Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Front National weigert Charlie Hebdo de toegang bij verkiezingsbijeenkomst

  •  
07-05-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
FRANCE-ATTACKS-CHARLIE-HEBDO-DEMO

© 2015-01-11 16:53:54 French far-right Front National (FN) party president Marine Le Pen (L) and Front national party's member of Parliament Gilbert Collard (R) take part in a Unity rally “Marc

Front National, de partij waarvan Marine le Pen zegt de leiding te hebben neergelegd, maar waarvan iedereen weet dat dat slechts een verkiezingstruc is, laat op deze presidentsverkiezingsdag zien hoe hoog het de persvrijheid in het vaandel heeft. Of eigenlijk: hoe laag. De partij boycot een aantal media en heeft hen de toegang tot de verkiezingsbijeenkomst ontzegd. Het is niet de eerste keer dat FN journalisten boycot en hen verhindert hun werk te doen. Streetpress, Rue89, Charlie Hebdo, Buzzfeed, les Jours, Quotidien en Explicite zijn niet welkom, vanwege “plaatsgebrek”.
Uit solidariteit heeft de redactie van Libération besloten geen verslag te doen van de bijeenkomst. Ook les Inrocks, le Monde en l’Obs hebben besloten de bijeenkomst uit solidariteit met de collega’s te boycotten.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

Sonic2
Sonic28 mei 2017 - 10:55

Dat zou de media eens in zijn algemeen moeten doen. Een maand voor de verkiezingen een tweet of uitspraak van Le Pen/Wilders aan de kiezers voorleggen over de schandalige en dictatoriale manier hoe ze over de media praatten. En gewoon een maand langs niets in het nieuws brengen van die partijen. Beide partijen zitten financieel zwaar aan de grond. Volgens mij hebben Le Pen en Wilders hun kleine "winst" nog te danken aan de overdreven media aandacht. In Nederland heeft de media een soort tweestrijd verzonnen op basis van peilingen die er vreselijk naast zaten. Rutte versloeg Wilders met 13 zetels. En dan te bedenken dat Rutte wat beloftes gebroken heeft. De media had moeten focussen op een drie strijd tussen Buma, Rutte, Klaver. Nu was Klaver eigenlijk Pechtold, want Pechtold werd ook onderschat en benadeeld door de peilingen. Le Pen wordt al jaren gevolgd door de media. Elke FN aanhanger wordt voor de camera gesleept. Omdat de media bang zijn om als elitair te worden gezien. Le Pen verloor met 32 %. Ik geloof dat alleen haar vader nog meer verloor. Die kwam iets van 64% tekort. Zoveel aandacht voor een leider die compleet werd weg gevaagd. 0,0 aandacht voor Melenchon. Ook niet aandacht voor Fillon die maar net de 2e ronde mis liep. De media hebben een complete obsessie voor rechts radicale partijen. Voor alle duidelijkheid. Trump won alleen omdat hij de Republikeinse partij als vehikel kon gebruiken. Engeland stond al decennia met een half been buiten de EU. Wilders pakte slechts 13%. Le Pen verloor enorm( met 32%). Ik hoop dat de media voortaan dit soort partijen afbeelden als hoe ze zijn. Als een politieke stroming met een substantieel aantal stemmen, maar meer ook niet.

ArnoldX
ArnoldX8 mei 2017 - 10:47

Charlie Hebdo is natuurlijk geen echte pers, het is een gezelschap van maatschappijkritische tekenaars en het zijn zeker geen journalisten.

Kees Slurp
Kees Slurp8 mei 2017 - 9:57

De rechtse vrienden van GL, D66 en CDA weigeren de pers ook. http://nos.nl/artikel/2170531-weigering-journalisten-door-vvd-is-een-blamage-voor-nederland.html

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder8 mei 2017 - 9:33

Blijkbaar is dat niet bijzonder in Frankrijk. RT journalisten werden geweigerd bij bijeenkomsten van Macron. Als ze nog niet gevangen gezet waren.

2 Reacties
Sonic2
Sonic28 mei 2017 - 11:07

Haha. Je hebt wel lef. Je gebruikt uiteraard de afkorting. RT staat voor Russia Today en is een propaganda kanaal van het Kremlin. Ik heb het op schotel. Ik kijk het ook af en toe. Ze doen het heel knap uiteraard. Ik zag laatst een interview waarin iemand van Fidesz werd ondervraagd. De interviewer pakte die Hongaarse politicus( duidelijk van de rechtervleugel van die partij) aan op zijn manier van het onderdrukken van de pers en de behandeling van minderheden in dat land. RT is ook het kanaal dat Le Pen, Farage, Wilders voor de camera haalt. Uiteraard om de EU en ook de NAVO af te branden. Om te laten zien dat Europa een racistisch, moreel verdorven continent is. Bovendien zijn we oorlogszuchtig. https://www.youtube.com/results?search_query=Wilders+rusia+today Ook echt Joost Niemoller voor de camera halen haha. Macron heeft goed door dat RT alleen maar komt om hem naar beneden te halen. RT wil Le Pen als president, want dat is beter voor Rusland.

Jonas DeRidder
Jonas DeRidder8 mei 2017 - 13:05

@Sonic Haha. En daarom is het vanzelfsprekend dat de media waar je het niet mee eens bent overal word uitgesloten. We zijn hier te gast op een site van een publieke omroep, die gefinancierd word met ons Nederlands belastinggeld. Dat is volgens jou natuurlijk anders dan financiering door Russische belastinggeld. In heel Europa zijn zenders die betaalt worden met overheidsgeld. Over propaganda ga ik maar niet beginnen. En dat ze mensen voor de camera halen die we anders nooit te zien krijgen kan heel leerzaam zijn. Je word er niet dommer van. Je moet vaker kijken.

Jansen & Jansen
Jansen & Jansen8 mei 2017 - 9:26

Tja, Marine mag natuurlijk niet bespot worden... "Je n'est pas Charlie" denkt ze.

SjoerdVerduin
SjoerdVerduin8 mei 2017 - 3:58

Vervang "Le Pen" voor Silvana Simons, "Front National" voor Artikel1 en "Charly Hebdo" voor Pownews. Volgens mij is Pownews nog altijd meer 'pers' dan Charly Hebdo wat alleen satire is.

1 Reactie
Brave Hendrik3
Brave Hendrik38 mei 2017 - 8:11

Ach, ja, Greet die alleen extreemrechtse persmuskieten te woord staat, Trump die CNN de deur wijst, de VVD die 'Follow the money' uitsluit, corpsballen die Maarten 't Hart de gracht in kieperen, Aad Veldhoen die de koninklijke familie copulerend portretteert, ... de lijst is eindeloos.. maar Sjoerd denkt alleen aan de schone, mooie, prachtige, opwindende Simons. Typisch.

JohnVKR
JohnVKR7 mei 2017 - 22:48

Nu weet ik eerlijk gezegd niet of ik CharlieHebdo wel zou hebben toegelaten. Ze mogen van mij weliswaar tekenen en publiceren wat ze willen, maar daarmee hoef ik ze nog geen podium te geven. Wat CharlieHebdo met cartoons doet en GeenStijl met woorden, verschilt in essentie niets van elkaar.

johannn2
johannn27 mei 2017 - 22:36

Marine was niet Charlie. .

rbakels
rbakels7 mei 2017 - 20:47

Eigenlijk hadden die bladen het Front National willen boycotten, maar toen ze daar na ampele overweging van afzagen werden zij zelf geboycot. Veel gekker moet het niet worden.