Joop

FvD-kandidaatvoorzitter Senaat schoffeert Holocaust-slachtoffers, betwijfelt MH17-rapport

  •  
08-06-2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
288 keer bekeken
  •  
Auschwitz Concentration Camp

© cc-photo: United Nations Photo. Vernietigingskamp Auschwitz II - Birkenau. https://flic.kr/p/hH7Tta

Toine Beukering, het Eerste Kamerlid dat door Forum voor Democratie naar voren is geschoven als nieuwe voorzitter voor de Senaat, stelt in een interview met De Telegraaf onder meer over de Holocaust:
"Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. "
Interviewers Inge Lengton en Wouter de Winther tonen zich op z’n zachtst gezegd verbaasd maar Beukering ziet zelf het probleem niet:
"Ik beledig daar niemand mee."
Daarna gaat het over het neerhalen van de MH17 waarbij 298 mensen om het leven kwamen, waaronder 193 Nederlanders. FvD-leider Thierry Baudet stelde eerder niet te willen aannemen dat Rusland daar iets mee te maken heeft, ondanks het  rapport  van Joint Investigation Team (JIT)  dat uitgebreid onderzoek deed en onder meer vaststelde dat het passagiersvliegtuig werd neergehaald met een raket die uit Rusland afkomstig was. De raket werd ook afgevuurd vanuit het gebied dat in handen is van door Rusland gesteunde gewapende groeperingen.
"Een Maleisische minister heeft daar ook vraagtekens bij geplaatst. Dus ik wacht even af. Wat ik wel vind, is dat we heel snel naar conclusies willen gaan. (…) Ik heb gezegd: het zou een Oekraïense gek geweest kunnen zijn."
De minister waar Beukering op doelt is premier Mahathir Mohammad die anderhalve week geleden iets dergelijks beweerde , tot ontzetting van onder meer de nabestaanden. Mohammad is een liefhebber van complot-theorieën. Zo beweerde hij eerder over het vermiste toestel MH370 dat het gekaapt werd en vervolgens op afstand overgenomen.
Beukering (60) is een gepensioneerd brigadegeneraal.
cc-photo: United Nations Photo. Vernietigingskamp Auschwitz II – Birkenau.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (108)

Abma
Abma24 jun. 2019 - 4:29

“Aimabele heer Beukering” citaat Purper Floyd, moet wel heel goed nadenken over het clubje van Anton Baudet waar hij zich mee verbindt. Ook generaal Seyffard was ooit een gerenomeerd militair. Totdat hij volop werd ingezet in een propaganda machine van een andere reactionaire club, de Bond voor nationaal herstel. ( lijkt wel op het renaissance instituut ?) hoe het verder ging is geschiedenis en na te lezen.

Guusje ten Rouwelaar
Guusje ten Rouwelaar12 jun. 2019 - 9:10

Het is zeker zo dat de ene groep meer verzet levert dan de andere groep.. Maar de meeste Joden wisten geeneens dat ze naar vernietigingskampen gingen

anda2
anda211 jun. 2019 - 16:05

@JoeSpeedboot,Beukering ziet zelf blijkbaar in dat zijn uitspraken in het interview niet handig zijn en mogelijk als kwetsend opgevat kunnen worden door een aantal mensen. Dit was echter niet zijn bedoeling.Termen door reageerders geplaatst als crypto fascist en de bekende en intussen betekenisloze Godwins aan het adres van Beukering zijn wel bedoeld als kwetsend. Het laat helaas zien hoe weinig wellevend een groot deel van de bevolking is geworden.

1 Reactie
Krek
Krek11 jun. 2019 - 19:10

Geef de mensen anonimiteit en ze zullen u laten zien hoe ze in werkelijkheid zijn. Dan gaan de remmen los, want dan gelden de normen en waarden die normaal gesproken het discours bepalen niet langer. Er is geen noodzaak meer om zich beschaafd voor te doen. De maskers gaan af. Het laat zien waartoe mensen in staat zijn wanneer ze zich onbespied wanen en hun moreel kompas alleen nog maar voor buhne bestaat. Het is een waanidee dat getier en gescheld en het gooien met de meest grove termen 'goed' of 'nobel' zouden zijn wanneer je het met de ideeën van een ander oneens bent. Het is niet helfhaftig of nobel. Het is niet juist of mooi. Het enige wat het is, is een spiegel die het immens gebrek aan innerlijke beschavinglaat van deze mensen laat zien.

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout10 jun. 2019 - 20:23

Een generaal buiten dienst die appeleert aan een nakend korporaalsbewind van een volksmenner, op jacht naar volksvreemde elementen en vijanden van de volkszede, in dienst van de waardenrestauratie is een zeloot van de xenofobie.

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde10 jun. 2019 - 12:12

Hun overmoed speelde hen al eerder parten. Na het hosanna van PS19 waarbij Baudet ineens dat quasi-intellectuele brabbeltaaltje begon te spreken, kwam al snel de eerste affaire. Duidelijk werd dat wie twijfelde aan de door god gezonden duivel en zijn onaantastbaarheid ter discussie stelde kon rekenen op een publieke executie. De EP19 verkiezingen werden duidelijk verloren omdat de aanhang begon te twijfelen aan de onfeilbaarheid van Baudet na zijn loze praatjes over abortus en vrouwenemancipatie. Nog steeds dronken van de eerdere overwinning was ook deze generaal, die vol trots maar achteloos zijn borrelpraatjes dacht te kunnen vertellen aan de grootste krant van Nederland. Die eer werd de man te veel. Hij dacht als een volleerd regent zijn menig te kunnen geven over het Joodse 'volkje'. En viel daarmee genadeloos door de mand. Laat ze vooral zo doorgaan.

5 Reacties
Keilstra
Keilstra10 jun. 2019 - 16:02

Vorige keer (2014) was het CDA de grootste partij bij de Europese verkiezing met 5 zetels. Dat geeft wel aan dat de uitslag niet alles zegt over de politieke krachtsverhoudingen in het binnenland.

anda2
anda210 jun. 2019 - 19:01

@Martin, uw verhaal over een verlies van het Forum bij de EP verkiezing snijdt geen hout. Van nul naar drie zetels is een prima resultaat. Winst en geen verlies. De winst had mogelijk groter kunnen zijn maar dat houdt niet in dat er nu verlies is geboekt. Een redenering van likmevessie van u. Het interview van Dhr. Beukering beschouwen als borrelpraat zegt vooral iets over uw onvermogen om zaken op juiste waarde in te schatten. Een persoon met veertig dienstjaren als generaal is het niveau van de borreltafel wel voorbij. Het is een respect verdienende man die zich in het bewuste interview niet hooghartig heeft uitgelaten over het Joodse volk. Als u de moeite had genomen de reacties te lezen uit Joodse kringen , had u kunnen weten dat zij zich niet geschoffeerd voelen door de uitlatingen van deze Generaal in ruste. De reactie van Lodewijk Asscher was opportuun en bovendien hypocriet gezien zijn relatie met de anti semiet Corbyn.

Joe Speedboot
Joe Speedboot11 jun. 2019 - 9:59

' Een persoon met veertig dienstjaren als generaal is het niveau van de borreltafel wel voorbij. ' Dat blijkt nergens uit het interview. Als je 40 jaar in hetzelfde kringetje zit ga je vanzelf wel rare dingen denken. Zeker binnen een gesloten en conservatief mannenbastillion als defensie.

anda2
anda211 jun. 2019 - 10:20

@JoeSpeedboot, ik heb het interview gelezen en tevens diverse reacties uit Joodse kringen. Zij voelen zich over het algemeen niet geschoffeerd en ik heb ook niet kunnen ontdekken waarom veel mensen hier zich zo druk maken over dit artikel in de Telegraaf.Zoeken naar een stok om te slaan is een kunst op zich maar zelf dat is men hier niet meester. Leg eens uit Joe, wat er nu precies raar is aan hetgeen Dhr Beukering denkt. Ik denk dat er een overdosis aan selectieve verontwaardiging is gestrooid in diverse media, dat gaat een eigen leven leiden. Geneuzel om te kunnen bashen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot11 jun. 2019 - 15:29

' ik heb ook niet kunnen ontdekken waarom veel mensen hier zich zo druk maken over dit artikel in de Telegraaf.' Beukering wel, want die heeft inmiddels zijn excuus aangeboden. Zie: https://www.telegraaf.nl/nieuws/555350527/beukering-forum-biedt-excuses-aan-voor-makke-lammetjes-uitspraak 'wat er nu precies raar is aan hetgeen Dhr Beukering denkt.' Die opmwerking van Beukering getuigt van een totaal gebrek aan inlevingsvermogen. Zouden jij en je familie voor mak lammetjes willen worden uitgemaakt als je halve familie is uitgemoord? Mijn moeder heeft in een concentratiekamp gezeten, net zoals ik kotst ze op types als Baudet en Beukering.

Keilstra
Keilstra10 jun. 2019 - 10:26

Het hele punt is dat Forum geld krijgt uit Rusland, net als AfD en Rassemblement National. Daarom kiezen de kant van de Russen bij MH-17. En daarom moeten we ze wantrouwen. Niet vanwege hun anti-immigratiestandpunt (ik ben zelf ook tegen oncontroleerbare massa-immigratie) maar vanwege hun verraderlijke vijfdekolonnegehalte.

2 Reacties
Libertain
Libertain11 jun. 2019 - 6:25

("Niet vanwege hun anti-immigratiestandpunt.....") Volgens jou mogen derhalve racisme, xenofobie en discrminatie hoge tij in ons land vieren, mits altijd met goed slokje nationalisme overgesp[oeld zijn?

Libertain
Libertain11 jun. 2019 - 6:27

....discriminatie....overgespoeld....

Bouwman2
Bouwman29 jun. 2019 - 9:02

Waar dr Baudet gesofisticeerd wil overkomen en daarmee het onderscheid in klassen benadrukt doet zijn partijgenoot Beukering precies het omgekeerde van wijsheid uitstralen . Het antwoord op de vraag die hij stelt was er eerder dan de vraag gesteld kan worden. Tijden veranderen wie dat niet ziet en denkt dat alles zo blijft als het moment van nu zit gevangen in het heden.Die heeft verleden noch toekomst. Die ziet niet dat schoonheid haar gezicht heeft verbrand. Die is bepaald geen licht en valt te beklagen, die maakt een tamelijk zielige benepen indruk. Aan de ene kant is Forum zielig en benepen aan de andere kant wil Forum met grandeur en eruditie pronken. De oehoe grand seigneur en de huismus op enen tak van de paradijsboom.. . . Wie een kaars wil ontsteken met de wind tegen struikelt in de duisternis. Vergis je dus niet, ook Forum is een tijdelijke beproeving. En ook nog eens een zeer lichte. Een tent die door de stormwind wordt meegenomen.

Le Chat Botté
Le Chat Botté9 jun. 2019 - 7:59

Wat wil deze crypto-fascist met het aansnijden van dit walgelijke onderwerp? De weg voorbereiden, de geesten masseren voor wapenwetten naar Amerikaans model. Waarom? Omdat dat voor hem en zijn corpsbroeders profijtelijk is. Wat ziet hij over het hoofd? Dat iedereen kan eindigen aan het verkeerde uiteinde van een wapen. Wie hebben er profijt van een verdeeld Europa? Poetin en Trump. Waar komt het succes van de intrigantenpartijen in Eurooa vandaan? Russisch en Amerikaans geld en (digitale!) middelen. These are the dots. You connect them.

Frits Jansen
Frits Jansen9 jun. 2019 - 7:32

Dit gaat helemaal de goede kant uit! Laat niemand denken dat het FvD zorgt voor een fris nieuw geluid. Uit deze nep-generaal stijgt eerder een onfris oud geluid op. Beschreef hij slechts de feiten, aangaande de deportaties? Hij zou het hele onderwerp niet moeten aansnijden. Baudet en Cliteur hebben al gejammerd dat de arme man er in is geluisd door een misselijke Telegraaf journalist. Kan wezen, maar wie voorzitter wil worden van de Eerste Kamer moet voorbereid zijn op journalisten die geintjes met hem uithalen.

1 Reactie
Krek
Krek9 jun. 2019 - 12:05

Geachte heer Jansen, Baudet en Cliteur moeten niet zeuren. Ik ben het niet eens met de wijze waarop het interview wordt 'samengevat' zoals in het artikel hierboven, maar dit gemauw van Baudet en Cliteur past ook niet. Dat is kinderachtig en politici onwaardig. Verder ben ik van mening dat de heer Beukering natuurlijk best over de deportaties en de verschrikkingen in deTweede Wereldoorlog mag praten, temeer daar dit onderwerpt in direct verband staat met zijn beslissing om in het leger te gaan. Voor die houding heb ik respect. De heer Beukering laat hiermee zien dat wanneer hij zegt "dit nooit meer" dat hij dat niet alleen meent, maar er ook naar handelt. Hij komt op mij over als een integer mens. Dit staat in schrille tegenstelling tot het gehuil van Cliteur en Baudet die zich als slachtoffers proberen op te stellen. Als ik ergens een bloedhekel aan heb, dan is het aan het kweken van een Calimero syndroom. Ik heb hier een hekel aan bij Bij1, en bij FvD niet minder. Voor mensen met een kwetsbaar ego is de politiek niet de juiste plek.

Herr Vorragend
Herr Vorragend9 jun. 2019 - 7:23

Het lijkt er steeds meer op dat de "hardliners" van het FvD de overhand krijgen. En met hardliners bedoel ik de bange achterdochtige complotdenkers die als enig eigen houvast obscurantistische ideologiën over ras en cultuur bezigen. Kennelijk is men niet meer geïnteresseerd in samenwerking met anderen maar trekt men zich terug binnen de eigen extremistische grenzen en op het hardcore bang-achterdochtige complotdenkende electoraat

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*9 jun. 2019 - 4:54

Met dit ontzettend eng clubje (het zogenaamde Forum voor Democratie van Thierry Baudet) wil een Groenlinks lid in Limburg in zee gaan, schandalig!????

Chimay Blanche
Chimay Blanche8 jun. 2019 - 22:32

Het politiek gemotiveerde opportunisme verontwaardigdheid te veinzen in relatie tot zaken omtrent Joden en de Shoah omdat het tegen een in dit geval FvD-er zo uitkomt is misselijkmakend. De indruk dat Joodse Europeanen als "makke lammetjes" of "makke schapen" zijn afgevoerd zonder veel eigen verzet en eerder mede- dan tegenwerking van medeburgers toen de nazi's de Endlösung in werking hadden gezet is vrij algemeen. Zelfs Joden die al in wat later Israël werd en vele toen nog voordat ze daar verdreven werden in de islamitische wereld gebruikten dit soort omschtijvingen als een vorm van kritiek op, in hun ogen, te weinig weerbaarheid, Dat het vooral een gevolg was dat veel Europese Joden zich net als veel medeburgers nauwelijks konden bevatten wat toch ook in wezen onbevattelijk was en door medewerking onder het meedogenloze optreden van de nazi's, en in ieder geval geen weerstand daartegen omdat dat sowieso dodelijk was, zo een tijdelijk ondergaan van zware tijden met verblijf in kampen en dwangarbeid te overleven dachten te moeten verkiezen is terugkijkend begrijpelijk. Beukering, die net als zovelen, dit als een ondraaglijk en dus achteraf moeilijk te begrijoen afvoeren als makke schapen heeft ervaren, wat het dus geen verwijt naar de slachtoffers maakt, raakte daardoor al jong geïnspireerd dit te willen bevatten om het te voorkomen en er ook beroepsmatig tegen te strijden zodat het niet weer gebeurt.

2 Reacties
anda2
anda29 jun. 2019 - 12:08

@Chimay Blanche, ik ben het met u eens. De selectieve verontwaardiging in deze kwestie is er een om je voor te schamen. Gooi een stuk rood vlees tussen de hyena,s, dan is de nuance het eerste dat wordt verscheurd. Het Nieuw Israelisch Weekblad, bij monde van Esther Voet, concludeerde dat de uitspraken in het interview door dhr Beukering historisch bekeken onjuist zijn. Maar zij verbind hier verder geen enkel waardeoordeel aan zoals veel reageerders hier wel doen. Eerder merkte zij al op dat het Forum er wellicht goed aan zou doen een goede persvoorlichter in dienst te nemen.

Joe Speedboot
Joe Speedboot10 jun. 2019 - 8:46

'raakte daardoor al jong geïnspireerd dit te willen bevatten om het te voorkomen en er ook beroepsmatig tegen te strijden zodat het niet weer gebeurt.' Aan fantasie en wollig taalgebruik geen gebrek bij de diehard fans van FvD om het mallotige gedrag van FvD politici recht te praten.

Purper Floyd
Purper Floyd8 jun. 2019 - 22:31

Ik zou de term ‘makke schapen’ liever gebruiken om de niet joodse Nederlanders ten tijde van WO2 te typeren. Hoe hebben zij het kunnen laten gebeuren dat al deze onschuldige joden met zo weinig verzet zijn afgevoerd. Natuurlijk is dit enigszins generaliserend, maar er was geen sprake van grootschalig verzet tegen jodendeportaties. Nu heb ik die Toine Beukering gedurende mijn professionele militaire leven een aantal keer gesproken en wat mij betreft is hij een aimabele man. Met mijn interpretatie van zijn woorden uit het interview denk ik dat hij in het algemeen bedoelt dat er in Nederland weinig verzet was tegen de Duitse bezetters mbt de deportaties.

2 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen9 jun. 2019 - 15:21

Dat zat ik ook te denken. Mar dan komt Toine in zijn cultureel eigen groep uit, en dat is een plek waar de FvD geen fouten ziet. Want die moeten op hun stemmen. FvD wordt met de dag enger.

Willie Hillie
Willie Hillie9 jun. 2019 - 16:29

Integendeel zelfs, Nederlanders kregen 7,50 gulden beloning voor het aanbrengen van joden. Die regeling is veel gebruik van gemaakt. Hoewel de meeste joden makkelijk waren te vinden is menig joods onderduiker voor heel wat minder dan dertig zilverlingen verraden, en zijn de meeste verraders na de oorlog nooit hiervoor bestraft.

Wilco4
Wilco48 jun. 2019 - 21:31

1. Beukering laat zich erg onhandig uit, maar om hem als antisemiet neer te zetten is belachelijk 2. Een verdachte is onschuldig totdat het tegendeel is bewezen

1 Reactie
stokkickhuysen
stokkickhuysen11 jun. 2019 - 16:19

In het strafrecht ja, maar dat heeft niks te maken met het hebben van onwelriekend gedachtegoed. Beetje als TBs proefballonnetjes, allemaal onhandig, Misschien een nieuwe naam: Forum voor Onhandigheid

Hannes  Achterhout
Hannes Achterhout8 jun. 2019 - 20:49

Wat een griezel! Beukering dus, als generaal BD, nu FvD coryfee. Je moet er toch niet aan denken dat Defensie onze Nationale Veiligheid aan zo'n schertsfiguur operationeel heeft laten afhangen? En die dan wat betreft de MH-17 ook nog verlangt dat wij als makke schapen achter het Rusland verhaal aanlopen. Schorsing en oneervol ontslag dunkt me voor deze anomalie in onze naar mijn mening eervolle legertop.

2 Reacties
Krek
Krek9 jun. 2019 - 5:44

Geachte Hannes Achterhout, Sinds wanneer is "ik wacht de beslissing van de rechter af" achter Rusland aanlopen? De heer Beukering zegt niet dat Rusland onschuldig is. Hij zegt dat er andere mogelijkheden kunnen zijn. Ik ben het niet met hem eens. Ik denk ook dat Rusland harstikke schuldig is, maar de heer Beukering heeft ook een punt wanneer hij stelt dat het oordeel aan de rechter is. In dat geval is wellicht het FvD verstandiger dan vele anderen in de politiek, want áls wij nu met zijn allen heel hard roepen dat Rusland schuldig is, en onze houding daardoor laten bepalen, dan zal de politiek door het stof moeten met excuses wanneer de rechter onverhoopt besluit dat Rusland niet schuldig is (door gebrek aan bewijs, of anderszins). Dan is het inderdaad verstandiger nog heel even te wachten met harde uitspraken hierover richting Rusland. Die kunnen we altijd nog doen zodra de rechter gesproken heeft. Het terugnemen ervan, zoals ik al zei, is een stuk minder aangenaam. Ik heb een bloedhekel aan het FvD, maar in dit geval moet ik helaas toegeven dat de houding "de beslissing of Rusland schuldig is, is aan de rechter" wellicht de juiste weg is.

Bouwman2
Bouwman29 jun. 2019 - 9:08

Vergis je niet, een generaal is niet uniek, de Nederlandse krijgsmacht heeft er heel veel zowel in dienst als daar buiten. Je moest eens weten hoeveel er stonden bij de bushalte tegenover het hoofdkwartier, in de regen en iedereen werd even nat als ikzelf..

Ivan61
Ivan618 jun. 2019 - 19:56

Dat is nog een bewijs dat soldaten weinig te zoeken hebben in burgerlijke maatschappij. Hier mogen zij doen alsof zij over denkvermogens beschikken en vrijuit kunnen praten. Dan krijg je zulke uitspraken. Weinig verrassend zeker omdat hij bij FvD hoort.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin8 jun. 2019 - 19:42

Iemand met zo weinig besef van menselijke waarden voordragen voor het voorzitterschap van de senaat getuigt van een ernstige oordeelstoornis, Baudet functioneert volgens mij op het niveau van een 14 jarige. Rest een diepe belediging van de slachtoffers en nabestaanden van volkerenmoord en MH17, ik denk dat Baudet met z’n zootje ongeregeld even snel gaat als ze zijn gekomen.

JanB2
JanB28 jun. 2019 - 18:51

Beukering is niet de enige die geintrigeerd is door het gemak waarmee de Joden weggevoerd en vermoord konden worden. Er is nergens sprake van verzet op grote schaal geweest. Ik vind dat ook verbijsterend en dat heeft niets te maken met victim blaming maar alles met een oprechte verwondering. De oorzaken voor de joodse passiviteit moeten wellicht gezocht worden in de tijdgeest van de betreffende periode en de krachtverhoudingen cq. de (gewapende) overmacht van de nazi’s. Het een en ander zou ook wel eens een schokkend inkijkje in de menselijke psyche kunnen zijn. Wat het MH-17 verhaal betreft: pure speculatie en zonder concrete aanwijzingen geen zinvolle bijdrage aan de discussie.

7 Reacties
Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin9 jun. 2019 - 0:55

“Beukering is niet de enige die geintrigeerd is door het gemak waarmee de Joden weggevoerd en vermoord konden worden.” Dat zou voor alle volkeren gelden die door genocide zijn getroffen, armeniërs, joden, Ruanda, Bosnië jezidi’s, klaarblijkelijk zijn er factoren die genocide mogelijk maken, die zou je kunnen opzoeken, daarover zal genoeg zijn gepubliceerd, ik ben meer in de daders geïnteresseerd omdat daar de kern van het probleem ligt. “Het een en ander zou ook wel eens een schokkend inkijkje in de menselijke psyche kunnen zijn.” Waar denk je dan aan? “Wat het MH-17 verhaal betreft: pure speculatie en zonder concrete aanwijzingen geen zinvolle bijdrage aan de discussie.” Discussie?, ben je er ook zo één? https://www.groene.nl/artikel/het-mh17-complot

OlavM
OlavM9 jun. 2019 - 8:00

@ JanB: Dat "gemak" is m.i. een nogal vertekend beeld achteraf. De joden waren een minderheid, en niet vóór de Duitse inval als verzetsgroepen georganiseerd. Velen waren al uit Duitsland gevlucht en hoopten in Nederland relatief veilig te zijn. Niemand wist zeker dat de Duitsers Nederland (dat geruime tijd "neutraal" probeerde te blijven, zoals tijdens de Eerste Wereldoorlog) zouden binnenvallen. Een deel is trouwens verder gevlucht naar het Amerikaanse continent, en een ander deel is bij het verzet gegaan. We zouden ons veel meer moeten afvragen: waarom hebben de joden zo weinig steun gekregen van de niet-joodse Nederlandse bevolking? Dat is een veel belangrijker aspect, dat veel verschil had kunnen maken! (Vgl. b.v. Denemarken).! En terecht noemt Grietje Genot hieronder als voorbeeld de heroïsche opstand in het joodse getto in Warschau (1944).

Grietje Genot
Grietje Genot9 jun. 2019 - 8:56

Waarom, och waarom, liepen miljoenen Duitsers als makke schapen hoteldebotel achter die zotte Führer aan? Waarom lieten duizenden kwieke Nederlandse mannen zich als natte dweilen ronselen voor de arbeidsinzet? Waarom lieten Roma, homo's, communisten etc zich zonder noemenswaardige slag of stoot wegvoeren? Vragen, vragen. Betere vragen. Maar zie...dat interesseert de dwaas geen zier.

JanB2
JanB29 jun. 2019 - 17:58

@ Raymond Een kritische blik is een must tegenwoordig. Zeker bij een onderzoek waarin een van de betrokken en onderzochte partijen een veto heeft tav de gerapporteerde informatie.

JanB2
JanB29 jun. 2019 - 18:01

@ Grietje Mee eens. Zolang je met die dwaas niet ondergetekende bedoeld. Die stelt zich namelijk dezelfde vragen.

Grietje Genot
Grietje Genot10 jun. 2019 - 10:39

Geen haar op mijn hoofd, JanB.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin11 jun. 2019 - 0:45

“Een kritische blik is een must tegenwoordig.” Laten we dat in gedachte houden. “Zeker bij een onderzoek waarin een van de betrokken en onderzochte partijen een veto heeft tav de gerapporteerde informatie.” Dat is voor jou het hete hangijzer waardoor we de russen erbij lappen, dit vond ik ervan 1 dag na de ramp: “Ik vond het overigens al opvallen dat met grote regelmaat vliegtuigen en helikopters van de Ukraine werden neergehaald.” En “Als ik ervan uitga dat de separatisten inderdaad schuldig zijn aan dit drama, alles wijst erop, kom ik vanzelf terecht bij Poetin, de maat moet toch vol zijn voor primitief banditisme, gluiperige steekspellen en een onbetrouwbaar bewind, het voorzien van wapens waarmee je alles wat vliegt uit de lucht haalt, de training om zulke wapens te gebruiken en wie weet wat voor diensten meer, zijn de directe verantwoordelijkheid van Poetin,” Komt hier vandaan: https://joop.bnnvara.nl/nieuws/192-nederlanders-verloren-hun-leven-op-vlucht-mh17 Achter de naam rodelicht gaat mijn persoon schuil, ik hoefde niet lang na te denken over de toedracht, die mening blijft fier overeind en wordt ondersteund door de officiële lezing, openlijk toegeven dat Poetin de separatisten met raad en daad bijstond gaat niet gebeuren, toegeven dat het lijntoestel is aangezien voor een oekraïens toestel is er niet bij, ten koste van 298 mensenlevens, alle onderzoeken ten spijt wil je vasthouden aan een vetorecht en het geheel in twijfel trekken, ik vind het weinig verheffend.

Archie Bunker
Archie Bunker8 jun. 2019 - 18:44

Het wordt zo langzamerhand een irritant dat zodra er vraagtekens bij een "officiele" verklaring worden gezet , dit gelijk als een complot wordt weggezet. Ik zet zeker mijn vraagtekens bij het JIT onderzoek. Een van de verdachten (Oekraine) maakt deel uit van het onderzoeksteam en Oekraine heeft veto recht over wat er openbaar mag worden gemaakt. Ooggetuigen zijn wel gehoord, maar verder buiten het onderzoek gehouden. Enz. enz. Het hele JIT gebeuren is zo krakkemikkig opgezet dat de tranen je er van in de ogen springen. Doe je eigen (kritische) onderzoek eens beste mensen! Geloof niet gelijk alles wat het duo Joustra-Rutte je voorspiegelt. https://www.luchtvaartnieuws.nl/nieuws/categorie/72/algemeen/oekraine-heeft-vetorecht-in-strafonderzoek-mh17

3 Reacties
Wilco4
Wilco48 jun. 2019 - 21:29

Bedankt voor deze post Archie!

JanB2
JanB28 jun. 2019 - 23:10

Je hebt tot op zekere hoogte gelijk. Met een vetorecht voor één van de betrokken partijen maak je een onderzoek inderdaad niet bepaald geloofwaardiger. Sterker nog: het eindrapport kan eigenlijk zo de prullenbak in want je weet niet of er iets is verzwegen en wat er dan is verzwegen. Het papier nauwelijks waard. Maar om dan zelf, in je rol als politicus, aan het speculeren te slaan zoals Beukering is bijna van dezelfde orde.

OlavM
OlavM9 jun. 2019 - 7:48

[Doe je eigen (kritische) onderzoek eens beste mensen!] Daartoe behoort dat ook niet klakkeloos wordt aangenomen wat de Poetin, zijn propagandamachine en andere geestverwanten allemaal gedebiteerd hebben! (Talloze van elkaar afwijkende "verklaringen", waaronder heel ongeloofwaardige).

OlavM
OlavM8 jun. 2019 - 17:50

Het is onvoorstelbaar dat zo'n FvD-er voorzitter van de Eerste Kamer zou worden. Dat zou een aanfluiting voor Nederland zijn.(Denk ook aan officiële representaties). Het is gelukkig niet aannemelijk dat de Eerste Kamer zo'n blunder zou maken. Wel goed dat deze Beukering weer eens de stompzinnigheid en gevaarlijkheid van het FvD-volk illustreert.

geronimo3
geronimo38 jun. 2019 - 17:44

Net als Baudet heeft deze man in de FvD een aparte mening over de geschiedenis,bijvoorbeeld in Praag in het Joodse ghetto is enorm gevochten en dat duurde dacht ik maanden voordat Duitsland de bewoners versloeg, in een concentratiekamp waar zowel Joden als andere gevangenen werden gehouden brak een opstand uit en uit de opstand bevrijden de gevangenen zich zelf en vermoorden diverse SS mensen en ontsnapten, in een film daarover speelden Rutger Hauer een Russische soldaat die meedeed aan de opstand,dit zijn enkele feiten. Over het neergeschoten passagiersvliegtuig heb ik zeker grote twijfels of de waarheid echt boven water komt, voor de familieleden van al die omgekomen slachtoffers is dat onverteerbaar en wie het heeft gedaan doet ook eigenlijk niet terzake,het gaat om recht en daar word niet gedaan en dat vind ik onmenselijk voor de nabestaanden!!!

Sonic2
Sonic28 jun. 2019 - 15:59

Geen verrassing dit. FvD trekt dit soort types nu eenmaal aan en onvoorstelbaar dat deze partij mandaat heeft gekregen. Ik heb er voor de rest niet meer veel aan toe te voegen, want kan wel 100 keer zeggen " told you so". De uitspraak is natuurlijk onfatsoenlijk en ver beneden peil, maar dat is nu eenmaal Baudet en FvD. Ik ben dan verbaasd om de verbazing. Dit is dus FvD. Dit is het ware gezicht. Zo zijn Baudet en zijn volgelingen al jaren. Waarom die verbazing? Ongeinformeerdheid? Dommigheid? Weinig politiek inzicht? Eigenlijk zouden we alle reacties van 20/21/22 Maart moeten terug halen. Wat hebben er toen een aantal voor hun beurt gesproken. Wat moeten zich hier een aantal diep schamen. Wat waren er veel voorbarig. Hoe moeten degene zich toen voelen die hier maar ook op andere sites fatsoenlijke linkse reageerders de mantel uitveegde? Nu we 3 maanden volstrekt voorspelbare ellende verder zijn. Wat staat FvD nu weer op zijn plek. En het voelt heerlijk. Die enorme arrogantie is afgestraft. Hun grootspraak ook. En wat zijn hun uitspraken en commentaren nu al achterhaald. Geldt trouwens ook voor veel PVV aanhangers of Verdonk aanhangers. Of Brexit aanhangers. Lees vooral niet je commentaren terug. De PVV is geïmplodeerd. En nog geen enkel woord van wroeging .Geen enkele erkenning dat er hele velen zijn die op het volstrekt verkeerde paard hebben gewed en nu op het volstrekt verkeerde paard wedden. Want dan geef je Joop/ De PO/ links gelijk. En laat ik mezelf ook maar er bij noemen. En dat is pas echt erg. Zo erg er naast zitten( op historische wijze) en dan nog niets erkennen. Nog geen excuses maken. En nog niet ook maar iets van zelfreflectie.

JannesJ2
JannesJ28 jun. 2019 - 15:14

Wacht even hoor, elders las ik dat Beukering vanwege het makke schaapjes gedrag van, in het leger is gegaan. De man is 60 jaar: 2019 - 60 = nou? Dat niet correcte beeld draagt hij dus al zijn hele leven bij zich, incl. de periode van Brigade-Generaal. "Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden." Blijkbaar ook niet in het leger. Niet zo gek dat deze antisemiet het nu met wachtgeld gaat proberen.

2 Reacties
Minoes&tuin
Minoes&tuin9 jun. 2019 - 15:30

JannesJ Ik heb niet zo'n hoge pet op gehad van mensen die 'graag' en geheel vrijwillig in krijgsdienst gaan. In onze tijd weigerden mensen die dienstplichtig waren en gingen daar zelfs voor in het gevang zitten als het moest. Ze probeerden uit alle macht een beroep te doen op gewetensbezwaren of zich af te laten keuren.

M7
M79 jun. 2019 - 20:32

@ minoes &Tuin: " Ik heb niet zo’n hoge pet op gehad van mensen die ‘graag’ en geheel vrijwillig in krijgsdienst gaan." Gelukkig zijn er de afgelopen 100 jaar veel mensen geweest die wel vrijwillig in krijgsdienst gingen en die daarmee mijn en uw vrijheid hebben gerealiseerd. Zodat wij het nu op dit forum hardgrondig met elkaar oneens kunnen zijn ......

B3rtus
B3rtus8 jun. 2019 - 15:06

Leesvoer voor de commenters: https://en.wikipedia.org/wiki/Like_sheep_to_the_slaughter

1 Reactie
Case65
Case658 jun. 2019 - 17:39

B3rtus: Leesvoer voor de commenters: Te veel gevraagd, denk ik, B3rtus.....

Thuiszitter
Thuiszitter8 jun. 2019 - 14:53

brigade generaal b.d. stelt hardop zichzelf de vraag hoe het toch kon gebeuren dat de Joden in die getalen zo eenvoudig konden worden afgevoerd. Heb ik mij ook dikwijls afgevraagd. Ik heb het interview gelezen , vind die Baudet maar een ezel maar zie niet in dat deze Generaal nu de Joden schoffeert.

2 Reacties
Grietje Genot
Grietje Genot8 jun. 2019 - 16:58

Nu ja, deze generaal vraagt zich niet af waarom 't Nederlandse leger al na 5 dagen capituleerde (een fractie van het aantal dagen dat 't joodse verzet in Warschau duurde, om maar 's iets te noemen). Ook krabt-ie zich niet op 't denkzware hoofd over zijn ideologische geestverwant, de Heer A.H, of over de talloze veel miljoenen andere slachtoffers van deze moordenaar. Nee, niks, nop, stil, mondje toe.'t, prima, prima, recht-zo-die-gaat. 't Gaat bij deze driedubbelovergehaalde hansworst alleen maar over die slappe, makke joden. Het is weer zo klaar als 'n klontje: de appel valt nimmer ver van de boom.

OlavM
OlavM9 jun. 2019 - 7:42

@ Grietje Genot: Scherp!

Phil2
Phil28 jun. 2019 - 14:13

Ik geloof eerder in dat veel partijen veel fouten hebben gemaakt. 1. Oekrainers hadden en hebben nog steeds belang bij een geëscaleerd conflict waar zich dan het Westen mee bemoeid! Reden ook waarom het land NOOIT tot de Navo zou mogen toetreden. Wat past er dan mooier bij dan het luchtruim NIET af te sluiten? 2. Veel vliegmijen dachten een mooie besparing te kunnen cashen (van gem. 10 euro per passagier) door wel over Oostl. Oekraïne te vliegen. British Airways deed het op instigatie van MI5 al niet toendertijd vanwege het gevaar. Hoe een en ander gecommuniceerd is bij ons, blijft staatsgeheim... Go figure. 3. Wat gebeurde met MH17 doet denken aan de ramp met de Korean Air KAL 007 Boeing 747. Ook dat is een voorbeeld van een gebrekkige luchtruimbewaking, waarbij de Russen slechts een aan of uit knop lijken te kennen. Reken maar dat Poetin flink baalt van de afgeschoten raket. Dat zij er achter zitten, heeft Bellingcat wel aannemelijk kunnen maken... m.i.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 jun. 2019 - 14:00

Wie geïnteresseerd is in de geschiedenis van WOII vraagt zich uiteraard af hoe het kon gebeuren dat de Joden zo verschrikkelijk massaal werden vernietigd. Doen alsof dat een onfatsoenlijke vraag is getuigt niet van interesse in de antwoorden. Een dergelijke vraag komt niet alleen in je op als het om de Holocaust gaat maar net zo goed in andere gevallen van genocide of massamoord.

8 Reacties
Kruimeltjes2
Kruimeltjes28 jun. 2019 - 14:27

Uiteraard is dat een legitieme vraag. Echter, het laaghartige, het intens geniepige, van dit heerschap zit hem in de opmerking "als makke schapen." Het is een vraag stellen en gelijk beantwoorden. Dat impliceert dat de mensen die vermoord zijn, daar zelf ook schuld aan hebben. Hoe krankzinnig wil je het maken? Hoe onbeschoft wil je in het leven staan? Brigade-Generaal Beukering is om uit te kotsen, zo walgelijk.

Le Chat Botté
Le Chat Botté8 jun. 2019 - 14:34

De kwalificatie 'als makke lammetjes' maakt duidelijk dat dit geen onderzoeksvraag of persoonlijke belangstelling betreft, maar om een vraag van een laffe crypto-fascist die met dit hondefluitje wil insinueren dat de joden het aan zichzelf te danken hebben dat ze systematisch vernietigd werden, omdat ze geen verzet zouden hebben gepleegd. Deze walgelijke figuur wiens naam ik nog niet zou willen uitbraken is niet origineel in zijn benadering, maar bevindt zich in het misselijkmakend gezelschap van neo-nazi's en ander in meer of mindere mate aan het fascisme angehaucht tuig. Iedere kiezer die dit soort ratten aan een plek in ons democratisch huis heeft geholpen moet zich diep, diep schamen en weten dat er voor hen geen milimeter ruimte zal zijn om halfweegs of achteraf 'Ich habe es nicht gewusst' te kwelen. De geschiedenis zal hen meedogenloos om de oren slaan, want zij wisten en zij wilden het. Willens en wetens kozen zij fascisme. Willens en wetens huichelden zij over hun echte aard en gevoelens en lachten zij vuil en boosaardig als er alweer een schril schrijnend hondefluitje door het verlamde en verdeelde Nederland snerpte. Mogen deze verachtelijke sujetten oogsten wat zij zaaien, duizend maal duizen maal.

Kruimeltjes2
Kruimeltjes28 jun. 2019 - 15:49

@Le Chat Botté Hear Hear!

Paul250371
Paul2503718 jun. 2019 - 17:33

Kruimeltjes & Le Chat Botté Hear Hear.

FransAkkermans1947
FransAkkermans19478 jun. 2019 - 17:52

@Kruimeltjes en @Le Chat Botte De historicus Raul Hilberg heeft in The Destruction of the European Jews ook de passiviteit van de Joden behandeld : "Hilberg’s double-pronged analysis rests on the observation that in the main Jews displayed an ingrained passivity in their response to Nazism and that the Jewish leadership, in the shape of the Judenräte (Jewish Councils), was an essential part of the German bureaucracy of destruction contributing to the efficacy of the ‘Final Solution’. (https://reviews.history.ac.uk/review/394). Ik verwijs u ook naar de lemma in de Wikipedia waarin deze kwestie uitvoerig en historisch aan de orde komt. Het is wat te simplistisch om Beukering vanwege deze opmerking als anti-semiet af te schilderen. (https://en.wikipedia.org/wiki/Like_sheep_to_the_slaughter)

Le Chat Botté
Le Chat Botté9 jun. 2019 - 6:58

@FransAkkermans1947 Ik schilder het in het artikel genoemde sujet niet af als een ant-semiet. Ik schilder hem af als een crypto-fascist. En de FvD kiezers als huichelfascisten.

OlavM
OlavM9 jun. 2019 - 7:39

Hoe dan ook is duidelijk dat juist de geschiedenis van de shoah/holocaust duidelijk maakt dat passiviteit bij nieuwe oprispingen van fascisme, racisme, vreemdelingenhaat enz. totaal geen optie is. M.a.w.: alerte en scherpe reacties op partijen als de PVV en FvD zijn volkomen gerechtvaardigd en noodzakelijk.

Le Chat Botté
Le Chat Botté9 jun. 2019 - 10:45

@olavm: True that!

Sam V
Sam V8 jun. 2019 - 13:14

Dit zijn uitspraken die je niet meer zomaar mag doen in het huidige maatschappelijke debat. Ten aanzien van de “makke schapen” is daar in het verleden veel over gezegd en geschreven en wordt deze mening door velen niet meer gedeeld. Maar je mag hem nog wel hebben. Hij dus ook. Misschien gedaan vanuit een gebrekkige kennis, maar lijkt mij niet vanuit een bepaald verwerpelijk gedachtengoed. Ten aanzien van de MH17 heeft hij strikt genomen een punt zolang niet onomstotelijk bewezen is dat Russen het hebben gedaan. Het is aannemelijk en waarschijnlijk dat Russen de raket hebben afgeschoten. Het is aan de rechter om te beoordelen of dat voldoende is, niet aan de media. Ook hier geldt dat het geen gewaardeerd standpunt is, maar je kan hem nog gewoon hebben.

1 Reactie
madbako
madbako8 jun. 2019 - 15:29

@Sam V 8 juni 2019 at 15:14 Dit zijn uitspraken die je niet meer zomaar mag doen in het huidige maatschappelijke debat. Daar zeg je dus eigenlijk mee dat je dat in een ander maatschappelijk debat dus wel zomaar kan doen. Welke maatschappij doel je dan op?

Kruimeltjes2
Kruimeltjes28 jun. 2019 - 12:26

Heeft een reactie zin? Hoe zou je moeten reageren. Is alle hoop niet verloren voor iemand, die zich op deze wijze uit over de grootste moordpartij in de menselijke geschiedenis? Hoe kan iemand een (gedeeltelijke) schuldvraag bij de slachtoffers leggen? Hoe kan iemand zo'n achterlijke kronkel in zijn hersenpan hebben en het dan blijkbaar toch tot Brigade-Generaal schoppen? Hoe kan zo'n individu in de eerste kamer komen? Wat zijn we als volkje afgegleden. Een partijleider die een boreale maatschappij wil en zijn discipel, die zulke uitingen bij bewustzijn en bewust doet. Nederland ontwaakt!

2 Reacties
Jerry Bidet
Jerry Bidet8 jun. 2019 - 14:25

Hij legt de schuldvraag niet bij de Joden neer. Vraagt zich op recht af hoe zo iets kan gebeuren. Maar dan moet wel de gehele tekst lezen en niet wat je voorgeschoteld krijgt.

Uitgekleed
Uitgekleed8 jun. 2019 - 15:00

We moeten er aan wennen dat wat gangbaar was wat wel en niet gezegd hoort te worden niet meer zo moreel verwerpelijk wordt ervaren. Er zijn erger morele dilemma's zoals asiel zoekers weigeren.

Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 12:20

Dit is ook weer dat walgelijke aspect van Baudet dat nu verder naar beneden druipt op de cohorten die hem volgen: stap 1: zeg iets bizar / verschrikkelijk / dom (kies maar een bijv. nmw uit). stap 2: reageer verbaasd als je er op wordt aangesproken. stap 3: doe net alsof je eigenlijk iets anders bedoelde, of 'niet zo bedoelde', of dat mensen zich niet zo moeten aanstellen. stap 4: doe het hondenfluitje weer in je jaszak, zodat je hem weer gauw bij de hand kan pakken zodra je hem weer nodig hebt.

Break on through
Break on through8 jun. 2019 - 12:18

Je moet er wat voor doen natuurlijk om jezelf in de schijnwerpers te zetten. Dat je met dit soort uitspraken je achterban raakt zegt iets over milieu waarin je je begeeft. En belangrijker, waarmee je je wenst te identificeren...

Bouwman2
Bouwman28 jun. 2019 - 12:06

Wellicht verwart Beukering joden met Israeli's?

1 Reactie
Paul250371
Paul2503718 jun. 2019 - 17:35

hahaha

RobH2
RobH28 jun. 2019 - 11:18

Wanneer gaat er weer geprotesteerd worden tegen FvD?

1 Reactie
madbako
madbako8 jun. 2019 - 15:30

Dat kan je doen bij verkiezingen door er niet op te stemmen

johannn2
johannn28 jun. 2019 - 11:10

Zalig zijn de onnozelen. Maar daarom hoef je ze nog direct een verantwoordelijke positie te geven. .

1 Reactie
johannn2
johannn28 jun. 2019 - 14:46

CORRECTIE: Maar daarom hoef je ze nog NIET direct [enz.] .

andalucia2
andalucia28 jun. 2019 - 10:32

Al heb ik zeer weinig met het FVD, zojuist heb ik het betreffende interview gelezen, waarin een journalist bijna hijgerig spannende uitspraken tracht te ontlokken aan Beukering. Hij heeft in mijn optiek niet zozeer een stellige mening geuit, doch blijft vragen stellen bij zaken die niet onomstotelijk duidelijk zijn. Zijn fascinatie voor de Shoah heeft zijn leven(shouding) en beroepskeuze bepaald onder de noemer “nooit meer”, zegt hij. Wie zijn wij dan om hem te framen als Joden-belediger? Daar kan ik echt met mijn verstand niet bij.

4 Reacties
Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 12:18

'Wie zijn wij dan om hem te framen als Joden-belediger? Daar kan ik echt met mijn verstand niet bij. ' Ehm...'makke lammetjes' is geen belediging dus volgens u? Tja, dan houdt het gesprek daar al op denk ik.

Willie Hillie
Willie Hillie8 jun. 2019 - 12:52

Je zou je eens moeten afvragen waarom een man zonder politieke ervaring de positie van Kamervoorzitter ambieert. En als je je dat hebt afgevraagd, vraag je dan af waarom hij uberhaupt iets mogelijk controversieels over joden zegt. Je kan de pers wel de schuld geven, en misschien is hij wel verleid om zoiets te zeggen. Voor een beetje politicus een kleingheid om een dergelijk onderwerp te vermijden. Kennelijk is hij zelfs gern beetje politicus. De man is een ijdeltuit die spannende meningen heeft en wil dat de wereld die zal horen. Voor een jouralist een dankbaar slachtoffer, volslagen ongeschikt voor een politieke functie.

Heubacher
Heubacher8 jun. 2019 - 12:54

Hetzelfde gevoel ja. Ik snap niet goed waarom werkelijk alle media behalve de absolute FvD-propagandakanalen het verhaal van een man die tot in de kern gedreven is om nooit meer een holocaust te laten plaatsvinden, verbasteren tot 'Senator FvD vergelijkt Joden in Holocaust met lammetjes'. Hoe komt zo'n bericht nou tot stand? Je weet donders goed dat iedereen die het bronmateriaal tot zich neemt inziet dat het een dom bericht is. Gaat zo'n journalist ervan uit dat niemand dat doet? Of achten ze dat het scoren van een puntje wel waard? Ik snap er niets van.

Krek
Krek9 jun. 2019 - 5:36

Geachte Heubacher, Lees de reacties alhier, en u heeft uw antwoord.

Grietje Genot
Grietje Genot8 jun. 2019 - 10:11

We wonen in de beste aller werelden Waar anders zouden zulke nitwits omhoog kunnen vallen?

1 Reactie
Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 12:17

Hehe, uw opmerking doet mij denken aan een iets te cynische opmerking die ik pas hoorde: 'We zorgen nu zo goed voor elkaar in de moderne wereld dat de domme mensen ook in leven worden gehouden. Vroeger, vanaf de prehistorie tot aan de Industriële Revolutie, kwamen ze niet zo ver in het leven.'

wegmetons
wegmetons8 jun. 2019 - 10:05

Heb nou niet het idee dat deze man over veel verstand beschikt, lijkt me niet heel verstandig om een complotdenker tot voorzitter van de senaat te benoemen...

Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart8 jun. 2019 - 9:53

We verheugen ons: weer een zotje erbij.

Handige harry
Handige harry8 jun. 2019 - 9:49

Als je het interview gelezen hebt is het genuanceerder. Als je het MH17 verhaal in twijfel trekt ben je een nazie. Onzin. Alledrie de radarstations van Oekraïne waren toevallig in onderhoud. Vergeet ook niet dat de vs een dag na het ongeluk verklaarde radar beelden te hebben die daarna nooit naar buiten zijn gebracht. Kijk eens hoeveel leugens onze overheid de laatste jaren heeft verspreid. Alleen al de laatste maanden hebben we meer VVD-ets zien liegen als ooit tevoren. Ik neem wat de overheid zelf naar buiten brengt allang niet serieus. Over de holocaust heeft hij een mening, maar geen recht van spreken. MH-17 is gewoon nog niet duidelijk.

9 Reacties
DaanOuwens
DaanOuwens8 jun. 2019 - 10:57

@ Handige harry Jij schrijft: Als je het MH17 verhaal in twijfel trekt ben je een nazie. Onzin. Nee dan ben je geen Nazi. Dat maakt de opmerking over joden hem. Hij suggereert dat zij zich wat harder hadden moeten verzetten. Mensen die de Russische betrokkenheid bij de MH 17 ontkennen of betwijfelen zijn leugenaars, vermoedelijk corrupt, onder invloed van Poetin maar in ieder geval niet integer. https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/nieuwe-aanwijzingen-dat-russische-ex-officier-betrokken-was-bij-mh17-ramp~bf493846/ De bewijzen zijn overduidelijk het ontkennen ervan kan niet meer.

Joe Speedboot
Joe Speedboot8 jun. 2019 - 11:03

'MH-17 is gewoon nog niet duidelijk.' Dat Rusland daar achter zit is inmiddels al lang en breed duidelijk. Dat Baudet cs er als Putin bewonderaars een andere mening op na houden doet daar niets aan af. https://www.groene.nl/artikel/het-mh17-complot

Grietje Genot
Grietje Genot8 jun. 2019 - 11:17

De russificatie neemt hand over hand toe.

RobH2
RobH28 jun. 2019 - 11:22

Nuance is zo saai. Daar vul je geen kranten en/of blogs mee.

Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 12:26

Uw bericht kan samengevat worden als volgt: - willekeurige meldingen uit conspiracy theory, zonder onderbouwing, bronvermelding, etc. - generalisering van 'leugens van onze overheid', met een non sequitur drogreden erbij. Als ze bij A liegen, dan moeten ze bij B ook liegen. - u eindigt met 'oh maar het is nog niet duidelijk' M.a.w.: u trekt iets in twijfel 'om het maar in twijfel' te trekken (want de overheid liegt toch), gelooft conspiracy theories die allang debunked zijn (tot aan de bron toe!), en eindigt wel met de asterisk: vooruit, het is nog niet duidelijk dus misschien heb ik het fout.

Willie Hillie
Willie Hillie8 jun. 2019 - 12:44

Handige Harry, je kan op radarbeelden niet zien wie een raket afschiet. Het is zelfs de vraag of je de raket helemaal kunt volgen, of zelfs maar kunt zien. Het gaat allemaal heel snel. Je kan op lange afstand radar intercontinentale raketten volgen en verkeersvliegtuigen. Er bestaan wel militaire radars die veel sneller werken, voor op het slagveld, maar die hebben een kort bereik. Ze zijn bedoeld om directe dreiging van korte afstand raketten in te schatten en te bestrijden. Onze overheid liegt veel? Het onderzoek naar MH17 is niet door onze overheid gedaan, maar door een internationaal politieteam met daarin Maleisische, Belgische, Nederlandse, Australische politiediensten. Naast deze onderzoeken zijn er ook onafhankelijke onderzoeken gedaan. Er zijn talloze bewijzen, getuigen, beeldmateriaal, een vrachtwagen die op een keer een raket miste, vrachtwagen sporen van die vrachtwagen in de modder van de plaats waar de raket is afgeschoten. Het kenteken van de vrachtwagen is bekend, wie hem bestuurde, hoe laat hij weer op de basis was, etc. Het verhaal van de Maleisischepresident dat de Maleisische politie nooit een zwarte doos heeft gezien is ronduit verzonnen. Daarbij zegt een zwarte doos niets, het vliegtuig had immers geen problemen totdat het geraakt werd. De man is een 93 jarige onruststoker die in 2003 de actieve politiek heeft moeten verlaten omdat hij de Joden van wereldheerschappij beschuldigde. Nu is hij weer actief en heeft mogelijk een tweede pro Russische agenda. Opvallend zijn de overeenkomsten tussen de FvD en zijn denkbeelden betreffend Rusland. En altijd weer die onweerstaanbare behoefte om iets controversieels over joden te zeggen. Waarom zou dat zijn, denk jij? Beukering is niet geschikt als Eerste Kamer voorzitter. Een Kamervoorzitter dient zich verre te houden van controversiele uitlatingen. Een goede Kamervoorzitter is saai, zegt geen spannende dingen en kan met iedere politicus samen door een deur. Die beschrijving is niet op Beukering van toepassing, nog afgezien van het feit dat hij geen ervaring heeft. Die man heeft zich als een onbenul gepresenteerd, de FvD moet kennelijk nog heel veel leren, voordat ze serieus genomen kunnen worden. Dat is niet erg, over een jaar of 8, als Hiddema dement is en Thierry zijn superman status kwijt is, dan hebben ze een kans. Een politieke stroming van betekenis worden vraagt meer dan wat geluk bij verkiezingen. De FvD heeft minder dan 20% van de stemmen. Eerst maar eens zien of ze dat kunnen vasthouden. Persoonlijk denk ik van niet.

Handige harry
Handige harry8 jun. 2019 - 15:21

Beste Daan ouwens, Ik ontken niet dat Rusland het heeft gedaan, maar ik vertrouw Oekraïne ook niet. Waarom vertrouwt iedereen in Nederland ineens Oekraïne. Zij hebben ook een agenda. De bewijzen zijn niet overduidelijk. Het is gebaseerd op geheime stukken, waaruit kan jij concluderen dat het bewijs overtuigend is, uit een 3D animatie op de NOS? Beste ecclesia, Er is in elke media terug te vinden dat de radarstations uit stonden en in onderhoud waren, Google het en het komt zelfs bij de MSM naar boven. Als iemand 1 keer liegt is het aannemelijk dat ze dit vaker doen en aangezien onze overheid een strippenkaart op liegen heeft vertrouw ik ze niet. Het is niet duidelijk omdat er voor het publiek nog geen 100% zaak is. Legt u mij uit dan waarom dat vliegtuig als enige over het gebied vloog die dag, waarom de Amerikanen de radarbeelden niet delen, waarom de radarstations uitstonden, waarom onze Timmermans desinformatie uitte door te vertellen dat er mensen met zuurstofmaskers waren gevonden. Als u mij probeert in een hoek te duwen omdat ik voordat ik een oordeel vel alle juiste informatie wil hebben dan mag u dat doen. Maar dat is naïef. Beste Willie Hillie, Het onderzoek is uitgevoerd door Nederland, Australië, Maleisië, België en Oekraïene. Waaronder dus de Oekraïne, een land met belang. Dat zou in elk strafrechtelijk onderzoek niet mogelijk zijn. Ik stem geen FVD, ik vind alleen dat je tegenwoordig nergens meer een afwijkende mening mag hebben. Ik probeer alles altijd van 2 kanten te zien, dat zouden meer mensen moeten proberen. De wereld is niet zo dat elke FVD er alleen maar slechte ideeën zou hebben en elke groen linkser de juiste. Je moet niet vergeten dat we allemaal in dit land wonen en we het samen moeten doen. Maar vanwege deze mening van mij werd ik alweer uitgemaakt voor landverrader, tekenend.

DaanOuwens
DaanOuwens8 jun. 2019 - 18:09

@ Handige harry Jij schrijft: De bewijzen zijn niet overduidelijk. Het is gebaseerd op geheime stukken, waaruit kan jij concluderen dat het bewijs overtuigend is, uit een 3D animatie op de NOS? Ik stel niet vast dat zij schuldig zijn, dat stelt het Joint Investigation Team (JIT) vast. Zij hebben overduidelijke bewijzen en Nederland praat met Rusland over schuld, daders en verhalen van schade. Dat jij denkt dat ik dat moet vaststellen of jij is al belachelijk. Hoe kom jij daarbij dat jij daartoe in staat bent? Is iets bewezen als jij een filmpje hebt gezien dat je begreep? Dit is nu een van de grote problemen van deze tijd, mensen die er geen verstand van hebben benoemen zichzelf tot deskundigen die kan vaststellen of het waar is. Onzin dus.

Handige harry
Handige harry9 jun. 2019 - 11:49

Beste Daan Ouwens, Ik stel een paar zaken wat op zich dubieus is. Je gaat er op geen 1 in. Jij doet nu zoals de meerderheid tegenwoordig doet. Iemand proberen belachelijk maken als hij kritisch is tegen de stroming in. Nogmaals in het JIT zit ook Oekraïne, een mogelijke verdachte en dus belanghebbende. In elk rechterlijk proces zou een verdachte nooit onderzoek mogen doen. Hoe zou je het vinden als Rusland in het JIT zou zitten? Ga daar dan op in, of krijg ik weer een bericht dat ik mezelf expert noem, belachelijk ben en gewoon Oekraïne moet vertrouwen. Zo jammer.

Rechtse Bal3
Rechtse Bal38 jun. 2019 - 9:38

als hier niet tegen geprotesteerd wordt, excuses van Beukerin en op staande voet royering, zeg ik mijn lidmaatschap FvD op (in die volgorde).

3 Reacties
Willie Hillie
Willie Hillie8 jun. 2019 - 12:57

Ik ben het helemaal met je eens. Ik heb mijn lidmaatschap van die kleuterpartij al eerder opgezegd. Die club komt voortdurend in spannend vaarwater, voortdurend lonken naar racisme en boreale ijdeltuiterij. Ik hoef geen fractievoorzitter die de Kamer in het latijn denkt te moeten toespreken. De FvD is de "Thierry vind zichzelf geweldig"-partij. De andere partijleden zijn het met Thierry eens.

Krek
Krek8 jun. 2019 - 13:10

Ik zou dan eerst maar eens het volledige interview lezen, en vooral de hele passage waaruit de gequote zinnetjes geknipt zijn: "Maar een vergelijking met de Tweede Wereldoorlog? Daar ben ik niet van. Dat is een van de redenen geweest dat ik in dienst ben gegaan. Ik heb als klein jongetje een boekenkast vol gelezen over de Shoah. Ik ben altijd geïntrigeerd geweest hoe dat toch kan. Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden. Maar een ding voor mij: dat nooit meer. Daarom heb ik 40 jaar een uniform gedragen en ben ik over de hele wereld gereisd.”" Dit nooit meer, zegt Beukering. En het was voor hem een reden in het leger te gaan. Dit betekent voor mij dat Beukering zíjn 'dit nooit meer' heel wat meer inhoud heeft gegeven dan de leunstoelridders hier op JOOP. Laten we discussie zuiver houden en niet op creatief knipwerk uit interviews afgaan.

Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 16:43

Uw woorden geven hoop Rechtse Bal. Blijkbaar zijn er dus toch grenzen voor de gemiddelde FvD'er. Nu kijken welke fouten Baudet en de rest van de partij nog meer gaat maken onder het mom van 'kiezers trekken' terwijl ze daardoor juist mensen verliezen.

Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 9:23

'Dat de Joden – zo’n dapper strijdbaar volk – als makke lammetjes gewoon door de gaskamers werden gejaagd. Dat heeft me altijd gefascineerd. Ik heb nooit het echte antwoord gevonden.' Meneer slaat een paar stappen over. Hoe zijn de Joden bij de gaskamers terecht gekomen? Waarom werden ze daarheen gebracht? In welke vorm had het Joodse volk dan verzet moeten plegen? Het is niet alsof Joodse mensen wapens in de kelder hadden liggen toen de nazi's binnen kwamen vallen. Daarnaast was het Joodse volk verspreid over de hele wereld (met name Europa), logisch dat er niet één centraal verzet kon zijn. (Dit is natuurlijk ook de reden waarom de wereld nu met Israël te maken heeft: Joodse volk heeft zich nu wel verenigd). Het 'succes' van het nazisme kwam juist doordat alles van tevoren in de jaren '30 al systematisch werd uiteengezet intern, alles werd bedacht zonder dat andere mogendheden daar iets van mee kregen. Nazi's waren ster in administratie / bureaucratie, logistiek, engineering. Daar was geen verzet op zulke schaal tegen te beginnen. Alleen met buitenlandse legers kon dit.

2 Reacties
Handige harry
Handige harry8 jun. 2019 - 15:25

Hier heb je wel gelijk, al zie ik dat je veel reacties plaatst, het doet dus veel met je. Maar ben het met je eens, de joden zaten verspreid en hadden geen enkele kans.

Paul250371
Paul2503718 jun. 2019 - 17:46

Buiten het feit dat een groot deel van de bevolking van landen die bezet waren niets deden en ook zelf en flinke dosis jodenhaat hadden. De Duitsers stonden niet alleen zou ik zeggen en kopgeld was ook voor vele Nederlanders een extra incentive om de moordenaars van Gristus aan te geven. Hij heeft (volgens eigen zeggen) heel veel boeken gelezen, onze NSB eehhh FVD Generaal maar blijkbaar niets begrepen. Ik geloof ook niet dat "dit nooit weer" zijn reden was om in het leger te gaan. Mocht dat wel zo zijn dan excuus voor mijn opmerking,

Ecclesia
Ecclesia8 jun. 2019 - 9:18

FvD obsessie met Rusland begint steeds meer verdachte vormen aan te nemen. Hop AIVD, doe je werk ff.

msj_meijerink
msj_meijerink8 jun. 2019 - 9:08

Een omschrijving: Beukering is een gevaarlijke gek!

1 Reactie
johannn2
johannn28 jun. 2019 - 11:05

Gezien zijn vroegere beroep lijkt me de kwalificatie "ongeleid projectiel" toepasselijk. .