Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frontman Pegida Nederland jaagt in Bulgarije op vluchtelingen

  •  
02-07-2016
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
290 keer bekeken
  •  
Schermafbeelding-2016-07-02-om-14.33.34
Het Nederlandse gezicht van de extreemrechtse beweging Pegida Edwin Wagensveld maakt in Bulgarije jacht op vluchtelingen. Hij doet dat samen met voormalig frontvrouw van Pegida Duitsland en tegenwoordig AfD-politica Tatjana Festerling. De twee gaan met pro-Russische nationalisten op patrouille, zo meldt de Frankfurter Allgemeine.
Het extreemrechtse duo heeft zich aangesloten bij een groep ‘vrijwillige, ongewapende en volkomen legale helpers en supporters van de Bulgaarse grenspolitie’, zoals ze het zelf noemen. Een groep mannen, gehuld in camouflagekledij en bivakmutsen.
Volgens Festerling is de hulp aan de nationalisten noodzakelijk, omdat de Bulgaars-Turkse grens moeilijk begaanbaar is en door de ‘verzengede hitte, ruw terrein, jungle-achtige bossen en muggen’ moeilijk te verdedigen is tegen ‘de invasiestroom uit Turkije’.
En het is voor een goed doel, zo propageren de Bulgarijegangers. Want aan de hand van aangetroffen kleding, lege spuitbussen en documenten in Arabisch schrift concluderen de twee dat er geen sprake is van vluchtelingen, maar van ‘kille, berekenende moslimstrijders, afkomstig uit achterlijke culturen, die niets met onze vrije, decadente levensstijl te maken willen hebben en ons diep verachten’.
die-uniformen-sollen-von-einer

© Afbeelding: Facebook

Festerling en Wagensveld vinden het niet alleen hun plicht een steentje bij te dragen aan de vrijwillige grensbewaking, ze doen ook een beroep op ‘de mannen van Europa, wellicht veteranen uit het leger en de politie’ om zich bij hen aan te sluiten om zo ‘de indringers op hun roof- en verkrachtingstochten’ te stoppen.
De groep mensenjagers waar Wagensveld en Festerling deel van uitmaken, dragen zelf ook legerkleding voorzien van het wapen van de pro-Russische nationalisten. Die nationalisten noemen zichzelf een onafhankelijke eenheid, maar daar is volgens Bulgaarse deskundigen niets van waar. De nationalisten zouden zich openlijk met het politieke systeem in Bulgarije bemoeien.
Hun leider Vladimir Rusev, op sociale media actief onder het pseudoniem Valter Kalashnikov, roept via diverse websites zijn landgenoten op naar de grens te trekken om ‘het vaderland te beschermen en de wereld te bevrijden van de slavernij door de zionistische internationale financiële maffia’.
Festerling heeft niets dan bewondering voor de uitspraken van Rusev. In Bulgarije wordt niet alleen maar gesproken over ‘het Fort Europa’, maar er wordt ook gehandeld. Eerder riep Festerling zelf ook al vanuit Duitsland op tot een revolutie, tijdens een bijeenkomst van Pegida.
"Als de meerderheid van de burgers zijn verstand zou gebruiken, dan zouden ze hun toevlucht zoeken tot hooivorken en ten strijde trekken tegen de volksverraders, de elites van de parlementen, van de rechtbanken, de kerken en van de pers."
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.