Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk voert de vaccinatiepas in

  •  
27-01-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Online1065sm
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (10)

Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 16:34

Wat een tergende domheid. Gevaccineerden kunnen immers ook gewoon besmet raken én het virus doorgeven.

9 Reacties
Juppé🎗
Juppé🎗27 jan. 2022 - 17:55

« Wat een tergende domheid. Gevaccineerden kunnen immers ook gewoon besmet raken én het virus doorgeven.« ……Ja, iets minder, maar die gevaccineerden die het daar (of ergens anders) krijgen, belasten de zorg veel minder. Zaak dus om ongevaccineerden daar weg te houden ipv deze dingen voor iedereen onmogelijk te maken. De vrijheid om niet mee te doen blijft, de consequenties voor een deeltje voor jezelf, dus hopelijk laat men zich vaccineren, dan werkt de pass nog beter. En maakt U geen zorgen, zodat de druk op de zorg weg is, gaat de pass weg en mag iedereen de bar in. Prima geregeld en iedere hypocrisie vakkundig ontweken.

itsme3
itsme327 jan. 2022 - 19:10

Klopt. Maar sinds omikron zijn de (jonge en gezonde) ongevaccineerden in het ziekenhuis nog meer oververtegenwoordigd dan voor die tijd.

GabrielMokummer*...And Justice for All!*
GabrielMokummer*...And Justice for All!*27 jan. 2022 - 19:15

Hallo Hernandez. In the Guardian las ik dat volgens een onderzoek in het VK boosters tot 95% beschermen tegen overlijden aan Omicron voor 50+. Met andere woorden, vaccins samen met boosters beschermen nog altijd zeer goed tegen ernstige ziektes en reduceren de ziekenhuisopnames voor Covid-19. Dus ja hoor, graag doorgaan met prikken, prikken, prikken in heel Nederland wat mij betreft. Als ik dat aan u mag vragen, heeft u zelf nog geen vaccin genomen? 100% uw persoonlijke keuze natuurlijk. Dat u daar vrij in bent is nog altijd het mooie van dit land. Een fijne avond.

Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 19:37

@Juppé 'En maakt U geen zorgen, zodat de druk op de zorg weg is, gaat de pass weg en mag iedereen de bar in. ' Nee, maakt u zich vooral geen zorgen........

Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 19:39

@Gabriel 'Als ik dat aan u mag vragen, heeft u zelf nog geen vaccin genomen? 100% uw persoonlijke keuze natuurlijk' Ik ben gevaccineerd, en geloof ook in de werking van de vaccins.

Hernandez
Hernandez27 jan. 2022 - 19:42

@Juppe ' Zaak dus om ongevaccineerden daar weg te houden ipv deze dingen voor iedereen onmogelijk te maken. ' Waarom? Die mensen hebben daar alleen zichzelf mee, en nu corona met deze omikron variant niets meer dan een griepje is is er geen reden meer om mensen de toegang te ontzeggen.

Juppé🎗
Juppé🎗27 jan. 2022 - 20:15

« Dat u daar vrij in bent is nog altijd het mooie van dit land. Een fijne avond.« ……Mee eens, je bent hier in Frankrijk ook niet verplicht. Je moet dan een deel van de consequenties zelf nemen. Dat stimuleert het vaccineren wel en daar vind ik op deze wijze niets mis mee. Principiële ongevaccineerden zullen daar geen probleem mee hebben, freeriders en saboteurs wel. U uiteraard ook een fijne avond.

Juppé🎗
Juppé🎗27 jan. 2022 - 21:31

« en nu corona met deze omikron variant niets meer dan een griepje « …….Dat wordt hopelijk zo maar dat is hier nog niet zo, de ziekenhuizen liggen vol en zodra die goed ruimte hebben, is de pass voor iedereen niet meer nodig. Wat is uw probleem? Ik ben het ook zat, maar door contrecœur te zijn duurt het voor iedereen alleen maar langer.

Juppé🎗
Juppé🎗27 jan. 2022 - 21:52

« Ik ben gevaccineerd, en geloof ook in de werking van de vaccins. »…..de hoofdwerking van vaccins is op dit moment niet dat ze je beschermen tegen besmet raken, maar wel veelal tegen ziekenhuisopname. Ze maken van omicron voor de meeste mensen dat griepje,,,,,zonder vaccinatie lijkt het dat nog niet te zijn.