Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Franse docent vermoord na tonen Mohammed-cartoons

  •  
16-10-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
639 keer bekeken
  •  
FRANCE - POLICE - FEATURE

© A French police officer of the anti-crime squad, Brigade Anti-Criminalite de nuit (BAC N 75) is seen during a control in Paris, on October 16, 2020. THOMAS COEX / AFP

In Conflans Sainte-Honorine, een voorstad ten noordwesten van Parijs, is een docent op straat vermoord. De politie beschouwt het misdrijf als een terroristische aanslag. De dader is doodgeschoten door agenten terwijl hij met een mes op straat rondliep in de buurt van de plek waar de aanslag plaatsvond.
Volgens getuigen riep de dader Allah Akbar. Het slachtoffer zou de keel zijn doorgesneden. Media berichten dat de dader een vader van een van de leerlingen zou zijn.
Frankrijk wordt aanhoudend getroffen door terroristische aanslagen met een islamistisch motief. Vorige maand nog stak een migrant uit Pakistan in op willekeurige voorbijgangers nabij de plek waar voorheen de redactie van het satirisch tijdschrift Charlie Hebdo was gevestigd.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.