Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Frankrijk verbiedt terrasverwarmers

  •  
27-07-2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
291 keer bekeken
  •  
Paris : Meeting of the Council for environmental protection (Conseil de Defense Ecologique)

© French Secretary of State in charge of Ecological and Inclusive Transition Berangere Abba and French Ecological and Social Transition Minister Barbara Pompili leave to attend the 5th meeting

Frankrijk gaat het verwarmen van buitenruimtes verbieden. Ook moeten publiek toegankelijke gebouwen met airconditioning of verwarming, straks afgesloten deuren hebben. Dat meldt de Franse Huffington Post.
De maatregelen worden in het voorjaar van 2021 van kracht, en maken onderdeel uit van een groter pakket dat maandag werd gepresenteerd door de minister van Ecologische Transitie Barbara Pompili en de staatssecretaris voor Biodiversiteit Bérangère Abba.
Begin dit jaar voerde Rennes al een verbod op terrasverwarmers in. Terrasverwarmers zijn energieslurpers. Volgens de site Terrasheater.nl bedraagt het verbruik al snel 2 kWh per uur. Dat betekent dat een terrasverwarmer na vier dagen continu draaien al meer elektriciteit heeft verbruikt dan een zuinige ijskast in een jaar.
Pompili en Abba willen dat gebouwen die niet energiezuinig zijn, worden gerenoveerd. Huurders van panden die niet aan de energie-eisen voldoen, moeten de mogelijkheid krijgen om geen huur meer te betalen.
Daarnaast kondigden de bewindsvrouwen de creatie van twee nieuwe natuurparken aan. Pompili en Abba willen dat op termijn 30 procent van het Franse landoppervlak beschermd wordt.
Onlangs deed een burgerraad bestaande uit 150 door loting aangewezen Franse burgers , 149 aanbevelingen om de klimaatcrisis aan te pakken.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.