Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Fotoserie: Staren naar de dikkerd

  •  
22-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
hunted.jpg
Fotografe legt de blikken die ze krijgt vanwege haar gewicht vast op de gevoelige plaat
Doe jij het ook? Je verwondering of misschien wel afschuw uiten als je iemand ziet wiens uiterlijk je niet aan staat? Misschien heb je het zelf niet eens door, maar de mensen op wie dergelijke blikken gericht worden hebben het haarfijn in de smiezen. Fotografe Haley Morris-Cafiero besloot om de boze blikken zelf dan maar eens op de korrel te nemen.
Met haar lichaam als lokaas ontlokte Morris-Cafiero talloze nare blikken aan voorbijgangers. Haar fotoserie is een confronterende aanklacht tegen  f at shaming  of het pesten van dikke mensen, een gewoonte die helaas maar al te ingeburgerd is.
Bekijk de hele serie op haar website:  haleymorriscafiero.com

Meer over:

kijk nou
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (9)

HeyMrBassman
HeyMrBassman22 apr. 2013 - 11:16

Beetje flauw dit. Wie kijkt er niet naar andere mensen? Vind deze dame zichzelf zo beklagenswaardig? Zelfs foto's waarop het ook maar enigszins lijkt dat er iemand naar haar kijkt zitten er tussen.

Mitosis
Mitosis22 apr. 2013 - 11:16

tsja... logisch lijkt me... schijnt iets menselijk te zijn... kijken naar iets dat afwijkt van de norm.

opgeheven
opgeheven22 apr. 2013 - 11:16

En hoe kunnen wij aan deze foto's afleiden waar deze mensen naar kijken en waarom? Ik zie foto's waar ze zelf voor een etalage staat en dan een schone jongedame die voorbij loopt en haar richting op kijkt. Kijkt deze dame wellicht naar datgene in de etalage? ik kan het er niet uit opmaken. Kijkt ze naar de fotograaf omdat zij dik is? ik kan het niet zeggen. Ook zie ik een foto van iemand met een spiegelende zonnebril. Kijkt hij naar haar? Kijkt hij naar haar omdat ze dik is? Of kijkt hij naar iets wat niet op de foto staat? Ze zit op een schommel in de speeltuin, vermoedelijk ergens in Afrika. Je ziet een klein jongetje op de schommel er naast. Kijkt hij naar haar omdat ze dik is of omdat ze als volwassen vrouw (en nog blank ook, misschien ziet hij dat niet iedere dag) op een schommel zit?

Lucyfer
Lucyfer22 apr. 2013 - 11:16

Helemaal eens met Raven

msj_meijerink
msj_meijerink22 apr. 2013 - 11:16

Gedver, dat doe ik ook. Dan komen bij mij allerlei zeer onfrisse gedachten opborrelen. Ben ik gelukkig niet de enige.

lembeck
lembeck22 apr. 2013 - 11:16

Ik zie vooral iemand die ontzettend eenzaam lijkt te zijn en verder onopgevoede, jonge mensen die haar uitlachen. Ja, dat ken ik ook. Maar kennelijk mag dat tegenwoordig: mensen moedwillig kwetsen.

1 Reactie
Candide2
Candide222 apr. 2013 - 11:16

Die kilo's bij die dikkerd zijn er zo weer af. Als ze een ander kleedje aantrekt, zoals onze Vlaamse vrienden zeggen, oogt ze ook beter. Hufterigheid daarentegen is een karakterologische afwijking en er is meer voor nodig om daarvan af te komen. In de tijd van Rubens hield men van dames die stevig in het vlees zaten. Tegenwoordig is de mode om een grote bek te hebben en beledigingen over anderen rond te strooien. Het is zelfs verheven tot politieke correctheid. Homo hufteriens is in aantocht :-( Was ooit de kreet: ik denk dus ik ben. Heden ten dage is het: ik zaai haat, dus ik ben :-(

Gringo2
Gringo222 apr. 2013 - 11:16

Dik zijn heb je aan jezelf te danken (op die hele grote uitzonderingen van medische oorzaken na dan). Ieder pondje gaat door het mondje. Ze had de tijd die ze aan die fotoserie heeft besteed beter in de sportschool kunnen doorbrengen. Beetje gezond eten erbij en hoppla, je bent zo weer slank. Maar ja, zelfreflectie en discipline zijn schaars tegenwoordig.

1 Reactie
.3
.322 apr. 2013 - 11:16

Sodeju, wat een arrogantie. Mijn vrouw tobt al vanaf haar pubertijd met haar gewicht. Ze sport, eet gezond en schept haar bordje maar half zo vol als ik doe. Ik eet alles wat voor me neus komt en ik eet net zo lang tot alles op is. Ik kom geen gram aan en zij wordt dik. Na 35 jaar heeft ze een coach gevonden die haar grammetje voor grammetje helpt afvallen. Een excuus is op zijn plaats, meneer.