Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse politie doet inval bij minister van Volksgezondheid voor corona-onderzoek

  •  
15-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
HEALTH-CORONAVIRUS/FRANCE

© French Health Minister Olivier Veran speaks during a press conference to present the details of new restrictions aimed at curbing the spread of the coronavirus disease (COVID-19), announced t

De Franse politie heeft donderdag invallen gedaan bij de minister van Volksgezondheid Olivier Véran en verscheidene voormalige bewindslieden. De doorzoekingen maken onderdeel uit van een onderzoek naar de wijze waarop de Franse overheid de coronabestrijding heeft aangepakt. Het Parijse openbaar ministerie besloot in juli tot een onderzoek na aangiftes van artsen, patiënten en anderen over het tekort aan mondmaskers en andere zaken.
Ook de huizen van ex-premier Edouard Philippe, de voormalige minister van Volksgezondheid Agnès Buzyn en van Sibeth Ndiaye, de voormalige woordvoerster van president Emmanuel Macron, werden doorzocht. Daarnaast ging de politie langs bij hooggeplaatste ambtenaren, zoals het hoofd van het agentschap voor volksgezondheid. Volgens de politie werkten alle (ex-)bewindslieden en ambtenaren goed mee met het onderzoek.
Vanaf zaterdag geldt er in Parijs en acht andere Franse steden een avondklok. Mensen mogen tussen negen uur ’s avonds en zes uur ’s ochtends niet meer zonder goede reden naar buiten. Ook zijn privéfeesten en bruiloften voorlopig niet meer toegestaan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (6)

Libertain
Libertain16 okt. 2020 - 7:20

Dit is het direct bewijs dat er in democratisch Frankrijk geen ongenaakbaren van het Establishment bestaan. In andere landen bestaat vaak het Establishment uit ongenaakbaren, wat makkelijk aan te tonen is, heeft niets met democratie te maken. Dit is juist ook het verschil tussen de politeke systemen, mede daarom gaan bijvoorbeeld nog steeds de Fransen op leeftijd van 62 met pensioen.

JanB2
JanB215 okt. 2020 - 23:21

Men laat er geen gras over groeien.

Tom Meijer
Tom Meijer15 okt. 2020 - 19:01

Het zal wel aan mij liggen maar ik begrijp de logica hier niet van.

2 Reacties
JanB2
JanB215 okt. 2020 - 23:21

Eerlijk gezegd vraag ik me ook af wat men concreet bij deze lieden hoopt te vinden in deze.

JanB2
JanB215 okt. 2020 - 23:22

PS Wordt ongetwijfeld vervolgd zogezegd.

P Haan
P Haan15 okt. 2020 - 15:44

Dat is wel een hele serieuze aanpak. Weer eens wat anders dan Wilders die staat te brabbelen.