Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Veganiste opgepakt na vreugde over terreurmoord op slager

  •  
29-03-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
89 keer bekeken
  •  
252654331_4a84e143d5_o

© cc-foto: Ballookey Klugeypop https://flic.kr/p/ojVka

De politie heeft in het Franse dorpje Saint Gaudens, niet ver van de plaats waar vorige week een terrorist vier mensen vermoordde, een vrouw opgepakt wegens het gedogen van terrorisme. De vrouw, een veganiste, schreef op Facebook dat ze “nul sympathie” had voor de slager die door de terrorist, een aanhanger van IS, werd omgebracht. De 50-jarige Christian Medves, de chef slager van de supermarkt, werd in koelen bloede doodgeschoten. HLN noteerde het relaas van zijn vriend :
“De terrorist zette zijn revolver onder de kin van mijn vriend en schoot. Zo moet je dat doen, zei hij lachend. Hij maakte hem in koelen bloede af, voor de ogen van de kassiersters. Afschuwelijk!” Medves was van Italiaanse komaf. Hij laat een vrouw, twee dochters en een kleinkind na. Echtgenote Nathalie heeft een kapsalon in Trèbes. Nog maar tien dagen geleden vierde Medves zijn vijftigste verjaardag.”
De veganiste zag er echter geen tragedie in. In haar Facebookpost noemde de veganistische activiste het slachtoffer “een huurmoordenaar”:
“Wel, choqueert het jou dat een huurmoordenaar is omgebracht door een terrorist? Mij niet, ik heb nul medelijden met hem, er is gerechtigheid geschied.”
Ze verwijderde de post nadat er een storm van protest losbarstte. Justitie neemt de zaak hoog op. De vrouw kan veroordeeld worden tot vijf jaar cel en een boete van 75.000 euro.
Eerder deze week werd een aanhanger van de linkse partij La France Insoumise tot een voorwaardelijk straf van een jaar veroordeeld nadat hij de moord op de heldhaftige gendarme Arnaud Beltrame goedkeurde onder het mom “weer een Macron-stemmer minder.” De opmerking werd door Insoumise-leider en voormalig presidentskandidaat Jean-Luc Melenchon krachtig veroordeeld.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.