Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Francisco van Jole in debat met SGP'er over christelijke vaccinweigeraars

  •  
23-10-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
272 keer bekeken
  •  
spijkers
Bij Spijkers met Koppen op NPO Radio 2 ging Francisco van Jole zaterdag in discussie met Johan de Leeuw van de SGP-jongeren. Directe aanleiding was de commotie die ontstond na de uitspraken van Van Jole in De Nieuws BV. Online werd hij er van beschuldigd mensen christenen te beledigen ‘fucking christen’  en zelfs dood te wensen ‘ga maar lekker dood dan’. Van Jole legde, zoals ook eerder op Joop , uit dat fucking in dit geval geen belediging is maar een compliment “je zegt ook fucking briljant”, dat het ga maar lekker dood sloeg op het trekken van consequenties uit het weigeren van een vaccin. Want in Nederland wordt niemand medische hulp geweigerd. De Leeuw eiste niettemin dat Van Jole excuses zou maken aan de christenen die zich gekwetst voelden.
Van Jole vroeg zich af waarom deze groep christenen het vaccin niet als een geschenk van God ziet, zoals ze ook de oogst als een geschenk zien en daarvoor een speciale dankdag hebben. Hij stelt dat ze het vaccin daarentegen zien als instrument van de duivel. De Leeuw legt uit dat dat laatste niet klopt, hij wijst er ook op dat er binnen zijn partij verschillend over wordt gedacht.
Dan blijft de vraag waarom deze groep wel de medische behandeling van vaccinatie weigert maar als ze eenmaal besmet zijn juist weer wel medische behandeling wil. Van Jole zegt de logica daarachter niet te begrijpen. De Leeuw legt uit hoe het voor deze groep christenen zit.
Ook andere zaken en kanten van de discussie kwamen aan de orde. Beluister het hele item hier, vanaf 22:30.
 
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.