Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse minister: Frankrijk zou nooit grondstoffen stelen van Wakanda

  •  
13-02-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1606 keer bekeken
  •  
ANP-456798232

De Franse minister van de Strijdkrachten Sébastien Lecornu is niet te spreken over Disney’s kaskraker Black Panther: Wakanda Forever. Volgens de bewindpersoon van voormalig superkolonist Frankrijk wekt de film ten onrechte de indruk dat het land Afrikaanse grondstoffen zou stelen.

In de Marvel-film proberen huurlingen in opdracht van Frankrijk zeldzame grondstoffen te stelen van het fictieve Afrikaanse land Wakanda. Deze huurlingen waren uitgedost in dezelfde uniformen als de Franse troepen in Mali die daar actief waren sinds 2013.

Dat uitgerekend Frankrijk dat door de geschiedenis heen onnoemelijk veel Afrikaanse grondstoffen heeft gestolen wordt uitgebeeld als een land dat Afrikaanse grondstoffen zou stelen, kan er bij Lecornu niet in. Disney heeft niet gereageerd op de klacht, mogelijk omdat het weet dat in tegenstelling tot de roofzuchtige geschiedenis van Frankrijk, Wakanda Forever fictie is.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.