Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frans Timmermans: geen strafexpeditie tegen Verenigd Koninkrijk

  •  
15-12-2019
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
85 keer bekeken
  •  
franstimmermans
Dat de overwinning voor de Conservatieven bij de Britse verkiezingen zo groot zou worden, had Frans Timmermans niet verwacht, vertelde hij zondag in Buitenhof. Hoewel Timmermans dat graag anders had gezien, wees hij erop dat de verkiezingsuitslag er wel voor zorgt dat een Brexit-deal na al die jaren eindelijk snel door het Lagerhuis kan.
De Nederlandse Eurocommissaris pleit ervoor om de Britten bij de onderhandelingen over de verdere afwikkeling van Brexit niet al te hard aan te pakken. “Ik wil geen strafexpeditie. Het is een buurland dat heel belangrijk voor ons zal blijven. Ik vind dat we de Britten zo dicht mogelijk bij ons moeten houden.”
Klimaatplannen Timmermans, vice-voorzitter van de Europese Commissie, was zondag te gast bij Buitenhof om zijn klimaatplannen toe te lichten. In 2050 moet Europa het eerste klimaatneutrale continent zijn. “De wetenschap is duidelijk. Het wordt steeds erger.”
Timmermans noemde het ‘absurd’ dat vliegtuigmaatschappijen geen belasting hoeven te betalen over de kerosine die ze tanken, terwijl automobilisten wel accijns moeten betalen en ook spoorwegbedrijven belasting moeten betalen over de elektriciteit die ze gebruiken.
Ook waarschuwde de Eurocommissaris de boze boeren. “De landbouw in Nederland kan niet blijven zoals hij nu is.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.