Joop

Frans Bauer irritantste reclame-BN'er

  •  
22-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
frans-bauer-irritant.jpg
Loden Leeuw voor slechtse commercial gaat naar 'Pokkie foetsie' van KPN
‘Pokkie Foetsie’, een tv-commercial van telecombedrijf KPN, is verkozen tot de meest irritante reclame van het jaar. Frans Bauer werd verkozen tot de meest irritante bekende Nederlander in een tv-reclame. Beide prijzen (de Loden Leeuwen) werden maandagavond uitgereikt in consumentenprogramma Tros Radar.
De nominaties voor de Loden Leeuw werden twee weken geleden bekendgemaakt. Consumenten konden sindsdien stemmen via internet op voor de prijs genomineerde spotjes. In totaal zijn er ruim 66.000 stemmen uitgebracht voor de Loden Leeuw. De stemmers vonden de KPN-commercial vooral irritant omdat hij schreeuwerig is. Eerder gingen er geluiden op dat hij stigmatiserend zou zijn voor Surinamers of Antillianen. 
Toch is het maar de vraag of de Nederlandse Energiemaatschappij, waar Frans Bauer reclame voor maakt, en KPN echt rouwig zijn dat hun commercials een Loden Leeuw hebben gewonnen. Het levert immers wederom (gratis) publiciteit op. KPN had zelfs al een speciaal filmpje ontwikkeld voor de Gouden Loeki (voor beste tv-reclame, vrijdag uitgereikt), dat prima bruikbaar was om ook voor de Loden Leeuw reclame te maken.

Meer over:

kijk nou, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

objectivist
objectivist22 dec. 2009 - 0:25

Het niveau van de reclames is tegenwoordig toch al bedenkelijk. Reclamebureaus vluchten in technische mogelijkheden omdat de creativiteit op is. Erg droevig.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa22 dec. 2009 - 0:25

Wanneer gaat Bauer een reclame doen voor het kerkhof, die man kan goed rouwen. Als hij begint te zingen moet ik altijd aan het sterfdag van mijn vader denken, het graf en de stile. Ik zie ook lijken voor me. Geef mij liever Jan: O! lieve Oooooma, ik hou van jouwwwwww... O! lieve........

Douwedv
Douwedv22 dec. 2009 - 0:25

Jaahhhh laten we vooral de meest irritante reclames aandacht geven.......... In mijn ogen bevorder je daarmee het maken van irritante en schreeuwerige reclames. Irritant oke, maar je product wordt wel besproken. Doel heiligt de middelen of iets in die trend. Laten we dus AUB de loden loekies verbieden! p.s. gouden loekies mogen OOK verboden worden. Reclame is noodzaak, prima, accpteer ik, maar om dat ook nog eens te gaan belonen gaat mij echt te ver.

docoweb2
docoweb222 dec. 2009 - 0:25

ik sanp er helemaal niks van van al die vekiezingen [ feestjes voor bobo`s ] Deze reclamespot was genomineerd voor de Gouden Loeki en nu lees ik hier dat het de slechtste is! Wie spreekt er nu de waarheid ???

[verwijderd]
[verwijderd]22 dec. 2009 - 0:25

Niet eens met pokkie foetsjie overtuigend gespeeld alleen te vaak uitgezonden en neem zowiezo nooit HI het zijn gruwelijke oplichters! Mijn loden leeuw zou gaan naar nivea met hun slogan "what men want" Ik ben een man en ik wens geen wijvenproducten om mezelf te smeren Ik stink naar zweet en sigaretten zoals het hoort! en mensen die daar wat 'genuanceerder' over denken als ik Je gaat toch niet je iets aan laten smeren met een equivalent van het voor vrouwen bedoelde (en even zieke) "because you're worth it" ? Zowiezo zullen al mijn persoonlijke loden leeuwen gaan naar reclames met engels of half engels. Ook een grote kanshebber bij mij zouden de kinderreclames op kinderzenders zijn. Die zijn manipulatief en zetten kinderen aan tot ouders aan de kop zeuren. Muzzy is een goede derde.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO22 dec. 2009 - 0:25

[...] Ik stink naar zweet en sigaretten zoals het hoort! [...] Ben ik blij dat ik u alleen op het internet tegenkom, @R Veldman! hahaha Maar ik ben het wel met u eens. Ik kan me de aanschaf voor mijn man besparen. Ben het ook niet eens met loden loeki voor 'pokki foetsie', vond die juist erg leuk. Volstrekt eens met loden loeki voor irritante bn'er.

[verwijderd]
[verwijderd]22 dec. 2009 - 0:25

Beste SIR charles en mevrouw O (familie van ? ;D ) Uiteraard ben ik toch wel een beetje van mijn generatie en douche ik me regelmatig desondanks ben ik voor mijn leeftijd (35) van een zeer oude stempel. Ooit zag ik een interview met de kunstenaar Jopie Huisman. Die vertelde. "als ik opsta was ik me achter mijn oren onder de koude kraan en meer niet" De Interviewer reageerde verbijsterd en zei dat hij zich dagelijks douchte . De reactie van Jopie Huisman was. "tsja...ik wil niet onbeleefd zijn maar....jij bent natuurlijk ook geen echte man" Daar kon ik me wel in vinden. Ik ben oud genoeg om van voor de metroman te zijn. Zelfs aftershave en dergelijke heb ik nooit gebruikt. Ik kan me niet herinneren welke film het was maar het ging over zo'n amerikaanse detective ofzo. Die pakte een fles whsikey als hij een date had een smeerde dat als parfum op zn hals. Kijk dat heeft wat. Bovendien vind ik mannengeurtjes die ze verkopen altijd naar drank, tabak en zweet ruiken dat zal geen toeval zijn met al die gedouchte mannetjes van tegenwoordig. maar ik dwaal hopeloos af. Wat mannen willen is een debiele slogan wat vrouwen willen is al een stuk effectiever dat hadden ze vroeger wel door bij de reclames van axe (dat naar wc verfrisser ruikt) Een produkt in de markt zetten heeft niks meer te maken met het produkt de grootste kracht van reclamemakers is "ik trek me niks aan van reclames, ik koop gewoon wat ik wil kopen " tuurlijk

2 Reacties
ReneeO
ReneeO22 dec. 2009 - 0:25

Natuurlijk begreep ik dat je overdreef! :D Ik heb mijn zoon op het hart gedrukt vooral géén Axe te gebruiken! Aan die reclamespotjes kun je goed zien wat een onzin reclame is. De stank van die deodorant is niet te harden. Opdringerig en in het geheel niet aangenaam prikkelend. Familie van? Geen idee.

SirCharles
SirCharles22 dec. 2009 - 0:25

Wanneer ik een date heb dan waag ik het er niet op om ongewassen te verschijnen, weet zeker dat ze dat niet zal appreciëren echter mij daarom wel een echte man zal vinden. Kan het me niet voorstellen om dagelijks geen douche te nemen, overigens wil ik ook nooit onbeleefd zijn om een ongewassen persoon een stinkerd te noemen.