Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fransman betaalt boetes boerkadraagsters

  •  
15-09-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ANP-nekkaz_300.JPG
Ook Nederlandse boetes worden door hem vergoed
De Franse zakenman Rachid Nekkaz gaat de boetes betalen die Nederlandse boerkadraagsters krijgen.
Dat meldt de Volkskrant. Nekkaz had al eerder een fonds in het leven geroepen van 1 miljoen euro om de boetes te betalen van ranse boerkadraagsters, maar hij heeft aangegeven dat daar ook de boetes in Nederland van zullen worden betaald. Nekkaz heeft het fonds in het leven geroepen omdat hij vindt dat het het verbod een schending van de Europese grondrechten en de fundamentele vrijheden is.
Licht een tipje van de sluier op: Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook

Meer over:

leven, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (67)

caquerlaque
caquerlaque15 sep. 2011 - 15:22

Heel goed.

Sternenstaub
Sternenstaub15 sep. 2011 - 15:22

Een begrijpelijke, welhaast logische, zelfs lovenswaardige reactie op de Europese, Westerse, post 9/11, rechts-populistische politiek. En nog wel van een belijdend kapitalist! Vreemde tijden. Een principiële, ethisch integer te noemen correctie op de moedwillige devaluatie van de verbindende Europese waarden van democratie en rechtsstaat door xenofobe, neoliberale, rechts-conservatieve populisten. What goes up, must come down. Vele ballonnen met gebakken lucht zijn dat intussen.

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 15:22

Respect..

JoopSchouten
JoopSchouten15 sep. 2011 - 15:22

Geld tekort? Draag een boerka. : )

denmol
denmol15 sep. 2011 - 15:22

Ik wil in navolging van deze Fransman een fonds oprichten waarop linkse burgers, die strijden voor gelijke burgerrechten, een financiele bijdrage kunnen storten om de toekomstige boetes voor boerkadraagsters te betalen. Ik geloof dat Berhard dat ook eens gedaan heeft dus als de rechtse bezoekers van dit forum bezwaar maken dan weten ze dat deze actie niet exclusief links is.

Heileeuw
Heileeuw15 sep. 2011 - 15:22

Goeie vent....:)

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 15:22

Goed initiatief... ...de historisch symbolische waarde is dat voor altijd duidelijk is dat dit besluit dusdanig dubieus is dat mensen bereid zijn de boetes te betalen... omdat deze man en anderen de intentie en legale basis van het besluit bestrijden. Overigens is het belangrijkste argument vlgs mij niet dat de boetes tegen het mensenrechten verdrag zijn... althans dat geloof ik niet, want dan zou hij de kosten van de beroepszaken op zich nemen, en doorgaan tot het Europese Hof. Als hij dat niet wil doen is hij slechts een ballorige Prins Bernhard die ook de boetes betaalde van agressieve winkeliers die zogenaamd de overvaller vasthielden - uiteindelijk bleek dat de normloze Bernhard andere normlozen steunde... Bij monsieur Rachid Nekkaz weten we nog te weinig, of het een echte vent is of een moderne ranzige Bernhard.

vanessa2
vanessa215 sep. 2011 - 15:22

200 jaar verlichting hebben ons de wijsheid gebracht dat het individu vrij is en zelf verantwoordelijk voor zijn of haar daden, zolang hij de vrijheid van een ander niet aantast. De idioten die dat willen beboeten doen precies dat, wat ze bestrijden willen.

GertJan82
GertJan8215 sep. 2011 - 15:22

Feitelijk vind ik het beboeten van mensen voor hun kleding nogal ver gaan...temeer dit feitelijk een nogal selectief op een zeer kleine groep van individuen gaat die zichzelf sowieso al in een isolement plaatsen....pure symbool politiek die gevoed wordt vanuit de xenofobie vd PVV.....anderzijds vind ik in de publieke ruimte wel begrijpelijk dat je toonbaar opstelt...je hebt bijvoorbeeld ook een ID plicht..

krehyea
krehyea15 sep. 2011 - 15:22

Iemand moet gewoon zelf kunnen bepalen wat hij/zij draagt. Dwang is fout, en verbod m.i. ook. Staat tegenover dat je ook zelf je verantwoordelijkheid neemt voor dat wat je draagt. Mocht je niet aan een baan kunnen komen omdat je een burka draagt, dan is dat je eigen keuze en de staat je dus kunnen korten/onthouden van een uitkering omdat je niet genoeg hebt gedaan om een baan te krijgen. Als ik in een t-shirt bedrukt met I LOVE SATAN ga solliciteren, zal een baan vinden erg lastig worden.

Vincent914
Vincent91415 sep. 2011 - 15:22

Als iemand een boerka wilt dragen moet zij dat zelf weten. Ik heb er hier in Amsterdam tot nu toe 3 gezien. Wat zou het prettig zijn om alle negatieve energie die verbruikt wordt door mensen die zo druk zijn met anti moslim gedragingen om te zetten in positieve energie. Nederland zou binnen een week helemaal vrolijk zijn. Ik denk dat ik tegen 1,5 miljoen doven spreek maar tjonge jonge hebben jullie nu niets anders te doen met het leven. Hoe kun je zover zakken om zoveel lelijkheid te produceren en dit af te reageren op onze mede Nederlanders. Wat levert het die 1,5 miljoen mensen toch op is de vraag al dat gezeur. Wilders krijgt geheel niets voor elkaar, er zijn Europese regels en de 800.000 moslims wonen en blijven hier. Wat moeten de moslims eigenlijk doen om de 1,5 miljoen stemmers van Wilders tevreden te krijgen. Als je hen dat vraagt hebben zij geen antwoord. Volgens mij zijn de 1,5 miljoen stemmers van orgine een soort tweederangs burgers in economische en sociale zin, als zij vrede sluiten en optrekken met moslims dan zien ze zichself weer als tweederangs burgers.Zij denken nu dat zij weer op de eerste rang zitten nu zij moslims en andere buitenlanders op de tweederang dagelijks aan het duwen zijn. Daarom stemmen zij PVV of zelfs VVD. Het heeft dus ook nog met status en ego te maken. Elke PVV ers poept als een moslim, eet als een moslim, drinkt als een moslim, rijd auto als een moslim, slaapt als een moslim, kijkt tv als een moslim, hebben hetzelfde inkomen en sociale status als een moslim, hebben dezelfde hobbies als een moslim, gaant ook naar Marokko en Turkye op vakantie, rookt als een moslim, luistert naar muziek als een moslim en zo kan ik nog wel even door gaan. Het enge van de PVV aanhang dat zij denken dat zij veel beter zijn. Wat betreft beschaafdheid gezien alle uitspraken van de PVV en aanhang zijn de moslims een stuk beschaafder hier in Nederland. Heb jij moslims al 10 jaar gehoord in de pers met gelijke verwijtingen die de PVV en aanhang doen ?

neeroeter
neeroeter15 sep. 2011 - 15:22

Wetgeving voor een enkele honderden mensen. Achterlijk...duur en wordt nooit effectief gehandhaafd. Iemand met enig gezondverstand kan hier toch nooit voor zijn? Mijn vriendin en ik zitten er hard aan te denken om hier iets mee te doen. Zoals die franse studentes die met boerka en jarretels door Parijs paraderen... http://www.telegraph.co.uk/news/newsvideo/8036686/French-women-cause-a-stir-in-niqab-and-hot-pants-in-anti-burka-ban-protest.html

MichelReiziger
MichelReiziger15 sep. 2011 - 15:22

Ik stel voor om een nationale boerka dag te gaan organiseren, het boetegeld wat dan massaal binnenkomt en door die Fransoos wordt vergoed gebruiken we dan om Griekenland te steunen. Ik heb trouwens niks tegen de boerka, alleen jammer dat ze nooit een leuk patroontje of zo er in verwerken.

MadPride
MadPride15 sep. 2011 - 15:22

Wat mij steeds weer verbaasd, is de notie, dat het boerkaverbod voor de vrouwen, die aan een dergelijk regime onderworpen worden, een bevrijding zou kunnen betekenen. Het lijkt veel voor de hand liggender, dat deze vrouwen, als ze in het openbaar geen boerka meer mogen dragen, dan ook meteen maar helemaal niet meer naar buiten mogen/komen. Einde van het liedje: de opgesloten, niet geëmancipeerde en niet-geïntegreerde vrouw. Tel uit U winst...

Stekelmans
Stekelmans15 sep. 2011 - 15:22

Democratie, meningsuiting. Deze woorden hoorden eens bij Nederland! Zonde!! Dit is pure racisme tegen een geloofsuiting. Pure racisme tegen vrouwen. Is dit de tegenwoordige democratie. Een vrouw moet toch kunnen dragen wat zij wil.

denmol
denmol15 sep. 2011 - 15:22

Ik ben voor een hoofddoekplicht voor kalende witte mannen van middelbare leeftijd. Het is lekker warm en werkt preventief tegen het vatten van kou wat weer helpt om de ziektekosten te drukken en het scheelt ook nog eens in het ziekteverzuim. Kijk dat is nou eens effectief bezuinigen daar kan dit kabinet haar vingers wellicht niet bij aflikken maar wel een puntje aan zuigen.

BasVV
BasVV15 sep. 2011 - 15:22

Als die man die boetes zo graag wil betalen staat hem dat geheel vrij. Dat doet niets af aan het voeren van nederlands beleid.

JanJansen17
JanJansen1715 sep. 2011 - 15:22

Hoeveel vrouwen in Nederland dragen een boerka, en hoeveel daarvan krijgen een utikering???? Echt iets om ons druk over te maken!! Bovendien heeft dhr. Wilders zich gisteren uitgesproken welke groep Nederlanders hij bedoeld met Henk en Ingrid: hardwerkende Nederlanders die anderhalf keer modaal verdienen. Een ieder ander die zich Henk of Ingrid waant valt niet onder de doelgroep van dhr. Wilders. Nou, dat scheelt dan meteen de helft van het electoraat van de PVV!!

caquerlaque
caquerlaque15 sep. 2011 - 15:22

En de haat neemt steeds demonischere vormen aan in Europa : http://www.volkskrant.nl/vk/nl/2668/Buitenland/article/detail/2911741/2011/09/16/Fransen-mogen-niet-meer-op-straat-bidden.dhtml

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Dan moet hij dat fonds maar vlug aanvullen, want er zijn een paar landen waar het boerkaverbod binnenkort ook nog in zal gaan. Met een beetje geluk mag hij de boetes uit zowat de hele EU betalen. De staat zal het worst zijn wie de boetes betaalt, als ze maar betaald worden.

1 Reactie
Joeri2
Joeri215 sep. 2011 - 15:22

"De staat zal het worst zijn wie de boetes betaalt, als ze maar betaald worden" Zo dom kunt u niet zijn. Boetes zijn er niet voor om betaald te worden. Boetes zijn een straf voor iets wat je niet hoort te doen.

NooTjeNooT
NooTjeNooT15 sep. 2011 - 15:22

Ja, goed! Net zoals toen Prins Bernhard de boetes betaalde van twee AH-medewerkers die een K88-Marokkaan in elkaar hadden geslagen. Of is het dan juist weer niet goed? ... !?

1 Reactie
NooTjeNooT
NooTjeNooT15 sep. 2011 - 15:22

P.S. K88-Marokkaan moet natuurlijk zijn: K**-Marokkaan :-)

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Ik hoop dat er een intellectuele rijke moslim het voor deze onderdrukte ziele poten op neemt en dat zij dit symbool van onderdrukking afwerpen. Want het staat nergens in de koran dat zij met een zak over hun hooft moeten lopen en het past zeker niet meer in deze tijd. En laten deze vrouwen zich zelf niet wijs maken dat zij dat uit vrije wil doen.

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 15:22

"Ik hoop dat er een intellectuele rijke moslim het voor deze onderdrukte ziele poten op neemt en dat zij dit symbool van onderdrukking afwerpen" Prima, maar wel graag uit vrije wil. Stel je voor dat deze "onderdrukte zielepoten" ook nog eens een boete krijgen van €380,00. Het "slachtoffer" wordt gestraft. Het moet niet gekker worden.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Alhoewel ik het ook een vreemd gezicht ziet een vrouw met een burka over straat te zien lopen (niets is mij vreemd), geeft het mij niet het recht een oordeel te vormen en/of een oordeel te geven over de vrouw, haar klederdracht en haar levenswijze. Zolang er niet bewezen is dat ze per se die jurk moet dragen, (als ik er eens een enkel keertje eentje tegenkom zie haar zonder man lopen!) vind ik dat niemand gerechtigd is haar te beboeten, te veroordelen of te minachten. Ik vind wat deze zakenman doet dan ook uitstekende reactie op het xenofobe neo-liberale fascisme dat door Europa waart. Ik ben bereid mijn steentje bij te dragen. Van harte.

3 Reacties
NooTjeNooT
NooTjeNooT15 sep. 2011 - 15:22

Ach Fatima, dus jij vindt dat de draagkrachtigen in deze wereld moeten gaan bepalen welke wetgeving wel of niet gewenst is? Dat noemden wij vroeger 'klassejustitie', ... , maarja, ik word ook al wat oud, echt zo'n jong van de jaren zeventig hè.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 15:22

Alhoewel ik het ook een vreemd gezicht ziet een vrouw met een burka over straat te zien lopen ================== Ik woon in een wijk waar relatief veel moslims wonen maar ik heb nog nooit, niet hier in de wijk maar ook niet in het centrum of andere plaatsen, iemand in een Burka gezien. Dus het lijkt me dat de inkomsten uit de boetes nooit erg hoog zullen zijn. De aantallen liggen volgens mij dan ook in de honderdtallen, ik bedoel van de Burka-draagsters dus.

sjaakie2
sjaakie215 sep. 2011 - 15:22

Zullen we onze verplichte id-kaart die we per se bij ons moeten dragen omdat we onszelf zonodig moeten kunnen IDENTIFICEREN van de overheid, dan ook maar weggooien?

Klapschaats2
Klapschaats215 sep. 2011 - 15:22

In dat geval - van betalen door die Fransman - zou ik de boetes met een factor 25 verhogen, dan hebben we er allemaal wat aan.

2 Reacties
labels
labels15 sep. 2011 - 15:22

"In dat geval - van betalen door die Fransman - zou ik de boetes met een factor 25 verhogen, dan hebben we er allemaal wat aan." Das wel goed voor de economie. Dat scheelt misschien weer wat bezuinigingen.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 15:22

Ja leuk, laten we dat doen. Het politie-apparaat weigert nu al bepaalde verkeersovertredingen te bekeuren omdat volgens de politie de bekeuringen in geen enkele verhouding meer staan tot het vergrijp.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Vrouwen die miepen dat ze minder verdienen dan mannen en het onderdrukkend vinden dat er lingeriereclame op straat hangt, staan te juichen bij het feit dat moslimmannen hun vrouw mogen blijven onderdrukken. Ik had al eens gehoord dat vrouwen onderling niet zo solidair zijn. Maar dit slaat alles.

1 Reactie
hannogroen
hannogroen15 sep. 2011 - 15:22

Wat een flauwekul. PVV-ers die zeggen voor vrouwenrechten op te komen zijn net zo ongeloofwaardig als dat Bush zou zeggen dat hij voor de mensenrechten opkomt. Dat vrouwenrechtenargument is niets meer dan een handig verkooptrucje om moslims zoveel mogelijk rechten te ontnemen.

PietPieters
PietPieters15 sep. 2011 - 15:22

Ik had al een vermoeden maar nu weet ik het zeker. Het merendeel van de JOOP-ers zijn vóór onderdrukking van de vrouw. Weg met de Boerka!

2 Reacties
Sternenstaub
Sternenstaub15 sep. 2011 - 15:22

Weg met die populisten-papegaaien, -schoothondjes en - aapjes!

mees.
mees.15 sep. 2011 - 15:22

Iemand bepaalt zelf wel wat hij wel of niet draagt......uzelf toch ook? Of hebt u meer rechten?

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 15:22

Ik ben tegen de Burka, zeker. Maar ook tegen de racistische standpunten die de grondrechten van de mensen aantast, nog erger, sloopt. Burga is niet meer en niet minder dan de orthodoxie ( alleen in eigen regels en wetten geloven de rest is fout). Als het Jodendom en het Christendom geen Othodoxie kennen, dan zijn de Burka draagsters gekke moslima's, anders zijn deze orthodoxen allemaal gekke gelovigen. Mostafa! maar het Christendom kent nog erger dingen: de Sekten, zoals in Amerika, met witte puntmutsen waar alleen de ogen zichbaar zijn (Klu Klux clan). Hoezo Burka is Islamitisch?!!

1 Reactie
JanJansen17
JanJansen1715 sep. 2011 - 15:22

Vergeet de katholieke nonnen van- nog maar amper 40/50 jaar geleden, in habijt niet!!

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Weer een voorbeeld van bemoeinis van buitenaf. Daar hebben we geen behoefte aan, meneer de knoflooketer.

2 Reacties
JanJansen17
JanJansen1715 sep. 2011 - 15:22

Hij mag dan misschien knoflook eten, maar het is ech wel een aantrekkelijke man om te zien, zag ik op het journaal!!! Zodra de wet inwerking is gesteld regel ik een boerka en een boete.... :-)))

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 15:22

==Weer een voorbeeld van bemoeinis van buitenaf.== Ow..je bedoeld zoals blondie zich overal waar dan ook mee bemoeit. Trouwen zo schrijf men:bemoeienis.

Dewik2011
Dewik201115 sep. 2011 - 15:22

Kom net uit het midden oosten...veel burkas gezien en het stuit me erg tegen de borst...deze ontmenselijking, leten we hopen dat de arabische lente langzaam een verbetering teweeg brengt. En tot het zover is...een beetje dwang kan geen kwaad.

1 Reactie
Stekelmans
Stekelmans15 sep. 2011 - 15:22

Als we jou nou is dwingen om een boerka op te doen. Zou je dat goedvinden. Nee. Maar je vindt het wel goed om mensen te dwingen hun boerka aftedoen. Kijk nou is om je heen. Hoe vaak zie je nou een vrouw met een boerka op straat. Ikzelf zelden tot bijna niet. Wie heeft er last van niemand. Onze beste Geert. Zo was Hitler ook begonnen.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Misschien is het een idee om burkaverbodsborden neer te zetten. Het is een goede tijd voor nieuwe scrabblewoorden.

1 Reactie
Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa15 sep. 2011 - 15:22

Ik vind het dragen in het openbaar van een moderne zichtbare reetveter nog erger dan je Burka. Jouw manier van praten over de burka laat mij van de Burka gaan houden, ondanks dat mijn kop dat ding viekant weigert.

[verwijderd]
[verwijderd]15 sep. 2011 - 15:22

Blijkbaar vindt prins Bernhard navolging. Die betaalde de boete van een supermarkteigenaar in Amsterdam Oost die dieven niet alleen staande hield maar (bij herhaling) vervolgens in elkaar sloeg. Het blijft een rare figuur om niet de democratische weg te bewandelen maar met de portefeuille te zwaaien om andermans straf af te lossen en zo de rechtspraak te ondermijnen.

1 Reactie
rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 15:22

Volgens mij is dit niet ondermijning van rechtspraak. Het gebeurt zo vaak dat boetes die mensen opgelegd krijgen door anderen betaald worden. Er staat namelijk nergens in de wet dat de boetes niet betaald mogen worden door een ander. Net als borgstellingen door derden mogen worden gestort. Het is wel een signaal naar de wetgever... in dat opzicht lijkt het mij een democratische uiting. Democratie gaat niet alleen via de stembus, maar ook via gedrag en protesten, petities, en vergaderingen... in dit geval via betalingen met goede argumenten met grote symbolische betekenis, die tegen het kutgedrag van onze kampioenen der hufterigheid de PVVD-ers ingaat.

zegmaarmark
zegmaarmark15 sep. 2011 - 15:22

Nee idd, we moeten voorkomen dat de man (die natuurlijk zwak is) zich niet kan inhouden! En de boerka helpt daarbij. Is dat nou echt wat linksdragend Nederland hier aan t verkondigen is? Seriously, wat een grap...

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 15:22

"Nee idd, we moeten voorkomen dat de man (die natuurlijk zwak is) zich niet kan inhouden! En de boerka helpt daarbij." Dat heeft er helemaal niets mee te maken. Het is gewoon een orthodox islamitisch kledingstuk. Niks meer en niks minder. Dat het er zou zijn om de mannelijke driften onder controle te houden is iets wat de onwetende westerling heeft verzonnen. Kennelijk wil een deel van van Nederland dolgraag de boerka verbieden met als argument dat dit kledingstuk staat voor vrouwenonderdrukking. Vreemd is dan, dat dit nog nooit onafhankelijk is onderzocht. Er is nog nooit vast komen te staan dat het handje vol boerkadragende vrouwen in Nederland onderdrukt wordt. Het berust louter op een veronderstelling. Wat nog veel vreemder is, is dat er verder in het regeerakkoord geen enkele maatregel staat om andere vormen van vrouwenonderdrukking tegen te gaan. Gedwongen prostitutie, recht op eigen inkomen, vrouwen die zich door hun partner gedwongen voelen om allerlei cosmetische ingrepen te laten doen, er staat niets over vermeld. Als dit kabinet zo enorm begaan is met de positie van de vrouw, dan zou je daar toch ook het e.e.a. aan maatregelen verwachten. De overheid zou bijvoorbeeld kunnen beginnen met de salarissen gelijk te trekken. Of zou toch het feit dat we het hier over moslims hebben er iets mee te maken hebben? Ik denk van wel....

Alila
Alila15 sep. 2011 - 15:22

Waar bemoeit die man zich mee? Ik vind wel dat iedereen zelf moet uit mogen maken hoe men zich kleedt of niet. Maar ik vind wel dat je dan ook dat jezelf verantwoordelijk bent voor de gevolgen, dus als je geen baan kan vinden om dat je er halfnaakt of juist gehuld in niqab bij loopt verspeel je het recht op bijstand.

4 Reacties
Alila
Alila15 sep. 2011 - 15:22

excuses voor het brakke Nederlands... Altijd teruglezen als je een zin hebt omgebouwd.

rgeurtsen
rgeurtsen15 sep. 2011 - 15:22

Mat je praat onzin en onderbroekentaal. Hoezo zijn burka en banen met elkaar verbonden? Heb je enig bewijs dat iemand die burka draagt in de bijstand zit en niet kan werken of geweigerd is? Geef eens een indruk van waar jij je reactie op baseert, dan weten we tenminste of je mening seieus te nemen valt, of dat je tekste slechts schreeuwerige PVVD-achtige lomp- en domheid is.

Mashti
Mashti15 sep. 2011 - 15:22

[ Waar bemoeit die man zich mee? Ik vind wel dat iedereen zelf moet uit mogen maken hoe men zich kleedt of niet. ] Hij probeert mensen helpen hun recht behouden op wat jij ook erkent. Die vrijheid is kennelijk niet (meer) voor moslims weggelegd.

Michiel Online
Michiel Online15 sep. 2011 - 15:22

"Ik vind wel dat iedereen zelf moet uit mogen maken hoe men zich kleedt of niet." dat vind ik ook. zo'n vrouw moet echter ook kunnen, durven "proeven" wat vrijheid is. en dat kan alleen maar als je haar de ruimte geeft om in de nederlandse samenleving frank en vrij rond te kunnen lopen. de vrijheid die je hier neerzet moet ondersteunt worden. zo nodig ook met bijstand. en zo vrij zijn we in nederland nog niet hoor :)

TheRealHandyman
TheRealHandyman15 sep. 2011 - 15:22

Het is niet zo zeer een burka verbod, het is een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Je bent niet welkom in een bank met een integrale helm of een bivakmuts op, ook niet met een burka op. Niets meer dan logsich dat dit nu eindelijk bij wet ook niet meer geaccepteerd wordt.

1 Reactie
labels
labels15 sep. 2011 - 15:22

"Het is niet zo zeer een burka verbod, het is een verbod op gezichtsbedekkende kleding. Je bent niet welkom in een bank met een integrale helm of een bivakmuts op, ook niet met een burka op. Niets meer dan logsich dat dit nu eindelijk bij wet ook niet meer geaccepteerd wordt" Hé, dat is nog eens een nieuwe invalshoek. Dus als ik u goed begrijp is het dragen van een boerka buiten de bankgebouwen geen enkel probleem. Nou, waar hebben we het dan nog over?

Tealc2
Tealc215 sep. 2011 - 15:22

De haat tegenover moslims moet wel gigantisch zijn..want langzamerhand worden kleine dingen die moslims vanzelfsprekend vinden een voor een verboden..En dat in de zogenaamde vrije landen..

1 Reactie
FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 15:22

Heeft er niets mee te maken. ten eerste is een burka bepaald niet vanzelfsprekend voor moslims en ten tweede vind ik het heel normaal dat we in de openbare ruimte de eis stellen dat we elkaars gezicht kunnen zien. Maar goed: moslims gaan natuurlijk weer lekker in de slachtofferrol zitten....

FransLenaen
FransLenaen15 sep. 2011 - 15:22

Het is een heel normale afspraak dat we in het openbaar elkaars gezicht kunnen zien. Gezichtsuitdrukkingen vormen een esssentieel onderdeel van de communicatie. Daarom is het verbod op gezichtsbedekkende kleding naar mijn indruk volkomen terecht.

2 Reacties
labels
labels15 sep. 2011 - 15:22

"Het is een heel normale afspraak dat we in het openbaar elkaars gezicht kunnen zien. Gezichtsuitdrukkingen vormen een esssentieel onderdeel van de communicatie. Daarom is het verbod op gezichtsbedekkende kleding naar mijn indruk volkomen terecht" Dat is nou juist het vreemde. Integraalhelmen, bivakmutsen e.d. blijven gewoon toegestaan. Het gaat juist heel specifiek om de boerka en de niqaab (schrijf je dat zo?). Neem daarbij de constatering dat dit verbod is afgedwongen door een club die ook voorstaat dat in diverse gelegenheden een (islamitische) hoofddoek verboden moet worden en die weet ik niet wat allemaal over de islam roept, dan kan ik me niet aan de indruk onttrekken dat het hier niet gaat om gelaatsbedekking maar juist om het feit dat het moslims betreft. Het is ook vooral symbolische wetgeving. Het is nou niet zo dat er een enorm maatschappelijk probleem wordt opgelost. Iedereen is het er eigenlijk wel overeens dat we het hebben over een zeer kleine groep orthodoxe moslima's. Het is gewoon moslims pesten en in mijn ogen is de wetgeving daar niet voor bedoelt.

Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 15:22

Het is een heel normale afspraak dat we in het openbaar elkaars gezicht kunnen zien. ============== Ik ken die afspraak niet, heeft u misschien een link om dat te kunnen staven want nogmaals die afspraak waar u het over heeft daar heb ik nog nooit van gehoord. Is het misschien een Grondwetsartikel ?

JanJansen9
JanJansen915 sep. 2011 - 15:22

Ik vind dat eenieder er bij moet lopen zoals hij/zij zelf wil. Maar.... Nog voor de tijd van de aanslagen 911 en fortuin de geblondeerde dictator zat ik in de bis-lounge in koeweit te wachten op een aansluitende vlucht. Daar was een familie met jonge kinderen en een westers uitziende arabier met een geheel gesluierde vrouw. Dit observerende dacht ik: lieve meid waarom doe je dit? Moet dat van je man of geloof? Is dat je eigen keuze? In ieder geval vond ik het toch wel naargeestig. Midden tachtiger jaren was ik in luxor, zuid egypte, en bezocht de hatsepsoet tempel. Daar zag ik een jonge mooie amerikaanse blondine met shorts en een bikinibovenstukje. Op een zuid-frans strand zou ze nagekeken worden. Dit observerende dacht ik: lieve meid waarom doe je dit? Moet dat van je man of ongeloof? Is dat je eigen keuze? In ieder geval vond ik het toch wel misplaatst.

1 Reactie
Dewik2011
Dewik201115 sep. 2011 - 15:22

Ik wil dolgraag in m'n nakie rondlopen en zo naar mijn werk gaan. Dat doe ik echter niet omdat er sociale conventies en gedragsregels zijn. In een burka rondlopen en naak rondlopen zijn beide tegen de sociale conventies van dit land. En beide roepen een weerstand op. Zo simpel en logisch zit de mens in elkaar.

Dewik2011
Dewik201115 sep. 2011 - 15:22

de reakties hieronder lezende kom ik tot de conclusie dat de meerderheid van Joop lezers er geen probleem in zien dat vrouwen het meest mens-onderdrukkende, vrouw-onvriendelijke kledingstuk dragen dat de geschidenis heeft voortgebracht. Een kledingstuk met als enige doel de vrouw in het publieke leven volkomen anoniem en ontmenselijkt te maken. Ik heb een jaar in Yemen gewoond (zelfs de ogen zijn bedekt) en het gaat er bij mij niet in dat de 100% van de vrouwen die dit dragen dat doen uit vrijwilligheid. De vrouwen doen dit omdat ze bang zijn. Bang voor hun familie, bang voor religieuze politie, bang voor konteknijperij, bang voor sociale reacties van analfabete omstanders. Liever wegkijken in naam van de vrijheid ....want dat is wel zo makkelijk. Joop lezers laten hun ware aard zien.

2 Reacties
Yggdrasil
Yggdrasil15 sep. 2011 - 15:22

Een kledingstuk met als enige doel de vrouw in het publieke leven volkomen anoniem en ontmenselijkt te maken. ==================== Hoe komt u aan die wijsheid, ik bedoel wie heeft u dat wijsgemaakt. Ik heb twee adviezen aan u, mijn eerste advies is, gebruik een spellingchecker. mijn tweede advies is bekijkt u de meegestuurde link eens, er staan nogal wat wetenswaardigheden in over een hoofddoek dragende dame, het zal ook u veel duidelijk maken. http://dunyahenya.wordpress.com/2011/04/23/kanker-hoofddoek/

Sternenstaub
Sternenstaub15 sep. 2011 - 15:22

"Joop lezers laten hun ware aard zien." Ach, het op één vaalt gooien van Joop participanten... Ik dacht al al, ik mis nog wat in deze draad, en ja hoor, daar stond je reactie. Je zou mijn ware aard nog niet kennen al zou je het willen, en dat geldt voor elke populistische Joop basher. Andersom laat je jezelf wel behoorlijk kennen. Ingenieur, moreel superieur, maar niet ingenieus, daar je argumenten en conclusies eerder populistische reflexen etaleren dan een werkelijk pro-feministisch motieven. Met dank aan Wilders, zeker. Van de bedrogconstructie die een gevaar vormt voor democratie en rechtsstaat door symboolpolitiek, -beleid en -wetgeving.