Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Hoe lang nog?

Boris Johnson verder in het nauw: kabinet loopt leeg, ministers vragen premier af te treden
Joop

FunX schrapt ramadan-programma na bedreiging door extremisten

  •  
05-05-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2020-05-05 om 08.48.42
Radiozender FunX heeft het nachtprogramma Ramadan Late Night geschrapt nadat presentator Morad El Ouakili en enkele medewerkers met de dood zijn bedreigd. In het programma werden onder meer verhalen over de ramadan gedeeld. De vooralsnog onbekende bedreigers zijn kwaad dat in het programma muziek werd gedraaid.
Vorige week maakte El Ouakili, artiestennnaam Moradzo, in zijn programma bekend dat hij bedreigd werd en aangifte had gedaan. Hij zei:
"Een aantal fanatieke extremisten vinden dat ik mijn werk hier op FunX met de dood moet bekopen. Hun probleem: de maand ramadan noemen en het draaien van muziek tijdens deze uitzendingen. Het is volgens deze mensen een doodszonde en moet als zodanig bestraft worden. Terwijl de intentie van deze show is, het laten zien van de mooie initiatieven die allemaal ondernomen worden tijdens de ramadan […] en al het moois van deze maand in de spotlight zetten. Dat ik vervolgens een bericht lees online dat mensen m’n borst willen doorzeven met kogels als ik niet stop met deze shows. Ik ben bijna sprakeloos, maar niet helemaal. Ik ben er gewoon voor iedereen en dat is precies waar FunX voor staat."
Nu zijn het aantal reacties toch dusdanig opgelopen en ernstig dat FunX heeft besloten te stoppen met het programma. In een verklaring schrijft de zender:
"Diverse medewerkers van FunX en hun omgeving zijn met de dood bedreigd en aangezien hun veiligheid vooropstaat hebben we extra beveiliging in moeten huren. Een voor ons onacceptabel gevolg van een initiatief dat bedoeld was om mensen samen te brengen."
FunX laat weten wel aandacht te blijven besteden aan ramadan, ook nu het programma Ramadan Late Night niet meer wordt uitgezonden. In plaats daarvan zal de inhoud van dat programma worden verspreid door de hele programmering en alle socialemediakanalen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (58)

MartinvanderLinde
MartinvanderLinde6 mei 2020 - 13:49

Jammer dat weer een klein groepje het voor de rest verpest. We zien het bij moslimextremisten en bij extreem rechts. Twee handen op een buik. ik vraag me af, zouden ze soms samenwerken, het doel is hetzelfde.

1 Reactie
Folkert2
Folkert26 mei 2020 - 14:12

Het is irrelevant hoe klein het clubje is als ze hun zin krijgen. De rest (waaronder wij dus ook vallen) laat het gebeuren. Nu hoorde ik gisteren wel dat 3FM hier gisteren avond een hele uitzondering aan gewijd heeft. En ja, extreem rechts en moslimfundamentalisme zijn communicerende vaten. Ze streven hetzelfde doel na, hetzij wel met een andere doelgroep. Maar het maakt ze defacto dus wel religieus extreem rechts.

Sarajlija
Sarajlija6 mei 2020 - 12:47

Dat is wonderlijk dat zelf zo een situatie wordt misbruikt voor eigen haat tegen extreem rechts. Alsof niet erg genoeg is wat er gebeurt met bedreigde mensen.

[verwijderd]
[verwijderd]6 mei 2020 - 8:47

--- Dit bericht is verwijderd —

1 Reactie
Hank Nozemans
Hank Nozemans6 mei 2020 - 9:40

Het typeert de manier van denken. Een grote groep progressieven ziet moslims per definitie als slachtoffer. Als er weer eens een 'incident' is, dan ligt de discussie binnen drie alinea's weer bij extreem rechts en het witte racisme. Vervolgens wordt het probleem met wat stropoppen en whataboutisme weggerelativeert.

Jorah
Jorah6 mei 2020 - 7:05

Erg spijtig dat een leuk initiatief de nek om wordt gedraaid door bedreigingen vanuit extremistische hoek. Hoop dat politie en justitie de dreigers snel voor het gerecht kunnen krijgen.

Sarajlija
Sarajlija5 mei 2020 - 16:10

Als eerste wens ik alle bedreigde mensen veel sterkte toe. Als tweede wil ik mij richten tot alle extremisten. Kom met je gezicht naar voren als je iemand bedreigt.

DaanOuwens
DaanOuwens5 mei 2020 - 11:52

Jammer. En koren op de molen van extreem rechts. Als ik door de reacties scroll zie ik er toch veel die dit alle moslims aanrekenen. Terwijl het toch moslims zijn die deze uitzending verzorgden. Die mensen worden dus het slachtoffer van extremistische moslims en krijgen van extreem rechts te horen dan het hun eigen schuld is omdat ze moslims zijn. Hoe krankzinnig wil je het hebben?

13 Reacties
Daniel Blank
Daniel Blank5 mei 2020 - 12:58

Geloofs extremisme is ook een extreemrechtse uiting, maar het is een schande

Satya
Satya5 mei 2020 - 13:31

Extreem rechts is gestoord, zo simpel is het.

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 13:33

Het is alleen koren op de molen voor extreem rechts omdat politiek correct links zich er altijd voor afsluit of zelfs faciliteert. Of altijd naar externe factoren op zoek gaat maar nooit eens de radicale geloofsovertuiging zelf ter discussie stelt. En als je op links al een beetje kritiek probeert te hebben wordt je meteen weggezet in de hoek van Wilders of Baudet. Helemaal op dit forum. Deze extremisten vormen de ideologische basis waarop anderen kunnen radicaliseren. En dan kunnen natuurlijk zwakke sociaal economische redenen een rol spelen, maar de ideologische basis om als Syriëganger uit te reizen ligt toch echt bij dit soort extremisten die zuiver in de leer denken te zijn en vinden dat iedereen zich daar aan moet voldoen. Bidruimtes op scholen en universiteiten aangezien je wel volgens de zuivere leer 5x moet bidden, volledige gezichtsbedekking, jongens en meisjes die gescheiden in de klassen zitten. Dit heeft allemaal te maken met een groep die zuiver in de leer wil zijn en dat aan anderen ook oplegt. Alles waar we dus de afgelopen 15 jaar lang gedebatteerd hebben en waar links altijd maar de kant van de extremisten koos om Wilders maar niet in de kaart te spelen. Er zijn wel wat dappere ondernemingen geweest van o.a Rachid Benhammou & Boris van der Ham, VrijLinks, Humanistisch verbond om het debat terug te kapen uit de handen van extreem rechts, maar meestal konden die alleen maar op kritiek rekenen van de poortwachters van policor links. En nu? Nu worden we geconfronteerd met het lelijke gezicht van die fundamentalisten. Want die stoppen niet als je ze een vinger hebt gegeven, nee nu willen ze de volgende vinger, namelijk geen muziek maken met ramadan omdat het haram is. En nog steeds sta je te fulmineren tegen extreem rechts. Wil je extreem rechts de wind uit de zeilen nemen dan wordt het tijd dat de kopjes eens uit het zand gehaald worden en dat men eens zich wat harder uit gaat spreken tegen alle vormen van extremisme.

marcelhermus
marcelhermus5 mei 2020 - 14:12

Daan het is heel simpel. Zo wordt hier op artikelen over het fvd ook elke persoon die er iets mee te maken heeft hierop afgerekend. Als Iemand uit naam van welke groep dan ook een uitspraak doet dan wordt die hele groep daarop aangesproken. Moslims, christenen, Fvders. Lijkt mij vooral ook een goed idee als er hierdoor wat zelfreinigend vermogen ontstaat onder de verschillende groeperingen.

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 14:38

Folkert Weer de bekende riedel. En weer aan mij of een ander, de ondankbare taak om u welke denkfouten u maakt. Hoe stelt Wilders de radicale geloofsovertuiging aan de orde? Nou hij noemt 'de' islam verderfelijk. Ziet u het al? Wilders heeft het net als u, over 'de' radicale geloofsovertuiging zonder meer. Dat de dj in kwestie óók een moslim is, daar stappen jullie gewoon over heen. (Het kan zijn, dat u dat u dan met de radicale geloofsovertuiging een deel van de islam bedoelt, maar dan vindt u links wel degelijk op uw weg; niet iedereen natuurlijk maar dat mag u ook niet verwachten.) De voorbeelden die u noemt gelden in een andere vorm ook de streng gereformeerde scholen. Die laat u ongemoeid en Wilders en Baudet al helemaal; terecht toch dat we zulke mensen beschuldigen van discriminatie. Links heeft een probleem; christelijk/joods Nederland vindt vrijheid van godsdienst en het bijzonder onderwijs taboe onderwerpen. Links wil dat wel accepteren, maar dan moet het wel consequent gebeuren; dus ook de moslims hebben dan dezelfde rechten. Je kunt mensen die niet vatbaar zijn voor rede, niet de wind uit de zeilen nemen. En het is te gek voor woorden, dat u links verantwoordelijk stelt voor eventuele misdragingen van rechts. Hier, bij dit onderwerp, zie ik bij iedereen een veroordeling van de bedreigingen. De mensen reageren ook op reacties van anderen, die naar hun mening bijvoorbeeld de verantwoordelijkheid voor de bedreigingen willen uitsmeren over alle moslims. Maar dat is dan wel iets heel anders

SintNico
SintNico5 mei 2020 - 16:04

Inderdaad jammer. Maar wat dacht je van in de éérste plaats koren VAN de molen van extreem Islam, in Nederland? Moet dat niet als eerste bestreden worden? Of kijk je daar liever van weg?

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 16:39

@ Zandbergen Ik zeg nergens dat Wilders oplossingsgericht is. Ik geef je daarentegen wel een aantal voorbeelden van linkse initiatieven die de discussie op een normale manier probeerden te voeren maar al snel weggezet werden in het Wilders kamp. Want als je het in het Wilders kamp schuift hoef je het er vervolgens niet meer over te hebben want Wilders is niet oplossingsgericht. En zo wordt elke discussie in de kiem gesmoord. En dat is wat ik hekel. VrijLinks stelde bijvoorbeeld artikel 23 ter discussie, en natuurlijk was er vanuit Christelijke hoek wel wat gemor daarover. Maar merendeel waren het toch echt de regressief linksen die het als een aanval zagen op de islamitische scholen. Maar men heeft zich in het debat de afgelopen 15 jaar te lang laten beïnvloeden door Wilders. Waar Wilders tegen was, daar moest je bijna wel voor zijn. Terwijl je als je iets neutraler zou kijken dat je dan prima kan concluderen dat het een prima plicht is om op te komen tegen discriminatie van moslims maar dat je zeker de fundamentalisten (die dus vinden dat je geen muziek mag combineren met ramadan) op de andere flank niet de vrije hand moet geven om en toegeven aan de zeer radicale opvattingen die daar spelen. “No idea is above scrutiny and no people are beneath dignity.” Maar die fundamentalisten uiten zich nu niet voor het eerst, dat speelt zich al veel langer af natuurlijk. Eigenlijk speelt radicalisering al sinds de Hofstadgroep in NL een groot probleem. En er zijn allemaal verschillende facetten en uitingen van die radicalisering. En het hangt helaas allemaal met elkaar samen. En ik stap nergens over het feit dat de presentator zelf ook moslim is, dat is een aanname van uzelf. En als u even u best doet dan kunt u zelf wel ontdekken wat ik als radicale geloofsovertuiging beschouw. Ik kom juist voor deze man op als individu die ten prooi valt aan groepsdruk. Een fenomeen wat mijn inziens op links te vaak genegeerd is.

DaanOuwens
DaanOuwens5 mei 2020 - 17:12

@ cubert20 Jij schrijft: Als Iemand uit naam van welke groep dan ook een uitspraak doet dan wordt die hele groep daarop aangesproken. Dat is de extreem rechtse logica. Die van jou maar niet die van mij. En je schrijft: Lijkt mij vooral ook een goed idee als er hierdoor wat zelfreinigend vermogen ontstaat onder de verschillende groeperingen. Ook dat is extreem rechtse logica. Want zo werkt het niet.

Joe Speedboot
Joe Speedboot5 mei 2020 - 18:09

'Of altijd naar externe factoren op zoek gaat maar nooit eens de radicale geloofsovertuiging zelf ter discussie stelt. ' Spiegeltje, spiegeltje. Je hele verhaal gaat over externe factoren en nergens stel je extreem rechts zelf ter discussie. (Zelf) aangemeten slachtofferschap om radicalisering recht te praten. 'en dat men eens zich wat harder uit gaat spreken tegen alle vormen van extremisme.' Dat gebeurt al genoeg.

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 21:17

'Spiegeltje, spiegeltje. Je hele verhaal gaat over externe factoren en nergens stel je extreem rechts zelf ter discussie. (Zelf) aangemeten slachtofferschap om radicalisering recht te praten.' Waar zie je dan zelf aangemeten slachtofferschap van mijn kant? Ik reageer alleen op het feit dat men deze gebeurtenis weer als koren op de molen vindt voor extreem rechts terwijl men er op links ook wel degelijk een de wind uit de zeilen van extreem rechts als men over radicalisering openlijk wil debatteren en niet eeuwig met met de mond vol meel blijft praten. 'Dat gebeurt al genoeg.' Nou nee dus, men zwicht voor de bedreigingen en schrapt het programma. En dan zijn er hier nog mensen die tussen de regels door laten blijken dat men nog twijfelt aan de echtheid van de bedreigingen. Dus hoe kan je in hemelsnaam beweren dat er voldoende uitgesproken wordt tegen alle vormen van extremisme.

marcelhermus
marcelhermus5 mei 2020 - 21:19

Hey daan je zegt het zelf in een topic over fvd quote (Het gaat niet alleen om dit soort idioten, het gaat om de groep die er om heen staat en zegt dat er niets aan de hand is. Dit soort mensen wordt alleen afgeremd als zij worden afgeremd worden door mensen in hun omgeving. En zolang die dit soort ideeën acceptabel vinden en niet afwijzen blijven dit soort excessen bestaan. En dan moet je maar hopen dat het hierbij blijft.) Maar als het voor jou fijn voelt om mij in de rechts-extremistische hoek te duwen veel plezier ermee.

DaanOuwens
DaanOuwens6 mei 2020 - 13:51

@ cubert20 Jij schrijft; Hey daan je zegt het zelf in een topic over fvd Daar zeg ik iets heel anders als wat jij nu beweert. Jij schrijft: Maar als het voor jou fijn voelt om mij in de rechts-extremistische hoek te duwen veel plezier ermee. Het voelt fijn, maar je bent er zelf in gaan staan. Het is niet mijn verdienste.

marcelhermus
marcelhermus6 mei 2020 - 14:29

Dus wat ik zeg is iets heel anders als jouw quote? Ok dan ben jij nu in de hypocriete leugenachtige hoek gaan staan. Maar dat zijn we ook wel gewend van jou.

Dehnus
Dehnus5 mei 2020 - 11:41

Dezelfde knakkers die hun Iman slaan of verrot schelden omdat hij "niet in de leer genoeg is!". We denken altijd dat de jeugd links is en de ouderen rechts, maar verkijk je niet op het feit dat jongeren net zo goed kunnen radicaliseren, en soms veel fanatieker (Wat de ideologie ook is), en dat die ver kunnen gaan. Misschien toch eens tijd om eens bij de Ambassadeur van Saudi Arabië verhaal gaan halen over dit export product van hun. Want het teistert mensen de hele wereld over, alsof de SGP weer zou gaan beginnen met "Calvinistisch haten van de armen" exporteren. Dat deden ze vroeger (al thans toen niet als politieke partij) en daar plukken ze in de VS tot vandaag nog de vruchten van :(. Misschien toch eens wat eerder optreden als gemeenschap tegen die lul die de Imam bedreigt, ook als jongeren zijnde. Want deze hyperhaters, zijn altijd nog in de minderheid, ook bij hun eigen leeftijdsgroep.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof5 mei 2020 - 9:20

En dan vind men het vreemd dat de meeste mensen niet zoveel ophebben met dat geloof...

7 Reacties
Dehnus
Dehnus5 mei 2020 - 11:47

Dit is een "nieuwere" versie. Dit zijn de types die de oude Iman bedreigen en denken alles beter te weten van het boek. Ook al weet de Iman meer, gaan ze zo schreeuwen dat het lijkt alsof ze gelijk hebben in hun eigen overtuiging. Net zoals extreme Calvinisten, die in Supply Side Jesus geloven, zijn deze jongeren heel selectief in hun lezing van de teksten en worden ze voorgelogen door anderen die er weer baat bij hebben. Dingen als "geen drang!" wat een regel is binnen de Islam (want als je forceert converteert, dan ben je aan het zondigen. Elke vorm van druk is gewoon verkeerd, en word gewoon als zonde aangeduid. Maar daar lezen deze types overheen omdat het ze niet uitkomt. Of ze leggen het zo uit dat het weer past binnen hun straatje. Ben geen fan van geloven, georganiseerd geloven al thans, omdat het misbruik en dit soort gedrag in de hand werkt. De huidige mishandeling, vaak van oudere mensen binnen de Moskee is verachtelijk.

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 13:04

Jan Lubbelinkhof Welk geloof bedoel je precies met "dat geloof". Als u 'de islam' bedoelt, realiseer u dan dat het net zo idioot zou zijn om te zeggen dat je niets op hebt met het christelijk geloof omdat e.o.a. fanatieke groepering, deel uitmakend van dat christendom, iets doet wat niet door de beugel kan. Kortom; ik vermoed, dat u een hele vreemde maar vooral discriminerende opmerking maakt.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof5 mei 2020 - 15:23

@Dehnus, U kunt wel stellen dat er geen drang is binnen de islam, dat zal dan zo zijn binnen uw bubble, ik kijk daar als atheïst toch iets anders naar als ik om me heen kijk. Ik zie namelijk overal waar een of andere vorm van islam aan de macht is dat er volop drang en dwang is. Dat zie ik overigens ook waar christendom of boeddhisme of welke waan dan ook de macht heeft. Iedere vorm van geloof heeft het in zich om regels te stellen aan de maatschappij. @Zandb. Ja, ik heb het nu over de islam, ik zeg hetzelfde over christendom, jodendom, boeddhisme of welke waan dan ook. En ja, je mag een stam aankijken op de extreme loot. Dat doen we ook bij alle andere vormen van extreem-rechts. Het extreme komt namelijk voort uit het generale idee, zoals Breivik is ontstaan uit het fascistisch gedachtengoed van Wilders cs ontstaan dit soort terreurdaden uit het geloofsgedachtengoed.

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 17:26

Jan Dus je kunt een stam aanrekenen dat er extreme loten aan groeien? En andersom, wanneer ik een extreme loot zie, dan is dat de rook, waar dan dus ook vuur moet zijn? U komt danig in de knel met onze wet- en regelgeving, als u vanuit dat principe mensen behandelt. Dat is een vorm van discriminatie die niet toegestaan is.

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof5 mei 2020 - 19:50

@Zandb. Dat is anders wel de logica die ik hier dagelijks lees waar het extreem-rechts aangaat. Niet alle fascisten/racisten zullen immers een lynchmob vormen, dat zijn enkel de extremen onder hen. Zo zullen ook niet alle gelovigen richting dit extremisme gaan. In alle gevallen is er wel die basis in hun overtuigingen waardoor ze die kant op kunnen gaan.

Zandb
Zandb7 mei 2020 - 11:33

Jan In Nederland is het iedereen verboden om mensen te discrimineren (zie de wet) of om ze racistisch te behandelen. Welke logica daar ook aan ten grondslag ligt. En zelfs dat 'anderen' het dan ook doen, doet daar niets aan af

Jan Lubbelinkhof
Jan Lubbelinkhof8 mei 2020 - 8:15

@Gerrit, Leg me dan eens uit wat u onder racisme verstaat, volgens mij valt religie (met hun superioriteitswaan t.o.v. andersdenkenden) daar perfect onder. Moet religie dn ook maar verbiden worden?

harmmeijer
harmmeijer5 mei 2020 - 9:05

Als ik af en toe ‘s nachts niet kan slapen luister ik naar Morad. Een ontzettend sympathieke man die voor iedereen een luisterend oor heeft. Hij presenteert van dinsdag tot en met vrijdag van 04.00 uur tot 06.00 uur het programma 'Gaan! De Extra Vroege Ochtendshow' bij BNNVARA op NPO Radio 1. In zijn programma staan luisteraars centraal en mogen ze ervaringen delen die passen bij de actualiteit van de dag of de dag die komt. Luisteraars vertellen wat volgens hen onderbelicht is gebleven in het nieuws. Het gaat er door de bellers soms lang niet altijd aardig aan toe, maar hij blijft geduldig en vriendelijk. Racistische reacties kapt hij onmiddellijk af. Heel erg dat hem dit is overkomen. Dit verdient hij echt niet.

wegmetons
wegmetons5 mei 2020 - 8:35

Doet is iemand echt zijn best om moslims uit het verdomhoekje te trekken, om het mooie van de Ramadan te laten zien en dan verknol je het zo. En straks weer brullen dat mensen de Islam niet leuk vinden, dat ze je er op aan kijken. Zo krijg je dat wel voor elkaar zullen we maar zeggen. Het blijkt maar weer dat racisme en extremiteit niet stopt bij de fascisten van FVD maar zich ook in andere groepen bevind. Als je iemand met de dood meent te moeten bedreigen dan ben je echt af en verdien je de vrijheid niet waar je in dit land gelukkig in kan leven.

8 Reacties
Dehnus
Dehnus5 mei 2020 - 11:51

Omdat dit de idioten zijn. Te vergelijken met de hyper christen die zijn best doet een festival te verstieren met alles wat hij maar kan vast grijpen, inclusief nood verordeningen en plaatsen van asbest op het terrein. Omdat het niet binnen zijn geloofstraatje past. Of die Chabad idioot die een vriendin van mij haar groot moeder verbeid haar kleinkind te zijn, omdat zei (als Orthodox jood, ze is behoorlijk streng in de leer) niet streng genoeg is en haar haar niet bedekt. Haar zuster is er mee getrouwd en hij beheerst haar zuster's hele leven! Het zijn gewoon types die: OF het gebruiken als excuus om een klootzak te zijn. OF mentaal zwak genoeg zijn om te worden uitgebuit door mensen die hier baat bij hebben. Rechts extremisme komt in alle vormen, ook in de Islam vorm.

Dehnus
Dehnus5 mei 2020 - 11:53

verbeid = verbied zijn = zien. Serieus, ik moet mijn spellingcontrole eens controleren :P.

Dehnus
Dehnus5 mei 2020 - 11:54

zei = zij. Misschien toch eens minder "Joopen" tot dat er een "edit" functie komt op de pagina. XD

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 13:10

weg Ik vind dat grote onzin: "En straks weer brullen dat mensen de Islam niet leuk vinden, dat ze je er op aan kijken." Waarom zouden diegenen die hier bedreigen, mensen zijn die kenmerkend voor 'de islam' zijn? Weet u, het hoeven niet eens moslims te zijn, die dit doen. Dat kunnen in theorie ook mensen zijn, die moslims in een kwaad daglicht willen stellen. Dus houdt u zich maar een beetje kalm, is mijn advies. Voorlopig blijkt er nog helemaal niets. Overigens; wie ook in Nederland bedreigt, die geldt in grote lijnene dezelfde behandeling/straf. Of wilde u beweren dat dat niet zo was of moet zijn?

wegmetons
wegmetons5 mei 2020 - 14:15

@ZandB, op bedreiging met de dood staan inderdaad stevige straffen en dat is niet meer als terecht. Waar ik op doel is dat de meerderheid van de moslims prima mensen zijn, net als de meerderheid van welke geloofsgroep dan ook dit zijn, maar dat er altijd mensen zijn die een reden zoeken om er op een geloof te bashen. Nu: hier is weer een reden om het te doen. Ik zie de tweets van de heer Wilders al weer komen...

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 14:40

"Weet u, het hoeven niet eens moslims te zijn, die dit doen. Dat kunnen in theorie ook mensen zijn, die moslims in een kwaad daglicht willen stellen." In theorie zou het kunnen Zandbergen, maar de praktijk wijst uit dat dit een fundamentalistisch smaldeel is die het niet schuwen om met geweld te dreigen om hun doelen te behalen. En als je de teksten van Dehnus er op na leest blijft het niet alleen bij bedreigingen. De problemen die hij schetst spelen al een jaar of vier als het niet langer is in vooral Amsterdam. Wilders is niet erg oplossingsgericht door te roepen dat iedere moslim het land uit moet, maar de oogkleppen die jij opdoet zijn evenmin oplossingsgericht. Maar je reactie is wel een beetje exemplarisch helaas. Oogkleppen op en denken dat het je probleem niet is en je er niet mee hoeft te bemoeien. "Voorlopig blijkt er nog helemaal niets." Voorlopig stopt een radiomaker dus met zijn programma. "Overigens; wie ook in Nederland bedreigt, die geldt in grote lijnen dezelfde behandeling/straf. Of wilde u beweren dat dat niet zo was of moet zijn?" Dat zegt hij ook nergens, maar dan zal je toch eerst aangifte moeten doen. En als ik de volledige verklaring lees dan zie ik toch wel degelijk een zin staan die er op duidt dat men liever naar de extremen en fundamentalisten buigt dan dat men hun nul op het rekest geeft en aangifte doet. "Er zijn gelukkig ook mensen geweest die wel op een respectvolle manier hebben aangegeven waarom zij de naam 'Ramadan Late Night' ongepast vinden."

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 17:30

Klopt Folkert: "In theorie zou het kunnen Zandbergen, maar de praktijk wijst uit dat dit een fundamentalistisch smaldeel is die het niet schuwen om met geweld te dreigen om hun doelen te behalen." Maar dat zegt niets over hoe het hier zit. Zo lang nog niet bewezen duidelijk is hoe het zit, is alles nog mogelijk. wegmetons Natuurlijk zijn er mensen die hiermee hun gelijk willen halen; zowel Wildersen als mensen die het totaal met hem oneens zijn. Daarom moet je ook de mogelijkheid open houden, dat er iets heel anders aan de hand is.

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 18:10

"Maar dat zegt niets over hoe het hier zit. Zo lang nog niet bewezen duidelijk is hoe het zit, is alles nog mogelijk." Wat wilt u nog bewezen zien dan heer Zandbergen? Spreekt de bedreigde volgens u de waarheid niet als hijzelf aangeeft uit welke richting dit komt? Denkt u nog werkelijk in een false flag operation van Wilders aanhangers die de moslims in een kwaad daglicht proberen te stellen?

JaapBo
JaapBo5 mei 2020 - 8:28

Vreselijk. En niet goed dat FunX zwicht voor de bedreigingen. En het O.M. dient dit echt serieus te nemen ...!

1 Reactie
wegmetons
wegmetons5 mei 2020 - 10:15

Van wat ik las op de NOS website was het niet de zender maar de presentator die er zo geen zin meer in had. Begrijpelijk wel. Natuurlijk is het zonde en moet je nooit toegeven aan dat soort debielen maar ik snap wel dat de lol er wel af is als je doodsbedreigingen krijgt, dat je er dan geen zin meer in heb.

Erik20
Erik205 mei 2020 - 8:00

Ik verbaas me er meer over dat extremisten blijkbaar naar FunX luisteren... (extreem) rechts maakt hier dankbaar gebruik van, dus als het de bedoeling was om moslims en inclusiviteit in een kwaad daglicht te zetten zijn ze hierbij geslaagd. Verder is het jammer dat FunX de extremisten hun zin geeft... als je nu toegeeft is de volgende stap dat iedereen zich straks aan de Ramadan moet houden... (volgens de extremisten)

4 Reacties
KeesVanZundert
KeesVanZundert5 mei 2020 - 8:37

Wellicht dat het u goed doet hoe dan ook de schuld bij extreem rechts te leggen en de moslims hier als slachtoffer te moeten opvoeren: alle berichtgevingen wijzen nochtans is de richting van (extreme) moslims.

Erik20
Erik205 mei 2020 - 10:31

Leer lezen Kees, ik zeg alleen dat rechts hier dankbaar gebruik van zal maken. Ik leg toch ook de schuld bij de extremisten die alleen maar meer zullen willen? Ik vermoed dat jij ook rechts bent om gelijk in de slachtofferrol te duiken en je je aangesproken voelt... daar kan ik niet veel aan doen

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 13:11

Kees U hebt inderdaad verkeerd gelezen.

KeesVanZundert
KeesVanZundert6 mei 2020 - 6:13

Heren, ik heb het inderdaad niet goed gelezen, mijn excuus. Overigens voel ik met niet echt rechts hoor, zit meet in het SP kamp. Hoewel daar ook hier nogal wat kritiek op is :-)

JohnVKR
JohnVKR5 mei 2020 - 7:53

De vraag is toch wel of FunX hiervoor had moeten zwichten. Als deze bedreigers al echt zijn. En als het daadwerkelijk om orthodoxe moslims gaat, is het wel goed om ons te realiseren dat er geen enkel land in de wereld is waar deze lieden terecht kunnen. Music is life, ook in alle moslimlanden ter wereld, ook tijdens de ramadan. Deze bedreigers zijn werkelijk de allergrootste losers van deze wereld, verraders van hun eigen ouders, verraders van de cultuur van hun ouders. Hoe diep kun je zakken als je je eigen ouders verraadt. En dat is precies wat deze bedreigers doen.

3 Reacties
Rutger Groot
Rutger Groot5 mei 2020 - 8:38

En niet te vergeten verraad aan het land waar je bent opgegroeid en dat je alle kansen biedt. En het land waar je ouder ooit naar toe zijn gekomen om keihard te werken aan een bestaan ver weg van huis, en die door pappen en nathouden vaak matig zijn geintegreerd en de taal niet machtig zijn en dus hun zonen niet meer onder controle hebben. Maar dit zijn slechts aannames toch?

Folkert2
Folkert25 mei 2020 - 9:12

Zonder deze zin "Als deze bedreigers al echt zijn." was je betoog geloofwaardig geweest. Een populair instagram account met 40.000 volgers is niet fake. En als er dan ook nog eens bijval is dan is het een groot probleem waar veel te lang van weggekeken is. "En als het daadwerkelijk om orthodoxe moslims gaat, is het wel goed om ons te realiseren dat er geen enkel land in de wereld is waar deze lieden terecht kunnen." Nou, schijnbaar zijn ze in NL dus inmiddels zo aanwezig dat ze zich niet meer hoeven te verschuilen maar openbaar hun standpunten kenbaar maken en met succes af weten te dwingen dat anderen naar hun standpunten buigen.

Freek3
Freek35 mei 2020 - 9:21

[De vraag is toch wel of FunX hiervoor had moeten zwichten.] Een vraag die je gratis kunt stellen als je niet de ontvanger van de doodsbedreiging bent. Ben je dat wel dan zou het stellen van de vraag een prijs kunnen hebben...

Carbonarius
Carbonarius5 mei 2020 - 7:40

Een volk dat voor tirannen zwicht, zal meer dan lijf en goed verliezen; dan dooft het licht.

2 Reacties
Kaviaar2
Kaviaar25 mei 2020 - 9:31

Niet normaal maken wat niet normaal is. Helaas zijn we al een tijdje veel te toegeeflijk naar moslimextremisten toe.

Zandb
Zandb5 mei 2020 - 13:14

Kaviaar Wordt eens wat concreter; wat (wie?) bedoelt u precies?

Rutger Groot
Rutger Groot5 mei 2020 - 7:33

Tot zover de vrijheid van een radiopramma, het wordt er steeds minder tollerant op als het gaat om een bepaalde godsdienst. Dan hebben wij als samenleving en dan hebben met name de opvoeders en directe omgeving van deze jongeren keihard gefaald. En de bedreigers zij helemaal niet onbekend want ze staan met naam en toenaam al een aantal dagen op twitter. En ook uiterst verwerpelijke racties op deze bedreigingen... Ben benieuwd of al deze lieden er weer met een foeigesprekje van afkomen, want onze vrijheden moeten we zo langzamerhand echt gaan verdedigen. Niet alleen de vrijheid vh woord maar juist ook sexuele geaardheid en voorkeur, het kleden zoals je wilt en het gaan en staan als vrouw, etc. Ik heb vanuit mijn woonwijk en middelen de keuze om deze zaken ontlopen en lekker in mijn bubbel blijven maar ik kan niet mijn ogen sluiten voor deze toenemende ellende. En ook niet het feit dat heel veel mensen niet de mogelijkheden heeft om buurten waarin dit schering en inslag is te ontvluchten.

2 Reacties
Zandb
Zandb5 mei 2020 - 13:21

Rutger "...….als het gaat om een bepaalde godsdienst...…" Wat denkt u wat een programma voor gereformeerden teweeg zou brengen, waarin de paasboodschap ingebed zou zijn in seculiere pop(ulaire) muziek? Of het dan tot bedreigingen komt, dat denk ik niet. Maar ik ben bang dat de commotie dan toch ernstig genoeg is, om te menen dat we als opvoeders - als het dan om jonge mensen gaat - gefaald hebben. In ons land met onze vrijheid van meningsuiting mag wel héél veel, gelukkig. Maar niet altijd prettig.

Hank Nozemans
Hank Nozemans6 mei 2020 - 9:25

Zandbergen, U zet hier een hele rare whataboutisme neer. U verzint een situatie met gereformeerden die zich nog nooit heeft voorgedaan, waarbij uzelf al aangeeft dat deze groep zeer waarschijnlijk niet overgaat op geweld of bedreigingen. Vervgolgens concludeert u dat dit ook zeer ernstig is. NEE, dit is niet ernstig, want deze situatie is niet voorgekomen. Het artikel gaat bovendien over dreigende moslims, niet over gereformeerden.

Rick Hofland
Rick Hofland5 mei 2020 - 7:15

Waarom nou weer dat dreigen met geweld, met moord zelfs? Je kan als orthodoxe moslim toch ook gaan demonstreren als je het niet eens bent met muziek dat gedraaid wordt bij een Ramadan programma. Jammer dat zo’n toegankelijk en positief programma nu moet wijken voor extremisten terwijl juist dit soort lichte programma’s over de Ramadan ook voor niet-moslims heel toegankelijk zijn en hen een positieve kijk kan geven over wat de Ramadan voor de “gewone” moslim betekend.