Joop

FvD roept op tot ontslag kritische docent

  •  
28-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
195 keer bekeken
  •  
Vragenuur in de Kamer

© 2017-04-04 16:09:07 DEN HAAG - Thierry Baudet van Forum voor Democratie tijdens het wekelijkse vragenuurtje voor de leden van de nieuwe Tweede Kamer. ANP MARTIJN BEEKMAN

Forum voor Democratie, de partij geleid door de zelfbenoemde ‘belangrijkste intellectueel van Nederland’, laat wederom blijken weinig op te hebben met het open debat zoals dat in een vrije democratie geldt. Op Twitter gaat Baudet tekeer over een schoolopdracht waarin VWO-leerlingen gevraagd wordt de opkomst van FvD en het bestaansrecht van de partij te beargumenteren:
"Ik krijg deze bizarre, schandelijke schoolopdracht van een boze leerling doorgestuurd. Schokkend! Maken anderen dit ook mee op hun school / hogeschool / universiteit? Laat het mij en @YerRamautarsing weten en we komen langs om uit te leggen hoe het echt zit!"
Het is onduidelijk wat Baudet precies schandelijk vindt. De weergave van zijn eigen standpunten of het feit dat VWO-leerlingen gevraagd wordt om voor zichzelf te denken. De vraag luidt als volgt:
"Dat Thierry Baudet de vaderlandse politiek flink opschudt is duidelijk. Zijn idee van een nieuwe renaissance vindt weerklank bij de bevolking. De twee zetels die zijn partij nu heeft, lijkt een voorbode voor meer. Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben. In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel, lijden Nederlanders aan oikofobie, en speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is. Is Baudet een tijdsverschijnsel dat snel weer uitsterft? Of hebben zijn ideeën, die populair zijn bij onder meer jongeren die een hoge opleiding genieten of genoten hebben, daadwerkelijk bestaansrecht voor een langere tijd?"
Ivar Gierveld, de vwo-docent in kwestie die na het online plaatsen van de vraag onmiddellijk belaagd werd door een klein leger aan FvD-trollen, weerspreekt het frame van Baudet:
"Meneer @thierrybaudet, hier de betreffende docent. Ik schrijf hier niets dat niet uit je eigen mond komt en bovendien is het een opdracht waar leerlingen alle kanten mee opkunnen. (schrijf betoog/beschouwing over dit onderwerp) Zelfs jouw kant. Een flinke frame dus."
Die heldere verklaring weerhield Yernaz Ramaurtarsing, de nummer twee op de lijst van Forum voor Democratie in Amsterdam, er echter niet van om onmiddellijk op te roepen tot ontslag danwel schorsing van de docent:
FvBroodroof
Waarop Gierveld twitterde:
"Als er nog leerlingen zijn die Baudet kiezen als onderwerp voor betoog/beschouwing en wat input willen, ik zal mijn mentions even printen. Met dank aan de leerling die Thierry op het onderwerp attendeerde."
Update: Spelfout waarop gereageerd werd, was tikfout redactie bij overname citaat. En Ivar Gierveld heeft zijn Twitter-account inmiddels afgeschermd.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (181)

geronimo3
geronimo329 nov. 2017 - 18:40

We kunnen erom heen blijven draaien maar Baudet is gewoon een zeer Rechts mannetje gestoken in een prachtig net pak, de haartjes mooi gekamd terwijl hij zelf van alles zegt over anderen maar zodra er kritiek op hem zelf komt dan moet men zwijgen en komen zijn volgers in beweging, doet wel aan een bepaalde periode uit onze geschiedenis denken lijkt mij, lang leve het vrije woord, alleen niet als het tegen mij is zo denkt Baudet volgens mij.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin30 nov. 2017 - 8:29

Ook weer bevriend met Jort Kelder. Heb je gezien wie daar allemaal op het congres rondliepen?

Cliff Clavin
Cliff Clavin30 nov. 2017 - 12:18

@ Minoes - ik wist niet dat Baudet en Kelder vrienden zijn. Vormen deze heertjes samen met Rutte een soort politiek-mentaal triumviraat? In gedachten plaats ik Rutte, Wilders, en het Leidse patiëntencollectief (Cliteur, Ellian, en op enige afstand ook Bolkestein) in de Nederlandse neoliberale hoek. Al deze lieden hebben eigenschappen gemeen, die goed opgeleide en helder denkende mensen misstaan. Arrogantie, pedanterie, narcisme, almachtsfantasieën, en het frequent wegzweven uit de consensuswerkelijkheid, die kan je bij hen waarnemen. Serieuze en rationele kritiek proberen ze te pareren met ontwijken, ad hominems, argumenten ad verecundiam, en ironie. Reden om ze ernstig te wantrouwen. ------- Zeg eens, Minoes: wie liepen er dan op dat congres rond? Ik ben heel benieuwd!

#RU486
#RU48629 nov. 2017 - 16:07

FvD roept op tot ontslag kritische docent Los van het feit of ik de opdracht wat vind, is wel duidelijk dat Baudet absoluut niet tegen kritiek kan. Wat moet je dan met zo'n hansworst?!

Ryder
Ryder29 nov. 2017 - 14:00

"FvD roept op tot ontslag kritische docent" Het is nog maar de vraag of het een kritische docent is. Dat kun je helemaal niet afleiden uit de opdracht die de scholieren van hem kregen. Het is een opsomming van standpunten die Baudet kenschetsen en heeft niets met framen te maken. Als je de vraagstelling zou voorleggen "is de partij van de rechtsextremist, racist, antidemocraat en klimaatontkenner Baudet een wenselijke aanvulling op het Nederlandse politieke landschap?", dan zou je misschien framen. Hoewel, nog steeds ben ik zelf van mening dat dit correcte etiketjes zijn.

RobSon2
RobSon229 nov. 2017 - 13:41

Ik ben geen fan van Baudet, maar als je niet ziet dat deze vraagstelling op z'n minst sturend/suggestief is, dan zit je óf opgesloten in de linkse bubbel, óf bent niet in staat om tussen regels door te lezen.

6 Reacties
Robbels
Robbels29 nov. 2017 - 15:53

U noemt het sturend/suggestief. Je kan ook zeggen: benoemen voor wat het is. Waarom moet de vraagstelling 100% puur objectief zijn? Ik vind het zoals Ryder hierboven zegt: correcte etiketjes. Dat Baudet daar dan weer ongelukkig mee is... tsja...

doron
doron29 nov. 2017 - 20:01

Robbels, Als docent zijnde is het wenselijk dat je objectief bent. RobSon zijn post is dus helemaal waar.

Robbels
Robbels29 nov. 2017 - 21:56

@ doron En de derde optie? Dat u beiden in een rechtse bubbel leeft? Of bestaat dat niet? Ik zie hier niet zoveel mis behalve dat FvD critici de mond wil snoeren. En het is o zo simpel: als je niet wilt dat je rare uitspraken bekritiseerd worden in media/talk shows/fora/scholen, doe ze dan niet! Van mij mag je zeggen whatever je wilt. Het heeft echter wel gevolgen voor hoe mensen tegen je aankijken.

Zandb
Zandb30 nov. 2017 - 11:37

Robson De vraagstelling is niet sturend; die is prikkelend en geeft leerlingen alle mogelijkheden om welk standpunt dan ook in te nemen. Zelfs zou die leerling, door de bronnen te raadplegen, van mening zijn dat de docent het helemaal bij het verkeerde eind heeft. doron Hoezo; als docent is het wenselijk dat je objectief bent? Hoe moet je dat doen dan? Is het niet veel stimulerender te beweren dat een docent zijn leerlingen kritisch moet maken? En is het niet veel logischer te bedenken, dat je juist mensen kritisch maakt door regelmatig iets wat je, ook al ben je docent, vindt te laten blijken? Als je je leerlingen kritisch wilt maken, dan heb je een objectieve blik nodig, als je de meningen, de betogen e.d. van leerlingen waardeert door de argumenten te wegen. En door je bij het becijferen te houden aan het protocol dat je met je vakcollega's hebt afgesproken. En wanneer je je bereid toont anderen naar je werk te laten kijken. Ik heb in een reactie aan Robson al duidelijk gemaakt, dat ik niet vind, dat zijn bewering waar is, laat staan helemaal.

RobSon2
RobSon21 dec. 2017 - 19:33

@Robbels, Voor de goede orde, ik stem al heel mijn leven (en dat is best lang) links. En zal dat ook blijven doen.

Robbels
Robbels1 dec. 2017 - 22:28

@ RobSon U hoeft zich daarvoor niet te verantwoorden hoor, maar dank voor de toelichting. 'maar als je niet ziet dat deze vraagstelling op z’n minst sturend/suggestief is' Ja en? Wat is hier nou zo mis aan? Ik vind het niet onterecht. Is het onderwijs te links? Een veelgehoord rechts verwijt. Wellicht is het onderwijs (een zware, stressvolle, onderbetaalde baan) niet in trek bij mensen met een rechtse inslag? Dat kan je dan toch moeilijk links weer verwijten.

Brenda T. Van der Velden-G.
Brenda T. Van der Velden-G.29 nov. 2017 - 13:28

Zo maak je jezelf als politieke partij natuurlijk wel onsterfelijk belachelijk. Wat een kleinzerige calimero reactie zeg. En dat geldt wat mij betreft ongeacht wat het antwoord is op de vraag of deze docent te sturend of te politiek gekleurd is geweest want als dat zo is dan deugt dat natuurlijk ook niet.

Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 13:06

En anders kan die leraar ook gewoon zeggen dat hij overdreef. Een Hyperbool er van maakte en dat Bidet het niet zo letterlijk moet nemen. Of hij had moeten zeggen: "ik bedoelde niet dat dit rechts extreem snotjoch alleen maar witte mannen aan de leiding wil. Dat was een grapje. " Ongelooflijk dat Bidet zich druk maakt om een grapje. Eigen tactiek eerst.

3 Reacties
Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 13:45

Baudet zei eerder dat hij wil dat Nederland en Europa dominant blank blijven en vrouwen ongeschikt zijn voor de politiek omdat ze nou eenmaal minder ambities hebben dan mannen. Bidet staat geen mannelijk blanke regering na. Het ligt aan de vrouwen.

vdbemt
vdbemt29 nov. 2017 - 15:34

De leraar heeft slechts geschreven wat Baudet zelf gezegd heeft. Het heeft geen zin dat terug te nemen, want Baudet heeft dat gezegd, niet hij. Het is toch heel goed dat een leraar leerlingen daar zelf onderzoek op laat doen en hun mening daarover laat presenteren?

Paul250371
Paul2503712 dec. 2017 - 0:32

peter Absoluut.

johannn2
johannn229 nov. 2017 - 12:15

Iedere serieuze, zichzelf respecterende partij zou open staan voor zo'n les, hem in principe zelfs toejuichen, mits de intentie en het beschikbare materiaal een eerlijke open weergave zijn van de standpunten en de staat van dienst van die partij. Wat de kids doen met de opdracht is - even open en eerlijk - geheel aan henzelf. Baudet is boos, omdat het bij zo'n recept van openheid en vrijheid zeer waarschijnlijk is, dat er door zíjn "openheid en vrijheid" heen geprikt wordt. Dat er door zijn façade heen geprikt wordt. Daar zit hij niet op te wachten. .

2 Reacties
johannn2
johannn229 nov. 2017 - 12:18

aanvulling Baudet zit niet te wachten op een kritische beschouwing; zeker niet in het onderwijs. .

Joe Speedboot
Joe Speedboot29 nov. 2017 - 14:54

'Baudet zit niet te wachten op een kritische beschouwing;' Precies! Baudet is alleen maar op zoek naar bevestiging dus alles wat kritisch is voelt hij als bedreiging. Hij mag er dan wel uitzien en lullen als een dertiger, emotioneel gezien is hij de zestien nog niet gepasseerd.

Janpastoor
Janpastoor29 nov. 2017 - 10:39

@Daan Owens: Ik lees jouw reacties met interesse: Waarschijnlijk heb jij veel verstand van politiek. en zeker van politieke ‘extremen’. Daarom een vraagje aan jou: Hebben wij in NL partijen/politici die ‘extreem’ genoemd worden enkel aan ‘rechtse’ kant? Zo ja, wie zijn dat volgens jou dan? Zo nee, wie moeten we volgens jou ook ‘extreem’ aan de ‘linkse’ kant noemen?

1 Reactie
Richard555
Richard55529 nov. 2017 - 21:00

Slechte poging om een tegenhanger te vinden voor extreem rechts. Die is er in Nederland nauwelijks te vinden. Er zijn maar weinig mensen die animo hebben voor extreem links. Dat is een kleinzieltogend clubje zonder volksmenners all Wilders of Baudet. Extreem rechts spreekt veel meer mensen aan. Dat zit nu eenmaal in de mens ingebakken. Egoisme, haat jegens het vreemde etc. Dus dat zijn geen gelijke uitersten.Geen idee wat de percentages zijn maar stel 10% tegen 1%. Dat lijken mij de juiste verhoudingen wel in dit land.

Libertain
Libertain29 nov. 2017 - 9:34

We moeten toegeven dat Baudet enige gelijk zou kunnen hebben mede omdat er ten tijde van de opkomst van Wilders met zijn Partij voor de Ongelijkheid(PVV) in plaats van aan de leerlingen van het school was het aan de Nederlandse pers overgelaten om ophemelende essays over Wilders te schrijven, inclusief dagelijkse interviews op radio en televisie. Baudet is oprecht boos omdat bij vergelijking schijnt hem in dezen tekort te zijn gegeven.

4 Reacties
Keza
Keza29 nov. 2017 - 11:08

"Baudet is oprecht boos" Je kan veel over Baudet zeggen, maar hem oprecht noemen is iets dat ik niet kan delen. Er is weinig oprecht aan hem, behalve zijn gekwetste ijdelheid.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 11:12

"behalve zijn gekwetste ijdelheid." Wat dat betreft lijkt hij erg op Wilders en Fortuijn en Verdonk. Ook allemaal erg ijdele personen. Maar dat zal wel toeval zijn.

Brenda T. Van der Velden-G.
Brenda T. Van der Velden-G.1 dec. 2017 - 6:08

@Keza Ik denk dat je gelijk hebt, alleen Klaver ontbreekt nog in je rijtje.

Pater
Pater5 dec. 2017 - 7:04

@Brenda Er is vast en zeker wel iets negatiefs over Klaver te zeggen, maar jij bent geobsedeerd. Een man die zichzelf in eikeltjespyjama te kijk zet kan onmogelijk erg ijdel zijn.

Halve Zoolstra
Halve Zoolstra29 nov. 2017 - 8:30

Dit lijkt verdacht veel op een voorval met de PVV, waarbij Wilders er op aan drong een PVV criticaster te ontslaan. De precieze situatie weet ik niet meer.

3 Reacties
Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 10:50

Snap ik, het zijn er ook te veel om op te noemen.

Orange Floyd
Orange Floyd29 nov. 2017 - 11:18

Klok, klepel ! Schrijf dan niks.

stokkickhuysen
stokkickhuysen29 nov. 2017 - 18:55

http://www.omroepbrabant.nl/?news/245139982/PVV+boos+over+kritiek+hoogleraar+Tilburg+University+op+Geert+Wilders+Paul+Frissen+moet+opstappen.aspx gegoogled op de termen: 'kritiek op wilders' en 'ontslag' En met Google mini hoef je niet eens meer te typen

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:49

Zijn we met z'n allen nu niet wat aan het doordraven? Waarom zou een, in prikkelende bewoordingen gestelde schrijfopdracht, ook de mening van de docent moeten zijn? Als docent wil je dat (zelfs VWO-)leerlingen kritisch zijn. Nou. Deze docent geeft zijn leerlingen alle kans!

3 Reacties
Keza
Keza29 nov. 2017 - 10:53

Mijn zoon, de eeuwige dwarsliggende puber, zou zich bij deze opdracht juist geprikkeld voelen om heel positief over Baudet te schrijven. Hij was ook heel positief over Trump, tijdens de campagne, vooral ook omdat velen in zijn omgeving tegen Trump waren. Maar die mening heeft hij bijgesteld, en dat spreekt voor hem (mijn zoon)

Orange Floyd
Orange Floyd29 nov. 2017 - 11:23

Op zichzelf niks mis met zo'n opdracht. Maar hier lijkt op zijn minst de mening van de docent door te schemeren in de vraagstelling, waardoor al in een specifieke antwoordrichting wordt gemanoeuvreerd m.b.t. de antwoorden en als gevolg daarvan de verdenking opkomt dat een cijfer afhankelijk kan zijn van al dan niet welgevallige inhoud. Of je het er nu mee eens bent of niet, er kan bij een zuivere vraag omtrent zo'n onderwerp beide kanten op beredeneerd en beargumenteerd worden en beide kanten zouden moeten kunnen leiden naar een 10.

Zandb
Zandb30 nov. 2017 - 11:46

Keza Dat mensen kritisch zijn, dat is af te lezen aan de wijze waarop ze beargumenteren. Uw zoon is in ieder geval gemotiveerd om er eens iets van te maken. Lijkt mij heel positief. Als die alleen maar wat wil dwarsliggen kan hij met geen enkele opdracht uit de voeten en zal overal een onvoldoende halen. Orange Hoe blijkt de mening van de docent in de vraagstelling dan door? Ik kan daar geen enkele aanwijzing voor vinden. U wel? (Ik zie veeleer het tegendeel; dat deze opdracht leerlingen handvatten geeft.)

Bickle
Bickle29 nov. 2017 - 5:21

In onderstaande link/film (na plusminus 13 minuten) zegt Thierry Baudet; “Die zelfhaat die we proberen te ontstijgen. Door de Nederlandse bevolking homeopathisch te verdunnen met alle volkeren van de wereld, zodat er nooit meer een Nederlander zal bestaan. Zodat wie wij zijn, niet meer gestalte kan krijgen.” Is dit een racistische uitspraak of is dit geen racistische uitspraak? https://www.facebook.com/forumvoordemocratie/videos/1123707407754969/

7 Reacties
Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 10:54

Het is een rare gevolgtrekking. Wij haten ons zelf en daarom laten we buitenlanders toe zodat "ons zelf" homeopathisch verdund wordt. Een soort kastijding van ons eigen soort. Racistisch weet ik niet maar er klinkt een hoog Uber- en Untermensch gehalte in. Het "zuiver" houden van het ras gelul dat niet gebeurd door dat wij lijden aan oikiefoboestrobiebobie.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 10:55

Ik denk niet racistisch. Ik denk dat Baudet zichzelf bekent tot de groep mensen die tegen globalisme is, en die met lede ogen moet aanzien dat de hele wereld verwordt tot een groot dorp. Mijn neef is in Singapore getrouwd met een Chinese. Is dat erg voor de Chinezen, of erg voor de Nederlanders? Of is het gewoon de moderne tijd?

Hendrik Vanderstijn
Hendrik Vanderstijn29 nov. 2017 - 11:32

Een uitspraak waar hij excuses voor heeft aangeboden. Maar dat mag natuurlijk niet, he? Het omgekeerde is overigens precies een doel van mondialisering/globalisering. Dat gaat over demografie. Niet wie er aan de macht mag komen. Dat zijn twee andere kwesties.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 15:18

Politici zeggen wat ze denken. Het is goed als ze zich excuseren achteraf. Maar dat ze dat op het moment van zeggen dachten, dat blijft, dat kun je niet terug draaien met een excuus.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 15:19

"Het omgekeerde is overigens precies een doel van mondialisering/globalisering. " Mondialisering/globalisering is een proces, het heeft geen doel. Het is niet uitgevonden, het is het resultaat van de wereld die verandert door, ondermeer, de technische ontwikkelingen.

stokkickhuysen
stokkickhuysen29 nov. 2017 - 19:14

@Hendrik vanderstijn Waty waren de bewoordingen van het excuus? 'Ik liet me meeslepen door de omgeving'? 'Oei zat ik hardop te denken'?

Paul250371
Paul2503712 dec. 2017 - 0:36

gebeurt.

Jonathan2
Jonathan229 nov. 2017 - 2:44

Je kan op sociale media waarnemen dat vele neonazi's woedend zijn dat geschreven is dat Thierry een Nederland wil waarin een paar blanke mannen de macht hebben. Zij steunen Baudet juist door zijn liefde voor een heerlijk cultureel en raciaal vermengd Nederland. Wilt U een beetje opletten voor de propaganda uit deze hoek. Ze geven op forum waarop ook nog redelijk denkende mensen komen, zich uit als iemand die bepaald geen fan is van Baudet, Trump, Wilders, etc, maar vinden nu toch wel dat deze arme mensen groot onrecht is aangedaan of dat ze juist op dit punt wel gelijk hebben. Vaak hebben ze ook nog gestemd op een partij die weliswaar regelrecht tegen hun belangrijkste standpunten ingaat, bv D'66, maar dat mag de pret niet drukken, want een superieure cultuur wordt vooral gebouwd op onwaarheden, zie Trump en Putin. En Erdogan, voor de nodige diversiteit.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin29 nov. 2017 - 2:42

Wat een treurige beweging, dat het naar zijn hoofd is gestegen mag duidelijk zijn, ik hoorde hem oreren op politiek 24, echt om je suf te lachen, de waanzin die hij uitbraakt is voer voor psychotherapeuten, die knul is zo idioot dat ik voorspel dat hij het niet gaat redden, belachelijker dan Wilders, hij mag even een zegetochtje maken om compleet te floppen, laten ze in de kamer en in de pers niet dezelfde fout maken als bij Wilders en hem van alles toedichten maar hem compleet afzeiken, voor lul zetten en uitlachen, zodat hij hyperventilerend zijn bosje lavendel onder z’n neus moet houden om weer een beetje kleur te krijgen.

2 Reacties
Keza
Keza29 nov. 2017 - 10:57

Ik ben het met je eens, laten we hem alleen aanspreken op zijn standpunten, en niet hem standpunten toe dichten, want dan wordt je net zo belachelijk als hijzelf is.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin29 nov. 2017 - 15:01

Kijk eens hoe een eikel als Max Pam hem prijst, wetende dat we in een wereld leven waar bepaalde mensen alles willen geloven, zo trek je ze anders natuurlijk makkelijk over de streep. https://www.volkskrant.nl/opinie/max-pam-het-is-natuurlijk-vloeken-in-de-volkskrant-maar-ik-vind-thierry-en-annabel-een-verrijking-voor-de-politiek~a4542058/

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 nov. 2017 - 0:45

Hoe heeft die man ooit de universiteit kunnen doorlopen als hij het verschil niet ziet? Nooit (zelf) nagedacht hebben en toch! Moet er niet iets veranderen; https://www.nrc.nl/nieuws/2017/10/18/dit-regeerakkoord-ondermijnt-de-universiteit-als-kritische-vrijplaats-13554635-a1577688

Hertog2
Hertog228 nov. 2017 - 22:45

Update; Yernaz noemt zijn tweet inmiddels ongelukkig. De reactie van Baudet is een stuk volwassener; @YerRamautasing en ik komen graag op uw school langs om de schadelijke laster aan het adres van #FVD recht te zetten. De directie van deze school laat ons weten; Wij willen benadrukken dat wij, als school, geen politieke standpunten innemen maar dat wij het als kerntaak beschouwen de leerlingen op te leiden tot kritische denkers. De heer Ivar mag zich dus melden bij de directie van deze school, wat mij betreft. En ja nodig Baudet uit, zo'n kans laat je toch niet lopen?

7 Reacties
Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:20

Hertog Die tweede zin, daar draait het om: "Leerlingen opleiden tot kritische denkers". In een opdracht prikkel je de leerlingen tot een kritisch stuk. Daarbij gaat de docent uit van "de woorden van Baudet" op een manier waarbij hij de leerlingen meteen prikkelt om te onderzoeken: "Klopt het wel, wat er in die opdracht staat?" De leerlingen zullen op onderzoek moeten en als ze dat niet doen, hebben ze al een onvoldoende gescoord voor "een kritische benadering" en "bronnenonderzoek". Ik denk eerder dat deze docent dikke, dikke voldoende verdient voor de wijze waarop hij de leerlingen aan het werk zet en het FvD een dikke, dikke onvoldoende voor de manier waarop ze reageren; dat u en het FvD (Yermaz en Baudet) zich eerst een bezighouden met een "kritische benadering" en "bronnenonderzoek".

JasDon
JasDon29 nov. 2017 - 9:56

Zandb, Hoe overtrokken sommige reacties op dit onderwerp ook mogen zijn: “Leerlingen opleiden tot kritische denkers” betekent ook dat je andere politieke bewegingen op dezelfde prikkelende manier moet benaderen als onderwijzer en mijn ervaring is dat dit niet het geval is.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 10:06

JasDon Ik heb die ervaring(en) niet. Uw ervaringen zijn echter uw ervaringen. En dat is heel erg, als die werkelijk zo zijn. (Niet dat ik twijfel aan uw integriteit maar ik neem nooit zonder meer aan, dat wat iemand ervaren heeft de werkelijkheid is.) Alleen zie ik niet in, wat die zeggen over deze leerkracht, over dit geval.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 11:11

"En ja nodig Baudet uit, zo’n kans laat je toch niet lopen?" Ik weet niet, ik zou niet prioriteit geven aan invulling van lesuren aan exclusief Baudet. In dat geval zou ik me verplicht voelen om ook andere politici te laten opdraven. Maar dan zou het weer een heel project worden, en tenslotte moeten er ook onderwijs doelen gehaald worden.

Hendrik Vanderstijn
Hendrik Vanderstijn29 nov. 2017 - 11:30

Zandb de opdracht zag er op zich verder goed uit, maar Baudet's standpunten worden gewoon onjuist als feiten neergezet. Als ik een opdracht zou creeeren over Groenlinks en dat Klaver het liefst een communistisch nederland zou zien waar verkeerd denkende mensen naar de goelag worden gestuurd dan zou dat ook onjuiste feiten aan leerlingen overdragen zijn.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 15:21

"over Groenlinks en dat Klaver het liefst een communistisch nederland" Klopt toch, het zijn toch socialisten? Ze willen toch de rijkdom verdelen en het particuliere initiatief aan banden leggen?

Zandb
Zandb30 nov. 2017 - 11:51

Hendrik Het gaat om Vwo-leerlingen. Als die niet op zoek gaan naar meer informatie dan de docent hen aanreikt en die ook nog eens klakkeloos accepteren, dan hebben ze sowieso al een onvoldoende. Juist door die standpunten "onjuist" weer te geven, geeft de docent alle mogelijkheid om aan het betogen (het schrijven) te komen. Deze docent verdient een pluim! (Ook al maakt hij, zoals hieronder ergens aangetoond wordt, twee fouten.)

dwarsliggert
dwarsliggert28 nov. 2017 - 22:17

"Update: Spelfout waarop gereageerd werd, was tikfout redactie bij overname citaat. En Ivar Gierveld heeft zijn Twitter-account inmiddels afgeschermd." Yeah right.

degroene
degroene28 nov. 2017 - 21:38

Laat ik vooropstellen dat ik absoluut geen fan van de heer Baudet of zijn demagogerij ben. Echter, is het wel zo dat middelbare school docenten hun leerlingen vaak enorm proberen te indoctrineren. Ik weet nog wel dat op mijn middelbare school er een keer een jongen uit is gestuurd omdat hij de PVV stemmer verdedigde na een zoveelste belediging door mijn docent (een SP stemmer). Zo zijn er nog wel 100 meer voorbeelden te noemen. Deze docent in kwestie zet Baudet ook al weer aardig weg en ik zal uitlichten waarom. "Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben. In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel, lijden Nederlanders aan oikofobie" Deze uitspraken zijn namelijk gewoon klinklare onzin dat blijkt zowel uit Thierry's daden als woorden. De eerste stelling wordt al onderuit gehaald als je het ledenbestand van FVD bekijkt, op de lijst staan meerdere trouwen en ook in Amsterdam zijn de kandidaten m/v en een mengeling van rassen. De tweede stelling is ook een verzinsel, FVD erkent klimaat verandering gewoon. Dat kan je gewoon lezen in het partij programma en hij zei dit ook telkens tijdens zijn publieke optredens, waar ik er een van heb bijgewoond. Hij is echter wel skeptisch over de mate waarin de mens hiervoor verantwoordelijk is en heeft een andere visie over de rol van Nederland inzage het klimaat probleem dan bijvoorbeeld een GL of D66. Volgens Thierry moet Nederland zich vooral focussen op verbetering door innovatie ipv belastingen ect. Nogmaals, zelf deel ik deze mening niet, ben nochtans d66 stemmer. Ook de derde en laatste uitspraak is verkeerd geïnterpreteerd. Volgens Thierry lijden de Europese bestuurders aan oikofobie niet de Nederlandse bevolking. Beide natuurlijk gek maar de docent in kwestie legt dus (bewust) Thierry dingen in de mond waardoor zijn leerlingen wel degelijk een frame krijgen.

4 Reacties
Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:31

degroene Maar waarom zou er hier sprake zijn van een docent, die zijn mening opdringt aan zijn leerlingen? De docent lijkt mij nu juist de leerlingen te prikkelen om op onderzoek te gaan. En maakt het ze gemakkelijker om een kritisch stuk te schrijven. Dus vooreerst: "Manipuleren?" Ja. "Opdringen?" Nee.

Hendrik Vanderstijn
Hendrik Vanderstijn29 nov. 2017 - 11:34

Zandb, hij schrijft zaken als feiten die geen feiten zijn, vandaar opdringen. Mooie uiteenzetting degroene.

Pater
Pater29 nov. 2017 - 14:26

1. Heeft hij zelf gezegd. 2. "Hij is echter wel skeptisch over de mate waarin de mens hiervoor verantwoordelijk is" dat is precies zoals we de klimaatscepticus over het algemeen omschrijven. In het hoofdstuk milieu van FvD zie ik staan: stoppen EU-visserijbeleid, steun voor de agrarische sector, referenda over de handelsverdragen, dierenmishandeling aanpakken. That's it. Een dergelijke ontkenning van het grootste probleem van onze tijd vind ik eigenlijk misdadig. 3. Baudet verwijt zo ongeveer iedereen, behalve zichzelf, oikofobie (angst voor het eigen huis). Ik raad deze recensie aan over zijn boekje Oikofobie: https://temoigner.revues.org/1118.

Zandb
Zandb30 nov. 2017 - 11:57

Hendrik Ik ben wel benieuwd, of u dan kans ziet deze opdracht zo te herschrijven dat die alleen kloppende feiten bevat.

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart28 nov. 2017 - 21:17

Nee, we trappen er niet meer in. Met dit soort flauwe foefjes en vooropgezette een-tweetjes is Greet destijds ook groot geworden. We volstaan met: leuk! Maf! En weer door.

6 Reacties
Dunya2
Dunya230 nov. 2017 - 12:23

@Hertog "@Dunya even de naam Ahmed Aboutaleb niet gelezen?. Ik had ook de naam Khadija Arib kunnen noemen." Dat maakt het niet anders.De ideologie van FvD is erg fout Aboutaleb en Arib zullen met een extreemnationalist en fascist als Baudet niet weg lopen. No way.

Hertog2
Hertog21 dec. 2017 - 0:00

Nou, nou wat een woorden weer @Dunya. Extreemnationalist en fascist, toe maar weer. Nu ben ik niet op de hoogte van de persoonlijke verhoudingen tussen Arib/ Aboutaleb en FvD, wat ik wel weet dat de heer en dame in kwestie zich niet schuldig maken aan het taalgebruik wat u ten toon spreidt. Er zijn veel redenen te bedenken om TEGEN FvD te zijn. Maar bedenk wel, de kaart "jullie vieze vuile racisten", doesn't work anymore. Wen er maar aan @Dunya, ik lees kranten, volg de soc. media, volg een aantal opinie sites (van "links" tot "rechts"). Maar goed u omarmt fake nieuws, tenminste als u dit zo uitkomt.

Dunya2
Dunya21 dec. 2017 - 8:55

@Hertog "Maar bedenk wel, de kaart “jullie vieze vuile racisten”, doesn’t work anymore." Dat heb ik niet gezegd, dat verzint u ter plekke. FvD hebben u helaas gehersenspoeld. Ik zou met u een kop koffie kunnen drinken, zonder over politiek te hebben. U lijkt me verder aardig. Ik ben geen politicus en zit hier anoniem en kan mijn werkelijke gedachtes hier melden. Ik ben er overtuigd dat Arib en Aboutaleb niet gecharmeerd zijn van Baudet, maar kunnen zij dit niet openlijk uiten in verband met hun functie. Zij horen bij de rechterflank van de PvDA. Niets mis mee. Ik ben niet een zielige allochtoon, die vraagt voor mercy, maar gewoon mijn rechten in letterlijke en figuurlijke zin gehaald heeft. Universitair geschoold en een goede baan. FvD en aanhangers kunnen mij -persoonlijk- niet schelen. Ik ken ze ook niet. Ik ken alleen maar ruimdenkende, zeer aardige, tolerante, progressieve autochtonen. U heeft uw zorgen over migratie en integratie van moslims. Alleen u heeft een eenzijdig beeld voorgeschoteld gekregen en zit bij de verkeerde partij.

Hertog2
Hertog22 dec. 2017 - 0:16

"Dat heb ik niet gezegd, dat verzint u ter plekke." Indirect kost het u het geen enkele moeite om mij neer te zetten als een racist. Neem uw eigen schrijfsels nog even door....

Paul250371
Paul2503712 dec. 2017 - 1:04

Hertog "Er zijn veel redenen te bedenken om TEGEN FvD te zijn." Ik ben benieuwd. Hier ga ik voor zitten. Noem er aub een paar? U bent lid van dit project, wat zijn voor u redenen waarvan u zegt: dat ziet Bidet verkeerd, dat moet anders?" "Maar bedenk wel, de kaart “jullie vieze vuile racisten”, doesn’t work anymore." Hahahah, ik snap dat PVV'ers SvD'ers en de rest van dat soort dat wil. Maar die vlieger gaat niet op. Wees gewoon een kerel en accepteer dat als je lid bent van SvD er een lucht van blank nationalisme / racisme, onze cultuur is de beste, geen islam, etc. etc aan hangt. Maar als racisme niet mag dan verzinnen we een ander woord. (Ik maar denken dat rechts zo houdt van benoemen maar oke.) Even denken eehhh okiestokiefrobie is al bezet. eeehhh. oh ik weet het al, zwarte en moslims zijn helemaal geen ras volgens Hiddema dus de racistenkaart kan en mag niet meer getrokken worden. Je kunt het in lavendel verpakken maar al draagt en aap een gouden ring........

Dunya2
Dunya22 dec. 2017 - 10:10

@Hertog Sorry, dat dat bij u zo overkomen is. Ik vind het feit -als het waar is- daar ga ik vanuit - dat u Joods bent interessant. U behoort ook tot een minderheid, die het heel moeilijk gehad heeft, heeft Oosterse roots en ik probeer u -tegen beter weten in- te overtuigen een andere partij te kiezen. :)

msj_meijerink
msj_meijerink28 nov. 2017 - 20:55

De anti-democratische narcist Baudet reageert zoals een zonnekoning (boos) dient te reageren, dat heeft hij goed van Geert afgekeken. Alleen vervalt hij vervolgens meteen in allerlei grondwettelijk gezien onmogelijke conclusies hoe dit verder dient te worden afgehandeld. Tip van mij voor de essayisten: beschrijf hoe Thierry, vergenoegd aan zijn lavendel ruikend, als reactie een wollig lulverhaal genereert.

bob b.
bob b.28 nov. 2017 - 20:38

Laat Baudet het debat aan gaan met de docent op tv. Aangezien het politieke spel van Baudet en Wilders zich voornamelijk via de media afspeelt. Geef Baudet de kans om publiekelijk af te gaan. Niet in een of ander lokaal waar alleen sympathisanten op af komen.

11 Reacties
Debora2
Debora228 nov. 2017 - 21:36

En welk programma had je daarvoor in gedachten... DWDD?? Pauw?? Jinek?? Tan??

Hertog2
Hertog228 nov. 2017 - 23:06

Er is een klein probleem Bob, Baudet gaat zeer zeker niet op deze manier af. "Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben.” Aantoonbaar onjuist, Yernaz heeft een kleurtje, wist u dat niet? Iets breder, Baudet heeft er nog nooit een geheim van gemaakt dat hij bewondering heeft voor de heer Ahmed Aboutaleb (Pvda). Is onze Rotterdamse burgervader nu ineens blank? Zoals u weet stem ik op FvD en ik ben zelfs lid van deze club!. Kritiek is welkom, tenminste kritiek die ergens op slaat. En dit slaat toch echt op de bekende tang op, ach vul het zelf maar in.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:32

Bob Waarom denkt u dat in de opdracht, de docent ZIJN mening onder woorden brengt?

Richard555
Richard55529 nov. 2017 - 10:06

Kan Hertog trots lid van FvD even aan ons simpele zielen uitleggen wat het verschil is tussen de PVV en FvD. Of tussen Wilders en Baudet. En waarom zoveel PVV-ers zich sterk aangetrokken voelen tot de FvD. Een tip voor Hertog ik denk waarschijnlijk door het overduidelijke anti-racistische arakter

Dunya2
Dunya229 nov. 2017 - 10:08

"Aantoonbaar onjuist, Yernaz heeft een kleurtje, wist u dat niet.". Nuttige idioten en collaborateurs had je vroeger ook. U weet waar de Joodse Raad zich vroeger aan schuldig maakte.

Richard555
Richard55529 nov. 2017 - 10:11

en het ruimhartige vluchtelingenbeleid en het feit dat moslims voor deze partij niet volksvijand nummer een zijn. Dus alles waar de PVV voor staat dat verafschuwd het FvD en daarom stappen PVV-ers in hart en nieren juist over naar deze partij. Ja en de Kerstman bestaat echt en de Efteling zijn allemaal echt bestaande figuren.

Robert3
Robert329 nov. 2017 - 10:58

Zand, Omdat Ivar Gierveld op zijn twitter, voordat de ophef om dit onderwerp begon, al meerdere malen duidelijk heeft laten blijken dat hij iedereen die PVV of FVD stemt, als extreem-rechts beschouwt. Ivar Gierveld heeft een hekel aan de FVD, en dat mag hij. Maar als hij dan dit soort opdrachten duidelijk "anti-FVD" gaat opstellen, dan is hij zijn leerlingen aan het beïnvloeden op een onwenselijke manier. En nee, het feit dat hij na het modderstukje over de FVD vraagt of zijn leerlingen het met hem eens zijn ja of nee, en waarom wel of waarom niet, doet niet af aan de verkeerde opzet van de opdracht. Dat is hetzelfde als mensen zwaar beledigen maar eindigen met een vraagteken, en dan roepen dat je alleen maar een vraag stelt. It doesn't fly.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 11:00

"Aantoonbaar onjuist, Yernaz heeft een kleurtje, wist u dat niet?" Klopt Hertog, maar Baudet zegt toch ook dat hij bang is dat de Nederlander, of de Nederlandse cultuur verwatert en uiteindelijk verdwijnt. Dat lijkt mij toch pleiten voor een cultureel trouw Nederland waarin voor vreemde smetten geen plaats is. Of hoe leg jij dat uit?

Hertog2
Hertog230 nov. 2017 - 0:29

@Richard in de eerste plaats noem ik u en de uwen geen simpele zielen, dat zijn uw woorden. Ik geef hier mijn mening, en mijn mening is evenveel waard als uw mening. Als wij kijken naar de peilingen dan kunnen wij tot de conclusie komen dat er een hoop verkeer bestaat tussen FvD en de PVV, ik zal dit zeer zeker niet ontkennen. Wat verwacht u nu van mij? Dat ik heel hard ga gillen, beste PVV kiezer stem niet op mij, blijf lekker op de PVV stemmen? Zo komt de door u wellicht politieke gezinde politieke partij de PVDA er natuurlijk nooit meer bovenop. Ik ken ze hoor, oud PVDA-er die nu keihard op de PVV stemmen. Foute Nederlanders Richard? De peilingen wijzen ook uit dat het CDA de VVD en d66 zetels verliezen aan FvD, ook foute Nederlanders Richard? Voor mij is het verschil tussen de PVV en FvD levensgroot. Ik wil het niet hebben over een kopvoddentaks, net als de "minder, minder, minder" uitspraak. Niet over de halal hapjes die verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke buurtsuper, en al helemaal niet over een koranverbod, net als FvD... Wel een vraag aan u, wat bindt ons nu?. Wat maakt u trotst om op dit land te zijn?. FvD tracht hier richting aan te geven. Zouden meer partijen moeten doen. Maar goed wij hebben inmiddels/ wederom te maken met een visieloos monster (de heer Rutte) die dit toch echt bijzaak noemt...Daarom FvD, in mijn geval... @Dunya even de naam Ahmed Aboutaleb niet gelezen?. Ik had ook de naam Khadija Arib kunnen noemen (ook hier een diepe buiging van in dit geval de heer Hiddema richting "onze" Kamervoorzitter)... Maar goed u wilt het niet horen, vingertjes in de oren en door...

Zandb
Zandb30 nov. 2017 - 17:29

Robert Ik zie die "mening" echt niet in die opdracht verscholen zitten. Zelfs als ik de opdracht lees, met ogen die er op vertrouwen dat het beeld dat u schetst van de man - en niet de docent -, die vindt dat Baudet niet deugt o.i.d., dan zie ik die sturende mening niet en al helemaal geen modderstukje. Misschien dat u dan eens in kunt gaan op mijn vraag of u kans ziet om een volkomen objectief, feitelijk juist beeld van Baudet te geven waarmee Vwo-leerlingen aan de slag kunnen.

Paul250371
Paul2503712 dec. 2017 - 1:24

Hertog "Wat verwacht u nu van mij? Dat ik heel hard ga gillen, beste PVV kiezer stem niet op mij, blijf lekker op de PVV stemmen? " Nee maar dat u gewoon toegeeft dat wellicht de boodschap anders wordt verpakt maar dat de boodschap van uitsluiting en Blut und Boden eigen volk eerst geouwehoer, hetzelfde is. "Ik ken ze hoor, oud PVDA-er die nu keihard op de PVV stemmen. Foute Nederlanders Richard?" Dat hangt af van de gehanteerde definitie van "foute Nederlanders." Ik denk wel dat mensen die op clubs zoals de PVV en SvD stemmen of bijvoorbeeld verwant mee zijn, de zelfde soort mensen zijn die in de oorlog met bruine hemden en / of zwarte pakken door de straten marcheerden en na de oorlog opgepakt werden Dus "foute Nederlanders" is in dit geval voor mij wel verdedigbaar. "Voor mij is het verschil tussen de PVV en FvD levensgroot. Ik wil het niet hebben over een kopvoddentaks, net als de “minder, minder, minder” uitspraak. Niet over de halal hapjes die verkrijgbaar zijn bij de plaatselijke buurtsuper, en al helemaal niet over een koranverbod," Er mag een mooiere verpakking om heen zitten maar de boodschap van superioriteit tov culturen, geloven, huidskleuren en het daardoor afgeven op deze mensen blijft dezelfde. De richting die SvD aan de samenleving wil geven is in mijn ogen een verkeerde en kwalijke.

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers28 nov. 2017 - 19:27

Deze docent deugt natuurlijk ook niet door zijn meningen als feiten aan leerlingen op te dringen. Meest ernstig is de aantijging: "Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben." Zoiets heeft Baudet nooit gezegd en is ook duidelijk niet waar. Aangezien deze docent de leeringen hiermee als feit voorhoudt dat Baudet naar zijn mening een racist is verdient hij aangepakt te worden. Maar ook de kritische houding van Baudet t.a.v. een deel van de klimaatproblematiek waar deze lijdt onder politisering en dogmatiek betekent dit niet dat hij geen klimaatproblemen en noodzakelijke aanpak ziet en onderschrijft. Als je dan als docent, die een objectieve opstelling dient te hebben t.a.v. leerlingen over Baudet stelt: "In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel" dan bewijs je dat je je vak niet correct uitvoert. Op de andere punten heeft Baudet al helemaal gelijk en wordt dit bevestigd door vele anderen.

4 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 nov. 2017 - 21:17

@ Nanno Zeegers Jij schrijft: Meest ernstig is de aantijging: “Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een Nederland waarin slechts enkele witte mannen de macht hebben.” Dat is geen aantijging dat is een constatering op basis van uitspraken van Baudet zelf. En je schrijft: Maar ook de kritische houding van Baudet t.a.v. een deel van de klimaatproblematiek waar deze lijdt onder politisering en dogmatiek betekent dit niet dat hij geen klimaatproblemen en noodzakelijke aanpak ziet en onderschrijft Hij ziet inderdaad geen klimaatproblemen. En je schrijft: Op de andere punten heeft Baudet al helemaal gelijk en wordt dit bevestigd door vele anderen. Volgens mij moet je eens nadenken over het verschil tussen meningen en feiten. Op internet kan je voor iedere willekeurige uitspraak een linkje vinden met de bevestiging daarvan. Maar deze linkjes leiden vaker naar meningen dan naar feiten. De meeste feiten zal je moeten vaststellen door gewoon naar Baudet te luisteren of te lezen wat hij schrijft. Dan is hij toch echt duidelijk dat hij streeft naar een dominante autochtone cultuur gebaseerd op het gedachtegoed dat al een generatie of twee achter ons ligt. Dat hij niet van plan is om te investeren in duurzaamheid en dan is vrijwel iedereen in een bestuursfunctie volgens Baudet iemand die tot het partij kartel behoort. Als je dan de CV-s van de Rotterdamse Leefbaren bekijkt, en dat zijn toch hele goede vrienden van Baudet, dan zie je dat deze mensen al vele jaren participeren in bestuurlijk en ambtelijk Rotterdam. Hoe iets doen aan een kartel? Je kan een heel lang debat voeren of Joop het misschien aardiger had moeten opschrijven maar inhoudelijk is de tekst gewoon correct. En persoonlijk heb ik een voorkeur voor onaardige teksten over Baudet. Maar als jij vindt dat je hierover een discussie moet voeren moet je volgens mij met een beter verhaal komen.

Van Binsbergen
Van Binsbergen29 nov. 2017 - 4:22

@DaanOuwens 28 november 2017 at 22:17 "Dan is hij toch echt duidelijk dat hij streeft naar een dominante autochtone cultuur gebaseerd op het gedachtegoed dat al een generatie of twee achter ons ligt. Dat hij niet van plan is om te investeren in duurzaamheid en dan is vrijwel iedereen in een bestuursfunctie volgens Baudet iemand die tot het partij kartel behoort." Maar dat is niet wat de docent stelt. De docent stelt dat Baudet een blanke overheersing voorstaat (sorry, maar hoe zeer ik ook een hekel aan Baudet heb, dit heeft hij nooit gezegd) en klimaatverandering ontkent (hij heeft duidelijk klimaatverandering erkent, maar heeft een andere (foutieve) mening over hoe daar mee om te aan). De docent maakt zich dus helaas gewoon schuldig aan framing, en dat is kwalijk, zeker voor een docent. Het is echt niet zo moeilijk om gewoon een beetje neutraal te blijven: "Baudet predikt een conservatief cultureel nationalisme dat door critici wordt opgevat als racistisch, hecht weinig belang aan duurzaamheid en accepteert de wetenschappelijke status quo over klimaatverandering niet." Dat is feitelijk en neutraal.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:37

Nanno Dan mag u eerst wel eens bewijzen, dat de docent zijn mening opdringt aan de leerlingen. Hij schrijft vooraleerst alleen een (prikkelende) opdracht om leerlingen in staat te stellen een kritisch stuk te produceren. Wilt daar verder conclusies aan verbinden, dan dient u eerst te onderzoeken. U bent werkelijk van god los, als u zo, "ins Blaue hinein" iemand beschuldigt door nota bene dan juist wèl uw mening als een feit op te dringen: "Deze docent deugt natuurlijk ook niet door zijn meningen als feiten aan leerlingen op te dringen."

Nanno Zeegers
Nanno Zeegers1 dec. 2017 - 0:34

@Zandb Een leerling die reageert met een prikkelende uitvoering van die opdracht door openlijk te verklaren dat deze docent incapabel is omat hij aantoonbaar meningen en feiten niet wil of weet te scheiden en ze opdringt aan kwetsbare leerlingen die met hun ouders en de school horen te vertrouwen op deugdelijk onderwijs verdient een vette voldoende. Makkelijk scoren voor bovenbouw VWO.

dwarsliggert
dwarsliggert28 nov. 2017 - 18:43

"Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een land waarin slechts enkele witte mannen de leiding hebben." Linkje graag. "In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel" Nog een linkje graag. "lijden Nederlanders aan oikofobie," Nee dat klopt niet, lang niet alle Nederlanders, maar wel een toonaangevend deel... "en speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is." Lijkt me evident. Denk even Kaisja Ollongren bv. een typische vvd66er...

10 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 nov. 2017 - 19:27

@ dwarsliggert Baudet beweert zelf dat dit de laatste generatie is die Nederland nog kan behouden voor verdere verandering. Dus de tekst is correct Het stukje over klimaat verandering kan je zelf ook wel vinden. https://klimaatverandering.wordpress.com/category/thierry-baudet/ Baudet roept maar wat over https://nl.wikipedia.org/wiki/Oikofobie. Er zijn veel Nederlanders die beweren dat cultuur en traditie bepaald worden door mensen die nu leven en niet door vorige generaties. Degene die zich aan oikofobie schuldig maakt is Baudet. Hij heeft blijkbaar een hekel aan de huidige generatie Nederlanders en houdt meer van de vorige generaties. Kaisja Ollongren is een Amsterdamse wethouder die minister wordt. Net zoals de Rotterdamse ex wethouder De Jonge. Als je partij gaat regeren, wil je mensen die weten hoe je moet besturen en die dat hebben laten zien. Je kan ook mensen zoeken die het niet kunnen en bijvoorbeeld bij de plantsoenendienstwerken, verkeersvlieger zijn of ambulance chauffeur. Blijkbaar jouw opvatting, maar niet echt slim. Beter mensen die weten wat ze doen. Overigens heeft Baudet verschillende malen aangegeven dat hij mensen als minister zou vragen die ook al als overheidsbestuurder werkzaam zijn. Kortom wat een flauwekul. Zoals wel vaker, heeft extreem rechts inhoudelijk nogal weinig te melden.

Keza
Keza28 nov. 2017 - 20:04

"“In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel” Nog een linkje graag." Ik zou graag van jou horen waar hij klimaatverandering erkent en waar hij iets hieraan wil doen. Klimaatverandering negeren in je politieke standpunten is hetzelfde als klimaatverandering ontkennen. "“en speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is.” Lijkt me evident. Denk even Kaisja Ollongren bv. een typische vvd66er…" Moeten we dan wachten tot Baudet FvD de absolute meerderheid heeft gehaald voordat ze gaan regeren? Lijkt mij dat Baudet graag deel wil uitmaken van het kartel, dat is namelijk de enige manier om te regeren, samenwerken met gevestigde politieke partijen. Baudet speelt hier duidelijk in op de kortzichtigheid van zijn aanhang. Ik zie trouwens niet wat er mis is met Kaisja Ollongren. Ik zie wel wat er mis is met Baudets opvattingen over vrouwen in het algemeen. “lijden Nederlanders aan oikofobie,” Leuk woordje, xenofilie is er nog zo een. Duur doen voor een aanhang die door dure woorden zichzelf wil profileren. Dat is net zoiets als in het latijn de Tweede Kamer toespreken. Wat verwacht hij daarvan, dat we applaudisseren voor zijn vermogen om een latijnse tekst voor te lezen? Moeten we de andere kamerleden afkeuren omdat ze het niet begrijpen? Belachelijk figuur die Baudet. Dat is mij wel duidelijk.

Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:14

https://www.volkskrant.nl/binnenland/partijcongres-fvd-baudet-wil-terug-naar-het-europa-van-150-jaar-geleden~a4541604/ in een keer antwoord op al je ontkenningen: klimaatontkenner krijgt ruim baan, wordt toegejuicht door baudet en gefeliciteerd met zijn verhaal. ergo sum: baudet ontkent klimaatverandering oikofobie. uitgebreid toegelicht door hem op congres. Nederland van alle smetten vrij etc. moet ik nog meer zeggen. en wat is toonaangevend bij jou? oh snap t al. iedereen die niet lid is van FVD. partijkartel? meerdere keren onderzocht en totale onzin. dat ervaren bestuurders gemakkelijker in nieuwe bestuursrol komen is evident. dat doet het bedrijfsleven ook. die stellen ook mensen obv kennis, ervaring, netwerk. neemt niet weg dat de procedures openbaar is en je gewoon kan solliciteren. dus je voorbeeld raakt kant nog wal. Ollongren is gewoon een kundig ambtenaar die haar sporen al jaren verdiend en dus een logische keuze was. of had je liever een brekebeen gezien op die plek??

WillemdeGroot
WillemdeGroot28 nov. 2017 - 20:23

'Lijkt me evident. Denk even Kaisja Ollongren bv. een typische vvd66er…' Linkje graag.

bob b.
bob b.28 nov. 2017 - 20:25

Lees gewoon de krant dan heb je geen linkjes nodig.

Pater
Pater28 nov. 2017 - 20:35

Alles wat er staat heeft Baudet gezegd. Je denkt toch niet dat het toeval is dat er een 'klimaatontkenner' op zijn congres sprak ? De links die in het stukje staan dekken ook vrijwel alles.

Van Binsbergen
Van Binsbergen29 nov. 2017 - 4:26

@Keza 28 november 2017 at 21:04 ““In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel” Ik zou graag van jou horen waar hij klimaatverandering erkent en waar hij iets hieraan wil doen" Hij ontkent klimaatverandering niet: https://twitter.com/thierrybaudet/status/760138643222716416 Hij ontkent (foutief) de oorzaak en wat we er tegen moeten doen. Hij is dus wel een skepticus (en daarmee een idioot), maar geen ontkenner.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:40

dwars Het gaat hier om een opdracht om leerlingen in staat te stellen een kritisch stuk te produceren. Dit is geen betoog van de docent. Hij verwoordt hier niet zijn persoonlijke mening. Hij produceert geen feiten; hij gebruikt de woorden van Baudet voor een schrijfopdracht. En het is is aan de (nota bene VWO-) leerlingen om daar dan iets beters mee te doen, dan dat u doet.

Dunya2
Dunya229 nov. 2017 - 10:04

@VanBinsbergen "Ik schaam me dat ik tegen mijn zin Thierry Baudet moet gaan verdedigen, maar nee. Dit heeft hij nooit gezegd. Niet op zijn congres. Nergens." Aha, u bent een fanatieke volger van Baudet. Tegen uw zin verdedigt u Baudet... We weten wel beter.

Keza
Keza29 nov. 2017 - 11:07

Dank voor de nuance, van Binsbergen. Hij heeft in elk geval geen maatregelen tegen klimaatverandering in zijn verkiezingsprogramma staan. Wel staat er dat we die "prachtige koolstof polymeren" (ander begrip voor olie) niet mogen verknoeien aan energie opwekken. Baudet en zijn aanhang komt op mij over als een groep ijdele dwarsliggers die het stiekem deels eens zijn met de gangbare politiek. Overigens, als we de plastic soep bekijken in zee, dan zien we wat die prachtige koolstof polymeren aanrichten. Ik begrijp niet hoe hij voorstander kan zijn van nog meer van die rotzooi. Baudet is een ziekelijke ijdeltuit, en ieder standpunt dient om dwars te liggen en als dat niet helpt dan gaat hjij de Tweede Kamer in het latijn toespreken.

Hank Rearden
Hank Rearden28 nov. 2017 - 18:29

Kritische meningen passen niet in multinationals met angstcultuur, daarop volgt doorgaans ontslag, verbloemd als "paste niet in organisatie". In landen als Nederland die inmiddels als repressieve multinationals worden gerund blijken kritische meningen ook tot karaktermoord en/of oproep tot ontslag te leiden. FvD laat zich wel kennen, maar ben bang dat gevestigde coalitiepartijen niet veel beter opereren, gezien recente onthullingen per boek. Wellicht kan bij volgende verkiezing Forum voor Kritische Meningen op zetels rekenen?

Jhonathan
Jhonathan28 nov. 2017 - 18:28

Baudet en die docent moeten zich gewoon niet met elkaar bemoeien. Klaar.

5 Reacties
bob b.
bob b.28 nov. 2017 - 20:34

Waarom mag een leraar niet inhaken op de actualiteit?

Haastig
Haastig29 nov. 2017 - 0:47

@Bob Een beetje leraar laat zijn scholieren zelf denken, zonder zijn ingekleurde beeld. Die had gewoon citaten gegeven, of een verscheidenheid aan kranteknipsels.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 10:13

Haastig Wat u oppert is ook een mogelijkheid. Het zoeken op internet of elders is een vaardigheid die een docent ook wil aanbrengen. Misschien dat dat de overweging is om het anders aan te pakken dan u oppert? Een docent kan ook ietwat provoceren om zijn leerlingen te dwingen na te denken en op zoek te gaan naar bronnen. Om dergelijke vragen echt van redelijke antwoorden te voorzien moeten we veel meer weten dan we nu doen.

Hendrik Vanderstijn
Hendrik Vanderstijn29 nov. 2017 - 11:37

Lijkt me duidelijk dat het feit dat de docent grijpende stellingen pakt een goed feit is. Helaas heeft hij incorrecte feiten gedeeld en tot nu toe geweigerd die te corrigeren. Dat hier kritiek op is, is logisch.

Cliff Clavin
Cliff Clavin29 nov. 2017 - 18:05

@ Hendrik Vanderstijn - wat zijn incorrecte feiten? Kun je me een voorbeeld van een incorrect feit geven?

Babette4
Babette428 nov. 2017 - 18:15

Oh joepie! Een volksgericht! Ik begon me net te vervelen. Het is niet alsof we niet genoeg narcisten op onze aardkloot hebben! Kan die jongen niet eens aan het werk gaan? Toiletten in een bejaardenhuis gaan schoonmaken; doet-tie tenminste iets zinvols!

1 Reactie
Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:42

Babette Mijn idee.

Joop den Uil
Joop den Uil28 nov. 2017 - 18:04

''ópschud''...de leraar zet zichzelf flink te kakken, zeker de lagere school overgeslagen net als Baudet.

2 Reacties
Keza
Keza28 nov. 2017 - 19:53

Heb jij goed gelezen, Joop den Uyl?

Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:16

baudet zet zich te kakken omdat hij niet snapt dat politiek zich niet bezig houdt met inhoud van onderwijs

Donutz
Donutz28 nov. 2017 - 17:57

Met her woordgebruik plaatst de docent zich wel in het 'laten we Amerika naar Nederland halen' kamp. Maar afgezien van die wat ongelukkig formulering is er inhoudelijk niets verkeerds aan. Of die mannen van Thierie die het land moeten besturen zijn ziek, dat kan ook.

wesley2811
wesley281128 nov. 2017 - 17:53

'Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een land waarin slechts enkele witte mannen de leiding hebben' ik heb baudet dit anders nooit horen zeggen verder mag ik toch verwachten van een leraar dat een leraar blank bedoelt en niet wit. de term wit of witte word toch echt wel voornnamelijk gebruikt door de wat extremere linkse mensen. dus de docent heeft de schijn wel een beetje tegen zich hij komt gewoon al door dit taal gebruik over als een linkse activist en dat lijken mij nou niet de meest objectieve lesgevers

7 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:17

baudet heeft dit werkelijk gezegd op een van zijn congressen en ook tijdens laatste werd daar weer fijntjes opgewezen. nederland van vreemde smetten vrij.tjsa.... moet ik nog meer zeggen of blijf je lekker met je hoofd in t zand zitten

WillemdeGroot
WillemdeGroot28 nov. 2017 - 20:27

Bingo. En uw taalgebruik doet mij denken aan een extreemrechtse witte man. En die lijkt mij nou niet de meest objectieve persoon.

Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach28 nov. 2017 - 20:35

Misschien heeft hij dat niet letterlijk gezegd, maar uitspraken bij elkaar optellend kom je een heel eind. Hij wil Nederland overwegend 'blank' houden. En afgelopen week bleek hij niet zoveel op te hebben met een democratisch georganiseerde partij. Een niet-democratische partij - geleid door enkele leidende figuren - kan heel goed in een democratisch systeem. Baudet is aristocratisch en hierarchisch ingesteld, wat dat betreft heeft hij veel opgestoken van de aartsconservatieve Roger Scruton die bij zijn promotieonderzoek betrokken was. En de rest van de opmerkingen van de docent is ook gewoon waar. De term 'wit' raakt overigens steeds meer ingeburgerd en niet alleen bij radicalen hoor. Dus, ik zou zeggen wen er maar aan.

Pater
Pater28 nov. 2017 - 20:38

"Het allerbeste zou zijn als wij absolute heersers zijn. In het parlementarisme kun je geen grote beleidswijzigingen doorvoeren" Zie de link in het stukje.

Van Binsbergen
Van Binsbergen29 nov. 2017 - 4:31

@Johan eldert 28 november 2017 at 21:17 baudet heeft dit werkelijk gezegd op een van zijn congressen en ook tijdens laatste werd daar weer fijntjes opgewezen. Sorry Johan Eldert. Ik schaam me dat ik tegen mijn zin Thierry Baudet moet gaan verdedigen, maar nee. Dit heeft hij nooit gezegd. Niet op zijn congres. Nergens.

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:45

Bingo U mag van alles verwachten van een docent. Ik mag van u verwachten, dat u begrijpt dat een, in prikkelende bewoordingen gestelde, schrijfopdracht niet automatisch de mening van de opsteller verwoordt.

wesley2811
wesley281129 nov. 2017 - 8:41

@willemdegroot ow u is er zo een bij elk kritisch geluid begin u spontaan extreem rechts te blaffen. ik stem nog steeds niet op rechts. maar ben zeker wel klaar met linkse mensen zoals u. @pater wellicht interpreteer ik die zin gewoon anders. want is het niet zo dat dat het verlangen is van elke politiek partij? wat hij daar zegt.

Sonic2
Sonic228 nov. 2017 - 17:38

Wat is hier nieuw aan? Dit zijn gewoon de erkende van de PVV overgenomen tactieken. Doodnormaal bij radicaal rechts. Bij radicaal rechts is de media, vrijdenkers, rechtstaat etc allemaal niet veilig. Dat kan je ook gewoon uit hun manifest halen of uit hun veelvuldige media optredens. Uitdelen kunnen ze als de beste en incasseren kunnen ze niet. Zelf het volledige respect opeisen, maar het nooit aan andere geven. Je ziet het ook aan die Amerikaanse radicaal. Kennelijk wil een deel van de kiezers dit soort complete mafketels aan de macht. Over 5 of 10 jaar is er weer een nieuwe Baudet. Godzijdank stemmen we in Nederland versplinterd en hebben we een coalitie stelsel. Dan kan de schade nog beetje beperkt worden.

Wittemuis
Wittemuis28 nov. 2017 - 17:31

Slechts enkele witte mannen ? Yernaz R. De tweede man is niet echt blank , toch ?

2 Reacties
Friedrich Feuerbach
Friedrich Feuerbach28 nov. 2017 - 20:57

Tweede man (nou ja, eigenlijk eerste na Annabel 'Dobberneger' Nanninga) in Amsterdam. Landelijk staat hij veel minder hoog. Maar goed sowieso moet hij in z'n eentje bewijzen dat het geen witte partij is. Verder fungeert hij met zijn haat tegen alles wat links is vooral als nuttige idioot.

Haastig
Haastig28 nov. 2017 - 23:16

Friedrich Feuerbach 28 november 2017 at 21:57 "Tweede man (nou ja, eigenlijk eerste na Annabel ‘Dobberneger’ Nanninga) in Amsterdam." Je bedoelt te zeggen dat bij FvD in Amsterdam op nummer 1 ook al geen witte man staat?

Piet de Geus
Piet de Geus28 nov. 2017 - 17:29

Het is natuurlijk ook een provocatie van jewelste om te vragen het bestaansrecht van Baudet en zijn clubje te beredeneren. Zo'n opzichtige strikvraag kom je zelden tegen.

1 Reactie
Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 11:42

Stel dat een leraar een opdracht had gegeven om de verschillen en overeenkomsten tussen de PVV en de NSDAP of NSB kritisch te bekijken en dit in een opstel of scriptie te moeten verwoorden. Is dit dan ook een strikvraag? Ik vind het heel goed dat het bestaansrecht van de FVD (of van D66 of PVDA) kan of worden beredeneerd. Het geeft scholieren meer inzicht in de oorsprong en de doelen van een partij. Handelen ze in overeenstemming met hun programma? Doet hun programma zoals die nu is nog wel recht aan de beginselen en de principes van een partij? Toch geen rare vragen kunnen worden onderzocht en mogelijk in een scriptie uitgewerkt.

Dommedaris
Dommedaris28 nov. 2017 - 17:25

Docent had met weinig moeite letterlijk kunnen citeren, in plaats van te interpreteren. Bovendien maakt hij een ernstige taalfout (waar Joris Abbinga hieronder al terecht op wijst). Reactie van FvD is kinderachtig en onhandig. Precies dit verongelijkte gedrag zal de partij uiteindelijk opbreken.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:18

taalfout bleek redactie fout te zijn. staat inmiddels onder artikel. bied je even je excuus aan???

Pater
Pater28 nov. 2017 - 20:41

Onhandig? Opkloppen van niks tot een rel is niet onhandig. Wij zien dat Baudet onzin debiteert, zijn aanhang ziet iets heel anders.

OlavM
OlavM28 nov. 2017 - 17:22

Baudet en Ramautarsing zijn maniakale verdoolden. Toch niet helemaal ongevaarlijk, want in hun mooipraterij verwerken ze extreem-rechtse standpunten. Dus niet alleen om te lachen, vind ik.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes228 nov. 2017 - 17:18

Nederland blijft waakzaam. Ventje Baudet is gevaarlijk voor de samenleving. Gevaarlijker dan de som van schreeuwlelijk Wilders en de liegende charmeur Rutte.

KeesV3
KeesV328 nov. 2017 - 17:13

Maar vindt Baudet dat alleen witte mannen de leiding moeten hebben? Volgens mij is dat onzin, en daarmee erg suggestief van de docent. Alsof Denk de sharia wil invoeren. De docent die dat beweert, zal ook sterk worden aangepakt.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:18

nee dat is het niet want baudet stelt zich wel degelijk op t standpunt dat nederland weer schoon en vrij van smetten moet zijn.

Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 11:46

"Alsof Denk de sharia wil invoeren. De docent die dat beweert, zal ook sterk worden aangepakt." Het ging er niet om of een docent wat beweert. Het gaat er om of de stellingen door leerlingen bewezen en onderbouwd kunnen worden middels bijvoorbeeld een scriptie. Dat SVD liever geen studieobject wil zijn kan ik mij voorstellen. Hoe meer het Schorem wordt onderzocht hoe leger ze blijken.

Absconditus
Absconditus28 nov. 2017 - 17:02

''Dat Thierry Baudet de vaderlandse politiek flink opschudT'', meneer Gierveld. Stam + t, weet u nog wel? (of niet) En u werkt op een VWO-school? Ga er van uit dat u dan waarschijnlijk na 1970 bent geboren, dus het slachtoffer bent geworden van de rampzalige kwalitatieve achteruitgang van het onderwijs in Nederland.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:19

niet inhoudelijk dus valse argumentatie en op de persoon gespeeld. bleek daarnaast redactie fout te zijn. ook van jou excuus bij deze graag

Absconditus
Absconditus28 nov. 2017 - 21:12

OK excuses.

Thuru
Thuru28 nov. 2017 - 16:19

De vraagstelling is behoorlijk fout vind ik. Okee een vraag over FvD is prima alleen niet voor beoordeeld wat devraagstelling nu is. Dat FvD hier op reageert is logisch. Een betere vraag zou zijn heeft FvD bestaansrecht. Dit zonder dus de standpunt van docent door te drukken. Een ander goede vraag zou zijn, heeft de FvD een positief invloed in de 2e kamer. Antwoord hierop is eigenlijk vrij simpel met een volmondig ja.

vdbemt
vdbemt28 nov. 2017 - 16:18

Hoe hoog intellectueel ben je, als je hierop zo reageert als Baudet doet? Het antwoord op de vraag of zijn filosofie, zijn politieke denkbeeld, bestaansrecht heeft, lijkt mij van levensbelang voor zijn politieke toekomst. Als je van die toekomst overtuigd bent, hoef je nergens bang voor te zijn. Wel als hij weet dat het antwoord niet dat is dat hij wenst te zien, omdat het fundament waarop hij politiek bedrijft, niet deugt. Geweldige opdracht van die docent, niets mis mee. En het laat NU al zien wat Baudet met zijn politiek waard is. en 'intellectueel'? Dan wel een hele domme.

Muxje3
Muxje328 nov. 2017 - 16:13

Bij een kritische docent denk ik vooral aan iemand die kritisch is over bronnen en aannames, die diep graaft en de zaken van alle kanten belicht. Deze docent komt door de formulering van de opdracht vooral over als iemand die kritisch is over Baudet. Niet inhoudelijk, maar vanwege een selectieve en slordige interpretatie van enkele uitspraken van Baudet. Zijn mening staat al klaar en hij dringt die graag aan zijn leerlingen op: na zo'n formulering kan je niet meer met droge ogen beweren dat je tot een open betoog aanzet. Ontslag is overdreven? Als een docent er een gewoonte van maakt om zijn eigen politieke mening aan de leerlingen op te dringen, dan zou het schoolbestuur nog maar eens goed naar zijn aanstelling moeten kijken. Want als het de andere kant op was gegaan ("Partij X pleit voor het afschaffen van onze cultuur en het overspoelen van de huidige bevolking met een tsunami van gelukszoekers", een mening die je best uit zorgvuldige gekozen quotes van nette politici kan destilleren) dan was het land te klein geweest.

1 Reactie
Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:03

Muxje Inderdaad..... Als dit, als dat!

korheiden2
korheiden228 nov. 2017 - 16:03

Misschien kan Ivar Gierveld z'n leerlingen eens een stukje laten schrijven over de opkomst van Groen Links. Enkele suggesties : Groen Links, de partij die is voortgekomen uit communisten, pacifisten en radicalen, vindt het klimaat het allerbelangrijkste probleem. Daarom moeten energie, auto's en vliegreizen veel duurder worden. Het vluchtelingenbeleid vindt deze partij niet ruimhartig genoeg. De leider van deze partij, Jesse Klaver, wordt ook wel de Jessias genoemd. Hij tijdens de verkiezingscampagne op door goedbezochte meet-ups in grote zalen, zoals Afas. Het electoraat is vooral te vinden onder hoogopgeleiden en studenten, die vooral woonachtig zijn in de grote steden.

3 Reacties
Haastig
Haastig29 nov. 2017 - 0:41

@Korheiden Voor op school: Baudet van FvD: "speelt een partijkartel elkaar constant de bal toe waardoor de Nederlandse democratie een schijndemocratie is." "XX bekritiseerde het netwerk van (oud-)politici dat elkaar baantjes toeschuift al in maart vorig jaar. Deze 'schaduwmacht' groeit. Tot maart 2004 werden jaarlijks gemiddeld negen adviescommissies ingesteld, inmiddels is dat gestegen tot gemiddeld achttien per jaar. Ook is volgens de analyse van XXX verrechtsing waar te nemen. (...). Volgens XX bevestigt dit de stelling dat benoemingen van commissievoorzitters niet alleen op basis van deskundigheid plaatsvinden, maar ook om partijpolitieke redenen. Het netwerk heeft bovendien sterke banden met de top van het bedrijfsleven. De commissievoorzitters vervullen talrijke nevenfuncties, waaronder commissariaten." https://www.trouw.nl/home/-macht-politieke-adviescommissies-neemt-nog-steeds-toe-~a7a12664/ 1a) Welke partij was van mening dat de schaduwmacht groeide? 1b) Hoe verhoudt dat (schaduwmacht, toeschuiven van banen) zich tot de uitspraken van Baudet over "schijndemocratie" en "baantjescarrousel" 2) "In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel" 2a) Kan het zijn dat iemand die twijfelt aan de menselijke invloed op klimaatverandering, wel duurzame doelen heeft? 2b) Wat zouden gronden kunnen zijn waarom iemand die twijfelt aan de menselijke invloed op het klimaat, toch duurzame doelen nastreeft? Geef voorbeelden. 2c) Kan het zijn dat mensen die geen duurzaamheid nastreven, duurzamer leven dan mensen die duurzaamheid propageren? 2d) 2 Politici, woonachtig in DH, gaan naar een overleg in Den Haag. Van wie verwacht je dat hij/zij op de fiets komt en van wie niet, en waarom? 3) Vluchtelingenbeleid, FvD is voor een restrictief asielbeleid, GL is voor een ruimhartig asielbeleid. Een (nieuw aangetreden) FvD-kandidaat, bekend van haar pittige uitspraken had langere tijd een asielzoeker in huis omdat deze bedreigd werd in het AZC waar hij verbleef. 3a) Welke GL-kandidaat had ook voor langere tijd een asielzoeker in huis?

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 7:00

Kor Prima idee. Denkt u nu echt dat VWO leerlingen niet min staat zijn om, zelfs vanuit een gekleurde opdracht, te verwoorden wat ze vinden? Ik ken de docent niet maar als die nogal een stevige politieke mening heeft, die doorklinkt in zijn cijfer, zou hij wat mij betreft "aan de beurt zijn". Ik heb dan weer de beste herinneringen aan een zeer gelovige, allesbehalve linkse geschiedenisdocent, die op zeer integere wijze het communisme onder de aandacht bracht - wel steeds daarbij onmiskenbaar vermeldend waarom hij er anders over dacht - maar dat tevens wist te verdedigen tegen onterechte aanvallen van mijn medestudenten. En dat was nog maar HAVO. Avace Touché

Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 11:50

Korheiden "Misschien kan Ivar Gierveld z’n leerlingen eens een stukje laten schrijven over de opkomst van Groen Links." Ik denk niet dat GL in tegenstelling tot het SFD daar bang voor is. Sterker, het lijkt mij dat ze dit toejuichen. Waarom het schorem er wel bang voor is? Ik heb wel een vermoeden.

BartP2
BartP228 nov. 2017 - 15:46

Lang leve het open debat. Bedenkelijk is echter dat de leraar in deze stelling neemt en deze poneert als een gegeven.

2 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:22

het is ook een gegeven. baudet heeft die zaken feitelijk gezegd. PUNT

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 nov. 2017 - 22:04

Dat hij met een paar witte mannen het land wil besturen? Doe me de link. Baudet is onfris en zijn ijdelheid is weerzinwekkend, maar deze had ik nog niet gehoord. Maar goed, ik volg hem ook niet.

korheiden2
korheiden228 nov. 2017 - 15:34

Inderdaad maakt deze Ivar als VWO-docent een opvallende spelfout. Volgens mij moet het ook zijn : 'De twee zetels lijken een voorbode voor meer'. Dat is kwalijk, maar dan de volgende citaten : 'Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een land waarin slechts enkele witte mannen de leiding hebben. In zijn wereldbeeld is klimaatverandering een verzinsel.' Dit is beslist te kort door de bocht. De lijsttrekker in Amsterdam is nota bene een vrouw. En op het partijcongres had Marcel Crok spreektijd. Deze wetenschapsjournalist ontkent de klimaatverandering helemaal niet, maar stelt terechte vragen over onze reactie daarop. Thierry Baudet biedt dan ook aan om op de betreffende school de 'schandelijke laster' recht te zetten. Van mij hoeft deze Ivar niet ontslagen te worden, maar wat als er een docent PVV-sympathieën heeft? Het valt niet te ontkennen dat hij dan moet vrezen voor zijn baan, ook in andere functies.

3 Reacties
Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:23

als je de boodschap inhoudelijk niet kan weerleggen dan vallen we maar de boodschapper aan. ook voor jou: was redactiefout. excuus graag korheiden voor je onder de gordel aanval

korheiden2
korheiden228 nov. 2017 - 22:09

@Johan : als de spelfouten redactiefouten zijn is dat idd de leraar niet te verwijten. Maar ik heb ook een inhoudelijke reactie gegeven waar je verder niet op in gaat. Crok werd, o.a. door de Volkskrant, als klimaatontkenner neergezet. En Baudet wil helemaal niet alleen maar blanke mannen in de regering.

Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 11:53

Korheiden "Thierry Baudet biedt dan ook aan om op de betreffende school de ‘schandelijke laster’ recht te zetten." Het is toch de bedoeling dat de leerlingen dit moeten doen door deze opdracht. Of wil Bidet de opdracht zelf uitvoeren en laten zien dat hij een 10 kan halen?

Van Tax
Van Tax28 nov. 2017 - 15:27

Dat oproepen tot ontslag is bespottelijk. Daarnaast is in de vraagstelling iets geponeerd als "feit" dat de nuance van Baudet mist. Zelfs Baudet ontkent bijv de klimaatverandering niet (hij is wel sceptisch). Maar goed, ik ga Baudet niet verdedigen. De vraag is meer willen we politiek gekleurd onderwijs geven? En zou je na deze stelling nog een rechtsgekleurd antwoord durven geven ivm het cijfer?

3 Reacties
Donutz
Donutz28 nov. 2017 - 19:52

Gekleurde vraagstelling door docent, kinderachtige aandachtshunkerende reactie van leugenachtige Baudet. Next.

Johan eldert
Johan eldert28 nov. 2017 - 20:25

dat hebben we altijd gehad. tijdens mijn middelbare school tijd hadden we een overtuigd communist als maatschappijleraar. leverde de prachtigste debatten op omdat jongeren hun mening niet onder stoelen of banken steken. dus ook in deze tijd niet. dus de leraar 'provoceert' zijn leerlingen tot nadenken, onderzoek en stellingname. precies de eigenschappen die je een kind wilt bijbrengen. zelf nadenken en onderzoek doen. maar ja blijkbaar is dat velen hier niet gegeven en jouw ook niet. zeker niet opgelet op school

korheiden2
korheiden229 nov. 2017 - 13:55

@Van Tax : inderdaad is de roep om ontslag bespottelijk; Baudet had beter iets kunnen opmerken als : 'wat mooi dat middelbare scholieren geprikkeld worden om na te denken over mijn programma. Ik wil hierop graag een toelichting geven' , of zoiets. Ik had op het HBO een leraar maatschappijleer met PPR-sympathieën, waardoor de halve school op deze partij stemde, ikzelf incluis. In die zin heeft Johan Eldert wel gelijk. Maar de bewering dat Baudet niet in de opwarming gelooft is onwaar. Bij het partijcongres was ook Marcel Crok, die veel applaus kreeg en vooral kritische vragen stelt bij de manier waarop wij omgaan met deze klimaatverandering.

stokkickhuysen
stokkickhuysen28 nov. 2017 - 15:12

Het zou handig zijn als de docent linkjes had geplaatst naar de vindplaatsen voor de ideeen zoals weergegeven in de opdracht. De manier waarop de vraag is geformuleerd zou ik niet neutraal willen noemen. Dat de FvD een onfrisse partij is klopt: laten we ze niet in het zadel helpen door dit soort 'leading the witness' opdrachten.

Zandb
Zandb28 nov. 2017 - 15:09

Ten eerste moet "opschud" zijn "opschudt". Ten tweede moet Baudet blij zijn, dat scholieren in staat worden gesteld om hun visie te geven en te onderbouwen. Ik kan wel begrijpen dat dat als Baudet op deze wijze met zijn eigen woorden geconfronteerd wordt, hij daar niet blij van wordt. Echter; wij moeten het ook met zijn woorden doen.

2 Reacties
Absconditus
Absconditus28 nov. 2017 - 21:19

Gerrit, je moet je excuses maken van @Johan Eldert, want dat was geen spelfout van docent Gierveld, maar van de redactie. Daar heeft hij hier al drie keer toe opgeroepen, maar uitsluitend bij mensen waar hij het niet mee eens is. :)

Zandb
Zandb29 nov. 2017 - 6:51

Abs Doe niet zo flauw; ik formuleer neutraal en constateer dat er sprake is van een spelfout. Ik vraag niet om ontslag of maak belachelijk of verwijt.

Verwijdert
Verwijdert28 nov. 2017 - 15:05

"Het is onduidelijk wat Baudet precies schandelijk vindt." Waar schande over wordt gesproken is aan de ene kant de opmerking: "Als het aan Baudet ligt, moeten we naar een land waarin slechts enkele witte mannen de leiding hebben." en aan de andere kant de onderstaande tweet die toevallig was weggelaten in dit artikel: https://twitter.com/IvarGierveld/status/935487615285039104 Eerste opmerking sloeg volgens Ivar op "het beste is dat FvD de absolute macht krijgt" en heeft daar van gemaakt: " land waarin slecht enkele witte mannen de leiding hebben". Zie: https://twitter.com/IvarGierveld/status/935486604747079681 De tweede opmerking is kritiek op omdat een docent nooit zou moeten toejuichen dat: "Wie @thierrybaudet de grond in schrijft krijgt een 10 en wie hem ophemelt krijgt een onvoldoende en wordt van school verwijdert ivm rechtse symphatien." Dat is wat ik er van begrijp door even door twitter te bladeren.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 nov. 2017 - 14:45

Ha ha, ho ho - censuur en ontslag, Berufsverbot, Potstausend Noch Ein Mal! Bizar, Schandelijk, Schokkend! Houdt een leraar La Baudet eens een spiegel voor, en dan ziet de narcist iets dat hem doet schrikken. Leuker kan het niet meer worden, en we hebben weer een onderwerp waar we een week mee vooruit kunnen, mensen (ik dacht al: er moet toch gauw weer een heet hangijzer langs komen, anders val ik in slaap).

4 Reacties
Verwijdert
Verwijdert28 nov. 2017 - 15:06

Ik denk dat het eerder is vanwege het aanmoedigen van "Wie @thierrybaudet de grond in schrijft krijgt een 10 en wie hem ophemelt krijgt een onvoldoende en wordt van school verwijdert ivm rechtse symphatien" dan een spiegel voor houden.

korheiden2
korheiden228 nov. 2017 - 15:36

@Cliff : Als we over Berufsverbote beginnen : geen enkel kamerlid van de PVV komt daarna nog aan de slag. Wie openlijk voor de PVV uitkomt, moet vrezen voor zijn baan. Je zult waarschijnlijk zeggen : terecht. Maar is dat geen Berufsverbot?

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 nov. 2017 - 17:57

Onze psychologisch nog bij te scholen rechtse kameraden in de bekende staatscentra voor neoliberale propaganda (GS, DDS, TPO), die hebben het vooral over des leraars zegswijze: "slechts enkele witte mannen" - daar gaan ze van steigeren, veels te veel alcoholische drank innemen, en dan sturen ze vijftig keer dezelfde boze reactie in. Maar waarom is dat? Zie en hoor Maître Thierry zelf toch eens, over wat hij nu wil: https://www.youtube.com/watch?v=DpBzt9PyU5w (Vergis je niet: als het op keuzes maken aankomt, en stemmen in de Kamer, dan zullen VVD, PVV, en FVD op hoofdpunten dezelfde beslissingen nemen. Nog meer armoede en nog meer depressie, ellendige levens, en een vroeger overlijden voor de onderklasse. Nog meer zelfverrijking, graaierij, en corruptie bij de heersende klasse. De middenklassen wordt gewoon de nek omgedraaid. Gek dat veel luitjes denken dat Baudet klasse heeft. Dat is niet zo. Hij is een parvenu, een poseur, en hij maakt deel uit van een klein inteeltclubje van zelfbenoemde "intelluelen". Die schrijven lustig lovende flapteksten voor elkaars boeken, dat het een aard heeft. En naïeve belangstellenden trappen daar in. Gelukkig heeft De Slegte nog altijd twee vestigingen (te Rotterdam en te Leiden), met name die laatste is een uitstekende laatste rustplaats voor het verzamelde oeuvre van de heren.)

Paul250371
Paul25037129 nov. 2017 - 12:00

korheiden "Wie openlijk voor de PVV uitkomt, moet vrezen voor zijn baan. Je zult waarschijnlijk zeggen : terecht. Maar is dat geen Berufsverbot?" Rare vergelijking. Nee dat is een Berufsverbot. Niemand vraagt toch om ontslag bij een werkgever omdat een werknemer PVV stemt. Sommige bedrijven kiezen er toch ongevraagd voor om niet met de PVV geassocieerd te willen worden maar dat is toch iets anders dan daadwerkelijk oproepen tot ontslag. Dit privilege heeft alleen extreem rechts. Die doen niet anders. En niet getreurd. PVV stemmers kunnen altijd bij de politie voor een baan terecht.

Joris Abbinga
Joris Abbinga28 nov. 2017 - 14:42

Docent stelt een vraag die als volgt begint : "Dat Thierry Baudet de vaderlandse politiek flink opschud is duidelijk." Ja , deze docent moet ontslagen worden. Maar dan omdat hij niet eens correct Nederlands kan schrijven. Als VWO-docent.

15 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens28 nov. 2017 - 15:13

@ Joris Abbinga Jij schrijft: Ja , deze docent moet ontslagen worden Wat moet jij gelukkig zijn geworden van die taalfout. Anders had je iets inhoudelijks moeten typen. Nu was je klaar na deze zinloze mededeling. Want een taalfout zal in geen enkele functie, zelfs al is het een wettekst, reden voor ontslag kunnen zijn. Want dit artikel laat de lafheid en kortzichtigheid van extreem rechts wel heel duidelijk zien. Ik denk zelf dat je mensen die anderen monddood willen maken, hun stem moet ontnemen. Oog om oog, tand om tand. Een mooie Nederlandse christelijke traditie. Die moeten we erin houden toch?

H.Witte
H.Witte28 nov. 2017 - 15:21

Als alle mensen die een met hun opleiding 'vloekende' fout maken, werkte er niemand meer. U ongetwijfeld ook niet. Ben overigens van oordeel dat de toch op zijn manier slimme man alles aangrijpt om publiciteit te genereren. Ook hier spant hij de media voor zijn karretje.

Gerygrr
Gerygrr28 nov. 2017 - 15:21

Klopt helemaal Joris! Helaas had men kunnen begrijpen, dat het langdurig bezuinigen op onderwijs en het steeds opnieuw invoeren van allerlei krankzinnige hervormingen dit uiteindelijk als resultaat zou krijgen......

SG87
SG8728 nov. 2017 - 15:37

Kijk eens op het screenshot die Ramaurtarsing van de opdracht tweette: de docent schreef keurig "opschudt", het is echter Joop.nl dat er "opschud" van maakte en dus verantwoordelijk is voor de schrijffout.

Jan met de Pet3
Jan met de Pet328 nov. 2017 - 15:38

Wat doe je als FvD-supporter zonder argumenten? Dan begin je gewoon over de spelling. -

Yitsan2
Yitsan228 nov. 2017 - 15:43

Het lijkt er sterk op dat in het origineel wel 'opschudt' stond....

Hysterische Historicus
Hysterische Historicus28 nov. 2017 - 15:59

"De twee zetels ..., lijkt een ..." en "... speelt een partijkartel elkaar ..." zijn nog twee foutjes, lijkt mij.

FransBrinkman
FransBrinkman28 nov. 2017 - 16:02

eerst nog achterhalen wie de fout heeft gemaakt?

Tom Meijer
Tom Meijer28 nov. 2017 - 16:16

Daar zit inderdaad een faut in. Dat vindt U reden voor ontslag? Een beetje zielig hoor.

Geleen
Geleen28 nov. 2017 - 16:21

Ik vrees dat de plaatser op JOOP het fout schrijft. Docent zelf schreef netjes "opschudt"

chwiedijk
chwiedijk28 nov. 2017 - 16:23

opschud - t

vdbemt
vdbemt28 nov. 2017 - 16:29

Het kan nog een foutje van de Joopredactie zijn.

Nick the Stripper
Nick the Stripper28 nov. 2017 - 16:36

Ik struikelde daar ook over en dacht: laat ik het even googlen voordat ik hier begin te schoolmeesteren. Heeft me zeker een minuut gekost. Hoe dan ook: in de oorspronkelijke, gewraakte tekst staat 'opschudt' met deetee. Ergens onderweg heeft iemand het foutief overgetikt.

OlavM
OlavM28 nov. 2017 - 17:17

@ Joris Abbinga: Een spellingfoutje reden voor ontslag? Houden we dan nog docenten over?

Pater
Pater28 nov. 2017 - 17:19

@Joris Ontslagen vanwege een ontbrekende -t ? Dat is veel fouter dan die ontbrekende -t. Ga jij nou eerst maar eens netjes de vragen beantwoorden over zwarte piet die ik je al een paar keer heb gesteld: - wie zijn de "jullie" die zich niet met de zwarte piet traditie mogen bemoeien? - kinderfeest centraal, okee, denk je cht dat de kinderen minder lol hebben als Piet niet zwart is maar bont, of blauw ?