Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

GGD: drie weken quarantaine na contact met apenpokkenpatiënt

Advies geldt als voorzorgsmaatregel
Joop

Frankrijk bindt strijd aan met seksuele intimidatie

  •  
01-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
seksueleintimidatie300.jpg
Wet krijgt bredere definitie ... Celstraf tot drie jaar ... Geldboete tot 45.000 euro
Frankrijk gaat de strijd aan met seksuele intimidatie. In een unanieme stemronde is het Franse parlement akkoord gegaan met een nieuwe wet waarin intimidatie een bredere definitie heeft gekregen. De oude wet werd door het hoogste constitutionele orgaan bestempeld als ‘te vaag’.
Onder de nieuwe definitie van intimidatie valt nu ook morele intimidatie op de werkvloer en transfobie: angst voor transgenderisme en transseksualiteit.
Daders van seksuele intimidatie kunnen nu rekenen op een maximum celstraf van drie jaar en een geldboete die op kan lopen tot 45.000 euro. De nieuwe wet is een reactie op de maatschappelijke druk die ontstaan is nadat veel zaken onder de oude wetgeving werden geseponeerd.
De kwestie van seksuele intimidatie kwam in de schijnwerpers te staan nadat voormalig IMF-voorzitter Dominique Strauss-Kahn vorig jaar werd beschuldigd van seksueel geweld. Hoewel de aanklacht later werd ingetrokken, eisten een aantal vrouwen om aanpassing van de wet. 
Volg Joop op Twitter , vind Joop leuk op Facebook. Of abonneer je op de dagelijkse nieuwsbrief met een handig overzicht van nieuws en opinies.

Meer over:

wereld, nieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (5)

hansmulder
hansmulder1 aug. 2012 - 9:53

Prachtig initiatief van de Franse regering. Iets voor Nederland om dat ook in te voeren? Zijn onze dochters/zonen en vrouwen ook beschermd tegen smerige uitlatingen van autochtone en allochtone jongeren. @Thayli-Rah; goed gezien!

Sylvia Stuurman
Sylvia Stuurman1 aug. 2012 - 9:53

Lijkt me uitstekend, om te laten zien dat discriminatie uit den boze is. Maar alleen, het probleem zit hem altijd in het bewijs. Daar verander je niets aan.

TheGreenMachine
TheGreenMachine1 aug. 2012 - 9:53

Aah, net zoals in Belgie? Waar de misselijke seksuele avances van werkloze allochtonen in Brussel werkelijk zo de spuigaten uitliep dat ze dat nu gaan beboeten via de APV? Je dochter kan daar in sommige wijken niet over straat lopen zonder dat ze vijf keer gevraagd is "mee naar huis te komen" en drie keer voor "salope" is uitgemaakt. Zoek zelf de vertaling maar op.

2 Reacties
dino_radja
dino_radja1 aug. 2012 - 9:53

ach.. niks specifieks allochtoon aan. Wie herinnert zich nog de film 'Flodder'? "Hey Sjonnie! Geile wijven!"

ElKlaasTasso
ElKlaasTasso1 aug. 2012 - 9:53

En dus een andere doelgroep die aangepakt mag worden: de blanke elite man die denkt alles te kunnen maken omdat ie rijk is en macht heeft.