Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FvD-lijsttrekker Urk: ‘Ik was nooit lid en heb geacteerd dat ik Thierry-fan ben’

  •  
21-03-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4851 keer bekeken
  •  
vanderrees

De lijsttrekker van Forum voor Democratie op Urk, Joas van der Reest, heeft in een interview hard uitgehaald naar Thierry Baudet. Tijdens de campagne was Van der Reest afhankelijk “van wat Thierry met een rode fles wijn op tweet”, klaagt hij nu. “Ik ben opportunistisch en naïef geweest. Als ik een zetel had gehaald, was ik afgesplitst van FvD. Ik ben nooit lid geweest van FvD.”

“Ik heb drie maanden op mijn lip gebeten, ik heb me ingehouden. Ik heb drie maanden geacteerd dat ik Thierry-fan ben, want dat ben ik helemaal niet”, zegt Van der Reest in een interview op Urk FM. “Ik vind Poetin geen fantastische vent. Ik vind oorlog niet goed. Ik ben zelf niet stabiel, maar de partij is al helemaal niet stabiel.”

Van der Reest vindt het tijd om “het echte verhaal te vertellen”. “Thierry geeft geen reet om Urk. Hij weet niet of het een dorp of een stad is. Hij weet alleen dat hij hier heel veel aanhangers heeft, en dat vindt hij leuk.”

Van der Reest kwam vorige week al in het nieuws door een curieus interview waarin hij wild om zich heensloeg naar kiezers en andere politici. “Ik hoor niet thuis op Urk. Urk wil zelf stemmen op de meest stomme partijen die je je kunt voorstellen. Dat een dementerende vrouw een zetel haalt, dat een dementerende man die alles vergeet drie zetels haalt…”

Foto: screenshot Omroep Flevoland

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.