Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FvD-aanhanger tegen Pechtold: 'Surinamers zijn niet het meest actieve volk'

  •  
18-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
451 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding 2018-03-18 om 13.12.16
Tijdens een collegetour van Alexander Pechtold werd de D66-leider op een mbo college in Utrecht geconfronteerd met een vragensteller uit het publiek die zichzelf tot de achterban van Forum voor Democratie rekent. De man verweet Pechtold een fascinatie te hebben voor Thierry Baudet, waarop Pechtold riposteerde ‘een fascinatie voor discriminatie’ te hebben. De man wilde vervolgens weten waarom er in de ophef over het FvD en de opmerkingen van de inmiddels opgestapte Yernaz Ramautarsing over een correlatie tussen huidskleur en intelligentie, niet werd vermeld dat Ramautarsing zelf van Surinaamse afkomst is. Volgens de man is de stelling van Ramautarsing ten eerste ‘wetenschappelijk’, om daarna te vervolgen met:
"Dan spreekt hij zichzelf toch ook denigrerend uit over zichzelf. Hij is zelf Surinamer. En dat vond ik eigenlijk ontbreken uit het debat daar. Niemand zei ‘hij is zelf ook Surinamer’, dus hij spreekt zichzelf eigenlijk ook gewoon tegen. Want zoals we weten, ja, Surinamers is niet het meest actieve volk, toch?"
Die opmerking schiet bij een groot deel van de aanwezigen direct in het verkeerde keelgat, wat te horen is aan het rumoer dat ontstaat en enkele vernietigende blikken achterom. Maar ook Alexander Pechtold wil niets weten wat het staaltje racisme dat de man tentoonstelt en bedient de man stevig van repliek. Die is daardoor gedwongen terug te komen op zijn woorden. Bekijk hieronder de aanvaring:
“Surinamers zijn toch ook niet het meest actieve volk?”. Dat zei een student tijdens de collegetour van @APechtold op een mbo in Utrecht. De zaal schrok. De confrontatie die volgde was scherp, maar ook hoopgevend.
Kijk het hier terug. ⤵ pic.twitter.com/PdAoxI4Wgr
— D66 (@D66) 17 maart 2018
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.