Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GroenLinks-leden mogen stemmen over fusie met PvdA in Eerste Kamer

Ledenreferendum over verdere linkse samenwerking
Joop

Frits Wester terug op tv, open over het overwinnen van alcoholverslaving

  •  
13-01-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wester
Parlementair verslaggever Frits Wester keert na een maandenlange periode van afwezigheid terug op tv. De journalist werd in september van het scherm gehaald omdat hij een bijdrage leverde terwijl hij zichtbaar onder invloed was van alcohol. Zijn drankverslaving was al langer een publiek geheim in Den Haag. Wester, die inmiddels 13 kilo is afgevallen, werd een maand lang behandeld in een kliniek in Zuid-Afrika.
Tegenover RTL Nieuws vertelt hij ronduit over wat hij heeft gedaan.
“Ik drink sinds dat ik naar de kliniek ben gegaan, geen druppel meer. Mijn laatste wijntje heb ik genomen in het vliegtuig onderweg naar Zuid-Afrika, op 11 kilometer hoogte. Nadat ik gestopt was met drinken, begon ik me fysiek steeds beter te voelen. Je wordt scherper en alerter. Ik slaap weer goed en ik snurk niet meer. Ik doe gewoon alles hoor. Ik ga gewoon uit eten, naar de kroeg en naar voetbalwedstrijden. Vrienden van mij mogen gewoon alcohol drinken waar ik bij ben. Alleen neem ik nu koffie, thee, cola en watertjes.”
De faux pas in september dwong hem volgens eigen zeggen zijn probleem onder ogen te zien, na aanvankelijk ontkend te hebben dat alcoholverslaving een rol speelde. Hij zal geleidelijk zijn werkzaamheden voor RTL Nieuws hervatten.
Een bericht gedeeld door RTL Nieuws (@rtlnieuws) op 13 Jan 2020 om 2:59 (PST)

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

Minoes&tuin
Minoes&tuin17 jan. 2020 - 7:21

Is de zorg in Nederland zo goed dat je ervoor naar Zuid-Afrika moet?

Oordop
Oordop13 jan. 2020 - 19:20

Haast niet te overwinnen deze allerzwaarste drug, ik wens Wester veel sterkte in zijn strijd.

Lowieke de Vos
Lowieke de Vos13 jan. 2020 - 18:13

Je kunt er ook waardering voor uitspreken dat hij er open en bloot voor uit kwam dat hij een drankprobleem had. En dat hij er voor behandeld wilde worden. Je komt er sterker van terug.

1 Reactie
Thuiszitter
Thuiszitter14 jan. 2020 - 9:21

Hij was dronken tijdens zijn werk op de tv daar krijg je van mij geen waardering voor. Hij kon niet anders dan toegeven dat is toch heel iets anders als er open en bloot voor uit komen.

Leontrotsky
Leontrotsky13 jan. 2020 - 14:14

Ik wist dit niet, maar miste hem wel erg. Wester is een kanjer die we echt nodig hebben voor gedegen en onafhankelijke binnenhof verslaggeving.

Thuiszitter
Thuiszitter13 jan. 2020 - 13:57

Zelfingenomen type vond ik hem wellicht is hij nu ietwat veranderd. Dat hij van de fles is juich ik toe dat zou een ieder moeten doen die verslaafd aan het gif is.

vdbemt
vdbemt13 jan. 2020 - 13:37

Heel goed dat hij het overwonnen heeft. Kunnen anderen een voorbeeld aan nemen. Hij zegt dat hij er scherper door is geworden. Dan nu geen CDA-fan meer?

5 Reacties
Leontrotsky
Leontrotsky13 jan. 2020 - 14:15

hoe kom je erbij dat hij een CDA fan was, hij is juist onafhankelijk en gedegen en had niet veel op met (extreem) rechts

Erwin3
Erwin313 jan. 2020 - 15:28

Hopelijk is zijn commentaar wat objectiever geworden inderdaad.

harmmeijer
harmmeijer13 jan. 2020 - 16:58

“hoe kom je erbij dat hij een CDA fan was” Frits Wester was ooit woordvoerder van CDA-lijsttrekker Eelco Brinkman. Geheel objectief zal hij niet zijn.

Don Bosch
Don Bosch13 jan. 2020 - 18:43

En openlijk lid van het CDA... Dat is wat mij betreft een pluspunt. Niet dat hij lid is van het CDA (dat moet hij lekker zelf weten), maar dat hij er open over is. Daar zouden andere verslaggevers een voorbeeld aan mogen nemen. Niemand is geheel onbevooroordeeld, hoe goed je ook probeert een onafhankelijk journalist te zijn...

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin13 jan. 2020 - 21:34

“Daar zouden andere verslaggevers een voorbeeld aan mogen nemen. Niemand is geheel onbevooroordeeld, hoe goed je ook probeert een onafhankelijk journalist te zijn…” Zie het nut niet aangezien er toch al zoveel gezeik is over de linkse inslag voor de omroep, een beetje journalist houdt zich aan de beroepscode, heb je daar geen boodschap aan?

MountEverest
MountEverest13 jan. 2020 - 13:02

Heel goed dat deze topper weer terug is. Laten we hem veel succes toewensen!

Kniertje2
Kniertje213 jan. 2020 - 13:00

Wat een ontnuchterend bericht.

1 Reactie
MountEverest
MountEverest13 jan. 2020 - 13:19

LOL