Sfeerfoto van Joop
Joop
Joop

Elke twee dagen wordt er een milieuactivist vermoord, al tien jaar lang

Meeste slachtoffers in armere landen en onder inheemse bevolking
Joop

Foto's gehavend gezicht op verkiezingsposter Berlusconi

  •  
30-12-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
koning_300_01.jpg
Hij verwacht zo 1 miljoen stemmen te winnen
Sylvio Berlusconi heeft laten weten dat zijn partij Volk van de Vrijheid de komende regionale verkiezingen ingaat met een poster van zijn bebloede gezicht.
The Daily Telegraph citeert uit een brief die Berlusconi schreef aan partijgenoten. Onder de foto zou de tekst ‘liefde overwint altijd de haat’ moeten komen staan.

Meer over:

wereld, nieuws,

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (15)

BartvandeHulsbeek
BartvandeHulsbeek30 dec. 2009 - 9:02

Dan pakt Hans Vervat het toch anders aan. Ook populistisch, maar toch anders.

Klaas2
Klaas230 dec. 2009 - 9:02

---"'liefde overwint altijd de haat'"--- Cynischer kan bijna niet, maar dat is juist wat de Italianen die op hem stemmen van hem verwachten. Het sluit goed aan bij zijn eigen opgebouwde cult. Een vechtersbaas met een grote pik en gevat in het beledigen van anderen (althans, dat denken zijn fans).

StanB.
StanB.30 dec. 2009 - 9:02

De man stond al twee seconden na het incident met zijn bebloede gezicht voor de camera's te pronken; kwam hier speciaal zijn auto voor uit. Hij wist al meteen dat dit een godsgeschenk was. Schaamteloos figuur.

Gerald2
Gerald230 dec. 2009 - 9:02

Wat al eerder in de media is bericht, zou ik ook haast gaan denken: deze aansleg is in scéne gezet.

Marie-Bernadette
Marie-Bernadette30 dec. 2009 - 9:02

AHA, wil heer Berlusconi meeliften op medelijden van zijn onderdanen en profiteren van de grote zieligheid waarin hij verkeert.............mag ik hem op zijn zachts gezegd verdenken van uitbuiting van slachtoffergedrag?

kwelwater
kwelwater30 dec. 2009 - 9:02

Best een goed idee van hem, even los van dat het natuurlijk een etter is, best goed bedacht, mensen houden van zielige blanke mannen die huilen. Nu eens niet een zielig uitgemergeld jongetje met een vliegje op zijn wang. Maar een fatsigge playboy met gehavend hoofd. De man weet echt wel wat het volk wil. best knap. Misschien moet hij zich wel vaker in elkaar laten Rammen. Het doel heiligt de middelen.

Magikeven!ikheetMostafa
Magikeven!ikheetMostafa30 dec. 2009 - 9:02

klonk in mijn oor...bedoelde ik.

kapteinIglo
kapteinIglo30 dec. 2009 - 9:02

Een ideetje voor Wilders, ook zijn populariteit is dalende .Woedend worden op niets en de schuld altijd maar geven op de Islamiet heeft ook zijn werking verloren. Wedden dat ?

1 Reactie
Klaas2
Klaas230 dec. 2009 - 9:02

Die samengeknepen lippen woede van Wilders en blonde pruik haalt het in geen honderd jaar bij Berlusconi. Wilders probeert wel een slachtofferrol aan te meten, met zijn cordon sanitaire-gedoe. Dat nou die vervelende Balkenende zegt dat het CDA best met de PVV wil praten komt hem helemaal niet goed uit.

Yggdrasil
Yggdrasil30 dec. 2009 - 9:02

Het wordt de hoogste tijd dat Italië zich afvraagt of Berlusconi nog wel de volledige beschikking heeft over zijn verstandelijke vermogens, ik heb stellig de indruk van niet namelijk. Het gebruiken van een foto van een zwaar gehavende Berlusconi voedt het gerucht dat de man die het mini-dommetje gooide waarschijnlijk was ingehuurd om dit te doen en niet door de tegenstanders van Berlusconi. Aan de andere kant laat de actie van Berlusconi goed zien hoe onverstandig het is om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen.

1 Reactie
ReneeO
ReneeO30 dec. 2009 - 9:02

[...] Aan de andere kant laat de actie van Berlusconi goed zien hoe onverstandig het is om de pensioengerechtigde leeftijd te verhogen. [...] hahahahaha! Inderdaad, @Yggdrasill Maar wat een gevoel voor marketing door melodrama en 'heldendom' aan te wenden om kiezers te winnen. :( @Rouane, die grote je-weet-wel waarover je het had... Zou juist niet het omgekeerde de verklaring voor zijn enorme ego zijn? Om een en ander te compenseren? ;-)

WillemdeGroot
WillemdeGroot30 dec. 2009 - 9:02

Tja, het 'volk' wil blijkbaar emotie en vorm, geen inhoud en realisme. En B. weet dat. Berlusconi is al lang de verpersoonlijking van een tragisch-komische, maar o zo gevaarlijke periode in de geschiedenis. Maar het gaat eigenlijk niet om Berlusconi, zo min het gaat om Wilders. Het gaat om de wereld die daar achter schuilgaat en de mensen die daar politiek bivakkeren. Die wijzen naar 'de ander', die de schuld van eigen falen krijgt, de ander, die zich anders gedraagt, of er net iets anders uitziet dan die ander als gewenst beeld voor ogen heeft en de ander die de oorzaak is van zowat alle ellende van de hele wereld... Maar laten we dit niet afdoen als Italiaanse toestanden! Ook in Nederland floreert de beeldvorming: heel veel mensen kiezen niet op basis van een politiek programma (dat kennen ze niet en dat interesseert ze niet), maar omdat de meneer of mevrouw het 'zo mooi kan zeggen', of de problemen 'durft benoemen'..

1 Reactie
Heinz2
Heinz230 dec. 2009 - 9:02

Tuurlijk Babs, Helemaal mee eens, wij als hoogopgeleiden (ik heb HBO communicatie) moeten zorgen dat het klootjesvolk eens de mond wordt gesnoerd. Met hun gestigmatiseer. Hier in Bussum heb ik helemaal geen last van Marokkanen. Ik kan het juist heel goed vinden met mijn werkster. En inderdaad, het klootjesvolk weet nauwelijks waar ze op stemt. Eigenlijk zou er een systeem moeten komen waarbij weldenkende mensen zoals wij mogen beslissen welke partijen er toegestaan zijn.

UrcodeRufter
UrcodeRufter30 dec. 2009 - 9:02

Het is een verkeken kans voor Berlusconi's behandelend geneesheren om tijdens de reparatie van zijn gezicht meteen ook zijn lippen aan elkaar te hechten.

1 Reactie
Yggdrasil
Yggdrasil30 dec. 2009 - 9:02

cynical mode: U verheerlijkt geweld, mishandeling, verminking en een niet toelaatbare medische handeling aan een van de grootste politici van deze, de vorige en de volgende eeuw. Opa is nog kras, hij leest nog zonder bril en eet nog zonder vork.