Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Ultraconservatieve vrouwenhaters in Amerikaans Hooggerechtshof schaffen recht op abortus af

Zware klap voor vrouwenrechten in de VS
Joop

Frankrijk stopt gratis coronatesten voor toeristen omdat andere landen niet meedoen

  •  
01-07-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
51063359351_1b9b22cc67_k

© cc-foto: IMF https://flic.kr/p/2kNi4Hr

Buitenlandse toeristen kunnen zich na 7 juli niet meer gratis laten testen op besmetting met het coronavirus. Net als in veel andere landen moet er nu voor betaald worden 49 euro voor een PCR-test en 29 euro voor een antigeen sneltest. Voor Franse staatsburgers blijven de testen wel gratis.
De maatregel was aanvankelijk ingevoerd om toeristen te lokken. Een woordvoerder van de regering geeft nu als reden voor de intrekking dat andere landen het Franse voorbeeld niet volgen. Met als gevolg dat Franse toeristen in het buitenland alsnog de portemonnee moeten trekken. De testen zijn veelal verplicht voor wie binnen Europa wil reizen en niet volledig gevaccineerd is.
In Nederland is testen gratis op geselecteerde locaties gedurende de maanden juli en augustus. Ook voor buitenlandse toeristen, zelfs Franse.
cc-foto: IMF

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (9)

Molly Veenstra
Molly Veenstra2 jul. 2021 - 7:34

De drempel om je te laten testen gaat dus worden verhoogt. Dat betekent dat minder mensen zich zullen laten testen. Het virus kan zich daardoor makkelijker verspreiden. De kans dat de zorg overbelast raakt wordt groter. De kans op een nieuwe lockdown neemt toe. En omdat een nieuwe lockdown veel meer kost dan het gratis testen zijn we uiteindelijk duurder uit met z'n allen.

2 Reacties
adriek
adriek2 jul. 2021 - 10:17

Mwah... luchthavenbelasting en snelwegvignetten houden toeristen ook niet tegen. Gewoon de test verplicht houden en genoeg controleren (en beboeten). ParkeerBOAs verdienen zichzelf al jaren ruimschoots terug, dat moet met PCRBOAs ook kunnen. Helaas blijken (gratis) zelftesten virussen niet tegen te houden: mensen zien een PCR test als kostenpost zonder verplichtingen: een positieve uitslag levert hooguit een mooi verhaal tijdens een feestje op, maar veel te weinig mensen gaan daadwerkelijk in quarantaine. De mogelijke volgende lockdown in September zal niet door niet meet gratis sneltesten veroorzaakt worden maar door lakse burgers die vinden dat het allemaal niet voor hen geldt. Overigens blijf ik nog hopen dat het met de lockdowns wel mee zal vallen: deze worden gestuurd door ziekenhuisopnames en die blijven vooralsnog plezierig laag. (Ziekenhuisopnamen van vaccinweigeraars zouden wat mij betreft niet mee moeten tellen, maar dat is geen realistisch standpunt.)

Dehnus
Dehnus2 jul. 2021 - 13:38

Tja Nederland was een van de tegenstemmers binnen de EU om het gratis te maken want "De Vrindjes hadden geïnvesteerd". Hoe hoog de drempel is hoor je de regering niet over. Echt absurd. Eigenlijk zou iedereen gewoon elke maand getest moeten worden om het verloop van het virus goed in kaart te brengen.

Grozny
Grozny1 jul. 2021 - 21:00

"Frankrijk stopt gratis coronatesten voor toeristen omdat andere landen niet meedoen" Je zou het al niet eens gratiis moeten doen omdat je nu juist nog mobiliteit wilt beperken.

2 Reacties
Dehnus
Dehnus2 jul. 2021 - 13:40

Nee je zou het ALTIJD DOOR HEEL EUROPA gratis moeten doen. Mensen moeten TESTEN zodat we het virus in de gaten kunnen houden. Of je moet reizen is een tweede, maar testen zou constant en overal moeten zijn..

Grozny
Grozny4 jul. 2021 - 13:56

Je hebt een test nodig om te reizen. Dus je kan het beter niet gratis doen want dan reizen minder mensen. Reguliere testen zijn iets totaal anders, die moeten gratis blijven.

Mokker
Mokker1 jul. 2021 - 20:23

Testen zijn nu eenmaal niet gratis, ze kosten materialen en inspanningen van getraind personeel.

1 Reactie
Molly Veenstra
Molly Veenstra2 jul. 2021 - 7:53

Voor niets gaat de zon op. Testen is niet gratis en vaccineren is ook niet gratis. De morele bezwaren om mensen iets gratis te geven dat niet gratis is begrijp ik wel. Als je het virus wilt bestrijden moet je echter niet moralistisch denken, maar pragmatisch. Dus moeten de drempels om je te laten vaccineren of laten testen zo laag mogelijk worden gemaakt. Kostenloos, dus. Het alternatief is een nieuwe lockdown en dat is onnoemelijk veel duurder.

Doomsdayshaman
Doomsdayshaman1 jul. 2021 - 20:10

Ach Duitsland is testvrij, is groot genoeg voor ons ongevaccineerden.