Joop

FvD-kopstuk gelooft in extreem racistische complottheorie

  •  
27-05-2017
  •  
leestijd 3 minuten
  •  
824 keer bekeken
  •  
Rb, zaak Forum voor Democratie over Oekraine-referendum

© 2017-01-13 09:30:14 DEN HAAG - Oprichter Thierry Baudet van Forum voor Democratie in de rechtbank voor de zaak over het Oekraine-referendum. Forum voor Democratie, een van de initiatiefnemers

Robert de Haze Winkelman, de 63-jarige organisatorische adviseur van Thierry Baudet’s Forum voor Democratie, plaatste vorige week een link naar de extreemrechtse ‘Kalergi’-complottheorie op twitter. Het zogenaamde ‘Plan van Kalergi’ zou een samenzwering zijn van de elite van de westerse wereld, om miljoenen vluchtelingen naar Europa te halen en die te ‘vermengen’ met het witte ras. De bevolking van Europa zou daardoor een inferieur ‘Euraziatisch-negroïde ras’ worden, om gemakkelijker onder de duim gehouden te kunnen worden door de elite.
Rassenhaat
‘Het plan van Kalergi was om via massa-immigratie de Europese mens te mengen tot een volgzaam soort. Komt erg dichtbij’ schreef De Haze Winkelman als kopje bij zijn link naar de paranoïde rassenleer. De FvD’er heeft de tweet inmiddels verwijderd vanwege alle ontstane ophef, maar neemt geen afstand van de complottheorie zelf. Tegen de Volkskrant noemt hij het enkel een slecht gekozen link, en ziet hij het nog steeds als een reële optie dat ’leidende mensen in de Europese Unie er zo’n geheime agenda op nahouden’.
Thierry Baudet reageerde op het bericht dat een van zijn adviseurs gelooft in rassenleer en complottheorieën met dat ‘hij het wat onhandig formuleert’. ‘Maar ik waardeer de man zeer’, vervolgt Baudet in de Volkskrant. Een snufje rassenhaat en een aluminiumhoedje meer of minder mag de pret bij het Forum niet drukken.
‘ontmaskeringsvirus’
De uitspraken van De Haze Winkelman, waarin hij vreest voor de vermenging van rassen tot een ‘volgzaam soort’ doen dan ook erg denken aan de ‘homeopathische verdunning’ van het Nederlandse volk waar Baudet zelf uitspraken over deed. Een andere keer legde Baudet uit hoe het Westen volgens hem aan een ‘auto-immuunziekte’ zou lijden. ‘Een deel van ons organisme – een belangrijk deel: ons afweersysteem, datgene wat ons zou moeten beschermen – heeft zich tegen ons gekeerd.’
Dat Baudet echter kritiek krijgt op de uitspraken die hij en zijn partijgenoten doen en hij zich vervolgens voor de media moet verantwoorden vindt hij onterecht. ‘Mensen hebben het idee dat ze je bij een onhandige uitspraak ontmaskeren’, zei hij daarover toen hij toetrad tot de Tweede Kamer. Hij ziet dat hij als politicus op zijn uitspraken wordt beoordeeld als onderdeel van een ‘ontmaskeringsvirus’.
Hondenfluitjes
Het FvD geniet steun van veel alt-right fora, de fascistische beweging Erkenbrand en de frontman van de neonazistische Nederlandse Volksunie. Constant Kusters, de voorman van deze neonazi’s is een uitgesproken medestander van het Forum voor Democratie. Volgens Willem Wagenaar, onderzoeker van extreemrechtse groeperingen in Nederland voor de Anne Frank Stichting, komt dat omdat zijn uitspraken vaak op meerdere manieren geïnterpreteerd kunnen worden. Ze hoeven niet persé extreemrechts te zijn, maar raken wel degelijk een snaar bij extreemrechtse clubs.
Dit zou vergeleken kunnen worden met wat in Amerika ‘Dog Whistle Politics’ genoemd wordt. Boodschappen worden daarbij precies zo geformuleerd dat ze op een onschuldige manier geïnterpreteerd kunnen worden door de gehele bevolking, maar op een additionele, andere, of specifiekere manier resoneren bij een niche doelgroep. Zo kan een politicus bijvoorbeeld uitspraken doen die bij racisten erg populair zullen zijn, zonder dat hij bij het grote publiek te boek komt te staan als een racist.
Beoordeel ons op onze eigen standpunten
Baudet wil zich tegen de Volkskrant niet uitspreken over hoe wenselijk hij het vind dat extreemrechtse groepen fan zijn van zijn partij en neemt geen afstand van specifieke voorbeelden. De facistische groepering Erkenbrand zou volgens de leider van FvD alleen af en toe wat ‘uit de bocht’ vliegen, ‘maar het zijn gewoon jonge mensen die bezig zijn de wereld te ontdekken. En Kusters mag bijeenkomsten bijwonen en op mij stemmen, al zijn de teksten op zijn website soms absurd. We wonen in een vrij land. Mensen moeten ons op onze eigen standpunten beoordelen, niet op die van onze aanhangers’ aldus Baudet.
 
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (141)

Bart Bakker
Bart Bakker31 mei 2017 - 11:07

Toch opvallend dat de stukjes over Baudet altijd bovenaan de meestgelezen-lijstjes komen. Ik vermoed dat er toch een hoop diepverstopte verliefdheden op Thierry achter schuilgaan.

1 Reactie
msj_meijerink
msj_meijerink1 jun. 2017 - 10:41

Stuur hem wat lavendel, want dat kruid brengt rust bij hem!

Kepler
Kepler29 mei 2017 - 19:27

Bizar die angst voor Baudet. Wow! Ik geef hem voorlopig het voordeel van de twijfel. Nieuw bloed in de kamer dat de oude elite eruit wil schoppen. Daar kan toch niemand tegen zijn. Want hij heeft gelijk met zijn karteltheorie. Stuitend hoe het nepotisme werkt in Den Haag.

Johan Pruijs
Johan Pruijs29 mei 2017 - 16:24

Aan de ene kant een complottheorie ter discussie stellen maar vervolgens wel een eeuwenoud, door de huidige wetenschap nog altijd onbewezen, fantasie verhaal onbetwist laten, respecteren en de gelovers ervan op allerlei mogelijke manieren hun geloofsuitingen de samenleving laten doordrenken. Vermakeijk.

1 Reactie
North
North29 mei 2017 - 18:52

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Django3
Django329 mei 2017 - 10:40

"Boodschappen worden daarbij precies zo geformuleerd dat ze op een onschuldige manier geïnterpreteerd kunnen worden door de gehele bevolking, maar op een additionele, andere, of specifiekere manier resoneren bij een niche doelgroep. " En dat is geen paranoide aluhoedjes gepraat?

2 Reacties
7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 12:04

Nee, een boodschap zo brengen dat je er niet op te pakken bent, maar die de goede verstaander wel begrijpt, is een beproefd propagandamiddel.

Vuurrood
Vuurrood29 mei 2017 - 13:12

En dat is geen paranoide aluhoedjes gepraat? Nee!

Zandb
Zandb29 mei 2017 - 9:30

Kees Natuurlijk, zonder twijfel, heel interessant dat Rutte 3 op migratie is vastgelopen. En natuurlijk maakt dat onderdeel uit van het grote complot waar FvDF dan zo indringend voor waarschuwt maar waarbij ze dan de schijn zo onterecht tegen hebben! Als het aan de FvD ligt is een homeopathische verdunning van "onze (?) samenleving natuurlijk geen enkel probleem, integendeel........ En gij gelooft het?

Rosalia2
Rosalia229 mei 2017 - 8:47

@ Pieter de Geus @Daan Ouwens 'Doelbewust' woorden verkeerd citeren? Ik zou u aanraden om het oorspronkelijke interview met Schauble "Dieser Mann will eine Revolution" van Bernd Ulrich in zijn geheel te lezen. Het staat niet online maar het is vast nog te bestellen bij die Zeit.

2 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens29 mei 2017 - 11:17

@ Rosalia Inderdaad doelbewust verkeerd geciteerd. En met deze tekst van je bij herhaling. Het desbetreffende tekstdeel is overigens gewoon te lezen en er staat niet wat jij beweert. Bovendien heeft Han van der Horst, die blijkbaar soms een heel goed gevoel voor timing heeft, net ook een bijdrage geschreven over dit onderwerp. Erg verhelderend en dat laat ook heel goed zien hoe misplaatst jouw opmerking is. Aangezien ik niet meer wilde dan zeker weten dat jij hier zaken doelbewust verkeerd citeert hoef ik geen mail te sturen naar der Zeit, dat bewijs is in meer dan afdoende mate vandaag al geleverd.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 12:09

Maar al zou Schauble het zo bedoeld hebben als u het interpreteert, dan nog is dat toch geen bewijs voor een complot?

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz28 mei 2017 - 22:27

Baudet is en wat rare snuiter maar volgens mij tamelijk ongevaarlijk. Het probleem zit hem in de aparte supporters van het FvD. Kennelijk trekt Baudet merkwaardige complot denkers aan.

4 Reacties
7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 6:28

Uit een interviewtje met Baudet dat nu op Geen Stijl staat blijkt anders dat hijzelf net zo'n complotdenker is. Hij vindt dat De Haze Winkelman gelijk heeft. Op basis van 2 uit hun context getrokken opmerkingen van een Duitse en een Britse politicus 'vermoedt' Baudet dat er sprake is van een complot van de 'Europese Elite' om Europa door immigratie te gronde te richten. Hij onderschrijft de ideeën van De Haze Winkelman. Zoals het de ware complotdenker betaamt laat hij zich niet afleiden door het feit dat het wel erg mager annekdotisch bewijs is voor zo'n vergaande theorie. Uiteraard wordt al helemaal geen acht geslagen op overvloedig tegenbewijs, zoals het feit dat er vanuit de EU nogal wat moeite wordt gedaan om de instroom van migranten tegen te gaan, of dat bijvoorbeeld Merkel al heeft erkend dat zij te optimistisch is geweest met haar 'wir können das Schaffen'. https://www.google.nl/amp/m.bild.de/politik/inland/politik-inland/seehofer-nach-merkel-entschuldigung-endlich-zufrieden-47898618,view%3Damp.bildMobile.html Baudet lijkt dus zelf een complotdenker. Of dat gevaarlijk is of juist niet is vers 2. Ik denk in een tijd dat journalisten weinig ballast hebben, wel.

Hanvander Horst
Hanvander Horst29 mei 2017 - 7:10

Als je Baudet ziet, omstuwd door fans en aanhangers, zoals ik een keer zag, dan ga je daar toch anders over denken. Hij zal Wilders verdringen.

Django3
Django329 mei 2017 - 10:44

Praatjes over Dogwhistle politics is ook complotdenker. Het is de ene complotdenker die meent de ander als complotdenker te hebben ontmaskert. Het is gaapverwekkend en vooral iets van kleine geesten om zich met dit soort marginale geneuzel bezig te houden. Het schuin naar anderen zitten gluren en maar roddelen,insinueren en kwaadspreken: veel dorpser kun je het niet krijgen

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 12:16

Beste Django, Ik heb het niet over dog wistles politics oid. Ik constateer dat de lijsttrekker van een partij met toch 2 zetels in ons parlement kennelijk gelooft in een complot van 'de Europese Elite' om de grenzen open te zetten. Wat u dog wistles politics noemt bestaat, maar ik ben met u eens dat het geen zin heeft om het daarover te hebben. Je zult uit moeten gaan wat iemand zegt of aantonen dat er een onderliggende, onuitgesproken boodschap in zit. Kun je dat laatste niet aantonen, dan ben je uitgepraat. Ik baseer me echter gewoon op uitlatingen van Baudet en niet op een of andere vermeende geheime boodschap van hem.

Gert1002
Gert100228 mei 2017 - 19:24

Piet de Geus 28 mei 2017 at 19:24 op uw verzoek hier de link. http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/wolfgang-schaeuble-aussenpolitik-wandel-afrika-arabische-welt

Hjs2
Hjs228 mei 2017 - 19:23

Vermenging is gewoon een feit op veel plekken. Wat dat met volgzaamheid te maken heeft ontgaat me. Idee dat je dat kunt sturen is absurd. Mensen kunnen dat echt niet sturen, zijn oerkrachten die dat laten gebeuren.

Rosalia2
Rosalia228 mei 2017 - 18:23

@Piet de Geus http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/wolfgang-schaeuble-aussenpolitik-wandel-afrika-arabische-welt

Klaas Vaak2
Klaas Vaak228 mei 2017 - 16:18

Wordt Baudet de volgende idioot die zijn succes te danken heeft aan onterechte aandacht?

3 Reacties
Vuurrood
Vuurrood29 mei 2017 - 7:53

Baudet wordt niet de volgende idioot. Baudet is de volgende idioot!

Stanley_Higgins
Stanley_Higgins29 mei 2017 - 14:27

Takes one to know one Vuurrood

North
North29 mei 2017 - 18:55

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Uilenspiegel
Uilenspiegel28 mei 2017 - 11:50

Baudet = gevaarlijker dan Wilders en Fortuyn samen, want sluw en overtuigd van zijn superioriteit. Laat hem a.u.b. vooral zijn eigen ondergang regisseren. Neem hem vooral niet serieus. Lach hem op zijn best uit.

4 Reacties
Thuru
Thuru29 mei 2017 - 10:37

Baudet is niet gevaarlijk. Het is een zegen dat FvD in de kamer zit. Je zou je beter op DENK kunnen richten, die is wel potentieel gevaarlijk.

Vuurrood
Vuurrood29 mei 2017 - 13:16

Thuru: Het is een zegen dat FvD in de kamer zit. Welke zegeningen hebben we al ontvangen van het FvD? Behalve dan het bij voortduring de halve gare paljas uithangen om middels het uitspreken van potjeslatijn het gewone volk kennis te laten maken met zijn overdonderende erudiete gaven?

Johan Pruijs
Johan Pruijs29 mei 2017 - 17:57

Ow ow, wat was die Fortuyn toch gevaarlijk. Hij wilde zo maar debat voeren over lastige vraagstukken.

North
North29 mei 2017 - 18:57

"De inhoud van deze reactie voldoet niet aan de spelregels. Het is niet (langer) mogelijk om te reageren."

Rosalia2
Rosalia228 mei 2017 - 11:02

In een interview aan die Zeit (juni 2016) vertelt Schauble over zijn achterliggende politieke agenda. Het oude Duitsland en Europa moeten verdwijnen. Alle grenzen met het Midden Oosten en Afrika moeten open, massa immigratie is nodig om de inteelt en degeneratie van Europese volkeren te voorkomen. Het staat er werkelijk! Overigens kreeg Merkel in 2010 de tweejaarlijkse prijs voor haar inzet voor het ‘Coudenhove-Kalergiplan.’ In 2012: van Rompuy In 2014: Juncker

15 Reacties
Piet de Geus
Piet de Geus28 mei 2017 - 17:24

"Het staat er werkelijk!" Dan zal het je vast geen moeite kosten om met een linkje te komen.

DrPangloss
DrPangloss28 mei 2017 - 18:25

@piet de geus: http://www.zeit.de/politik/deutschland/2016-06/wolfgang-schaeuble-aussenpolitik-wandel-afrika-arabische-welt Quote uit de Link (citaat van Shauble) "Die Abschottung ist doch das, was uns kaputt machen würde, was uns in Inzucht degenerieren ließe. Für uns sind Muslime in Deutschland eine Bereicherung unserer Offenheit und unserer Vielfalt. Schauen Sie sich doch mal die dritte Generation der Türken an, gerade auch die Frauen! Das ist doch ein enormes innovatorisches Potenzial!"

Piet de Geus
Piet de Geus28 mei 2017 - 23:02

Zoals al vermoed zegt Schäuble iets heel anders dan wat de extreemrechtse complotdenkers ervan maken. Allereerst moeten we meer investeren in landen als Irak, Syrië en Libië om de oorzaak van de vluchtelingengolf te bestrijden. Een hek om Europa bouwen gaat sowieso niet lukken. Bovendien is het onzin om te doen alsof moslims in Europa een ramp zijn. Een nuchter en humaan standpunt dat zich beslist niet laat vertalen in "gooi alle grenzen open" of "Duitsland en Europa moeten verdwijnen".

Peter de Groot3
Peter de Groot329 mei 2017 - 4:43

Piet, Zoals je merkt is het geen enkel probleem is een dergelijk citaat naar boven te krijgen voor eenieder die meer nieuwsbronnen tot zich neemt dan 1-22 kranten en een journaaluitzending. Overigens heeft de opmerking in de opinietekst hierboven: "Een andere keer legde Baudet uit hoe het Westen volgens hem aan een ‘auto-immuunziekte’ zou lijden", betrekking op deze woorden van Schauble. De exacte woorden van Baudet waren: "Deze opmerking laat zien dat de Europese elite een diepe geestelijke auto-immuunziekte heeft". Zoals je ook hier merkt: het is net iets anders dan je soms denkt of hoopt.

DaanOuwens
DaanOuwens29 mei 2017 - 6:23

@ Rosalia Ondanks het feit dat je doelbewust de uitspraken van Schauble verkeerd citeert, snij je wel de goede discussie aan. Dat is namelijk de vraag welk Nederland je wil. Volgens mij goed te analyseren uit de tegenstelling Urk/Amsterdam. Urk staat voor het oude Nederland, verdwijnende industrie, naar binnen gekeerd, mono cultuur, 50% PVV en 50 % SGP, vergrijzend en extreem rechts. Amsterdam staat voor nieuwe technologie, internationale handel, economische groei, pro EU, verkleurende bevolking, multicultureel, GroenLinks/D66, relatief jonge hoog opgeleide bevolking. Het zijn de tegenpolen in de Nederlandse samenleving. In die zin logisch dat de mensen die kiezen voor de Urkse variant beweren dat massa-immigratie nodig is om inteelt te voorkomen. En inderdaad is inteelt een kenmerk van kleine gesloten gemeenschappen. Maar vooral is duidelijk dat de ene opvatting de andere uitsluit. Er is geen consensus mogelijk. Er is geen Amsterdammer die in Urk wil wonen. Er zijn ook geen gedeelde normen en waarden. De rest van Nederland heeft een plaats op de schaal Amsterdam/Urk. De grote steden hebben meer gemeenschappelijk met Amsterdam vergrijzende en leeglopende regio's in Zeeland, Limburg en Noord Nederland met Urk. Deze discussie is meer relevant dan de discussie over hoe om te gaan met de moslims. Dat is een klein percentage van de Nederlandse bevolking. Hier gaat het om onderwerpen die de totale bevolking verdelen.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 6:54

Beste Peter De Groot, Wilt u beweren dat die ene opmerking van Schauble het bewijs is voor Baudets en De Haze Winkelmams gelijk? In mijn ogen is het feit dat iemand zo'n beetje aan die ene - nog uit zijn context getrokken ook - opmerking een hele theorie ophangt dat 'de Europese Elite (whoever tf that may be) doelbewust uit is op een 'homeopathische verdunning van het Europese ras' (whatever tf that may be) of aan een dat die 'Europese Elte aan een autoimmuunziekte zou likden, juist bewijs dat maakt dat men ernstig zou moeten twijfelen aan de geestelijke gezindheid van een dergelijke complotdenker.

Piet de Geus
Piet de Geus29 mei 2017 - 7:31

"Zoals je merkt is het geen enkel probleem is een dergelijk citaat naar boven te krijgen" En nog minder moeite kost het de alu-hoedjesdragers om er een draai aan te geven waardoor ze zich in hun angsten bevestigd voelen. Dat is namelijk een onderdeel van hun kwaal.

Peter de Groot3
Peter de Groot329 mei 2017 - 9:48

7anpau1 "Wilt u beweren dat die ene opmerking van Schauble het bewijs is voor Baudets en De Haze Winkelmans gelijk?" Om precies te zijn: ik beweer dat de 2e man van Duitsland vorig jaar heeft gezegd dat Duitsland door een eventuele grensafsluiting degenereert door inteelt en dat moslims een verrijking zjn voor de Duitse openheid en diversiteit waarbij hij in het bijzonder verwijst naar de 3e generatie Turken. Overigens is Schauble hier later wel op teruggekomen (maar dat is vanwege religie-incidenten in Duitsland en niet vanwege zijn uispraken). Of er een Coudenhove-Kalergi complot is, maakt weinig uit; het gaat om de feiten en gebeurtenissen (ook al halen die soms complotten of fictie links en rechts in). Er is in Duitsland vanuit de werkgevers veel druk gezet op Merkel en co om maar veel mensen toe te laten, want dit is goed voor het arbeidspotentieel. Mooi neven-effect (voor de werkgevers dan) is dat zo de druk op de arbeidsmarkt gehouden kan worden om de lonen niet te laten stijgen omdat er zo meer concurrentie aan de onderkant van de markt ontstaat: lonen laag, winst omhoog. Of het een neven-effect is juist de enige doelstelling zullen we waarschijnlijk nooit achter komen. En politici en EU functionarissen zijn bereid hiervoor sprookjes te vertellen zoals: hoogopgeleid (nee, want het grootste deel is laag- of ongeletterd), vluchteling (nee, want ze doorkruisen vele gebieden waar geen oorlog is, voor zover men al niet vertrokken is uit een gebied waar geen oorlog is) of zoals Merkel laatst: de migranten moeten naar het platteland (steden zijn overvol met migranten) want 'daar zijn ze welkom' (en ook hier: nee, als er iets conservatief is, dan is het wel het Duitse platteland). Wat de bedoeling van de politiek is, is niet bekend. Wat wel duidelijk is, is dat dat wat ze wel zeggen aantoonbaar onjuist is. Piet, Vol dedain maar wat roepen en mensen de maat nemen zonder verdere inhoud is..onder de maat. Als je toch de moeite neemt om te reageren had ik op meer substantie gehoopt.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 12:28

@ Peter de Groot De werknemers die Duitse werkgevers uit het buitenland willen halen zijn vooral zogenaamde kennismigranten. Dat staat helemaal los van Merkels idealistische wensbeeld om vluchtelingen uit Syrië op te vangen. Dat laatste zal toch vooral te maken hebben met haar eigen Oost Duitse achtergrond. Er zijn politici die sprookjes vertellen of aan wishfull thinking doen. Er zijn er ook genoeg die er anders over denken. In een democratie mag dat en het is aan de kiezer om daarover uiteindelijk te oordelen. In een democratie mag ik ook constateren dat een parlementariër een idiote complottheorie lijkt te hangen. Anders dan u meent is het m.i. namelijk wel een relevant verschil of je als politicus praat met collega's over plannen, ideeën en beleid, etc., of dat je niet met ze praat omdat je ervan uitgaat dat mensen met een andere opvatting dan de jouwe kennelijk in de ban zijn van mysterieuze krachten die een geheime agenda aan het uitvoeren zijn.

Peter de Groot3
Peter de Groot329 mei 2017 - 16:27

7anpau1 (14:28u) "De werknemers die Duitse werkgevers uit het buitenland willen halen zijn vooral zogenaamde kennismigranten." En welk land wil deze nu niet? En, realiteit voorop, hoeveel kennismigranten zitten op de bootjes bij Griekenland of Italie of bij de hekken Melilla/Ceuta? Realiteit is dat het percentage migranten dat via deze weg Europa nu binnenkomt de komende decennia netto niets gaat bijdragen om het West Europese sociale zekerheidsstelsel in stand te houden, of anders gezegd: het hele sociale systeem juist bedreigt. Dit is ook 'de werkgevers' bekend. "Dat staat helemaal los van Merkels idealistische wensbeeld om vluchtelingen uit Syrië op te vangen." Het gaat niet om het ideale wensbeeld van 1 persoon, het gaat om de (achterliggende) doelstelling waar uiteindelijk beleid op gevoerd gaat worden. Zo is, dichter bij huis, de lobby van Nijpels (VVD) voor een samenwerking met GroenLinks ook duidelijk: GroenLinks wil graag hoge subsidies voor 'groene' projecten; projecten waar enkele vermogende VVD-ers graag voor willen inschrijven, want het is een spel zonder nieten: of de projecten rendabel zijn of niet, de subsidie en dus het gegarandeerde rendement is via samenwerking met GroenLinks binnen te halen. Dat de lagere en vooral middeninkomens deze subsidie moeten ophoesten is voor zowel de groene lobby van Nijpels als die van Klaver weinig interessant. Kanonnenvoer voor het resultaat, voor beide kampen. "Er zijn politici die sprookjes vertellen of aan wishful thinking doen. Er zijn er ook genoeg die er anders over denken. In een democratie mag dat en het is aan de kiezer om daarover uiteindelijk te oordelen. In een democratie mag ik ook constateren dat een parlementariër een idiote complottheorie lijkt te hangen." Helemaal mee eens. Of zo'n sprookje of theorie nu behelst dat het allemaal komt door een of ander boek uit het jaar 0 (bijbel) of het plagiaat hiervan enkele eeuwen later of marxisme of welke theorie of complot dan ook; als er in redelijkheid overleg mee te plegen is of afspraken mee te maken zijn zonder radicaal beleid te propageren dan heeft dat zeker mijn voorkeur. Zoeken naar gedeelde overeenkomsten levert op de lange termijn waarschijnlijk meer op dan alleen zoeken naar verschillen. "Anders dan u meent is het m.i. namelijk wel een relevant verschil of je als politicus praat met collega’s over plannen, ideeën en beleid, etc., of dat je niet met ze praat omdat je ervan uitgaat dat mensen met een andere opvatting dan de jouwe kennelijk in de ban zijn van mysterieuze krachten die een geheime agenda aan het uitvoeren zijn." Bij mysterieuze krachten en geheime agenda denk ik vooral aan politieke partijen zoals DENK. Dank voor je reactie, 7anpau1. Het uitwisselen van gedachten met woorden geeft eenieders inzicht meerwaarde

Piet de Geus
Piet de Geus29 mei 2017 - 19:16

"zonder verdere inhoud" Ik ben je therapeut niet.

7anpau1
7anpau130 mei 2017 - 5:39

Beste Peter de Groot, Die bootjes komen toch. Als elders gezegd daar is oorlog en geweld, hier niet. Hier is welvaart, daar niet. Water stroomt naar het laagste punt. Dat je - als je die mensen allemaal zou toelaten - een enorme wissel trekt op de restanten van onze verzorgingstaat is een enorm risico. Politici die dat niet onderkennen en roepen dat het vanzelf allemaal goed komt, moet je wantrouwen. Datzelfde geldt voor politici die simpele oplossing roepen als 'grenzen dicht'. Waar het om ging was dat u suggereerde dat er een verband is tussen 'die bootjes' en de lobby van Duitse werkgevers om hoog opgeleide kennismigranten toe te laten. Dat verband is er niet. Die bootjes komen niet doordat er regelgeving komt voor het versneld en versoepeld toelaten van ingenieurs uit Azië. Geen 'neveneffect' dus, laat staan een complot. Dan de groene lobby van Nijpels en Klaven. Een taak van de overheid is om bepaalde collectieve voorzieningen te financieren. Daarvan kan een belangrijke onderdeel zijn om investeringen in ontwikkelingen te stimuleren die de markt nog niet zal doen, maar die - op termijn - wel een algemeen nut dienen. Dat kan met belastingvoordeel of met subsidie. Aan een belastingvoordeel voor electrische auto's heeft Jan met de pet nog niets, maar het brengt wel een ontwikkeling opgang van betaalbare electrische auto's en een netwetk van laadpalen. Dat daarin een risico schuilt dat er in zaken geïnvesteerd waarvan blijkt dat deze niet zo nuttig zijn of dat er een machtige club ontstaat die inmiddels verslaafd is aan dat geld en het voor elkaar weet te krijgen door lobbywerk om te zorgen dan de overheid blijft betalen. De omroepen zijn daarvan het beste voorbeeld. Slechte voorbeelden uit het verleden betekenen echter niet dat je dan maar het kind met het badwater moet weggooien. De Afsluitdijk, de polders, het A'dam-Rijnkanaal, etc., toch fijn dat ze er zijn zeg maar. Natuurlijk kun je soebatten over of de lasten en de lusten eerlijk verdeeld zijn. Ons hele politieke bestel is gebaseerd op de tweestrijd of de hogere middenklassen veel of heeeel veel moeten bijdragen aan de collectieve middelen. Dat is niet altijd eerlijk, vind ik zelf ook op momenten van zelfmedelijden, maar het feit is dat de hogere middenklassen ook het meest te winnen hebben bij een goed functionerende overheid en de investeringen in de toekomst of in ieder geval het meest te verliezen heeft bij een slecht finctionerende overheid.

Peter de Groot3
Peter de Groot330 mei 2017 - 11:48

7anpau1 "Geen ‘neveneffect’ dus,.." Ik zie wel effecten van lobbywerk en migratiestromen. Kijk bijv eens op https://nl.express.live/2016/03/18/nv-duitsland-begint-te-twijfelen-aan-vluchtelingenstroom/ of http://www.beurs.nl/nieuws/binnenland/4097227/duitse-bazen-versoepel-regels-vluchtelingen Er is ook genoeg te vinden over loondrukkend effect i.c.m. versoepeling van arbeidsvereisten en diploma's. Het mag toch wel duidelijk zijn dat het geen altruisme betreft.

7anpau1
7anpau130 mei 2017 - 12:26

@ Peter de Groot Een verband of relatie is iets anders dan een oorzakelijk verband c.q. causaal verband. De meest simpele test om een causaal verband aan te tonen is de conditio sine qua non test. Kunt u op zijn minst aannemelijk maken dat die bootladingen vluchtelingen zijn gekomen omdat bepaalde werkgevers een plan hebben bedacht hebben om te kijken of ze de vluchtelingen die er al waren aan werk konden helpen? Verder zegt het veel over u als u denkt dat een werkgever geen altruïstische motieven kan hebben.

Peter de Groot3
Peter de Groot331 mei 2017 - 18:59

7anpau1 Vertel, beste 7anpau1, wat zegt het allemaal over mij als je mij meerdere keren woorden in mijn mond legt samen met een daaraan verbonden conclusie? En wees ruimdenkend: wat zegt het over jou? De vraag is retorisch, maar dat had je vast al begrepen. Wat betreft altruisme: het gaat niet om het ene geval wel, het gaat om de 100 duizenden gevallen niet.

DenFlexwerker
DenFlexwerker28 mei 2017 - 10:29

Een zeker mw Halsema stuurde haar kinderen naar de gemengde school. Daar kwam ze snel op terug: "kinderen zijn geen sociaal experiment. Waarom de samenleving wel dan? Multi-etnische landen blijken vaak kruidvaten. Waarom Nederland er in één veranderen. Omdat het hip en divers is? Omdat we besloten hebben dat grenzen niet bestaan (Waar toch de rest van de wereldbevolking een duidelijk mening over heeft). Was het maar een samenzwering, het is eerder maar zaken laten gebeuren.

3 Reacties
Zandb
Zandb28 mei 2017 - 16:22

Flex Wat is dat voor ongein, om te menen dat een samenleving een sociaal experiment wordt, als je er bepaalde mensen in loslaat. Het is natuurlijk maar hoe je "Multi-etnische-samenleving" definieert. En wat je onder een "experiment" verstaat. En hoe je wilt bepalen wie ergens thuishoort of wie een risico vormt. (Laten we wel wezen; als we de voorbeelden in Noord- en Zuid-Amerika, Canada, Australië en Zuid-Afrika bezien, dan zou je niet zo kieskeurig moeten over wie je toelaat.) In ieder geval kun je je wenkbrauwen wel heel ver optrekken als iemand het presteert een samenleving voor te stellen als een winkelketen die op ontploffen staat......

rvb2
rvb228 mei 2017 - 16:54

Nederland is multicultureel en multietnisch sinds de oprichting.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 7:03

Al decennia - met name door regelgeving van Job Cohen - voert Nederland een restrictief vluchtelingen beleid. Maar met wetgeving en beleid hou je niet iedereen tegen. Hier is welvaart, daar niet. Daar is oorlog, hier niet. Dat er dus mensen komen ondanks een zeer restrictief beleid kun je erg vinden of niet. Je kunt het ook erg vinden dat er vandaag zware onweersbuien over het land trekken en er - ondanks allerlei maatregelen - ergens de stroom uitvalt of een kelder onderloopt. Reality is a bitch. Dit alles neemt niet weg dat er he-le-maal niemamd bezig is met een sociaal experiment. De meeste mensen zijn hooguit bezig om van de realiteit het beste te maken. Alleen populisten niet, die beloven dat ze de realiteit kunnen veranderen.

Mohawk2
Mohawk228 mei 2017 - 10:20

Alle Blut und Boden-mythes kunnen de afvalbak in. Ze worden niet ondersteund door genoomonderzoek. De grote, woeste, blonde edel-Germaan is in essentie een kruising tussen een Turkse boer & een Russiche gelukszoeker uit de Don-regio, geserveerd op een bedje van genen van een jager-verzamelaar uit Afrika. Net als de Romein tegen wiens overheersing hij streed, of de trotse Kelt en de fiere Bask - enzovoorts. Van alle volkeren op aarde hebben alleen de Aboriginals uit Australië de puurste bloedlijn. Hun genetisch materiaal is al tienduizenden jaren vrijwel ongemengd gebleven. Australië was blijkbaar geen bijster aantrekkelijke bestemming voor Homo Sapiens, die, sinds zijn ontstaan zo'n 200.000 jaar geleden, het migreren in het bloed zit. Het feit dat we allemaal een mengelmoes van elkaar zijn is wel het beste bewijs dat het de allergrootste kolder is dat we door migratie dommer zouden worden. Integendeel zelfs! Dat de grootste intellectueel van de Tweede Kamer geen afstand neemt van wat zijn organisatie-adviseur vanonder zijn alu-hoedje ons meent te moeten mededelen ('hij formuleert het wat onhandig', aldus Baudet) geeft dan ook zeer te denken: hetzij over zijn werkelijke hersencapaciteiten, of over zijn werkelijke inborst. http://www.sciencemag.org/news/2017/05/theres-no-such-thing-pure-european-or-anyone-else

6 Reacties
Mohawk2
Mohawk228 mei 2017 - 14:44

Verduidelijking: Mijn alinea over de Aboriginals zou zo gelezen kunnen worden dat ik suggereer dat zij geen Homo Sapiens zouden zijn. Dat is natuurlijk niet zo. Ik bedoelde te zeggen dat nadat hun Homo Sapiens-voorouders zo'n 50.000 jaar gelden Australië betrokken er nauwelijks of geen andere mensen naar Australië migreerden en zich mengden met de Aboriginals. Zelfs de ontdekking van Australië door de VOC en de latere kolonisatie van dit continent door de Britten heeft daar weinig aan veranderd.

Gerygrr
Gerygrr28 mei 2017 - 16:24

Mooi statement! Het is echter niet het hele verhaal. Wij zijn dus een genetische mix gedurende duizenden jaren van migratie. Daarbij was het een harde wereld waarin die migratie plaatsvond. Cycli van verhuizingen veroorzaakt door bevolkingsexplosies en klimaatveranderingen. Een tijd zonder landsgrenzen en tijden waarin het recht van de sterkste gold. Het is aannemelijk dat de sterksten en/of slimsten het beste konden overleven. De kwestie van de verschillende wereldgodsdiensten was nog niet als probleem ontstaan. Bevolkingsgroei werd bepaald door algemene levensomstandigheden en gebrekkige gezondheidszorg. Epidemieën die de bevolkingsgroei weer reguleerden. Wij zijn zo ver gevorderd in de evolutie, dat we door andere problemen worden bedreigd als soort.....

Mohawk2
Mohawk229 mei 2017 - 5:39

@ Grijsje Ik onderschrijf in grote lijnen jouw aanvulling. Natuurlijk zijn we een mix van migraties die zich over duizenden jaren hebben afgespeeld. Ook in de toekomst zullen we ons blijven mixen omdat migratie nooit zal stoppen - althans, ik zie dat niet gebeuren omdat het in de menselijke soort ingebakken zit te reageren op omstandigheden die continu veranderen. Dat stelt ons voor grote uitdagingen in het heden en dat zal het ook in de toekomst doen. De vraag is hoe we migratie benaderen en hoe we daar mee omgaan. Waar het hier om gaat en wat ik aan de kaak wilde stellen is het kwaadwillige angstbeeld dat verspreid wordt dat migratie degeneratie is. Middels een complot van de elite zouden we via vermenging verworden tot een (quote) 'inferieur Euraziatisch-negroïde-ras' dat makkelijk onder de duim geworden kan houden. De absurde krankzinnigheid van dat complotidee nog daargelaten, is het natuurlijk aperte onzin te beweren dat we door migratie dommer zullen worden. En dan heb ik het nog niet eens over de verwerpelijke implicatie dat mensen uit het Midden-Oosten & Afrika genetisch inferieur zouden zijn. Want het is in deze theorie tenslotte hun DNA dat het superiore onze komt, laten we zeggen, 'homeopathisch verdunnen'.

Gerygrr
Gerygrr29 mei 2017 - 10:44

Precies Mohawk! Ik ben het er helemaal mee eens, we zijn niet alleen een genetische mengelmoes, maar bezitten als overlevers kennelijk over een gunstig dna pakket. Ook onderschrijf ik dat we het middenoostelijke dna zeker niet als inferieur mogen beschouwen. De meesten van ons zullen zich niet realiseren dat het ook in hun eigen dna zal blijken te zitten.

Chupacabra2
Chupacabra229 mei 2017 - 11:04

in hoeverre is het ras relevant, of in hoeverre we vermengd zijn? De discussie van immigratie lijkt mij meer een die betrekking heeft op cultuur.

Gerygrr
Gerygrr29 mei 2017 - 13:57

Chupacubra, met name de islamitische cultuur bedoel je waarschijnlijk. Het feit dat we genetisch verwant zijn is zeker, hoe we als menselijke familie verdeeld zijn geraakt in verschillende elkaar bestrijdende kampen is een ander verhaal.

Alan B'Stard
Alan B'Stard28 mei 2017 - 10:13

Het is idd. wel wat raar dat een politicus gevraagd wordt om opmerkelijke uitspraken van hemzelf of zijn naaste adviseurs te verduidelijken: dat geeft geen pas in een zichzelf respecterende democratie.

1 Reactie
Zandb
Zandb29 mei 2017 - 9:26

Alan Ik geloof niet dat uw opmerking de positieve aandacht krijgt, die die verdient.

Zandb
Zandb28 mei 2017 - 9:40

Heer Trol Was dat wat ik over het hoofd zag; wilde De Haze Winkelman waarschuwen tegen dergelijke idiote complottheorieën! Goh.....

Mark Huysman
Mark Huysman28 mei 2017 - 8:59

[Ok, prima allemaal. Het blijft een redenering van het kaliber “omdat Volkert van der Graaf in Wageningen studeerde is het een terroristische universiteit.” Of: “Omdat de RAF links was is Jesee Klaver verdacht.” ] Dat is onzin. Het gaat er niet om hoe De Haze Winkelman, Erkenbrand en Kusters zich zelf positioneren. Het gaat er om dat Baudet geen afstand neemt en hun racisme/ fascisme/ nazisme bagataliseert. Als Klaver zou zeggen dat de RAF prima was, alleen wat uit de bocht vloog af en toe, dan zou je een punt hebben. Maar dat is dus niet zo. [Het zou zomaar kunnen dat de achterban van het FvD stijf staat van het gespuis, maar niemand vond Baudet een fascist vóór de verkiezingen of voordat Fleur erover begon. Terwijl hij ook toen geen blad voor de mond nam. Beetje raar allemaal.] Ten eerste vraag ik me af of dat waar is. Volgens mij werd Baudet voor de verkiezingen ook al door sommigen als fascist aangemerkt. Ten tweede is dat natuurlijk totaal irrelevant.

Even Kijken
Even Kijken28 mei 2017 - 8:07

Op de officiële website van de EU European Commision: EUROPEAN COUNCIL THE PRESIDENT Vienna, 16 November 2012 President of the European Council Herman Van Rompuy Acceptance speech on the occasion of the Award of the European Prize Coudenhove-Kalergi 2012 "Peace and the European idea" http://europa.eu/rapid/press-release_PRES-12-476_en.htm

jelena2
jelena228 mei 2017 - 8:05

Dit is wel een heel erg contextvrije interpretatie van zijn woorden.

2 Reacties
Zandb
Zandb28 mei 2017 - 9:37

jelena Geeft u dan eens een context gebonden interpretatie van "zijn" (?) woorden

Zandb
Zandb29 mei 2017 - 9:26

..... en dan blijft het weer zo stil.......

Phil2
Phil228 mei 2017 - 7:12

Hm, eerder het tegenovergestelde gebeurt. Populistische tendenzen, burgers die juist niet pikken wat 'de elite' beschikt. Zoals we nu zien. Quod erat demonstrandum dat de theorie je reinste onzin is. Juist niet immigratie toelaten houdt burgers dociel, zou je bijna kunnen zeggen. Zoals bijv. in Hongarije.

Libertain
Libertain28 mei 2017 - 7:04

Glashelder: Forum voor Democratische complottherieen. Leider: Thierry Baudet.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*28 mei 2017 - 6:01

Goedendag. Net zoals Geert Wilders, deze wannabe politicus is toch gewoon een grote wolf in schaapskleren, wat mij betreft. Met andere woorden, ik vertrouw hij voor geen cent hoor en zeker niet, wat betreft zijn *intellectuele* mumbo jumbo. Pas op dus!. En wat denken zijn blijkbaar 180.000 FvD stemmers over zijn nogal misogynistische meningen wat betreft vrouwen, tot nu toe, zelfs te zien op beeld bij verschillende interviews, ha ha ha. Elke keer zei hij dan, als hij erover wordt geconfronteerd: *ik heb het niet zo bedoeld*. Een stem op de FvD is toch een stem tegen alle vrouwen en dit in Nederland zelfs, een van de beste landen op aarde wat betreft vrouwenemancipatie. Een fijne dag.

JanB2
JanB228 mei 2017 - 0:37

Kalergi-conspiracy? Wat nu weer! Serieus, er komt een moment dat echt de stekker uit het internet zal moeten. We krijgen anders teveel van dit soort psychotisch gelul. Want face it: meer dan de helft van de populatie kan het internet intellectueel simpelweg niet aan. De digitale snelweg is een racebaan voor de waanzin geworden. En wat die Kalergi-conspiracy betreft: die ontkracht feitelijk zichzelf. Als immers hele volksstammen dit soort waanbeelden klakkeloos overnemen is het kennelijk niet eens nodig om een geestelijk inferieur ras te kweken: de vraag is eerder hoe we er vanaf komen (of kom ik nu heel elitair op het fascistische af uit de hoek?).

9 Reacties
bakkwast
bakkwast28 mei 2017 - 6:16

of kom ik nu heel elitair op het fascistische af uit de hoek? ja

Zandb
Zandb28 mei 2017 - 9:44

bakkwast Dan bent u het met JanB eens, dat die complottheorie zichzelf ontkracht omdat het blijkbaar nergens voor nodig is om de bevolking - Jan is immers elite en wijzer - te "ver-dommen" - is dommer maken - tot een "geestelijk inferieur ras".

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin28 mei 2017 - 11:47

Ik denk dat daar zeker wat in zit als je kijkt hoe alles in een stroomversnelling is geraakt sinds het internet.

Engineer2
Engineer228 mei 2017 - 12:43

Niet echt elitair en fascitisch...eerder ridicuul.

JanB2
JanB228 mei 2017 - 20:40

@ bakkwast Dat zij dan zo.

JanB2
JanB228 mei 2017 - 20:53

@ Raymond Reken maar. Op Youtube wordt je werkelijk kotsbeu van de complottheorieën. Op Facebook en Instagram (ik doe zelf niet mee aan dat soort volstrekt nutteloze onzin) zal het ongetwijfeld niet andersw zijn.

Frank Conijn
Frank Conijn29 mei 2017 - 0:16

T.a.v. je laatste zin in je hoofdreactie: LOL! Helemaal mee eens!

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 9:19

"Als immers hele volksstammen dit soort waanbeelden klakkeloos overnemen is het kennelijk niet eens nodig om een geestelijk inferieur ras te kweken" Zo is het JanB. http://i.imgur.com/llJdDKV.jpg

Frank Conijn
Frank Conijn29 mei 2017 - 13:13

Deze zin bedoelde ik: "Als immers hele volksstammen dit soort waanbeelden klakkeloos overnemen is het kennelijk niet eens nodig om een geestelijk inferieur ras te kweken: de vraag is eerder hoe we er vanaf komen." :-)

Ed Remark
Ed Remark27 mei 2017 - 23:06

Ok, prima allemaal. Het blijft een redenering van het kaliber "omdat Volkert van der Graaf in Wageningen studeerde is het een terroristische universiteit." Of: "Omdat de RAF links was is Jesee Klaver verdacht." Het zou zomaar kunnen dat de achterban van het FvD stijf staat van het gespuis, maar niemand vond Baudet een fascist vóór de verkiezingen of voordat Fleur erover begon. Terwijl hij ook toen geen blad voor de mond nam. Beetje raar allemaal.

Meta Foor3
Meta Foor327 mei 2017 - 20:59

gewoon een religie instellen die geen vermenging van ander bloed toestaat; probleem opgelost, en Baudet kan zijn biezen pakken.

[verwijderd]
[verwijderd]27 mei 2017 - 20:32

--- Dit bericht is verwijderd —

14 Reacties
GematigdeRebel
GematigdeRebel27 mei 2017 - 22:10

Een nuchtere, heldere analyse! En vele malen slimmer dan het trekken van de racisme- en/of fascisme-kaart bij elke uitlating over cultuur, ras of nationaliteit die afwijkt van wat je in de krant leest of op tv hoort.

GeenSJW
GeenSJW27 mei 2017 - 22:20

Kortom: binnen 30 a 50 jaar maakt een eventuele klimaatverandering niks meer uit, dan zijn we toch al doomed...

Even Kijken
Even Kijken27 mei 2017 - 23:07

U valt nogal hard met de deur in huis in de eerste zin: "White genocide”. Als we dat Googelen of op YouTube zoeken komt er heel veel informatie naar boven waar de meesten onder ons nog nooit van gehoord hebben. Dus altijd interessant om iets meer over te weten te komen, om er dan een eigen opinie over te vormen; of het waar is of niet, feit of racistische complot theorie.

Piet de Geus
Piet de Geus28 mei 2017 - 0:03

"Er gaan demografische veranderingen plaatsvinden, net zoals dat de afgelopen 40 jaar ook gebeurd is" De afgelopen 40 jaar? De hele menselijke geschiedenis is er een van demografische veranderingen, vanaf de oudste oudheid. Dat blijkt uit werkelijk ieder DNA-onderzoek: of dat nu plaatsvindt bij opgravingen of dat mensen hun eigen DNA laten testen door bedrijven als 23andMe.

Zandb
Zandb28 mei 2017 - 7:05

Frisia U ziet vrijwillig af van al die vanzelfsprekende invloed die het westen op de rest van de wereld gehad heeft en nog heeft, als u dit soort nonsens hier presenteert? Kent u de invloed van het westen in de geschiedenis van werelddelen als Australië? Noord- en Zuid-Amerika? Afrika? Azië? Zegt een woord als "kolonialisme" u iets? Nou ja, de vraag stellen is hem beantwoorden; blijkbaar niet.

DaanOuwens
DaanOuwens28 mei 2017 - 8:05

@ Frisia De bewering dat de afgelopen 40 jaar grote demografische verschuivingen hebben plaatsgevonden is onzin. De groep allochtonen is niet zo groot dat je een dergelijke uitspraak kan doen. Dan zou de groep waarvan de groot ouders niet in Nederland woonden minimaal 40% van de bevolking moeten vormen. Dat is niet het geval. Het verhaal van Elsevier is ook onzin. Er is geen D66/GroenLinks beleid gericht op het bevorderen van de instroom. Er is hoogstens een meer tolerante opvatting hoe om te gaan met mensen waarvan het leven wordt bedreigt. Wat ik grappig aan de Elsevier link vindt is dat iemand die integreert en Nederland wordt volgens de Elsevier definities nooit Nederlander kan zijn. Dat is wel een constatering in deze discussie. Iemand waarvan de voorouders niet al 5 generaties in Nederland wonen en die geen blanke huidskleur heeft kan dus nooit Nederlander zijn. Dat is toch de mening van een aanzienlijk deel van de Nederlandse bevolking en reden waarom iedere vluchteling als een potentiele bedreiging wordt gezien. De mensen die in een monocultuur willen leven hebben allang verloren. Niet van de PvdA, niet van D66/GroenLinks maar wel van de trein, het vliegtuig, ict, mondiale productie en internet. Iedereen op aarde zal frequent geconfronteerd worden met mensen om zich heen die anders zijn dan hij of zij zelf. Ik heb geen bezwaar tegen mensen die een monocultuur willen overigens. Maar wel in enclaves met een hek er omheen. Je kan van de rest van de Nederlandse bevolking niet vragen keuzes te maken die leiden tot afbraak en uitsterven. Ten aanzien van je linkjes. Allemaal waar. Maar meer realistische uitspraken dan een vooropgezet plan om de Witten uit de roeien. Dat gaat ook niet gebeuren maar de gemeenschappen die alleen wit willen zijn zullen steeds kleiner worden en verdwijnen.

Even Kijken
Even Kijken28 mei 2017 - 8:44

Was het geen genocide gepleegd op de oorspronkelijke bewoners van de VS door de massa immigratie van uiteindelijk miljoenen Europeanen naar de gebieden van die oorspronkelijke bewoners? In het begin was het slechts met mondjesmaat... later werd het massaler. Steeds meer gebied dat in handen was van de oorspronkelijke bewoners kwam in handen van de blanke immigranten. Uiteindelijk werden de oorspronkelijke bewoners naar kleine afzonderlijke gebieden verbannen, de z.g. "reservaten." En werden een minderheid in eigen land die weinig of niets meer te vertellen had. Dus de blanke Europeanen die eertijds naar de VS emigreerden mogen daarvan terecht beschuldigd worden. Evenals diegenen die die immigratie van blanke "gelukzoekers" steunden.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mei 2017 - 8:47

@ Piet de Geus Klopt. Maar dit waren overwegend autonome processen zonder sturing en bestuurlijke legitimatie. Ik geloof zelf niet in deze complottheorie, maar uit de concrete aanwijzingen van Frisia zou je kunnen opmaken dat er een hoger doel achter de massa-immigratie lijkt te zitten en dat zelfs goed opgeleide mensen als De Haze Winkelman hier daadwerkelijk in geloven.

Piet de Geus
Piet de Geus28 mei 2017 - 10:17

"dit waren overwegend autonome processen zonder sturing" Wat dat betreft is er dus ook al niets veranderd. "uit de concrete aanwijzingen van Frisia zou je kunnen opmaken dat er een hoger doel achter de massa-immigratie lijkt te zitten" Concrete aanwijzingen voor wat? Lees deze nog eens: "Frans Timmermans hield een speech in het Europees parlement waarin hij stelde dat Europa, en uiteindelijk de hele wereld, diversiteit moet accepteren of ze het leuk vinden of niet" Of we het leuk vinden of niet: je kunt de realiteit beter accepteren en daar beleid op maken. Dat vinden de complotdenkers natuurlijk niet leuk: die leven in de waan dat migratie te sturen is en dat je hoge hekken kunt plaatsen die mensen tegenhouden. Het idee dat er wel beleid achter moet zitten als mensen de realiteit onder ogen zien, is niets anders dan het spiegelbeeld van het kansloze maakbaarheidsdenken dat ze aanhangen. Zit er geen plan of complot achter migratiegolven maar is het een soort eeuwigdurend natuurverschijnsel, dan kunnen ze hun standpunt over het bouwen van hekken immers niet langer volhouden. Dus kiezen ze voor het complot, want de realiteit is iets te hoog gegrepen.

GerritHoltland
GerritHoltland28 mei 2017 - 11:40

@ Gatfly "Maar dit waren overwegend autonome processen zonder sturing en bestuurlijke legitimatie." Moet u de notulen van de VOC toch eens beter bestuderen.... De "grootste Nederlandse rechtsgeleerde", Hugo de Groot was niet alleen bezig met 'bestuurlijke legitimatie', hij ontwierp een heel nieuw internationaal rechtsysteem om alles te legitimeren.

Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon28 mei 2017 - 14:12

@ Piet de Geus 12.17 Migratiestromen zijn geen "fait accompli" maar kunnen gereguleerd worden, kijk maar naar landen als Australie en Japan. @ GerritHoltland Daar heeft u een punt. Maar ik doel meer op de honderdduizenden jaren voor de middeleeuwen.

Piet de Geus
Piet de Geus28 mei 2017 - 17:25

"kijk maar naar landen als Australie en Japan" Dat zijn geen landen maar eilanden.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 8:58

Je kunt niet discussiëren of de ideeën van Baudet c.s. complot theorieën zijn. If it looks like a duck, etc. Het idee dat er een Europese Elite is die moedwillig bezig is met een geheim plan om via massa-immigratie Europa of de Europeaan te vernietigen (omdat ze daar dan zelf voordeel bij zouden hebben) is een complottheorie. Er is al decennia lang discussie over welke mate van migratie wenselijk is. De één is voor een iets minder restrictief beleid, de ander voor een nog restrictiever beleid. Dat is de bandbreedte: een meer of minder restrictief toelatingsbeleid en een hard of harder beleid om mensen die geen verblijfsstatus hebben te repatriëren.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 9:34

@ Even kijken Leuk bedacht, maar de vergelijking slaat helemaal nergens op. De getalsverhoudingen waren totaal anders. Er waren relatief weinig Noord Amerikaanse Indianen in verhouding tot de Europeanen. Bovendien was ook de schaal waarop geweld werd toegepast en de technologische voorsprong niet vergelijkbaar. Geweld en betere wapens waren echter niet doorslaggevend. In een gewapend conflict delfden de indianen zelden het onderspit ondanks de mindere wapens. Wat de doorslag gaf was dat er miljoenen zijn overleden aan griep en pokken, waartegen ze geen natuurlijk weerstand hadden. Neem de Comanche. Eeuwen wisten ze de Spanjaarden en later de Amerikanen met succes (door zwaar en bruut geweld) buiten hun leefgebied te houden. Pokkenepidemieën deden hen uiteindelijk de das om. De indiaanse populatie daalde dus als gevolg van met name epidemieën terwijl de instroom van westerse migranten over de eeuwen heen schier eindeloos was. Desondanks duurde het eeuwen voordat de laatste 'Indian War' werd beëindigd. Kortom er is 0,0 overeenkomst dus als dit uw onderbouwing is dat er thans een genocide dreigt, dan raakt die kant nog wal.

Ver Bazing
Ver Bazing27 mei 2017 - 20:13

Of je het leuk vindt of niet Baudet is wel degelijk een intellectueel met een goed stel hersenen en gedegen kennis van de klasssieke westerse cultuur. Dat een goed stel hersenen echter niet per se hoeft te leiden tot 'zindelijk' denken is een andere zaak. Dat 'zindelijk' denken is namelijk een manier waarop intelligentie en kennis worden ingezet om actuele vraagstukken op relevante terreinen (voor de 'denker' in kwestie) te beschrijven, te analyseren en te beoordelen. Daarin is Baudet m.i. uitgesproken nationalistisch en koestert hij grote argwaan tov het 'vrouwendom' en mensen met een andere 'culturele' achtergrond. Maar welke Kantiaanse bril heeft hij daarbij op"? Eigen ervaring? Teruggrijpen op ideologieen uit het verleden? Zeker niet de 'individuele bevrijdings- en emancipatieideologie' van de jaren zestig van de vorige eeuw. Nog verder terug in de tijd dan? Waar kom je dan uit? Op het corporatieve Europa? Of op een christelijk Europa? Uit niets blijkt mij echter dat Baudet een 'belijdend christen' is. Net als Wilders moet voor Baudet -al doorredenerend- zijn visie op de gewenste samenleving dus op de vorm van de zog. judeo-christelijke cultuur zijn gebaseerd. We zouden in die visie dan een 'niet belijdend' chrisitelijk land (moeten) zijn. Maar een vorm zonder inhoud is m.i. te broos om er een gedegen politieke/maatschappelijke toekomstvisie op te bouwen. Ik zou bijna zeggen dat kan in zo'n geval alleen maar een inhoudsloze strijdkreet zijn om een achterban vol met gevoelens van 'ongenoegen' te mobiliseren voor een onduidelijke toekomstvisie.. Al met al lijkt mij het huidige 'culturele ongenoegen' van Baudet te berusten op of negatieve persoonlijke ervaringen (maar dat lijkt mij niet zo 'slim' voor een politicus die pronkt met kennis) of op een peroonlijke hang naar 'zuiverheid' (qua etniciteit/ras) of naar een 'overzichtelijke' corporatieve samenleving waar alles draait om de 'voortreffelijke' samenwerking tussen de alfa-leider en zijn 'roedel'. Ik herken in Baudet (nog) niet zo'n alfa-mannetje. Integendeel! Wel iemand die daar een diep verlangen naar koestert. Maar houd mij ten goede dat is mijn Kantiaanse bril en mag niet als een serieuze psychologische analyse worden gezien (ter zijde ik vind psychologiseren over een politieke voorman uit den boze als het om zijn publieke handelen gaat. Want wees eens eerlijk waar leidt al dat gepsychologiseer over bijv. Trump toe, anders dan dat zijn 'roedel' in hem juist wegens zijn persoonlijkheid het gewenste alfa-mannetje ziet??). Ik laat het vooralsnog dus bij vragen! Uit zijn politieke stemgedrag zal moeten blijken wie of wat Baudet werkelijk is en of zijn toekomst in de 'politieke arena' ligt of in de 'studeerkamer' van de intellectueel.. In het laatste geval zal hij de Nl-se samenleving minder schade kunnen berokkenen (hoop ik dan maar).

3 Reacties
bolle ben
bolle ben28 mei 2017 - 8:31

Het ging hier niet over Baudet.

Ver Bazing
Ver Bazing28 mei 2017 - 23:43

@ Bolle Ben. En deze uitgesproken alinea dan, die komt niet van een marsmannetje of van een obscuur lid van het FvD maar van de baas zelf! (citaat): [ ‘ontmaskeringsvirus’ De uitspraken van De Haze Winkelman, waarin hij vreest voor de vermenging van rassen tot een ‘volgzaam soort’ doen dan ook erg denken aan de ‘homeopathische verdunning’ van het Nederlandse volk waar Baudet zelf uitspraken over deed. Een andere keer legde Baudet uit hoe het Westen volgens hem aan een ‘auto-immuunziekte’ zou lijden. ‘Een deel van ons organisme – een belangrijk deel: ons afweersysteem, datgene wat ons zou moeten beschermen – heeft zich tegen ons gekeerd.’]

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 9:18

Oh, maar Baudet onderschrijft de ideeën anders volledig. Zie het zogenaamde interview (cirkel jerk is een beter woord) met de grote leider himself op Geen Stijl van afgelopen weekend.

Derck Walters
Derck Walters27 mei 2017 - 19:50

Die Kalergi-complottheorie is zoals die van mensen die geloven in een complot van de VS tezamen met Israël en dan vaak ook nog het grootkapitaal en andere eliteclubjes m.b.t. beïnvloeding van allerlei zaken. Degenen die dat laatste in min of meer vergaande vorm niet uitsluiten, onderzocht wensen te zien, of ervan overtuigd zijn, zijn ook te vinden bij allerlei partijen en in diverse omgevingen. De Haze Winkelman heeft bij mijn weten slechts de mogelijkheid van een dergelijk complot geuit en de behoefte er meer onderzoek naar te wensen. Dat figuren achter de link veel meer overtuigd zijn van het complot zegt dan niet veel en al helemaal niet dat je dan via de methode van trial by association nog weer veel kwalijker gedachtegoed op het bordje van De Haze Winkelman, en dan via een volgende stap, Baudet en FvD. Als je zo redeneert en dat bij politici van SP, GL, PvdA, maar ook christelijke en liberale doet die wel eens het bestaan van complotten zoals ik al noemde en nog andere gebruikt zijn zij allen op die manier zwart te maken.

1 Reactie
Zandb
Zandb28 mei 2017 - 7:08

Kortom; er is weer eens niets aan de hand: hunnie doen het ook. Alsof alle complottheorieën vergelijkbaar en even onschuldig zijn. Moe word je er van.

[verwijderd]
[verwijderd]27 mei 2017 - 19:46

--- Dit bericht is verwijderd —

9 Reacties
GeenSJW
GeenSJW27 mei 2017 - 20:49

Ik begrijp je niet helemaal: Als er iets fascistisch is, is het de islam wel. Wil je nu dat we DENK eruit gooien ofzo?

DaanOuwens
DaanOuwens27 mei 2017 - 21:06

Blijkbaar weet je niet wat een fascistisch land is. Een fascistisch land is een land dat partijen verbied. Het forum voor democratie is een fascistische partij. In ieder geval een partij met fascistische elementen in de partij visie. Omdat Nederland een rechtstaat is gaat de meerderheid van de bevolking ervan uit dat dit soort extreme partijen door de rechtsstaat in hun mogelijkheden beperkt worden. Dat lost het probleem van fascistische opvattingen in de bevolking niet op. Maar houdt het wel beheersbaar. Er wordt dus ook niet verwacht dat moslims achter een fascistische staat staan, maar wel dat moslims achter de rechtstaat staan. Net zoals andere Nederlandse burgers. En vergis je niet: ook erdogan is een fascist. Zijn opvattingen over Turkije en Turken en zijn eigen positie hebben grote overeenkomsten met het klassieke Italiaanse fascisme. Er is dus prima een combinatie van de Islam en het fascisme te maken. Overigens geldt dat voor heel veel ideologieën of geloven die streven naar absolute macht. Maar jouw kritiek op Nederland is in ieder geval geheel onterecht.

Palladium
Palladium27 mei 2017 - 22:54

Nee dat verwacht ik niet. Wat is de volgende stap dan wel denk je?

Ed Remark
Ed Remark28 mei 2017 - 8:53

"Jullie [Nederlanders]", "wij [moslims]"... Het is m.i. juist zulk wij-zij denken dat de samenleving splitst. Als men zichzelf al als aparte groep neerzet, is een logisch gevolg dat men als aparte groep gezien en behandeld wordt. Iedereen binnen deze grenzen (NL, EU) zou achter de rechtstaat moeten staan. Anders wordt het niks.

ton14024
ton1402428 mei 2017 - 11:34

Remark, ´´Iedereen binnen deze grenzen (NL, EU) zou achter de rechtstaat moeten staan. Anders wordt het niks.´´ als reactie op ´´Een land dat fascistische partijen toestaat noem je een fascistisch land´´ is ronduit dom. Een regering is van de burgers, zoals je fiets van jou is. Jij bent verantwoordelijk voor o.a. goede remmen.

Irons
Irons28 mei 2017 - 13:32

@DaanOuwens Kun je eens aangeven welke 'fascistische elementen' er precies in de partij visie van Forum voor Democratie zitten? Erg benieuwd naar je concrete voorbeelden.

Ed Remark
Ed Remark28 mei 2017 - 14:32

@Ton14010 28 mei 2017 at 13:34. Je mist de helft. Ik zou dat dom kunnen noemen, maar dat helpt de discussie niet. Wat je mist, is dat ikbenmoslim er een enorme puinhoop van maakt. Mijn reactie moet je in die context zien. Puinhoop? Ja!: 1) Hij suggereert dat FvD fascistisch is. In de Volkskrant maken twee experts duidelijk dat dit niet klopt (wat ook zonder die experts overigens wel duidelijk is.) 2) Hij noemt een land dat fascistische partijen toestaat een fascistisch land. Dat is onzin en behoeft volgens mij geen uitleg. Wel suggereert hij dat Nederland dus ook een fascistisch land is (want NL verbiedt FvD niet). 3) Vervolgens gebruikt hij die beide foute premissen om tot de conclusie te komen dat Nederlanders niet van moslims mogen verwachten dat ze achter Nederland gaan staan. Het zou tot hun ondergang leiden. Ik zie daarin precies het gevaarlijke zij-tegen-ons slachtofferschap denken dat uiteindelijk de terroristen in de kaart speelt. Dus ja, de staat is van ons, zoals onze fiets. En we zijn dus ook verantwoordelijk voor goede remmen. Leuke vergelijking. Mijn bijdrage aan de discussie is dat ik ikbenmoslim duidelijk probeer te maken dat die remmen niet kapot zijn. En dat je dingen die niet kapot zijn ook niet moet gaan repareren. (En dat er tegenaan schoppen het al helemaal niet beter maakt.)

Thuru
Thuru28 mei 2017 - 18:51

FvD is geen fascistische partij. Het is een partij wat in de belangen van het volk op komt. Als er een potentiële gevaarlijke partij is, is dat wel de waardeloze partij DENK. DENK is de 5e collone. Hopelijk blijft het bij die 3 zetels wat het al teveel is. Dat DENK veel stemmen heeft gekregen in grote steden is verontrustend.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 12:34

http://i.imgur.com/3RQYJKn.gif

ruma ankka
ruma ankka27 mei 2017 - 19:39

Wat een vergezocht verhaal.

Don Quichote
Don Quichote27 mei 2017 - 19:31

Ik heb een klant, een werkelijk slimme man, gestudeerd en eigenaar van een bedrijf met zo'n twintig medewerkers. De beste man in een overtuigd aanhanger van de " platte aarde theorie" heeft via diverse bijeenkomsten en " research" via internet enorm veel bewijs van zijn overtuiging gevonden. Is dan ook niet te overtuigen van zijn ongelijk. Voor mij is zoiets onbegrijpelijk! Ik kan er met mijn verstand niet bij dat juist hij , met zijn achtergrond, van zoiets overtuigd kan zijn. Staat tegenover dat hij weer niet kan begrijpen dat ik de vele " bewijzen" ontken. Ik heb hetzelfde bij de theorie die Baudet aanhangt, Hij komt niet als enorm dom over, maar dan toch zo'n theorie aanhangen. Ik begrijp het niet.

3 Reacties
bolle ben
bolle ben28 mei 2017 - 8:35

Don Vito – 27 mei 2017 at 21:31 Ik heb hetzelfde bij de theorie die Baudet aanhangt, Hij komt niet als enorm dom over, maar dan toch zo’n theorie aanhangen. Ik begrijp het niet. Het gaat niet over Baudet! Het gaat hier over iemand uit zijn partij, en hij heeft allang gezegd dat het een onhandige links was, die hij geplaatst heeft.

Zandb
Zandb28 mei 2017 - 9:52

ben Valt het u niet op, dat hij spreekt van "onhandig" terwijl het om een fascistoïde theorie gaat? Denk u dat Baudet cs ook zo goedmoedig zal spreken van "onhandig" als mensen van een bepaalde signatuur genuanceerd willen denken over zaken die de islam betreffen? Niet dat alleen Baudet cs daar last van heeft natuurlijk maar het moet wel gezegd en het liefst opgemerkt; vooral als dergelijke goedmoedigende goedpraat overeenkomt met wat je toevallig ook, al noemen ze je "Gutmensch" - vindt........ Blijf kritisch!

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mei 2017 - 14:19

@ Don Vito (27/5, 21:31u) - daar zeg je me wat. Ik heb ernstig de indruk dat het idee dat de aarde plat is, bij steeds meer mensen ingang vindt. Dus met een horizon die oneindig ver strekt, en die ons ook meteen de waarheid zegt: ik, jouw einder, ben geen kromming, maar een eerlijk beeld van de realiteit. Hartstikke mooi is dat. Houdt ook in dat onze wereld oneindig is, en dat ze dus onuitputtelijk moet zijn. Ben je meteen van een hoop zorgen en gezeur af. Zorg voor het milieu is quatsch, verspilde moeite, en het klimaat is ook oneindig, wat dacht je? En er zijn heuse websites over, dus dan moet het allemaal waar zijn. https://theflatearthsociety.org/home/ http://theflatearthsociety.org/tiki/tiki-index.php Ook de gerenommeerde en hoogbegaafde auteur en columnist Thomas L. Friedman weet hoe of het allemaal zit: http://www.nytimes.com/2005/04/03/magazine/its-a-flat-world-after-all.html?_r=0 https://en.wikipedia.org/wiki/The_World_Is_Flat Hoe je de boel ook bekijkt, het zit altijd goed.

Appie Mohamud
Appie Mohamud27 mei 2017 - 19:12

In nederland kiezen we ons partner zelf. Ja toch? Of toch niet?

3 Reacties
Zandb
Zandb28 mei 2017 - 9:52

Appie Hij is weer fijn........

ton14024
ton1402428 mei 2017 - 11:02

´In nederland kiezen we ons partnerS zelf.´ 1 voor de omgeving en 1 voor jezelf.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 8:50

mijn gedachte, maar u was me voor.

Kloyolo
Kloyolo27 mei 2017 - 18:49

Spijkers zoeken op laag water. Populistisch gezever en vergezocht. Zijn er geen wereldproblemen om over te schrijven?

1 Reactie
Zandb
Zandb28 mei 2017 - 7:14

Kloyolo U wilt zich blijkbaar alleen druk maken over wereldproblemen dus is dit een wereldprobleem. (Ik ben benieuwd hoe u toentertijd gereageerd zou hebben op die complottheorieën van de nazi's voordat ze werkelijk aan de macht waren; ik kan me maar zo voorstellen, dat u toen ook zoiets beweerd zou hebben, niet wetende wat er nog allemaal te wachten stond.)

GeenSJW
GeenSJW27 mei 2017 - 18:28

Hoe dan ook, als er nieuwe verkiezingen komen, mijn stemmen krijgt hij deze keer wel. (Voorheen was ik niet zo bekend met het FvD, dankzij Joop weet ik inmiddels een stuk meer.)

7 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin27 mei 2017 - 19:04

Hoeveel stemmen heb je dan, een fenomeen dat overigens voorkomt bij schizofrenie.

Pepe2
Pepe227 mei 2017 - 19:09

Mee eens, ik overweeg om lid te worden.

GeenSJW
GeenSJW27 mei 2017 - 21:04

@Raymond Bhagwandin 27 mei 2017 at 21:04 "Hoeveel stemmen heb je dan, een fenomeen dat overigens voorkomt bij schizofrenie." Haha, geen paniek: Niet overdreven veel, in totaal 4 stuks. Geheel legaal uiteraard.

Hanvander Horst
Hanvander Horst28 mei 2017 - 7:07

Pepe, Dat zegt genoeg.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin28 mei 2017 - 11:44

reactie op GeenSJW – 27 mei 2017 at 23:04 Paniek?, mocht je willen, ik ben niet gauw onder de indruk van een anoniempje die iets beweert wat niet te verifiëren valt.

GeenSJW
GeenSJW28 mei 2017 - 21:00

@Raymond Bhagwandin 28 mei 2017 at 13:44 "Paniek?, mocht je willen," - Ik zei juist: 'Geen paniek'. Mij dan aanvallen als zou ik paniek willen zaaien is een zwaktebod. Dus nogmaals: Geen paniek aub.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin31 mei 2017 - 0:22

reactie op GeenSJW – 28 mei 2017 at 23:00 “Dus nogmaals: Geen paniek aub.” Nogmaals, mocht je willen, waar het hart van vol zit loopt de mond van over, n.l dat ik in paniek zou zijn omdat je 4x voor het Fvd kiest, zoveel invloed kan je niet op mij hebben, zeker niet met onzin.

bakkwast
bakkwast27 mei 2017 - 18:16

ach,de een gelooft in chemtrails ,de ander in deze onzin

1 Reactie
Dubbelgedopte snijboon
Dubbelgedopte snijboon27 mei 2017 - 18:57

Zo zitten de chemtrail-believers overwegend bij de PvdD. En zijn er plenty partijen waar kopstukken in imaginaire opperwezens geloven.

Bruggenbouwer2
Bruggenbouwer227 mei 2017 - 17:49

Ver gezocht, erg ver gezogd. Maar waarom de gelegenheid missen om de heer Baudet wat aan te wrijven, nietwaar?

1 Reactie
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods
Wij, Prins Pils, bij de gratie Gods27 mei 2017 - 20:44

Vergezocht? De Kalergi-theorie zou niet misstaan in Mein Kampf!

Berend_van_den_Achterberghen
Berend_van_den_Achterberghen27 mei 2017 - 17:23

En Soros is een filantroop.

1 Reactie
Molly Sweet2
Molly Sweet228 mei 2017 - 9:15

????????????

Cliff Clavin
Cliff Clavin27 mei 2017 - 17:15

Het abnormale is gewoon geworden. En Baudet die ons uitlegt wat een auto-immuunreactie in sociaal opzicht is? Op zich genomen om hard te lachen. Dat veel mensen dit voor zoete koek slikken, doet je het lachen dan weer vergaan.

8 Reacties
Tom Meijer
Tom Meijer27 mei 2017 - 20:05

Helemaal gelijk Cliff. En dan zie ik dat op dit moment de rest van de bijdragen op deze pagina deze zaken downplayen, goedpraten of zelfs met deze neofascist meegaan.

Molly Sweet2
Molly Sweet228 mei 2017 - 9:17

'Het abnormale is gewoon geworden.' En dat demonstreer jij feilloos, keer op keer, Frank. Wollig taalgebruik moet niet verward worden met ook werkelijk iets te melden hebben, vriend, zoals velen jou hebben trachten te doen inzien.

Cliff Clavin
Cliff Clavin28 mei 2017 - 13:39

Nou nee, Molly - jij bent een van de weinigen die zo over me praat. Mijn fanbase, die mag gezien worden. En ik ben je vriend niet.

GeenSJW
GeenSJW28 mei 2017 - 21:55

@Cliff Clavin 28 mei 2017 at 15:39 "Mijn fanbase, die mag gezien worden." Jouw fanbase is dermate omvangrijk dat elk sterrenstelsel eromheen draait schat ik zo. Helaas kunnen we hem om diezelfde reden niet zien.

Palladium
Palladium28 mei 2017 - 22:25

@Cliff "Mijn fanbase, die mag gezien worden." Ik ben zo ongelooflijk benieuwd wat dit betekent. Hoe groot, en volgens wie, en hoe te bewijzen. En of die fanbase wellicht groot genoeg is om een politieke partij te beginnen. Het is misschien nog niet te laat en de PvdA ben je zo voorbij.

7anpau1
7anpau129 mei 2017 - 9:02

Ach de complotideeën van Baudet cs past anders helemaal in uw straatje CC. Een plan van de neoliberale Europese elite om de gewone man in een race naar the bottom te marginaliseren om hun winstmarges te vergroten? Dat is toch precies wat u altijd beweert. Nee, laten we elkaar geen mietje noemen. Als Baudet net als u in iedere tweede zin het woord 'neoliberaal' verwerkt en de naam van zijn partij verandert in Sociaal Forum voor Democratie, dan marcheert u zonder twijfel vrolijk achter hem aan.

Minoes&tuin
Minoes&tuin29 mei 2017 - 9:25

Er moet meer gelachen worden!

johannn2
johannn229 mei 2017 - 12:38

Molly Sweet 28 mei 2017 at 11:17 Jij stelt: " En dat demonstreer jij feilloos, keer op keer, Frank. Wollig taalgebruik moet niet verward worden met ook werkelijk iets te melden hebben, vriend, zoals velen jou hebben trachten te doen inzien." Heb je ook nog wat inhoudelijks te melden, Molly? Of laat je het bij met gestrekt been op de man spelen, zoals gewoonlijk? Ik wacht af. .