Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Jesse Klaver wil met links blok Nederland gaan verbouwen

Een heldere linkse agenda moet de kiezer overtuigen van een betere toekomst
Joop

Frankrijk na hittegolf opnieuw geteisterd door extreem weer: hagelstormen en hoosbuien

  •  
17-08-2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
13626 keer bekeken
  •  

Waanzinnige beelden uit Frankrijk waar ook woensdag weer hevig noodweer losbarstte. Krachtige stormen teisteren het land en dat gaat gepaard met enorme hagel-, regen en sneeuwbuien. Hier beelden uit Saint-Etienne, ten zuidwesten van Lyon.

Het noodweer leidde ook tot overstromingen, zoals hier in de Pyreneeën 

Ook dinsdag was het al raak. Binnen een uur viel in Parijs evenveel regen als normaal gesproken in een hele maand.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (12)

omaoeverloos
omaoeverloos18 aug. 2022 - 8:48

Ik zie op de beelden hierboven vooral overlast in de steden. Asfalt, beton en steen laten het water dan ook niet best door, dus een flinke hoosbui zorgt dan voor trammelant. Het wordt tijd dat de steden vergroend worden. Ze kunnen bvb autovrij worden gemaakt zodat de (asfalt)wegen kunnen worden vervangen door beplanting.

5 Reacties
vdbemt
vdbemt19 aug. 2022 - 9:14

Verlicht mij, oma. Ik vind dit serieus goede ideeën. Maar ben wel zeer verrast dat dit komt van dezelfde hand als deze tekst: "Het maakt niet meer uit. Mensen wilden meer welvaart, meer geld, meer spullen, meer meer meer en de uitzonderingen waren op de vingers van een hand te tellen, vdbemt. Zelfs nu nog consumeert iedereen vrolijk verder maar nu met de schaamlap "duurzaam"en "groen". Dus maak je niet druk als er een beekje droogstaat of een plantje uit Nederland verdwijnt, maar accepteer dat het een bewuste keuze is"

omaoeverloos
omaoeverloos19 aug. 2022 - 9:58

Mijn mening doet er niet toe, de jouwe ook niet. Er is democratisch besloten dat we naar de tering gaan omdat de meerderheid van mening is dat er geen welvaart ingeleverd mag worden.

vdbemt
vdbemt19 aug. 2022 - 13:18

"Mijn mening doet er niet toe" Waarom lees ik die dan hier zo vaak??

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 aug. 2022 - 21:37

@vdBemt zo moeilijk is dat toch niet te begrijpen? Oma is een dagje ouder (dichter bi de 80 dan de 60 naar mijn schatting) en heeft de Nederlanders bezig gezien met zich de toenemende welvaart goed te laten smaken. Dat laten ze zich alleen onder dwang afnemen. Natuurlijk betreuren we het dat de natuur naar de filestijnen gaat maar we kunnen er niks (meer) aan doen. Wat wij op Joop schrijven is gewoon hobbywerk. Wij zitten niet aan de knoppen. Asfaltloze steden gaan het niet worden. Tot mijn genoegen ben ik ook niet de enige die vind dat er een blok beton op de N224 tussen Ede en Arnhem moet. Maar ook dat gaat niet gebeuren ook al scheelt het vele levens en niet van dode wolvinnen.

DanielleDefoe
DanielleDefoe20 aug. 2022 - 21:39

niet alleen van wolvinnen

EenMening3
EenMening317 aug. 2022 - 21:38

Een paar dagen gestadige regen is veel beter dan dergelijke stortbuien. De droge grond neemt moeilijk water op, zodat het meeste water wegstroomt en de kans op overstromingen toeneemt. Maar alles is beter dan niks.

1 Reactie
vdbemt
vdbemt18 aug. 2022 - 8:54

"Een paar dagen gestadige regen is veel beter dan dergelijke stortbuien" Ja. Waarom regelen we dat niet even? "Alles is beter dan niets"? Dat 'alles' gaat steeds vaker op deze manier. En dat vind jij dan beter? Zonder je af te vragen hoe dit komt? En zonder je daarna af te vragen wat we moeten doen om dit te voorkomen?

Volrin
Volrin17 aug. 2022 - 21:26

(Ver)dro(o)g(t)e grond neemt slecht water op, dus het is logisch dat er dan met hevige regenval nieuwe problemen ontstaan.

3 Reacties
vdbemt
vdbemt18 aug. 2022 - 8:55

Ja. Zo is het. En daar laten we het dan bij?

Volrin
Volrin18 aug. 2022 - 10:26

"Ja. Zo is het. En daar laten we het dan bij? " Natuurlijk niet, vandaar dat ik dat ook nergens beweer in de post waar je op reageerd.

vdbemt
vdbemt18 aug. 2022 - 13:19

@Volrin. "Natuurlijk niet". Gelukkig maar.