Joop

Franse rechter veroordeelt 72-jarige wegens racistische aanval tot 3 jaar cel

  •  
06-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
dole
De 72-jarige man die eerder dit jaar racistische taal uitsloeg tegen een huisvader en vervolgens met een auto inreed is tot drie jaar cel veroordeeld , plus twee jaar voorwaardelijk. De straf is veel hoger dan de zes maanden cel die de officier van justitie eiste. De zeventiger is schuldig aan openlijke geweldpleging en racistische uitlatingen.
De vrouw van het slachtoffer filmde de aanval en de beelden schokten Frankrijk. Op de video is te zien hoe de vader de man aanspreekt als hij merkt dat deze foto’s van zijn kinderen maakt. De dader takelt de vader daarop toe met een kruissleutel en rijdt weg om vervolgens om te keren en in te rijden op de 42-jarige Adil Sefrioui.
De dader verklaarde dat hij het slachtoffer “bang wilde maken” en dat hij de macht over het stuur was verloren.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (3)

RechtdoorZee93
RechtdoorZee936 jul. 2021 - 18:11

Interessante zaak. De rechter gaf een straf zes keer zwaarder dan de officier van justitie eiste. Dat zou in Nederland bijna ongekend zijn waar rechters bijna altijd een lagere straf geven. Hoewel ik de opgelegde straf vind passen bij de daad heb ik wel twijfels over de willekeur van zogehete 'hate crimes'. Mijn inziens zijn alle misdaden hate crimes.

1 Reactie
Norsemen
Norsemen6 jul. 2021 - 19:48

Alle misdaden zijn hate crimes? Beetje rare opmerking

Karingin
Karingin6 jul. 2021 - 12:08

Aha, dus de man was nog niet bang genoeg van die kruissleutel...hij lag zeker nog niet op de grond...