Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Francisco van Jole: Wat de bonnetjesaffaire zegt over Rutte en de VVD

  •  
26-01-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
52 keer bekeken
  •  
jole
Bij De Nieuws BV becommentarieerden Peter Kee, politiek redacteur van Pauw, en Francisco van Jole, eindredacteur van Joop, woensdag de nieuwe ontwikkelingen in de zogeheten bonnetjes-affaire. Dit naar aanleiding van het onthullende boek van Bas Haan ‘De rekening voor Rutte’. Presentatrice Willemijn Veenhoven vroeg Van Jole wat hij het ergste vond aan de kwestie Van der Steur. Dit was zijn antwoord:
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (4)

Georg Groenegaard
Georg Groenegaard27 jan. 2017 - 11:45

Blijkbaar hangen er op veiligheid en jusitie nog vééél meer lijken in de kast. Eerst werd de geheime dienst al bij de PvdA op Binnenlandse zaken (Plasterk) weggehaald, en nu moet van der Steur vervangen worden - door een andere VVD-er: Blok. En gaat er nu een VVD-er naar huisvesting? Nee, dat mag de PvdA met Plasterk dan weer wel gaan doen. "Ongevaarlijk". Wat was er anders tegen geweest om Plasterk direct door te schuiven naar Justitie dan een berg onfrisse zaken die nog liggen te wachten tot ze worden opgegraven? . Laat de VVD de eerste tien jaar met zijn tengels van AIVD, Veiligheid en Justitie afblijven.

Raymond Bhagwandin
Raymond Bhagwandin26 jan. 2017 - 20:52

Wat de bonnetjes affaire over de vvd en daarmee ook Rutte zegt is dat ze een allerbelabberdst “personeelsbeleid” voeren, ga maar na, Wilders, Verdonk, Teeven en eigenlijk bijna alle politici die de vvd huisvest vind ik van een twijfelachtig allooi, op een paar enkelingen na, de laatste integere fractieleider die ze hebben gehad is Voorhoeve maar ook Dijkstal vond ik ok. Ik heb vaker geroepen dat het vvd smaldeel ver onder de maat presteerde in vergelijking met een oerdegelijke pvda ploeg, Rutte mag z’n handjes dichtknijpen dat hij zo’n coalitie partner trof. Overigens durf ik te wedden dat de benoeming van Donner tot vice president van de Raad van State doorgestoken kaart was.

Mikeoak
Mikeoak26 jan. 2017 - 20:06

Waarom heeft die ene gast dezelfde handbewegingen als Trump? En waarom zo'n gehets komen er soms verkiezingen aan? Rutte vergelijken met wie? Trump? jezus wat een armoe en humorloos gezwets

Doofenschmirtz
Doofenschmirtz26 jan. 2017 - 15:25

Als Rutte een Trump is, dan is Bas Haan een Comey. Die laatste brengt zijn nieuws ook op een precair moment voor de VVD. Met dit verschil dat Haan misschien geen info over de tegenpartij achterhoudt.