Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

FunX weg? Ik depressief!

  •  
19-07-2011
  •  
leestijd 4 minuten
  •  
72 keer bekeken
  •  
BNNVARA fallback image
FunX is niet alleen 'Welkom bij jezelf', maar vooral Welkom bij anderen. Het is jammer dat de politiek dit niet inziet
Als het aan ons huidige kabinet ligt, vliegt radiozender FunX eruit. Nooit meer dat Arabische gejengel, nooit meer die exotische troep en nooit meer dat achterlijke geluid wat jongeren rappen noemen. De multiculturele samenleving is toch mislukt, dus waarom nog een zender voor multiculturele jongeren? Waar jongeren hun muziek horen? Waar jongeren nog een stukje van hun eigen culturele geschiedenis meekrijgen? Waar jongeren nog een stem hebben? En bovenal, waar jongeren nog meetellen?
Ik ben kwaad. Ik ben furieus. Ik ben pissig in het kwadraat. Als je aan FunX komt, kom je aan mij. Zo simpel is het. En dat heeft niets te maken met het feit dat ik zogenaamd ‘binnen de doelgroep’ pas. Ook werk ik niet voor FunX en heb ik er eigenlijk niets mee te maken. Nee, dit is mijn persoonlijke betoog voor het behoud van de radiozender die ik zo lief heb. Omdat ik van FunX hou. Omdat de zender alles, maar dan ook werkelijk alles, vertegenwoordigt wat ik ben. Een multiculturele meid die van verschillende muziek, culturen en mensen houdt.
Als ik  ’s ochtends opsta, luister ik naar FunX. Als ik uit mijn werk kom, luister ik naar FunX. Voordat ik ga slapen, luister ik naar FunX. Op de fiets, in de trein en op het werk luister ik naar FunX. Zelfs als ik mijn verjaardag vier, zet ik de zender aan. Dat heeft een reden. De zender past bij mij. Het geeft me wat ik nodig heb.  En ik ben geen Turk, Marokkaan of Surinamer. Nee, ik ben een Rotterdammer die is opgegroeid in een multiculturele samenleving. Met meerdere soorten muziek, verschillende vrienden en uiteenlopende religies en levensopvattingen.
Als ik  ’s ochtends opsta, luister ik graag naar de rest van de wereld. Mijn wereld draait niet alleen om de zogenaamde ‘Nederlandse bevolking’. Nee, ik hoor ook graag wat bij mijn Turkse buurman ergens van vindt of wat mijn Antilliaanse collega bezig houdt. Ook wil ik graag weten wat voor activiteiten er naast Lowlands en Parkpop georganiseerd worden. Ik luister graag naar een interview met de koningin van het Zomercarnaval, met de Surinaamse zanger Damaru, met een Turkse koekjesbakker of met één of andere Mohammed die net een eigen cd heeft opgenomen. En ik weet zeker dat ik niet de enige ben. FunX heeft niet voor niets 500.000 luisteraars.
Wat ik ook meemaak, FunX is erbij. Toen ik liefdesverdriet had, luisterde ik naar Slow Jamz. Ik huilde tranen met tuiten om nummers als ‘Nobody knows it but me’ van Babyface en ‘I’ll make love to you’ van Boys II Men. Heftig snikkend krijste ik vals mee. Mijn liefdesverdriet werd nog erger, maar dat maakte me niet uit. Het idee dat er een radiozender was die mijn gevoelens precies wist te verwoorden door middel van muziek, gaf me steun.
Toen ik net met buikdansen begon, zette ik de Arab Chart op. Op nummers van Nancy Ajram en Cheb Khaled danste ik hysterisch door de kamer. Ik schreef de nummers op, zocht ze op in de platenzaak en spaarde zo een hele collectie aan buikdansmuziek bij elkaar. Mede door FunX ben ik een goede buikdanseres geworden, daar ben ik van overtuigd.
Voordat ik uitga, zet ik de Dance Chart keihard aan om alvast in de stemming te komen. De avond begint bij mij thuis. Sterker nog, soms wil ik niet eens meer weg omdat ik het zo naar mijn zin heb. Met een wijntje en een stel vriendinnen dansen met FunX op de achtergrond werkt ook prima. Al shakend zijn er heel wat spulletjes gesneuveld. De muziek is vaak nog beter dan in een club. En het is nog goedkoper ook.
FunX is mijn onzichtbare vriend, mijn steun in de rug, mijn informatiebron, mijn beste uitgaanspartner, mijn uitgaansagenda, mijn meest betrouwbare tipgever, mijn lieve kleine broertje en mijn stoere grote zus. Ik luister al sinds 2002 naar FunX, toen ze nog voornamelijk garage en 2-step draaiden. Toen dit een succes bleek te zijn, breidden ze het uit naar andere stijlen zoals urban, latin, Arabische muziek, reggae, dancehall, hiphop en andere cross-overs. Natuurlijk werden ook de grote hits niet vergeten: ook voor een Beyoncé, een Rihanna of een Usher kun je prima bij FunX terecht. Hun motto ‘Welkom bij jezelf’, geldt voor iedereen die luistert omdat ze simpelweg van alles en nog wat draaien en aansluiten bij verschillende doelgroepen.
Als de zender er binnenkort niet meer is, barst ik in tranen uit. Dan heb ik wekenlang een kater. Nooit meer Kaapverdiaanse nummers, vernieuwende hiphopdeuntjes of Turkse geluiden uit de radio. Nooit meer luisteren naar de vertrouwde stem van Morad of Fernando. Mijn ochtenden, middagen of avonden zullen nooit meer hetzelfde zijn. Mijn kopje koffie in de ochtend zal dan anders smaken, net zoals mijn wijntje in de avond. Ik ben dan verdoemd tot Sky Radio of Radio 1. Prima zenders hoor, vooral als je van liftmuziek houdt. Vijf keer in een uur Duffy, Nick & Simon en Ilse de Lange horen vind ik persoonlijk teveel van het goede. Ik luister liever naar Patrick Graham, Gyptian, Aventura, Ne-Yo en Kempi.
Voor mij is FunX het geluid van de stad, het geluid van de jongeren en het geluid van multiculturaliteit. Voor mij is FunX niet alleen ‘Welkom bij jezelf’, maar vooral Welkom bij anderen. En ik denk dat er veel mensen zijn die er hetzelfde over denken. Het is alleen jammer dat de politiek dit niet inziet.
Voor mensen die het met me eens zijn: Funx is in een actie gestart waarbij je een applicatie kunt downloaden. Hier de link
Dit artikel verscheen eerder op de website van Brenda Stoter Boscolo

Meer over:

opinie, media
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (30)

Hanvander Horst
Hanvander Horst19 jul. 2011 - 16:54

Ach weet, je kunt het geluid van de stad nog steeds via de computer binnenhalen. Weliswaar niet meer Nederlandse steden, want die zender wordt uit de lucht gehaald. Nee, ándere steden in verre landen. Je weet wel welke steden en welke landen. Nou ik erover nadenk: zo ver weg hoef je ook niet. Ik bedoel in Parijs..... http://generationsfm.com/radio/webradio/popup/1 Of: http://www.pulsradio.com/pls/puls-wmp.asx Of: http://www.beurfm.net/squelettes/webradio/beurfmlive.php Ik daarentegen ben te oud voor die dingen. Ik leg mijn oor te luisteren in de tropische hitte van Barranquilla. http://www.barranquillaestereo.com/emisora.php Wat vind ik mooi? Onderaan de pagina staan windows media player en zijn concurrenten om naar keuze aan te klikken. Ik bedoel, je zorgt er voor dat een generatie uitwijkt als je zo'n zender in het kader van je rechtse kruistocht onderuit haalt.

RondeWeerd
RondeWeerd19 jul. 2011 - 16:54

Als je 500.000 luisteraars hebt, waar FunX mee schermt, dan moeten ze toch makkelijk een commerciële partij kunnen vinden die de zender wil overnemen/helpen? Ik vermoed echter dat er lang geen half miljoen mensen naar deze zender luisteren. De vraag blijft dan waarom de overheid dit moet blijven subsidiëren. Er is zelfs nog nóóit een publieke zender geweest die puur Hollands product uitzendt. Er zijn er tegenwoordig wel 2 in de ether, 100%NL en RadioNL, en beiden zijn commerciële zenders.

justRishi
justRishi19 jul. 2011 - 16:54

Goed artikel! Overal waar ik kom in Rotterdam, of Den Haag en er zijn kleurrijke mensen wordt FunX gedraaid. En waarschijnlijk wordt er meer Nederlandse muziek gedraaid om Funx dan bv 3fm of 538 ( Sef - leven , morgen ben ik rijk ...) maar wel hippe Nederlandse muziek door jonge rappers/pop zangers van allerlei etnische achtergronden . Ik denk wel dat het commercieel haalbaar is maar het rijk bepaald wel wie de frequenties krijgt in het verleden zijn urban radio zenders geweigerd, zeker op landelijk niveau. Er komt dus waarschijnlijk weer een 3fm of 538 erbij. En ja het is niet te verwachten dat deze overheid een urban-latin zender zal toelaten. En ja er wordt beweerd door politici dat de mensen die naar funX luisteren er toch niet toe doen :-/ .

dkoloughthee
dkoloughthee19 jul. 2011 - 16:54

'commercieel' is mijn huyze nog altijd een vies woord. 'ga je typvingers spoelen met zeep' , zou moeders zeggen.

Hanspuntnl
Hanspuntnl19 jul. 2011 - 16:54

Het is net of ik een van mijn eigen pubers kwaad zie: Keihard stampen en nee zeggen, heel eg in hun gevoel. Maar qua zakelijke argumentatie biest het weinig. Kennelijk is het bij veel mensen zo dat stopzetten van subsidie gelijk staat aan "dan moeten we stoppen". Volgens heet dat dan: "geen bestaansrecht hebben".

AnnetteReinboud
AnnetteReinboud19 jul. 2011 - 16:54

Tamelijk sneu als je zoveel levensgeluk laat afhangen van een radiozender. Ben ook wel erg blij dat u mijn buurvrouw (naaste en zelfs verder weg) niet bent. Stadsgeluiden horen van een andere orde te zijn dan al die egocentrische lawaaipapegaaien die niet het gevoel hebben dat ze leven als ze niet luid en duidelijk gehoord en gezien worden.

krehyea
krehyea19 jul. 2011 - 16:54

Boys II Men, Kempi, Sef... ja ik weet het, smaken verschillen. En het heeft misschien niet zoveel met de strekking van het verhaal te maken, maar, the horror! Vooral Kempi, zijn overschatting reikt tot ongekende hoogte. Tekstueel zijn het sinterklaasrijmpjes. Een hosselende draaideur criminieel die nog nooit een correcte Nederlandse zin uitgesproken heeft. Tis een beetje de Nick en Simon van hiphop... Wil je echte teksten? Begin eens bij Roots Manuva.

spectrumanalyzer
spectrumanalyzer19 jul. 2011 - 16:54

1 Funx zend uit op frequenties die bedoeld waren voor commercieele regionale omroep, er is toen een boel verontwaardiging geweest over het schrappen van deze frequenties voor de veiling na het zerobase onderzoek 2002/2003) 2 Van der Laan heeft toen maar even beslist dat er een zender op die frequenties moest komen die ( let op ) autochtone en allochtone jeugd moest verenigen in de grote steden, hij stelde toen “Hoewel lokale en regionale omroep in eerste instantie onder de verantwoordelijkheid van de betreffende overheden vallen, heb ik mij ervoor ingespannen aan de minderhedenprogrammering op het niet-landelijke niveau (mede) vorm te geven. Ook op dit niveau kunnen omroepen immers van wezenlijke betekenis zijn voor het wederzijdse integratieproces in de Nederlandse, multiculturele samenleving. Zeker in de grote steden liggen er kansen voor de lokale omroep om verschillende culturen met elkaar in contact te brengen en zo het wederzijds begrip te bevorderen" Die doelstelling is gewoon niet gehaald ( klopt ook wel want nu is het : FunX heeft als doelstelling om iedereen aan te spreken die zich verbonden voelt met de cultuur van stadsjongeren. ) en bovendien zou je kunnen stellen dat van der Laan zich met zaken heeft bemoeid waar ie zichzelf gezien de schaal en het doel van de omroepen nooit mee had mogen bemoeien. FunX is een station geworden zonder die arabische Turpop , zonder die arab , zonder die samensmeltende functie. En ja , tuurlijk is dat via de site wel te horen maar het gaat erom dat dit geluid ook op de FM frequenties te horen is, veruit meer dan de helft is gewoon top 40 muziek. FunX = gewoon de publieke Urban zender, niks meer en niks minder. FunX = oneerlijke concurrentie voor een zender zoals bijv Wild FM die ook veel urban programeert ( de originele doelstelling van FunX is geen argument voor bestaansrecht meer ) Het is ook niet voor niks dat Wild FM FunX graag zou willen overnemen maar dan wel inclusief de bruidsschat ( de 4 krachtige FM frequenties ) 3 Deze zender heeft dus als we kijken naar de originele doelstelling geen bestaansrecht maar....... er is meer. 4 Funx zend uit onder de paraplu van lokale omroepen 4a Funx is een themakanaal maar andere lokale omroepen mogen geen themakanaal beginnen omdat er zogenaamd geen ruimte in de ether is maar waarom mogen de 4 lokale omroepen die FunX uitzenden dat wel , notabene in de al zo drukke ether van de randstad , was het de hand van van der Laan ..? 4B Funx zend uit vanaf veel betere opstelpunten dan de reguliere lokale omroep( en soms met veel meer vermogen ) van bijv Rotterdam of Den Haag , waarom dat? Het is toch een lokale omroep en ook nog eens een themakanaal waarom moet het verzorgingsgebied van notabene een themakanaal groter zijn( en ver , ver buiten de gemeentegrenzen vallen ) dan dat van de hoofdomroep. Ik bedoel .......het waren eigenlijk toch frequenties voor commercieele REGIONALE omroep .maar ho........FunX valt toch onder de lokale omroep , het lijkt me duidelijk dat dit absoluut niet in de haak is. Ik verbaas me er al die jaren over dat er niemand werk van heeft gemaakt want het klopt gewoon niet , heel de constructie rammelt. 5 Luisteronderzoeken die gemanipuleerd zijn. Als je in een buurt vol met potentieele luiteraars gaat vragen of ze weleens naar FunX luisteren is de kans groot dat dat zo is Dat onderzoek is dan niet representatief voor de gehele gemeente maar daar trok FunX zichzelf niks van aan ( rel rondom hun onderzoek uitgevoerd door Interview*NSS )en presenteerde de cijfers als zijnde reprentatief ..ongehoord en oneerlijk.( ik ben het trouwens eens met mensen die stellen dat de huidige meetmethoden zwaar achterhaald en ook niet meer representatief zijn ) FunX klaagt dat ze niet meegenomen worden in de reguliere onderzoeken ( CLO ) maar het is anders ze WILLEN niet meegenomen worden , een heel ander verhaal dus Meer hierover onder de volgende URL http://www.broadcastmagazine.nl/Nieuws/rab-funx-wilde-zelf-niet-meedoen-aan-luisteronderzoek.html 6 Een publieke omroep hoort geen stemadvies te geven en geen opruiende filmpjes via nevensites te publiceren, dat dat via een VARA site gebeurt is een anders verhaal ( want dat is een van de zuilen ) nmaar zoiets is simpelweg niet gepast op een zuil loze omroep want dat is FunX ( X trouwens ernistig gejat van Channel X uit Belgie uit de jaren 90 http://jvriens.home.xs4all.nl/channelxlogo.gif )

snuifski
snuifski19 jul. 2011 - 16:54

Beetje overdreven dit stukje. Kink verdwijnt ook,vind ik personlijk erger maar blijft persoonlijk. Heeft weinig met multicultikul te maken.

sanguei2
sanguei219 jul. 2011 - 16:54

Er zit wel weinig variatie in FunX. Bovendien is de muziekkeuze wat vreemd: als het om westerse muziek gaat, neigt het naar veelverkochte (wéér Sean Paul, Rihanna) urban (R&B, reggaeton), maar niet-westers is vaak gewoon mainstream (samira saïd). Soms heb ik ook de indruk gehad dat het educatieve deel in de programmering aansloot bij het beeld dat in de media van allochtonen gegeven wordt. Het concept lijkt ook soms eerst op de ethniciteit gericht, en dan pas op de muziek. Zo herinner ik me dat de zender muziek plugde van een Chinese zanger, die gewoon gladde R&B was, al was het dan in het Chinees gezongen. Dat is de wereld op zijn kop. Het draait om de kwaliteit en aard van de muziek. Interessant als de stijl ethnisch bepaald is, maar je gaat niet af op de ethniciteit van de zanger op zich. En als je op FunX wilt dansen, moet je voor middernacht ophouden. Daarna wordt het echt low budget. FunX had een wat ongemakkelijke combinatie van urban, wereldmuziek en dj-muziek. Maar goed, voor een klein landje als Nederland, misschien toch niet slecht gedaan.

Patrick Faas
Patrick Faas19 jul. 2011 - 16:54

Omdat FunX werkelijk een gat in de muziekmarkt vult, moet het mogelijk zijn om investeerders te vinden en op commerciële basis door te gaan. En doe er dan meteen maar televisie bij, want het overwegend Amerikaanse muziekaanbod op tv sluit momenteel niet (of nauwelijks) aan op de smaak en diversiteit van onze jeugd.

justRishi
justRishi19 jul. 2011 - 16:54

Helaas FunX mag niet commercieel worden, wordt van alle kanten geblokkeerd. Past in het rijtje van pesterijen. Er zijn genoeg mensen die iets anders op de radio willen horen dan altijd hetzelfde. Funx heeft ook waarschijnlijk meer Nederlandstalige muziek dan 3fm en 538 (zoals Sef 'de Leven', Gers... 'Morgen ben ik rijk'etc..), het is niet het levenslied wat de PVV graag meer wilt horen maar Nederlandstalige Urban en Rap. De reacties hier zijn ook echt naar, jammer vind ik dat.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2011 - 16:54

Oplossing lijkt me simpel. Maak FunX commercieel, dan hebben ze de overheid niet meer nodig.

1 Reactie
reinouts
reinouts19 jul. 2011 - 16:54

Zoals Fred Willemsen al aangeeft is het niet zo eenvoudig. Kink FM heeft in 16 jaar tijd een commerciële zender rond een niche (alternatieve rock) opgebouwd en zonder etherfrequentie toch 0,5% marktaandeel gehaald (dat is veel!). Helaas denkt de huidige eigenaar toch niet de investering om te bieden op een etherfrequentie terug te kunnen verdienen middels reclame op deze zender en trekt daarom de stekker eruit. Zo'n etherfrequentie zou FunX net zo goed nodig hebben als ze commercieel gaan, en bij de veiling van etherfrequenties zo'n kavel binnenhalen kost miljoenen. Dáárom heb je dus een publieke omroep: dingen die wel in een significante behoefte voorzien maar niet commercieel rendabel toch een plekje geven. Helaas lijken veel mensen tegenwoordig te denken dat als het niet direct geld oplevert het wel geen bestaansrecht zal hebben.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2011 - 16:54

Tja... je kunt altijd nog commercieel gaan...

1 Reactie
Janssen3
Janssen319 jul. 2011 - 16:54

Denk alleen dat het met een goedkoper pandje wat makkelijker is om boven water te blijven.

grolschje2
grolschje219 jul. 2011 - 16:54

En ik wil een radiozender die alleen maar rock draait. Overheid regel het maar, want ik wil het, ik heb er recht op.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil19 jul. 2011 - 16:54

En ik wil een radiozender die alleen maar rock draait. ============== Die zenders zijn er, ik heb er zelfs verschillende die muziek uit de diverse decennia draaien. Maar Arrow Classic Rock is een goed voorbeeld.

AlbertHofmann
AlbertHofmann19 jul. 2011 - 16:54

Nou de multiculturele samenleving is mislukt, dat klopt (die bestaat namelijk niet, is een politieke term te pas en te onpas gebruikt door zowel linkse als rechtse politici voor politieke propaganda.) Je toont het eigenlijk al zelf aan door specifiek over deze radio zender te beginnen. Ik pas ook binnen de doelgroep van FunX (begin 30'iger, mag dat nog?), maar ik houd niet van rap, noch van Arabische jalla jalla muziek. Ik houd wel weer van Japanse pop en rock zoals Glay of Mr. Children (dus ja, ik houd dus ook van muziek uit een ANDERE cultuur.) Helaas is er in Nederland gene zender met Japanse muziek, een gemis voor ook voornamelijk mijn Japanse vrouw. Maar zij snapt het wel, Nederland is nou eenmaal niet Japan en via internet is er voldoende te vinden Met het enorme hedendaagse aanbod aan muziek, al dan niet via internet (van Friese country hits t/m Argentijnse schlagers) lijkt me je opwinding (lees frustaties) niet helemaal op zijn plaats.

1 Reactie
Mursili1
Mursili119 jul. 2011 - 16:54

[Nou de multiculturele samenleving is mislukt, dat klopt (die bestaat namelijk niet, is een politieke term te pas en te onpas gebruikt door zowel linkse als rechtse politici voor politieke propaganda.)] Er bestaat zelfs een heuse theorie en ideologie om dat multiculti- gebeuren heen...wist u niet? Niet dat ik er fan van ben maar evengoed: Check zoiets even voordat u er over schrijft:-) http://en.wikipedia.org/wiki/Multiculturalism Maar beter kunt u ook nog even kijken onder de noemer Cultural Relativism

flipse2
flipse219 jul. 2011 - 16:54

Ik lees alleen maar "ikke dit", "ikke dat". Leren ze dat tegenwoordig als journalist? Misschien moet je in het vervolg van je journalistieke carriere jezelf wat minder centraal stellen. En een zender die "500.000 luisteraars" heeft, kan volgens mij slapende rijk worden van alle reclame-inkomsten.

3 Reacties
Brendastoter
Brendastoter19 jul. 2011 - 16:54

@Frans Hotel: jammer van je negatieve reactie. Ik heb het stuk recht uit mijn hart geschreven en op mijn eigen weblog geplaatst. Sommige mensen hebben dat, zo'n eigen plek op het internet waar ze hun eigen mening geven. Anderen doen dat laatste, door een reactie achter te laten op zo'n persoonlijke mening. Mijn tekst werd binnen no-time op Joop.nl en FunX.nl geplaatst. Ik weet alleen dat ik er ontzettend blij mee ben, omdat jouw visie op de mogelijkheden van deze radiozender ("slapend rijk worden door reclame-inkomsten") kennelijk niet overeenkomt met de realiteit. En de realiteit, die proberen journalisten weer te geven.

Brendastoter
Brendastoter19 jul. 2011 - 16:54

@ Albert Ik begrijp het punt, ben het er alleen niet mee eens. Als FunX slechts een 'radiozender' zou zijn, zou ik het ook niet zo erg vinden. Het is een community, een uitlaatklep en een informatiebron die stadse jongeren aanspreekt. Die jongeren inzicht en kennis bijbrengt en die mensen samenbrengt. Wat dat betreft vind ik het inderdaad jammer ja. Bovendien is FunX de enige zender die deze muziek brengt, terwijl er tientallen zenders zijn die Nederlandse pop brengen. Hierdoor vind ik dus dat FunX moet blijven.

mijnmening2
mijnmening219 jul. 2011 - 16:54

@frans: Ik heb liever mensen die in 'ik' praten dan in 'ze', heeft met verantwoordelijkheid nemen te maken. Maar ik weet niet of 'ze' dat snappen ;)

Berthold2
Berthold219 jul. 2011 - 16:54

Waarom zou je kwaad kwaad, furieus en pissig in het kwadraat worden omdat er iets wat uit algemene middelen wordt betaald niet door kan gaan. Het is een beetje van deze tijd: Ik wil !! Je kan denken wat je wilt, dat dan weer wel, maar om je nu als journaliste zo kinderachtig en verwend aan te stellen.

1 Reactie
Brendastoter
Brendastoter19 jul. 2011 - 16:54

En samen met mij die 500.000 anderen. Jongeren vooral. Het gaat er hierbij vooral om dat FunX de enige jongerenzender is die de doelgroep ook echt begrijpt en aanspreekt. Maar ik blijf mezelf herhalen. Commercieel gaan zou best kunnen, maar ik denk dat ze het financieel niet gaan redden. Ik heb het inderdaad vanuit mijn eigen gevoel geschreven.Op mijn eigen website, met mijn eigen persoonlijke mening erin. Dat sommigen dat kinderachtig vinden moeten ze zelf weten. Zo schrijf ik nou eenmaal, persoonlijk, direct en vanuit mijn eigen gevoel.

[verwijderd]
[verwijderd]19 jul. 2011 - 16:54

@Brenda, als ik zo de reacties lees die jij hebt geschreven verbaas ik me steeds meer over jouw stuk. Is het nu een privémening, waardoor ze eigenlijk niet op Joop.nl thuishoort, of een stuk geschreven door een journalist die de realiteit weergeeft (zoals je zelf in een van je reacties zegt)? Als jij jezelf wil presenteren als journalist, wat je in een van je reacties ook doet, schrijf dan een stuk dan wat feiten onderbouwt en waarin ook onderzoek is gedaan. Als je het puur een als privéstuk wil zien, maak jezelf dan niet bekend als journalist en zeg dan gewoon eerlijk dat je puur je mening wilde geven, maar geen onderzoek hebt gedaan naar de feiten.

1 Reactie
Roozj
Roozj19 jul. 2011 - 16:54

Beetje kinderachtige opmerking hoor Marta. Joop is een opiniepagina, ook als journalist mag je een opiniestuk schrijven.

bacher
bacher19 jul. 2011 - 16:54

Ik ken FunX niet, maar wat een goed verhaal. Ik zal de actie steunen. Kleine moeite.

1 Reactie
Nog1web
Nog1web19 jul. 2011 - 16:54

Ik ook niet. Het schijnt een lokale omroep in de randstad te zijn.