Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Boeren blokkeren wegen en bedreigen minister, politie bekeurt filmende automobilisten

Lange files door acties tegen stikstofbeleid... Boeren rijden met giertanks natuurgebied in
Joop

FvD’ers zetten aan tot bedreigingen en intimidatie via Telegram

  •  
22-01-2022
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
125 keer bekeken
  •  
fvdwappies

© Nederland, Amsterdam, 2022-01-20. Protest mars in Amsterdam tegen de Coronamaatregelen. Vooraf was het protest verboden, maar toch kwamen duizenden bij elkaar om te demonstreren tegen de coro

Via de Telegram-groep ‘FvD geluiden’, die wordt beheerd door provinciale coördinatoren van de extreemrechtse partij, wordt opgeroepen tot het intimideren en bedreigen van politici en anderen. Deelnemers aan de groep delen adressen van bewindslieden, zoals Hugo de Jonge en Sigrid Kaag. Dat schrijft NRC Handelsblad. Redacteuren van de krant lazen mee in de groep.
"Politieke tegenstanders worden op FvD Geluiden met de dood bedreigd. De beheerders geven zelf vaak de voorzet. Bijvoorbeeld wanneer voormalig ziekenhuisbaas Ernst Kuipers in een talkshow komt praten over wat te doen met ongevaccineerden. De beheerders van FvD Geluiden plaatsen zijn foto en stellen daarbij de vraag: „Wat moeten we doen met Ernst Kuipers. Weet jij het? Laat je reactie dan achter onder dit bericht”. Dreigende reacties zoals „lynchen!” laten ze staan."
De dreigende teksten beperken zich nadrukkelijk niet tot de groep zelf. Zo werd het telefoonnummer van een boekhandelaar geplaatst die had verklaard dat hij alleen nog maar gevaccineerden in zijn winkel wilde. De man ontving vervolgens dreigende telefoontjes (“Vuile schoft, we weten je te vinden!”, “Ik pak je”), op zijn voordeur kalkte iemand de tekst “NSB”.
Politici die de intimidaties uit FvD-hoek aan de kaak stellen , worden het doelwit van mailbombardementen. De medeoprichter en -beheerder van de groep, Abdullah Alkasid (tevens hoofdcoördinator van Forum in Noord-Brabant) speelt daarbij een uiterst dubieuze rol.
" Als Volt-politicus Nilüfer Gündoğan in een debat zegt dat ze vervelende mailtjes krijgt uit de FvD-achterban, zegt Kamerlid Gideon van Meijeren „trots” te zijn op zijn leden. Alkasid plaatst een video hiervan in de Telegramgroep met een verkapte oproep erbij: „Wie zaait, zal oogsten, dus succes met je mailbox”. In de reacties wordt Gündoğans mailadres geplaatst, wordt ze beledigd, en wordt opgeroepen haar verder te bestoken. „Kom op jongens, er kan nog veel meer shit in die mailbox. Hunting season is open.”"
Alkasid trekt op met de partijtop. Hij filmt bijeenkomsten van de partij, hij is aanwezig bij demonstraties en hij staat op de foto met Kamerleden als Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen. Nadat NRC Alkasid confronteerde, trok hij zich “per direct” terug uit de appgroep.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (54)

marietje.
marietje.24 jan. 2022 - 13:51

@Teunbeunhaas Pardon? Wordt de gaswinningsellende van ons Groningers ineens gebruikt om een stem op FvD of PVV te vergoelijken? Het was wel de VVD (Kamp, Wiebe) die verantwoordelijk is voor het niet compenseren van de schade en het door blijven pompen. Baudet werd uitgejouwd op de Grote Markt; (Q/)"Volgens Baudet zit er in Groningen ‘ongelooflijke rijkdom’ in de grond. ,,We willen doorgaan met boren. Het duurt een jaar of twee om het te regelen, maar dit is toch een no-brainer? Of we kopen mensen uit, of ze krijgen een aandeel in de NAM. Ze zijn altijd beter af dan nu. Het is toch absurd dat je 500 miljard euro in de grond laat zitten?” (\Q) bron: https://www.ad.nl/politiek/baudet-wil-door-met-gasboringen-groningen-toch-absurd-dat-je-500-miljard-euro-in-de-grond-laat-zitten~a007c607/ @Mollie Wij hebben al heel lang het AZC in Ter Apel wat uit zijn voegen barst. En hebben toch wel heel erg veel vluchtelingen opgevangen, zeker toen de Afghanen kwamen. Hebben zelfs een testlocatie XL bij Groningen-stad omgebouwd om ze op te vangen. De arme drommels zitten nu pal naast een rotonde in de kouwe klei. Ter Apel komt regelmatig in het nieuws vanwege de 'veilige landers' en de problemen met het openbaar vervoer. Betekent overigens niet dat dat een excuus is voor een rechtse stem.

OlavM
OlavM23 jan. 2022 - 19:26

[Nadat NRC Alkasid confronteerde, trok hij zich “per direct” terug uit de appgroep.] Wat een misselijkmakend, lafhartig tuig is dit toch! Anderen ophitsen, en zodra de eigen verantwoordelijkheid aan de orde komt, ijlings ervandoor gaan.

Phil2
Phil223 jan. 2022 - 10:42

Stel je even voor: het is 1940... Welke groep in de NL samenleving staat vooraan om onder het mom van "eigen volk eerst" te heulen met de net binnengevallen vijand en andersdenkenden te verraden?.. Maak een sprong: FvD is niet anders dan NSB 2.0. Deze week kreeg ik van een vriendin waar ik veel gelachen mee heb een link naar de FvD en hoeveel leden het wel niet heeft. Ik heb niet eens teruggemaild, en in één keer haar mail adres geblokkeerd. Heb het jaren geprobeerd. Haar steevaste en steeds verbitterder en wraaklustiger commentaar is dat alles (!) één grote samenzwering is van een elite, en dan bedoel ik covid, vaccinatie, Bill Gates, 9/11, 5G. En dat Qanon en Trump de enigen zijn die zich teweer stellen... Ik wil iedereen waarschuwen voor dit sluipende gif.

1 Reactie
Hannes Achterhout
Hannes Achterhout23 jan. 2022 - 15:04

Inderdaad, ik heb die ervaringen ook met vroeger best wel komisch relativerende vriendinnen van eertijds die zijn bekeerd tot het wappiedom, met nadruk op de laatste lettergreep. En dus Engel & Baudet zien als hun helden omdat ze hebben beloofd je te bevrijden van het juk der bevoegde onwetende overheden.

lmgikke
lmgikke23 jan. 2022 - 10:07

Absurd om te zien hoe sommigen (Teun bijvoorbeeld) een compleet verstoord wereldbeeld hebben. Links is de schuld van alles (ondanks 25 jaar VVD beleid), en dat is de reden dat mensen nu rechts stemmen. Absurditeit ten top. Wist je dat de overlast die nu regelmatig in het nieuws is omtrent asielzoekers die uitgeprocedeerd zijn komt door VVD beleid? dat de terugkeer centra zo schraal zijn opgezet dat de bewoners de criminaliteit ingedrukt worden? Dat hier dus een vicieuze cirkel gaande is? Dat mensen die rechts stemmen omdat het de schuld is van Links dus te dom blijken om te poepen. Dat ze niet de moeite nemen om iets verder te kijken dan hun neus lang is. Dat ze tegen hun eigenbelang in aan het gaan zijn. Allemaal omdat ze denken dat ze daar zelf beter van worden. dat ze daarmee epigonen zijn snappen ze niet, Willen ze niet snappen. Daarom aan iedereen die wel nog iets van solidariteit of sociale gedachten kent: geef het op, ze zijn het niet waard. Zorg voor je omgeving die wel samen voor iets beters wil gaan (en schroom niet om dat te doen ten koste van de domme rechtse epigonen). Gesprek of dialoog blijkt nutteloos.

Rechtse Bal -
Rechtse Bal -23 jan. 2022 - 9:29

Nederland -en bewoners- is meer gebaat bij een sterk middenveld. De fladderende flanken zijn versnipperd en doen er steeds minder toe , ondanks verhitte pogingen mekaar vast te houden. Hol geschreeuw. Bij grote werkelooshied en diepe armoede mag van mij links wel wat groter maar zo is het niet en zal het komende generatie niet worden ook.

Satya
Satya22 jan. 2022 - 19:17

"Doe eens iets goeds voor dit land. Blijf lekker thuis als je extreem rechts wilt stemmen." Hij wil enkel een zondebok. Het is zeer bewuste haatzaaierij. Doodeng. Dit komt niet goed in Europa. https://www.ad.nl/utrecht/de-felle-tegenstanders-van-toen-gaan-het-azc-in-overvecht-missen~ac3ba896/ ¡No pasarán!

1 Reactie
Satya
Satya22 jan. 2022 - 19:20

Reactie was voor Break on trough als Reactie op extreemrechtse haatzaaier teunbeunhaas. Hoe lang nog voor men inziet wat deze figuren online doen? Moeten er eerst doden vallen?

watcher3
watcher322 jan. 2022 - 13:36

Allemaal de schuld van het falen van links /s

3 Reacties
Satya
Satya22 jan. 2022 - 19:20

En Asielzoekers.

Norsemen
Norsemen23 jan. 2022 - 8:04

Eigenlijk is alles de schuld van iedereen, behalve van de rechtse heteroseksuele westerse blanke man.

Cam Millo
Cam Millo23 jan. 2022 - 11:00

Ach, de zondebokken worden elke 10 jaar opnieuw aangewezen Joden, gastarbeiders, Surinamers, Antillianen, PvdA, F. Halsema, de vluchtelingen/immigranten/asielzoekers, links etc. De komende 10 jaar zal er nog wel een groep bijkomen. Ik opteer voor de wappies.

Sonic2
Sonic222 jan. 2022 - 13:24

Een kopje thee en een lange vinger erbij en een goede dialoog met "verfrissend" rechts. Daarna kan de schuld naar de media en links, want al die PVV en FVD schatjes zijn maar een gevolg. Daarna degene die zich hier tegen verzetten uitkafferen. En we sluiten af met een groepsknuffel. En dat werkt al 20 jaar fantastisch. Dus na de thee, lange vinger, dialoog en de groepsknuffel worden al die PVV en FVD lieverds vast hele brave GL'ers en D66'ers. Mooi toch? Heeft iemand al tissues nodig?

21 Reacties
Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 13:38

'Daarna kan de schuld naar de media en links, want al die PVV en FVD schatjes zijn maar een gevolg. ' Je valt een beetje in herhaling.

watcher3
watcher322 jan. 2022 - 15:17

Teun: Het is gewoon stom. De FVD wil bv Groningen helemaal leeg trekken.

FransAkkermans1947
FransAkkermans194722 jan. 2022 - 15:25

@teunbeunhaas Twee opmerkingen nav uw reactieagitatie: Begin deze eeuw kwam er op ca 300 meter van waar ik woon een AZC en ik stem nota bene links. In 1918 was er een wet aangenomen - de Zuiderzeesteunwet- om de door de afsluiting getroffen beroepen te compenseren. Urk is niet armlastig. Limburg en Groningen ook niet.

Satya
Satya22 jan. 2022 - 15:57

"Neem de aardgas in Gronningen, alle beschaafde partijen plunderen in laatste 30 jaar het aardgas, maar goed compenseren voor schade, dan hoef je er niet aan te kloppen" Voor collectieve doelen. "Neem asielzoekers centra, die worden overal gedumpt, maar niet bij de mensen die links stemmen." Want alleen rijke mensen stemmen links? "Dan is het niet zo verwonderlijk dat die mensen zeggen, als de fatsoenlijke partijen niet fatsoenlijk met ons om gaan, dan stemmen wij op onfatsoenlijke partijen." Hoe groot moet je slachtoffer gevoel zijn om zoiets op te schrijven in Nederland? Mensen die op die partijen stemmen zijn gevoelig voor inhoudsloze retoriek die de onderbuik aanspreken, willen een zondebok zoals jij in je reactie duidelijk laat zien. Groningen hoort door ons allemaal vergoeding te krijgen, ook rechtse mensen als jij. Een hetze voeren tegen vluchtelingen vanuit de luxe positie die iedere Nederlander heeft, bah. Hoor jullie nooit klagen over het vele geld dat deze kant opkomt.

watcher3
watcher322 jan. 2022 - 16:59

Hernandez: nee, jij vertelt ons iedere keer wat nieuws! lol

vdbemt
vdbemt22 jan. 2022 - 17:02

"En dat werkt al 20 jaar fantastisch". Noem dat aanzetten tot geweld en nog erger op een eigen site, na 20 jaar liberaal (daar is toch niets links aan) maar 'fantastisch"

Break on through
Break on through22 jan. 2022 - 17:17

"Neem asielzoekers centra, die worden overal gedumpt, maar niet bij de mensen die links stemmen." Over over simplificatie gesproken. Onwaar ook. Maar goed. Maar je kunt ook gewoon lekker thuis blijven tijdens het stemmen natuurlijk. Is wel zo gezond voor ons land. Immers als PVV, JA21 of FvD uit de kamer weg zijn komen de zetelverhoudingen veel sterker te liggen en kun je weer eens een fatsoenlijk werkbaar kabinet vormen, binnen een beetje een normale tijd. Zonder dat er direct het nationaalsocialisme oid van één of andere fascist aan kleeft Doe eens iets goeds voor dit land. Blijf lekker thuis als je extreem rechts wilt stemmen.

Norsemen
Norsemen22 jan. 2022 - 17:21

“ Dan is het niet zo verwonderlijk dat die mensen zeggen, als de fatsoenlijke partijen niet fatsoenlijk met ons om gaan, dan stemmen wij op onfatsoenlijke partijen. Treurig, maar wel begrijpelijk.” Niet begrijpelijk, verre van zelfs.

watcher3
watcher322 jan. 2022 - 17:40

teun: de gemiddelde levensverwachting in Limburg is wel gestegen. Van werken in de mijnen ging je vroeg dood.

Zandb
Zandb22 jan. 2022 - 17:49

teun Jammer genoeg, dat mensen met zulke foute ideeën 'ergens' terecht kunnen. U beweert met droge ogen, dat de PVV en het FvD de enige partijen zijn waar mensen als de Groningers terecht kunnen met hun problemen? Op zich al onzin. Maar de werkelijkheid is, dat mensen in Groningen blijkbaar heel massaal stemmen voor de VVD. En wat een onzin, dat asielzoekerscentra niet bij links in de buurt komen. Ik zou werkelijk niet weten hoe u zou kunnen bewijzen, dat zoiets klopt. Het feit dat Halsema en Aboutaleb bijvoorbeeld van linkse partijen zijn, betekent niet dat de gemeenteraad - die het feitelijk voor het zeggen heeft - ook links is. Het feit dat het Ministerie bepaalt waar die centra komen, kan u toch niet serieus zien als een 'linkse aangelegenheid'. En dan moet u wel heel sneu in de tijd terug om een glimpje van 'bewijs' te kunnen overleggen, dat links een factor was, die er toe deed. Tot slot zijn er genoeg andere partijen dan de PVV en het FvD die zich het lot aantrekken van bijvoorbeeld Groningers en andere slachtoffers (waaronder misschien ook wel vluchtelingen!). Tot slot: "Overal waar asielzoekerscentra komen, zie je een ruk naar rechts." Wat verstaat u onder een ruk naar rechts? En welke feitelijke gegevens maken die bewering onweerlegbaar?

Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 17:57

@Break Nee, die asielzoekers stoppen ze weg in piepkleine gehuchten zoals Budel of Oranje. En ons maar afvragen waarom ze in de provincie steeds rechtser worden..

Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 18:00

@Break on Through ' Immers als PVV, JA21 of FvD uit de kamer weg zijn komen de zetelverhoudingen veel sterker te liggen en kun je weer eens een fatsoenlijk werkbaar kabinet vormen,' Het zou verboden moeten zijn, dat mensen zomaar zelf mogen beslissen op welke partij ze stemmen..

Break on through
Break on through22 jan. 2022 - 20:13

Nee hoor, maar racisme en discriminatie is nog steeds verbodem bij wet, net als opruiing. Wetsovertredingen waar PVV en FvD in grossieren. Dáárom zouden ze beide inderdaad verbodem moeten worden. Net als de NSB of de CP.

Satya
Satya22 jan. 2022 - 20:41

"Nee, die asielzoekers stoppen ze weg in piepkleine gehuchten zoals Budel of Oranje. " Weleens in Oranje geweest? Veel mensen daar hebben achteraf zoiets dat het eigenlijk wel mee valt. Maar goed de volgelingen van Wilders zijn erg goed in online haatzaaien.

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 jan. 2022 - 0:20

@teun - 'Neem asielzoekers centra, die worden overal gedumpt, maar niet bij de mensen die links stemmen.' Asielzoekers centra worden inderdaad gelijk over het land verdeelt, maar niet in de provincie Groningen. Ééntje in Delftzijl en dat is het. Ook in het land van Maas en Waal, tussen Gorinchem en Druten zijn geen asielzoekercentra te vinden. Stemmen ze allemaal links daarzo? Zou dat het wezen?

Molly Veenstra
Molly Veenstra23 jan. 2022 - 0:28

Tussen Gorinchem en Druten...Wacht eens even. Licht daar niet Geldermalsen? Allemaal links tuig daar! https://www.gelderlander.nl/west-betuwe/hoe-vijf-jaar-geleden-de-hel-losbrak-in-geldermalsen-om-een-azc-een-wonder-dat-er-geen-zwaargewonden-of-erger-zijn-gevallen~abd9d982/?cb=fbf8a0639fc6e38b6360719f56612266&auth_rd=1

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jan. 2022 - 4:27

Het linke vind ik vooral dat traditionele partijen in de provincie NBr. zo gemakkelijk met FvD regeren. Al is het maar om de boeren extra te steunen en de eigen zaken erdoor te krijgen. Daar begint het echt gevaarlijk te worden. Veel burgers hebben dat niet zo in de gaten maar zo normaliseer je automatisch en voor velen aan het gezicht onttrokken, ook nog dat soort partijen. Hoe het in gemeenten is weet ik niet. Iemand daar enig idee van?

Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jan. 2022 - 4:30

aan het zicht onttrokken. (Een letter niet helemaal goed aangeslagen en corr. maakt er 'gezicht' van). Zo krijg je de wonderlijkste woorden en/of zinnen. :)

Sonic2
Sonic223 jan. 2022 - 9:19

@ Hernandez Uw valt met uw haat richting mij in herhaling. Net als een aantal andere types hier die niet inhoudelijk kunnen reageren en alleen maar zeer respectloos mij kunnen schofferen. Luister voor de verandering naar mij. Gooi die rechts radicale troep eens in de afvalbak. Iedereen mag van mening verschillen. U mag ook alles persoonlijk van me vinden, maar ik sta op dit punt aan de goede kant. Niet alleen nu, maar al vier a vijf jaar geleden voorspelde ik dat de FvD een luchtbel zou zijn. Al sinds 2017 hier. Ik reageer hier nu vijf jaar. Wat minder respectloos reageren en gewoon eens minder onfatsoenlijk zijn en mensen de eer geven die ze verdienen. Reageer eens op de inhoud en zie eens dat patroon. https://joop.bnnvara.nl/nieuws/hatemails-voor-peter-r-de-vries-na-kritiek-op-volksmenner-wilders En 11 a 12 jaar later dezelfde ellende. Ik toon dat patroon aan en dan val je heel af en toe in herhaling. Het wordt tijd dat realisten het voor het zeggen krijgen op dit punt en niet mensen zoals u die nog steeds niet het gevaar zien van rechts radicale bewegingen en alleen maar mij respectloos kunnen demoniseren. @ Teunbeunhaas Totale onzin. Je kunt altijd op Renske Leijten stemmen. Je kunt op Pieter Omtzigt stemmen. Je kunt zelfs op Eerdmans stemmen. En je kunt op Caroline van der Plas stemmen. Je kunt op een VVD of CDA'er stemmen. En als je alleen op PVV en FvD wilt stemmen dan kun je maar beter niet stemmen. Totale onzin dus. Een van de grootste mythes en leugens van deze tijd. Dat PVV en FVD stemmers geen kant op kunnen. Dat kunnen ze wel. En ze kunnen zelfs niet stemmen, want stemmen is niet verplicht in dit land. Ik begrijp dat PVV/ FvD stemmers ook veel van dieren houden. Dan kan je ook Esther Ouwehand stemmen. Waarom praat u alles toch maar weer goed? Wanneer stopt het eens? Zucht

FransAkkermans1947
FransAkkermans194723 jan. 2022 - 10:03

@teunbeunhaas De argumenten die u aanvoert (voor de stelling dat de mensen volkomen gelijk hebben om niet op fatsoenlijke partijen te stemmen want de overheid heeft ze belazerd) zijn niet gebaseerd op feiten en analyses maar op generalisaties en het weglaten van context. Ik had er twee uitgepikt om dat aan te tonen en in antwoord gaat u er gewoon mee door. Anders dan u geloof ik niet dat de overheid voor alles wat misgaat verantwoordelijk is en over moet gaan tot compenseren.

Gerygrr
Gerygrr23 jan. 2022 - 12:04

Geldermalsen, mijn geboortedorp. Kijk ook naar de gemeenteraad van dit dorp……… Krassen in mijn ziel. Gepest in mijn kindertijd, zoals ik wel eens hier vertelde. Maar helaas dat werd in twijfel getrokken. Een gesloten gemeenschap, die ook in het verleden geen fijne gevoelens voor medemensen kon opbrengen.

Break on through
Break on through22 jan. 2022 - 13:23

Haat zaaien is het soort van FvD wel goed in hoor. Kijk even hoe haatdragend de gemiddelde FvD stemmer is. Of überhaupt alles op extreemrechts.... Ze hebben wel allemaal hun niche natuurlijk, van algemene haat jegens migranten door JA21, specifiek op Islam gericht (maar stiekem ook wel op al die kutbuitenlanders natuurlijk) door de halve Indo Wilders van de PVV. Of gewoon het volledige nationaal socialisme door de FvD "Wir haben es nicht gewusst" Haat is hun product en haat is hoe ze het aan de man brengen.....

3 Reacties
Indisch4ever
Indisch4ever22 jan. 2022 - 16:50

Bedoel je dat de helft van Wilders voorouders Indonesisch zijn? Helaas, niet waar. Hij heeft slechts 6 -8% Indonesische voorouders .

sleepy slow
sleepy slow22 jan. 2022 - 16:56

Break on through: Dat is inderdaad iets heel anders dan jouw bericht ontroerend vol liefde.

Break on through
Break on through22 jan. 2022 - 17:28

Nee mijn punt is dat hij mensen met een overtuiging weg wil werken terwijl hij zelf naar je zelf bevestigd 6 tot 8% Indonesisch bloed heeft. Indonesiërs hebben in Nederland zelf genoeg ellende meegemaakt en hij zou dus veel beter moeten weten om mensen als groep weg te zetten.

Greendutch
Greendutch22 jan. 2022 - 13:12

wanneer, waar en hoe wordt begonnen met een tegenbeweging? een actiegroep die tegen de leugens en het geweld van deze idioten ingaat? die bewijzen verzameld om aangifte te kunnen doen? en zij straf krijgen voor beschuldigingen, angst zaaien, ophitsen, bedreigen, leugens en nep-nieuws verspreiden, haat zaaien, en wat dies meer zij. forumtegendemocratie (dat is wat ze zijn m.i.) is geen politieke partij maar een groep waarvan de ouders het kind hebben weggegooid en de nageboorte gehouden. waarom zit er zoveel haat in deze jongeren die een leven voor zich hebben maar dat weggooien door zich tegen alles te verzetten dat door een gemiddelde van de samenleving als acceptabel wordt ervaren? waarom hebben ze zo’n hekel aan sommige mensen? en tegen regels en wetten die democratisch zijn vastgesteld (waarvan ik ook niet alles even ok vind, wie wel)? zij hebben geen eigen mening maar zijn tegen alles omdat dat kan, niet omdat dat beredeneerd en gewogen is. zij zijn de meest verwende groep jongeren die door hun ouders over het paard getild zijn, overal van hebben kunnen profiteren en niet willen leren van hun ervaringen. en helaas blijven zij woedend, haatvol, agressief en gevaarlijk. het zijn de nieuwe nazi’s wat deze week in de 2e kamer weer gebeurd is moet niet kunnen. van kamerleden en andere politici mag verwacht worden dat zij hun voorbeeldrol conscentïeus op zich nemen.

4 Reacties
Hannes Achterhout
Hannes Achterhout22 jan. 2022 - 14:01

Greendutch: Die tegenbeweging is er wel: Antifa. Helaas schijnt AIVD die bedreigender te vinden dan de jongfaschisten van FvD en groepen daaraan verwant.

watcher3
watcher322 jan. 2022 - 14:45

Hannes, vergeet de fascisten van het NCTV niet.

vdbemt
vdbemt22 jan. 2022 - 17:04

Ik zag er maar 2 die dat niet deden. Wilders en die malloot van Forum.

Gerygrr
Gerygrr23 jan. 2022 - 15:05

Waarom? Bijvoorbeeld, omdat er met illusies wordt gestrooid? Het idee, dat wij een gaaf land hebben? Echter, degenen die het gave land door rijke ouders gesteund naar hun hand wisten te zetten is altijd ongeveer de top 20%. De rest wordt verweten niet hard genoeg gewerkt te hebben. De rest wordt aangepraat, dat er gediscrimineerd werd tegen hen door allerlei laag betaalde overwerkte ambtenaren. De rest wordt aangepraat, dat zij echt erop vooruitgaan …….. Het resultaat van jarenlang arrogant bezuinigen op kanslozen. En diezelfde kanslozen wijsmaken, dat die kansloosheid werd veroorzaakt door andere kanslozen……

mijn-mening
mijn-mening22 jan. 2022 - 13:06

Kamerleden als Thierry Baudet, Gideon van Meijeren en Pepijn van Houwelingen en andere idioten zijn criminelen met nazi sympathieën en haatzaaiende frustraten die enkel aansluiting vinden bij gelijken binnen onze samenleving of kansloze frustraten en wappies. Dit is geen politieke party maar een terroristische organisatie. Volg ze op het FVD Youtube kanaal en huiver.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin23 jan. 2022 - 4:38

Mijn maag draait er twee keer van om. Van die Gideon van Meijeren wel drie keer. Als ik die stem hoor, ga ik al helemaal over mijn nek.

Sonic2
Sonic223 jan. 2022 - 9:24

PVV en FVD stemmers doen zich inderdaad onder andersgestemden netter voor dan ze zijn. Ik weet van 2 kennissen van mij hun nicknames op Youtube. Als je ziet wat voor haat en agressie er bij hun dan los komt en hoe relatief "normaal" ze zijn in het normale leven. Ik wantrouw deze mensen zeer diep. Ik wantrouw elk woord wat uit hun komt en ik wantrouw ook mensen die het goed praten. Ze brabbelen over liefdevol verzet, maar onder dat liefdevol zijn komt zoveel haat vrij. Eng

Ecclesia
Ecclesia22 jan. 2022 - 11:01

Het zijn ook echte sukkels hè? Al die wappies denken veilig te zijn in Telegram kanalen, niet wetende dat het gewoon openbare kanalen zijn waar gewoon iedereen mee leest. En dan zeggen ze natuurlijk weer: ja maar als Telegram verdwijnt, gaan we gewoon ergens anders heen. Van het ene moeras naar het andere, nog niet snappend dat ze steeds verder de fabeltjesfuik in verdwijnen tot het moment dat ze een tijdje in de bak mogen zitten omdat ze ergens met een brandende fakkel aanbellen.

7 Reacties
Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 12:28

'Al die wappies denken veilig te zijn in Telegram kanalen, niet wetende dat het gewoon openbare kanalen zijn waar gewoon iedereen mee leest. En dan zeggen ze natuurlijk weer: ja maar als Telegram verdwijnt, gaan we gewoon ergens anders heen.' Ik denk niet dat ze 'zo' dom zijn om de groepen niet besloten te maken, je hebt immers ook gewoon besloten groepen op Telegram.

Loet2
Loet222 jan. 2022 - 13:14

Eerder _riool_ dan "moeras". Ik denk niet dat ze ‘zo’ dom zijn om de groepen niet besloten te maken, je hebt immers ook gewoon besloten groepen op Telegram. Tsja, fijn stiekem de (toetsenbord-) terrorist uithangen met je matties. Leuk volk, dat rechts.

Ecclesia
Ecclesia22 jan. 2022 - 14:17

'Ik denk niet...' Je zou je nog verbazen hoeveel groepen openbaar zijn (groot en klein). Maar los daarvan, zelfs de besloten groepen zijn praktisch openbaar omdat de wappies veelal de behoefte voelen om 'het woord te verkondigen'; 'Kom erbij! Wees geen schaap! Denk na! Word wakker!'

Hernandez
Hernandez22 jan. 2022 - 17:55

@Loet Die mensen heb je ook op links hoor.

Loet2
Loet222 jan. 2022 - 22:37

@Hernandez oh ja? Kom dan maar met die berichten over Telegram groepen van linkse politieke partijen waar opgeruid en opgeroepen wordt tot bedreigen van politici. De laatste jaren is dat soort gedreig enz. exclusief van rechts wat de klok slaat. Los van het gegeven dat je je af kunt vragen of er überhaupt nog linkse politieke partijen bestaan in NL.

Hernandez
Hernandez23 jan. 2022 - 12:47

@Loet Ken je IndyMedia? Google er maar eens op.

Loet2
Loet224 jan. 2022 - 1:09

@Hernandez niks daarvan, met dat gemakzuchtige insinuaties doen. Kom dan ook met die _oproepen tot bedreigen van politici vanuit linkse politieke partijen_ van u? Die zijn er al jaren niet, ook niet op IM.