Joop

Franse rijkentaks valt iets lager uit

  •  
07-01-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Flickr_GerardDepardieu_LucaCiriani_300.jpg
Lager tarief gaat wel langer gelden, zegt Franse minister Financiën ... Gérard Depardieu: belasting niet de reden dat ik Frankrijk verlaat
Het belastingtarief voor de allerrijkste Fransen wordt iets minder hoog dan de voorgenomen 75 procent. Dat zegt de Franse minister van Financiën Jérome Cahuzac. Wel blijft het verhoogde tarief langer van kracht.
Het Franse constitutionele hof vindt de manier waarop de heffing zou worden ingevoerd niet eerlijk, omdat verschillende huishoudens er op een verschillende manier door zouden worden getroffen. Dat meldt RTL Nieuws maandag. Het hof blokkeerde eind december al de invoering van het tarief van 75 procent op inkomens hoger dan 1 miljoen euro per jaar, dat de regering voor 2 jaar wilde instellen. Cahuzac zei afgelopen weekeinde op de Franse televisie dat het nieuwe tarief waarschijnlijk wat lager uit zal vallen. Het speciale tarief zal dan wel de hele termijn van de vorig jaar aangetreden regering van kracht blijven.
Sommige rijke Fransen zouden vanwege de belastingverhoging willen verhuizen naar België, zoals acteur Gérard Depardieu. Die ontkent in de Britse krant The Guardian echter dat zijn vertrek uit Frankrijk te maken zou hebben met de belastingverhoging.
Foto-cc: Luca Ciriani

Meer over:

wereld, nieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

lancelot2
lancelot27 jan. 2013 - 20:26

Tis NU een RUS! Straks is hij minister met een gratis huis, lekker wonen daarO.

mensje1
mensje17 jan. 2013 - 20:26

eerst doen alsof je vanwege belasting weggaat: aandacht dan een Russisch paspoort: aandacht dan een ministerspost van een straatarme republiek: aandacht dan zeggen dat het niet om de belasting gaat: aandacht

leeuwenvanj
leeuwenvanj7 jan. 2013 - 20:26

Wat heeft die zich vreselijk laten kennen, bah