Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse homostellen reageren met liefdevolle foto’s op conservatieven

  •  
12-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
frankrijktegenhomohaat
Omdat de naargeestige homohaters van Manif pour Tous afgelopen zaterdag weer in verscheidene Franse steden de straat opgingen om te demonstreren tegen ivf-behandelingen voor alleenstaande vrouwen en lesbiennes, plaatsten Franse ouderparen van hetzelfde geslacht dit weekend foto’s op sociale media waar de liefde juist vanaf spat.
Onder meer de homoseksuele televisiepresentator Christophe Beaugrand-Gerin plaatste een vrolijke selfie met zijn kind. “Ondanks het gevaar van de epidemie marcheerden dit weekend sommige mensen weer tegen anderen”, schreef hij erbij. “Wij speelden met onze zoon en lieten zien dat liefde echt belangrijk is in het leven.”
A post shared by ???????? ???????????? ⚢ (@happy_andinlove) on Oct 10, 2020 at 4:39pm PDT
A post shared by Elodie (@voguefabric) on Oct 10, 2020 at 5:07am PDT
A post shared by Demande_A_Tes_Mères (@demande_a_tes_meres) on Oct 10, 2020 at 5:27am PDT
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

Tante Truus
Tante Truus13 okt. 2020 - 20:05

De enige goede oplossing! Hier kan niets of niemand tegenop!

Jaco38
Jaco3812 okt. 2020 - 17:25

Zie wel een principieel verschil tussen bezwaren tegen adoptie / IVF voor homostellen en bezwaren tegen adoptie / IVF door een alleenstaande vrouw. Het eerste vaak religieus of biologisch gemotiveerd, tegen het laatste zijn bestaan ook andersoortige bezwaren. Zelf ben ik ook niet heel enthousiast over adoptie / IVF in 1 ouder situatie.

4 Reacties
Pater
Pater13 okt. 2020 - 1:33

Grappig dat je het niet hebt over adoptie door een alleenstaande man. M.i. is het verschil met een stel niet erg principieel, meer praktisch: kan de alleenstaande man/vrouw voor een stabiele thuissituatie zorgen?

Eric Minnens
Eric Minnens13 okt. 2020 - 8:05

Er zijn ook mannen en vrouwen die in hun eentje met veel liefde en hond hebben. Of die als weduwnaar of weduwe of gescheiden een of meer kinderen grootbrengen. Gaat volgens mij veel vaker goed dan fout, maar ik ga de statistieken er nu even niet over opzoeken.

Norsemen
Norsemen13 okt. 2020 - 8:40

"Zelf ben ik ook niet heel enthousiast over adoptie / IVF in 1 ouder situatie" Dan zou ik als ik jou was indien je alleen bent geen adoptie / IVF doen.

Jaco38
Jaco3813 okt. 2020 - 11:49

Pater, bij IVF dacht ik in eerste instantie aan een vrouw, maar helemaal gelijk dat dit ook van een man kan uitgaan. U bevestigt mijn punt: eventuele bezwaren tegen adoptie / ivf 1-ouder zijn vaak ook “slechts” praktisch van aard, terwijl bezwaren tegen adoptie / ivf door homostellen meestal religieus / biologisch gemotiveerd zijn. Ander type bezwaar. Eric, kinderen zijn veel beter af in een liefdevol 1 ouder gezin dan met 2 ouders die elkaar de tent uitvechten. Maar - zonder direct in de hoek van conservatief gegooid te worden - is de vraag of het verstandig is bewust te sturen op een 1-ouder situatie zeker vwb nieuw leven (adoptie is weer anders). Dat er veel 1-ouder gezinnen zijn en dat dit gelukkig ook vaak goed gaat, wil niet zeggen dat het een ideale uitgangspositie is voor een “nieuw” kind. Maar Norseman, geen zorgen, ik ben niet zo van het verbieden als het om dit soort zaken gaat.

Norsemen
Norsemen12 okt. 2020 - 14:26

"Franse homostellen reageren met liefdevolle foto’s op conservatieven" Conservatieven is wel een iets te begripvol woord in mijn ogen. Laten we ze gewoon noemen wat ze zijn, religieuze idioten en andere rechts extremisten.

1 Reactie
Aart van de aap
Aart van de aap12 okt. 2020 - 15:38

liefdevolle foto's zouden ook verboden moeten worden. Levensgevaarlijk.

Tom Meijer
Tom Meijer12 okt. 2020 - 14:11

Mooie reacties op de haatzaaiers.