Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FvD-journaal: Je hoort nooit iets over Covid-1 tot en met -18

  •  
02-11-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
459 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2020-11-02 om 16.34.13
Een bijzondere onthulling in het FvD-journaal, het propagandakanaal van Forum voor Democratie. Daar betoogt hoogleraar Michaela Schippers dat het geschetste ziekteverloop van Covid-19 met een flinke korrel zout genomen moet worden, aangezien er volgens haar een Covid-1 tot en met Covid-18 is geweest, “en er komt waarschijnlijk ook een Covid-21”, die allen eenzelfde beeld lieten zien. Volgens Schippers zaten de voorspellingen over de besmettelijkheid en dodelijkheid er eerder altijd volkomen naast. Waar de hoogleraar deze uitzonderlijke informatie vandaan heeft, is onbekend. “Ik ben geen viroloog”, voegt Schippers nog geheel overbodig toe.
Voor de duidelijkheid, COVID-19 staat voluit voor coronavirus disease 2019 , oftewel, de 19 staat voor het jaar waarin het voorheen onbekende virus werd ontdekt.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (98)

Minoes&tuin
Minoes&tuin5 nov. 2020 - 8:14

Hoogleraren met verstand, hersens, waar vind je ze nog!

CUTTHECRAP2
CUTTHECRAP23 nov. 2020 - 15:38

Dit is niet eens nieuw : Al in April heeft Kellyanne Conway, de bijzonder begaafde Trumpista deze miskleun al gemaakt. Te zien via volgende link : https://www.newsbreak.com/news/1547750937103/kellyanne-conway-clowned-after-saying-this-is-covid-19-not-covid-1-folks ik dacht eigenlijk, dat dit voor de meesten wel bekend was. Blijkbaar niet dus. Enjoy !

tinekea2
tinekea23 nov. 2020 - 11:13

Ze heeft wel gelijk, je hoort nooit iets over Covid 1 tot en met 18.....:-)

Drostemannetje
Drostemannetje3 nov. 2020 - 10:11

Wel een beetje dom ja. Maar goed. Als je gaat bijhouden hoeveel domme mensen bij Op1 aanschuiven, daar kan je wel een hele boekenkast mee vullen.

1 Reactie
adriek
adriek3 nov. 2020 - 13:06

Op1 heeft waarschijnlijk ook niet als voornaamste doel het volk te laten informeren door verstandige mensen maar onderhoudende televisie bieden met voldoende kijkers om de reclameblokken te vullen.

The Apple
The Apple3 nov. 2020 - 10:01

Michaela Schippers on Twitter “Er is wat ophef ontstaan over een uitspraak die ik zou hebben gedaan bij FvD. Deze uitspraak is verkeerd geïnterpreteerd. De info is gebaseerd op een gesprek met collega Pierre Capel. Deze informatie deelt hij ook, op 4:33 https://t.co/ejcCN5i6QT Zie ook: https://t.co/EXk41AXOD9”

4 Reacties
stokkickhuysen
stokkickhuysen3 nov. 2020 - 14:13

'gebaseerd op een gesprek' = 'onbegrepen maar het paste precies in mijn straatje' Over de eerste link (de tweede werkte niet bij mij): uitstekend materiaal voor al die wetenschappers die tijdens hun studietijd belsoten om zichzelf vrij te maken voor de arbeidsmarkt, maar op 35 jarige leeftijd erachterkomen dat er toch een klein wetenschappertje in hun schuilt en dan is zo'n half uurtje met Pierre C. een prima methode. Mevrouw Schippers laat aan meneer C zien hoe het allemaal fout kan gaan.

FritsZ
FritsZ3 nov. 2020 - 16:30

De tweede link moet zonder ", dus: https://t.co/EXk41AXOD9

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 nov. 2020 - 12:38

Als emeritus kun je je ook met behoud van titel de vreemdste uitlatingen permitteren

DanielleDefoe
DanielleDefoe4 nov. 2020 - 13:04

Een graag geziene gast bij Café Weltschmerz? Hooggeleerde dwarsdenkers hebben hun nut, maar als ze niet deskundig zijn op de terreinen waarover ze dwars denken is hun mening ook maar een mening.

adriek
adriek3 nov. 2020 - 9:25

Op Twitter licht ze haar uitspraak toe: "De info is gebaseerd op een gesprek met collega Pierre Capel." Pierre Capel is een met vroegpensioen gestuurde Emeritus hoogleraar met een twijfelachtige reputatie die het uitstekend doet in zweverige self-healing en andere kwakzalverijpraktijken.

Tolvandewelvaart
Tolvandewelvaart3 nov. 2020 - 8:03

De ontkenners zijn angstige mensen die de wetenschappelijke feiten weerleggen. Angst is een slechte raadgever.

Dave Velzen
Dave Velzen2 nov. 2020 - 23:18

De coke snuivende uil van Minerva en zijn clubje in hun eigen internetbubbeltje. Vroeger noemde we dat een zuil.

JasDon
JasDon2 nov. 2020 - 22:49

Hahaha wat een dom mens buiten haar vakgebied!

6 Reacties
JasDon
JasDon2 nov. 2020 - 23:13

Er zijn overigens wel menselijke Coronavirussen, alleen daar zijn we een beetje aan 'gewend' en die zijn minder schadelijk. De problemen ontstaan wanneer er een variant van een dier naar de mens overspringt. Zie ook: https://www.cdc.gov/coronavirus/types.html Mevrouw verwijst naar een YouTube filmpje van een Pierre Capel waar naar eerdere, de relatief onschuldige bij de mens bekende varianten wordt verwezen: https://youtu.be/Q_ZNintz4_Q Die krijgen ook het jaar in de naam vermeld wanneer ze worden geïdentificeerd. Wat er met Pierre gebeurt is weet ik niet hij is van het padje afgeraakt lijkt het, gezien zijn CV.

JasDon
JasDon2 nov. 2020 - 23:28

Overigens zit iedereen wel te lachen, maar kon niemand duiden waarom LBNB en mevrouw in kwestie leugenachtige onzin zitten te verspreiden. Hell LBNB kon als eenoog in het land der blinden zelfs nog even doen alsof hij legitiem onderzoek had gedaan. Up your game people!

LaBou
LaBou 3 nov. 2020 - 12:17

Bij de naamgeving van virussen wordt het jaar van ontdekking niet vermeld: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Coronavirussen. Daar komt bij dat het virus Sars-cov-2 (SARS severe acute respiratory syndrome -CoV coronavirus -2) heet en de door dit virus veroorzaakte ziektebeeld covid met vermelding van het jaar van de eerste vaststelling, dus covid1-9 ( coronavirus disease 2019). In plaats van achter wazige figuren aan te hollen had je dat zelf ook kunnen opzoeken. Overigens, de vermelde bron heeft het over covid 6 als een bestaand maar nooit ontdekte versie en covid 7 met als specialisatie Braziliaanse voetballers. Als je dit als een bron betitelt diskwalificeer je jezelf als serieuze deelnemer aan de discussie.

LBNB
LBNB3 nov. 2020 - 13:40

@Jas Don [Er zijn overigens wel menselijke Coronavirussen, alleen daar zijn we een beetje aan ‘gewend’ en die zijn minder schadelijk.] Dat zeg ik toch ook, ik begrijp alleen wel dat ze dat bedoeld. [Overigens zit iedereen wel te lachen, maar kon niemand duiden waarom LBNB en mevrouw in kwestie leugenachtige onzin zitten te verspreiden. ] Oké vertel me maar waar ik een leugen heb verspreid? Ben jij overigens viroloog dan? Je praat zelf ook alsof je er veel van weet, is dit wel jouw vakgebied?

JasDon
JasDon3 nov. 2020 - 21:03

LaBou, chapeau, je hebt het grote talent om keer op keer het gehele punt te missen. Wellicht een cursusje begrijpend lezen volgen?

LaBou
LaBou 4 nov. 2020 - 7:45

Had je een punt dan, jasdon? Misschien toch een cursus duidelijk schrijven volgen. Ik doe niet meer aan "begrijpend" lezen, ik lees gewoon wat er staat en wat er stond is nonsens. Het is geen spelletje "raad wat de schrijver bedoelt".

OlavM
OlavM2 nov. 2020 - 20:32

Bespottelijk, zo'n hoogleraar die meent vanwege een academische titel op een speciaal gebied ineens overal verstand van te hebben. Zij is de enige niet. Het past wel helemaal in in het plaatje van de Trumpistische FvD-cultuur.

1 Reactie
prgrssf
prgrssf3 nov. 2020 - 9:19

Het zijn niet alleen hoogleraren of (emeritus) professoren, het zijn ook gewone mensen met gezond verstand die domme dingen zeggen. Zo'n statement over COVID-1 t/m COVID-18 als voorgangers van COVID-19 (wat de huidige PANDEMIE veroorzaakt) daar is natuurlijk over nagedacht; dat vind ik wel kwalijk. Het lijkt bijna zo dat sommige mensen de pandemie (feit) maar niks vinden, net zoals ze het veranderende klimaat (feit) maar niks vinden. En daar argumenten bij gaan verzinnen om juist maatregelen om dat tegen te gaan te ondermijnen. En dan zijn ze soms ook hoogopgeleid, dus ze kunnen het ook nog met een intellectueel gesausd praatje brengen.

Marcel Rozeboom
Marcel Rozeboom2 nov. 2020 - 19:35

Ach, ze is hoogleraar... ze zal vast wel gelijk hebben

Tampert
Tampert2 nov. 2020 - 18:34

Ben nu weer helemaal gedesoriënteerd, tijd om Lange Frans weer eens te raadplegen.

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman2 nov. 2020 - 18:23

Ik weet wel waar deze hoogleraar haar wetenschappelijke literatuur vandaan haalt: https://nieuwspaal.nl/wat-gebeurde-er-eigenlijk-met-covid-1-tot-en-met-18/

1 Reactie
NoahAmber
NoahAmber3 nov. 2020 - 9:51

LOL. Zou geschreven kunnen zijn door De Speld of Christian Jongeneel.

Fransss en Vrij
Fransss en Vrij2 nov. 2020 - 18:05

Al begin oktober zei deze dame hetzelfde bij Jinek. Zij is beslist niet onschuldig en verkoopt nog veel meer praatjes die ver bezijden de waarheid zijn. Veel van wat Baudet en Haga tweeten, retweet zij. De Erasmus universiteit heeft voor zover ik weet geen afstand van haar genomen. https://kloptdatwel.nl/2020/10/09/hongerdoden-door-coronalockdown-een-factcheck/

1 Reactie
komputerhulp
komputerhulp2 nov. 2020 - 21:18

"De Erasmus universiteit heeft voor zover ik weet geen afstand van haar genomen." Zelfs niet eens die 1,5 meter.

PVDB2
PVDB22 nov. 2020 - 17:58

Blijft lachen met het FVD. Maar er zullen er zeker zijn die dit als zoete koek slikken. Zoals Trump zijn onzin en leugens op een theatrale manier de wereld in kan slingeren op tv en bij massa bijeenkomsten dat weet te verkopen aan zijn achterban, zo is dat ook bij Baudet c.s. Hoe meer mensen je "het geluid" van het FVD laat horen door verschillende mensen, uiteraard "intellectuelen", hoe geloofwaardiger men het gaat vinden. Vraag me af wat het schuift om deze kul te verkondigen. Is het niet dat hij gedrogeerd is, een oerbos willen laten aanleggen, of de omvolking van het Europese volk tegen te houden of doventolken te beschuldigen dat ze in het "complot" zitten van de regering (nog net geen deep state; dat COVID-19 eigenlijk een zware griep is of zwaar overschat). Lange Frans, Willem Engel of de QAnon wappies. Gelukkig hebben we meer keuze in partijen die iets realistischer zijn. Brutaliteit en totale ongegeneerdheid is Baudet c.s niet onbekend. Dus wie weet wat we nog horen. Maar waarschijnlijk zal het een complottheorie tegen Baudet zijn door de mainstream media. En dan afvragen waarom je op 5 zetels staat. Overigens leuk om te weten dat de huidige penning meester van het FVD tot zijn nek in de CUMEX handel heeft gezeten en wat deze fraude enkele Europese overheden a sh*t load of money heeft gekost. https://www.krapuul.nl/samenleving/2751327/baudet-legt-contact-met-qanon-gekkies/ https://www.trouw.nl/politiek/liever-dan-over-corona-hebben-baudet-en-zijn-forum-kandidaten-het-over-europa-klimaat-en-immigratie~b2357e11/ https://www.ftm.nl/artikelen/de-fraude-bankier-van-forum?share=umSwvwinwaENF50iagW2WX8QD9Quvi4PTuPZnOOcQ237KXwNwhzodbVXTQtOfQ%3D%3D

1 Reactie
Karingin
Karingin2 nov. 2020 - 21:14

Nou ik keek vanmorgen John Oliver en die had alles wat Trump rond corona had gezegd, gedaan en gelaten achter elkaar gezet...ik barstte zowat in tranen uit...levensgevaarlijk dat soort idioten

Sam V
Sam V2 nov. 2020 - 17:11

Hadden we het maar gewoon de Chinese griep genoemd, dan hadden domme mensen niet dit soort vergissingen kunnen begaan. Het is dus eigenlijk de schuld van het politiek correcte denken dat deze mevrouw de mist in gaat. De schuld van links dus. ;-)

5 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart2 nov. 2020 - 18:03

Het is de schuld van D1 t/m D65, natuurlijk

ton14024
ton140242 nov. 2020 - 18:27

De schuld van Underground Media.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 nov. 2020 - 18:45

De vraag is waarom een professor in de economie zich gaat bezighouden met de besmettelijkheid van Covid. Nu creert ze het gevaaar dat er mensen zijn die zeggen 'ik zag een professor die zei dat ...... Of zou dat nou precies de bedoeling zijn?

Karingin
Karingin2 nov. 2020 - 20:52

Economie?? Mocht ze willen

stokkickhuysen
stokkickhuysen3 nov. 2020 - 18:40

@Karingin Economieprofessors staan hoog aangeschreven bij jou? Zoals Naseen Taleb zei: als je een Nobelprijs hebt voor economie moet je er ook eentje hebben voor dobbelen. Maar goed, ze houdt zich bezig met supply chain management.

Sonic2
Sonic22 nov. 2020 - 17:04

Elke keer zijn er mensen die roepen dat je de zorgen over immigratie en EU serieus moet nemen. Dat er een tegengeluid moet komen op basis van de corona maatregelen. En dan is het altijd de schuld van links, de media en in deze context van een aantal linkse reageerders( waaronder mij). Is er bij niet 1 FvD stemmer de zelfreflectie dat het vooral Baudet is die hun elke keer voor schut zet? Die ze elke keer laat overkomen als domme tokkies. Die elke keer hun zorgen laat verzuipen in dit soort mallotige zaken. Dat hele FvD journaal ook. Het laat Spangas lijken op kwaliteit tv. Erg lief en schattig hoe al die FvD stemmers hier ronduit op mij lopen mopperen dat ik geen hoge pet op heb van FvD stemmers. Zou dat ook niet een beetje komen door de leider? Of door al die rare uitspattingen? Er wordt altijd volop naar links gewezen als het over het niet serieus nemen van de zorgen van Henk en Ingrid gaat. Maar wat moeten we hier dan van vinden? Van dit soort circus acts. Liever afgeven op links, de media, Daan Ouwens, Sonic want dat maskeert het pijnlijke punt voor nationalistische reageerders. Dat ze al twintig jaar bar slecht worden bediend. Dat het altijd faalt. Dat ze vooral een academische graad hebben in ruzie maken. En dat ze bijzonder gespecialiseerd zijn in idiote circusacts. Dat ze een talent hebben om met luchtkasteel plannen te komen. Geen enkele aanval op links is geloofwaardig met dit soort clowns. Met idioten als deze krijg je Rutte nooit uit het Torentje. En je kunt het VNL,FvD, Code Oranje noemen. OF LPF, EENNL. Het zal blijven falen. Kan je nog zoveel liedjes zingen dat ergens een piemel in moet. Kan je nog zo vaak Rutte voor een maffiabaas uitmaken. Normale linkse reageerders hier hysterisch en hetzerig bejegenen. Het zal geen fluit uitmaken. Aandoenlijk wordt het.

frankie48
frankie482 nov. 2020 - 16:41

Logisch dat zij niet precies weet wat die 19 moet betekenen, want in 2019 bestond er nog geen FvD-journaal om haar correct te gaan lopen informeren!

harmmeijer
harmmeijer2 nov. 2020 - 16:37

@ Mevrouw Schippers: goed lezen, misschien steekt u er wat van op. “WAT GEBEURDE ER EIGENLIJK MET COVID 1 TOT EN MET 18?” Eric Stammelhuis legt het uit: https://nieuwspaal.nl/wat-gebeurde-er-eigenlijk-met-covid-1-tot-en-met-18/

7 Reacties
Stheno
Stheno2 nov. 2020 - 17:18

Merel, Misschien steek jij er wat van op: https://www.rivm.nl/coronavirus-covid-19/virus

harmmeijer
harmmeijer2 nov. 2020 - 19:24

@ Stheno Mijn partner heeft z’n halve leven met virussen te maken gehad omdat het zijn werk was. Ik weet er daarom ook best wel veel van.

stokkickhuysen
stokkickhuysen2 nov. 2020 - 20:09

Stheno, Goeie zaak, nooit vergeten een kutopmerking maken als het kan. Maar waarom kan het hier?

OlavM
OlavM2 nov. 2020 - 20:46

@ Merel: Heel grappig! Vooral Corona-7 was een buitenbeentje: die had het uitsluitend begrepen op prof-voetballers! :)

LaBou
LaBou 3 nov. 2020 - 12:22

@OlavM: als iik het goed gelezen heb zelfs specifiek op Braziliaanse voetballlers.

Stheno
Stheno3 nov. 2020 - 16:47

Ach Merel, Je hoeft geen uitleg te geven, het was slechts een koekje van eigen deeg. Zo zie je maar hoe makkelijk het is om iemand gratuit in de hoek te zetten, zeker als die niet in de gelegenheid is om erop te reageren, zoals mevr Schippers. Heeft stokkickhuysen ook gelijk zn antwoord.

stokkickhuysen
stokkickhuysen3 nov. 2020 - 18:43

Waarom kan mevr Schiipers zich niet verdedigen? Een account aanmaken op Joop en klaar is kees.

CRK
CRK2 nov. 2020 - 16:14

Gezien Covid een jaarlijks terugkerend griepvirus is zouden de milde varianten die zich in 2001 tot 2018 hebben verspreid kunnen worden gezien als covid-1t/m18 Dit doet niet af aan het gevaar van covid-19, dus daar slaat FvD wel de plank mis. Er zijn genoeg redenen om FvD af te vallen maar zou dit er niet een van noemen.

13 Reacties
Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 16:56

Zit je nou te trollen of is dit serieus? Hoe dan ook: covid is geen virus maar de naam van een ziekte en die wordt veroorzaakt door een coronavirus en dat is géén griepvirus. Als je dat nou nog niet weet...

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 18:23

@Nickthestripper Ze heeft gewoon gelijk, dit virus is alleen wat gevaarlijker. Coronavirussen circuleren ieder jaar rond en deze varianten muteren ook. Zie bijvoorbeeld de virologische weekstaten van het RIVM uit 2017, corona kwam toen , in een mildere variant ook voor: https://www.rivm.nl/meldingen-in-virologische-weekstaten-tot-en-met-week-44-2017 Daarnaast heeft ze wat betreft de eerdere overschatting van de dodelijkheid van het virus gewoon gelijk. Op het begin dacht de who dat dit rond de 3.4% lag. Zie link van cbnc: https://www.google.com/amp/s/www.cnbc.com/amp/2020/03/03/who-says-coronavirus-death-rate-is-3point4percent-globally-higher-than-previously-thought.html Inmiddels is volgens WHO onderzoek de ifr bijgesteld naar 0.23 %. Dus zo dom is het allemaal niet wat ze zegt. www.who.int › online_firstPDF Infection fatality rate of COVID-19 inferred from ... - World Health Organization

Karingin
Karingin2 nov. 2020 - 20:50

Hou nou toch 's op jongens, Covid-19 is géén virus maar de naam van de ziekte. Het virus heet SARS-CoronaVirus 2 - dus je zou hooguit kunnen denken dat er een -1 variant is...maar níet als je hoogleraar bent, ook al is 't je vakgebied niet. En natuurlijk is 't FvD wel aan te rekenen, het is de zoveelste bull shitter die ze nepnieuws laten verspreiden en dat doen ze bewust

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 21:13

@karingin Dit meteen nep nieuws noemen gaat toch te ver? Ze heeft gewoon een paar goede punten.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 22:39

[ Zie bijvoorbeeld de virologische weekstaten van het RIVM uit 2017, corona kwam toen , in een mildere variant ] Gewoon hele andere coronastammen. Die gaan inderdaad al jaren (eeuwen) rond en zijn - naast rhinovirussen - belangrijke veroorzakers van verkoudheid. Geen enkele reden om die corona's 1 tot en met 18 te willen noemen. Al was het maar omdat die virussen al ver, ver, voor 2001 rondgingen. SARS-CoV-2 is nieuw en dat verklaart wellicht ook waarom het ook wel het nieuwe coronavirus wordt genoemd. De door deze nieuwe corona (de zevende tot dusver bekende stam) veroorzaakte ziekte is in 2019 voor het eerst gediagnoseerd, vandaar dat die ziekte (en dus niet het virus) Covid-19 is genoemd. 't is gewoon een debiele opmerking van die Schippers en het is absurd die stupiditeit te willen verdedigen.

LBNB
LBNB3 nov. 2020 - 9:29

@Nick the stripper [Gewoon hele andere coronastammen. Die gaan inderdaad al jaren (eeuwen) rond en zijn – naast rhinovirussen – belangrijke veroorzakers van verkoudheid. Geen enkele reden om die corona’s 1 tot en met 18 te willen noemen. Al was het maar omdat die virussen al ver, ver, voor 2001 rondgingen. SARS-CoV-2 is nieuw en dat verklaart wellicht ook waarom het ook wel het nieuwe coronavirus wordt genoemd. De door deze nieuwe corona (de zevende tot dusver bekende stam) veroorzaakte ziekte is in 2019 voor het eerst gediagnoseerd, vandaar dat die ziekte (en dus niet het virus) Covid-19 is genoemd. ’t is gewoon een debiele opmerking van die Schippers en het is absurd die stupiditeit te willen verdedigen. ] Ik snap wat je bedoeld, maar ik snap ook wat zij bedoeld. Er circuleren al jaren coronastammen, die muteren, dat is gewoon een feit. Er is dus in principe ieder seizoen een nieuw coronavirusdisease. Het is niet zo dom wat ze zegt. Daarnaast heeft ze qua overschatting van het virus gewoon gelijk. Het lijkt er op dat het gevaar van dit virus gewoon vergelijkbaar is met het gevaar van een zware griepepidemie. In 2018 kregen 900.000 mensen griep, dit is een stuk minder dan het aantal mensen dat corona heeft gehad(rivm schat 2 miljoen). Hierbij stierven 9600 mensen, zie: https://www.rivm.nl/documenten/griep-in-beeld-winter-20172018 . Dit is een hoger mortaliteitscijfer dan corona in Nederland heeft gehad, namelijk boven de 1%. Ik , en veel mensen met mij, vragen zich af of het nu allemaal wel zo erg is als men zegt. De ziekenhuizen stromen vooral vol, omdat corona patienten geisoleerd moeten worden en omdat ziekenhuismedewerkers met een snotneus thuis moeten blijven.

Crunchy Frog
Crunchy Frog3 nov. 2020 - 11:00

[Inmiddels is volgens WHO onderzoek de ifr bijgesteld naar 0.23 %. Dus zo dom is het allemaal niet wat ze zegt.] Niks bijgesteld, maar twee verschillende soorten cijfers. Infection Fatality Rate (aantal doden afgezet tegen het aantal besmette mensen) is iets heel anders dan Case Fatality Rate (aantal doden afgezet tegen het aantal bevestigde ziektegevallen). Een beetje kennis (maar niet genoeg), een vooroordeel dat wanhopig naar cijfers ter bevestiging zoekt, en zo komen mensen als @LBNB tot hun appels-met-peren vergelijkingen.

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 nov. 2020 - 12:19

LBNB 3 november 2020 at 10:29 [ Er is dus in principe ieder seizoen een nieuw coronavirusdisease. ] Nee-hee. Dat zijn gewoon steeds dezelfde corona's die in de humane populatie blijven circuleren. Erg seizoensgebonden zijn die virussen niet en erg snel muterend zijn ze ook al niet. Geen nieuwe virussen dus en geen nieuwe ziektes. Met de huidge ziekte Covid (veroorzaakt door een in dieren gemuteerde SARS-corona hebben ze niks van doen. De uitspraak was, blijft en is onzinnig. Net als jouw verdediging ervan.

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 nov. 2020 - 12:26

Crunchy Frog 3 november 2020 at 12:00 [ Een beetje kennis (maar niet genoeg), een vooroordeel dat wanhopig naar cijfers ter bevestiging zoekt ] Precies dat. [ Niks bijgesteld, maar twee verschillende soorten cijfers.] Ook daarin heb je gelijk, met de aantekening dat die zogenaamd ' bijgestelde' cijfers niets meer zijn dan een door een WHO-uitgave gepubliceerde studie. Het feit dat WHO een paper plaatst maakte het nog niet het officiële, laat staan ' bijgestelde' WHO-cijfer. Ook dit is weer een voorbeeld van het vastklampen aan cijfers om een onwrikbaar vooroordeel te bevestigen.

LBNB
LBNB3 nov. 2020 - 13:30

@Chrunchyfrog Ik snap het verschil tussen IFR en CFR wel hoor, maar de WHO heeft toch echt deze vergelijking gemaakt in maart. Ik citeer de who hier (bron: https://twitter.com/who/status/1234872254883909642?lang=en) : "Globally, about 3.4% of reported #COVID19 cases have died. By comparison, seasonal flu generally kills far fewer than 1% of those infected"-@DrTedros #coronavirus Hij maakt hier de vergelijking tussen de CFR en IFR. Toch gek dat een directeur van de WHO dit doet? Hij moet toch begrijpen dat dit appels met peren vergelijken is. Op basis hiervan en de gebeurtenissen in Italië zijn we in lockdown gegaan. Iets wat we nooit hadden gedaan als we wisten dat de IFR vergelijkbaar is met een zware griep.

Karingin
Karingin3 nov. 2020 - 14:17

Allemachtig, met sommige mensen valt echt niet te discussiëren..na ontkrachting van een argument verzetten ze gewoon de doelpalen. LBNB, staat dat voor LaBielNietBenaderen...? Ja sorry hoor, maar je maakt jezelf onsterfelijk belachelijk Dat iemand per ongeluk 1 of 2 feitjes min of meer, met een beetje fantasie, goed heeft, maakt de rest nog niet minder bull shit. Zeker niet als die persoon vanuit autoriteit zegt te spreken

LBNB
LBNB3 nov. 2020 - 15:14

@Nickthestripper [Nee-hee. Dat zijn gewoon steeds dezelfde corona’s die in de humane populatie blijven circuleren. Erg seizoensgebonden zijn die virussen niet en erg snel muterend zijn ze ook al niet. Geen nieuwe virussen dus en geen nieuwe ziektes. Met de huidge ziekte Covid (veroorzaakt door een in dieren gemuteerde SARS-corona hebben ze niks van doen.] Ja, maar deze muteren wel, net als dit coronavirus. Ik zeg toch ook niet dat dit dezelfde virussen zijn als Covid19? Ik zeg alleen dat ik snap wat ze bedoeld. Ik hoor haar daarnaast ook helemaal niet zeggen dat die covid 1 tm 18 iets met dit virus van doen hebben. [Ook daarin heb je gelijk, met de aantekening dat die zogenaamd ‘ bijgestelde’ cijfers niets meer zijn dan een door een WHO-uitgave gepubliceerde studie. Het feit dat WHO een paper plaatst maakte het nog niet het officiële, laat staan ‘ bijgestelde’ WHO-cijfer. ] Nee, officieel bekend gemaakt is het niet. Maar dat zij deze paper plaatsen betekend wel dat ie peer reviewed is en wetenschappelijk juist beoordeeld is. Waarom werkt het trouwens , maar een kant op? Wanneer iemand overdrijft over de schadelijkheid van het virus of moord en brand schreeuwt (zoals Alex Friedrich) dan blijven jullie stil. Ik heb hier meerdere malen artikelen gezien van iemand van Containment.nu en Alex Friedrich die nog ongeloofwaardiger waren dan dit verhaal van mevrouw Schippers(waar echt wel wat in zit). Dan blijven jullie toch oorverdovend stil, want nepnieuws om het virus op te kloppen en te overdrijven is wel toegestaan?

Crunchy Frog
Crunchy Frog3 nov. 2020 - 19:01

@LBNB [Ik snap het verschil tussen IFR en CFR wel hoor] Je hebt zojuist laten zien van niet. 'Welles' roepen verandert daar niets aan. [maar de WHO...] En met deze sneue poging de aandacht af te leiden door ergens anders naar te wijzen laat je zien dat je helaas ook niet de volwassenheid hebt om gewoon je ongelijk toe te geven.

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 16:07

Er zijn inderdaad al jaren coronavirussen en deze muteren ook. Ze heeft dus wel een punt met Covid 1 tm 18. Wel denk ik dat deze versie gevaarlijker is dan de eerdere coronavirussen. Dat de voorspellingen qua dodelijkheid er volkomen naast zaten klopt toch gewoon? We zijn in lockdown gegaan als wereld in de toenmalige wetenschap dat rond de 3% zou sterven volgens de who.

7 Reacties
ton14024
ton140242 nov. 2020 - 18:20

Dan zijn er dus volgens jou 19 geïdentificeerde coronavirussen. Waar heb je dat gevonden?

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 18:53

@Ton Dat kan zeker, coronavirussen circuleren ieder jaar rond. Dat is gewoon algemeen bekend en virussen muteren dus zo gek is het niet wat ze zegt. Dit maakt haar zeker niet meteen een complotdenkers.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 19:10

[ Ze heeft dus wel een punt met Covid 1 tm 18. ] Tuurlijk joh. Corona 14 kijkt op de kalender en denkt: tering het is alweer 2015, we moeten nodig muteren. Welk lollig dier zullen we nou weer eens uitkiezen als gastheer?

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 19:22

@Nick Nou ik denk niet dat ze het zo letterlijk bedoeld.

Nick the Stripper
Nick the Stripper2 nov. 2020 - 22:24

LBNB 2 november 2020 at 20:22 [ Nou ik denk niet dat ze het zo letterlijk bedoeld. ] Ik denk dan weer dat ze - net als jij - leutert over zaken waar ze de ballen verstand van heeft.

LBNB
LBNB3 nov. 2020 - 7:31

@Nickthestripper Ieder jaar komen coronavirussen terug, dit kun je gewoon zien in de virologische weekstaten van het RIVM van de laatste jaren.

Nick the Stripper
Nick the Stripper3 nov. 2020 - 8:34

LBNB 3 november 2020 at 08:31 [ Ieder jaar komen coronavirussen terug, ] He ja, trap nog eens een open deur in (zie ook mijn antwoord hierboven 2 november 2020 at 23:39) Het is zelfs de vraag of ze terugkomen of gewoon een beetje blijven hangen: corona's lijken een stuk minder seizoensgevoelig dan bijvoorbeeld influenza. Maar die corona's hebben al namen en hoeven dus niet door know-nothings als Schipper van een volgnummer te worden voorzien. Een mooi overzichtje van bekende (humane) corona's vind je in dit artikel: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7131583/ 't stuk is uit 2009, dus de eerste SARS (SARS-CoV-1) staat er wel in maar MERS (MERS-CoV) nog niet. Evenmin als die recente variant SARS-CoV-2, die de in 2019 vastgestelde ziekte Covid-19 veroorzaakt en die van een heel andere stam komt dan die die andere corona's waar we al sinds jaar verkoudheid en bovensteluchtweginfecties aan overhouden.

Grozny
Grozny2 nov. 2020 - 16:01

"Michaéla Schippers is Professor of Behaviour and Performance Management at Rotterdam School of Management, Erasmus University Rotterdam, the Netherlands. She holds a PhD from the Psychology Department at the Free University in Amsterdam." Zegt toch genoeg....

7 Reacties
Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 nov. 2020 - 16:14

Dat zegt dat deze mevrouw geen fatsoenlijk Nederlands kan schrijven.

NoahAmber
NoahAmber2 nov. 2020 - 16:29

Gestoord dus.

Karingin
Karingin2 nov. 2020 - 20:33

Het is nog erger: Prof. Schippers research interest covers goalsetting, team reflexivity, team performance, academic performance as well as ikigai (i.e. purpose in life), and life goals. Wel eens te maken heeft gehad met bedrijfscoaches die iets met teamperformance en zo doen...? Je lacht je een breuk, allerlei methodieken en modellen worden uit de kast gehaald, maar 't werkt nooit

GoudenBergen
GoudenBergen2 nov. 2020 - 20:55

Diederik Stapel hield zich tenminste nog bij zijn eigen leest. Maar die hanteerde wel een heel bijzondere wetenschappelijk methodiek. @Karingin Het is niet slim om het hoogleraarschap van deze mevrouw ter discussie te stellen omdat ze onzin verkoopt over corona. De School of Management zal haar niet zomaar benoemd hebben.

DanielleDefoe
DanielleDefoe3 nov. 2020 - 11:40

Ja dat zegt genoeg. Ze kan zeer deskundig zijn op haar eigen terrein, maar is dat hoogst waarschijnlijk niet op het gebied van de virussen.

Karingin
Karingin3 nov. 2020 - 13:54

GB: O ze zal best hooggeleerd zijn op haar gebied, ik heb alleen geen hoge pet op van dat vakgebied

LaBou
LaBou 4 nov. 2020 - 11:30

Heel grof gezegd is een hoogleraar iemand die les geeft aan een hogeschool, meer niet.

harmmeijer
harmmeijer2 nov. 2020 - 15:58

“Twee dingen zijn oneindig, het universum en menselijke domheid. Maar van het universum weet ik het nog niet helemaal zeker.” Albert Einstein

1 Reactie
TheBigLebowski
TheBigLebowski2 nov. 2020 - 17:25

Mooi, die moet ik onthouden. Merel, bedankt.

Ivan61
Ivan612 nov. 2020 - 15:57

Te veel gekweekte lavendel snuiven verruimt jouw geest.

RaymondenJoop
RaymondenJoop2 nov. 2020 - 15:56

Dit is tamelijk stupide zeg, maar dat er meer 'intelligente' hoogleraren bestaan met stupide meningen wisten we al.

Wappie Kappie
Wappie Kappie2 nov. 2020 - 15:53

"Er loopt dus iemand in het @fvdemocratie journaal te verkondigen dat er Covid-1 tot en met Covid-18 bestaan." Van de wiki: "Dit virus (Covid-19) behoort tot de familie van coronavirussen. Deze behoren tot de positief enkelstrengige RNA-virussen en worden zo genoemd vanwege de ‘krans’ ('corona' betekent 'krans' in het Latijn) rond de losse virusdeeltjes (virions)." [..] "Tijdens de pandemie noemden mensen het virus vaak kortweg ‘het coronavirus’, hoewel deze naam eigenlijk een veel ruimere groep van virussoorten aanduidt. Aanvankelijk had het virus geen eigen naam.[6] In het begin duidde men het virus daarom simpelweg aan als een ‘nieuw coronavirus’, in het Engels een ‘novel coronavirus’. Met het jaartal van ontdekking erbij werd dit afgekort tot 2019-nCoV[7] of nCoV-2019.[8]" Er zullen ongetwijfeld ook nieuwe mutaties in de familie van corona-virussen zijn geweest in 2001 tot 2018. Die hadden we kunnen aanduiden met Covid-1 tot 18. Waarom dat niet gebeurd is, is omdat deze geen pandemieën veroorzaakten. Covid-19 komt uit de SARS-familie en die kennen we wel in de afgelopen jaren. Al in 2002 was er een uitbraak in Guangdong. Dus ja... Wetenschappelijk is er een punt te maken, maar natuurlijk is het een domme uitspraak.

2 Reacties
MB19
MB192 nov. 2020 - 16:06

Interessant, zeer interessant! https://nieuwspaal.nl/wat-gebeurde-er-eigenlijk-met-covid-1-tot-en-met-18/ Maar het is echt zo ;).

ton14024
ton140242 nov. 2020 - 16:09

Grote onzin. En een wetenschappelijk punt? Nepnieuws.

Haz
Haz2 nov. 2020 - 15:50

Lol. Dat er mogelijk een Covid-21 komt kan nog waar zijn (laten we hopen van niet). Verder; lezen dit soort mensen zich wel eens in voordat ze gaan lopen blaten of zou het liggen aan het soort bronnen die ze gebruiken.

1 Reactie
Karingin
Karingin2 nov. 2020 - 20:28

Nou, als je ziet waar deze mevrouw professor in is, dan rijst het vermoeden dat ze niet veel verder komt dan niveautje Nijntje

vdbemt
vdbemt2 nov. 2020 - 15:47

Eigenlijk, en dat hebben alsmaar niet door gehad, is FvD niet anders dan de hedendaagse Fabeltjeskrant.

2 Reacties
Grietje Vleeshart
Grietje Vleeshart2 nov. 2020 - 15:57

Forum van Debielen.

ton14024
ton140242 nov. 2020 - 16:03

Op een rare verwrongen manier. De een toont dierlijk denkniveau bij mensen, de ander menselijk denkniveau bij dieren.

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 nov. 2020 - 15:46

Ja ja dat zeggen jullie nu wel omdat jullie van de mainstream media zijn ondertussen weten wij wel beter . Want het is gewoon de corona van 2018 en van 2017 enzovoorts en daar hebben we geen last van gehad dus telt deze ook niet want Baudet draagt geen mondkapjes en schut gewoon handen en die is de grootste insektueel van Nederland, die heeft gestudeert dus waar zijn jullie dan nu hè?! Waneer worden jullie nu wakker mensen?! Bauder4Persident!!!

3 Reacties
Sonic2
Sonic22 nov. 2020 - 16:52

Haha. Geweldige imitatie van een FvD stemmer. We lachen wat af met al die FvD mallerds. Het begint aandoenlijk te worden.

OlavM
OlavM2 nov. 2020 - 20:35

@ Griezel enz.: Volgens mij begon het al met covid-1918, toen nog Spaanse griep geheten.....:)

Griezel in post-gezellig Nederland
Griezel in post-gezellig Nederland2 nov. 2020 - 23:47

Nee dat heette COVID -88 (min achtentachtig) Maar toen was Baudet er nog niet dan krijg je dat dus .

Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!
Tweede Kans/zelf nadenken alstublieft!2 nov. 2020 - 15:43

Ze hebben bij het FvD wel een snelcursus gedaan, "Hoe brengen wij onze partij zo snel mogelijk naar 0 zetels.. "????

Zwerfstein
Zwerfstein2 nov. 2020 - 15:42

De voorspellingen over besmettelijkheid en dodelijkheid zaten er inderdaad volledig naast. Dat is gewoon onderbouw wiskunde.

2 Reacties
ton14024
ton140242 nov. 2020 - 18:09

Weet jij nu al wat uiteindelijk de getallen gaan worden?

LBNB
LBNB2 nov. 2020 - 22:03

@zwerfstein Ze willen het niet horen. Al zijn er nog zoveel bewijzen voor dat het zo is, corona blijft het gevaarlijke virus waarvoor we in lockdown gingen. Je kunt het ze niet kwalijk nemen, ze horen heel de dag niks anders dan corona corona corona, ic bedden, besmettingen, ziekenhuisopnamen, ook jongeren etc etc etc

Bastet2
Bastet22 nov. 2020 - 15:42

Dat 'heb ik begrepen' is natuurlijk ook wel erg overtuigend natuurlijk. Als het complete lulkoek blijkt kan ze zich daar nog altijd achter verschuilen...

1 Reactie
ton14024
ton140242 nov. 2020 - 18:04

´´Als het complete lulkoek blijkt´´. ???? Deze hoogleraar zal zich achter youtube e.d. moeten verschuilen. ????