Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse regering wil stropdas omruilen voor coltrui vanwege energiecrisis

  •  
27-09-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
866 keer bekeken
  •  
le maire

De stropdas, het onvermijdelijke symbool van mannen om te laten zien dat ze niet met hun handen werken, dreigt te sneuvelen in Frankrijk. Althans als het ligt aan de minister van Financiën van het land dat wereldwijd de mode bepaalt. Bruno Le Maire besprak bij radiostation France Inter welke maatregelen er komen om de energiecrisis het hoofd te bieden.

Hij vertelt dat op zijn ministerie de verwarming pas aan gaat als de temperatuur onder de 19 graden daalt. Dat is overigens de norm voor alle overheidsgebouwen, al wordt voor ziekenhuizen en verzorgingscentra een uitzondering gemaakt. De regering adviseert burgers hun woningen ook de thermostaat niet hoger te zetten dan die stand.

De minister voegde er aan toe: "Je zult me ook niet langer een stropdas zien dragen maar een coltrui. En ik denk dat dat erg goed is. Het stelt ons in staat energie te besparen."

Frankrijk wil dit jaar 10 procent bezuinigen op het totale energieverbruik. Daarmee moeten zogeheten blackouts voorkomen worden, oftewel onderbrekingen in de energieleverantie. Die zijn al zo reëel dat er een app is uitgebracht waarmee burgers zelf in de gaten kunnen houden of en waar er elektriciteitstekorten dreigen.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.