Logo Joop
De opiniesite van BNNVARA met actueel nieuws en uitgesproken meningen

Deze foto van Cameron en May gaat viraal vanwege het briljante bijschrift

  •  
13-07-2016
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
CnMUKDPWEAEFDXx
Een nogal saaie foto van de Britse premier David Cameron in overleg met zijn opvolger Theresa May ging woensdag viraal op Twitter vanwege het door ene Lise toegevoegde bijschrift, die de plaat plots een heel andere, grappige, lading geeft: “Als je ons kunt horen Margaret, beweeg dan het glas.”
Cameron en May in een séance bijeen om de geest van de overleden premier Margaret Thatcher op te roepen. Dat ene zinnetje is niet alleen geestig, het geeft de radeloosheid in het buurland goed weer. Wat moet er nu gebeuren, dat is de vraag die iedereen zich stelt. Voor Conservatieven is er dan maar een vervolgvraag: wat zou Margaret Thatcher gedaan hebben? Of Winston Churchill, maar die is ook dood. Want nieuwe grote leiders blijken schaarser dan reuzenpanda’s.
De foto dateert overigens van 2010 en toont het gesprek dat Cameron in mei van dat jaar voerde met May bij haar benoeming tot minister van Binnenlandse Zaken. De foto is gemaakt door Andrew Carson die door de Conservatieven was ingehuurd om de verkiezingscampagne in beeld te brengen. Na de overwinning van Cameron werd Carson aangesteld als de eerste officiële hoffotograaf van Downing Street 10 om het imago van de nieuwe premier zo goed mogelijk te bewaken en verspreiden.
Thatcher was, ondanks haar bijnaam ‘De IJzeren Dame’, volgens sommigen niet vies van spiritualiteit. Dus wie weet, misschien bewoog het glas wel.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.