome-to-hell-hamburg-polizei Ik besluit met te zeggen dat opstand tegen die G20, en tegen de 'Davos Class', dringend nodig is. De volgende financiële crisis is in de steigers gezet, door domme maar machtige mensen. Dom en machtig is de gevaarlijkste combinatie die er bestaat. De regels voor de banken in Amerika en Nederland worden weer versoepeld. Misschien dat deze of gene reageerder hier zich eens op het volgende kan bezinnen: onder de chaos van een financiële ineenstorting is niemand onkwetsbaar; iedereen kan als 'vrij rondrennend wild' aangemerkt worden. Leef je in welvaart? Heb je een mooie baan en een mooi huis? En een leuk spaartegoed? Dat alles kan in één week, of één dag, verdampen, in zo een situatie. En dan ben je op de bijstand aangewezen - als die er tenminste nog is.

23 Reacties
Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 9:58

Lees ook dit: https://www.groene.nl/artikel/kiezersbedrog

Molly Sweet2
Molly Sweet27 jul. 2017 - 10:49

Cliff: 'ja, er zijn actievoerders over de schreef gegaan; en hun overtredingen en misdrijven moeten afgekeurd worden. Nee, die groep is niet representatief voor alle activisten, bij lange na niet.' Het zou zo mooi zijn, Cliff, als je deze nuance ook eens bij andere bevolkingsgroepen op zou kunnen brengen. Terecht dat iemand je laatst verweet nogal met twee maten te meten. En je zou ook wel eens wat bronnen mogen vermelden, als men daarom vraagt. Want je stelt altijd van alles, maar onderbouwt vrijwel niks. Ik neem je in elk geval niet meer serieus, daardoor. Je brengt me wel elke dag een verse schaterlach. Dank daarvoor, Cliff.

Josef K
Josef K7 jul. 2017 - 10:53

'Leef je in welvaart? Heb je een mooie baan en een mooi huis? En een leuk spaartegoed? Dat alles kan in één week, of één dag, verdampen, in zo een situatie' Ben je mal, links is op zijn retour.

Gringo2
Gringo27 jul. 2017 - 10:57

@Cliff Je blijft de wereldleiders maar betitelen als dom en machtig. Wel, machtig zijn ze inderdaad, maar dom zeker niet. Immers, het neo-liberalisme en het rechtse gedachtegoed domineren de wereld terwijl links haar voldoening moet halen uit gewelddadig maar verder nutteloos protest. Dat wijst niet op domheid bij rechts, maar juist op slimheid en intelligentie. Toegegeven, links heeft op sommige momenten even de touwtjes in handen gehad op bepaalde plekken, denk aan Lenin, Stalin, Hitler, Pol Pot etc, maar dat was altijd met een beperkte houdbaarheidsdatum. Maar laat ik eens even meegaan in je betiteling van dom voor rechtse mensen en aannemen dat rechtse mensen zeer dom zijn. Wat zegt dat dan over de intelligentie van links als links zich al sinds mensenheugenis door rechts laat overvleugelen?

Gerygrr
Gerygrr7 jul. 2017 - 10:59

Volledig mee eens! Her feit, dat er zo vaak en heftig wordt gereageerd op je meningen Cliff, bewijst dat je op lange tenen trapt en de rechtse dames, heren ook dat niet kunnen verdragen. Zij voelen zich bedreigd, juist omdat ze weten dat je gelijk hebt!

Stanley_Higgins
Stanley_Higgins7 jul. 2017 - 11:23

@ Grijsje, Hoi Cliff!

DerUnterMensch
DerUnterMensch7 jul. 2017 - 11:37

Je betoog staat echter los van de G20. Dat ons financieel systeem bagger is (wat je in feite zegt) daar kun je het mee eens zijn, zonder tegen de G20 te zijn. Overigens zijn er zowel aan de linker als rechter kant van het politieke debat mensen die het huidige financiële systeem bagger vinden. Sterker nog, die mensen vindt je misschien nog wel meer aan de rechter kant. Trump is volgens mij de eerste president (naoorlogse) die zegt de banken aan te willen pakken. En zien de mensen die daar protesteren nou niet juist Trump als het grote gevaar? Als het je daar om te doen is, moet je de politiek in gaan of tenminste die politieke standpunten kenbaar maken. Protesteren tegen de G20 heeft daar weinig effect op, al is het maar omdat het los va elkaar staat. Ja, machtige landen hebben op dat gebied veel te zeggen, maar het samen komen van die landen (G20) is een losstaande kwestie.

Clarine V
Clarine V7 jul. 2017 - 11:41

@Grijsje, Nou, ik weet ondertussen dat Cliff rare, fascisitische standpunten inneemt om anderen te 'pesten' en hoopt dan op een reactie. Een internet troll heet dat, geloof ik.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 11:41

@ Gringo - dank voor je antwoord. Rechts is dom, inhalig, en ja, ook machtig. Het domineert vaak, helaas. Rechts houdt zich niet aan elementaire fatsoensregels: geduld, bescheidenheid, precisie, respect, en eerlijkheid. Links lukt dat trouwens ook regelmatig minder goed, maar het probeert wél te letten op het belang van iedereen, en niet dat van een beperkt clubje zelfverrijkers. Rechts misleidt, liegt, stoot onder de gordel, beledigt vaak heel persoonlijk, roddelt, is verslaafd aan 'muck-raking', en werkt met de tactiek van overweldiging, vernedering, misbruik - en dat alleen om daar zelf beter van te worden. Om deze redenen heeft rechts zo vaak een onverdiende voorsprong in dit leven.

Nico de Mus
Nico de Mus7 jul. 2017 - 11:56

!!door domme maar machtige mensen.!! Machtig inderdaad,maar dom? .Hoe slim ben jezelf om zomaar iemand dom te noemen. !!Dom en machtig is de gevaarlijkste combinatie die er bestaat.!! Links en machtig ,nog gevaarlijker , .

Ikkyu
Ikkyu7 jul. 2017 - 12:08

@Grijsje63 7 juli 2017 at 12:59 Volgens mij komt de meeste kritiek gewoon van mensen die ook links zijn, maar niet zo extremistisch en bevooroordeeld.

Ester3
Ester37 jul. 2017 - 12:19

@cliffclavin helaas een perfecte wereld gaat nooit lukken. Misschien een mooie uitdaging voor je om een nieuwe partij op te richten. U weet het nl allemaal zo goed. Lees net een rare reactie van @grijsje63, die denkt dat de commentaren uit de rechtse hoek komen. @grijsje63 daar kan je je wel eens deerlijk in vergissen. Nooit gehoord van mensen met gevoel voor realiteit?

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen7 jul. 2017 - 12:22

Cliff/Frank, durf jij nog echt te denken dat 'rechtse' mensen voor een bankencrisis zijn of voor torenhoge beloningen of globalisering? Wat is jouw wereldbeeld toch naief simpel zeg.

Gerygrr
Gerygrr7 jul. 2017 - 12:36

Stanley, Dank voor het compliment! Dom rechts overheerst inderdaad de wereld, niet omdat ze het gelijk aan hun kant hebben maar het kapitaal! De desastreuze gevolgen zien we elke dag, de migrantenstromen uit wanhoop door armoede en klimaatverandering en oorlog op drift geraakt. Het is dom als je dat niet wil of kunt inzien. Welke oude beschaving die ook alles had en dacht onoverwinnelijk te zijn heeft die arrogantie overleefd? Het vragen om onderbouwing is idioot. Ieder weet, dat wie geld heeft alles kan laten onderbouwen. Overigens ben ik absoluut tegen elke vorm van gewelddadig protest. Het is betreurenswaardig, dat iedereen die terecht op argumenten protesteert nu juist op dat geweld (al dan niet uitgelokt) wordt afgerekend.

Gerygrr
Gerygrr7 jul. 2017 - 12:46

Clarine, https://www.businessinsider.nl/internet-troll-tell-tale-signs-keyboard-warrior-abuse-twitter-facebook-2017-1/ Ik herken dit niet echt in Cliff.

Zwerver3
Zwerver37 jul. 2017 - 13:08

@CliffClavin Ik ben altijd voor met argumenten reageren, maar ik moet bekennen dat dat erg lastig is als iemand volgens z'n eigen 3 robotregels leeft: 1. Links komt in allerlei vormen voor en is altijd goed. Rechts is uitsluitend extremistisch en altijd slecht. 2. Mr. Clavin bepaalt wie links of rechts is. 3. Ongenuanceerd, ongefundeerd en feitenloos generaliseren of discrimineren is altijd slecht, behalve als dat in tegenspraak is met 1 of 2.

M4
M47 jul. 2017 - 13:52

Molly S, had het over een verse schaterlach, ik had dat bij Cliff's reactie op Gringo 13.41 uur. Cliff probeert zijn rechts is dom reactie recht te kletsen, wat uiteraard van geen kant lukt. Cliff, met alle respect, links is dom en dat bewijzen ze deze week weer in Hamburg en ik vermoed dat jij zelf ook een beetje dom bent. 1) Links is dom op het gebied van immigratie/integratie, 2) links is dom op het gebied van economie 3) links is dom omdat het niet is gelukt om de weeffouten in het neo-liberalisme, bankencrisis etc. te verzilveren. En wat die fatsoensregels betreft, probeer jezelf daar eerst eens aan te houden, door niet iedereen dom te noemen die het niet met je eens is.

Gringo2
Gringo27 jul. 2017 - 14:38

Cliff, de eigenschappen die je beschrijft kun je afkeuren en immoreel noemen maar niet dom. In tegendeel, het impliceert juist dat rechts berekenend, efficiënt en effectief is. Dus eerder zeer slim en niet dom.

Vuurrood
Vuurrood7 jul. 2017 - 14:43

Molly: Jij neemt Cliff niet meer serieus. Maar heb jij nu wel of niet het stuk in de Groene gelezen? Waar Cliff nog een linkje naar geeft? Tuurlijk niet. Gewoon ongelezen van leer trekken Molly. Zo ken ik je weer. Achter het verhaal in de Groene zie je gewoon de denk en leefwereld van de G20 opdoemen! Regeringsleiders met een oortje in. Daarmee worden ze gesoufleerd door de multinationals om wat en hoe te zeggen. En een groot gedeelte van onze vaderlandslievende politici van steeds dezelfde huize steunt de denkwijze van de G20.

jandebakker
jandebakker7 jul. 2017 - 16:33

@Grijsje 63 Als het aantal negatieve reacties een maatstaf is voor het hebben van gelijk moet ik op basis van de reacties hier op o.a. Baudet en Wilders concluderen dat zij heel erg gelijk hebben. Gek genoeg moet ik dan op basis van de reacties bij GeenStijl weer concluderen dat o.a. Jesse Klaver ook heel erg gelijk heeft.

Cliff Clavin
Cliff Clavin7 jul. 2017 - 16:49

@ Grijsje - dank voor het mooie compliment. Jij leest mijn bijdragen dan ook écht, dit in tegenstelling tot zekere anderen.

M4
M47 jul. 2017 - 19:05

Vuurrood, gezien jouw idee van het kapitalisme het niveau van de Donald Duck niet overstijgt (abonnementje zeker) ben jij de laatste die M Sweet moet verwijten iets niet gelezen te hebben. Eenzijdige en simpele bronnen zijn jouw handelsmerk, gesouffleerd met een oortje in door het grootkapitaal, zalig zijn de eenvoudigen van geest.

Vuurrood
Vuurrood8 jul. 2017 - 8:43

M: Jij hebt enige notie wat de G20 inhoud? Vertel het ons.

DerUnterMensch
DerUnterMensch7 jul. 2017 - 7:28

Wel fijn dat de demonstranten zo geweldloos zijn. Al zijn bij dat protest van gister dan wel 76 agenten gewond geraakt, dat dan weer wel. Maar een vraagje: Je hebt het over hoe slecht grenzen zijn en bezuinigingen en jullie protesteren ook tegen globalisering. “Grenzen, ~ bezuinigingsbeleid uitgevoerd door de wereldleiders” Wat ik me dan af vraag, als je geen grenzen hebt, ga je dan niet juist globaliseren? Is globalisering niet juist het vervagen van grenzen? Tegen grenzen zijn en tegen globalisering, dat is een rare combinatie. Vervolgens zijn bezuinigingen ook slecht, overheid moet dus actief geld uitgeven volgens jullie, maar hoe werkt dat dan zonder grenzen? Geen grenzen is dus ook geen maatschappij, of een soort wereldregering die dan heel veel geld uit moet geven? Het is allemaal zo tegenstrijdig.

8 Reacties
Mark Huysman
Mark Huysman7 jul. 2017 - 10:07

Kapitalistische globalisering heeft AnneFleur het over. Dus tegen onbeperkte ruimte voor het kapitaal. Grenzen die mensen tegen houden om hun democratische recht uit te oefenen is een ander verhaal. Of grenzen die gebruikt worden om mensen tegen te houden die voor oorlog en honger vluchten.

Herr Vorragend
Herr Vorragend7 jul. 2017 - 10:17

@DerUnterMensch "Wat ik me dan af vraag, als je geen grenzen hebt, ga je dan niet juist globaliseren? Is globalisering niet juist het vervagen van grenzen? Tegen grenzen zijn en tegen globalisering, dat is een rare combinatie" Dat vroeg ik mij ook al af. Veel standpunten van de ant-globalisten zijn mij duidelijk maar dit schuurt nogal. Waarschijnlijk leest Anne Fleur Dekker deze reacties en zou ze wellicht wat meer duiding kunnen geven over dit punt.

ahlmann
ahlmann7 jul. 2017 - 10:34

Grappig, misschien ook terecht. Toch heeft globalisering voornamelijk te maken met multinationals, en in mindere mate de allerrijksten en machtigen. In de praktijk gelden daar amper grenzen voor, en blijken de wetten des lands zeer rekbaar, iets dat misschien gewone mensen ook zouden willen? Mijns inziens hebben allerlei verschillende ideologieën zich door propaganda en zeer beïnvloedbare mensen zich vermengd, zodat sommigen de klok hebben horen luiden maar niet weten waar de klepel hangt. Resultaat is dan verdeel en heers, en uit chaos orde, maar dat triggert vast allerlei samenzweringsachtige associaties en we hebben natuurlijk geleerd dat samenzweringen de grootste kul van deze tijd is. Of een totale simplificatie van een enorm complexe dynamiek.

EricDonkaew
EricDonkaew7 jul. 2017 - 10:58

@DerUnterMensch: Tegen grenzen zijn en tegen globalisering, dat is een rare combinatie. -------------------------------------------------------- Ik vind dat ook vreemd. Vroeger was je links, zelfs extreem links als je tegen globalisering was. Met diezelfde opvatting ben je nu rechts, zelfs extreem rechts.

Sonic2
Sonic27 jul. 2017 - 11:13

Ik denk dat het eerder komt doordat radicaal rechts( die hier om onduidelijke redenen veel reageert) zich compleet niet verdiept in de standpunten van Anne Fleur. Ik zeg met NADRUK dat ik het niet volledig eens ben met Anne Fleur. Je kunt de volgende punten er wel uit opmaken. Met een beetje mee denken. - Het is een linkse theorie( overigens door velen gedeeld de afgelopen jaren) dat bezuinigen ontwrichtend werkt voor de economie. De overheid zou moeten investeren en armoede bestrijden. Bovendien moet er ongelijkheid bestreden worden. De overheid moet in geval van crisis geld uitgeven zodat de economie niet afgeknepen wordt en kan gaan draaien. Die investeringen betalen zich terug in economische groei. Het is een soort radicale versie van Keynes. De SP staat het ook voor. - Als ik AFD goed begrijp zijn ze vooral tegen de "rechtse" globalisering. Ze zijn niet tegen Europese samenwerking, maar dus wel tegen een EU van banken. Een EU van het grootkapitaal. Een EU van de uitbuiters. Tegen een hyper sociale en linkse EU zijn ze niet. - Met het anarchisme wordt min of meer bedoeld dat er niet overmatig veel regels zijn. De overheid moet de verzorgingsstaat overeind houden en uitbreiden, maar moet de mensen niet al te veel lastig vallen met regels. - Dan over grenzen gesproken. AFD en de zijnen hebben een hekel aan nationalisme. Als ik AFD goed begrijp willen ze een ruimhartig beleid voor politieke vluchtelingen. Economische vluchtelingen zijn als ik haar goed begrijp vooral een slachtoffer van het systeem. De SP staat dat gedachtengoed ook voor. Als je er een economische warboel van maakt in die landen dan komen die economische vluchtelingen die rijkdom wel halen. Al dan niet door het Westen aangemoedigd. - Er wordt geredeneerd vanuit het perspectief van onderdrukten. De VS gooit Irak plat en dus kan je min of meer verwachten dat daar IS van komt. Als wij IS gaan bombarderen dan breekt hier de pleuris uit. Een beetje zoals zij het zien. Ik zeg NIET dat ik het daar mee eens ben. Ik zeg wel dat radicaal rechts eens de standpunten van AFD goed moet gaan verwoorden. Niet altijd vanuit hun eigen perspectief praten. Geen wonder dat helemaal niemand met hun wil samenwerken.

DerUnterMensch
DerUnterMensch7 jul. 2017 - 13:34

@Mark Huysman Klopt, daarom sprak ik Anne persoonlijk (je) aan op het andere deel en de activisten in het algemeen (jullie) op het punt anti-globalisering. Verder zijn vervagende grenzen en politiek beleid binnen of over grenzen natuurlijk aan elkaar verbonden. En hoezo tegen kapitalistische globalisering? Nationaal kapitalisme zijn ze dus wel voor? @ahlmann Binnen grenzen bestaan maatschappijen met daarbij horende economieën. Die wil je beschermen (ja, ook links zou dat moeten willen, gene economie is ook geen sociaal systeem en vangnet!). Het tegenhouden van mensen heeft veel met het beschermen daarvan te maken. Dat rijkere daar minder last van hebben is omdat ze zelden een bedreiging vormen voor die maatschappij en juist zelfs waarde kunnen toevoegen. Dit is dan ook een beetje waar het hele linkse denkbeeld in elkaar stort. Alle vluchtelingen zijn welkom, maar we moeten wel een grote verzorgingsmaatschappij hebben. Dat het een het ander ondermijnt vergeten we maar voor het gemakt. @EricDonkaew Vanuit rechts perspectief wil je kleine overheden want veel macht bij de burgers. Vervagende grenzen past daar dus niet bij. Samenwerking tussen landen is echter geen issue voor rechts. Die zie je ook terug bij de anti EU-tendens bij rechts. De EU wilt een soort VSU oftewel vervagende grenzen, daar is rechts dus vaak tegen, maar samenwerking daar zijn ze vaak nog altijd gewoon voor. @Sonic Als ze hier komen, verdiepen ze zich dus ook in de punten. Maar welke punten eigenlijk? Die staan namelijk niet in het artikel. Ja, tussen de regels doorlezen kun je wel iets opmaken zoals jij doet, maar een echt goed betoon blijft achterwegen. Ik zal niet op al jou punten ingaan, maar in het algemeen zeg je ‘ze hebben linkse ideeën.’ Prima, maar dat staat toch los van de G20. Ook als de landen links waren kon er een G20 zijn. Deze wil ik wel even op in gaan: “De overheid moet de verzorgingsstaat overeind houden en uitbreiden, maar moet de mensen niet al te veel lastig vallen met regels.” Minder regels is typisch rechts. Een grote machtige overheid (links) resulteert vanzelf in veel regels. “Ik zeg wel dat radicaal rechts eens de standpunten van AFD goed moet gaan verwoorden.” Is het niet juist aan de aanhangers daarvan om dat te doen. Dus een goed inhoudelijk betoog dat tot nu toe ook bij Anne Fleur Dekker mist.

Gerygrr
Gerygrr7 jul. 2017 - 14:19

Toelichting op de actie tegen de G20: http://www.filmsforaction.org/articles/beneath-dramatic-g20-clashes-a-deep-demand-for-a-better-world/?utm_source=ab&utm_medium=fb

Voud Gespelt
Voud Gespelt7 jul. 2017 - 14:59

Sonic. Dat is helemaal niet onduidelijk. De meningen zijn niet Rechts, ze zijn menselijk. Wie geniet er nu van dit achterlijke hooliganisme, middenstanders, onschuldige burgers, scholen ontruimt, tientallen auto's in de fik en zelfs een politieman verblind voor het leven.